Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #29335 üzenetére
Megjött, az eheim 2213 , aggódtam kicsit hogy hangos, meg mittudomén. Igazából nem a 30literre egyáltalán.
Hát nagyon halk, de marha egyszerű a kialakítás, főleg a csövezésé, azthittem kimaradt valami toldó belőle.
A dupla csap hiánya egy nagyobb szűrőn biztos bajos lenne, de ezen elmegy."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29354 üzenetére
bocs mobilról írtam. Szóval egyáltalán nem túl sok a 30ra, ha beáll a szűrő, akkor is picit foljtok rajta, és annyi lesz, gondolom. Kicsit féltem, hogy ágyúval a verébre kategória, de nem. A 2211el már nem biztos, hogy ki lettem volna békülve.
Meg mivel 3liter szűrőanyag van benne, így lett: 1liter kínai siporax(a másik szűrőből vettem ki, úgyhogy hamar be is áll remélem)+ gyári kék+ kivágtam tm30ast méretre (2liter).
Igazából kezdem azt tapasztalni, amit Bringásisti is mond, hogy bővel elég a csak szivacs is.Igaz én az aljába rakok még kerámiát, azért legyen benne, ha már megvettem alapon.
Bár én azt mondom, hogy a nagyobb szűrő olcsó szűrőanyag jóval olcsóbb, mint egy pici szűrőt televásárolni drága kavicsokkal, és ugyan azt tudja.
Főleg szivaccsal olcsó. Igazából, csak azért rakok az aljára kerámiát, mert azt mondják, hogy megtöri az áramlást, és az jó.A 12/16os cső nem dugul el túl hamar? Fél évnél sűrűbben nincs kedvem takarítani
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
Plebi
senior tag
válasz bringasisti #29351 üzenetére
Valószínűleg igazad van, ellenben én nem is állítom magamról, hogy nagy akvarista lennék és mindenre tudom a frankót.
Saját véleményem írtam le, hiszen ez egy fórum, 25 éve van akváriumom, most épp egy nagyon pici 800 literes, ami köszöni, de tökéletesen megvan a régiek tanítása és a modern termékek vegyítésével.
Nem akartalak meggyőzni, de a kollégának sem tanácsolom, hogy sósavat alkalmazzon működő akváriumba, hacsak nem akarja a vizet savanyítani.
[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Alg
veterán
Megjelent a cyclops is az akváriumban
Halak még nincsenek csak 3 oto, hétvégén lesz "telepítés"Jah, némi zöld fonálalga is megjelent, annak annyira nem örülök... csökkentem a világítási időt kicsit és megy a carbo... lehet a végén mégis be kell állítanom egy zselés co2-t.
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
bringasisti
őstag
Ha 800 liter vized van akkor pont a fele az enyémnek. De komolyan a kérdés lényege hogy a Baska Ferenc kedvenc mondása hogy a méreg nem minőségi hanem mennyiségi kérdés. Amikor a vízbe klórtalanító kerül sósav keletkezik. Mikor a hal lélegzik szénsav keletkezik. A PH azért nem változik mert a víz kemény és leköti a savat.
BENEFON DELTA--------N8
-
Plebi
senior tag
válasz bringasisti #29359 üzenetére
Az már szép méret. Képeket töltenél fel?
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
oszy
veterán
válasz bringasisti #29359 üzenetére
Én is kíváncsi vagyok arra az akváriumra. Szép mérete van.
Szinte ÚJ Seagway Ninebot F2 PLUS eladó ! !
-
Plebi
senior tag
válasz bringasisti #29362 üzenetére
Aham, nekem a 800 egyben van.
Sajnálom, kíváncsi lettem volna másnál lévő, frankón megépített köbméternél nagyobb aksira.
[ Szerkesztve ]
-
atus72
őstag
Szeretnék egy kis öntöző rendszert építeni beltérre ami ha elutazom akkor 2-3 hétre megoldja a virágaim öntözését. Maga az elektronika meg a pumpa része tiszta, egy valami viszont nagyon nem:
- hogy lehet meggátolni, hogy a tartályban lévő víz 2-3 hét alatt ne poshadjon meg?
- van erre valami tabletta vagy egyéb megoldás?(Jobb topikot nem találtam a kérdésemnek ezért írtam ide)
Köszi,
[ Szerkesztve ]
-
oszy
veterán
Egy picit habosodik a víz teteje. Vizet cserélem hetente, szűrő folyamatosan megy. Szerintem nem is etetem túl őket. 5 pici neonhal és két kisebb fekete páncélosharcsa van. A víz értékeit nem tudom. Kivéve a pH-t (7).
[ Szerkesztve ]
-
ozsvar
tag
Sziasztok,
31 literes garnélás (Red Cherry) akváriumba a gyakorlat szerint szabad-e tennem mészköves dekor követ? (Az elméleti tananyag szerint NEEEEM szabad, mert keményíti a vizet, ezt én is tudom. De az elmélet és a gyakorlat nem mindig fedi egymást. ;-) )
Köszi!"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."
-
ozsvar
tag
Köszönöm a válaszokat!
"In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on."
-
mdk01
addikt
válasz turbulencia8 #29373 üzenetére
A koral nem természetes kő.
-
mdk01
addikt
Nem azt írtam, hogy a korall, vagy korall polip nem természetes és azt sem írtam ,hogy a mészkő nem természetes.
Egy természetes mészkő nem fog pár év alatt eltűnni az akváriumban.
A megkövesedett korallnak gondolom más az összetétele azért tűnt el pár év alatt az akváriumban.
Egyébként ha már itt tartunk az sem mindegy, mennyi és milyen keménységű vízben vannak, mert az is befolyásolja azt, hogy milyen kő, vagy kövesedés milyen gyorsan oldódik fel a vízben. A méretéről már ne is beszéljünk.Az eredeti kérdésben egyébként kőről volt szó, csak valamiért idekeveredett egy kövesedett korall.
Ha nem 0nk vízben tartja azt a követ és 1-2hetente vizet cserél rendesen, akkor senkinek, semminek nem lesz baja. -
pjen
félisten
válasz bringasisti #29379 üzenetére
Ez igy van.De a korall állapotán ez nem változtat.Nem is értem ezt mért artad. :Innen indult:A koral nem természetes kő.
[ Szerkesztve ]
-
-
jegenye77
addikt
válasz turbulencia8 #29381 üzenetére
Azért se szokták ajánlani mert keményíti a vizet.Bár a csapvíz annyira nem oldja mert az lúgos.
Növényes ,RO vizes aksiba nem használjuk.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
oszy
veterán
Aki rendelt már Chihiros Doctor-t az honnan és milyet? Most van egy 3. generációja. Érdemes?
-
oszy
veterán
+1 kérdés!
Általában mennyivel szokták túlszámolni a külső szűrő "méretét"? 30 vagy 40 literes talán. Nagyon elkezdett algásodni az akvárium. Arra gondol a gazdi, hogy venne egy nagyobb szűrőt (ami már külső), mert az jobban megszűri a vizet, mint egy belső, szivacsos.
-
jegenye77
addikt
Én úgy gondolom jó dolog! De maga ez a készülék nem fog semmilyen algától védeni! Esetleg könnyebb lesz megakadályozni, hogy kialakuljon.
Egy egyszerűbb aksiknál nem sokat fog jelenteni. Max a látványt
Növényesnél ahol el lehet játszani mindennel ( táp, fény, Co2) ott ad egy kis plusz segítséget.
Ha nem lágy vizet használsz, akkor arra azért lehet számolni, hogy évente egy porlasztót venni kell hozzá.Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
jegenye77
addikt
Ez sem egyértelmű, hogy csak a szűrő a felelős az algáért. Sokminden más is játszik még!
De azt mondják nincs túlszűrt akvárium
Én Tetra 400 al szürtem 48 liter növényest es csak zöld algám volt. Simán lehetett volna Tetra 800 as szűrő is hozzá.
Vannak táblázatok ahol ott az ajánlás is mekkora aksihoz való az adott szűrő, azzal nem lősz mellé nagyon.[ Szerkesztve ]
Sok ember azt hiszi, hogy az anyukája méhéből csúszott ki, mint valami szépséges medúza, de a bajnokok tudják, hogy az apjuk t?kéből jöttek!
-
oszy
veterán
válasz jegenye77 #29387 üzenetére
Bolyhos alga van mindkettőnknek sajna. Nekem max azért, mert nem használok tápot és vízelőkészítőt.
Esetleg sok a fény. 8 órát megy egy ilyen lámpa. Tetős akvárium. Néha nyitva hagyom az etetőnyílást. Bár lehet az egész tetőt le kellene vennem és valami más világítás után nézni. Legfőképp nyárra.
-
oszy
veterán
válasz bringasisti #29389 üzenetére
Ha jól olvastam, nagyon oda kell figyelni a használatára. És "sajnos" drága.
[ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
Sziasztok
Elég kezdő vagyok, bár akváriumunk van pár éve, de szeretnénk egy kicsit nagyobbat és komolyabban foglalkozni vele. Jelenleg egy 40 literes van, ezt cseréljük egy 180-200 literesre. Volt már pár márkájú szűrőnk, egyik *zarabb volt mint a másik. Most úgy gondoltam hogy veszünk majd egy Eheimet, azon belül is Eheim Classic 250-et. Itt viszont elakadtam, mert több féle konstrukcióban lehet megvenni:
- Eheim Classic 250 - 2213 külső szűrő 250 literes akváriumig (2213010)
- Eheim Classic 250 - 2213 külső szűrő szivacs töltettel, dupla csappal 250 literes akváriumig (2213020)
- Eheim Classic 250 - 2213 külső szűrő, biotöltettel, dupla csappal 250 literes akváriumig (2213050)Na ebből nekem nem igazán világos hogy melyiket érdemes vennem, és mire való a dupla csap illetve a biotöltet.
A másik problémám, hogy "gyapjasak" a csigáink... Ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Silentfrog
Topikgazda
Az Eheim 2213 egy jó szűrő de 200 literes akváriumot nem tud kiszolgálni, kevés lesz hozzá.
A dupla csap arra szolgál ha tisztítás végzel , szétszeded a szűrőt akkor kényelmesen és nagy pancsolás nélkül is meg tudod ezt oldani , elzárod a csapokat és akár ott helyben is szét tudod szedni a szűrőt. Nem létszükséglet a csap , meg lehet oldani az nélkül is a tisztítást.Én 200 literhez egy ilyet ajánlanék Atman 3338 ha nem 200 literes lesz az akvárium akkor elég lehet egy ilyen Tetra 800 is, ezeken van csap is.
Ezek a szűrők csak gyári szűrőanyagokkal vannak töltve,ráadásul csak félig van a tartály velük mindenképp kell bele még biológiai szűrőanyag, kezdetnek akár szivacs is megfelelhet.
A csigákon ecsetalga van. Az erős vízmozgás és a folyamatos alacsony tápanyagellátás miatt alakul ki, elég nehéz megszabadulni tőle, de nem lehetetlen. Fekete ecsetalga - Black Brush Algae néven tudsz rákeresni.
[ Szerkesztve ]
-
Janou
őstag
válasz Silentfrog #29393 üzenetére
Köszönöm a rengeteg hasznos információt tartalmazó választ. Utána fogok olvasni ennek az algának aztán meglátjuk mit tudok vele tenni...
Ezek a szűrő márkák megbízhatóak? -
Plebi
senior tag
válasz Silentfrog #29393 üzenetére
Én ecsetalga ellen vettem Sziámi ormányos márnát "repülő rókát". Szépen megpucolták az aksit, (igaz nekem fix felületen volt, nem csigán), ők ezt a fajta algát is szeretik, ha nincs, áttérnek a tápra.
-
Janou
őstag
Köszi mindkettőtöknek. Már olvasgattam kicsit utána. Ami ebből lejött nekem hogy ez ugyebár valaminek a következménye és előbb az opkot kellene megszüntetnem. Vagyis:
- Túl sok tápot adok
- Nincs elő növény az akváriumba, így lehet ha az újba lenne ez is megoldaná, mert elvenné a tápanyagot az alga elől.
- Rezezés még a halak betelepítése előtt, bár ettől a csiga házáról nem fog eltűnni...
- algaevő halEz a márna nem nő meg túl nagyra?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED TV topic
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Sorozatok
- Autóhifi
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen autót vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.