Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
Elvileg ott látható hogy seedetails, és ott az árra rájön még Estimated VAT: 26,75 euro.
Ezt akkor nem lehet kikerülni, a cucc elvileg angol gyártmány. Ezek után itthon nem lesz rá semmi. Na mindegy megrendelem, mert az egész napom már ráment
-
mexel
veterán
Most a fizetésnél nem stimmel valami. Kiválasztom a kártyát és megkérdezi forint alapú-e a kártya. beírom hogy igen. A végeredménynél viszont több euróval magasabb a termékek ára, annyi mint amikor az a prime vagy milyen hitelt kérem. Ez miért van?
A kosárban az 5 termék 94 euro akármennyi. 18, valamennyi /db. A végén viszont már 23,7 euro/darabaot ír.

Ez lenne a beépített vám?
-
mexel
veterán
Van még egy kis gondom. A regisztrációm már régebbi, és az akkor megadott címnél rossz telefonszám szerepel. Adtam hozzá most másik címet defaultként, és szeretném az elsőnek megadottat szerkeszteni de nem engedi és ezt írja:
"This address is used as your residential address for digital purchases. To edit this address, first set a different residential address for your digital purchases"Hiába ugrok linkre ami ebben van, ott semmi sincs, már kértem új azonosítót az új ztelefonszámra, de akkor sem engedi ezt a címet módosítani. Miért? ( már nem is ez a default.) Azon gondolkodom már hogy regisztrálok újból
-
mexel
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Nagyon köszönöm a gyors és türelmes információkat, sokat segítettek.

Most már bele merek vágni, de azt hiszem más címet adok meg akkor.Ami fura, hogy 10%-ot is ír ha 5 vagy több terméket vásárolok, de hiába veszek 5 vagy 6 darabot akkor is csak 5% marad. Na mindegy, így is jó lesz.
-
radi8tor
MODERÁTOR
Igen küldik 5 hónap múlva a beállított darabszámot. Persze hogy ki kell fizetni azt is (5 hónap múlva).
Nincs lemondási díj:
"• No fees
• Cancel anytime"Kézbesítés lehet Posta vagy futárszolgálat által, ezt nem lehet megmondani a vásárlás pillanatában. Majd ha feladták a csomagot akkor a tracking ID-ből láthatod (vagy nem). Ez egy ilyen játék.
-
mexel
veterán
Ja még valami: hogyan érkezik? Posta, vagy futár? Mert ha posta ide kérem, ha futár akkor olyan helyre ahol mindig tartózkodik valaki.
-
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
mexel
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Köszönöm, közben úgy látom hogy ha mégegyszer odamegyek az oldalra akkor már kiírja:
€7.35 delivery: Nov 19 - 22
ez változik attól függően hány db terméket teszek ebből a kosárba, így feltételezem hogy egy csomagban jön.
Plusz áfa/vám lesz rá?Ja még valami: van a terméknél egy ilyesmi, és 5%-ot ad:
Save 5% now and up to 10% when you schedule repeat deliveries.
• No fees
• Cancel anytimeEz mit jelent pontosan? bejelöljem?
-
radi8tor
MODERÁTOR
15 év alatt sose használtam webkártyát Amazonnál, mégis biztonságban éreztem magam.
Persze adj meg nyugodtan minden adatot, az utolsó lépésnél fogod látni a szállítási díjat, alatta sárga Pay now vagy valami hasonló gombbal. Természetesen csak akkor indul a folyamat, ha ezen is túl mész. (Amazon currency convertert kapcsold te is ki ahogyan a képen is látható) -
mexel
veterán
Sziasztok! Amazon még teljesen új terep nekem, soha nem rendeltem onnan. Most viszont amazon.de-ről szeretnék rendelni. A rendelésnél nem látok sehol szállítási díjat, azt csak a fizetési mód után látom? ( Úgy látom paypal nem lehetséges csak bankkártyás fizetés)
Ha hozzáadom a kártyámat akkor még visszaléphetek, vagy azonnal vonja is?
Másrészt megadhatom az amazonnál a kártyám adatait? ( sajnos most nincs webkártya)Ja, ugyanabból a termékből 5db-ot rendelnék, ugye egy csomagban adnák fel. Honnan tudom kiderítenia szállítás díját? Közben visszaolvastam és láttam a mailbox.de megoldást is, ezzel érdemes foglalkozni?
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Akkor már azért illett volna beszinkronizálnia.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ma regisztráltál? Lehet kell neki egy kis idő míg minden oldaluk szinkronba kerül.
-
warcat
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Ha vállalod a szállítási költségeket és a rendszerük engedi, akkor elküldik, de ez pl rettentő drága lesz, ennyire különleges valami lenne? EUn kivülről (ez ugye Japán) vámeljárás alá kerül és a terméken kívül a szállítási költségre is rányomják az áfát.Persze ha 100 darabot akarsz venni akkor már érthetőbb.
-
gordonfreemN
addikt
Köszönöm szépen a válaszokat.
amazon.co.jp-ről is lehet rendelni? Furcsa nekem kicsit ez, pl ha regeltem a co.jp-re, a .com-ra nem ismeri a regisztrált emailemet.
Na de lényegében mindegy melyik ország / földrész -hez tartozó amazonról rendelek, ezek csak szállítási időben változnak?
Tu.képpen ezt szeretném megrendelni: [link] -
warcat
veterán
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Már megválaszolták előttem, de hogy miért nincs Paypal: a PP a(z egykori) konkurencia, az ebay fizetési megoldása. Olyan mintha Tesco hűségpontokkal akarnál vásárolni Auchanban...vagy ilyesmi.
Van egyébként amazonpay, csak kevésbé elterjedt, Európában meg még kevésbé -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
gordonfreemN
üzenetére
Igen elég biztonságos, mivel Amazon szabadalmaztatta sok éve a netes bankkártyás vásárlást.

-
gordonfreemN
addikt
Sziasztok.
Bocs a laikus kérdésért,az amazonról regisztráció után biztonságosan lehet vásárolni?
Csak mertnem lem láttam paypal lehetőséget, hanem bankkártya adatokat kell megadni élesben.
Köszi ha tudtok segíteni
-
gg72
veterán
-
warcat
veterán
Több mint két hónap után a DHL valahonnan előkotorta a még szeptember közepén refundolt csomagomat.Mivel továbbítós így még nem tudtam szemrevételezni, de kíváncsi leszek, amazon bejelentkezik-e érte.
-
tomp
félisten
válasz
Beni2360
üzenetére
Köszi ezt még nem is láttam. E szerint valamelyik futár hozza majd.
Amúgy nem is az ár miatt örülnék a futárnak mert az nem érdekel hanem a posta "minősége" miatt.
Az amerikai amazon azért eléggé lassú. Csütörtökön rendeltem meg. Még mindig nem adták fel. A német azért gyorsabb.
-
repvez
addikt
Sziasztok , tudja valaki, hogy hogy lehet törölni a kártya adatokat az amazon oldalrol ?
Lejárt az érvényessége a kártyámnak és megadtam az uj adatait, de a régi száma még mindig ott van és nem találok semmi menüpontot , hogy a kártya adatai törlése vagy ilyesmi.
Illetve, hogy tudom törölni a prime elöfizetést ? mert beregisztráltam az ingyenes honapra ahhoz ugye meg kellett addni a kártya adatait, de most mivel a régi kártyával regisztráltam csak azt irja ki , hogy felfüggestve és nem lehet kiválasztani , hogy törölje a prime elöfizetést és nov 15.én ujra akarná levonni az összeget, de mivel nem akarom és nem akarom megadni az uj kártyámat hozzá igy nem tudom, hogy töröljem . -
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Friss amazon.com accounton aktiváltam az ingyenes egy hó primeot, de a prime gaminget nem akarja megadni. Lehet, hogy az 1x használatos revolut kártyával van a baja? Az amazon prime aktív, de a gaminget az istennek nem engedi aktiválni.
-
tomp
félisten
Sziasztok!
Amerikai amazonról rendeltem fülest.
A 40,2dollár az csak az ÁFA vagy a VÁM is benne van?
Ha a VÁM-ot majd külön kell nekem fizetni az mennyi lesz? Nem tudom elérni a posta oldalát és igazából nem néztem meg előre mert ahogy megláttam a terméket, hogy ide is kiszállítják máris megrendeltem.
-
btraven
őstag
Megadtam a telefonszámomat a biztonság érdekében.
De most belépésnél küldött 1 SMS-t egy link-kel a telefonomra. Azt írja: "tap link to respond".
De hát egy butatelefonról nincs érintőképernyő.
Nem egy kódot küldenek?
Töröljem ezt a telefonszámot az amazonról? -
nyul105
senior tag
Szia,
A rendelésnél az utolsó előtti lépés a fizetési mód. Nekem nem fogadta el a banki átutalást az amazon.de, valamit maestro kártyát sem. Visa kártya rendben volt.
ha leadtad már a rendelést akkor a rendelések menüpontban az adott rendelésre kattintva tudod hozzáadni a fizetési módot. -
lorcsi
veterán
Az amazon.de-n van arra mód, hogy egy bizonyos termékre beállítsam, h ha pl 100€ alatti aron hirdetik meg akkor arról kapjak emailt ?
-
-Ben-
veterán
Sziasztok
Először rendelnék az Amazonról (amazon.de) Tegnap elvertem 1,5 órát rá, de fizetni nem sikerült.... Hol tudok fizetőeszközt beállítani?

-
milu
aktív tag
válasz
radi8tor
üzenetére
Amiket találtam a közelemben:
Francé
Germany (Deutschland)
Italy (Italia)
Netherlands (Nederland)
Poland (Polska)
Spain (Espana)
Sweden (Sverige)
Turkey (Türkiye)A kérdésem a következő:
1, Annak érdekében, hogy minden ország árait lássam (akár forintban), minden - itt felsorolt ország webshopjába - külön be kell regisztrálnom?
2, A szállítási költség összegét akkor látom, ha kosárba teszem és a "pénztárhoz" megyek?Ki hogy csinálja a gyakorlatban?
-
Teasüti
nagyúr
Üdv!
Gariztatással van vkinek tapasztalata, ha a vásárláskori szállítási cím és a tartózkodási hely két külön országban van?
PC-t raknék össze, Amazon.co.uk-ról rendelek mindent, angol címre. Elvileg az összes termék "sold by Amazon" és eddigi tapasztalataim alapján ők vmi EU címről küldenek (talán a német SARL bukkan fel leggyakrabban) és a visszaküldés is EU címre ment eddig mindig. Magyarországon is tudom érvényesíteni gondolom a (bolti) garanciákat a termékeikre, nem? -
milu
aktív tag
A napokban azt olvastam, hogy 1-2 éven belül jön az Amazon Magyarországra is.
Mi a véleményetek ezzel a hírrel kapcsolatban? -
Visormail
addikt
Üdv!
Én nem tudok trialt regisztrálni, a https://gaming.amazon.com/home oldalról indulva, onnan a https://www.primevideo.com oldalra dob a try prime-al. Az első körben ahol a bankkártyát kéri még felismeri az országot, a következő oldalon ahol a címet kellene megadni, már UK-t állít be. Hiába választom ki a listából Hungary-t, mindig : Unable to change country, please try again. Ha úgy hagyom, akkor meg nem fogadja el a várost és az irányítószámot. Ilyenkor mi van?
-
warcat
veterán
válasz
radi8tor
üzenetére
Én arra is gondolok, hogy nincs neki beállítva egy alapértelmezett cím esetleg, hanem csak annyi van pl, hogy Hungary IP cím alapján (baloldalt fenn látszik).Simán rendelheted végül más országba is (ami a számlázási módszerük miatt kvázi 'bátorítva' is van) és akkor helytelen lenne a becslés.
Szerintem egyszerűbb eleve fejben elrendezni, hogy minden EU-n kívüli terméknél minimum lesz 27% áfa pluszban és akkor nincs meglepődés meg csalódás.Pl US-ből egyetlen csomagom jött át sok éves időtartamra lebontva vámolás nélkül, ez egy bőrkabát volt kis házi műhelytől, akik az amcsi postával adták fel.
-
default.
őstag
Sziasztok!
Amazonon kiválasztok egy terméket, kiírja oldalt, hogy a becsült költség: vételár + szállítás, és a vám becsült költsége 0. Ezek után rányomok, hogy megveszem, és rögtön beír egy szép összeget a vámhoz is, így már sokkal több a vége... Csak akkor miért nem írja rögtön a becslésnél a vámot is?

(Amazon.com az eladó)
Köszönöm előre is, Üdv

-
Pierre75
senior tag
válasz
radi8tor
üzenetére
+Teasüti
Köszi a visszajelzést!Más: esetleges elállás menete érdekelne
-jelzem az ügyfélszolgálatnak a szándékot (30 napon belül is indokolni kell?)
Hilfe / Brauchen Sie weitere Hilfe? / Kontaktieren Sie uns
-mit kell feltüntetni a visszaküldendő dobozán (amikor az ügyfélszolgálat által megadott címre postázom a terméket) ahhoz, hogy a visszaküldés postaköltségét megtérítse az amazon?
-melyik futár ajánlott? (postával volt dolgom 3 éve, egy felvidéki faluba 1 hét alatt izzadt ki vmit, cserébe drága volt)
-mennyi időt szokott igénybevenni a vételár visszautalása? (értsd ülnek-e rajta 30 napot) -
Pierre75
senior tag
Azoktól kérdezem akik már rutinos amazon vásárlók:
mennyire kaotikus a rendelés kiszállítása?
röviden: amazon.de megrendelésnél normál szállítást választottam (10.01) a gyors helyett (09.29). A megrendelés visszaigazolásánál már szerdai érkezést írtak. A UPS követési pontja várható mai kézbesítést jelzett, de se e-mail, se telefon, csak beesett a futár délután.
A logisztika rohamtempója lenyűgöző, de a véletlen műve hogy akkor otthon voltam.
Vmi értesítés szokott lenni (csak most vmiért elmaradt)? -
HELLAFLUSH
őstag
Sziasztok!
Szeptember 18-án rendeltem Hifi-express.com-ról két terméket és csak az egyik volt benne a csomagban.
Amazonos raktárból küldik.
A doboz is Amazonos amiben volt és az ExpressOne kézbesítette Németországból.
Rendeléskor az egyik terméknél (ami megérkezett) az SKU-nál 556 van feltüntetve, de a másik ami nem érkezett meg annál ez szerepel az SKU-nál: 44069777-russian-federationMost akkor két különböző raktárból küldenék?!
Az az érdekes, hogy mindkettőnél azonos a nyomkövetési azonosító.
-
meoindil
aktív tag
Üdv!
Meg tudná valaki mondani az amazon.de most mivel (DHL, GLS, MPL) szállít Magyarországra?
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Következő kérdésem lenne: Svédországban élek és a svéd amazonról (amazon.se)-ről vásárolnék (Elég nagy összeg kb. 500e Ft). Az eladó egy angol cég lenne, milyen plusz összegre kell számolnom?
Mert checkout-nlál csak a termék összegét írja ki. Nyilván a szállítás ingyenes...
It az egyéb dolgokra gondolok, vám, áfa...? Ez most hogy zajlik?
Az eladó oldalán azt írja: Az Amazon.se oldalon feltüntetett árak az ÁFA -t tartalmazzák.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
üzenetére
Has your e-mail address or mobile phone number changed?
If you no longer use the e-mail or mobile number associated with your Amazon account, you may contact Customer Services for help restoring access to your account.Ami után telefonhívást javasol amazon.de:
If you need more password help, call us at:
+4994178878900 -
törölt tag
arra van ötletetek hogy tudok belépni az amazon accountomra ha a telefonszám ami meglett oda adva már rég megszünt?
-
warcat
veterán
válasz
kssvirag
üzenetére
Ha sikeresen beterhelték a számládat akkor nincs semmi tennivalód, csak zárolást kérnek a banktól az összegre, és csak akkor veszik le amikor a futár kiszállította és a státusz deliveredre módosult, illetve néha, elhúzódó teljesítés során, amikor lejárna a zárolás.
Vélhetően olcsóbban jönnek így ki, ha törlöd a rendelést stb. mert nem volt még tényleges pénzmozgás.Van miből megelőlegezniük.
-
warcat
veterán
válasz
BenJoe00
üzenetére
Attól függ mit beszéltek meg az eladóval és mennyire megbízható.Nem nagy dolog elintézni amazonnal,pár perc chatelés.Nyilván függ ha ezt beszélitek meg, hogy vállalja később, akkor fontos mennyire megbízható az eladó.
A másik meg, hogy a termék gyártója foglalkozik-e egyéni vásárlói RMA kérelmekkel.Ha igen, akkor fordulhatsz hozzájuk közvetlenül és csak a kiskereskedelmi (itt amazon) számla másolatát kérik el és intézed velük az amazon teljes kihagyásával.Oculusnál én is arra emlékszem, hogy nem nyújt közvetlenül ilyet, szóval ott 'amazonozni' kell. -
válasz
BenJoe00
üzenetére
Szó szerint, ahogy írtad. Én most vettem a francia oldalról, egy OnePlus 8T-s telefont, és a számlát is csak az amazonos fiókba töltik fel, a kapott csomagban semmilyen dokument nem volt. Szóval, ha garancia időn belül ad el valaki amazonos cuccot, az új tulaj nem fog tudni garanciális ügyet intézni, csak az eredeti vásárló, a saját amazonos fiókjából, ott van egyébként, egy arra szolgáló felület is.
-
BenJoe00
csendes tag
Sziasztok!
Nem találtam semmilyen infot a témáról, hátha itt valaki tudna segíteni:
Spanyol amazonról rendelt terméket vennék használtan. Tehát valaki megrendelte onnan, de továbbadna rajta. Ilyenkor én tudom érvényesíteni az amazonos garanciát? Sajnos a gyártói garancia biztos nem megy itthon (Oculus Quest 2), úgyhogy csak az amazonos jöhet szóba, ha valami baj van, de annál attól félek, lehet, hogy csak a megrendelő fiókján keresztül lehet intézni. -
warcat
veterán
válasz
krizoli
üzenetére
Ha euróban hagyod a végösszeget, akkor a bankkártyád kap egy eurós terhelést, amit úgy vált ahogy a bankod/fintech eszközöd szabályai lehetővé teszik.
Curve-t használok ami kb fillére bankközi árfolyamon vált ami most 350.51Ft/EUR.Egyébként az amazon forint alapú terhelése úgy van belőve, hogy egy picivel kedvezőbb mint a népnyúző mastercard + hazai bankok kombója.
Az egy hónapos várakozás lehetséges, ha népszerű termékről van szó (pl most a videókártyák), amazon algoritmusa látja a beérkező szállítmányokat és mennyiségeket és ez alapján kioszt neked egy dátumot, ami általában bőkezű és inkább a hamarabbi teljesítés a jellemző.
Mindez amazonra igaz, marketplace eladók az más téma.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- E-book olvasók
- OLED monitor topic
- Horgász topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- VR topik
- Bestbuy játékok
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 R7 7800X3D 32GB DDR5 2TB SSD RTX 5070Ti 16GB Asus ROG Strix Helios GX601 750W
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Eladó Asus GT730 SL 2GB videokártya
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- LG 32UN880K - 32" IPS ERGO / 4K UHD / 60Hz 5ms / DisplayHDR 400 / USB Type-C / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest