-
LOGOUT.hu
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fulton
addikt
Sziasztok
Ha a német .de amazonról rendelek és ott EUR ban van a vételár megadva, akkor a bankom váltja a fordintot EUR-ra, vagy az amazon? mert nem mind1
-
mufi
senior tag
Amazon.de-ről szeretnék venni egy dockin d fine BT hangszórót de sehogy nem tudom megrendelni, mert csak n.o-ba szállítanak. Próbáltuk DHL pontra stb, hogy pl Ausztriába érkezzen csomagfelvételi pontra a cucc, de ahhoz is német cím/adatok kellenek.
Hogyan lehet ezt megoldani?https://www.instagram.com/the_parfumeour/profilecard/?igsh=MXVibW0wb29vb2x6ZQ==
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz AXisBOLD #4089 üzenetére
Ha VISA kártyád van akkor ez ilyen.
Ha Visa kártyával euróért vásárolsz, akkor a Visa azt átváltja automatikusan dollárra, majd forintra.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
AXisBOLD
addikt
kinek hogy váltja a banka az eurót amazon.de-ről?
euróval "fizettem", mert az amazon 330-as árfolyamát nem kicsit túlzónak tartom, de a bankom még erre is rá tudott dobni (331)....
Aurea mediocritas
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
-Solt-
veterán
Urak,
Délelőtt rendeltem (először) a német amazonról, azonban a kártyáról csak a szokásos 1 forintot vonták le, a vásárlás összegét még nem. Ez normális jelenség?
www.smart-bus.hu
-
fulton
addikt
Sziasztok
Azt szeretném kérdezni, ha rendelek egy terméket az Amazon.de oldalról, és az eladója az amazon, akkor az ott feltüntetett árt még megterhelik 27-19% az az 8% adóval? és azt vonják le a kártyáról?
-
qqzs
őstag
válasz notafa3 #4062 üzenetére
Azzal indultam hogy a nemet oldalon afa nelkul vasaroltam. Es nem ertettem miert. mert azt olvastam en is hoyg a magyar afat adja hozza.
Ha angol oldalon vasarolok es magyarorszagra atallitom a postacimet akkor egybol megemeli az arakat es amazon eura kapcsol at amazon ukrol es eszement postakoltsegeket ad hozza nekem.Eladó: GTS450
-
vadasz70
aktív tag
[link]Sziasztok! Ezt a terméket most ennyiért megtudnám venni semmi más költség nincs.Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Herczi
senior tag
-
dargelot
senior tag
Sziasztok,
A kérdésem az lenne, hogy az Amazon Prime-nak van valami előnye Magyarországról szállítást tekintve? Ami termékeket néztem eddig a Prime-os eladóknál nincs opcióban a Magyarországra való szállítás. Úgy érzem, hogy ez ebből az országból egy haszontalan funkció. Igazam van?
-
notafa3
tag
Tisztázzuk, az áfa az nem vám.
EU-n belül, se +áfa, se vám fizetési kötelezettséged nincs. EU-n kívűli rendelésnél egy bizonyos összeg határ alatt csak a rászámolt magyar áfát kell kifizetned, afölött pedig a vámot is.Ez az áfa hozzáadás csak a német amazon hülyesége. az angol oldal semmit nem számol hozzá checkout-nál. Én többek között ezért használom általában az angol oldalt (amazon.co.uk). Még 39 EUR fölötti rendeléseknél is sokszor olcsóbb postával együtt, de össze kell hasonlítani az adott terméknél.
....
Postáról jut eszembe, én most rendeltem pár cuccot az angolról és végig a UPS hozta fillérekért.
A német még mindig a postának adja át a határnál?[ Szerkesztve ]
-
qqzs
őstag
Sziasztok
Nemet amazonrol rendeltem. Kosarba meg teljes aron kerult be de fizeteskor mar afa nelkuli ar volt. Ki is fizettem , ingyen szallitas 5-8 munkanap,
1. Mennyi a valos tapasztalat mennyi lesz ebbol az 5-8 munkanapbol?
2. Mi a helyzet az afaval? Tenlyeg afa nelkul lehet rendelni vagy vamolni fogjak es ott raraknak afat?Eladó: GTS450
-
notafa3
tag
válasz AXisBOLD #4051 üzenetére
igen, bocsi, nem tudtam épp honnan másoltad ki... az a lényeg hogy ha fulfilled by amazon, akkor az érvényes amit írtam (szóval az amazon feltételei), tök mindegy ki az eladó (sold by)
(#4053) Herczi igen az kicsit félreérthető, de rákattintasz arra a részre amit írtam, akkor ott már egyértelmű
[ Szerkesztve ]
-
notafa3
tag
fulfilled by amazon
szóval az amazon raktározza, az amazon csomagolja, az amazon szállítja és amazon vállal minden ügyintézést a termékkel kapcsolatban, ez ugyanaz mint amikor sold by amazon, semmivel sem rosszabb
Ha rákattintasz a 38 new from EUR 322.00részre láthatod, hogy több eladó/bolt is használja az amazon logisztikáját.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
válasz notafa3 #4049 üzenetére
itt most valaki valamit félreértett
azt a mondatot is a vám miatt kérdeztem, nem a visszáruztatás miatt , úgy értelmeztem, hogy van akire ez --> "For AmazonGlobal items, you won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the Import Fees Deposit we estimated." nem vonatkozik.
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
Herczi
senior tag
Sziasztok!
Rá tudnátok nézni erre a linkre: Amazon.de? Amazon primeos, de nem az amazon árulja konkrétan. Van valamilyen hátul ütője a dolognak? Durván olcsóbb mint a legtöbb helyen.
-
notafa3
tag
válasz AXisBOLD #4048 üzenetére
Egyértelmű, és ezeknél írja is valahol, hogy "eligible for amazon 30 days return policy".
A mondat amit bemásoltál az az olyan eladókra vonatkozik, akik nem az amazon logisztikáját használják. De:
The returns policy offered by Marketplace Sellers must be equivalent to or better than the returns policy offered by Amazon
...szóval nem lehet rosszabb visszaküldési feltételeik, mint az amazonnak, csak jobb. -
AXisBOLD
addikt
válasz notafa3 #4046 üzenetére
szia,
köszi, elvileg amazon az eladó ("Sold by Micca Distributor and Fulfilled by Amazon."), így nincs kérdés, illetve egy.
Ez a mondat akkor milyen eladókra vonatkozik? --> "For items sold by Amazon Marketplace sellers, please check the seller's policies."
[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
notafa3
tag
Napi pozitív amazon tapasztalat:
Rendeltem az angol oldalról egy warehouse deal-es (nyitott dobozos) bluetooth hangszórót, aminek nagyon nem tetszik a hangja, ezért megírtam nekik chat-en hogy szerintem hibás. Kedvesen megkérdeztem, hogy visszatérítik 21 fontos hangszóróra a 27 fontos postaköltségemet, erre azt írták tartsam meg és visszatérítik az árát. Nyilván ez nem általános, elnézőek ha alacsony összegű (ráadásul eleve open-box) termékről van szó, illetve ha nem gyakori a visszaküldés a fióktörténetedben.
-
notafa3
tag
válasz AXisBOLD #4045 üzenetére
Nem lesz más költséged, a checkout-nál már a végleges összeg van. Érdemes a currency converter-t kikapcsolni, hogy a bankod váltsa át a pénzt ne az amazon(drágábban).
Amazon egy becsült összeget ír a vámhoz, szóval ha véletlen kevesebb, akkor visszatérítik a különbséget, azt hiszem több nem lehet a vámköltséged,javítsatok ki, ha rosszul tudom.jól tudom: For AmazonGlobal items, you won't be charged additional fees if the actual Import Fees exceed the Import Fees Deposit we estimated. For items sold by Amazon Marketplace sellers, please check the seller's policies.
If the actual Import Fees are less than the Import Fees Deposit collected by us on your behalf, you'll automatically be refunded the difference to the payment method you used for the order.
[ Szerkesztve ]
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok,
ha amazon.com-ról (amazon US gondolom) vásárolok, elmegyek a chech out-ig/vásárlás gombig, ott fel van tüntetve a teljes termék ár, szállítás, import díjak (Import Fees Deposit), akkor vásárlás után más költségem már nem lesz remélem!? Vám mizéria miatt kérdezem.
Aurea mediocritas
-
vadasz70
aktív tag
Sziasztok! Ez most itt ennyi lenne van rajta valami plusz költség?
[link] -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz lutdani #4038 üzenetére
Miben segítsünk? Fel kell venni velük a kapcsolatot. Chaten vagy email formájában.
Lépj be amazon.de-re. Oldal alján jobbra:
Hilfe / Brauchen Sie weitere Hilfe? / Kontaktieren Sie unsItt ki kell választani azt a terméket/rendelést amivel kapcsolatban reklamálni szeretnél. Tegyél mellé pipát.
2. pontban válaszd ki a "Problem mit einen Bestellung oder einem Artikel" -t
Utána: "Artikel, Teil oder Zubehör fehlt"
3. pontban kiválasztani hogy chaten vagy emailben (akár angolul) írnál nekik.Kb ennyi.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
lutdani
csendes tag
Sziasztok.
Tudna e segíteni valaki az ügyben hogy a rendelt termék(Xbox One játék) nem volt a tokban. Amazon.de rendelés volt de már a sokadik alkalom ez idáig nem volt soha probléma. Előre is köszi.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz AXisBOLD #4035 üzenetére
Részben jól tudod. Nem Dispatched, hanem preparing for dispatch állapotban vonják le a pénzt a kártyádról.
Ameddig ez nem történt meg, minden további nélkül lemondhatod a rendelést és nem kerül levonásra az összeg.
Amennyiben már levonták és ez után mondod le a rendelést, akkor előfordulhat hogy csak 30 nap múlva kapod vissza a pénzed (addig zárolva marad a folyószámládról bankod által).
Amennyiben már levonták és le is könyvelték az összeget és ez után mondod vissza (pl visszaküldöd az árut), akkor pár napon belül vissza kapod a pénzed (miután ugye visszakapták a terméket).⭐ Stella
-
AXisBOLD
addikt
Sziasztok,
első körben, jól tudom, hogy vásárlás után csak akkor vonják le az összeget a bankszámla számról, ha a termék/vásárlás már "Dispatched" státuszban van?
ha veszek valamit amazon.de-n, kicsekkolok, de még nem szállítják, mert nem volt készleten (Not yet dispatched), - egyelőre a bankszámlámon se látom a pénzmozgást -, minden további nélkül lemondhatom a rendelést? Vagy ez hosszabb procedúra, esetleg jár valamilyen más következménnyel?
Aurea mediocritas
-
-
vampire17
addikt
Sziasztok!
Olyan infot kaptam nemreg, hogy az Amazon felhoszolgaltatasat (Amazon Cloud Drive) nem lehet igenybe venni, csak Nemet hitelkartyaval. Elvileg regisztralni meg engedi a magyart is, te a free trial lejarta utan mar fizetni nem lehet vele....
Tud errol valaki pontos infot adni? Jo lenne ha menne, mert a nemet 1000x gyorsabb a globalnal...
-
notafa3
tag
Egy tanács mindenkinek:
Ha tehetitek és az adott termék elérhető amazon.co.uk-n, inkább onnan rendeljetek.
Előnyei:
- nagyobb a választék (warehouse deals-en is)
- sokszor olcsóbb (nagyon sokszor)
- gyakran kedvezőbb a postaköltség (általában ha amazon raktárról jön)
- ugyanúgy visszaküldhetsz bármit és
- FREE RETURNS jelzésű termékeknél ugyanúgy visszatérítik a te postaköltségedet is a futárszolgálat számlája alapján (egyéb esetben érdemes érdeklődni náluk rendelés előtt, eléggé rugalmasak)
- ugyanazzal a határidővel dolgoznak (standard 5-8 nap)+ nem tudom hogy minden esetben igaz-e, de nálam nem számoltak rá magyar áfát, illetve semmilyen plusz költséget a rendelések végére
Chaten tudtam meg azt is, hogy a warehouse deals-es elektronikai termékekre is vállal 1 év garanciát az amazon.co.uk függetlenül a gyári garanciától, ami ezekre általában nem vonatkozik (nem tudom a németen hogy van).
Ja és kézhezvételtől számolják a 30 nap elállási időt (ez lehet nem volt mindenkinek egyértelmű).
[ Szerkesztve ]
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz lordjancso #4013 üzenetére
Mivel nem USA-ban élsz, ezért ne foglalkozz vele. Nem igényelhetsz ilyen kártyát.
⭐ Stella
-
BornToBePuli
aktív tag
válasz lordjancso #4013 üzenetére
Szia!
Több mint valószínű egy bankszámlát kell hozzá nyitni. Bővebb információ biztos van az oldalon.
Read only felhasználó
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Egyfolytában jelzi az Amazon, hogy ha a vásárlásomhoz igényelek egy Amazon Rewards Visa Card-ot, akkor kapok egy 50 dolláros Gift Card-ot ingyen.
Megéri kihasználni ezt a lehetőséget, vagy van benne valami buktató?
A napokban rendelni szeretnék, de gondoltam, előtte megpróbálom kideríteni, hogy mi is ez a kártya pontosan.
Ha valaki tud erről bármi infót, azt szívesen venném.
Köszi!Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
AXisBOLD
addikt
-
Mr.Csizmás
titán
válasz s7evcsenko #4010 üzenetére
sokszor belekavarodtam én is, azért tanultam meg, hogy működik ez
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
s7evcsenko
addikt
válasz Mr.Csizmás #4009 üzenetére
Ja hogy áfa különbözet!
Oks, sorry az okoskodásért."Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Mr.Csizmás
titán
válasz s7evcsenko #4003 üzenetére
For orders to other EU countries, the German VAT amount will be deducted and the applicable VAT rate for the destination country will be added. Your final price during checkout will reflect the correct VAT rate for the destination country of your order. (amazon.de leírása táblázattal: [link] )
96,29 / 1,19 = 80,92 netto (azaz 15,37 az áfa ebből)
80,92 x 1,27 = 102,76 brutto[ Szerkesztve ]
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
AXisBOLD
addikt
válasz s7evcsenko #4006 üzenetére
elvileg semmit, normál és expedited delivery (~13 EUR) lehetőség volt, de a normálra mentem, rejtély....
Aurea mediocritas
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
s7evcsenko
addikt
válasz radi8tor #4004 üzenetére
de ezt most miért nekem írod?
Amúgy meg nem hiszem, hogy mindegy lenne... azért az 2k körül van.
Nyilván lehet mérlegelni, hogy ezt is megéri-e neki, de lehet csak bent hagyott valami pipát valahol, amivel más már találkozott, és felhívja rá a figyelmét.
Ha egyszer 97 az ára, akkor miért fizetne érte 103-t?[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
AXisBOLD
addikt
válasz Mr.Csizmás #4002 üzenetére
yepp valami ilyesmire gondoltam és is, de s7evcsenko kollégának igaza van, az ennél több lenne.
szerk.:
(#4004) radi8tor: meg is vettem, mert még így is kevesebb mint fele a teljes árnak , de azért mégiscsak érdekel, hogy mi az a +~6 EUR, ez meg teljesen normális szerintem.[ Szerkesztve ]
Aurea mediocritas
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz s7evcsenko #4003 üzenetére
De most nem mindegy miért PONT annyi? Ennyibe kerül, ha kifizeti akkor megkapja a terméket. Ha nem ér meg neki ennyit akkor nem fizeti ki. Sosem értettem miért olyan érdekes ez. Persze jobb lenne, ha olyan árat mutatna a listában, ami a végösszeg lesz, de Amazon nem így működik. Ezt el kell fogadni vagy mást választani helyette (nincs más hasonló áruház).
⭐ Stella
-
s7evcsenko
addikt
válasz Mr.Csizmás #4002 üzenetére
Az 25+Euro lenne, ez meg csak 6,5 körül van...
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
Új hozzászólás Aktív témák
- Bundle topik
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Leradírozza az S26 Ultra a szelfikamerát?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Diablo IV
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Fémházas Laptop 14" -45%Ryzen 5 PRO 4650U 16/256 FHD IPS SURE VIEW
- 1TB Western Digital SN850X M.2 PCIex4 SSD (WDS100T2X0E) ÚJ!!! 36 hónap garancia
- Intel Core i5-12400F LGA1700 OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- AMD Ryzen 7 5700X OEM (ÚJ!!! 36 hónap garancia)
- Eladó Samsung Galaxy Watch 6 Classic 47mm Bluetooth
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest