Hirdetés
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plebi
senior tag
válasz
bringasisti #29349 üzenetére
Rendben nem okoz gondot, főleg nem pár perc alatt, de a sósav működő aksiban használt eszközre akkor sem használatos.
Nálam...
Ugyanígy nálam az aksihoz, saját vödör, szivacs és egyéb felszerelés van, amit máshol nem használok.
-
Plebi
senior tag
válasz
bringasisti #29347 üzenetére
Az aquael belső szűrők biztosan, az atman pici szűrői is fémtengelyesek. A powerheadben már kerámia tengely van, illetve az eheimekben is biztosan. Ettől függetlenül tartom, hogy akvárium közelébe sósav nem való, nem lehet olyan makacs vízkőlerakódás egy karbantartott akváriumnál amire az ecet ne lenne elég.
-
Plebi
senior tag
Amennyiben nem mossa el jól akkor meg csak gondok lesznek vele még kis mennyiségben is, a szűrő fém tengelyét megkezdheti, szigorúan csak kesztyűben érdemes vele dolgozni, utána mindent alaposan el kell mosni.
Előnye, hogy gyorsabb mint az ecet.
Ecetbe beáztatja fél órára, egy olyan hely kell, ahol a szaga nem zavarja, nem kell elmeríteni, elég csak átecsetelni a felületet, amit többször ismételni kell. Dörzsis mosogató szivaccsal átmossa, utána átöblíti folyó vízzel és kész, ha marad is egy kicsi az nem árt, kezet sem marja meg.
(#29343) oszy: Üveget borotva pengével lehet szépen lepucolni.
(#29345) biomassza: Az én hátterem perlit betonos, eddig egyiket sem sikerült megkezdeniük. A hungarocelre tapadókét fehér cement lett kenve, arra ment a perlit beton és színezve vasoxid porral lett.
Régi akváriumomat kollégám vette meg, ő bekente műgyantával és feketére színezte. Neki is nagyon fényes lett, sőt, ha sok kiálló "szirt" van rajta, akkor meg is tud folyni, összegyűlni a medrekben és buborékos lesz.
-
biomassza
tag
Sziasztok!
Járt már valaki úgy, hogy a házilag készített háttéren addig munkálkodott valamelyik hala (plekó, gibbi stb), hogy átrágta magát a hungarocellig? Rászánnám magam a háttérgyártásra a nagyobbik akváriumomban, de szeretném elkerülni, hogy tönkre tudják tenni. Gondolkodtam a műgyantán a csemperagasztó fölé, de a fényes felszín meg nagyon mű, szerintem... Valami javaslata van valakinek? Ha lehet, nem szeretném egy-két hónap múlva újra szétbombázni az egészet :$
-
oszy
veterán
válasz
bringasisti #29342 üzenetére
Sósav??? Inkább gondolom egy kis ecet és utána jól lemosni mielőtt visszateszem az akvába. Egyébként egy nagyon picit az akvárium széle is olyan. De az valóban elenyésző.
-
Plebi
senior tag
válasz
bringasisti #29340 üzenetére
Inkább 20%-os ecet.
-
Alg
veterán
Jelentem az akvárium és a megmaradt lakói (3 oto és egy cherry garnéla - sajnos a többi garninak valami baja volt a csapvizemmel) gond nélkül átvészelte az 1 hetes szabadságomat - a növények nőnek (Lilaeopsist kivéve), bár szerintem most már vagy több halat kell telepíteni vagy makrótápozni. Alga továbbra sincs, Bacopa-t lassan nyírni kell.
Ma megjött a kínai skimmeres befolyó is.
Még a szűrőt akarom megkenni vazelinnel mert kicsit kerreg, aztán terraplázáról hozok majd még lakókat, illetve erősen gondolkodom egy RO szűrőn. Lilaeopsis mellé meg teszek vagy eleocharist vagy montecarlot, hátha azok jobban bírják a lowtechet. Vagy mindkettőt, marad ami bírja.
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
bringasisti #29333 üzenetére
30 nano, de vettem csapot lefojtom, meg rakok bele perlont
ha nem jön be, ennyiért akkor is eladom, ha vége az akciónak, a tizen éves szarokat árulják 10körül
2211nek nagyon karcsu a szuroanyag kapacitása. -
xxxjjjkkk
senior tag
Voltam tegnap a vadvilágban, mivel az aquadepo bezárt a GA nem az én világom, az aquafaunában a kiszolgálás olyan, hogy még egyszer oda nem megyek, más normális választékkal rendelkező boltról nem tudok.
Hát vegyesek az érzéseim, mert egyrészt a közlekedés tök jó, mert bkv val 45 perc alatt ott voltam, de azt hittem, hogy ha már ennyire kinn van a francba, akkor nem egy 20m2 es üzlet lesz, kis hátsó kerttel, kavicsokkal. De méretéhez képest jó a választék, csak kicsit túlzsúfolt, viszont az árak jók is, meg vannak olcsó termékek is, tulajdonképpen van minden, csak valahogy nagyobbra számítottam.
Meg nem lehúzósak az eladók sem, és értenek is hozzá.Na de közben megnéztem a GA oldalát is, és kivételesen elég jó és valós akciók vannak néhány eheim classic szűrőre:
2213 12990
2215 19990
2217 29990
Van pár, a 100 ezresekre is, kb 10 ezer ft akció, de szerintem az mindig van.Rendeltem egy 2213at, remélem Bringasistinek igaza van, és tényleg olyan jók, mint mondja.
-
oszy
veterán
válasz
turbulencia8 #29330 üzenetére
Köszönöm a tanácsot! Ok nélkül én sem szoktam!
Nekem is JBL gyökértáp - Kugeln van benne. Bár már most egy-két növénytől "távol" esik. Mondjuk az egész szélesség csak 40 cm.
-
turbulencia8
őstag
A talaj mindig fel fog kavarodni, ha novenyt raksz bele, en ezert nem szoktam piszkalni, csak ha nagyon muszaj. Nalam amugy is JBL agyaggolyok vannak a folyami kavicsba nyomkodva. A mechanikus szuro 1-2 nap alatt elnyeli a lebego reszeket, a tobbi meg leulepszik. Talaj babralasa utan egy hettel erdemes a szurot kimosni, amugy meg meretezestol fugg az atmosas gyakorisaga.
-
oszy
veterán
Akkor gyakrabban fogom cserélni a vizet. Köszönöm! A belső szűrőt mennyire kell kimosni?
Mikor megvettem a JBL Sansibar fekete talajt, azt mondták elég egyszer átmosni. Én kétszer mostam, de még mindig nem érzem, hogy tiszta. Mikor a növényt rakom bele, felkavarodik. Ezzel már nem lehet mit csinálni? -
oszy
veterán
válasz
bringasisti #29326 üzenetére
A kaja amit adok a halaknak, vagy amit ők termelnek?
-
oszy
veterán
válasz
turbulencia8 #29323 üzenetére
Ha az üvegen lerakódás van, az lehet attól, hogy sok a világítási idő?
-
Alg
veterán
Fun fact: a 205mm-es átmérőjű Eheim 2036 éppen nem fér be a Sera szekrénybe
.
Gondoltam hogy elcserélem valakivel egy Classicra (160mm), de inkább először barkácsolok kicsit, hátha sikerül egy esztétikus dobozzal lehalkítani kicsit. -
oszy
veterán
válasz
bringasisti #29321 üzenetére
Nem veszik a levegőt.
-
oszy
veterán
A szűrő fodrozza a vízfelszínt. De van egy levegőztető is.
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #29318 üzenetére
Így van, teljesen egyetértünk ebben!
-
bringasisti
őstag
válasz
Silentfrog #29317 üzenetére
Na jó de Te is tudod erre a választ: ebben az esetben a porlasztó helyett a vízfelszín fodrozodás a megoldás
-
Silentfrog
Topikgazda
válasz
bringasisti #29316 üzenetére
Van elég ha egy percet se megy!
-
oszy
veterán
Mennyit érdemes járatni a levegőztetőt naponta?
-
Alg
veterán
Bő egy hete megy az aksi...
- Ludwigiák, bacopák nőnek (bár még mindig megesik hogy feljön egy-egy szál), Hygro compact is elvan, Crypto-k meg Helferik kezdenek magukhoz térni, Lilaeopsis még inkább olvadozik... anubiasok... vannak
. Tettem be pár csipet jávai mohát is meg egy szép bokros Microsorium narrow-t.
- Tegnap bekerült 3 oto meg 6 cherry garnéla, az egyik petés volt - ma reggelre meg is jelentek a pici garnélák az akváriumban. Mondjuk a szűrő befolyó (a zöld Eheim kosár) nincs letakarva szóval lehet nem sok marad, mindegy... lehet majd indítok egy garnélás nanot is egyszer.
- Alga eddig szinte semmi, pici barna de csak akkor látszik ha megtörlöm az üveget fehérrel belülről.
- Fán előjött a fehér cucc ahol el van vágva (penész?) - elvileg hamarosan el kell tűnnie, nem bolygatom.Kérdés: külső szűrő dobozát a szekrényben mivel hangszigeteljem? Jó ez a szokásos hullámos akusztikai szivacs, vagy valami mást szoktak használni rá (ha jól láttam létezik még valami gyapjúszerű cucc, meg gumi is)?
-
oszy
veterán
Egy 25 literes akváriumhoz LED-ből ugye ez nem túl erős? Fényáram: 1521 lm, fényhasznosítás: 95 lm/W
-
xxxjjjkkk
senior tag
válasz
Silentfrog #29300 üzenetére
Az 4-5 havi regenerálással 40-50 hónap.
-
Alg
veterán
válasz
Silentfrog #29308 üzenetére
Ilyesmi esetleg?
-
Alg
veterán
válasz
Silentfrog #29305 üzenetére
Dennerle kocka, 60l bruttó - két kis darab van benne: egy fingerwood meg egy kb. 15 centis darab vasfa. Hal még nincs - apróhalak vannak tervben, ékfoltos, galaxy, ilyesmik. Max. egy pár törpe gurámi lenne a legnagyobb.
-
-
pjen
félisten
-
oszy
veterán
Nekem JBL Sansibar Dark - fekete dekorhomok van az akváriumban. Vettem két fekete páncélosharcsát. Azok mindig túrják a homokot.
De így fel is kavarják. Pedig ahogy ajánlották, előtte átmostam a homokot. Nem annyira zavaró, de nem kristálytiszta a víz.
Vagy nem is kell annak lennie?
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Raspberry Pi
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Hoztunk 15+ kevésbé ismert Windows-tippet és -trükköt
- Asztalos klub
- PR-Telecom
- Ford topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kingmax 1x2GB DDR3-1333 RAM
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest