Hirdetés

2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#5401) liksoft válasza Moonwolf (#5400) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Nézz át a Get Data Back témába. A program segíthet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5402) pethYeti


pethYeti
addikt

Üdv! Elszállt külső winyómon az egyik partíció, formázni akarja folyamatosan. Valahogy visszatudom hozni,? Le tudom róla menteni az adatokat?

(#5403) pethYeti


pethYeti
addikt

GetDataBack alig lát fájlokat a partíción, ami dos extended lba lett.

(#5404) föccer válasza pethYeti (#5403) üzenetére


föccer
nagyúr

Próbálj meg még néhány programot. Nem biztos, hogy a GDB adja a legjobb eredményt. Ami nagyon fontos, hogy csak olyan szoftvereket használj, ami nem írt vissza a lemezre.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#5405) pethYeti válasza föccer (#5404) üzenetére


pethYeti
addikt

Köszi, gdb csak 1-2 fájlt látott, a rawból visszaállító program meg vagy 5 óráig keresett volna, inkább formáztam igazából csak filmek sorozatok voltak szerencsére ezen a partíción, így annyira nem gáz.

(#5406) 1989rigo


1989rigo
tag

Üdv Mindenkinek!

Van egy 320gb Hitachi Sata2es laptop vinyóm ami elromlott. a bios a vinyót nem látja, sajnos csak ilyen morgó hangot ad viszont az adatok nagyon fontosak lennének amik rajta vannak. MIt tehetek????

A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs

(#5407) liksoft válasza 1989rigo (#5406) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Tiszta térrel rendelkező adatmentéses cégnek leadod. A mechanikán belül várható a hiba, és a fejszerelvénye ezeknek az új típusoknak iszonyúan kényes. Már most is lehet, hogy eldeformálódott. Valószínűleg letapadt.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5408) 1989rigo válasza liksoft (#5407) üzenetére


1989rigo
tag

Köszönöm a választ.

Viszont eszembe jutott hogy az a vinyó nálam van amiről át lettek másolva az adatok, de azon már egy új xp van. Van esély hogy vissza lehessen hozni az adatokat?

Üdv Szabolcs

A megvásárolt termék értékelése után reklamációt nem fogadok el. Üdv Szabolcs

(#5409) liksoft válasza 1989rigo (#5408) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Talán, de tutira hiányosan.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5410) Darbo


Darbo
tag

Sziasztok
problémám a következő. A NASom valami okból kihalt, de nagyon kellenének róla az adatok.
Zyxel 221 Linux alapu és json . feldugtam külső hdd ként linuxra (ubuntu) de csak a sys img.-t és a swap-ot látja. az adat résznek még a particióját se . Mit tegyek? A kürtöt nem tudom megfizetni.

(#5411) liksoft válasza Darbo (#5410) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Egyedi filerendszert használ. Vagy kutatsz utána a neten, vagy adatmentéses cégnek adod át. XFS ZFS körül keress szerintem.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5412) Ateszzero


Ateszzero
őstag

Jó estét mindenkinek, szia Liksoft.
Sajna engem is utólért a HDD hiba miatti adatvesztés ,most nem részletezném a hibajelenséget ha lehet, de annyit gyorsba elmondok hogy visszahoztam a vinyót arra a szintre hogy lássa a win7 lemezkezelője, de mivel anélkül nem látta volna a sajátgép particiói között az oprendszer , így rányomtam hogy hozzon létre egy kötetet erre a vincseszterre, ezért ő gyorsformázta NTFS-re .Még nem másoltam rá semmit. A GDB helyre tudja hozni így hogy formázta a lemezkezelő?
Egyébként egy 160 GB-os Maxtor hdd-ről van szó, amin 3 partició volt , de már a lemezkezelőben is egybe volt ez a 3 partició.

(#5413) liksoft válasza Ateszzero (#5412) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Minden írás töröl a lemezről, még a gyorsformázás is. :W Pont a file neveit, elhelyezkedésüket fogja letörölni, a file adata a helyén marad. Viszont ha töredezett volt, akkor semmit nem érsz vele.

Meg sem tudom számolni, hányszor lett leírva, hogy formázni, paticionálni, írni TILOS adatvesztés után.

A GDB és egyéb programok NEM a file-kezelőn keresztül dolgoznak, ők leszimulálják az OS ezen funkcióit a háttérben, így nekik elég ha csak a fizikai drive olvasható. Helyre nem fogja állítani, maximum a MARADÉKOT (amit nem sikerült a gyorsformázással törölni), azt tudja visszahozni. Ha viszont az új partíció szektornyit is odébb van mint az eredeti, akkor a GDB téveszteni fog! Ezért sem jó ötlet írni rá, mert sikerül vele megzavarni az adatmentő programot.

Sok sikert!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5414) Ateszzero válasza liksoft (#5413) üzenetére


Ateszzero
őstag

Megtalált mindent ami kellene, de sajna a zenéken kívűl minden kép és video használhatatlan, és nem bírja megnyitni semmi őket. Lehet még valamit tenni?

(#5415) liksoft válasza Ateszzero (#5414) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Persze! Tudni kell előtte mi formázta, hány partícióra, mekkora méretűre (szektor pontosan), most mi végezte ugyanezt, a partíciók fedik-e egymást, stb....

Ezen kívül a zenék és a képek azonos partíción voltak-e? Név vagy típus alapján jöttek vissza? stb, stb, stb.....

Az adatmentéses szakember ezekre a késrésekre (és még sok-sok másikra) talál választ a tapasztalata alapján. Ha felállította a történetét a drive-nak visszafelé (szektor pontosan és hibátlan műveleti sorrendben), akkor lesz csak jó a mentés. Na ezt kell megfizetni.

A kapkodás nem jó tanácsadó, mostantól NE írj rá! Gondold végig pontosan mi és hogyan történt, és azt írd le.

Ugye nem erre a drive-ra mentetted erről az anyagot? Mert ha igen, akkor ne is folytassuk, mert többszörös hiba és többszörös felülírás miatt szinte esélytelen. Főleg távolról.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5416) Ateszzero válasza liksoft (#5415) üzenetére


Ateszzero
őstag

A történet az az hogy külön vinyón volt a rendszer és külön a másik, amirről elvesztek a tartalmak.
Na moszt csak úgy eltűnt ez a meghajtó a semmibe. A bios látta, de a win7 nem, ezért win7 lemezkezelőjében megnéztem ott látja-e , és valóban ő látta is, viszont a 3 particíó egybe került, innentől kezdve nem tehettem volna semmit, akkor is elvesztek az adatok. Muszály volt rákattintanom hogy használható legyen és látható legyen a rendszer számára, szóval muszály volt rákattintani , és ezzel a lemezkezelő csinált egy formázást ,ahhoz hogy használható legyen a vinchester.
A zenék külön particíón voltak a képek és videók pedig külön egy másikon. Név szerint jöttek vissza , mappáikkal együtt. Tegnap inkább kivettem a gépből és félreraktam, nehogy valaki is másoljon rá , úgyhogy az most ugyanugy áll ahogy a win7 lemezkezelő leformázta.

Ma reggel tetézte a gondomat az hogy a másik vinyóval ugyanez történt szórol szóra. Ezen is voltak elég fontos adatok , de ezek pótolhatóak, nem könnyen de pótolhatoak. Sajna itt sem tudtam a lemezzel semmit kezdeni amíg nem formáztam le. Nem tehettem semmit, addig semmi nem látta, még a win7 telepítőlemeze sem, csak a bios rendszer. Itt is ugyanúgy eltüntek a particiók és egybe volt a vinyó. Xp telepítővel szétparticionáltam és feltelepítettem rá a win7-et újra. Teszek egy próbát GDB-el hogy mit tudok róla visszahozni (nem számítok sok jóra), és ennyi. Ezen annyira nem voltak fontos dolgok amit ne tudnék pótolni.
A nagy kérdés az hogy mi okozhatta ezt a két vinyónál, és mi a garancia hogy nem történik-e megint meg.
Érthetetlen. A rendszergazdai topicnál hozzá sem tudnak szólni mi lehet a gond.

(#5417) Almos


Almos
aktív tag

Adott egy 500 GB-os vinyó, aminek nem volt teljesen okés a particiója, mert win7 nem látta telepítéskor. Xp alatt gond nélkül lehetett olvasni/írni, viszont Ubuntu nem látta rendesen a partíciókat. Egy darab, full méretű ntfs partíció volt a vinyón.

Az össze-vissza cserélgetés közben véletlenségből nem a másik, hanem ennek a vinyónak kreáltam újra Gparted-del a partíciós tábláját, azaz elkúrtam, nem kicsit, de nagyon. A vinyón pedig volt vagy 200GB adat, amire szükség lenne...

Azaz most úgy látják a rendszerek, mintha nem lenne semmi adat a vinyón. A partíciós tábla elcseszése óta nem történt írás a vinyón, tehát elvileg az adatok még ott vannak.

Vissza lehet ilyenkor állítani az adatokat valahogy? Újra lehet építeni az eredeti ntfs partíciót? Van egy másik 500Gb-os vinyó, ha ez segít.

(#5418) liksoft válasza Ateszzero (#5416) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ne.... Már megint kapkodsz! Van esély az adatok visszahozására, de inkább azt mondom, az elkövetett műveleteid és leírásod alapján, add oda szakembernek. Tuti, hogy pénzbe kerül, de ha így folytatod, akkor nem marad mit menteni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5419) liksoft válasza Almos (#5417) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem tudom, látni kéne. Itt is a felülírás és annak mértéke lesz a döntő. Add oda szakembernek mielőtt nagyobb lesz a baj.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5420) Ateszzero válasza liksoft (#5418) üzenetére


Ateszzero
őstag

Már nem maradt vinyó amit használhatnék, és mivel ezen nem voltak pótolhatatlan adatok, így nem érdekelt, használhatóvá tettem a gépem. A másik vinyó érdekel, azt ki is vettem. Majd azt kell szakemberhez vinni. Egyébként elég sok minent vissza tudtam erről hozni. Szerencsém volt.

(#5421) Ateszzero válasza liksoft (#5418) üzenetére


Ateszzero
őstag

Hogy lehet az hogy amit képet megnyitottam a GDB progiban mutatta a képet , azt kimásolva már nem lehetett megnyitni? Ez volt a másik meghajtón is.

(#5422) Almos válasza liksoft (#5419) üzenetére


Almos
aktív tag

Ha minden igaz, egyelőre csak a partíciós tábla lett felülírva. Eddig az easeus partition recovery-jével és a gparted live testdisk-jével próbálkoztam eredménytelenül.
Következő lépésben jött a GetDataBack for NTFS, ez most úgy tűnik működni fog mert látja, és másolja a fájlokat.

(#5423) liksoft válasza Ateszzero (#5421) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha az "A" fizikai drive-ot mentetted és az "A" fizikai drive volt a céldrive, akkor nem csoda. Ugyanis a GDB feltérképezi a drive-ot, memóriában készít egy mentési stratégiát, ezt fogja elvégezni később. A GDB meg nem foglalkozik azzal, hogy a rendszer mit csinál alatta. Ha a mentendő drive-ra ír, akkor az OS is, és a GDB is egymástól FÜGGETLENÜL kezelik a drive-ot. Vagyis az OS oda ír, ahonnan majd olvasni szeretne a memóriában tárolt stratégia alapján a GDB. Mivel előbb ítr az OS és utána olvasott a GDB, így NEM azt olvasta amit előzőleg talált, hanem a felülírt adatot! Ezért szól a program induláskor, hogy a cél és a forrás drive NEM LEHET UGYANAZ!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5424) liksoft válasza Almos (#5422) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szerencséd volt, sok sikert!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5425) Mz/ts250@300


Mz/ts250@300
tag

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni adott 1 merevlemez ketté osztva C-D meghajtóra .
Egyesítették a meghajtókat win telepítés előtt majd formázva lett a vinyó(gyors) és kapott egy új rendszert,viszont az adatok nem lettek lementve a D meghajtóról(képek)
A kérdésem az lenne ha egyáltalán lehet akkor melyik programmal tudom visszahozni az elveszett adatokat.

Üdv

A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.

(#5426) liksoft válasza Mz/ts250@300 (#5425) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A Get Data Back-et próbáld. Több írás ne történjen rá, kapott már eleget! A mentett képeket sem szabad ide másolni! A teljes mentés végéig, és az adatok ellenőrzéséig TILOS ráírni bármit is!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5427) Ájvi válasza liksoft (#5399) üzenetére


Ájvi
csendes tag

Helló!

Először is köszönöm a reakciót!

A Get Data Back azért nem segített, mert nem értek hozzá, de tudtommal az nem tud file-rendszert váltani, csak adatot menteni. (Ha tévedek és tud akkor javítsatok!)

Nekem az lenne jó ha formázás nélkül vissza tudom állítani a wincsit RAW-ról NTFS-re.

Ebben kérem segítő tapasztalataitokat!
[Remélem nem haragudtok h. ezt sűrűn teszem míg megoldás nem születik.]

Széo napot és kellemes fórumolgatást mindenkinek

(#5428) liksoft válasza Ájvi (#5427) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Felejtsd el. Nem állítunk vissza, mert annak több buktatója is lehet (nem akarom részletezni, mert hosszú). Másolunk. Maradok a GDB-nél javaslat szinten.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5429) libus


libus
őstag

Sziasztok!
Miért akarja formázni a külső winchestert a gép??
Tegnap este óta a laptopomhoz használt külső HDD-t formázni akarja a Win 7. :F
Már rádugtam több gépre is, de vagy ezt írja, vagy hogy a mappa vagy a fájlrendszer sérült, s ezért nem tudja megnyitni.
Már másik kábellel is próbáltam, de semmi. :(
Mi lehet a baj?

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#5430) liksoft válasza libus (#5429) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Gondolom 2,5"-os, és tápellátási problémája volt USB-n keresztül.

Mást nem tudok ajánlani, mint stabil (hátlapi forrasztott USB aljzat, esetleg Y kábel a legtávolabbi USB csatikból!) tápellátás mellett GDB-vel menteni, majd írás és olvasásteszttel stabilizálni a drive állapotát. Utána lehet formázni, majd visszatölteni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5431) libus válasza liksoft (#5430) üzenetére


libus
őstag

Szia!

Igen, 2,5"-os. (Amúgy, egy 1/2 éves Samsung.)
Gyárilag ehhez a külső 2,5 tokhoz egyes USB kábelt adtak, de vettem hozzá Y kábelt, mert többször jártam úgy a gép indításakor, hogy egyszerűen nem indult el már a bootolás sem, mert kevés feszt kapott a külső vinyó. Bár ezzel az Y kábellel is volt ugyanilyen problémám, de jóval kevesebbszer.
Most elindítottam a Hard Disc Sentinel programot, hogy látja-e, meg mit ír rá.
100%-osra írja. De viszont van egy "USB TO SATA/IDE Device" sorom is a Hard Disc Sentinelbe, s ott ezt írja:

A merevlemez állapota ismeretlen.
Ez az USB eszköz nem szolgáltat további információkat a jelenlegi állapotról. Mindazonáltal a Lemez -> Felület teszt opcióval átvizsgálható az állapota.

Ráküldtem ezt a felület tesztet csak olvasás módban, s ez megy. Kiváncsi leszek jó lesz-e utána, vagy mit fog kiírni.
Ez a GDB gondolom GetDataBack-et takar. :U

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#5432) liksoft válasza libus (#5431) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Igen, azt a progit. Ha gond van a felületen, azt csak írásteszt fogja orvosolni. Sajnos tisztességes forrasztott USB kábelt nem találtam még a piacon. Szégyen! Így sokszor ott van a hiba.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5433) Mz/ts250@300 válasza liksoft (#5426) üzenetére


Mz/ts250@300
tag

Köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

A világ egy játszótér, és ezt tudod, amikor gyerek vagy, de valahogy idővel mindenki elfelejti.

(#5434) libus válasza liksoft (#5432) üzenetére


libus
őstag

Ez tényleg szégyen. :(((
S akkor jobb ha az ember nem vesz 2,5 külső HDD, mert nincs megoldva neki a stabil tápellátása?
Elindítottam közben a lemezkezelőt, hogy az mit lát. Háááát, mi az hogy üresnek látja???
Meg milyen RAW fájlrendszer???? Mi történt ezzel???
Kép róla.

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#5435) libus válasza liksoft (#5432) üzenetére


libus
őstag

Ráküldtem a GDB-t, és csak 14 Mb-ot lát csak a vinyómon. Pedig 500 Gb-os, s kb. 400-420 Gb adat volt/van rajta.
Vagy valamit rosszul csináltam? A GDB-t elindítva hagytam az első lehetőségen, aztán Next, next, next..

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#5436) PH 5.5 válasza libus (#5435) üzenetére


PH 5.5
aktív tag

A te esetedben szerintem ez a beállítás a legjobb:

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#5437) libus válasza PH 5.5 (#5436) üzenetére


libus
őstag

Köszi, :R el is indítottam. :)
Ez jó hosszú lesz, mert már pár perce megy, de még mindig csak 1%-on van. :Y
Bár nem baj kivárom, csak találjon meg minden adatot. :K

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#5438) libus válasza liksoft (#5430) üzenetére


libus
őstag

Ez a fajta megoldás nem jó a 2,5" külső HDD tápellátási problémájára? :D
[link]

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#5439) PH 5.5 válasza libus (#5438) üzenetére


PH 5.5
aktív tag

Az egyik legjobb megoldás az, hogy tartózkodsz a front usb csatlakozók használatától, mert ezek a legtöbb házban pocsék minőségűek, nagyon vékony kábellel vannak az alaplapra kötve, "elvész" a teljesítmény.

- Where are you from? - Budapest. - Bucharest? - No, Budapest, Chain Bridge, Gulash... - Ah, Viktor Orban! - No-no, Bucharest

(#5440) liksoft válasza libus (#5438) üzenetére


liksoft
Topikgazda

NEM!

Itt is az USB adja a tápot, csak megspórolta a külső házat! Fordítva mehet, ha egy USB aljzatba nem az USB 5V-át kötöd, hanem a tápegységét. Ezt persze csak kábeles (előlapi) USB-vel lehet megoldani. És akkor mit csinálsz az USB kábellel, amiről írtam, hogy nem találtam kiskerben utánvásárolható tisztességeset?

Sőt, mivel több USB ház titkosít, így abból kiemelve a drive-ot nem is biztos, hogy az eredeti adataidat olvasod! Maradjon a házban, gyári kábellel, és hátlapi USB-ről, Az USB beállítása meg ne a készenléti feszt használja, hanem a működés közbeni 5V-ot.

Jobb nincs mostanra, mert csak elkötnél valamit idegességedben.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5441) libus válasza PH 5.5 (#5439) üzenetére


libus
őstag

Jut eszembe, hogy van nekem egy ilyen adapterem, amit a külső írómhoz használok/tam s ennek a csatlakozója molex, de van molex - sata átalakítóm + van USB - Sata adapterem. Ezekre gondoltam.
Ha ezekkel csatlakoztatom a külső HDD-m, akkor a tápellátási problémája meg is van oldva?

" liksoft "
"Maradjon a házban, gyári kábellel, és hátlapi USB-ről, Az USB beállítása meg ne a készenléti feszt használja, hanem a működés közbeni 5V-ot."
Mint írtam már laptopom van. Itt nincs hátlapi USB csatlakozás. Tudom, ill. hallottam már, hogy az asztali gépeknél a hátsó USB-jén nagyobb fesz van. illetve stabilabb.
Ezt a "Az USB beállítása meg ne a készenléti feszt használja, hanem a működés közbeni 5V-ot" ezt a biosba tudom beállítani?

[ Szerkesztve ]

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#5442) liksoft válasza libus (#5441) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Állítólag a BIOS-ban. Én nem tudom, mert a 865-ös őskövületeken ilyen nem volt (illetve jumper oldotta meg), nekem meg nincs újabb.

A másik amit írtam, hogy sok USB chip ami a külső házban van, "röptiben" titkosítja az adatokat. Így az USB-n keresztül mást lehet olvasni a drive-ról, mint közvetlenül. Nem véletlenül írtam amit írtam. Ha biztosan tudod, hogy nem ilyen a Te külső házad, akkor mehet a külső tápos USB/SATA átalakítóval is.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5443) libus válasza liksoft (#5442) üzenetére


libus
őstag

Szerintem tuti, hogy nem titkosít a külső ház chipje. Ez egy nagyon olcsó ház volt.
De ha esetleg mégis titkosítana, az sem gond, hisz most hamarosan végez az adatok átmásolásával a gép, és akkor átrakom a külső tápra + a Sata adapterre és úgy fogom majd írás és olvasásteszttel stabilizálni a drive állapotát. Utána pedig formázni, s utána pedig az adatokat visszamásolni. Így már nem lehet gond az esetleges titkosítással, nem?? :)

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#5444) liksoft válasza libus (#5443) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Mielőtt törölsz, ellenőrizd a mentett tartalmat. Valamint mozgatni (move) tilos, csak a másolás (copy) a jó megoldás. Ja, meg a biztonsági másolat készítése.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#5445) libus válasza liksoft (#5444) üzenetére


libus
őstag

OK, köszi! :R
Copy-val másolom az adatokat. :K

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#5446) libus válasza liksoft (#5444) üzenetére


libus
őstag

Üdv!

Sikerült a GDB-vel az összes adatot lementenem a vinyómról! :))
Utána olvastam, hogy miért RAW-nek látja a lemezkezelő az NTSC-s partícióm a Win 7, s kiderült, hogy a partíciós tábla sérült, és ezért RAW fájlrendszernek nézi az Windows 7. :((
De hogy mitől járt így azt nem tudom. :U Illetve Te a rossz tápellátást írtad.., amit el is tudok képzelni, s most már egy külső tápról kapja a feszt a 2,5" vinyóm. :K
A GDB adatmentés után a Felület teszt nem volt zökkenőmentes, mert mikor elindítottam az írás + olvasás tesztet, nem tudta a lemezt leválasztani (vagy valami ilyesmit írt ki) de az "ismét" gomb lenyomásával már elindult.
A formázásnál szintén hasonló probléma volt, mert ott se indult el egyből a formázás, mivel azt írta ki, hogy a lemezt valami használja.....(pedig semmi nem használja), s itt is az "ismét"
gomb lenyomása után már elindult. :U
Köszi a segítséget Neked is, meg a többieknek is! :R :R :R :R :R

Ps5 Digital Edition, LG Oled55C9, LG Oled48C1, Hyper X Cloud II, Poco X4 Pro 5G

(#5447) szab.tam


szab.tam
nagyúr

hi

ez töb helyen is on, de vlójáan sehols sem. (ami él egyáltalán...)

ssd 64 -> backup image. 45gb-os file, az eredeti partcióméret 59 gb.
ssd behalt, vetem egy 120-asat.

acronis true iamge.
vissza akarom álltani a képfájlból a 45gb-t a 120-as ssd-re, de azon csak az eredti 59 gb-os partíciót hajlandó létrehozni.
nem akarja ruagalmasan a elgnagyobb partíciót létrehozni.
létrehoz egy 59-eset, és hagy egy majd 50-est particionálatlanul....

többször csináltam már ilyet, és ne tudom, mit hagyok ki, totál lefagytam....
és itt állok, nem tudok továbblépni. :(( :(((

:R

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#5448) föccer válasza szab.tam (#5447) üzenetére


föccer
nagyúr

Esetleg azt megpróbálhatod, hogy feltolod az 59 gb-os partícióra a képfáljt, és utána on fly megpróbálod átméretezni. Rizikós, de ha van egy mentett kép a kartícióról nagy bajod nem lehet, max az időd ment kárba.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#5449) szab.tam válasza föccer (#5448) üzenetére


szab.tam
nagyúr

hasoonlóra gondoltam, mert direkt klónozáskor, (hdd to hdd) 1000%, hogy megy. ugye azt csak saját maga alól (c) nem szereti.

de ez egy xp az ssd-n. az összes particióeltolási mizériával együtt. most ssd-re van optimalizálva. ha ezt most helyreállítom egy hdd-re, és onnan vissza ssd-re, meghüyül az egész.
hacsak nem tartom meg végig az mbr-t, a hdd szakaszban is, hibásan ugye. de végén az új ssd-n megint az lesz a jó.

de nincs rá üres hdd-m sem....
a 64-es ssd meg ugye halott....

de van egy olan kifejezés, pont erre, hogyo"rugalmasan". (nem jut eszembe az angol megfelelője, de nem találoma kapcsolót.

[ Szerkesztve ]

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

(#5450) szab.tam válasza szab.tam (#5449) üzenetére


szab.tam
nagyúr

van a helyreállításnál egy mbr, track0 pipa. azt kivettem, úgy engedi egy beállítás sorozat utána max partíciót. eltolást pedig majd leellenőrzöm a szokásos osztással...

fanless project: fourth gear......................................................................... http://prohardver.hu/teszt/interju_csucskonfig_passzivan_hutve/kezdetek.html

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.