Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1401) ottkar válasza dany27 (#1400) üzenetére


ottkar
addikt

Meg kell próbálni. De ha mélykisülésbe ment akkor az IPC nem indítja el a töltést. Ilyenkor egy mezei töltővel kell bele tenni és utána áttéve már tölt hacsak nem döglött az akku. Ilyenkor kell csinálni egypár ciklust (kisütés+feltöltés) és kiderül hogy melyik akku életképes. Halott akkut az IPC se tud feltámasztani.
A refresht nem ajánlom elindítani mert egy hétig is szütyöröghet mire kiderül hogy mégse jó az akku. Ha két három ciklus után se vesz fel elég töltést akkor nem lehet sokat várni.

[ Szerkesztve ]

(#1402) dany27 válasza ottkar (#1401) üzenetére


dany27
őstag

discharge funkció kell akkor nekem?? és milyen erős árramal csináljam??

(#1403) ottkar válasza dany27 (#1402) üzenetére


ottkar
addikt

Pontosan. Én 500mA-nél többet sose használok 700-nál már észrevettem hogy nem szeretik az akkuk többször lekapcsolt a töltés. Igaz hogy a töltő kapcsol le de azért mert a hőfok túllépi a processzor által normálisnak tartott értéket. Márpedig a melegedés árt az akkunak.

[ Szerkesztve ]

(#1404) ottkar válasza ottkar (#1403) üzenetére


ottkar
addikt

És árampocsékolás is ha melegítésre fordítódik.

(#1405) Nagya21 válasza ottkar (#1404) üzenetére


Nagya21
addikt

igen ez igaz :DD
Üdv Nagya

Telefonoknak 2 nagy ellensége van: H2O, és a Gravitáció

(#1406) g@bo válasza dany27 (#1400) üzenetére


g@bo
nagyúr

ipc1 baró.

hwsw fórumon árul egy srác olcsóé sanyo eneloop akkukat..

(#1407) dany27


dany27
őstag

nah megkaptam az IPC 1L-t és fel is töltöttem vele az energizer akkukat is 200mA-rel mlost megy discharge-t 250mA-es kisütő árammal de a 4 akkuból már az egyik lemerült és már tölti fel a többi 3 még csak 1600 körül jár a kisütésnél míg a 4ik már tölti magát.

Akkor az lehet hogy rossz lesz?? vagy próbáljam meg még1X kisütni majd??

(#1408) ottkar válasza dany27 (#1407) üzenetére


ottkar
addikt

Nem szükségszrű hogy egyszerre kell feltöltődni mivel nem egyformán merülnek az akkuk. Várd meg mind a 4-et Fullra, írasd ki mennyi van bennük és ha nem jó akkor újból kezdd. Azt ne várd hogy tök egyformák lesznek mert 10% eltérés is lehet az egyes akkuk között.Én azt ajánlom minden gépből kivételnél dischargevel kezd a töltést mert az akkuk a gépben se egyformán merülnek le és a kisütés egyforma szintre hozza őket és arra kapják a töltést.Csinálhatsz még egy esetleg kettő ilyet is ha nem lesz elég mindegyikben de ha három ciklus után se lesz jó valamelyik azt kidobhatod. Ez a tapasztalatom. A töltő mikor FULL-t jelez nem azt jelzi hogy az akkuban a kapacitásának megfelelő töltés van hanem azt hogy pillanatnyilag nem tud többet felvenni. Ezért vannak tévedésben a diódás töltők gazdái.

[ Szerkesztve ]

(#1409) dany27 válasza ottkar (#1408) üzenetére


dany27
őstag

nah most már még1 neki állt a töltésnek. Kiíratni hogy tudom vele amikor végeztek?? Még nem nagyon tanultam meg a kezelését.
A 250es kisütő áram az megfelelő??

(#1410) ottkar válasza dany27 (#1409) üzenetére


ottkar
addikt

A töltőáramnak a kisütő mindíg automatikusan fele. 500mA töltő az még elmegy

Ha mindegyik fullt jelez a display gomb rövid benyomására sorban kíirja a feszültséget időt és a benne levő töltést. "2A alatt milliamperben felette amperben. Pld 1999mAh és 2,001 Ah

[ Szerkesztve ]

(#1411) dany27 válasza ottkar (#1410) üzenetére


dany27
őstag

oks köszi!

(#1412) dany27


dany27
őstag

nah feltöltödtek az akkuk benn de érdekes dolgot tapasztaltam amikor megnéztem mennyi van bennük 3ban több mint 3Ah volt :Y egyben volt csak olyan 2,91 kb!
De az akkuk csak 2500Ah

Nah ez hogy van akkor??

(#1413) And válasza dany27 (#1412) üzenetére


And
veterán

Volt már szó erről: nem a töltéskor bevihető kapacitás az akku jellemzője, hanem az, amelyet kisütéskor ki lehet venni belőle. A töltés hatásfoka normál (C/10 árammal történő) töltésnél NiMH-akkuk esetén 65-70% körüli, gyorsított töltésnél ennél valamivel jobb. Ha az akkumulátoraid valós kapacitására vagy kíváncsi, azt a kisütés funkcióval tudod ellenőrizni. A valóságban ez az érték is függ a kisütőáramtól, ill. a merítési ciklus végén az IPC rögtön töltésre vált, és utána ismét a töltési kapacitás értékét jelzi.

[ Szerkesztve ]

(#1414) ottkar válasza dany27 (#1412) üzenetére


ottkar
addikt

Minden dolognak van gyártási eltérése pontosra semmit nem lehet csinálni. Egy ellenállás se lehet pontos van olyan aminek 20%-os az eltérése. Itt is erről van szó. Írtam már hogy eltérések lesznek, örülj hogy nem mínuszban van.Mérőműszereknél is van eltérés van 5%-os 2%-os 0,2%-os is.A töltőnek is van mérési eltérése ez nem egy tized %-os műszer mert akkor 50 ezer Ft lenne.

(#1415) Szoles válasza dany27 (#1412) üzenetére


Szoles
senior tag

Igen, ez várható volt. Most nem a kivehető árammennyiséget (valós kapacitás), hanem a beletöltött mennyiséget látod. Ebből túl sokat nem tudsz meg, talán csak annyit, hogy az akkuk egészségesnek látszanak, és valamennyi különbség van köztük. (ez teljesen normális)

Töltéskor az áram egy része melegedés formájában "veszteségbe megy", ezt a mennyiséget is beleszámolja a töltő. Normál kisütés-töltés üzemmódban mindig csak a beletöltött mennyiséget fogod látni.

Képzelj el egy repedt vödröt! Nem az a lényeg, hogy mennyi vizet tudsz lassan beletölteni, hanem, hogy mennyi marad benne.

Ha a valós kapacitásra vagy kiváncsi, akkor vagy a "teszt" vagy a "refresh" módokat használd!
(And elírhatta, a kisütéssel nem fogod megtudni a kapacitást, olyankor kapacitást nem mér.)

Láttam, többen lebeszéltek a "refresh"-ről, mondván sokáig tart. Ez mondjuk nem igaz. Egy átlagos állapotú aksinál 2, vagy 3 merítés-töltés ciklust csinál, a fáradtabb, öreg daraboknál szokott 4-et. ( 2 ciklust a legjobb aksiknál is csinál, különben nem tudja mérni a különbséget!)

Tehát refresh üzemmódban 2 merítés-töltés ugyanannyi ideig tart, mintha külön csinálnál 2 merítés-töltés ciklust. A refreshnél viszont terhelve meg is méri a valósi kapacitást.

Ha meg akarod tudni a valós kapacitásokat, akkor tedd a következőt:

Most használd a feltöltött aksikat, amíg hajtják a gépedet. Utána a töltőben rakd "kisütés"-re őket. Ha már kisütötte, és elkezdett tölteni, akkor húzd ki a töltőt, dugd be újra, majd a "mode" gombot lenyomva tartva egyszerre tudod mindet "teszt"-re kapcsolni.

Elindul a "teszt" mód, magyarul tövább tölti az aksikat, feltöltés után kisüti őket (és közben megméri a valós kapacitásokat!!!). Kisütés után autómatice újra feltölti őket. Kész. Ilyenkor már a valós kapacitást fogja mutatni!

Én alkoholos filccel rá szoktam írni az aksikra a kapacitásokat, így össze tudok rakni közel egyformákból párokat vagy négyeseket.
Ha valami egyszerű szerkezetben (lámpa, játék, barkácsgép stb) is használod az aksikat, akkor nagyon fontos, hogy közel egyforma kapacitásúakat rakj össze!

Egyébként ha a 2500-as aksikba 3000 körül nyomott, akkor azok jónak tűnnek. Nálam is ilyesmiket töltött bele, a valós kapacitások 2500 mAh körül voltak.

.

(#1416) dany27 válasza Szoles (#1415) üzenetére


dany27
őstag

háth nem tudom mert az eredeti energizer töltőjével amikor feltöltöttem nem sokat bírt a végén már csak 10 képet vitt el maximum!
Szerintem az lesz hogy kipróbálom őket élesben a nyaráláson ha nem mennek akkor kisütöm őket még1X. Úgyis ott lesz 2pár új eneloop akksi! ;)

Mivel most nem tudom sehogy használni őket max digiben de nincs kedvem fotózgatni! :DDD

(#1417) And válasza Szoles (#1415) üzenetére


And
veterán

".. a kisütéssel nem fogod megtudni a kapacitást, olyankor kapacitást nem mér.)"
Pedig mér. Magyar nyelvű leírás, "d.) Kisütési üzemmód": [link]. Az más kérdés, hogy amint automatikusan visszavált töltésre, már nem fogod látni a kisütött kapacitást.

(#1418) ottkar válasza dany27 (#1416) üzenetére


ottkar
addikt

De tudnod kellene mert már leírtam hogyha egy töltő diódája kigyullad az soha nem azt jelenti hogy az akkuban annyi van amennyinek lenni kellene, hanem azt hogy többet nem tud tölteni, és ez az akura meg a töltőre is érvényes. És ilyen nincs hogy Energizerhez készített töltő

(#1419) Szoles válasza And (#1417) üzenetére


Szoles
senior tag

Elolvasnám, de sajnos valami beszart a gépemen, és nem tudok pdf-et megnyitni. Akkor tévedtem, biztosan igazad van, megkövetlek. Mindenesetre szerintem az én leírásom szerint kényelmesebb, mert nem kell folyamatosan nézegetni a töltőt.

(#1420) Szoles válasza ottkar (#1418) üzenetére


Szoles
senior tag

Úgy írta szegény, hogy "eredeti energizer töltő".

(#1421) ottkar válasza Szoles (#1420) üzenetére


ottkar
addikt

Egyem a szíved ez ugyanazt jelenti.

(#1422) dany27 válasza ottkar (#1421) üzenetére


dany27
őstag

most akkor mi csináljak az akkukat süssem ki megen és ha elkezdi tölteni felfele akkor húzzam ki majd dugjam vissza és akkor egy test??

(#1423) Szoles válasza ottkar (#1421) üzenetére


Szoles
senior tag

Egyem a zúzád, szerintem mást jelent.
Gondolom ő annak idején csomagban kapott az Energizer aksijai mellé egy Energizer márkájú (feliratú) töltőt. Szerintem erre utalt. De az egész annyira lényegtelen, hogy szerintem nem érdemes ebben jobban elmélyednünk. ;)

Egyébként bevallom, mikor először vettem ilyen aksikat és töltőt, rendesen rámijesztettek, nem is mertem más aksit beletenni a Sanyo töltőbe, csak miután hozzáértők elmagyarázták, hogy ez csak egy igazi marketingduma:
[link]
[link]

(#1424) Szoles válasza dany27 (#1422) üzenetére


Szoles
senior tag

Nem! Ha most fel vannak töltve, és meg akarod mérni a valós kapacitást, akkor egy sima "teszt"-et csinálj!
Ekkor elkezd tölteni, de ezt hamar be fogja fejezni (mivel szinte tele vannak), és utána elkezd kisütni. A kisütés után már a valós kapacitásokat fogod látni. A tesztet természetesen egy újboli feltöltéssel fogja befejezni.
A valós kapacitások kiiratásához természetesen nem kell megvárnod, hogy mindegyikkel végezzen, a display gombot nyomogathatod menet közben is nyugodtan.

(#1425) ottkar válasza dany27 (#1422) üzenetére


ottkar
addikt

Én azt nem értem minek kell tesztelni? Mire jó? Feltöltöttél négy akkut, jók akkor használni kell. Mire jó az hogy pontosan tudd az összes adatot.Nekem jópár éve van IPC-m soha nem teszteltem. Ugyanis a tesztnél pont az nem derül ki hogy a használat közben hogyan viselkedik az akku majd, márpedig az a lényeg. Többek közt mennyi lesz az önkisülése a gépben. Mivel az IPC-nél a töltés végén tudod hogy a töltéssel nem volt baj ha esetleg időn belül merül ki az már vagy önkisülés miatt vagy esetleges gépbeli kisebb nagyobb zárlat miatt lesz.

[ Szerkesztve ]

(#1426) BEE válasza dany27 (#1422) üzenetére


BEE
addikt

Tedd be az aksikat, nyomj egy refresh-t és várj türelemmel.
A kisütési ciklus végén kiírva marad az utoljára kivett valós töltés értéke
egészen a következő kisütésig.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#1427) Szoles válasza BEE (#1426) üzenetére


Szoles
senior tag

Ez nem lesz így egy felesleges ciklussal több? Az első kisütésnél már mérni is fogja a kiszedett áramot? (Nem tudom megnézni a kezelésit sajnos.)

(#1428) dany27 válasza ottkar (#1425) üzenetére


dany27
őstag

köszi hogy ennyire próbáltok segíteni nekem! De hát tényleg az a lényeg hogy élesben mennyit bír nem a teszt a lényeg! Ha nem jó akkor ott lesznek az eneloopok amik meg újak!

(#1429) Szoles válasza dany27 (#1428) üzenetére


Szoles
senior tag

Ha megméred a valós kapacitást (vagy Bee vagy az én módszeremmel), az nem fog hazudni, megmutatja, hogy tényleg mire képes az aksi.
Egy bibi lehet még az öreg aksikkal, mégpedig, hogy hiába tudod feltölteni, pár nap alatt maguktól lemerülnek.

(#1430) csabooooo


csabooooo
aktív tag

Sziasztok!

Van egy kínai gyártmányú LCD-s töltőm (Voltcraft IPC-1L). A problémám a következő: Varta Ready2Use 2100 mAh-s akksikat töltök vele (újak), és azt csinálja, hogy az egyik akksi töltését leállítja kb. 1400 mAh-nál és kiírja, hogy full. A másik töltése meg szépen megy 2,2 Ah-ig. Ha kiveszem a töltőből, és újra visszarakom, akkor a töltés folytatódik még vagy 4 órán át. A töltő rossz, vagy mi van ilyenkor? :F

[ Szerkesztve ]

(#1431) *Ropi* válasza csabooooo (#1430) üzenetére


*Ropi*
félisten

Minden töltés előtt süsd ki az akkukat, mert így elejét veszed az ilyen helyzeteknek, hogy nem egyformán vannak lemerülve és az egyikben jóval több töltés van még mint a másikban. Amelyikben több a töltés, az hamarabb végez, hiszen kevesebbet kell belepumpálni. Nem mellesleg a kisütés jót tesz a celláknak, azért is érdemes minden töltés előtt megcsinálni.

Tehát addig nyomd a MODE gombot, míg azt nem látod az akkuknál, hogy DISCHARGE. Kisütés után automatikusan átvált majd töltésre, ne aggódj.

Új akkukat érdemes megformázni, mert az első pár ciklusban még nem tudják teljesíteni a tudásuk 100%-át. Minél kissebb áramon (a töltő alapbeállítása a legjobb: 100mA/200mA) kell használni a REFRESH funkciót. Viszont szólok előre, hogy ez napokig (2700 mAh-s cellákkal 1 hét volt, igaz nagyobb árammal, de az nem ajánlott) fog tartani, mert 4-5 ciklust csinál végig mindegyik cellán. A te 2050 mAh-s celláid esetében ez kb.: a töltés 12 óra, a kisütés 24, tehát 1 ciklus cirka 36 óra, 4 ciklussal számolva 144 óra, ami 6 nap, ha jól számolom. Ha pedig megszakítod, kezdheted előről, úgyhogy nagyon imádkozz, hogy ne legyen áramszünet. ;]

Valójában nem kínai a cucc, hanem echte német. ;)

[ Szerkesztve ]

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1432) csabooooo válasza *Ropi* (#1431) üzenetére


csabooooo
aktív tag

De akkor, ha kiveszem a töltőből és újra visszateszem, miért tölti még 4 órán keresztül, ha fullra fel van töltve? Hogy létezik az , hogy az egyikben jóval több a töltés, mint a másikban, mikor párosával használom?

Lehet, hogy német a cég, de hogy az van ráírva "Made in China", az biztos. ;) (tudom, minden kínában készül)

(#1433) ottkar válasza csabooooo (#1432) üzenetére


ottkar
addikt

Tévedésben vagy mint sokan. Amikor egy töltő diódája végét jelzi a töltésnek, az LCD FULL-t jelez akkor soha nem azt jelzi hogy az akkuban a kapacitásának megfelelő töltés van hanem csak azt hogy nem tud pillanatnyilag többet bele tölteni mert az akku nem veszi fel. Ettől abban lehet még akár 100mAh is.Ezért van az ellenőrzés lehetősége az IPC-nél hogy a végén ki lehet íratni hogy tényleg mennyi is az annyi. Itt van egy bizonytalan kapacitású akku amelyik azt se tudja hogy fiú e vagy lány.Ilyenkor vissza kell tenni kisütés töltésre és meglátni hogy életre kel e vagy megdöglik végleg. Ha három ilyen ciklus után se kel életre akkor a tapasztalatom szerint nem is fog. A refresh sem igen segít rajta.Gyártási hibás kapacitáshiányos akku bármikor előfordul ezért inkább a 2000-es Eneloopot érdemes használni. És a gépben a legjobb akkuk sem egyformán merülnek le ezért ajánlatos minden töltést kisütéssel kezdeni, mert a készülék egyforma szintre süti ki őket.

[ Szerkesztve ]

(#1434) *Ropi* válasza csabooooo (#1432) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az egyes cellák némileg eltérő paraméterekkel rendelkeznek, ebből következően a kisülési / töltődési karakterisztikájuk sem egyforma. Ezért van, hogy a párban használt akkuk elhúzzák egymást, idővel egyre jobban. Emiatt van szükség olyan töltőkre, mint az IPC, mert a cellák külön kezelésével átmenetileg korrigálja ezt.

Hogy miért tölt tovább, arra van pár teóriám, mekkora árammal töltötted?

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1435) tomcsi23


tomcsi23
veterán

Ha már az akksiknál járunk, szeretném megkérdezni, mekkora az az elfogadható (normális) töltés mennyiség, ami az akksiban marad, mikor már egy készülék nem képes vele működni? Nyílván ez függ a készüléktől is, de pl volt olyan, hogy kisütésnél 8-900 mAh-t is kiszedett belőle töltés előtt, de a készülék már be se kapcsolt vele. Esetleg valami mód van-e rá, hogy hatékonyabb legyen az akksi használat? :B

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#1436) csabooooo válasza ottkar (#1433) üzenetére


csabooooo
aktív tag

Ok, köszi a tájékoztatást. Ma is tanultam valamit.

*Ropi*: Neked is köszi! 200 mA-rel töltöttem. Kíváncsi vagyok a teóriádra! :K

(#1437) ottkar válasza tomcsi23 (#1435) üzenetére


ottkar
addikt

Nincs elfogadható maradéktöltés, egy készüléken a feszültség hajtja át az áramot attól függően hogy mennyi a készülék ellenállása. Túlságosan lemeríteni meg nem ajánlatos az akkut (mélykisütés) mert az nem tesz jót neki.Fel kell rendesen töltetni normális készülékkel az a leghatékonyabb használat. És minden töltés előtt ki kell az akkukat egyforma szintre sütni, és arra tölteni.

(#1438) ottkar válasza csabooooo (#1436) üzenetére


ottkar
addikt

Kifelejtettem a válaszból hogy az IPC hőérzékelős és ha valamelyik akku túlmegy a beprogramozott értéken akkor annak a csatornának a töltése leáll. Ha lehűl az akku akkor folytatódik a töltés. Persze az már nem normális hogy 500mA alatt túlmelegszik az akku, az az akku gyengeségét mutatja.

[ Szerkesztve ]

(#1439) *Ropi* válasza csabooooo (#1436) üzenetére


*Ropi*
félisten

Az egyik az lett volna, amit Ottkar írt a melegedéssel kapcsolatban, a másik meg, hogy relatíve nagy árammal történő (0,3C felett) töltés esetén néha megcsömörlenek a cellák, nem megy beléjük a kraft. Ilyenkor segíthet a formázás.

Weboldalam: http://karpatisandor.hu

(#1440) And válasza tomcsi23 (#1435) üzenetére


And
veterán

Ilyen előfordulhat. A készülék, amelyben az akkumulátorokat használod, nyilván nem a kisütött töltésmennyiséget méri (a maradék töltést pláne nem), hanem kapocsfeszültséget. Ha valóban ilyen sok töltés marad vissza, érdemes ellenőrizni az egyes cellák feszültségét külön-külön, hogy nincs-e köztük döglött. Mondjuk ez az IPC-vel tényleg elég gyorsan feltűnne ;). Ha mindegyik egyforma, és egy akkuhoz képest normális érték, akkor sajnos az a helyzet, hogy a célkészülék kikapcsolási feszültségszintje a NiMH-cellákhoz képest túl magas. Az IPC például 0,9V cellafesz.-nél állítja le a kisütést, bár 1V környékén (állandó árammal terhelve) a kapocsfeszültség már elég gyorsan csökken, ezért nem sokat vesztenénk akkor sem, ha 1V-nál állna meg.

(#1441) BEE válasza tomcsi23 (#1435) üzenetére


BEE
addikt

Ez leginkább az adott készülék áramfelvételétől függ.
Egy kimerülőben lévő aksi annál hamarabb adja meg magát,
minél nagyobb a terhelőáram.
Ezért a készülék gyártói bő ráhagyással állítják be a biztonsági határt,
hogy a gagyibb vagy régi, fáradt aksik is biztosan kibírják,
nehogy pl a kártyára írás közben fogyjon el a szufla, kockáztatva
a felírt adatok épségét.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#1442) BEE válasza csabooooo (#1430) üzenetére


BEE
addikt

A lényeget már leírták, a töltés mindig kisütéssel kezdődjön !
Használhatod a REFRESH funkciót is, de csak akkor érdemes,
ha tuti nem akarod használni az akkukat egy hétig. Mert ez időigényes módszer,
viszont automatikusan lefut.
De ha használnád az is jó, csak az első 3-4 töltést a legkisebb töltőárammal végezd.
Merítsd le az aksikat a gépben, azután kisütés a töltőben.

BEE

Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !

(#1443) tomcsi23


tomcsi23
veterán

Köszi mindenkinek a választ. :R
Amit ottkar ír, az nagyjából mind megvan: töltés előtt kisütés, nincs túlmerítve, rendesen fel vannak töltve, ja és IPC. Valószínű, hogy a készülék biztonsági határa túl magas (? A570IS), bár kivéve az akksit 1,2 V körül mértem, ami persze nem mérvadó, hisz ez szinte 0 terheléssel.
Lehet, hogy még kell egy pár kisütés-töltés kör az akksiknak, hogy páronként kb egy szinten legyenek. :K

...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.

(#1444) Ádyka válasza csabooooo (#1436) üzenetére


Ádyka
őstag

Nem beszél hülyeséget a srác.
Nekem pont ugyanezt csinlja/csinálta az IPC1-L.
Viszont csak 2. és 4. töltő helyen. Volt, hogy kisütés után teljesen lemerített akksikba is csak 2-300 mA-t töltött, aztán kiírta FULL. Kivettem, visszaraktam, és simán töltötte addig ameddig kellett. Mindenféle tötő/kisütő áramnál előadta ezt, a lehető legkülönfélébb típusú, korú akksikkal is.
Azt vettem észre, hogy azért néha érdemes nyomni a töltőnek egy RESET-et, azaz hálózatból kihúz-bedug. Azóta még nem csinálta, pedig azért is rendszeresen a 2. 4. helyen töltök.

[ Szerkesztve ]

Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!

(#1445) csabooooo válasza Ádyka (#1444) üzenetére


csabooooo
aktív tag

Nah, jólvan, látom nem egyedi a probléma. Nekem is a 2. slot-ban csinálja. (4-ben még nem töltöttem). Nálam a reset folyamatos, mert csak akkor van hálózaton, ha töltök.
Mindenki tanácsát köszönöm :R , majd töltök az 1-,3-ban.

(#1446) taylorp


taylorp
senior tag

Sziasztok!

Vettem 2db Sony 2700mAh-s elemet.
Ezeket először teljesen merítsem le és csak utána kezdjem el tölteni, vagy használat előtt egyből töltéssel kezdjem?
Köszi előre is.

Ez kizárt dolog, mer nemtudom. XBOX Gamertag:taylorp79

(#1447) ottkar válasza taylorp (#1446) üzenetére


ottkar
addikt

Akkut vettél gondolom. Teljesen lemeríteni semmikép nem szabad, (mélykisütés). Hanem normál szintre ( kb 0,9 V) azonos értékre és arra tölteni pláne ha olyan töltőd van ami tudja ezt.

(#1448) taylorp válasza ottkar (#1447) üzenetére


taylorp
senior tag

Sajnos a töltőm nem tudja. Csak folyamatosan világít, még akkor sem szokott elaludni amikor fel van töltve az akku. Hány órát töltsem?

Ez kizárt dolog, mer nemtudom. XBOX Gamertag:taylorp79

(#1449) Kernel válasza taylorp (#1448) üzenetére


Kernel
nagyúr

Ezt így lehetetlen megmondani, töltőáramtól függ, szoktak mellékelni a töltőhöz tájékoztatót, vagy ki lehet számolni.

Ahol trollok hangja többet ér, ahol a kiskirály, mint kutyával beszél? A fórum szakmai támogatását befejeztem.

(#1450) taylorp válasza Kernel (#1449) üzenetére


taylorp
senior tag

Van két töltőm is.
Az egyik:
Output: DC 1.4V --- 170 - 200mA x2(AA)
Másik:
Output: 1.2V --- 0.12A

Ez kizárt dolog, mer nemtudom. XBOX Gamertag:taylorp79

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.