Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
xxxjjjkkk
senior tag
Sziasztok
Most találtam rá erre a topicra.
Az 54literes most lett nagyobbítva a napokban egy kétszázasra.
Erre itt.
A szűrőt majd le akarom cserélni. De arra most nincs keret, ezt adták hozzá.
Egyenlőre pár molli, neonhal páncélos meg algaevő van benne.
A víz kicsit fehérkés még, várom hogy beálljon.
Kicsit az egyik anubia vagy mi( a nagy levelű zöld) el kezdett sárgulni.
De még előtte visszaolvasok mielőtt hülyeségeket kérdezek.[ Szerkesztve ]
"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Shrimplandhu #21854 üzenetére
Köszi, sajnos ezzel tisztában vagyok.
Használtan szeretnék egy eheimet, ha összejön.Ez egy kinai xilong szűrő benne, de egyébként maga a teljesítménye megfelelő, csak sűrűn kell tisztítani.(remélem nem tévedek)
A vizmelegítő, viszont meglepően jó.
Az anubias meg a többi életre kelt ma, mondjuk tápozom, növényes cső+ manado talaj, remélem mást nem igényel.Most tettem bele sera nitrivecet, állítólag az jó bele, megszünteti az opálosodást, egyenlőre fehér még.
Jelenlegi halállomány:
2pancélos
2 anci
6 molly
10 neonhalSzerintem még egy pár halat elbír azért ez a szűrő, vagy tévedek? Ez egy xilong xl-f080.
Januárnál előbb nem nagyon tudok venni másikat(hacsak nincs nagyon olcsó), fokozatos telepítés mellett persze szerintem az elmegy kategória, egyébként sokkal rosszabbra számítottam, meglepően jól tisztít.
Pár szifó neonhal pancelos ancira gondoltam meg egy bettára(ami igencsak kérdéses)
Nem szeretnék haltartályt csinálni, azért lett, az 54es cserélve, hogy legyen életterük, úgyhogy maradnék a kisebb méretűeknél."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Shrimplandhu #21859 üzenetére
Igen sajnos látom hogy egy 6ezres használt szűrőhöz 15 ezer lenne még az alkatrész.. Bár lehet házibarkácsban megoldható.
Abban még tudnátok segíteni, hogy a greenaquás szűrő ajánlás mennyire hihető?
ez itt ni
Kicsit tulzásnak érzem.
Bár ezt ők is kifejtik kb."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #21866 üzenetére
Ilyen most/200L, szerintem ez a nem kifejezetten növényes kategória, persze ez még nőni fog(remélem).
A nagyon növényes nem is tetszik annyira.
Nem akarok hülyeségeken spórolni, csak az ár/érték arányban legjobbat használni.
Jó áron volt a szett, használtan nem találtam megfelelőt(persze azóta többet is), úgy is vettem meg, hogy jövő hónapba kell külső szűrő.
Nyilván (sajnos) a szűrőanyagon sem tudok spórolni, csak kicsit eltúlzottnak tűnik a gyári ajánlásokhoz képest a GA-s.
Dehát ez van"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #21874 üzenetére
200 liter.
Csak azt a részét furcsállom, hogy a 600literesre is ráírják a 250es ajánlást. Ami attól független, hogy értenék hozzá, kicsit aránytalannak tűnik.
Ha jó bót a GA, ha nem, akkor is kereskedő, azért kérdeztem rá"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Sziasztok
Nem szűnt meg az opálosság, úgyhogy vettem egy külső szűrőt.
Végignéztem, hát én az eheim ár/érték arányát nem tartom jónak, kövezzetek meg miatta.
Viszonylag olcsón hozzájutottam egy jbl cristalprofi e901 hez.
Szerencsére a GA-s ajánlás ellenére, azonnal rendberakta a 200litert is.
Úgyhogy szép tiszta a víz.
Miután erre sem akartam most költeni, még vettem bele egy adag kinai kerámiacsövet is ideiglenesen, ilyet.
Mondjuk enélkül is szép tiszta volt, dehát na.Jelenlegi állapotában ilyen:
Ez az eredeti felállás
F1 F4 F5 maradt
F2 kerámia cső lett
alső F3 maradt szivacs
felső F3 lett a hozzá adott biológiai töltetSzerintetek ez így megfelelő? Vagy mit változtatnátok rajta, vennétek bele?
Utána olvasok, de nagyon sok az ellentmondásos anyag sajnos, meg kicsit még sok is az infó.Szépen beállítottam, ahogy elő van írva, forog a víz.
Magával a szűrővel meg vagyok elégedve, ahogy nézem a 900as hibái valóban javítva lettek."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #22012 üzenetére
Ugye az kis xilongom volt, azt ki is vágtam.
Egyébként csak megerősítés képp kérdeztem.
Maga az áramoltatása tökéletes ennek a jbl nek.
Ezt össze tudom hasonlítani.
Volt az a verzio hogy kerámiagyűrű +szivacs +kerámiagolyó +szivacs(ugye az utolsó az fix, ill van egy nagyluku szivacs előszűrése is, ahogy a képen látszik.
Igazából a saját cernec golyó + szivacs + szivacs is jó volt, csak valahol olvastam hogy jobb lenne feljebb tenni, mert ott hamar eltömődik.Most meg megint variáltam, bár nem tudom minek
Kerámiagyűrű fél rekesz rá szivacs + ugyan ez + kerámiagolyó (persze + szivacs a fix, meg ugye az előszűrés.Így mintha nem folytana annyit a szűrőn. Csak így 2x egy sor kerámiagyűrű van csak.
Viszont az előszűrő szivacsok felfogják a nagyobb dolgokat rendesen.De vízcserénél lemérem, hogy töltettel, hány litert mozgat meg óránként.
-
xxxjjjkkk
senior tag
sziasztok
Történt egy olyan, hogy a mollim beszorult az akváriumba, az üveg és a háttér közé.
Hogy hogy sikerült neki azt nem tudom. Mindegy, egy éjszakát túl élt.
Olvastam, hogy a legjobb a biológiailag beállt akvárium vizébe hagyni.
Esetenként fertőtlenítik, külön a halat metilén kékkel, vagy sóval.
Esetleg ezzel van valami tapasztalatotok?"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #22038 üzenetére
Két úszója roncsolódott, és 10x5 mm es seb van az oldalán. Miután a hal 5 centi úszóval, ez elég nagy szerintem.
Tegnap még a víz felszínen uszkált, féloldalasan, majdnem agyon is csaptam, hogy ne szenvedjen.
Megelőzés képp gondoltam. Mégis csak egy hal.
Eddig kibírta ne most dögöljön már meg."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #22039 üzenetére
Köszi, ezt kipróbálom.
Egyenlőre külön van. A nagy akiban elkülönítve.
De ma már élénk. Igazából ki is jönne, csak a többi kikezdi.
Etetésnél kiengedem úgyis.
Megnézem, hogy ma mit szólnak hozzá."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Tarill #22158 üzenetére
aquadeponál vettem egy hasonlot, kemény 1000 ft volt.
Nekem a manadon van, ami 3 cm, rá kb 2-3 cm kavics, kicsit gyengítettem az áramláson és akkor a manadot nem szívja fel.
Én a heti vizcserénél takarítom ki(lényegében ezzel szívom le a vizet), eddig jó.Bár én csak lelkes amatőr vagyok, ugatom csak a témát.
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #22186 üzenetére
Nekem is az van, eddig bevállt, ha valami nem stimmel 2 perc alatt kiderül.
Mondjuk eddig nagy baj nem volt, mióta beállt a szűrő.Kérdezhetek egy olyat, hogy száraz kajába mi vállt be?
Sera tetra jbl vagy esetleg ezt az aquatic naturet ismeritek? esetleg egyébMost tetrát használok, nem szeretném végigpróbálni az összes gyártót, azért kérdeznék olyat, aki próbálgatta már őket.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #22193 üzenetére
Én most ezzel szemezek.
Van anci + páncélosom, + 3 diszcsikom, akiknek valami jobb helyet kell majd idővel találnom.Gondolom ha külön veszek jbl novoplecot, meg páncéloskaját stb, úgysincs értelme, mert úgy járok, mint a tetra tablettával, hogy a mollyk és a márnák is azt zabálják.
És már megint túlgondoltam a dolgot.Egyébként minden nap kapnak fagyasztottat, este.
Reggel kapnak valamennyi szárazat, este meg fagyasztottat, most épp 6 os tropicált, 1 kockát.
(nincsenek túletetve, és igazából a napi 2x etetés ellen sem találtam semmit)
Csak ha egybe adom oda, akkor rávetik magukat a fagyasztottra, a lemezes lemegy, a talajlakók hülyérezabálják magukat, utána meg a többi, ahogy elfogyott a fagyasztott, megy a talajra veszekedni.
És így az ancik sem zabálják túl magukat fagyasztottal, ami megintcsak nem jó állítólag.Vagy tól sokat variálok feleslegesen?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #22462 üzenetére
Nem témába vág, de eddig bejöttek amiket írtál.
Igazából a szűrőm is addig volt jó, amíg nem basztattam, golyó+ fölé szivacs.
Írtál már a szivacsról sokat, a tm30 at használod.
Perlont kerülném én is.
Viszont írtad azt is, hogy nálad sincs ez a porcica szerű idegesítő kosz.
Azt is a tm30al szűröd, vagy van sűrűbb is, pl a tm45, amit erre fele kapni.
Kezdem úgy érezni hogy ezek a siproaxék igen erős parasztvakítások.A másik amitől agybajt kapok hogy 12/16 os a cső a külsőn. Tényleg faszán szűr, de hamar eldugul, csinaltam elé előszűrő szivacsot, csak az ronda.
Mondjuk persze, valamit valamiért."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22466 üzenetére
Most gyalázatosan szar, ennek prózai oka van:
Purhabos volt a kezem, és nem tudtam rendesen leszedni.
Hogy ne b*sszam össze az akvárium vizét, inkább a dobozból lötyköltem, legalább is próbáltam.
Úgyhogy ebből vízcsere lesz.
A víz alapvetően sárgás, de azt szeretem, a fától.
De most nem szégyenkeznék vele, ha nem gondLehet még a purigent kipróbálom, mert gyak. 100% os elégedettség vele, és számos előnye van a szénnel szembe.
Itt is olvasgattam róla, végül is, a növényes - hosszútávú használattal kapcsolatban én nem találtam semmi rosszat.
Ugye nem tévedek?Az a baj, hogy k. sok az info, sokat olvasok, de még mindig tapogatózok.
És nagyon sok az ellentmondás.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22468 üzenetére
Az most a legkissebb baj, hogy szöszös, opálos mint az állat, konkrétan a fűtőt alig látni.
kb 1szösz/literre saccolom amugy, nagyon nem látszik a képen egyébként, de ha tiszta a víz, akkor rohadt zavaró."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #22470 üzenetére
jáj, megcsinálom a vízcserét, és rakok fel képet, mert kapni fogok
200liter heti 1x 30% vizcsere, holnap lenne aktuális
meg jbl e901
kerámia gyűrű szivacs golyó szivacs
A fa szinez.szerk: nem hiszem, mert most reggel csesztem el a vizet, ahogy nagyon sok kaját szórtam bele(remélem)
szerk2: amugy a jbl majd megy egy 100as növényesbe, ide veszek másikat, mert ezt átvariálom, és akkor kicsi lesz már az áramlás.
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #22476 üzenetére
Lehet, remélem nem, eddig nem volt ilyen gond(opálosság).
Csak ezek a rohadt porcicák.A 12/16 os cső idő előtti eltömődése ellen nincs valami trükkötök? vagy próbáljak meg nagyobb csövet ráerőszalkolni?
2 hét alatt annyira telemegy, a szívóág, hogy jelentősen lassítja az áramlást."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #22483 üzenetére
(Közben tisztul a víz szerencsére, lehet hagyom is a vizcserét, újévben amúgy sem takarítunk)
Tudom, hogy a purigen önmagában nem ér semmit, de ha már átrendezem megint a szűrést, akkor belerakom.
Sajnos van az a rossz szokásom, hogy állandóan buzerálom a szűrőt, és ezt holnaptól be akarom szüntetni
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #22486 üzenetére
Aha tehát sok a szar/növény/kaja ha jól értem.
Havri: elméletben a műtrágyázás miatt ilyen magas, szerintem ott is annak kéne lenni.
Egyébként bár ugatom a témát, de azt olvastam erről a nem cserélünk vizet technikáról, hogy 1-1,5évig is probléma nélkül is elüzemelhet egy ilyen aki, aztán hirtelen telítődik valami anyag, amire nem is gondolnál, akármilyen vízteszted van,miután ez rendszeres vízcserénél szóba sem kerül, és egyik napról a másikra vége mindennek, kidöglenek a halak."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #22493 üzenetére
Akkor nem jött át a mondandóm lényege:
Attól független, hogy jónak tűnhet, bizonyos ideig, attól még szar az egész elgondolás, a fentebb emlízltett okok miatt (is)."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #22527 üzenetére
Igen, és azthiszem meg is tehetik, mert ez még nem minősül szerződésnek, csak ha vissza is igazolják, vagy valami ilyesmi.
Precedens van a homar blogon, csibovan es a mediamarktal is azthiszem.Egyébként grat hozzá, remélem kiviszik, bár attól független irigykedem kicsit
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22529 üzenetére
Ja az utolsó sort a frognak szántam.
De gyanus hogy egy bf akciot kivisznek, ezt viszont már nem.
De lehet utolso db leárazás, nem?"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
Na kell egy belső szűrő is,nem idegelem magam.
Most voltam bótba, van valami új(már itthon ahogy elnézem) aquael szűrő.
Ideiglenesen mint az oroszok, ezzel egészíteném ki a külsőt, mert bizony sokat mocskol a hal.
elvileg UV-C 3w a led bele, de elég az 200literhez?
mert hogy mint a 3ba az van, és ahogy nézem sokkal nagyobbat kéne bele rakni, olyan 5Wost.
Az uv szűrőről semmit nem találok... ezt is a dobozáról olvastam le.Mondjuk nincs szükségem uv szűrőre, de ha már ilyen 2in1 meg lehet oldani...
Ja bocs közbe amazonon van 3 rewiev
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #22545 üzenetére
Igen, mindél többet olvasok, annál ellentmondásosabb ez a led UVC...
azthiszem 6-7 a masik aquael, ez meg 11, olyan nagy különbség nincs, de ha nincs értelme akkor minek."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Assimilator #22550 üzenetére
Csigára fb-n napi szinten rákérdeznek 5x, eddigi megoldások:
Csigaevő csiga(ha sok van halászni is kell)
Ha nagy akid van öves diszcsik, ha kicsi akkor van belőle kissebb faj is
Vagy manuál pl salátalevélre reggel rámásznak.Alapvetően a csiga oka a túletetés.
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Assimilator #22554 üzenetére
Úgy értem törpe öves diszcsik vagy mi a neve.
-
xxxjjjkkk
senior tag
Létezne, hogy van 10 zöld szumim, megellett a mollym, a hínárba, 2-3 meg figyelte napok óta(lassan több mint egy hete), de úgy, hogy enni se jöttek elő, csak várták a kishalakat, kb mozdulatlanul.
Már napok óta csak 9 et számolok, ma meg egy teljesen lesoványodva megdöglött,
De a többi hal teljesen jól van.
Kicsit kétlem, hogy összefüggés lenne, de hát, a többi jól van...Elfehéredett, meg fejjel lefele fordult. Nitrogén mérgezést kizárnám, mert vizet is cseréltem, ráadásul csak egy halnál van ez, teszt sem mutatta.
Ahogy a bélgyulladást is, mert ahhoz meg nem volt dagadt.
Igaz 1-2 szar volt most a víz. de nem ennyire."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #22631 üzenetére
Jbl e1900? Merre jár?
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #22633 üzenetére
Na, gratulálok, akkor az már meg van.
Remélem én is kifogok valami hasonlót egyszer"Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #22635 üzenetére
Na felidegelt a jbl 901, eladtam.
Hydor prof 600rol van vmi info?
1050l/h terheles alatt amugy 1300/h a gyári.
Töltettel jön, jorészt kerámiahenger.
Elvileg 12l hasznos kapacitas.
Ismerosnek van hydor az oda vissza van érte.
200literhez.
45 lenne a vége.
Ja be is gazoznám rendesen, azért is váltok.Eheim, nekem horror ár egyenlőre, használtan normálisat nem találok, csak olyat, hogy rádobok még 20%ot és veszek egy újat.
Tetra 1200at néztem még, de ez szimpatikusabb valamiért.
Egy classic 2217 50 ezer töltettel, jóval kissebb teljesítmény/ kapacítás, és egy 60 éves konstrukció mellett...Hydorrol meg kinn jokat irnak, egy ketten kifogtak selejtet,ami 2 nap alatt kijött, dehát arra van a gari, tropikalfishnél meg szeretik, ahogy látom.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Silentfrog #22639 üzenetére
Maga a jbl konstrukcio, nagyon tetszett, csöndes, látszik, hogy minőségi, illesztés is jó, nem az atmanon akarom élezni a nyelvem, de van különbség köztük ránézésre is.
Pro volt a jbl nél, hogy adtak kerámiagolyót, a gyári adat 450liter/órát töltettel tudta, ahogy a leírásban is van, a 4 év gari, csöndes, és nagyon keveset fogyaszt.
Szépen is szűrt,amíg kevés hal volt. Most van a kifejlett méretekkel számolva 1liter/hal, kishalakkal, molly anci márna ilyenek.
(Alulméreteztem, így jártam.)Na itt kezdődtek a gondok, mivel 12/16 os a cső, mint írtam ~2 hét után, telement retekkel, takarítani kellett. Kell mellé egy belső, ha ezt el akarod kerülni, vagy még egy külső.
De ez nálad nem lesz gond.Az atmant is néztem, viszont a hydort teljes biologiai töltettel küldik, saját szűrőanyagával, tehát nem a kinai kerámiával, elvileg, az se 2 forint, + elvileg erősebb motorral.
Tetra a vetélytárs az 42töltettel, de kisebb tartályal.Józan ész azt diktálna, hogy tetrát vegyek, de a hydor jobban tetszik.
Az hogy itthon nem ennyire elterjedt, az egy dolog.Krisz: szerintem jórészt mindenki valami gyári szettel kezdi, ez tanulópénz, van aki nehezen tanul, mint én, lásd a fenti esetet.
Egyébként ki lehet hozni, elég jókat, gyári szetttekből is."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #22665 üzenetére
Valakinek nincs véletlen adata, arról, hogy pl egy 200wattos fűtő, mondjuk 5C-n belül mondjuk 200literbe mennyit fogyaszt?
Vagy valami hasonló megközelítő adat?
Csak úgy kiváncsiság képp.(tudom üljek mellé 24h ban stoperrel)
Ahogy nézem hiába 200wattos, szerencsére 1-2 perceket megy.[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz bringasisti #22667 üzenetére
Ez tök jó ötlet csak nálam nem kivitelethető.
Bár a cégnél van 3 fázisú fogyasztásmérő, az azthiszem tud 1et is mérni, megnézem holnap.
Mik nem jutnak eszembe.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22711 üzenetére
Számban nem tudom kifejezni, de biztos, hogy sokat számit.
Függ az emelési magasságtól is.Szerintem 20% is lehet akár.
Megvettem a hydor prof 600 at, a 200 as akiba, 1300/h vizforgatas
Egyenlore fasza, de nem akarom elkiabálni.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22725 üzenetére
Fb-n tisztelet a kevés kivételnek.
Meg annak aki tanult fizikáz."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22745 üzenetére
Vizcserekor rakj oda egy bödönt, aminek ismert az űrtartalma minél nagyobbat.
Mérd meg mennyi idő alatt tölti fel.
Szorozgass.De biztos van valami kevéssé pontos műszer is erre, jó drágán.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #22765 üzenetére
Ha pl az atman csövezés jó hozzá, akkor kicsit olcsóbb, érdemes körülnézni.
Az a baj, néztem én is eheimeket, 3lehetőség van 99% ban
1 olcsó, elkapkodják, kettőt nem tudsz róla kérdezni, és jegelik(de hogy mikori az sincs bele írva...), ritka
2 ez a leggyakrabb, a tartozékok fele élből hiányzik, ha megveszed, ott vagy egy garis újnál, drága amúgy is, -20-30%nál, inkább veszel újat.
3 hibás, hiányos, láthatóan lomis árulja: kockázatos megcsinálni, leginkább úgy érné meg szarakodni vele, ha mondjuk lomtalanításkor találnád.
Ha ráb*szol és forgórész+motortekercs+csat akkor vehetsz egy újat is annyiból.
A pontos hibaok általában kimerül egy "há nemtudom villog"-ba.
Tömítésről, előéletről, ne is beszéljünk.Azt meg senki nem nézé jó szemmel ha 1 órát buzizod csavarhúzóval, mielőtt megveszed.
Szerk:
Ja és a kedvencem: dupla csap hiányzikSzerk2: 5 ezer egy új kis aquael belső, szerintem tartaléknak inkább azt.
[ Szerkesztve ]
-
xxxjjjkkk
senior tag
Esetleg, nem tudjátok, hogy dupla t8 páramentes foglalatot hol lehet venni?
Lehetőleg BP.
Sehol nem találok.
És igen, használtam a googlet."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22817 üzenetére
Azt hiszem te kérdezted, a szöszöket, nekem gyak. eltűntek teljesen(a fagy. kajával kerül be helyette).
Másik szűrőm lett, viszont a szűrésben 2 dolog változott, nagyobb áramlás + perlon.Illetve te kérdezted szintén, ha jól rémlik a cső levágást, én tudom, hogy számít, de ma összefutottam, egy emberrel, aki szivattyúkkal foglalkozik, és ő is megerősítette, hogy emelési magasság + cső hossz bizony sokat számít, még 1,5 métereknél is. De ha meglesz a végleges hely, úgy is mérek.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22824 üzenetére
Megtennéd, hogy leméred előtte/utána?
Én is le fogom, csak jó lenne számszerűsíteni.
Fb meg fb...
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz Sirandrish #22839 üzenetére
Mondjuk szemre észre vesz 5-10% ot bárki is?
Főleg hogy közte meg is állt.Mérés nélkül kár volt.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #22847 üzenetére
Szerintem csak annyi a nyitja, hogy nem pesti szar csapvizet tesz bele.
Nekem a belső szűrőm karcsú volt, amit a szetthez adtak, vettem a jbl-t, az beállította vizet.
Most amikor eladtam, 2 napig, ment a belső, és azt fenn tudta tartani.
Lényegében a kútvíz már "élővíz", nem valami agyonklórozott szar.Egyébként, a tubi. miért nem ajánlott fagyasztottan?
Kizártnak tartom, hogy a fagyasztást bármi is túlélné.
Több helyen láttam, hogy ne, de indoklást még nem."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz havri1 #22896 üzenetére
Jó, de ez megint csak az élőnél gond szerintem.
Konkrét gondot, tudtommal, csak az élő okozott eddig.Tudom, hogy van jobb, de a tubit kivétel nélkül az összes imádja.
Ugye naponta 2x etetek reggel száraz, este fagyasztott.
Most áttértem arra, hogy este 1xhatos tropical, mellé meg vagy tubi, vagy daphnia.Ugye a hatos tropical:
6 vörös szunyog, 6 fehér, 3 fekete
6 artemia 6 daphnia 3 mysisDaphnia szintén olyan, hogy mind imádja, azért raktam be így külón.
Persze könnyen lehet, hogy szarul csinálom, azért is írtam le.
-
xxxjjjkkk
senior tag
-
xxxjjjkkk
senior tag
Abbol kb mind, az olcsok is jok.
Asszonynak regen volt, a mostaniakrol is jokat irnak.
Bár a hydor belsőket is dicsérik, de az elég drága.Tubi: hat en a korallosba vettem most, a vizet nem koszolja jobban mint a másik, eddig nem haltak bele.
A fagyasztás-virusölést benéztem, valóban kockázatos lehet.
Ez már csak nem rossz, ezt még megeszik, utána kapnak mást, ami a hatosba nincs."Attól, hogy valaki tud fogat húzni, még nem lesz fogorvos"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest