Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#951) TeeJay


TeeJay
félisten

mit jelent az ha az AA akku negavít végén bele van ütve a fémbe az hogy HR?
a Sanyo akksi amit vettem azon nincs ilyen viszont unokatesóék Sony DSC-S800-as gépükhöz amit adtak 2 AA Sony akksit azon van.
néztem fotomarketbe ma az Energizer 2500-as akksit és azon sincs HR jel vagy mi. :B

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#952) drkbl válasza TeeJay (#951) üzenetére


drkbl
őstag

Gyors google 2 fázisban:

A lot of rechargeable AA batteries that are sold under various brands are actually made by Sanyo and have just been packaged with that brand's cell-cover. The batteries made by Sanyo have a 'HR' embossed on the bottom of the batteries and are made in Japan or China. The 'HR' characters are commonly found in 2500mAh NiMH rechargeable batteries. Examples include Sanyo, Sony, Uniross (certain regions) and Energizer 2500mAh cells. Despite having the same 'HR' characters they do not perform similarly. In addition to that, the self-discharge rate of 2500mAh NiMHs are relatively high compared to cells of different capacities.

answers.com

(#953) Nagya21 válasza drkbl (#952) üzenetére


Nagya21
addikt

Hali!!
Namostanakkor hogyasszongya ha lehetne pici magyar nemszok pici jolesz :)
Üdv

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#954) blattida válasza Nagya21 (#953) üzenetére


blattida
nagyúr

Röviden: az a 2500mA-es akku,ami sanyo gyártmány, az 'HR' jelölést kap, egyfajta védjegyként, japánban vagy kínában készülhet. A minőség garanciája.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#955) TeeJay válasza blattida (#954) üzenetére


TeeJay
félisten

és a 2700-as?

a 2500-as Energizer alján se láttam ilyet
meg a metroban a 2650-es Duracell alatt se volt
meg az én 2700-as Sanyom alatt se de a 2500-as Sony az bezzeg olyan amit a Sony géphez kaptak unokatesómék :B

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#956) blattida válasza TeeJay (#955) üzenetére


blattida
nagyúr

Arra általában nem kerül rá...

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#957) Nagya21


Nagya21
addikt

Na Hali!!
Mögjött a töltő!! :)
Nagyon örömködtem mikor megláttam a hozzá csomagolt GP Green akksikat :DD
Rögtön felraktam a Lidl-ben vett 2 éves akksikat tesztelni, amiket annsmann traveller line kisütös töltővel használtam(a cellánkénti töltössel), és ma reggel a töltő aztat jelezte, hogy 2100mAh helyett csak 1240-90mAh ment bele!!!!!!!(az annsamann annó 15000 pénz vót)
Na majd most inditok egy refresh-t,a fejleményekről beszámolok.
Üdv

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#958) Szoles válasza Nagya21 (#957) üzenetére


Szoles
senior tag

Szerintem fog az javulni. Én például most frissítettem négy NiCd aksit. Ezek napelemes kerti lámpákban voltak, 2 éve télen-nyáron kint rohadtak, a kis napelem szerintem soha nem töltötte fel őket rendesen. Elvileg 300 mAh kapacitásúak.
Beraktam a töltőbe, első kör után kiírta, hogy 50(!) és 150 mAh közt tudnak. Legalább egy napig bent voltak, mire elkészültek, az egyikkel szerintem 4-5 kört is töltött-sütött a szerkezet. (Már ki akartam venni, azt hittem valami nem stimmel, de azután szerencsére türelmesen békén hagytam.) A végeredmény: az aksik 330 és 350 mAh között tudnak most.

Nem is tudtam, hogy a NiCd aksik ilyen megalázó használat mellett is ilyen jól bírják. Esetleg az valamit számított, hogy minden éjszaka teljesen lemerülnek?

(#959) ottkar válasza Nagya21 (#957) üzenetére


ottkar
addikt

A refresh-t én nem indítanám el mert előfordulhat hogy több napig szütyörög és nem lesz értékelhető végeredmény ugyanis a kristályosodott akkut nem fogja újjávarázsolni. Egyszerűbb egy kisütést nyomni és ha a végeredmény nem lesz elég esetleg mégegyszer meg lehet ismételni de amelyik két ciklus után sem lesz jó az már nem lesz többtől se. A tönkrement akkut nem lehet megjavítani semmivel. Minél nagyobb a kapacitása annál kevésbé.

[ Szerkesztve ]

(#960) Ádyka válasza TeeJay (#955) üzenetére


Ádyka
őstag

Érdekes dolog ez a HR jelzés.
Régen a zöld színű varta photo accun volt HR jelzés, majd később már nem. Az utódján az ezüst színű 2700-as varta professionalon még soha nem láttam. Varta 2500-as akksikon eddig mindíg volt, most is van. Energizer 2500-as akksikon mindíg volt, mostanában egyáltalán nincs. A boltban iszonyat drága 2650-es Energizeren soha nem volt. Ansmann 2600-on volt, 2700 és 2850-esen soha nem volt. Duracell 2500-as akksikon mindíg volt, a 2650-eseken soha nem volt.
Viszont a hamis 2100-as Sony akksimon amibe ipc1-L szerint 250 mAh a hasznos energia, VAN HR jelzés. Akkor ez a tuti. :Y

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#961) drkbl válasza Szoles (#958) üzenetére


drkbl
őstag

A NiCd akku jó akku, csak erős a memóriaeffektus, ezért kerülni kéne a nem teljes kisütés-töltés ciklusokat. Szerintem oda ideális volt

(#962) Szoles válasza drkbl (#961) üzenetére


Szoles
senior tag

Igen, én is csodálkozom, hogy egy áruházi, kínai 500 Ft-os napelemes lámpa két éve működik. Főleg, hogy minden nap teljesen lemerül benne az aksi, de napközben a pici napelem szerintem alig tölt bele valamennyit. Tehát mindig csak az "alsó töredékét" használja az akuk kapacitásának. Mindenesetre tényleg jók ezek a kis NiCd aksik. (Persze nem fotógépbe, de más célokra igen.)

(#963) belluska válasza Ádyka (#960) üzenetére


belluska
tag

Hali. T.képen mit jelent az a 2 betü, hogy HR ?

(#964) blattida válasza belluska (#963) üzenetére


blattida
nagyúr

A Sanyo saját típusjele, arra a 2500mA-es akkura kerül rá, amit ők gyártottak, japánban vagy kínában. Ez lehet sony, duracell,sanyo,energizer és uniross márkanévvel ellátott akku.

[ Szerkesztve ]

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#965) Kernel válasza belluska (#963) üzenetére


Kernel
nagyúr

Vagy nekem van Ansmann 2600-as, szintén HR jelzéssel.

Ha jól megnézzük, a SANYO által használt típusjelölések, mely feltehetően az aljába ütött betűkkel is rokon / azonos:

http://us.sanyo.com/batteries/specs.cfm

CR, ML, NBL: Lithium
UF: Li-ion
UR: Li-ion csomag
UPF: Li-Polymer
CP, KR, RC, N: Ni-Cd
HF, HR: Ni-MH

eneloop szintén HR:

http://www.eneloop.info/products_hu.html

"Természetesen" hamisítvány esetében akármit be lehet ütni, úgyhogy csak eredeti Sony, eredeti Uniross stb-nél lehet mérvadó a két betű.

Esetleg a beütés barkács jellegűnek tűnő kivitele szintén árulkodó lehet, összehasonlítva egy eredetivel.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#966) Kernel válasza Szoles (#962) üzenetére


Kernel
nagyúr

Vakuhoz kedvelik egyesek a Ni-Cd-t, már amelyiknél nem tiltja a gyártó.

Utóbbin először én is meglepődtem, majd elméletben arra jutottam, hogy ezekben a vakukban, a konditöltő DC/DC átalakító primer körének méretezésénél valószínűleg bekalkulálták a Ni-MH cellák nagyobb belső ellenállását. Vagyis kimondottan ahhoz van méretezve.

Ebből adódóan, ezeknél Ni-CD akku behelyezése esetén a tervezettnél nagyobb áram léphet fel, amely károsodást okozhat.

Viszont, amelyik vakunál nincs tiltva a Ni-CD, a kisebb belső ellenállás előnyei jelentkezhetnek: gyorsabb vakutöltés, esetleg több villantás(?).

Az Index fórumon volt régebben egy figura, eléggé vágta a témát, valami bevizsgáló helyen dolgozott, baromi drága labortöltőt használt, amihez képest az IPC csak gyermekjáték. (Mindamellett az IPC-t ő is ajánlotta, másoknak.)

Felfedezett pár 800 mAh-s Uniross Ni-Cd akkut, amivel állítása szerint többet tudott fotózni, mint nagyobb kapacitású Ni-MH társaival. Már nem emlékszem, vakuzásról milyen arányban szólt a dolog, de a vakut is emlegette.

[ Szerkesztve ]

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#967) Szoles válasza Kernel (#966) üzenetére


Szoles
senior tag

Köszi, lassan okosodom. Eddig azt hittem, a NiCd a "régi",a NiMH a "modern" technológia. Ezek szerint mégsem ilyen egyszerű. Mástól is hallottam, hogy dicsérte a NiCd aksikat, de azt hittem, csak nem halad a korral.

(#968) ottkar válasza Szoles (#967) üzenetére


ottkar
addikt

Hát igen ez is az egyik baj mikor kineveznek valamit elavultnak a másikat meg modernnek pedig csak más a tulajdonsága és bizonyos dolgokhoz az a jobbik éppenséggel.

(#969) Kernel válasza Szoles (#967) üzenetére


Kernel
nagyúr

Persze a Ni-Cd bűneként tartják számon a nagyobb környezetkárosító hatást, de az ipari felhasználásból egyelőre nem tudott kiszorulni. Jobban tűri a nagy kisütő áramokat, legyen rövid csúcs, vagy tartós áram. Kéziszerszámokban a DC motorok igen nagy indulóáramokat vesznek fel, a kis belső ellenállás is sokat számít. De nem csak elektromotoros működtetéshez, hanem egyéb ipari célokra is jobban bevált a Ni-Cd.

Ezek még csak a lényegesebb tulajdonságok, Internetes leírásokban hozzáértők hosszasan képesek részletezni, melyik miért és hogyan, fizika, kémia, elektrolit, meg kristályosodás, meg hőmérséklet, meg stb.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#970) Batman2 válasza Kernel (#966) üzenetére


Batman2
őstag

Szevasz

A vaku és akku kérdésévle kapcsolatos meglátásaiddal egyet értek, én is hasonlóakra jutottam, mikor elgondolkodtam ezeken.

Annyi gondolatom van csak, hogy az valószínű, hogy a NiCd-vel gyorsabb a vaku töltése, de a villanások száma minden bizonnyal kevesebb lesz, mert lényegesen kisebb a kapacitásuk !

Jah, és talán még annyi, hogy több mai NiCd akku, valszeg nem teljesíti ezt, inkább a régebbiek, vagy spéci cellák, nekem pl. van 1100mAh-ás Ansmann NiCd akkum és akkora a max. pillanatnyi áramleadása (16A körül), mint a 2200mAh-ás szintén Ansmannoknak, de van 4 db., vagy 18 éves, régi , tök márkátlan, 500mAh-ás NiCd akkum, amik még most is 20A !!! :Y feletti pill. árameladásra képesek, amúgy rövidebb ideig működtetik a cuccokat, elvégre jóval kevesebb is a kapacitásuk !

Szóval jólmeg kell válogatni a mai NiCd akkukat !

Üdv.:

[ Szerkesztve ]

Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

(#971) Batman2 válasza Kernel (#969) üzenetére


Batman2
őstag

Igen, ezekkel is egyet értek !

Az NiCd nagyobb környezetkárosító tulajdonsága (Cd tartalom, nehézfém, az élő szervezetekben az enzimek és egyéb fehérjék szerkezetét károsítja és ezáltal működésképtelenné teszi azokat), szerintem azzal megoldható, hogy szelektíven visszagyüjtsék az elhasznált cellákat és megfelelő technológiával újra hasznosítsák azokat !
Ez az ipari területen viszonylag könnyen megolható, lakossági téren már kevésbé, de kevésbé is veszik, tehát itt a probléma is kisebb.

Amúgy az "emlékező tehetsége" miatt elavultabb technológia, elvileg (memória effetktus), ami azt jelenti, hogy ha nem sütik ki rendesen, akkor egyre kevésbé tölthető fel és folyamatosan csökken a kapacitása !

E mellett érzékeny a túltöltésre is, és a mélykisütésre is. Apró kristályok keletkeznek a cellék belsejében, az elektrolitban, amik átszúrják a szigetelő rétegeket és ezáltal zárlatossá téve a cellákat.
Ez a folyamat valamelyest visszafordítható bizonyos leírások szerint enyhe ütögetéssel és/vagy nagy áram 1 percen keresztül történő, impulzusokban való ráadásával (10A körül/cella). Mindkettő a keresztkötő, zárlatot okozó kristályokat hivatott szétszedni, eltávolítani.

Jóbban tolerálja a magasabb hőmérsékleten való üzemet és ahogy mondtad, a nagyobb kisütő áramokat is !

[B]Namost, a NiMH akkukra azt mondják, hogy nincsen memória effektusuk és nem érzékenyek a túltöltésre sem annyira és nagyobb a töltéssűrűségük ![/B]

Az a baj, hogy ezt én és még sokan mások sem igazán tapasztaltuk, sőt, saját tapasztalataim szerint, egyesek még jobban is érzékenyek szerintem.
Különösen igaz ez a túltöltésre !!!
A töltéssűrűségük valóban több, de ez csak egy dolog, másik, a kezelhetőség és a tartósság, amiben szerintem gyengébbek, mint egy jól kezelt (rendszeresen megfelelően lemerített, kisütött) NiCd akkuké
.

Tehát ezen túl, legfelejebb a környezet kímélésében jobbak még, bár azt is ki tudja, mivel addig rendben van, hogy nincs benne Kadmium, de ki tudja, hogy mi egyéb van benne, ami hasonlóan, vagy még akár jobban probléma, csak azt nem híresztelik, mert az nem üzleti érdek !!!

Üdv.:

[ Szerkesztve ]

Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979

(#972) ottkar válasza Batman2 (#971) üzenetére


ottkar
addikt

A NiMH-ben nikkelhidrid van ahogy a neve is mutatja.

(#973) blattida válasza ottkar (#972) üzenetére


blattida
nagyúr

Nikkel-Fém Hibrid,ahogy a neve is mutatja..., különben nincs értelme.

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#974) ottkar válasza blattida (#973) üzenetére


ottkar
addikt

"Nikkel-Fém Hibrid"

Viccelsz? Ez kémia! Nem biológia!

(#975) TeeJay válasza Ádyka (#960) üzenetére


TeeJay
félisten

én sajna nemtudom mert nem látok annyiféle akksit
csak azt tudom ami nekem van vagy unokatesóéknak
tavaj szeptemberben vettem nekik Sony DSC S800-as gépet és kettő darab 2500mAh-s Sony akksit adtak nekik alapból aminek az alján ott virít a HR jel

azonfelül tavaj vettek egy Ansmann Photocam 3 töltőt amihez 4 darab 2500mAh-s Ansmann akksi járt és ott is mindegyik alján virít a HR jelzés :DDD

fotomarketbe múltkor voltam táskát venni végigsasoltam az akksikat
2500-as Energizeren egyiken se volt HR jel
metroban meg a 2650-es Duracelleket néztem és azon se volt
ja és amit én vettem ballagási ajándék fényképezőgéphez 4 darab 2700mAh-s Sanyo akksit azon sincs.

a kutya se érti de ezeket tapasztaltam :B

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#976) TeeJay válasza Batman2 (#971) üzenetére


TeeJay
félisten

Batman2
a vadiúj bontatlan Sanyo 2700-as NiMH akksikkal mit csináljak majd először?
full töltés félnapig majd kisütés és ezt még 2x eljátszani vagy
első alkalommal nyomjam neki az Ansmann töltőn a kisütést és simán 1x töltsem fel?
már csak azért kérdezem mert úgytudom első pár alkalommal kell ezeket formázni vagy mi hogy elérjék max kapacitásukat.

Ansmann Powerline 5 mobil töltőm van
a Sanyo akksi még bontatlan a GP 2300-as akksikat meg a hétvégén dobtam rá a töltőre 1x kisütni és fullra feltölteni. :B

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#977) drkbl válasza ottkar (#972) üzenetére


drkbl
őstag

No, de ott van az az M betű, ami attól függ, micsoda... [link] [link]

A többcellás NiMH akku legnagyobb hátránya, hogy magára hagyatva az önkisülés miatt lemerül, eközben a leggyengébb cella ellenkező polaritással töltést kap az erősebbektől, ami végzetesen károsíthatja az akkut.

(#978) TeeJay


TeeJay
félisten

na kíváncsivá tettetek
legközelebb én is veszek egy ilyen Voltcraft IPC-1 töltőt ha 10ezerből kijön :DDD
most találtam róla egy príma videót
IPC-1

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#979) ottkar válasza drkbl (#977) üzenetére


ottkar
addikt

Az M betű azt jelenti fém. Egyes fémek hidratizált formáját hidriddé lehet alakítani miközben elektront vesz fel majd ad le, reverzibilis reakció. A második sorban látszik a kétirányú folyamat jelzése. Ezért őrült dolog a nagy Amperrel való töltés mert minden kémiai folyamatnak van egy optimális sebessége, amit túllépve a folyamat irrverzibilissé válik.

(#980) ottkar válasza TeeJay (#978) üzenetére


ottkar
addikt

De 'L-t vegyél mert a sima 15 ezer. Ha 4 akkut akarsz tölteni felesleges csatornánként állítani mert mind a 4-en ugyanazt a műveletet végzi el, ha nem nyomod meg a csatorna gombot.

[ Szerkesztve ]

(#981) TeeJay válasza TeeJay (#978) üzenetére


TeeJay
félisten

áruljátok már el nekem miért van ebből az IPC1 töltőből 5féle ár?
9ezer --> [link]
10ezer --> [link]
16ezer --> [link]
17ezer --> [link]
18ezer --> [link]

ez most mind ugyanazz lenne csak egyikhez van akksi másikhoz meg nincs?
vagy a két olcsóbb valamivel butítva van? :F

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#982) ottkar válasza TeeJay (#981) üzenetére


ottkar
addikt

Olyant kérdezel amit szakmailag nem lehet megválaszolni. A két olcsóbból olyan opciók maradtak ki amik nem nélkülözhetetlenek és attól nem lett "butább". A Conrádnál meg a legmagasabb ár hibás, nem létezik. Van IPC-1 és IPC-1L. Azt meg magad is láthatod hogy az egyik mellé adnak 4 akkut is.

(#983) TeeJay válasza ottkar (#982) üzenetére


TeeJay
félisten

oké akkor úgy kérdezlek ha ennyire szakértő vagy
hogy mivel tud többet az IPC-1 az IPC-1L-től?

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#984) Szoles válasza TeeJay (#983) üzenetére


Szoles
senior tag

Az IPC-1 az "L"-eshez képest annyit tud, hogy nagyobb töltőáramot is tud (ez teljesen felesleges, sőt!), és használható szivargyújtóról is. Más lényeges difi nincs. Ha csak nem akarod szivargyújtóról tölteni az aksikat, akkor vedd meg az olcsóbb "L"-eset. (Egyetlen embert nem ismerek, aki szivargyújtóról töltené az aksijait.)
Hogy a + 1 ezerét hozzá adott aksik milyenek, azt nem tudom. (Bár valószínüleg egy ezrest megérnek.) Én két hete vettem, akkor GP Recyco aksik voltak hozzáragasztva. Ha van még ilyen, akkor szerintem ezt válaszd.

[ Szerkesztve ]

(#985) ottkar válasza TeeJay (#983) üzenetére


ottkar
addikt

Az IPC-1 4 akku egyidejű töltésére beállítható csatornánkénti töltőárama 1000mA. Ha az 1-4-es csatornába teszünk csak akkut akkor az akkukon 1800mA töltőáram megy át, (hídtöltés). Az IPC-1L csatornánkénti beállítható maximális töltőárama 700mA csak.

[ Szerkesztve ]

(#986) TeeJay válasza ottkar (#985) üzenetére


TeeJay
félisten

ja értem akkor az ugyanolyan mint az Ansmann nekem
az is 700mA bár ott nem írják milyen nagy a kisütési áram
okés akkor mihent van lóvé rá veszek egy ilyen L-es töltőt is és letesztelem a 20-22akksimat :D
thnx a infókat
csak tudnám hogy 2éve mikor az Ansmannt vettem miért nem láttam még ezt a töltőt :F

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#987) ottkar válasza TeeJay (#986) üzenetére


ottkar
addikt

Az IPC-k már sok éve vannak csak a Conrad árusítja őket. Az L-es 200; 500; 700 mA töltőárammal működik. A kisütőáram mindíg automatikusan fele a beállított töltőáramnak.

(#988) Vamp


Vamp
senior tag

Egyébként, mi baja lehet az Ansmann Energy 4-nek, ha rákötök egy 6 cellás Ni-Cd fűnyíróakkut?:D

(#989) TeeJay válasza ottkar (#987) üzenetére


TeeJay
félisten

oké majd kigyűjtöm rá a zsét :K

viszont arra még választ kell majd kapnom hogy a zsírúj akksit hogy kell először feltölteni :B

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#990) blattida válasza TeeJay (#989) üzenetére


blattida
nagyúr

Betesz ansmann, feltölt csurig, bennehagy. Ezek után használ, míg teljesen lemerül, majd ismét tölt csurig ansmann belsejében. Ezt eljátszani három-négyszer, formázás megtörténik. Majd ha IPC meglesz, kisüt teljesen párszor későbbiekben. Addig élvez akku. :)

Gauranga! हरे कृष्ण हरे कृष्ण कृष्ण कृष्ण हरे हरे || हरे रामा हरे रामा रामा रामा हरे हरे||

(#991) -miura válasza TeeJay (#989) üzenetére


-miura
csendes tag

(#992) TeeJay válasza blattida (#990) üzenetére


TeeJay
félisten

Ansmann töltőm is tud kisütni ;)
most már vágom hogy kell formázni :R

Mixgyűjteményem ---> https://www.mixcloud.com/teejayhouse/

(#993) BEE válasza -miura (#991) üzenetére


BEE
addikt

Nahát !
Már nem csak a Conrad árul IPC-ket ! :))

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#994) belluska


belluska
tag

Az lenne a kérdésem, hogy létezik-e olyan gyorstöltő, ami beépitett ventilátorral hűti önmagát ?

(#995) *Ropi* válasza belluska (#994) üzenetére


*Ropi*
félisten

Például a Charge Manager 2020. De az csak a saját elektronikáját hűti, az akkukat nem, ha arra gondolsz.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#996) ISZOLE válasza belluska (#994) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Pl.: Ansmann Digispeed4.
(Az akkukat is hűti, nem tudom kapni-e még.)

[ Szerkesztve ]

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

(#997) ottkar válasza ISZOLE (#996) üzenetére


ottkar
addikt

Az nem megoldás hogy hűtöm az akkut mert a belsejét nem lehet hűteni és nagyon lecsökkenti az akku élettartamát az esztelen nagy Amperrel való töltés. A kémiai folyamatoknak van egy optimális sebesságe amit nem szerencsés túllépni.

[ Szerkesztve ]

(#998) belluska válasza ottkar (#997) üzenetére


belluska
tag

Értem én, hogyne érteném. Csak az nem világos, hogy miért akarsz mindenáron okosabbnak tünni másoknál, mikor már annyi kapufát lőttél. Nem csak én vagyok ezzel a véleménnyel, más keményebben fogalmazott.

(#999) ottkar válasza belluska (#998) üzenetére


ottkar
addikt

Egyszer nem akarok semminek tűnni. másodszor nem neked írtam mert felesleges lenne, harmadszor nem értesz ehhez a témához elégtelen szinten se.A tanácsot meg nem kell megfogadni.

(#1000) ISZOLE válasza ottkar (#997) üzenetére


ISZOLE
senior tag

Ez nyilván mind igaz, de én már két éve használom a fényképezőgépemet egy ilyen töltővel és a hozzá adott akkumulátorokkal (amik természetesen hordozzák a jelölést miszerint gyorstölthetőek, talán ezért adják a gyorstöltő mellé). Eddig semmilyen problémát nem tapasztaltam, a töltési idő bőven egy órán belül van,a feltöltött akkuk a gépben hónapokig nem merülnek le, egy feltöltéssel a speckóknak megfelelő számú képet tudok csinálni (nincs is másik készlet akkum, inkább tartok a tatyóban négy tartós elemet, még nem nagyon volt rájuk szükség).
Ezek után ha az akkuk hamarabb haláloznak el mint az ideális esetben akkor is legalább három évi használtam őket és nyugodtan veszek egy másik ugyanilyen garnitúrát kb. 5 doboz cigi áráért és közben röhögök azokon akik órákig töltenek-kisütnek-formáznak-bügyürésznek amíg én vígan fényképezek mert azért vettem az akkukat meg a töltőt.

(Egyébként a mikroprocesszor igen okos állat, figyeli az akku külső hőmérsékletét és ebből tudja mennyi a belső és ha túl melege van akkor visszavesz a töltőáramból és bekapcsolja a ventit. Ha a külsejét hűtöd akkor ugyanis a belseje is hűl, csak tudni kell a hőellenállásokat, azt meg már csak tudja aki gyártja.)

Semmi papagája hogy kalibabráljuk az oszcilloszpókkal!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.