Hirdetés
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Digitális Állampolgárság Program
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tökéletes töketlenség
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Jéghorgászat
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Filmek / Sorozatok 2024/2025
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29354 üzenetére
bocs mobilról írtam. Szóval egyáltalán nem túl sok a 30ra, ha beáll a szűrő, akkor is picit foljtok rajta, és annyi lesz, gondolom. Kicsit féltem, hogy ágyúval a verébre kategória, de nem. A 2211el már nem biztos, hogy ki lettem volna békülve.
Meg mivel 3liter szűrőanyag van benne, így lett: 1liter kínai siporax(a másik szűrőből vettem ki, úgyhogy hamar be is áll remélem)+ gyári kék+ kivágtam tm30ast méretre (2liter).
Igazából kezdem azt tapasztalni, amit Bringásisti is mond, hogy bővel elég a csak szivacs is.Igaz én az aljába rakok még kerámiát, azért legyen benne, ha már megvettem alapon.
Bár én azt mondom, hogy a nagyobb szűrő olcsó szűrőanyag jóval olcsóbb, mint egy pici szűrőt televásárolni drága kavicsokkal, és ugyan azt tudja.
Főleg szivaccsal olcsó. Igazából, csak azért rakok az aljára kerámiát, mert azt mondják, hogy megtöri az áramlást, és az jó.A 12/16os cső nem dugul el túl hamar? Fél évnél sűrűbben nincs kedvem takarítani
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #29335 üzenetére
Megjött, az eheim 2213 , aggódtam kicsit hogy hangos, meg mittudomén. Igazából nem a 30literre egyáltalán.
Hát nagyon halk, de marha egyszerű a kialakítás, főleg a csövezésé, azthittem kimaradt valami toldó belőle.
A dupla csap hiánya egy nagyobb szűrőn biztos bajos lenne, de ezen elmegy."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #29333 üzenetére
30 nano, de vettem csapot lefojtom, meg rakok bele perlont
ha nem jön be, ennyiért akkor is eladom, ha vége az akciónak, a tizen éves szarokat árulják 10körül
2211nek nagyon karcsu a szuroanyag kapacitása.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
Voltam tegnap a vadvilágban, mivel az aquadepo bezárt a GA nem az én világom, az aquafaunában a kiszolgálás olyan, hogy még egyszer oda nem megyek, más normális választékkal rendelkező boltról nem tudok.
Hát vegyesek az érzéseim, mert egyrészt a közlekedés tök jó, mert bkv val 45 perc alatt ott voltam, de azt hittem, hogy ha már ennyire kinn van a francba, akkor nem egy 20m2 es üzlet lesz, kis hátsó kerttel, kavicsokkal. De méretéhez képest jó a választék, csak kicsit túlzsúfolt, viszont az árak jók is, meg vannak olcsó termékek is, tulajdonképpen van minden, csak valahogy nagyobbra számítottam.
Meg nem lehúzósak az eladók sem, és értenek is hozzá.Na de közben megnéztem a GA oldalát is, és kivételesen elég jó és valós akciók vannak néhány eheim classic szűrőre:
2213 12990
2215 19990
2217 29990
Van pár, a 100 ezresekre is, kb 10 ezer ft akció, de szerintem az mindig van.Rendeltem egy 2213at, remélem Bringasistinek igaza van, és tényleg olyan jók, mint mondja.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29300 üzenetére
Az 4-5 havi regenerálással 40-50 hónap.
-
xxxjjjkkk
senior tag
az 80 kiló, ami nem ikeás, az kibírja
ráülsz, megmozgatod, ha stabil, akkor ki kéne bírjaén egy régi komódot erősítettem meg belülről fa"gerendákkal" a 200literesnek, hárman ráültünk, én mozogtam, kibírta, de mostmár inkább hegesztenék valamit
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Peat;) #29042 üzenetére
Nekem is 200 van hasonló kategória, hydor prof 600 szűri 2 éve. 42 fele van, jóféle műanyagok csendes, túl is van méretezve, szerintem egy 300literest is simán elvinne. Sok szűrőanyag stb. jó vastag cső. Mióta a szűrőanyagokat átvariáltam kicsit, fél évente takarítom, akkor is a purigen miatt, igaz amiatt sűrűbben kéne, de mindig elhúzom.
De ha akkor lett volna, akkor valószínűleg az atmant veszem [link], de csak az ára miatt. Hasonló kategória lehet én csak boltba láttam üzemelni, úgy néz ki, mint a jbl, hangja nem sok, az adatai jók.
De szerintem ne dobd ki az atmanod, nem lehet annak olyan nagy gondja.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #29030 üzenetére
hu arra olyan sértődés tud lenni
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Levi123 #29028 üzenetére
Szia
Nem is rossz ez a szett, a szűrő még elég is lehet ha odafigyelsz, de pont 2hsz el feljebb beszéltünk a külső szűrőkről.
Vagy egy nagyobb belső is szóba jöhet, az olcsóbb, eheim hydor aquael pl.
El kéne dönteni, mit akarsz csinálni, és tartani, ahhoz mérten kell a szűrést világítást megvenni. Ha növényezni akarsz, vagy telepakolni tereptárgyakkal (kövek, dinók, búvárok, koponyák) akkor nagyobb áramlás kell.Alapvetően a szűrés a legfontosabb, mert ha az rossz akkor minden rossz lesz, azon nem érdemes spórolni.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #29025 üzenetére
a 2211 15 ezer, de csak 1 liter a szuroanyag
inkább több legyen, mint kevesebb[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #29023 üzenetére
ezaz, akkor miért 10-15 re becsülik használtan, hiányosan
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #29021 üzenetére
a centrum nem magyar áfás, gyanus, hogy a 2èv gari sem él, de azaz, 16ért van garis is
de ez a bosszantó, bezzeg, ha èn rakok ki valamit használtan, teljes tartozékkal fél áron, akkor rögtön alkudoznak
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29018 üzenetére
igen, ha van jó vétel, kis 30literes nanot akarok szűrni vele(kövezzetek meg, de kell a nagy szűrő, ha nem akarok kinlódni, nagyon sok problémát meg tud oldani a nagy szűrőközeg, lefojtani meg le lehet)
de 17,5 a GA ban az új, tehát innentől kezdve a 10-15 közötti gari nélküli hiányos nem jön szóba
még, ha egy 5-6 éves lenne 10 ért, minden tartozékkal, tényleg szép állapotban, jó helyről azt mondom jó, de ha kell új szivacs 1500+cső 1500+kifolyó 2-3 ezer stb ott vagyok, hogy + 5 ezer, és nem éri meg, + ott a rotor kerámiatengely stb
a dupla csap, meg nem érdekel, mert évente 1x kéne szétszedni, a hydor prof 600 at szedem szét 4-5 havonta 200literbe, akkor is csak a purigen miatt
de ki lehet fogni, szomszéd 4 ezerért vett egy kis atmant, az is jó volnaazt számolgattam, hogy ha csak maga a szűrő 5ezer, használható rotorral, forgórésszel, az éri meg, mert durván 5 ezret rá kell még költeni, de annyirért meg nem fogja senki eladni, mert én sem adnám el
vagy ha lenne egy még garis reális áron, azzal is kiegyeznékez épp 9 ért volt fenn, de egy 15 éves szűrő az megint nem jó, hiába mennek 25 évet, nem ismered az előéletét, lehet állt 5 évet, a torka véres tömítések szarok, egy órát ment víz nélkül stb
Ha pl Bringasisti arulná a 15 éves szűrőjét, tőle meg merném venniszóval, ha lesz valami nagyonnagyon alkalmi vétel, akkor veszek, ha nem, akkor inkább nem kockáztatok, és veszek egy újat
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29016 üzenetére
közben megtaláltam, első 2 szám a gyártási év
-
xxxjjjkkk
senior tag
eheim 2213 ban a 03044seria szam, valami elég régi darab lehet, nem?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #29007 üzenetére
igen, a webshop marad, ott nincs
-
xxxjjjkkk
senior tag
Hátha vkit érdekel, az aquadepo bezárja az üzletét bp-n, mindenre van 20%, hal halkaja felszerelés van még böven.
Gondolom a vège fele, ha lerabolják lesz még több is.
Sajnálom, mert itt minden olcsó volt és volt is választék.
Most marad a GA, meg az aquafauna, de ezeket se feltétlen szeretem. Más említésre méltó üzletet nem is tudok már BP-n. Mondjuk a webshop megmarad, de az nem olyan."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Daywalker #28941 üzenetére
Én úgy vettem észre, hogy ez futár függő is.
Van aki rutinosan viszi a címeket, van aki balf@sz, és fél órát kering egy címen. De az, hogy nem lehet mondjuk növényeknek elsőbbségit kérni, az baj. Bár, ha nincs fagy, pár napot simán elutazgat a növény, ha jól csomagolják.
Mondjuk mpl el 2 csomagom volt, egy napos kézbesítéssel, hát nem. sikerült nekik.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #28714 üzenetére
ez a hydor, de ismerem a jbl t is, a jbl kefe vitte azt is, az e 901 be, csak ugye azt eladtam
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Daywalker #28712 üzenetére
jbl keféje nem jó neked? [link]
a hydor profét simán takarítjavagy veszel babaüveg tisztítót, megfelezed, meg fogsz egy erős madzagot
és valahogy így megoldod:---------|-|-|-|----------
madzag kefe madzag áthorgászod, és kétirányból tudod húzogatni"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28697 üzenetére
vagy a két ágra szelep+ szintérzékelő,
onnantól 2 relével megoldható
tulcsordul, akkor az egyik ágat lekapcsolja- addig nyomja a másikba- ha a szívás egyenletes, akkor hamar megoldódik, és visszakapcsol
a két relével meg lehet oldani azt is, ha mondjuk gáz van, és mind a kettő lekapcsol, akkor a szűrőt is kikapcsolja"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz turbulencia8 #28692 üzenetére
azért a fizetésemelés kijárt már, nagyon rég
de szerintem jó az 200nak is"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28687 üzenetére
+1sajnos van hogy megéri még pk val is
tropicalfishbe is 2500/literén utálok a legjobban postaköltséget fizetni, úgy, hogyva fővárosba lakok, de a kínai rendelések miatt kicsit megbarátkoztam már vele, de van, hogy kell
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #28668 üzenetére
Én is azt hinném, hogy troll, de 4000szakmai hsz után idejönne trollkodni?
Viszont az is tény, hogy ennyire hülye sem lehet valaki, mint ez az állítólagos lacci."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz atos19881101 #28643 üzenetére
ebay
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Daywalker #28601 üzenetére
"Nekem csak ritkás fekete szivacs van, nem tudom tegyek-e bele a sűrűbből."
igen a tm30nagyon sokat megfog, de kell a fokozatosság, de nem kell csilli villi szivacs, ilyen+tapéta vágó kivágod méretre és kész, de szerintem van még olcsóbban is, én valami 1500 fele vettem. Lehet, hogy ebay is játszik, mert préselhető, így kevés hely kell neki.
Exian: ez a bajom nekem is, tök jó, de hetente kéne cserélni, én meg biztos nem fogom, 5 hónapot bír a purigen, akkor van szűrőtisztítás, és kész
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Capricornus #28594 üzenetére
Nem tudom, de a szumátriai rokonaik igen agresszívak, ha nincsenek 12 felett akkor csoportosan vadásznak a többi halra.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Daywalker #28593 üzenetére
A primeról én sem olvastam jókat, de a professional az jó.
A matrix állítólag jó, egy ideig akartam venni, de nem érzem szükségesnek. A perlon viszont nagyon visszafojt, ha beáll a szivacsod, akkor lehet már kevés lesz. Majd meglátod, és inkább TM30at(azthiszem a 40a legsűrűbb) tettem bele helyette.
Tényleg sok a lehúzás az akvarisztikába, bringasisti hszeit érdemes olvasni, néha ír durva dolgokat, de végül is működik.
Ott van még a tavi vízkezelő is, az is bevállt. Meg a hosszában félbevágott jbl tesztcsík. Néha ebayes cuccokról is volt szó. Lehet ésszel is csinálni, nem minden szart pl víztesztet összevásárolni, mint én tettem."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Daywalker #28591 üzenetére
Szerintem a tetra elég nagy dög 120literre, tehát nem is kell túlgondolni a szűrőanyagokat, nekem hydor van, bringasisti tanácsát megfogadva, szivacs van fenn,
ami fokozatosan egyre sűrűbb. Egyenlőre alul meg 3 kosárban siporax utánzat, gyanusan a hydor az olcsó kinai gyűrűt használja. Elvileg a víztörés miatt jó alulra ilyeneket tenni, legyen. Most 2szivacs 3 siporax van, de 3 szivacs lesz, mert bevállt, csak lusta voltam még kicserélni
Kihagytam a perlont is már, nem fojtja a szűrőt fölöslegesen.
A szivacsot átmosom forró vízbe a kerámiát meg csak átöblögetem, és tök jó a víz. Volt, hogy megdöglött egy hal, onnan vettük észre, hogy a koponyáját nem ették meg az ancik, de a víz nem is lett opálos sem, azért az jónak nevezhető.
Az aktív szénnek megint csak nincs értelme, bár nem írtad, hogy milyen halat akarsz.
Ezeknek a drágább szűrőanyagoknak inkább a kis, vagy alulméretezett szűrőkben van haszna, de annyiból amennyit ráköltesz, veszel nagyobbat.
Inkább költs purigenre, az tényleg jó."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28578 üzenetére
Nem tudom, régen a tisza utcaiba volt két csaj, azok nagyjából képbe voltak, ha nem, akkor meg azt mondták,hogy nem tudom. Ami szerintem sokkal jobb dolog, mintha elkezdenek faszságokat beszélni. De aztán az ár-választék kombináció miatt átszoktam az aquadepoba. A múltkor bementem, mert náluk van purigen normális áron, hát a két csaj helyett, két férfi volt. Hát ők nem voltak a helyzet magaslatán, de nem voltak bunkók meg ilyenek, csak látszott, hogy kezdők még, de nem hiszem, hogy ekkora hülyeséget mondtak volna.
Az édesvizi rész, meg nagyon szépen el van különítve a tengervizestől, konkrétan a fal két szemközti oldala.
Egy általános iskolai tudással is már gyanús kellett volna legyen, hogy nemo éppen korallok közt lubickol, ami nincs a Balatonba."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28576 üzenetére
Jó-jó, de azért még sem fürdetted meg a nemot a csapvízbe.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28574 üzenetére
Mondanál egy példát arra, hogy mi a nagyobb faszság annál, hogy egy tengeri halat édesvízbe teszel, utána pedig az eladót akarod feljelenteni?
Nem sok dolgot tudok elképzelni, esetleg valami orális kalandot egy csukával, ami kikerült a youtube ra."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #28567 üzenetére
Nekem vagy egy hetet all a vasfa miatt, és hipót is cserélni kell, csak ugy lesz olyan színű, amilyen kell, de lehet rosszul csinálom.
Viszont a zsákossal ellentétben ezt ki lehet fehéríteni."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #28544 üzenetére
szigorúan félbevágott tesztcsíkkal
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28527 üzenetére
jaa, akkor jó
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28524 üzenetére
nem is mondtam ilyet
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Capricornus #28521 üzenetére
be is b@szna, ha nem melegedne, a led is valami 85%os veszteséggel dolgozik, ami hővé alakul, csak azért nem tűnik fel, mert a normál izzó meg 95%al, így jóval kissebb kell belőle, de egy 50W os led kb ugyan olyan rohadt meleg, mint egy 50W os izzó
egy konyhaszekrényen, ahol fára van ragasztva, ott elmegy, de a led legnagyobb ellensége a melegedés
nem csak élettartamából, de erejéből is veszít, ráadásul igen jelentősen
a trafo az ne trafo legyen, hanem kapcs üzemű táp, fix 12V, és a trafón se spórolj, a meanwell kinai, de elég jó, ez alá ne nagyon menj, a trafó sem baj, ha tud hűlni
gyártástechbológia végett, elég nagy a szórás a ledekben, 10-20%is lehet, tehát ha te 100W ledet akarsz rakni, annak eleve 1,2x, de inkább 1,3x nagyobb trafó kell, ja meg ahogy öregszik, úgy is nől az áramfelvétele a diódának, meg a tápot sem illik 100%on hajtani"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Salex1 #28506 üzenetére
szerintem szeretni fogja őket, igazi ínyencség
de utána kell nézni, csikbol van palesztin meg mittudomén milyen csik, van pár féle, a nagyja eszik csigát, de nem nőnek akkorára, rajhalak, szóval kell belőle 3 minimum
[link]"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Igazából az elevenszülőket szerettem, de a végére több kárt csináltak, mint hasznot.
Nekem márnáim vannak jórészt, de azok nem túl békés halak.
Greenaquan egész jól le vannak írva a fajok, ami tetszik, és megfelel a környezetnek."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
szetcsesznek mindent, alladoan dugni akarnak, verekednek piszkaljak egymast, ha kozejuk raksz egy nostenyt, akkor miutan megoltek egymast erte, a legerosebb fogja halalra eroszakolni
ketszer annyit szarnak mint mas hal, viszont cserebe a novenyeket is szetszedik"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz aldebaran #28428 üzenetére
Vedd lejjebb a világítást, olyan 8-10órára. Ekkor lehet, hogy jórészt eltűnik. A másik a foszfát hiány, ilyenkor makrot kell adagolni, de nem mindegy, hogy mennyit! Greenaquaba van porként is olcsón.
Viszont a tápozás olyan dolog, hogy nagyon sok mindentől függ(feltételezem van növényed), helytől víztől, növénytől, világításról stb, az egy nehezebb téma, abba el kell mélyedni elég rendesen."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Mikroba is be lehet dobni, villára felszúrni.
Tabit kapnak majdnem minden nap, tetra tabimin bejött nekik, meg a freshnapfos multifitnek is van két féle algaevő kaja, azok is jók.
A közhiedelemmel ellentétben nem esznek sok algát, fa + kaja kell nekik.Sajnos pár növény van, amit ettől függetlenül is meg fognak enni, főleg a vékonyabb levelűeket, talán kettővel találkoztam eddig.
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #28330 üzenetére
félve jegyzem meg, hogy valaki írta, hogy hosszába félbe lehet vágni
fogtam a fejem, hogy milyen fillérb*szó, de azóta én is vágomammóniát nem mér
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
aquadepoba van szokott kinn lenni saját készítésű, de érdemes tisztázni a részleteket, szerintem a ga ban is sajátok vannak
Silentfrog ot is érdemes megkérdezni, ő nagyon olcsón csináltatta a 600literesét, igaz azon kb nem volt utómunka, de annyiba került mintha lopta volna az üveget
-
xxxjjjkkk
senior tag
ejej, karácsonyi ajándékkal bűncselekményre nevelni a gyerekeket
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Zsombe #28203 üzenetére
Na én most cseréltem ledre.
Vettem aluprofilt, aminek atlatszo muanyag fedele van, nem vizálló a szalag, úgyhogy injekciós fecskendőbe raktam fbs-t, és azzal szilóztam ki végig + a két szélét.
Az fbs ecetsavas, kicsit korrozív, amíg meg nem szárad, szóval a szalagra nem kéne menjen, vagyis a fém részekre.
Ha nincs fbs akkor be tud menni, azthittem, hogy nem, pedig de.
A szalag 6000-6500K kell legyen, a fényerő a jelenlegi világítástól függ.
Vízállóba nem találtam jót, ennyi az ok, de elvileg annál a melegedés még mindig nem megoldott."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz orion1025 #28159 üzenetére
most ezzel megfogtál, most alakítottam át, 14,4W os ledszalagra, nagyjából 3x1m van benne, ami ~45W/200l
tehat 1,125W/5Lfurcsa lett
A fényerő körülbelül hozza a t8at, de a színhőmérséklet nem, ezt +1 rgb szalaggal pótolnám.
Nem arra gondoltál a cob helyett? cob tudtommal, csak egy új fajta szereléstechnológia."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz zolisx4 #28177 üzenetére
hát ez a szűrő mondjuk elég jó, lehet mellette normális mennyiségű halat tartani
nekem szumatriai diszmarnaim vannak, zöld és csikos, hát azok nem barátkozósak, de nagy csoportba nyugisak
meg sziámi algaevő, meg neon
+pancelos, csík és anci
sok növénnyel
ancinak egyébként a rost miatt kell a fa, nem a bujkálás az elsődlegesnézz körül a halak közt, aztán segítünk, ha tetszik valami, alapvetően a vitorlásnak kicsi a 120, és a legtöbb sügérnek is, jobb helyeken írnak ajánlott alváriumméretet a halhoz
a guppikkal és elevenszülő társaival az a baj, hogy verekednek, basznak, szemetelnek, szerettem a mollykat is, de nem bánom, hogy kihaltak, sokkal kevesebb a szemét(növénymaradék, szar) mióta nincsenek
a növényhez kéne tudni, a mostani világításod, meg egy akvarium magasságot is, illetve a tápozási hajlandóságot(nem, napi, heti) is, ami mindenhol megél gyakorlatilag az az anubias és társai
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz zolisx4 #28175 üzenetére
kéne még a szűrőd típusa, jórészt az határozza meg, hogy mennyire lehet telepíteni
én elevenszülőt nem tartanék, nagy mocskot csinálnak
a 25 neon nem olyan sok, szerintem, tömörünek nem csinálbak szemetet, viszont az ékfoltos is ilyen dekorhalkateforia, én csak az egyiket tartanámvalami fő halat érdemes nézni, ami nyugis, és ahhoz igazítani mindent, az anci meg a pancélos talajlakó, optimális esetben megvan mindenkivel, mondjuk a szumikkal pont nem
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz zolisx4 #28170 üzenetére
ez rohadt sok
amit a lazacaid művelnek az semmi lesz ahhoz képest, amikor a mollyk elkezdik lobalni a genitáliájukat, aztán a xifokkal párzanak, párhuzamosan a guppik is.
az a ancik pancelosok ok, de anciak kell fa
meg egy elég izmos szűrés is kelleni fog"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
vesszetek össze a növényeken
itt még úgyse volt epenis mutogatas
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz orion1025 #28151 üzenetére
Jól csinálják, eladnak minden szart, amit megvesznek.
Vagyis nem szart, mert jó minőségű termekeket arulnak, rohadt drágán. De látod, van aki veszi, ők talán az egyetlen bolt akik a felső kategoriával komolyan foglalkoznak.
Akinek meg nincs annyi pénze, és mégis megveszi, az megérdemli. Ez olyan mint az iphone7 hitelre, de kajára nem marad.A tf planteres buli sokkal jobban irritál fb-n.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz aldebaran #28141 üzenetére
Nekem van benn egy sylvania, a csavo esküdözött, hogy 1,5 évente elég cserélni, 1év 2hónap után alig van fénye. Megéri a felárat, mert a gagyibb az 3/4-1év.
lof@sztez az 1200as meg külön jó dolog, én megnézném, nem e lehet átalakítani, 1150re, elvileg ha az előtét ugyan az, akkor csak 50mmel kell előrébb hozni, valahogy
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz aldebaran #28137 üzenetére
elvileg így ajánlják, de a piros szin felboríthatja az akvarium szinét
ha nem növényezel nagyon, akkor meg kár bele növényes cső, mert azt max évente cserélni kell, ha nem ég ki akkor isa serast nem ismerem, de biztos jó
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz aldebaran #28134 üzenetére
bocs, késő van már
alapvetően halas növényesbe a 6500k a nyerő
van 8000k-s növényes, de az lilás rozsaszines, valahogy a kelvin is a 3szinből adódik össze, tehát nem feltétlen szükséges, hogy kék legyen a 8000k, meg azthiszem a kék szin bejön az algának is"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz ftamas0201 #28125 üzenetére
2. hsz: "1 adag szubsztrát és 4 adag élesztő van benne"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz xxxjjjkkk #28093 üzenetére
na ha már purigen blog van
kapott egy harmadik hipo cserét, az nem szineződött el, vagy csak alig, és gyakorlatilag teljesen egyszínű lett, úgyhogy jobb lett a képnél, kb 24-26ora lett a vége, meg ázott az éjszaka vízelőkészítőbe
ennyire az életbe nem sikerült volna zacskóbanaz az érdekes, hogy sehol nem panaszkodtak emiatt, pedig nem hiszem, hogy csak nekünk tűnt volna fel
ja ha már vízelőkészítő, a multifites(freschnapf) tavira nem panaszkodtak a halak eddig
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz SlyChocolate #28115 üzenetére
egyszer valaki linkelt kepet angliai boltbol, hogy nincs kinn semmi értelmes cucc
szines kavicsajzat, trex, buvár, ne tudd meg mik voltak abba a boltba"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz SlyChocolate #28113 üzenetére
jó, de az igények is mások voltak
rossz nyelvek szerint az angliai igeny meg ez:
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz SlyChocolate #28111 üzenetére
ja, igy mar tudom, nem
low tech, annyi, hogy volt valami kezdő kínom, és kiváncsi voltam a co2szintre"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz SlyChocolate #28107 üzenetére
dc?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28102 üzenetére
jaa, azthittem nem ismered, te nem követed az ujdonságokat
bár beigazolódott többször is, hogy jól teszed"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28100 üzenetére
gyanta szerintem is, de nem lágyításra van
[link]egy nagyon nagy előnye van, nem bántja a növénytápokat
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28098 üzenetére
fölösleges, úgy is mutatja az akvarium, ha valami hianya van
egyedül a csilli villi szarok közül, a purigen, az ami tényleg ott van nagyon
de nem csodálkoznék, ha ez is valami habkő lenne aranyáron, mint a matrix trop vagy mi a seachemes
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #28096 üzenetére
nyilván, de hidd el ott se
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz jegenye77 #28094 üzenetére
hatásosabb is(szerintem), a másik meg az, hogy nekem rohadt csersavas a vizem(van benne egy nagy fa), tehát ez a 100ml/200liter kb 1-1,5 hónap alatt telítődik is
azért is vettem bele még, hogy a 3-4 hónapot bírja ki, úgy szoktam kb szűrőt takarítani, miután egy szűrő van, így fontos az áramlás, viszont szűrőtakarítás után sincs semmi opálosodás, vagy bármi, ami indokolná azt, hogy ne ritkábban takarítsam, pedig csak kamu siporax meg szivacs van benne
Megnéztem a zacskót, fényképen nem látszik, enyhén barnult be nekem is, passz, lehet az is csal egy kicsit.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz jegenye77 #28045 üzenetére
kipróbáltam, határozottan könnyebben takarítható, ez kb 24 óra után sikerült, a zsákba, ez 3 nap volt alaphangon, és így tényleg az összes jó lett
vettem ilyen zsakot hozzá, mire asszony, benyögte, hogy lehet harisnyába is tenni, na mondom mindegy, így jártam
Szerk: jaigen, most vettem még 250ml-t, és ugye latom a különbséget, el is felejtettem, hogy gyárilag is világosbarna, így hogy nem zsákba használom, közel azonos színű lett.
Illetve a hipót szereti, ami a zsákba nem tűnt fel. egyszer lecseréltem benne, és akkor lett ilyen színű, ezek szerint abból is kell neki rendesen
A 250 es dobozát belemostam ebbe, a nagyon fehér szemcsék azok a képen.
Tehát jobb lett, mint eddig.
Kb 1 éves a purigen egyébként. Talán ezzel együtt 4x volt eddig tisztítva.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz farkas26 #28089 üzenetére
az se latja
Na megnéztem, belecsepegteted az egyest aztán a kettest, és ahány csepp kell a kettesből annyiszor valamennyi a CO2 tartalom De nézz rá a képre, életbe nem mondod meg, hogy 3 vagy 13 csepp után lett-e ugyan olyan, és, hogy mi az ugyan olyan.
FB-n low techbe szóvá is tettem, hogyha már ennyire ajánlgatják ezeket a szarokat, akkor valaki fejtse már meg nekem, ott b*sztam magam hanyatt, amikor a GA-s azthiszem a viktorlantos benyögte, hogy igazából ők ilyen co tesztet nem is használnak. NA mondom, akkor még jó, hogy áruljátok ti is. Gondolom az üvegretapasztós sokkal jobb, na mindegy.
A másik, amelyik a plantert nyomta állandóan, az meg kb besértődött. Kár, hogy nem találom a postot.
Hihetetlen.
Mondjuk a csodacsoportba észrevettem, hogyha nem tök alap kérdéseket teszek fel, akkor már az okoskák 97%-a meg van halva, talán 2x kértem segítséget ott, dehát max az "inditsa ujra a rutert" kat ment. Az a Bíró húzza az egészet kb., de szerintem mindenki privátba piszkálja, mert nem nagyon látni már kérdéseket a csoportba.
Bár, most, hogy belenéztem megint, elég sokat fejlődtek, a kommentelők is.Na szerintem ezt a két tesztet el is adom, három mátyásért, talán annyiért hamar elmegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest