Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- --HARDCORE--: Hogyan adjuk meg a Foxpost címünket hatékonyan?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kalandor: Trust GXT929 HELOX egér (feat Cooler Master MM710)
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Austin F.: Hardverapró szűrő script 🛒
- urandom0: Mégsem számőzöm az AI-t az életemből :(
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
warcat
veterán
válasz
Kernewor
üzenetére
Nem amazontál vásároltál, ez olyan mintha a Tesco bolti téren kívül valaki a boltvezető engedélyével lerakna egy pultot és árulna valamit, csak ez rosszabb mert csak egy képet láttál róla.
Nem véletlen mondjuk hogy marketplaceről semmit, csak ha tényleges márkabolt/képviselet esetleg -
warcat
veterán
válasz
Kernewor
üzenetére
Túl kevés az info, nem tudjuk, hogy amazontól mint eladótól vásároltál vagy valami piactérre bejegyzett boltostól.
Jellemzően az előre jelzett időpontot tartják, amit megrendelésnél látsz becsült szállítási időpontnál.
Ha neked ez túl sok, felesleges pecázni hátha épp gyorsabb lesz (ami lehetséges, de komoly raktárszoftver van mögötte).Ha késve adják fel, akkor visszautasíthatod a csomag átvételét, ilyenkor amint visszaért hozzájuk, a teljes vételárat visszakapod,erről emailben is tájékoztatnak.
Black Friday és karácsony között teljesen felesleges puffogni, annyira abnormális a rendelési és csomagmennyiség, hogy a legjobban szervezett cégek is megcsúsznak illetve le vannak terhelve, és a nap végén az egész teljesítés beborulhat ha pl a futárszolgálat a lánc végén szét van csúszva teljesen.
-
warcat
veterán
Nem, amíg az amazontól veszed és nem a piactérről
Adnak nyomtatható címkét, itthon a sima posta kezeli és átadják DHL-nek
Ingyenes, és összes forgalmasabb postán vágják miről van szó, de amúgy meg bemondod hogy inverz nemzetközi csomagküldés lesz (Europe Standard)
Leméri a csomagot, lecsippantja és már mehetsz is dolgodra -
warcat
veterán
válasz
agaron
üzenetére
Adding address to Amazon de:
Mein Konto > Einstellungen: Neue Adresse hinzufügen > ATTENTION: The first line must always be Mailboxde.com GmbH name, so it is necessary to solve as follows> Vor- und Nachname: Mailboxde.com GmbH>
Firmenname: Kovács Pistike, ID 999666
> Straße und Hausnummer: Äussere Weberstr. 57 >
Stadt: Zittau
> Bundesland/Kanton: Sachsen (optional)
> Postleitzahl: 02763 >
Land: Deutschland >
Telefonnummer für Rückfragen: Your telephone number with area code (e.g. +420).
Neked tehát +36306969699Use your Mailbox as shipping address (Versandadresse / Lieferadresse).
Your billing address (Rechnungsadresse) must be the same as your home address. -
warcat
veterán
válasz
Livius
üzenetére
Ahogy előttem írták, ha gond van sok macera vele, és meg kell bíznod abban aki felmérte a termék állapotát amazonnál. Alapvetően nem szabad magának a terméknek sérültnek lennie.
Én vettem egy eredetileg 500 eurós 1600W platinum tápot 239€-ért a fenti leírással, és vélhetően vagy valaki amazonnál, vagy a futárszolgálatnál amivel kiküldték, olyan állapotba hozta a külső csomagolást, mintha komolyan kutya szájából lett volna kirángatva a doboz - ugyanakkor ezek a tápok brutál jól be vannak csomagolva belül fóliahabba, nulla esély volt rá hogy megsérüljön, és még csak ki sem volt bontva, teljesen vadiúj, hibátlan, összes tartozékával lett az enyém féláron.
De mi történik, ha olyan termékről van szó, amivel lehet trükközni és nem veszik észre?
Kicserélt memóriamodulok pl régi DDR3-ra, vagy visszament egy SSD amire rápörgettek pár TB adatot stb.Neked kell mérlegelni, az biztos, hogy helyben Németországból sokkal könnyebb korrigálni.
-
warcat
veterán
Én azért arra tippelek, hogy be van válogatva valami a rendelésbe, ami ténylegesen nincs raktáron, raktáron lévő még ideér normál szállítással is.
Ha nincs akkor csak túlbecsülik és biztosra mennek, nekem most a német címre rendelt dolgokat is kihozzák 2-3 nappal korábban a jelzettnél.
Extrát biztos nem fizetnék, ha nem ajánl fel karácsony előtti dátumot úgy. -
warcat
veterán
Jelenleg normális a sok csomag miatt, plusz készleten volt mindkettő rendeléskor?
Nekem grocery jellegű rendelést német címre 3 napba telt az előrejelzett pénteki 4. nap helyett, másik darabját ami hétfőre ígértek azt mostanában adják fel szerintem.
Amikor ekkora ablakot adnak meg az nem véletlen, ha magyar címre kérted akkor kb hétvégéig+1-2 nap feladják és még talán megkapod jövőhéten.
El vannak havazva minden téren, lesz normál hó, sok az ünnepi rendelés és a csomagszállítók is le vannak terhelve
-
warcat
veterán
válasz
DonMedve
üzenetére
Amazon.de elégíti ki a kelet-közép-európai régiós igényeket, ezért x értékhatár felett bevállalják az 'ingyenes' szállítást, ez már jó pár éve így volt, de a lengyel amazon létrejöttének környékén ez az opció megszűnt egy darabig.
Most megint van 49 euró felett, így versenyképes, anélkül nem volt az (minden rendelésre 15-30 euró szállítási költség), ebben segített a mailboxde.Most arra jó a korábbi funkció mellett a mailboxde, hogy az amazon a kiszállítási cím alapján számolja fel az áfát, ez nagy csomagértékű cuccoknál sokat jelent, tipikusan műszaki cikkek. Ekkor 27% áfa helyett a 19%-ot fizeted ki, Németországnak.
Egy kisebb funkció pedig az olyan termékek, amiket csak Németországba szállítanak ki, pl reklámos Kindle e-book olvasó, Fire tv stick stb. amelyek ettől még Mo.-n is használhatóak vásárlás után.
-
warcat
veterán
válasz
ripo05
üzenetére
Ne parázz, mailboxde szállítás és dhl kapcsán van ez a jelenség, hogy amikor a delivery appointmentet aktiválják , egyből jön egy XX returned to seller
Ettől még rendesen kiviszik mailboxde-hez, ha ez ma (éjjel) történt akkor kb. délig feldolgozzák és megjelenik (normál menetren)
Ne felejtsd el hogy ünnepi csomagáradat van minden lassabb, ha jól volt megcímezve nem lesz semmi gondjaMonday, 25 November
1:50 AM
Returned to seller
XX, XX
1:49 AM
Delivery appointment scheduled
DE
1:49 AM
Parcel arrived at a carrier facility
XX, XXSaturday, 23 November
6:22 PM
Package departed an Amazon facility
Schönefeld, Brandenburg DE
3:45 PM
Package arrived at an Amazon facility
Schönefeld, Brandenburg DE
5:35 AM
Package departed an Amazon facility
Kleinostheim, Bavaria DE
12:53 AM
Package arrived at an Amazon facility
Kleinostheim, Bavaria DE -
warcat
veterán
válasz
HellGreg
üzenetére
Nem érdemes, ha aktív a fiók akkor pár havonta újra meg újra elérhető a 30 napos free trial, ezt érdemes felhasználni aztán egyből cancel; vásárok alatt (értsd prime napok, BF stb. van néhány ajánlat ami hamarabb/csak prime - nak elérhető de erre nekem mindig elég volt a trial.
Alapvetően németeknek/osztrákoknak szól ez.Trial alatt behúzhatóak az ajánlatok prime gamingről, de ezek átmentek saját/gog/esetleg epic kulcsokba nem annyira érdekes már
-
warcat
veterán
válasz
HellGreg
üzenetére
Most, hogy a (.de) 49€ felett benyelik a szállítási költséget van amit érdemes megvenni, főleg ha van 5-10 eurós promóciós kupon amit időnként bedobnak.
Annyi a trükkjük amúgy, hogy átmozgatják a cseh raktárukba és onnan feladják osztrák postával, amit itthon Express One futár hoz ki, egész jó.Így el lehet kerülni,hogy mailboxde-hez 3 csomagban küldjék ki a rendelésed ami árban nagyon fájdalmas tud lenni ha mondjuk olyan 150-200 eurós az összérték.
Pl ruharendelésem is két darabban lett volna teljesítve, de így hogy nekik kell olcsóra kihozniuk a szállítást, cseh raktárban összecsatolták a rendelést és egyben jött haza.
Nagyobb csomagértéknél még mindig hasznos a mailboxde.
-
warcat
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
Abba rakják, amibe belefér normálisan préselés nélkül. Nagyjából a fenti darabszámnál kezd nullásba átfordulni a bekerülés, én is vettem most egy évre.
a csomagkezelés darabdíját mindig felszámolják, ott van az oldalukon mennyi, ez súlyfüggő, 3-4 euró /db
Tehát az éves díj után még:3-4€ x csomagszám + doboz díj + GLS díja
Ha nem tudják belepakolni akkor értesítenek, de amúgy tudsz tervezni mert mindig fel vannak tüntetve a beérkezett csomagod mérete hosszúság szélesség magasság formátumban.
Nyilván nem bontanak ki semmit, a dobozokat pakolják egymásra. -
warcat
veterán
válasz
üzenetére
Egyrészt ha nem az amazontól vásárolsz hanem marketplace sefterektőől, az gyakran eleve átverés.
Ha mégis közvetlenül amazontól vetted, az a termék visszaküldhető magyar postán keresztül, a menete szerepel a topikban többször.Amazon nem lop kártyaadatokat, a külsős eladóhoz pedig nem kerül infó a fizetés teljesítésén kívül.
Letiltott kártyára is vissza tudják rakni a pénzt.
Ne segíts másnak olyan bolt esetén amelyikhez te sem értesz.
-
warcat
veterán
-
warcat
veterán
-
warcat
veterán
válasz
generatoros
üzenetére
Teljesen normál reakció ennyire inaktív fiók esetén.
Viszont nekem úgy tűnik, hogy semmi 'befektetésed' nincs benne, ha esetleg valaha volt hozzáadott fizetési módod (bankkártya) már rég lejárt, nem látom értelmét, hogy miért akarod visszaszerezni, különösen ha problémát okoz a nyelv.Egyszerűen készíts egy új fiókot, szükség esetén egy új gmail címmel.
-
warcat
veterán
válasz
prime_adam
üzenetére
Továbbra sem tudjuk még megközelítőleg sem, hogy mit vásárolnál de ok, valahol a terméknévben, a leírásban vagy legalább a technikai/termékjellemzőknél (lent, a vélemények, hozzászólások előtt) szerepelnie kell egy
gyártói termékkódnak, ami alapján a gyártónál beazonosíthatod, hogy pontosan miről van szó, és ezek után megnézed a gyártó honlapján, szükség esetén rá is kérdezel szintén a gyártónál a termékjellemzőkre.Ezek után ha bizonytalan vagy, hogy tényleg ezt rendelnéd-e meg, rákérdezhetsz amazonnál.
Mindezek után ha rossz terméket küldenek ki, az hibás teljesítés és a visszaküldés költsége őket terheli,adnak egy általuk fizetett DHL labelt amit itthon postán fel lehet adni.
Ha méretbeli problémáktól félsz, például cipőt, ruhát vásárolnál, akkor a vélemények alapján jól el lehet igazodni amíg nem speciális, átlagtól eltérő méretezésed van.
A nap végén pedig ha továbbra is problémásnak gondolod, akkor vedd meg itthon személyesen egy üzletben.
-
warcat
veterán
válasz
üzenetére
Kikeresheted a központ telefonszámát ami címzett de nem szükséges, igazából azért éri meg, hogy ne hívogassanak valakit esetleg feleslegesen Olaszországban.
Szóval ráírhatsz kamut is, mert bármilyen futár képes lesz a címzett megtalálására, mert minden nap tömeges szállítmányt kap amazon return center.Email/telefonszámra akkor volna szükségük, ha pl magánszemélynek küldenéd, aki nem tudja átvenni, vagy nem találják meg de ez nem áll fenn.
Én GLS-el küldtem vissza egyet így, a saját emailemet adtam meg, illetve az amazon parkoló telefonszámát.Semmi gond nem volt vele, de te döntésed.
-
warcat
veterán
Ahol ott van, hogy dispatches from: amazon, az elvileg eu-s raktárból elérhető, amennyiben az EU-s aloldalakon nézed (.fr .it stb) egyébként meg amazon US vagy amazon UK lenne feltüntetve.
Marketplace eladókkal nem szoktam foglalkozni csak minősített esetben, mert a sok csalás mellett általában a saját oldalukon (ha valódiak) olcsóbbak.Noctuától vásároltam amazonon keresztül, vagy német bútorgyártótól például, de mindig sokezres eladással rendelkezőktől, reális áron (feltört fiókok is léteznek, anno cryptoláz alatt féláron árult a 'mediamarkt' kártyákat például a karácsonyi időszak alatt, persze csalás)
-
warcat
veterán
Ez nem amazon, gyakorlatilag csak a marketplace felület van használva belőle.
Kínaiakat ismerve feladja neked ennyiért, aztán a többi költséget te fizeted ha onnan jön.Fejből nem vágom az értékhatárokat, de 27% áfa megy rá biztos ha EU-n kívülről érkezik.De egyébként vagy új eladókról van szó vagy pedig csak pár értékelésük van, és azok is rosszak, egyikőjüktől sem vennék semmit.
-
warcat
veterán
válasz
Archttila
üzenetére
Úgy jársz a legjobban, hogy csinálsz egy ingyenes revolut fiókot (kártyaküldés díját fedezi ha pl feleztek az ajánlóval, 12.5k megy felesbe), feltöltöd rá amennyi kell és átváltod ~középárfolyamon (perpill 388.65)
300 vagy 350k HUF talán a havi ingyenesen váltható összeg Standard csomagnál. -
warcat
veterán
válasz
tuareg85
üzenetére
Így jártál akkor, egyáltalán nem biztos, hogy ugyanazt kapjuk itthon ugyanazon a néven mint pl a németek, vagy ugyanabból a gyártási szériából ésatöbbi, ezért mérvadóak az ottani vélemények és ezért is írtam ezt le tanácsként.
Műszaki cikkeknél is gyakran van egy alszámozás amit a kelet-európai piacra szánnak és eltér pl egy némettől.
Vásárolok én is onnan ruhát (farmer, cipő, pár felső) és a hozzászólásokat használva még nem volt meglepetésben részem.Ha nem akarsz élni vele, akkor marad a személyes bolti vásárlás és ne panaszkodj.Visszaküldésekkel meg senki sem foglalkozik személyesen amazonnál, azt meg nem tudjuk megjósolni, hogy feldob-e az algoritmusuk red flag-et, de kétlem hogy egy tucatnyi hasonló akciónál koráábban érdekelné őket.
-
warcat
veterán
válasz
bazsimano
üzenetére
Ha 128-as a vágyad, van, de csak fehér 479€ért meg citromzöld? 489-ért
Ha nem látod raktáron, akkor nem német szállítási cím van beállítva alapértelmezettként
Azt meg, hogy hogyan kell megrendelni mailboxde csomagtovábbításra, nem akarom megint leírni, megtettem már többször.
A vége a jelzett 479€ + kb 14€ díj lesz mailboxde-től ami tartalmazza az ő díjukat és a GLS díját hozzád.30 napos visszaküldési lehetőséged van rá attól a naptól amikor átveszik Németországban a csomagot.
Ehhez beszélned kell az ügyfélszolgálattal az amazon fiókodon keresztül, csak egyből említsd meg nekik, hogy nem Németországban tartózkodsz és máshonnan menne vissza, ilyenkor segítség, ha másodlagosként ott van a fiókon a magyar címed, ezt látja a supportos.Kapsz rá visszaküldős csomagkódot, postán feladható, aztán meg DHL viszi vissza tovább. -
warcat
veterán
válasz
menledge
üzenetére
Ha rendben megérkezett, akkor ne foglalkozz vele, random nem fognak csak úgy refundolni anélkül hogy kapcsolatba lépnél az ügyfélszolgálattal.Nekem is van most ilyen a BF amazon rendeleléseim között (not deliverable stb) ezeket mind rendben átvette mailboxde aztán meg hazaértek.
-
warcat
veterán
Szerk.: látom közben megoldódott, offoltam.
Szerintem alapvetően a csomagolástól függ és persze a súlytól. Csomagcímkével felmatricázott WC csészét, a nagygépeket persze hogy nem szállítanak de air fryer meg egyéb konyhai kisgépek teljesen oké.
Ninja Foodi MAX -ot vettem november 10-én, ez direkt úgy van csomagolva, hogy rendes, bolti pultokra kirakható doboz bele van rakva egy pontosan rá méretezett kartondobozba, (OFF)10k+ darabot adott el belőle amazon, megnéztem volna mekkora halom volt ez a raktárban
(/OFF)Gond nélkül jött, annyi, hogy a termékoldali 8 kg körüli súly helyett ~13kg volt így a csomag így borsosabb volt a csomagdíj.
Azt is megjegyezném, hogy bár lehet, hogy ez az általános szabályuk mert nem mindenhova szállít a GLS, de ahova igen és közvetlenül mint pl Mo.-is, náluk nincs súlykorlátozás,csak méret (szélesség,hosszúság és magasság összeadva)
-
warcat
veterán
válasz
Csápájev
üzenetére
Adott országon belül ingyenes a kiszállítás, francia amazon prime franciáknak, olasz Olaszországon belül stb.
Fuvarcégek általában zónákra osztva számláznak, ha át kell küldeni egy másik területre, még a mennyiségi szerződések esetén is jelentősen ugrik a csomagköltség, ezt nem tudja kigazdálkodni az amazon a havidíjból (főleg amíg ilyen gyakran osztogatnak 30 nap ingyen trialt)
-
warcat
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
Nem igazán tudod befolyásolni, hogy hány csomagban küldik ki végül a német cím miatt amazontól, ezért szinte biztos, hogy meg fogod égetni magad, különösen ha marketplace eladó is van közöttük, vagy fulfilled by amazon a termék.
mailboxde
Van összepakolási szolgáltatásuk aminek az éves díja 15.5€, azonban ettől még ugyanúgy van minden beérkező csomagnak kezelési költsége, ez 2kg alatt 3.52€/db, 2-5kg 4.67€
ha 20 eurós cuccokat kiküldözgetnek egyenként., akkor egyből 20%ot drágult a beszerzésed
(még ki kell fizetned az egybepakolós doboz árát is. 2 - 4,8€ mérettől függően)Alapvetően nem erre való a mailboxde, hogy sok kis értékű eztazt berendelsz rajtuk keresztül.
Opció még, hogy valami értékesebb pl műszaki cucc vásárlása mellé időzíted a többit, és benyeled a bukót abból amit megspóroltál pl 1000 eurós telefonon, VGA-n stb. -
warcat
veterán
válasz
kapitanj
üzenetére
Emlékeim szerint a legalsó a postának szóló kód, a felette lévő a DHL-es (ha szoktál tőlük csomagot kapni felismered) a legfelső meg az amazon saját kódja amivel azonosítják maguknak a visszárut.
Topikban küldtünk már többen is vissza de nem emlékszem senkire így hirtelen aki automatában fel tudta volna adni.Postán, személyesen, és inverz nemzetközi csomagküldés a neve, a nénit ki kellet oktassák róla vagy szóljon valakinek aki ért hozzá.Egyébként az említett legalsó kódot kell bescannelnie aztán ad róla egy nyugtát és ennyi.
Szerintem az összes forgalmasabb postán találkoztak már vele, gyakorlatilag amúgy csak felviszik a gyűjtőbe és átadják DHL-nek kb.
Legutóbb nővérem ajánlotta fel ha már úgyis arra jár, feladja nekem, és neki is csak ennyit mondtam el mint neked most, nem volt gondja vele.
Beérkezés után ha közvetlen amazontól lett vásárolva 3-5 nap munkanap alatt feldolgozzák és indítják az utalást vagy amit kértél, ez csúcsidőben (ünnepek) vagy sztrájk közben kitolódhat de ez ott van az apróbetűben is. -
warcat
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Az más tészta, ott amazon átmozgatta egyik raktárjából a másikba és utána lett feladva és értékesítve, szerintem erre van lehetőségük az EU-UK keresztszerződések miatt.
Itt szerintem vagy a fizetési ablakok utolsó lépcsőjénél megy rá a becsült vám, vagy pedig nem kínálják ezt a szolgáltatást erre az adott termékre és majd vámoltatod te a szállító cégen keresztül.
Garantáltan meg lesz terhelve, felesleges reménykedni benne hogy nem, írtam már korábban, hogy anno ~2016 körül, egy magánszemély által az amcsi postán, EMS-el feladott könnyű bőrkabát jött át vám nélkül, meg is lepődtem, egyébként mindent levámolnak, a kínai (ázsiai) mennyiség volt az amit nem tudtak a változtatások előtt lekezelni.
US csomagokat előtte is kiemelten kezelték az értékpotenciál miatt (műszaki termékek).
-
warcat
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
Meg tudod oldani, de nem lesz olcsó, mert ki kell fizetned egy évre a consolidation szolgáltatást (15.5€) , a beérkező csomagoknak van egy kezelési alapdíja (súlytól függ de ilyen 4-5 euró), továbbá meg kell venned a nagy dobozt is amibe egybepakolják (nem bontják fel a csomagokat, tehát terjedelmes doboz lesz) és a nagy GLS csomagnak meg lesz kb 18-19 eurós hazaküldési díja.
Tehát 15.5 € éves díj a szolgáltatásért
4.67€ csomagonként mailboxde díja ha 2 kg feletti
nagy doboz 2.27€-tól 4.35€-igés a végén még ott egy nagyobb GLS díj 14-20€ között a ládára
kb így számolhatsz, ez egy körben biztos nem lesz megérős, különösen ilyen kis értékű csomagoknál, én megvettem, de nagyobb akcióknál be szoktam vásárolni (családtagoknak is) és olyankor jól jön az összepakoltatás.
100, pár száz eurós tételeknél már megéri, de ott igazából már magában is.Neked, a te helyzetedben egyedül a nem szállítunk Mo.-ra kikerülése lesz elérhető, majd eldöntöd megéri-e.
Itt a mailboxde árlistája nincs titkolva semmi.
-
-
warcat
veterán
válasz
BullZeye
üzenetére
Minden le lesz vámolva, ÁFÁzva, EU-n kívülről csak akkor rendelünk ha ez el van fogadva.
Még a változások előtt is, amikor volt rá esély, hogy átcsúszik valami a vámkezelésen, egyetlen csomagom jött át vámfizetés nélkül, egy amcsi postán feladott bőrkabát ebayről.
Bónusz: elektronikai termékeknél nem kötelessége a gyártónak, hogy bármit itthon szervizeljen/javítson/cseréljen akkor sem ha van képviselete, ezt maximum felajánlhatja neked. Neked kell visszaküldened USA-ba.
-
warcat
veterán
válasz
Phobion
üzenetére
Lépj be amazon.com-on a fiókodba.
Jobboldlalt fenn: your account/Content and devices/
A feldobott oldalon baloldalt felfelé: Preferences.
Ezen belül a Country/Region settings et állítsd át Németországra.Ha engedi, akkor onnantól kezdve elvileg tudsz vásárolni .de - aloldalon digitális tartalmakat.
De vedd figyelembbe, hogy ez az összes a fiókodhoz kapcsolt amazon eszközt érinteni fogja, én az US kindle storet használom direkt. -
warcat
veterán
válasz
goldister
üzenetére
A gariztatásnak amazonnál annyi a lényege, hogy legyen gyártótól egy válaszod, amivel visszaküldenek amazonhoz (nem tudunk segíteni, javítani stb), ha ez megvan utána elfogadják és adják a return labelt stb.
Én már eleve így megyek hozzájuk, ez kb az előírt script a supportosnak (beszéltél e már a gyártóval? nem: beszélj ; igen: return és refund/csere indítása)Amint elindítom a chatet és üdvözöl (herzlich willkommen...) én angol supportost szoktam kérni egyből, ez a német aloldalon nem volt még soha gond és utána ment minden egyszerűen
Arra kell még figyelni, hogy jelezd, ha eltérő lakcímen vagy a termékkel, mert alapesetben pl mailboxde cím esetén onnan vennék fel a csomagot, de szólsz, hogy máshol vagy, és ha ez a cím szerepel az amazon fiókodon, akkor a supportosnak egy kattintás csak.
-
warcat
veterán
válasz
szente
üzenetére
Eddig csak like new cuccot vettem ami mellé annyi van odaírva, hogy sérült az eredeti csomagolása.
Itt ki lehet fogni olyan dolgokat, amit a futárszolgálat elkevert vagy át se vettek, de közben jól lelomolták a külső csomagolást (nem mindent küld amazon külön dobozolva). Topikban korábban már említettem, hogy Corsair AX1600i tápom lett így 56.7% vételáron
nem volt kibontva,használatbavéve.Logitech G Pro X Superlight egerem van még ilyen, ezen látszott, hogy kibontották, kipróbálhatták de nem volt használatnak jele, 99% alkohollal azért áttörölgettem alaposan, megelégedéssel használom.
Alapvetően mindennapi használati tárgyat nem vennék úgy, hogy mármegjelentek rajta a használat jelei, telefonra érvényes ez, ráadásul a közölt karcolások extrém zavaróak lehetnek még hátlapon is.
Amúgy a leírások pontosak, nincs értelme trükközniük, mert a németek ingyen tudják visszaküldözgetni ezeket ha nem tetszik az állapota.
De épp ezért nem is olyan könnyű jó üzletet elkapni szerintem, inkább csak niche termékeknél.
Ha jól értelmeztem ezekre a termékekre egy év garancia van a boltban, de a gyártóit érvényesítheted ha hosszabb.
Természetesen csak amazon warehouse-tól fontolgass egyedül vásárlást ne random eladótól. -
warcat
veterán
válasz
dm1970
üzenetére
Ha elégedett vagy az a lényeg, de amúgy jobban jártál volna, ha veszel egy eleve 10 euróval olcsóbb reklámosat a mailboxde csomagtovábbítós címre ahova ingyen kiküldi amazon, majd kis csomag lévén kb 10-12 euró költséggel hazaküldöd.
A reklám annyiból áll, hogy bekapcsoláskor feldob egy kindle unlimited könyvajánlót amit egy swipe-al átugrasz és olvasol

-
warcat
veterán
válasz
Petyal
üzenetére
Tervezz úgy, hogy akár mindegyik termék külön fog jönni.Még amazon.de is van, hogy 2-3 darabban küldi a rendelést hiába van bejelölve, hogy minél kevesebb csomagot kérek.Ha ehhez hozzákeversz harmadik felet, az kb garantált, hogy extra csomag lesz.
Össze lehet pakoltatni mailboxde-vel a csomagokat, de nem gazdaságos.Kb 5 darabnál van értelme.
-
warcat
veterán
válasz
Petyal
üzenetére
Nem, természetesen jogod van elköltözni, és ettől még él a garancia.
Amikor beszélsz a supportossal és eljuttok a visszaküldésig, akkor kell jelezni, hogy nem Németországban vagy, nem onnan küldenéd vissza, ő alapesetben a rendelésed címét látja, illetve rálát még a te amazonos egyéb megadott címeidre is.Ezért nem defaultként jó ha ott a magyar is. Emlegess international return-t úgy talán leesik neki könnyebben, spanyol amazonnal nekem is volt kis bukdácsolás de ment.
Ha ért is valamennyire a dolgához, akkor még azt is meg tudja oldani, hogy a hozzád legközelebbi amazon fulfillment centerbe kell visszaküldeni és ők elintézik a többi mozgatást az amazon központok közötti saját áruforgalmukkal (Így Szlovákiába ment a garizás tárgya, egy videókártya).Bár mivel ez utóbbi egyáltalán nem működött, eleve refundot ajánlottak fel, és csak a termék amazonhoz visszakerülése volt a lényeg. (ők meg aztán letárgyalták a gyártóval gondolom)
Ha kicsit fapadosabb, akkor igen, Németországba kell visszaküldeni, és ezt az összeget visszatérítik de külön emailt kell írni a megadott címre csatolva a számlát (pl GLS) én ezzel nem vesződtem.
10-12k költség mivel telefon esetén kicsi a csomag.A bolti gariidőn belül nekem eddig mindig vagy azonali cseretermék küldést ajánlottak fel, vagy pedig refundot.
Ezzel kicsit játszadozhatsz is, mert ha a pénzt szeretnéd, akkor egyszerűen megvárod, míg nincs az amazon által forgalmazott, új és bontatlan termék raktáron.
-
warcat
veterán
válasz
Petyal
üzenetére
Unokahúgomnak vettem egyet novemberben, ránézve most jelenleg nincs amazonnak készlete belőle.
Használt/visszaküldött van pár darab. Nemrég volt rá pár nagyobb akció amcsi amazonon, lehet, hogy ide is jutott belőle azért fogytak ki.
Semmi extra trükk nincs benne, csak annyi, hogy a mailboxde-t kell használni német címként és onnan hazaküldeni.Ha van ismerős, az is megfelel, de nem hiszem hogy olcsóbban jön ki nekik is idő és pénz feladni a csomagot.
Kb 14€ lehet a költsége (mailboxde.com díj +GLS), GLS hozza házhoz. -
warcat
veterán
válasz
dzsampi
üzenetére
Van de drága, nem dolgoznak ingyen, különösen a német munkások.Nem bonstják fel a küldeményt hanem bele kell férni egy nagyobb kartondobozba bontatlanul
-éves díj 14.5€ ha nem emelték még meg
-mindegyik csomagnak ott a fix mailboxde kezelési költsége ugyanúgy amit mindenképp felszámolnak
-a nagy(obb) doboznak van 2-3 eurós költsége (de egyébként minőségi)Nem fogsz kijönni olcsóbban, kb 5 darab egyberakásánál jössz ki nullára, utána tudsz spórolni.
Egyébként a mailboxde FAQ ban le van írva
-
warcat
veterán
válasz
dzsampi
üzenetére
Nem teljesen értem a kérdést.
Minden küldemény külön van kezelve, saját költséggel és továbbküldéssel amennyiben nem fizetsz elő az összepakolásra, ami viszont nem éri meg csak ha kb 5 vagy több küldeményt rakatnál egybe.
Csak annyi értelme lehet a várakozásnak, ha egyszerre szeretnéd megkapni a két csomagot a GLS-től itthon.
Szólni nem kell semmit, egy ideig ingyenesen tárolják. -
warcat
veterán
válasz
spileraaa
üzenetére
Segíts magadon, könnyen elérhető számodra az információ.
Postage from Germany to Romania
termékoldalon ott szokott lenni a súly és a csomagméret/dimenziók
a csomagdíjhoz meg hozzáadod a mailboxde kezelési díját ami súlyalapú : Price List Of Services
-
warcat
veterán
válasz
tucsok.
üzenetére
Normális viselkedés főleg bizonytalan, még beérkezőben lévő készletnél vagy pl olyan hatalmas terheléssel járó forgalmas időszakban mint a black friday, bosszantó tud lenni ha hétvégén pl felárral vált a revolut, curve, előbbinél nyilván érdemes ilyenkor euróba átpakolni az összeget.
Ha gondja lenne, akkor kapsz róla emailt, hogy frissítsd a fizetési módot amit megadtál. -
warcat
veterán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem zárható ki, de van ami lejár illetve kifogy.Pár deal teljesen rejtett mert csak néha kerül ki pár darab, ilyen pl
a 4TB-os SN850X NVMe ssd 364.99€-ért.
Ha nem vagy rajta az ügyen, az igazán jó ajánlatokat lerabolják gyorsan úgyis. -
warcat
veterán
Megrendelést nem szokták elkezdeni úgy összerakni a raktárban, hogy nincsen kifizetve ezért fura a történet, de ha felhatalmaztad őket a kártyád terhelésére akkor egy jó ideig még le tudják vonni.
Jóljárós sztorik abból szoktak lenni, hogy már refund utáán jó idővel mégis előkerül a csomag vagy valamiért hibás a teljesítés (rossz verziót küldtek) és náladhagyják. -
warcat
veterán
válasz
dzsampi
üzenetére
Ezt már neked kell kiszámolni.
Jellemzően az utolsó lépcsőnél a fizetés előtt van egy összesítő ahol még állíthatsz a fizetési módon, a címen stb, na ott kerettel szokták jelezni ha külön csomagban lesznek a termékek, általában külön szállítási opció is van mindegyiknél, ez alapján belőheted hány csomagról van szó.29 eur feletti rendelést ingyen kiküldik mailboxde-hez, míg Magyarországra olyan 10 eurótól kezdődik és növekszik a súly és méret függvényében és ráraknak még 8% áfát tehát már ekkor nullán vagy kb.(mailboxde csomagköltség GLS hazaszállítással 12-16 euró környékén mozog/csomag, az oldalukon megnézheted pontosan)
Tehát (ingyen szállítás + mailboxde+GLS díj) vs. (áfakülönbözet + amazon szállítási díja~10€ és felfelé)Még tavaly kiszámoltam magamnak hány eurós rendelési értéknél van a határ ahol átfordul a dolog megtakarításba, de azok régi árak illetve bonyolítja az ismeretlen csomagszám.De alacsony, 40€ környékén volt valahol
-
warcat
veterán
válasz
dzsampi
üzenetére
Nem olyan nagy érték az, nem kell tőlük félteni, azonban a több cucc problémás, még akkor is ha az amazontól veszed és nem csak fulfilled by amazon.
Nem okvetlenül vannak egy fizikai helyen (raktárban) ezért külön csomagban küldik ki (ingyenesen, és ezért nem számolnak azzal, hogy neked plusz költség) viszont a csomagtovábbítónál minden csomag 12-16€ hazaküldéssel jár értéktől függetlenül
@liszi70: örülök, hogy megoldódott akkor, de egyébként megy a oneclick is ha be van rendesen állítva, lehet nálad összeakadt valamivel, de lényeg, hogy már jó így

-
warcat
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
Milyen bankhoz tartozik a kártyád?
Úgy tűnik, hogy 2021. január 1-től kötelező megerősítősdit nem kapod meg, ez egy ideig eltartott, míg hozzárendelték a megfelelő banki oldalt.Csak arra tudok gondolni, hogy valamiKovács és Kovácsné takaréknál vagy esetleg, nővéremnek van hasonló kártyája.
-
warcat
veterán
válasz
liszi70
üzenetére
Csak Németországon belül ingyenes, és 29€ érték felett amúgy is az lenne ott.
Magyarországra rendelve lesz szállítási költség prime mellett is.Csak akkor érdemes használnod ha az egyéb bónuszok között van ami kell (pl prime video, gaming). És ne felejtsd el lemondani mert automatikusan vonja egyébként havonta -
-
warcat
veterán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Németországban 19% az áfa és az azzal terhelt árat látod, a magyar meg 27% ezért korrigálja a szállítási cím alapján
Nyeld be vagy használj csomagtovábbítót (mailboxde, már le volt írva korábban hogysmint) ekkor mivel német a cím, a jelzett árat fizeted. -
warcat
veterán
Ez nem probléma, átveszik, max legyen előre kitöltve a POSTVOLLMACHT és legyen feltöltve a fiókra
-
warcat
veterán
válasz
Psychopeti
üzenetére
Ha sold és fulfilled by Amazon van a termék alatt (és nem Amazon UK, vagy Amazon US) akkor az európai amazontól veszed ami egy entitás csak több aloldallal.Azt senki nem fogja megmondani neked melyik raktárból teljesítik a rendelést, de jellemzően a német aloldalon szereplő termékek német, néhafrancia raktárból vannak kiszolgálva.
Futárszolgálatnál meg az lesz, amelyik adott pillanatban a legolcsóbb a rendszerükben.
-
warcat
veterán
Magyarországról szerintem túl kevesen használjuk a subscribe and save-t ahhoz, hogy érdemben segíteni tudjunk,én anno Brexit előtt rendeltem egy hatalmas adag teát a kedvezményt kihasználva amikor ilyen rendszeres küldésre feliratkozol, de lemondtam utána és nem volt semmi probléma.
Kifejezetten beleegyezel, hogy automatán levonják a pénzt és küldjék a csomagot, szóval csak az itt a kérdés, hogy ki a ludas, te nem mondtad le sikeresen, vagy amazonnál volt valami, esetleg a harmadik fél (ha marketplace forgalmazótól jött) rosszalkodott, erre nekünk fórumról rálátásunk nincs.
Egyébként ha tényleg sikeresen lemondtad, akkor erről emailt is küldtek, gmail azonnal meg is találta az enyémet például:
Subscription cancelled. Other options are suggested for you.
from
Amazon Subscribe & Save <no-reply@amazon.co.uk>Ha ezt megtalálod, erre hivatkozva reklamálhatsz esetleg.
-
warcat
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Nagyjából ez, a flexdelivery szolgáltatásuk működik nagyjából ha van náluk fiókod, legalábbis mióta regisztráltam, kapok gls levelet amikor feladja a mailboxde.
Ennek hiányában proaktívkodhatsz, amikor már a futárnál van a csomag, az ügyfélszolgálattól elkérheted a futár számát (csomagszám+ cím megadása után) és lebeszélheted vele. Nyilván nem fog vagy tud hozzád alkalmazkodni hiszen útvonala van, de kérheted másnapra, stb. -
warcat
veterán
válasz
Sanyi.mTs
üzenetére
Meg lett ez válaszolva igazából,
-ne keverj bele third party sellert a rendelésbe még akkor sem ha amazonnál le van adva az árujuk.
-Figyelj rá, mit írnak a terméklapon az érkezési dátumnál(raktáron lévő termékeknél) ha eltérő akkor nem egy raktárban vannak.
Illetve a fizetésnél mielőtt leütöd, baloldalt az összesítőben halvány kerettel nagyjából látható, mit szán a rendszer egy dobozba, de ez könnyen megváltozhat.Ne vegyél sok kisértékű, eltérő holmit egyszerre ha csomagtovábbítót használsz; magyar rendelésnél, gyorsan megjelenik a kijelzett csomagköltségben ha több csomag lesz, németnél ugye nem törődik vele a rendszer, mert ugye 'ingyenes' az értékhatár felett.
Végső esetben még mindig egybecsomagoltathatod mailboxde-nél. -
warcat
veterán
19 % vs 27% az nem kevés ám egy eleve akciós terméken (azért vennéd onnan és nem az árukeresőről vagy nem kapható), csak nem egy doboz gyufát kell venni

29 euró rendelési érték felett (amazontól vásárolva, nem árustól) Németországon belül (és a közvetlenül szomszédos országok többségébe) ingyenesen kiküldik a csomagot.Az áfakülönbségen felül (amit a rendelés során, a fizetés előtt hozzáadnak a listaárhoz) a Mo.-ra küldött csomag szállítási díja valahol 9€ körül kezdődik.
Ehelyett ingyen kimegy mailboxde-hez, ahol a csomag súlya alapján van fix kezelési költség, a GLS a díját meg csomagmérethez igazítja.
Nem fogom most neked fillérre kiszámítani, de súlytól függően egy közepes csomag teljes díja GLS-el házhoz 14-16€ körül lesz mailboxde-n keresztül a minimum 9-10 helyett amit amazon amúgy is elkérne.
70 euró környékén már egy árban van, majd rohamosan tért nyer a mailboxde.Tipikusan a kompakt, nagy értékű árukon (pl műszaki cikkek nem meglepő módon) sokat lehet így spórolni amikor akciós valami.
Mindezt pedig meg lehet még dobni haladó szinten azzal, hogy a többi amazon aloldal árait is megnézed, könnyen előfordulhat, hogy mélyebb akciót kap pl a spanyol vagy olasz aloldalon a termék, és onnan rendelve szintén német áfát fizetsz a spanyol 21 illetve olasz 22 helyett -
warcat
veterán
válasz
tompa55
üzenetére
Igen, az amazon úgy működik ahogy írtad, de én mailboxde-ről írtam, hogy extra szolgáltatásként lehet venni tőlük egybecsomagolást, amivel menthető egy 5 darabban kiszállított amazon rendelés, vagy csak simán spórolsz.
A 2 darab farmernadrág is ugyanúgy jön tőlük, mint a kétezer eurós videokártya, már jó pár éve a piacon vannak, nem lopkodásból élnek, hanem -többek között- az amazon csak adott nemzeti piacra szánt termékeiből amit te is akarsz venni (nálam is landolt egy új szériás Kindle karácsonyra) meg az amazon számlázási gyakorlatából, hogy a kiszállítási cím alapján állapítják meg az áfát.
-
warcat
veterán
válasz
tompa55
üzenetére
Ahogy érzed, de nem véletlenül ajánljuk a topikban.
Régóta működnek, hozzám tucatnyi csomag jött bármiféle gond nélkül: Egyébként minden továbbküldésnél kitöltik a formanyomtatványt, amin szerepel a beérkezett csomag forrása, csomagszáma (pl DHL kód) mérete és súlya valamint a GLS csomagszám amin küldik tovább.Amazon.de meg 27-28 euró környékén feldobja neked az ingyen szállítást Németországon belül prime előfizetés nélkül is, szóval a mailboxde-hez nulla lesz a szállítási költséged.
Egy közepes GLS csomag díja tőlük -már a mailboxde díjával együtt- kb. 15€ lesz, ez csak pár euróval drágább, mintha amazon küldené közvetlenül Magyarországra.Csak arra kell figyelni, hogy amazon ne 3-4 dobozban kezdje küldözgetni a rendelésed, bár extra díj fejében összepakolják neked mailboxde-nél.
-
warcat
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Ez, vagy akár egy konkrét személlyel akinek a feladatát kellene ellátnia az adott körzetben.Ritkán de jön UPS csomag és mindig megtaláltak, telefonszám nélkül is minimum felcsöngetnek.
@tompa55: amúgy ha nem valami üzleti jellegű. költségelszámolós dologról van szó, használd a mailboxde.com-ot, az amazon által felszámolt alacsonyabb, 19%-os áfa fedezi már viszonylag alacsony értéknél is az extra költséget, és tőlük GLS hozza házhoz.
-
warcat
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Már bőven, de szerencsére a refund/ újraküldés folyamata gyors, főleg, ha a szállító nem tud felmutatni semmit.
Érdemes lesz megírni nekik hogy melyik opciót kéred majd a ticketben,újra akkor küldik csak ha raktáron is van épp. -
warcat
veterán
válasz
Gzula[HUN]
üzenetére
Ez eddig hétfői kézbesítés esetén max 1 munkanapos csúszás miután szállítgatták a saját raktáraik között, semmi extra.Csehektől 2 munkanapos szállítás az alap, és nagy forgalom esetén gyakori a +1 nap, ez meg már Lengyelország.Ha a láncban bárhol lekésik az átrakodóponton egy szállítmányindulást, kapásból ott a +1 nap.Ha kedden se viszik ki már lehet mérgelődni.
Amúgy ha a standard szállítást választod/használod, akkor amazon azt fogja választani amit a rendszerük legolcsóbbnak kidob számukra a csomag súlya és mérete alapján meg hogy hol van nekik raktáron pontosan, szóval nem érdemes összehasonlítgatni.
-
warcat
veterán
válasz
gasszisztens
üzenetére
Elmondták neked, hogy várakozz türelemmel március 3-ig.
Nem nemzetközi központról van szó, hanem nemzetközi visszaküldött termékekkel foglalkozó részleg. Amazon.de szolgálja ki általában a saját aloldallal nem rendelkező országokat, vélhetően igen sok csomagot kapnak.Ha nem az amazon hibája miatt van visszaküldés, (de egyébként is) felmerülhet a csalás gyanúja, ezért valakinek meg kell szemléznie a terméket, hogy eleve nem egy becsomagolt homokzsák-e grammra kimérve, illetve hogy működőképes-e. -
warcat
veterán
A semmiből belépek évek után és veszek valamit az tipikusan a feltört fiók és/vagy kártyás csalók működése ezért kiszűrt az algoritmus.
Nem kell nekik bemutatnod az adott tranzakciót, csak a banki kivonaton szeretnének látni egy tételt amit a bankkártyával fizettél ki, mert úgy elfogadják, hogy saját, tulajdonodban lévő kártyáról van szó.Az infó stb rovatban a bank tranzakciónál meg szokott jelenni a kártyaszám XXXXXXX6666 formában.
-
warcat
veterán
válasz
kicsiPistike
üzenetére
Mondjuk ha elveszik a csomag, az pont nem az ő hibájuk már

Amit tudok ajánlani, hogy fizesd ki a drágább szállítást (különösen ha fontos a cucc), vagy eleve használj mailboxde.com fiókot (német postázási cím).Standard szállításnál konkrétan amazon ránéz arra, hogy mi jön ki neki legolcsóbban szállítási kültségre az adott pillanatban és elküldi azzal.Olcsó húsnak híg a leve.
Ha mailboxde-hez kéred, 29 euró felett ingyen kiviszik oda, általában dhl vagy dpdvel, és onnan (súlytól függően) kb 12-14 euró díj ellenében (ami tartalmazza a GLS árát is már) házhoz hozza neked a GLS futár.
Sok bosszúságot el lehet kerülni ezzel, és mivel csak a német áfát kell kifizetned (19%) gyakran olcsóbb is a vége és nincs az, hogy hánykóódik valami random postán a csomag. -
warcat
veterán
Igen, hallottam, egy kalap szar (az, nincs mit szépíteni rajta).
DPD 'családba' tartozik az olaszoknál.Ha problémába futsz velük, akkor sok sikert, ha meg nem akkor 'csak" jól eséllyel egy összebarmolt/nyomott/szakadt csomagot kapsz,Másfél csillagjuk van googlen, legalábbis a depójuknak amire rákerestem.
Mivel problémájuk akadt a címzéssel (mailboxde) nem voltak hajlandóak kiszállítani az első próbálkozás után a csomagomat, az amazon ügyfélszolgálat kétszeri címzett megerősítése és kérése után sem, majd 2 hét után visszavitték amazonnak a csomagot és refund, de persze addigra beszerezhetetlenné vált a termék.
Másik alkalommal volt a feljebb említett össze-vissza nyomott, szakadt és dpd szalaggal megragasztgatott csomag.Csak magának a terméknek a masszív normál doboza mentette meg.
Amúgy eleve 1-2 nappal többre becsülik a saját szállítási idejüket mint amennyi végül lesz, csak be van építve a bénázásra a biztosíték.DPD fogja végül kihozni, legalábbis németeknél átveszi tőlük.Csak reménykedj,hogy nem merül fel semmi extra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Philips Lattego EP5345 Szervizelve I Megkímélt állapot I Tejes kancsó I Garancia I Beszámítás
- 100% Akku - Makulátlan új állapot 128 GB (Graphite) és 256 GB (Sierra Blue)
- Apple Macbook Pro 13" a1708 2017 (I5/8GB/256GB)
- Szuper Akciós Ajánlat! Eredeti gyári Asus Rog és Rog Phone gamer kiegészítők új állapotban!
- Samsung S22+ 256 GB eladó (fekete)
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eladó Honor 400 5G 8/256GB / 12 hó jótállás / AJÁNDÉK KEMÉNY TOK / CSAK KIPRÓBÁLVA VOLT
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De általában csak aki aktívkodik meg rákattint a főoldalon.