Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- juhi11: Karácsony esély, hogy észrevegyük: mások is valakik - még Isten is
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GoodSpeed: Munkaügyi helyzet Hajdú-Biharban: észak és dél
-
LOGOUT
Amazon topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatal`
titán
Ha az Amazon az eladó és/vagy a szállító, akkor nem kell fizetni semmit. A szállító változó, de nem sima posta. Van, amit a helyi postával küldenek, azt itthon express one hozza (ez többnyire a német oldalon szokott lenni), van, amit UPS, de emlékeim szerint hozott már csomagot a DPD is.
-
fatal`
titán
válasz
generatoros
üzenetére
Ez alapján igen. Német amazonnál nem fizetsz itthon semmit, EU-n belül be kell szedniük az adót.
Ilyenkor az a kérdés, hogy lepapírozzák-e rendesen, hogy már megfizetted az adót. De ez csak akkor derül ki szerintem, ha megrendeled. De biztos vannak a topicban, akinek nagyobb tapasztalata van ebben, én nem szoktam EU-n kívülről rendelni.
-
fatal`
titán
válasz
generatoros
üzenetére
Elvileg nem, hiszen beszedi az Amazon.
-
fatal`
titán
Érdekes, mert ez a kép a német oldalról van.
De igen, Euro-n kell hagyni, azért küldtem a képet, hogy látszódjon, hogy mennyire szar árfolyamon vált.
Akkor nincs ez a lehetőség, ha eleve EUR számlához tartozó kártyát kötsz hozzá, akkor euroban számol és kész, Wise esetén nekem így van.
-
fatal`
titán
válasz
gyikhuszar
üzenetére
A szállítási díjat nem tudom, a vételárat illene.
De ha tényleg az Amazontól jön, akkor EU raktárból küldik és nincs + áfa (megfizeted rendeléskor), se vám. És ezt is válaszolták neked.
-
fatal`
titán
válasz
gyikhuszar
üzenetére
Ha dispatched from Amazon, akkor annyi, amennyit látsz, EU raktárból jön.
Ha meg mégsem, akkor max nem veszed át aztán visszamegy.
-
fatal`
titán
válasz
bazsimano
üzenetére
Hol látsz pixel 7-et 170-180 körül? Én csak 7a-t látok €400-ért a német Amazonon (amire még rájön 8% áfakülönbözet). A sima 7 €600 körül van. Elvileg egyébként az olaszon érdemes vásárolni (azonos árak esetén), ott jön rá a legkevesebb ÁFA-különbözet (4%). Viszont én inkább a németről szoktam, angol a felület és talán RMA vagy support igénynél is könnyebb angol nyelven kommunikálni.
Viszont 7a-t itthon is kapsz 200-ért pl. az Alzáról.
Ha Amazonon rendelsz, arra figyelj, hogy legalább a szállító az Amazon legyen, sok a scam a piactéren.
-
fatal`
titán
válasz
üzenetére
Igen, én csak azért írtam, hogy random, hogy legyen itt az ellentétes tapasztalat is.

Ugyanakkor a UPS sem mindenhol szar, nálunk pl. semmi probléma vele (Pest megye). De sok múlik a futáron, a rendszerük tényleg elég szar. Az is igaz, hogy Amazonos csomagot nekem még sosem hozott UPS, de csak olcsóbb dolgokat rendeltem eddig.
-
fatal`
titán
-
fatal`
titán
válasz
Petyal
üzenetére
Ezt nem tudom, Amazonon nem vásároltam soha cégként. Az alap jogszabály szerint nem. De az alap jogszabály 14 nap, Amazonon általában 30, ezért lehet, hogy más változások is vannak.
Itthon is van néhány bolt, aki cégeknek is engedi az elállást (pl. Alza bizonyos termékek kivételével, acershop), ezt meg kell nézni előtte.
-
fatal`
titán
válasz
Pszihonaranc
üzenetére
Ennek semmi köze az Amazonhoz.
Ha fulfilled by Amazon, akkor EU-s raktárból fog jönni, egyébként meg ahonnan az eladó küldi. Jelen esetben ez lehet kína, vagy UK, vagy bármi.
Marketplace.
Olyan terméket érdemes rendelni, ahol legalább a szállító/teljesítő az Amazon (fulfilled by Amazon).
-
fatal`
titán
válasz
Compika
üzenetére
Nem jó a link, de azért sikerült kijavítanom.
Business Name: Forestown AXMEAS GmbH
Business Type: Privately-owned business
Trade Register Number: HRB 36418
VAT Number: DE293564986
Business Address:Affinger Str.4Augsburg86167DENémet cég, a kosárba tételkor szokás szerint nagy valószínűséggel a 19%-os német ÁFA helyett a 27%-os magyar ÁFA-t fogja terhelni, utána további plusz költséged nem lesz (szállítás még rájön persze).
Hogy megbízható-e azt innen szerintem senki nem fogja tudni megmondani.
-
fatal`
titán
válasz
szabi__memo
üzenetére
Olyan nincs, hogy sold by Amazon, de a dispatch valaki más.
Olyan van, hogy nem az Amazon az eladó, de ő szállítja ki, ebben az esetben valószínű a gariztatást az eladóval kell intézni, de ezt nem tudom pontosan.
-
fatal`
titán
válasz
Speeedfire
üzenetére
Eddig is volt ilyen. Áfakülönbözet.
-
fatal`
titán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Nem, ha németországba kéred a szállítást, akkor 19% az ÁFA.
Az order summarynál már a nettó árból számolva, a magyar ÁFA-s árat mutatja. A termék adatlapján látod a német ÁFA-val a bruttót, ez ki is van írva, ha jól emlékszem.
-
fatal`
titán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Jah ÁFA az van, persze. Azt hittem "mégegyszer rászámolja". A kiírt árra 8% jön rá, ha a németről rendelsz.
Amikor kosárba teszed, akkor levonja a 19%-os német ÁFA-t és rákerül a 27%-os magyar.
-
fatal`
titán
válasz
tupacamaru
üzenetére
Jah azt meg el is felejtettem, hogy a kiírt árak német ÁFA-val vannak.
-
fatal`
titán
válasz
DonThomasino
üzenetére
A termék adatlapján a buy gomb alatt írja, Amazonos termék esetén:
Dispatches from Amazon
Sold by AmazonHa az Amazon az eladó, akkor a garit is ő intézi. A dispatches from elvileg azt mutatja, hogy Amazon raktárból jön-e.
-
fatal`
titán
válasz
DonThomasino
üzenetére
Két lehetőség van:
- Nem az Amazon szállítja az adott terméket, így hiába nézed a DE-t, lehet, hogy Kínából jön, amire még számolja az ÁFA-t.
- Nincs beállítva rendesen a címed. -
-
fatal`
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Nem feltétlen.
Nekem pár évig parkolt csak a fiók, mert beregisztráltam, de végül máshol vettem meg, amit akartam. Idén vásároltam és egyből tiltották a fiókot gyanús tevékenység miatt.
Mondjuk pár órán belül engedélyezték, csak először nem volt egyértelmű, hogy milyen dokumentumot akarnak.
-
fatal`
titán
Ott, ahol a képet csatoltad. Meg talán e-mail is jön, de ebben nem vagyok biztos, pedig nem volt rég nekem se, év eleje fele.
Rögtön bejelentkezés után lehetett csatolni nekem, addig nem engedett tovább. Aztán pár órán belül engedélyezték a fiókom.
De ezeknek a mammutcégeknek iszonyat szar a supportja.
Ha nincs rendelés előzményed meg egyebek, akkor lehet egyszerűbb, ha regisztrálsz egy másik fiókot.
-
fatal`
titán
válasz
Beni2360
üzenetére
Elég durva lenne, ha EU-n belülről érkező összes cucc átmenne a vámon, de szerencsére nem így van. Élelmiszert lehet, hogy ellenőrzik, ha egyáltalán ellenőriznek.
Közúton legtöbb esetben meg se állít senki a határon.
Még soha nem járt EU-s csomagom vámkezelésen, pedig volt pár.
-
fatal`
titán
válasz
cintula187
üzenetére
Igen, később terhel (nem tudom mi alapján, talán a shippinggel együtt, de ebben sem vagyok biztos).
-
fatal`
titán
válasz
radi8tor
üzenetére
Az USA-ban miért fizetne ÁFA-t nemzetközi rendelésre? A célország ÁFÁ-ját kell megfizetni, ami Magyarország. De csak egyszer. Ha már kifizette, akkor ez a posta balfaszsága, mert az amazon fogja majd befizetni a magyar államnak. Ráadásul az USA-ban sehol nincs 27% ÁFA.
Itthon erre még esetleg vámot kéne fizetnie, de nem éri el a rendelése az összeghatárt (ha jól emlékszem $150 alatt nincs vám).
#9575: Nem. Az amazon.de német ÁFÁ-s (19%) árat mutat, 8%-ot számolj rá az ott látszó összegre. De azt vásárláskor fizeted, utána már csak a csomagot kell várni.
-
fatal`
titán
A link alapján ezt a terméket nem az amazon szállítja, hanem egy cég, aki az Amazonon árul.
Ships from hk-part
Sold by hk-partÍgy az Amazon nem szedte be tőled az áfát, ki kell fizetned. A számlán csak az szerepel, hogy kb. mennyi lesz ($23.76), eddig $80-at fizettél.
Ha amazonos csomagot rendelsz, akkor a legtöbb esetben a rendeléskor kifizeted azt is, ezt írja is mikor rendeled.
-
fatal`
titán
válasz
üzenetére
1. Az Amazon (bár az amerikairól még nem rendeltem, csak a németről) változó módon használja, ami olcsó neki.
Egyik rendelésem DPD hozta, a másik overnight shipment volt azt DHL.
2. Nincs. Ha az amerikairól rendelsz akkor az lassú, drága és még rájön az ÁFA (és adott esetben VÁM) is, de talán ezt is kiszámolja, a rendeléskor, úgyhogy az esetek nagyon nagy részében nem éri meg onnan rendelni. -
fatal`
titán
válasz
g.gergo
üzenetére
Nem tudom melyik banknál vagy, én a CIB-nél, letöltöttem a kártyakivonatot, meghagytam a tetején a személyes adatokat (kártyaszámból csak azt a részt, amit írtak, hogy szükséges) meg két tételt (ezen is satíroztam irreleváns dolgokat), ezt 1 órán belül elfogadták.
Mást nem tudsz tenni szerintem. Ha nálad is kártyaadat elírás van, akkor nem fogja tudni vonni a primeot.
Emelt le tesztjelleggel már bármekkora összeget a kártyáról? Nekem a lejárati dátum volt elírva, csak ilyenkor nem tudsz belépni kijavítani... -
fatal`
titán
Nem kell, hogy az amazon felé látszódjon, nekem is probléma volt ez nem olyan régen, mert elírtam valamelyik adatot.
Elég ha a bankodból letöltöd a kártyához tartozó kivonatot, printscreen, kivágsz belőle két tranzakciót, kitakarod a személyes adatokat, meg a kártyaszámnak azt a részét, amit nem kérnek és elküldöd nekik.
-
fatal`
titán
válasz
tompa55
üzenetére
Ugyan Amazonról még nem hozott nekem a UPS semmit, de több csomagom is érkezett már rajtuk keresztől (Németországból, Lengyelországból) és soha semmi problémám nem volt velük.
Eddig egyedül a TNT (most már Fedex Express) ügyfélszolgálatát kellett cseszegetnem, hogy méltóztassanak már kihozni a csomagot és nem beírni, hogy nem találtak a címen senkit (nem is járt itt a futár, itthon voltam aznap végig), de az sem Amazonos rendelés miatt volt.
-
fatal`
titán
válasz
Ekváádor
üzenetére
A vámra nem fogsz általános választ kapni, mert elég sok mindentől függ:
- A termék értéke
- A kereskedelmi megállapodások (amennyiben alkalmazható)
- Gyártás országa
- A termék leírása és végfelhasználása
- A termék HS-kódja (vámtarifaszám)
- Országspecifikus szabályozásokA magyar vámhatóság hozza meg a végső döntést minden behozatal ügyében.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- ATEN Cat 5 KVM over IP Switch Altusen KH1508AI - Új ára 284.000Ft
- AirPort Extreme 802.11n (3rd Generation) Model A1301 -
- Ezviz BC1 1 kamerás kamera szett / 12 hó jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad P15 Gen 2 Intel i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia RTX A4000 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Lian Li Lancool 207 GIGABYTE 750W
- Lenovo T14S Thinkpad FHD IPS i5-1135G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest