Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- Olcsó/régi telefonok fotói egymás mellett
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Hieronymus: Rosszindulatú tevékenységek ellenőrzése IP alapján
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
kapitanj
csendes tag
válasz
maross
üzenetére
Használt cuccokra nem jár a 14 napos visszaküldési jog, kivéve ha a kereskedő vállal ilyet.
Nekem nem működött a csomagautomatával, viszont a postán meglepetésemre gond nélkül átvették.
Ja, írtam egy illedelmes angol nyelvű levelet az Amazonnak azzal kapcsolatban, hogy a visszaküldött bontatlan cuccért 15,23 euróval kevesebbet kaptam vissza. Aznap megjött az összeg a számlámra és egy levelet is írtak, amit azóta sem olvastam el, biztos ilyen sajnáljuk bla-bla. Azért durva, hogy rájuk kellett szólni. -
kapitanj
csendes tag
válasz
Amilo02
üzenetére
Az nem vám volt akkor, hanem az említett 2x felszámolt áfa. Vámot 150 euro felett kell fizetni + a posta még megfejeli egy vámkezelési díj elnevezésű lehúzással.
Egyébként fejlemény van a visszaküldött Amazon termékemmel
Még a visszaküldés napján jóváírtak egy összeget a fiókomban, a problémám csak annyi, hogy az általam eredetileg fizetett 99,68 € helyett 84,45 €-t kaptam vissza. Tudtommal indoklás nélkül 14 napon belül elállhatok a vásárlástól és vissza kell kapnom a teljes összeget a legolcsóbb szállítási díjjal együtt. Ráadásul mikor az Amazon elküldte a vonalkódot a visszaszállításhoz még oda is írták, idézem: "FREE return: You can return the item without any shipping charges." Ehhez képest a fiókban most ott áll, hogy Return delivery: -€8,40. Ezt azért nem nevezném korrektnek, úgyhogy mindenképpen írok nekik, hogy ez mégis mi a rák? Ha hozzáadom is amit önkényesen levontak, még akkor sem jön ki a matek. Egy sértetlen terméket küldtem vissza hibátlanul, de nyilván még nem is látták, mert aznap visszaadták ezt a random összeget. -
kapitanj
csendes tag
válasz
Amilo02
üzenetére
Az a magyar áfa lesz, főleg mivel pont 27%
Amerikában Sales Tax van, ami államonként eltérő, de a vásárló lakóhelye szerinti adót kell fizetni, te magyarként soha nem fogod azt fizetni. Nem rendeltem még amerikából Amazonon, de lehet akkor elrendezik helyetted, viszont a magyar postáról ebayes fórumokon olvasni, hogy gyakran a vámeljárás során mégegyszer ráterhelik az áfát, mert hülyék Olyankor vagy a postától vagy az ebaytől kell visszakérni (spoiler ebaytől egyszerűbb). Csak azért írom, hogy ne lepődj meg ha még egyszer kifizettetnék veled az áfát mikor beér az országba. -
kapitanj
csendes tag
válasz
warcat
üzenetére
Sikerült feladnom a postán. Viszont írni fogok a DHL-nek, hogy a térképen ne tüntessék fel az automatákat ha egyszer nem lehet beolvasni a kódot.
Egyébként az miért van, hogy a magyar UPS nem kapja meg Amazontól a telefonszámomat a kézbesítéshez? Más futárcég mindig megkapja, egyedül ők nem. Egyszer nem hozták ki pont emiatt (a futár akkor ráfirkálta a csomagra, hogy "TELEFONSZÁM???") majd rákövetkező munkanap kihozta, és akkor már külön matricán rá volt ragasztva a telefonszámom, tehát valahonnan csak lekérték végül. -
kapitanj
csendes tag
Csodálatos napot

Visszaküldenék valamit német Amazonnak, meg is kaptam a szükséges vonalkódokat, felmentem DHL oldalára és a térképről kiválasztottam a legközelebbi MPL automatát, mivel állításuk szerint bármelyik postán illetve automatánál fel tudom adni. Természetesen negyed óra bohóckodás után sem volt hajlandó az MPL automata kinyílni pedig többször végigpróbáltam az összes vonalkódot és kézzel is bepötyögtem volna, persze esélytelen, mert egyik sem annyi karakter, mint amennyit az a vacak szeretne (8 vagy 13).
Valaki tudja hogyan lehet automatába belevarázsolni egy ilyen csomit? Lehet egyáltalán? Ha nem lehet akkor a DHL miért nem ír ki erről valamit az oldalára, hogy "hé birka, Amazon csomaggal ne próbálkozz automatánál" ?
Tudom, hogy bevihetem a postára is a szuper rugalmas nyitvatartási idejükben hétköznaponként (aztán vagy tudják miről van szó vagy nem), de gyűlölöm a postát. Mindet. És ezzel a DHL sem került közelebb a szívemhez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Macbook Air M2 15" 8GB 256GB 100%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Starlight-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4183, 100% Akkumulátor
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG! VADIÚJ Microsoft Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest