Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1022) Kernel válasza Zola007 (#1021) üzenetére


Kernel
nagyúr

Hiába töltődik fel a kívánt feszültségre, ha az elhasználódás miatt túlzottan megnövekedett az akku belső ellenállása, ilyenkor egy nagyáramú terhelést már nem bír meghajtani, míg a kisebb áramfelvételű szerkezetet igen, ez természetes. (Bekapcsoláskor a belső ellenállás miatt azonnal leesik a kapocsfeszültség, de a terhelés megszűnésekor emelkedik, ez gyenge akkunál "normális", sőt még jó akkunál is, csak annál kisebb mértékben.) Az sem mindegy, mekkora a minimális feszültség, amiről még működik egy adott szerkezet

Hibás, elhasználódott cellánál a töltő nem képes detektálni, hogy mikor kellett volna befejezni a töltést, ezért csak tolja bele, míg egy ponton végül "feladja". Gondolom, ez egy programozott határérték lehet, aminél többet irreális volna beletenni egy ceruzaakkuba, hiszen úgysem tudja felvenni. A kivehető Ah energiamennyiséget kellene megnézni, az nyilván kevesebb.

A másik két pontra részemről nem tudok mit szólni, mivel bár ajánlom mindenkinek ezt a jól kitalált töltőt, magam még mindig nem vásároltam belőle (vannak más töltőim, kisütő stb.)

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.