Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1251) Zola007 válasza philoxenia (#1249) üzenetére


Zola007
veterán

Volt valahol magyarul is egy jól összefoglalt iromány, megpróbálom előtúrni, mert lehet, hogy az idelátogatók nem mindegyike vágja a nemungarisse nyelveket. Ha meglesz, teszek egy javaslatot valamelyik moderátornak.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#1252) Zola007 válasza Zola007 (#1251) üzenetére


Zola007
veterán

Na megvan, ez két rövid leírás. Felrakom docba (az eredeti linkek benne), hogy ha valaki gondol vmit, akkor szerkesszen bele nyugodtan és ha elkészült, akkor mehet az első hozzászólásba: [link]
Most nem olvastam végig, de az első egy rövid vázlatos leírás, ebbe ajánlott beleírni, hogy mit-hogyan töltsünk. A második pedig egy összefoglaló, ami jobban belemerül az akkuk lelki és kémiai világába.
Mindkettőben van egy-két pontatlanság, ezért javaslom, ha netán vki időt szán rá, akkor szedje le, pl. pirossal, aláhúzva írja azt, amit kijavít vagy hozzáír, s töltse fel megint egy sorszámot és usernevet biggyesztve a végére. Ha elkészült és minden szaki megbírálta, akkor mehet a firstbe.

Na további szép napot

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#1253) eddie17


eddie17
addikt

Ansmann akkutöltőt, és akkukat vettem a fényképezőmhöz. Van valakinek tapasztalata, hogy kb mennyire bírják feltöltve, de nem használva az akkuk?

(#1254) philoxenia válasza eddie17 (#1253) üzenetére


philoxenia
MODERÁTOR

Külföldre mindenképp vigyél töltőt, de egy-két hetet új korukban nekem teljesen jól bírtak.

Később általában nem értek egyet azzal, amit korábban leírtam. Ehhez néha évek kellenek, néha percek csak...

(#1255) eddie17 válasza philoxenia (#1254) üzenetére


eddie17
addikt

Persze mindenképp viszek. Csak azért kérdeztem, mert mindenki ez eneloopra esküszik, hogy milyen jól bírják, feltöltve, ha nem használják őket.

Ááá turista szalámi lettem:D

[ Szerkesztve ]

(#1256) Zola007 válasza eddie17 (#1253) üzenetére


Zola007
veterán

3 hétnél nem igazán bírják tovább, tehát igénylik a pátyolgatást. Ahol nővérem tanít, valahova elkeverték a nemrégi céges Ansmann 2400-es Photo akkukat vagy 3 hétre (előtte fullra lettek töltve), s már csak 700 mAh volt bennük, mikor előkerültek (amúgy 2000 körül szokott belemenni 1 töltésnél).
Egyébként ansmannál nagyon szériafüggő, volt olyan akkum tőlük, ami bírta 2 évig, csak visszacseréltem mikor legyengült. Amit 2006 végén vettem, az meg meghalt 2008 elejére.

Most látom, hogy írtáál még1x: eneloop tényleg jó, bár nekem közvetlen tapasztalatom a GP recykoval van. Nagyon jól bírja, ugye gyárilag feltöltve, mikor megvettem simán lőttem vele 300-350 kép körül (pedig biztos nem előző nap gyártották)

[ Szerkesztve ]

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#1257) Szoles válasza eddie17 (#1253) üzenetére


Szoles
senior tag

Pontosan milyet vettél?

(#1258) eddie17 válasza Zola007 (#1256) üzenetére


eddie17
addikt

Hát akkor majd sűrűn töltöm őket, most úgy is használni akarom, de egyelőre amit a géphez kaptam gyári energizer elemeket, azok még mindig bírják. Előszőr azokat akarom lemeríteni, utánna jöhet az ansmann. Hát remélem ez jó széria lesz, legalább 1-2 évet kibírhatna.
GP recyko-t nem ismerem, nekem anno varta 15perces akkutöltőm+akkuim voltak, azok is jó bírták a strapát, de már végük van(2és fél évig bírták)

Szoles: Ansmann PhotoCam III

(#1259) #34784256 válasza #34784256 (#1235) üzenetére


#34784256
törölt tag

Köszönöm a válaszokat !
Ezt így már értettem, majd odafigyelek a töltési időre és lemerítem előtte :D

(#1260) Szoles válasza eddie17 (#1258) üzenetére


Szoles
senior tag

Ansmann PhotoCam III? Nem egészen értem a választásodat, de mindegy. Ahogy olvastam, ez egy két csatornás gyorstöltő. Igaz, hogy processzor vezérelt, de mivel párban tölt, szerintem így a proc. semmit sem ér. Persze valamivel jobb, mint egy időzítős, de mindezt 7 ezer körül (igaz 4 aksival)? Fene tudja.
Az 5-6 órás töltést én mondjuk durvának tartom, de lehet, hogy ez még elmegy. Bár hosszú távon biztosan nem tesz jót az aksiknak.

A hozzáértők majd kijavítanak...

(#1261) eddie17 válasza Szoles (#1260) üzenetére


eddie17
addikt

Ez volt kéznél. Ez az 5-6 óra nekem soknak tűnik:D
Amit írtam feljebb Varta töltőm 15perc alatt töltötte az elemeket, és egy mp3-ast 4 napig vitte.
2és fél évig működött.
Igen 6990ft volt. A vartám anno 12ezer 2 AA elemmel, plusz 5ezer a két AAA elem.
Majd meglátjuk mit bír.

(#1262) Kernel válasza eddie17 (#1258) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ansmann PhotoCam III töltőm nekem is van, csak azért vettem meg, mert egy kiárusításon 4000-ért adták, 4 db 2600-os akksival. Többet igazság szerint nem adtam volna érte.

Ezekből az akkukból létezett állítólag jó széria is, de nekem úgy tűnik, én pont rosszat fogtam ki. 1 év után már megnőtt a soros belső ellenállásuk, ami azzal jár, hogy pont nagyáramú terheléshez, vagyis fényképezőgéphez már alig használható.

A töltő 2 cellát sorosan tölt, ami egyáltalán nem ideális, bár egy 2,4 Voltos akkus csavarhúzóhoz pont jól tudtam használni. (A teljes képhez tartozik, hogy később a csavarhúzón készítettem egy plusz kivezetést, azóta a 2 cellát inkább külön-külön töltöm.)

A töltő kapcsolási rajzát elkészítettem, majd rájöttem, hogy egy feszültségosztó kiiktatásával könnyen át lehet állítani 2x2,4 Voltos rendszerről 2x1,2 Voltra. Tehát így már csak 2 db cella töltésére alkalmas, de azt legalább egymástól teljesen függetlenül. Úgy néz ki, a processzornak eleve ez az alapkapcsolása, csak mellesleg osztóval alkalmassá tehető 2x2,4 Voltra is. A gyártó sajnos ez utóbbi megoldást választotta, holott 2 cella soros töltése az ismert problémákat veti fel.

A másik cella helyét rövidre kellett zárni, mivel feleslegessé vált. A képen az első próba-megoldás látható, ami jól szemlélteti a lényeget, később belül kikötöttem a felesleges slotokat. Továbbá beiktattam két LED-et, ami külön-külön jelzi a két cella töltését (az impulzusok ütemében villog, csepptöltésnél pedig rövid villanások láthatók). Erre az adott lehetőséget, hogy a belső kapcsoló FET-ek vezérlése pont alkalmas 1-1 LED működtetésére is, pusztán két ellenállás beiktatásával. Gyárilag 1 db LED található a töltőn, amit a vezérlőprocesszor csak akkor állít zöldre, miután mindkét kör csepptöltésre kapcsolt. Az általam beépített LED jelzi azt is, melyik végzett hamarabb (a képen még nem szerepel).

Maga a töltő elektronikája is elég érdekes, a két töltési kör egymással sorba kapcsolódik egy kapcsolóüzemű áramgenerátorral táplált áramkörben. A vezérlőprocesszor tesztimpulzusok segítségével érzékeli, hogy melyikben van akku, ahol nincs, azt egy kapcsoló FET rövidrezárja. Persze nem közvetlenül, soros Schottky diódák akadályozzák az akku rövidrezárását, egyben védenek a fordítva berakás ellen. A tesztimpulzusok folyamatosan mennek, ha berakok egy cellát, rögtön észreveszi és töltésre vált. A kapcsoló FET-ek periodikus kikapcsolt állapotában jut áram a cellákra, rövidrezárt állapotban pedig önmagukon vezetik át az áramot (az akku helyett), vagyis szellemesen mintha kicsit fordítva működnének a dolgok, de pont így van jól és kreatívan kitalálva.

Nem tudhatom, mennyire vágod a témát, általában a szakmai érdeklődésű fórumolvasóknak szántam az információkat.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1263) ottkar válasza eddie17 (#1261) üzenetére


ottkar
addikt

Én csak azt nem értem miért kell egy ceruzaméretű akkut 10A-el tölteni? 7000ért egy ilyen töltő mikor az IPC-1L 9000?

[ Szerkesztve ]

(#1264) Szoles válasza ottkar (#1263) üzenetére


Szoles
senior tag

Ezekre próbáltam én is utalni eddienek. Biztosan rádumálta egy "szakértő" eladó az üzletben.

(#1265) eddie17


eddie17
addikt

Valahogy éreztem, hogy rossz választás lesz. Köszönöm mindenkinek a válaszokat(és a technikai részleteket, bár sosem tudtam megbékélni az elektronikával, de azért nagyjából értettem, mit írtál Kernel.)
Igazatok van, nem nagyon értettem a töltőkhöz, és legnagyobb problémámra, nem is néztem be ide (nem is tudtam, hogy van ilyen topik). Most már ez legyen az én bajom, bírják ameddig bírják, utánna már megfontolom mit veszek, bár így a 7K kicsit szíven ütött.

[ Szerkesztve ]

(#1266) kano


kano
nagyúr

Sziasztok!

Vettem egy IPC-1L töltőt és olyat produkál, hogy ha Refresh állapotban kezelem az akkukat akkor a merítés utáni töltés sokszor megáll. Tudom, hogy az írják, hogy több napig is eltarthat a folyamat, de egyszerűen megáll egy xx mAh szintnél és ennyi. Az eltelt idő számlálása folyamatos, csak a töltöttség nem változik. :F
Tapasztalt valaki ilyet? Hibás lehet az enyém, vagy ez természetes működés? Csak ebben a módban produkálja ezt.
Köszönöm!

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1267) ottkar válasza kano (#1266) üzenetére


ottkar
addikt

Nem nagyon érdemes a refresh-t használni. Meg kell nézni ha kisütést nyomsz és az utána való töltésnél mit csinál. Mellesleg az IPC a túlmelegedést úgy akadályozza meg hogy szünetelteti a töltést, az is lehet hogy az akkuk defektesek.

(#1268) neduddki válasza kano (#1266) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

hany amperral kuldod???

udv

neduddki

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#1269) BEE válasza kano (#1266) üzenetére


BEE
addikt

Jól működik !
Refresh módban nem a betöltött, hanem a kisütésnél kivehető töltést méri.
Ez egyébként a valós kapacitása az aksinak, te is ennyit tudsz
kivenni használat közben.
Megméri hogy mennyit tudott kivenni belőle és ezt az adatot tárolja
amíg újra feltölti az aksit.
Azután újra kisüti és összehasonlítja a mért értéket az előző méréssel.
Ha nőtt a kivehető kapacitás, akkor újra feltölt és kisüt,
mindaddig amíg a kapacitás nem nő tovább.
Akkor befejezi a ciklust.
Tehát ha azt látod hogy tölt, de a mAh érték nem változik,
az Refresh módban nem hiba.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#1270) kano válasza neduddki (#1268) üzenetére


kano
nagyúr

350mA a kisütő és duplája a töltő, de 250/500-nál is ezt csinálta.
Az az érdekes, hogy akkuktól függetlenül csinálja, és nem is melegek az akkuk.
BEE
Most például a merítés során állt meg, és már kb. 2 órája.

Köszönöm mindenkinek.

[ Szerkesztve ]

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1271) neduddki válasza BEE (#1269) üzenetére


neduddki
nagyúr

HI!

nalam a karbantartas alalt akar tolteskor akar meriteskor fojjamatosn amutatj a abeolelett mAh-t /megnesztem mert nem voltam biszto benen, de erre emlekeztem ami a nezes vege lett:- )/

udv

neduddki

p.s. kano: hat a 700mAh meg a 2500as energizer*-eekt iz tulnevelte, de azok forrok is voltak mint a fene:- ((( /lasd vissza vhol/
amugy 80-90 saft fordutl meg az ipc1-l-ben eddig meg 500-ons em votl bajuk, habar en mindet 200-on nyomok /kivev masnak ha felszolit hogy sos: - )/

https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni

(#1272) kano válasza neduddki (#1271) üzenetére


kano
nagyúr

Most 2 db duracell 1800mAh-at refresheltem, de már régóta állt, most visszavettem 250/500-ra. Majd meglátjuk. Ha nem lesz jó a töltő akkor visszaviszem.

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1273) kano válasza kano (#1272) üzenetére


kano
nagyúr

Amikor átáll kisütésből töltésbe akkor nulláz nálatok(mAh-t)? Mert nálam megint megállt és nem nullázott.

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1274) BEE válasza kano (#1273) üzenetére


BEE
addikt

Nem nulláz, hanem megjegyzi !
És a következő mérés végéig te is megnézheted az aktuális értéket.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#1275) Zola007


Zola007
veterán

Mik a tapasztalatok a mostani Ansmann akkukkal?
Csak mert nővérem kapott 4 db 900 mAh-s micro-t és ideadta, hogy formázzam meg. Ha jól láttam, töltetlenül 2db 2-es csomagban jöttek.
Erre az IPC belenyomott a párokba rendre:
1, 428 és 1302
2, 467 és 1618 mAh-t
ami azért qrva nagy szórás. Hogy a pcsba lehet ilyen elemeket gyártani?
Néztem külföldi tesztben, ahol az ürge szintén az egyiknél 50 %-kal kisebb kapacitást mért első töltést követően [link](ő 448 mAh-t, ld. középen)
Azért ez elég felháborító, ez az első szettem, amit az IPC-vel formáztam (a Recyko ugye tőtve jött), de le merem fogadni, hogy a régi sorozataimnál sem volt ekkora különbség az első töltések alkalmával, pedig volt ott uniross, ansmann, minwa is.

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#1276) kano válasza BEE (#1274) üzenetére


kano
nagyúr

Akkor azért nem változik a kijelzőn az érték?

„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking

(#1277) Chapel


Chapel
addikt

Üdv.
Konika Minolta Dimage Z5-höz,milyen akku,milyen töltő?

előre is :R

Fotó: https://www.flickr.com/photos/mr_chapel/

(#1278) Nagya21 válasza Chapel (#1277) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!!
IPC-1L :C , vagy Annsmann Travelmate :DD , mindkettö kisütős, de az IPC korszerübb(meg valszeg olcsóbb, a conradnal nézd), és bármilyen kis önkisülésü akksi, vagy egyébb akksi úgy 2300-2400mAh-ig (persze azért ne piacos bovli akksival próbálkozz) nekem úgy néz ki bejött a Sanyo, energeezer,x-treme sima Ni-Mh akksik.
UI:Na millen a gép bejött tetszik? Mi a véleményed így 1hétvége után? Király?
Üdv

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#1279) Zola007 válasza Nagya21 (#1278) üzenetére


Zola007
veterán

Még egy szavazat az IPC-re, s ha van még a conradnak, akkor 9990-ért 4 db GP recyko akksival megkapod, ami külön 3000 körül van a legolcsóbb helyen is a 4db, ergó 7k-ra jön ki a

Na megyek glettelni és örülni a nyáriszünetnek :O

Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

(#1280) pitman


pitman
őstag

Csináltam egy "gyorstesztet", hogy mennyit merül egy feltöltött akkukészlet egy hónap alatt.
Sanyo 2700 akkukat töltöttem fel IPC-L-ben. A feltöltést követően be lettek téve egy vakuba, mely nem volt használva. (A vaku a saját beállításainak tárolásához az akkuból valamennyi naftát kiszed.)
Egy hónap elteltével az akkukat kisütöttem a töltőben, és 2370mah tudott kiszedni belőlük. Ha azt feltételezzük, hogy a névleges mennyiség kiszedhető lett volna az akkukból a feltöltés után, akkor kb. 12-13% veszeteség történt egy hónap alatt.
Ha lesz majd időm meg fogom mérni, hogy töltés után mennyit lehet az akkukból kiszedni.

(#1281) ludla


ludla
őstag

Sziasztok! Valaki tudna abban segíteni mi lehet a gond, van egy Olympus X775 fényképezőm és hozzá 2600mAh X4energy akkuk amit [Hama Delta 2/4] töltővel töltök, de valami nem stimmel,mert ujjak az akkuk és a fényképező vagy csak 30-40 fényképet bírt ki,a másik két akkuval meg 1hét állás után vagy 15kép vaku nélkül. Lehet baja a digit gépnek hogy ennyit bír? :O

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#1282) ottkar válasza ludla (#1281) üzenetére


ottkar
addikt

Eőször is azt kell egyértelműen megtudni hogy az akkuk valóban fel vannak e töltve. Mert ha garnitúránként akár egy is gyenge akkor nincs teljesítmény. Ha valóban jók az akkukl akkor jöhet szóba a gép esetleges hibája.Annak nincs jelentősége hogy újak az akkuk mert a nagykapacitásúak között sok a hibás a márkásak között is. Nekem volt 2600-as Amsmannom ami a harmadik töltés után már elszállt.350mA volt az egyik akkuban. A töltőd elég gagyi nem biztosítja az akkuk biztonságos és jó kezelését

[ Szerkesztve ]

(#1283) ottkar válasza pitman (#1280) üzenetére


ottkar
addikt

" mennyit merül egy feltöltött akkukészlet egy hónap alatt."

Akkor te szerencsés vagy mert nekem nem egy 2500 körüli akkum volt amik 1 hét alatt majdnem csontra merültek le.

(#1284) *Ropi* válasza ottkar (#1283) üzenetére


*Ropi*
félisten

Azt nem akkunak híjják, hanem kongyenzátornak. ;] ;)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1285) ludla válasza ottkar (#1282) üzenetére


ludla
őstag

És milyen akku töltőt ajánlotok hogy normális ne gagyi legyen? Elfogadható árban. Amúgy az akkuk fel voltak töltve. Akkor a processzorvezérlésű töltés nem minden.

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#1286) ottkar válasza ludla (#1285) üzenetére


ottkar
addikt

"Amúgy az akkuk fel voltak töltve"

Honnan tudod? Az IPC-1L töltővel a töltés végén ki lehet íratni hogy mennyi van az egyes akkukban. Más töltő ezt így nem tudja

(#1287) ludla válasza ottkar (#1286) üzenetére


ludla
őstag

Ebben igazad van ez nem mutatja a töltöttséget :(

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#1288) ottkar válasza ludla (#1285) üzenetére


ottkar
addikt

[link]

Íme.
Mellesleg egyetlen töltő sem azt jelzi a töltés végén hogy tele van az akku, még az IPC se. Hanem azt hogy nem tud többet tenni bele. És az IPC-nél ha kiíratják akkor viszont már a valós töltést jelzi.

[ Szerkesztve ]

(#1289) ludla válasza ottkar (#1288) üzenetére


ludla
őstag

Köszi :K erről már régebben is hallottam, csak most sincs ennyi pénzem erre :O De muszáj leszek kispórolni :K

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#1290) *Ropi* válasza ludla (#1289) üzenetére


*Ropi*
félisten

Ha hosszútávon jót akarsz magadnak, megveszed. :K Ez a csúcsragadozó a konzumer töltők közt. :R

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1291) ludla válasza *Ropi* (#1290) üzenetére


ludla
őstag

Na akkor elkezdek gyűjtögetni :R

https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/

(#1292) pereces


pereces
tag

ez a kínai klón ( Sony BCG-34HRMD) vajon meddig bírja, nincs véletlenül ilyen valakinek ?

http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.6152

(#1293) Ádyka válasza *Ropi* (#1290) üzenetére


Ádyka
őstag

mindíg ez van amikor PÜ-zni akarok. :F

[ Szerkesztve ]

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#1294) *Ropi* válasza Ádyka (#1293) üzenetére


*Ropi*
félisten

:)

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1295) pitman válasza ottkar (#1283) üzenetére


pitman
őstag

Elképzelhető, hogy szerencsém van. Egyébként nem vettem észre, hogy gyorsan merülnének.
Lehet, hogy ki fogom próbálni más akkukkal is, csak időm legyen.

(#1296) konyv


konyv
csendes tag

Helló! Vásároltam egy ANSMANN SMART (nem SMART MP3) elemtöltőt és 2db 2400mAh-es elemet. Elkezdtem tölteni, de egy nap alatt sem alszanak ki a világító ledek. Mennyi idő kell mig feltölti az elemeket ? vagy nem alszanak ki a led-ek ha kész ?

[ Szerkesztve ]

(#1297) ottkar válasza konyv (#1296) üzenetére


ottkar
addikt

Na most tisztázzunk valamit. 4 akkus töltőt vettél és kettőt tettél bele? Jó helyre tetted az akkukat? Mert ez 2 csatornás töltő és sorba kell egy fakkba tenni az akkukat, különben a levegőben lóggnak.

(#1298) konyv


konyv
csendes tag

2-es töltő. Normálisan tettem bele az elemeket, de egy napot tölöttem, de nem aludtak ki a ledek, ami a töltést jelszi, ha nem alszik ki miből tudom, hogy mikor van feltöltve. Már kivettem és a fényképező teljesen feltölöttnek jelzi, de legközelebb meddig töltsem ?

(#1299) ottkar válasza konyv (#1298) üzenetére


ottkar
addikt

Hát ez nagyon gagyi egy szerkezet. Kukába való.

(#1300) konyv válasza ottkar (#1299) üzenetére


konyv
csendes tag

Hát ez bájos, de ilyen válaszok nem érdekelnek, tarsd meg magadnak ha nem tudsz segíteni.
Arra lennék kíváncsi, hogy az ilyen gyártmányú töltőnek kialszik-e a ledje ha kész a töltés és meddig kell tölteni az elemeket.?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.