Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#4751) liksoft válasza Epiph (#4749) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A kártya nagy valószínűséggel bithibás, kicsi az esélye. A lemezről inkább. Vigye szakemberhez.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4752) Epiph válasza liksoft (#4751) üzenetére


Epiph
tag

köszi nektek az infokat!

(#4753) macimeister


macimeister
aktív tag

Sziasztok!
Hozzám került egy netbookból kiszedett sata vinyón aminek a kondiciója 5% ra leesett. Adatot kellene menteni róla, de eddig minden próbám kudarcba fulladt. Hiren's boot cd ről az összes programot kipróbáltam, de a ghost-tól kezdve a getdatabacken át az acronis se hajlandó rá. A merevlemezt meglepő módon a rendszer mindig felismeri, de amint a felsorolt programokat elkezdem ráengedni kifagynak, tíz napot írnak rá, stb. Némelyik program RAW nak, de van amelyik még NTFS nek mutatja. Acronis látja az eredeti mappa szerkezetet, de amint elkezdek vele menteni mint ha a hdd eldobná magát és leakad. Gondolom ez a sok hibás sectortól van. A hdd most egy notiba van betéve ami két merevlemezt is képes kezelni, hogy az adatátvitel ne legyen akadály. Ti mit tennétek a helyemben? :)

[ Szerkesztve ]

(#4754) Epiph válasza Imco (#4750) üzenetére


Epiph
tag

Közben sikerült a kártyáról a Get data back (fat32) visszahozta a képeket köszi mégegyszer az infókat! (csak gondoltam leírom ha valaki így járna ezzel sikerülhet)

(#4755) liksoft válasza Epiph (#4754) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor nem az eredeti nevek lettek mások, hanem teljesen vad, eredetit meg sem közelítő (ismeretlen) neveket kapott. Ez nem bit, hanem blokkhiba, a kártya adminisztrációja sérül. Ilyenkor tényleg van esély mentésre, de sokszor csak töredékesre, és eredeti név nélkül csak tartalomra történő formában. (SSD is ugyanígy tud meghibásodni, csak ott a kuszaság többszöröse egy "mezei" kártyához képest.) A kártya további használata nem ajánlott.

Szerencséje volt. Célszerű nem egy helyre menteni az adatokat. Biztonságban csak akkor mondható, ha három, egymástól fizikailag is más hordozón van meg ugyanaz az anyag. Ez nem három DVD-t jelent, hanem három vegyes típust.

Köszi a visszajelzésért.

U.i.: Ritka ez a sérülés, mert ilyenkor formázatlannak szokta látni az eszköz.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4756) liksoft válasza macimeister (#4753) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Elvinném adatmentéses szakemberhez, mielőtt még több hiba keletkezne rajta. Csak a hibás alkatrész cseréje után célszerű a mentést folytatni, mert így tovább fog romlani az állapota. Notiba ilyenkor betenni tilos, mert nem tud hűlni a drive, és mentéskor ez is kritikus pont!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4757) matyee


matyee
őstag

Sziasztok!
Egy régebbi HDD-m a mai nap sajnos beadta a kulcsot. WD4000KS típus. Tökéletesen ment, lecseréltem a gépem, addig az asztalon pihent, de már nem akaródzik neki elindulni újra :)
A hibajelenség, hogy elkezd felpörögni, majd 1-2 kalapácsütés hallatszik és leáll. Mi lehet hiba ok, adatok lementhetőek valahogy?
köszönöm :R

(#4758) liksoft válasza matyee (#4757) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A részletes és pontos leírás alapján akármilyen hibája is lehet. Így csak azt tudom javasolni, hogy adatmentéses szakembert bízz meg a lementésével. A WD nem tartozik a konyhai tuningtípusok közé.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4759) zsolti0430


zsolti0430
csendes tag

Hello!

Van egy 1 éves WDC 2500AAJS-07M0A0 200Gb winchesterem amit különböző adatok tárolására használtam. Néhány napja azt tapasztaltam hogy egyes adatokat nehezen és nagyon lassan tudok csak elérni róla és többször lefagyott a gép amikor meg volt nyitva.
Később már több adatot, mappát nem lehetett elérni, nem tudta megnyitni azt írta ki hogy sérült vagy olvashatatlan terület.
Ezután mikor legközelebb bekapcsoltam a gépet lemez konzisztenciát kezdett rajta ellenőzírni. Ez kb 2 óráig tartott, végigvártam majd mikor bekapcsolt a gép a winchestert egyáltalán nem tudtam elérni. Utánna újraindítottam akkor azt írta ki hogy sérült a mesterfájltábla, megpróbálta helyreállítani de nem sikerült. A gép bekapcsol de nem tudom elérni a winchestert. A gép felismeri de nem tudok vele mit kezdeni :S
Az opeációs rendszer windows 7 professional.

A winchesteren nagyon fontos adatok, dokumentumok és családi fotók is vannak amiket szeretnék visszanyerni róla ha ez lehetséges, ehhez kérnék tanácsot vagy segítséget! :)

Köszi :)

(#4760) pocokxx válasza zsolti0430 (#4759) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Könnyen lehet, hogy itt badsectoros winyóról van szó. HD Sentinel mit mond rá? Esetleg a GetDataBack -kel átmenthetd az adatokat más winyóra.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#4761) liksoft válasza zsolti0430 (#4759) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Lehet felület, vagy elektronika is. A chkdsk sajnos csak ront (nem is kis mértékben) a helyzeten. Csak szakembert tudok javasolni ebben a helyzetben.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4762) matyee


matyee
őstag

thx, akkor kidobom. :R

(#4763) zsolti0430 válasza pocokxx (#4760) üzenetére


zsolti0430
csendes tag

A HD Sentinel szerint a lemeznek semmi baja és minden megfelelően működik ezt nem értem. :F A Get Data Back-nek csak a teljes verziójával lehet lementeni.

(#4764) zsolti0430


zsolti0430
csendes tag

Illetve a HD Sentinel azt írja most látom hogy:

A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 13840 alkalommal.
Nincs szükség beavatkozásra.

Azt vettem még észre hogy mindkét winchester hőmérséklete elég magas,
a problémás merevlemeznek 43 C
a másiknak amelyiken az op.rendszer van 50 C az nem túl sok ?? :F

Mit tudok tenni, hogy ne legyen ilyen magas?

[ Szerkesztve ]

(#4765) pocokxx válasza zsolti0430 (#4764) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

A 43 fok szerintem nem olyan vészes, de egy plusz venti lehet, hogy nem árt. A getdataback megtalálta a keresett fájlokat(ezt a regisztrálatlan verzió is tudja)? Ha igen, akkor a mentéshez valóban meg kell venni. De még mindig olcsóbb, mint egy cégnél kifizetni tízezreket...
Egyébként a gép nem ír ilyesmit, hogy formázni kéne használat előtt? esetleg ubuntu live-vsl is megnézheted, sokszor lát olyat,amit a win nem. Nekem pl. volt most egy winyóm, amit csak ubival tudtam formázni.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#4766) liksoft válasza zsolti0430 (#4764) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az 50 fok sok. Adatkábel cserét megérne. A drive az adatátviteli hibák számát megjegyezte, így nem lesz kevesebb, csak ne változzon, az a lényeg!

NE! Formázni TILOS, ha az adatokat kell lementeni róla!

Nincs tuning? Az az adatátvitelt károsan tudja befolyásolni.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4767) pocokxx válasza liksoft (#4766) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Ja igen, jogos...:) Most visszaolvasva a hozzászólásomat, tényleg az sül ki belőle, hogy formázás kell, de NEM! Persze inkább liksoftra hallgass, mint rám, én csak azért merek bele kontárkodni, mert nincs egy hete, hogy szinte ugyanígy jártam.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#4768) zsolti0430


zsolti0430
csendes tag

Köszönöm a segítséget! :)

(#4769) LiteCross91


LiteCross91
aktív tag

Sziasztok!
A Külső merevlemezek topicban King Unique átirányított ide, hogy likesofttól kérhessek némi bölcsességet. :) Így is tennék ^^!
Kedves liksoft! Hallottál-e már ilyet? :
"Az egész azzal kezdődött, hogy vettem egy WD MyBook Essential 1TB-ot :D Használtam kb egy fél évig, szépen meg is telt. Mikor csak, egyik nap bekapcsoltam a gépet. A winyó pedig egyszerűen üres volt. Annyira üres volt, hogy semmi de semmi nem volt rajta. Eddig jelszó védelem is volt rajta. Hirtelen azt se kért. Lett egy vadiúj WD-m, pont mintha akkor vettem volna. Természetesen vissza vittem a sz.gép boltba/szervízbe, ahol vettem. 3 napig tesztelték minden adatvisszaállító progival. Semmit sem talált egyik se. Meg is kérdezték tőlem, hogy biztos volt-e rajta vmi??? Akkor eldurrant az agyam. Aztán mondtál, hogy 100%-os és használjam. Azóta használom, de már semmi fényképet vagy dokumentumot nem teszek rá.
Ezt a történet azért mondtam el, mert én nekem is azt mondták, hogy a WD milyen jó, meg a szép dobozán is rajta van, hogy az év hdd-je....
A nagyon fontos és pótolhatatlan dolgokat mindenki legalább két helyen őrizze!!!"

Ha netán te megtudod mondani a miértjét, akkor a lelkem megnyugodna :D:D és persze tanulhatnánk is belőle!
Előre is köszönöm.

twitch.tv/litecross91 - youtube.com/litecross91

(#4770) föccer válasza LiteCross91 (#4769) üzenetére


föccer
nagyúr

VAlaki kicserélte a lemezedet egy ugyan olyanra ;]

Esetleg, ha még megvan a számla, akkor azon lehet fel van töntetve a serial number. Azt érdemes lehet összenézni, mert lehet, hogy másnak is fontosak voltak azok az adatok. Vagy valaki volt kedves egy format c:/u/s parancsot kiadni :(

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4771) King Unique válasza föccer (#4770) üzenetére


King Unique
titán

Ez csak a külsű usb eszközöket formázza,v mi? :F gondolom azt.

[ Szerkesztve ]

(#4772) LiteCross91 válasza föccer (#4770) üzenetére


LiteCross91
aktív tag

Hát lefeküdtem este aludni. Aztán ugye mint minden rendes ember azzal kel, hogy benyomja a gépet, így én is xD. Gondolom, hogy se anya és se apa nem cserélte ki éjszaka. Én meg nem hiszem, hogy alvajáró lennék és format parancsokat adnék ki.
Ennél azért többet várnék a profiktól... :D Legalább vmi napkisülést vagy hasonlót.

twitch.tv/litecross91 - youtube.com/litecross91

(#4773) föccer válasza LiteCross91 (#4772) üzenetére


föccer
nagyúr

Nálad kémkednek az ufók. Ez jobb? :Đ

Én még ilyenről nem hallottam, hogy egy drive így önnállósította volna magát. Az meg oltári nagy hiba volt, hogy ha ténylegesen fontos és pótolhatatlan adatok voltak rajta, akkor a boltba vitted vissza. Egyből szakemberhez kellett volna vinned, vagy legalábbis még akkor kellett volna utána kérdezni. Sajnos így már esélytelen az adatmentés. Tényleg csak tanmesének jó a történet.

King: Nem. Az /u/s kapcsolóval tényleges, teljes felületi formázást lehet elvégezni, amire ráadásul nem is kér megerősítést. Ez tipikusan a "legyalultam mindent" tipikus esete. Egy ilyen akció után a mai, nagy írássűrűségű meghajtók esetében gyakorlatilag 0 az adatmentés esélye. A nagyon régi meghatókról talán vissza lehet olvasni valamit a sávok melletti területről, de az is nagyon nehézkes és nem túl megbízható.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4774) LiteCross91 válasza föccer (#4773) üzenetére


LiteCross91
aktív tag

Rögtön szervizbe vittem, ahol árulnak ilyen dolgokat is:) A gépeimet is ők rakták össze. Ők szervizelik. Nagyon jó hírű cég és soha semmi gondom nem volt velük. Még aznap elvittem hozzájuk és nem nyúltam hozzá. Kihúztam és beszatyroztam :D . Adatmentéssel is foglalkoznak, ott volt 3 vagy 4 napig. Nem volt mit menteni, mert hogy fizikálisan nem volt a lemezen adat. Még soha nem láttak ilyet. Azt mondom nektek, amit tőlük hallottam....

twitch.tv/litecross91 - youtube.com/litecross91

(#4775) föccer válasza LiteCross91 (#4774) üzenetére


föccer
nagyúr

Az, hogy egy valamilyen vezérlő szoftver, rosszabb esetben egy operációs rendszer nem tud a felületről korrekt adatot beolvasni, az még nem jelenti azt, hogy nincs ott. És lehet hogy egy szervízben mentél, akik foglalkoznak "adatmentéssel" is, de ha nem kifejezetten adatmentésre specializálódott céget keresel fel, akkor nem biztos, hogy minden esélyt megadtál a drive-nak és az adataidnak. Ahogy írtad is néhány adatmentő szoftvert ráengedtek a meghajtóra. Ezek a programok a gyakrabban előforduló, leginkább logikai hibás meghajtókat képes javítani, menteni. Viszont ha arról van szó, hogy így nem lehetséges a mentés, akkor sokszor az egyedi mentéshez készített programokkal, felszerléssel kell neki látni a mentésnek. Ez akár azt is jelentheti, hogy a drive saját vezérlőját írják át, annak érdekében, hogy a felületről minél több adatot vissza tudjanak nyerni.

No, mindegy, inkább hagyom a szócséplést, és nem offolom szét a topikot. Minden esetre érdekes jelenség volt. Inkább gondolok valamilyen szoftveres beavatkozásra (valamilyen kártevő), de az őszintét megmondva lövésem sincs. Talán liksoft, vagy hóember látott már ilyet, de erre majd talán holnap fény derül.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4776) liksoft válasza LiteCross91 (#4774) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ez a széria tudja a titkosítást. Nem a drive, hanem az USB chip végzi, de az adminisztrációját a drive-on tárolja (tudtommal). Így ha a drive-nak ez a szektora sérül (elég egynek), akkor a titkosítás megborul. Akár volt rajta password, akár nem. Ugyanis password nélkül is titkosít. Pontosan emiatt ha a külső házból kiszeded a drive-ot, esélyed sincs adatokat menteni. Én személy szerint nagyon nem szeretem ezt a titkosítást, van más, rugalmasabb, biztonságosabb. De a gyártók a marketing miatt mindig variálnak. :W

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4777) LiteCross91 válasza liksoft (#4776) üzenetére


LiteCross91
aktív tag

Ezek után mennyire merjek adatokat tárolni rajta? :S Amúgy a szervizbe azt mondták, hogy ők kivették a tokból és úgy futtatták azokat az adat visszaállító dolgokat. Lehet nem voltak akkor elég hozzáértők :S Már van rajta pár új cucc. Szted érdemes lenne vmi másik ilyen adatmentéssel foglalkozó céget felkeresnem vagy most már reménytelen?

twitch.tv/litecross91 - youtube.com/litecross91

(#4778) liksoft válasza LiteCross91 (#4777) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Csak RAW recovery-nek van esetleg értelme, mert az adminisztráció nagy valószínűséggel törölve lett. Kérdés, hogy megváltozott-e a titkosítási kulcs is esetleg. Kulcsváltozás esetén semmi esély. Egyébként ha sok adat volt rajta és most még kevés, akkor részleges mentésnek lehet esélye. Eléggé összetett, így innen esélyt nem tudok mondani.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4779) LiteCross91 válasza liksoft (#4778) üzenetére


LiteCross91
aktív tag

Hát köszönöm. Te egyébként mit végeztél és most mivel foglalkozol most?

[ Szerkesztve ]

twitch.tv/litecross91 - youtube.com/litecross91

(#4780) föccer válasza LiteCross91 (#4779) üzenetére


föccer
nagyúr

Villamos mérnök. És olvasd el a topik címét, majd nézd meg a nick nevét ;]

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4781) liksoft válasza föccer (#4780) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Köszönöm. Sajnos csak elektronikai műszerészként végeztem, a mérnöki papír hibádzik. Igaz viszont, hogy mérnöki végzettségű helyeken dolgoztam, így valószínűleg tényleg inkább csak hiányzik a falról. :) Meg programozó, és mostanában a mechanikába ásom bele magam 10-11 éve. Szerelem a winchestereket a tiszta térben, tervezem és elkészítem a célszerszámokat, és ami még egy műszaki vállalkozáshoz kell. :B (Ide értve a tiszta tér építését is. :B )

Ja, kertes ház, így autószerelés, parkettázás, festés, mázolás, stb.... :B

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4782) pocokxx


pocokxx
Közösségépítő

Egyébként a bátyámnak van egy winyója, aminek volt vmi kis gondja, de nagy gondja lett, konkrétan az elektronikáról tört le vmi darab. Erről le lehet még menteni az adatokat?

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#4783) liksoft válasza pocokxx (#4782) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Tudni kéne mi volt a kis gond, és mi a nagy?

Ugyanis ha szektorhibás volt, de mivel odavágta és egy kondi leszakadt róla majd beindította és felkaristolta a felületet, akkor kicsi a remény.

Egyébként lehet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4784) Ati77


Ati77
tag

Norton Partition Magic 8-al választottam le egy 500 GB-os SATA HDD-ből 10 GB-ot (hogy majd XP-t tudjak rá telepíteni, egy másik gépben). NTFS-re van formázva. A PM újraindította a gépet, megcsinálta, megint újraindította gépet, majd mikor bejött az XP (SP2-es) a Total Commanderben be akartam kérni a meghajtót, erre lefagyott. Újraindítás után töltötte egy ideig a Windowst, majd fekete képernyőre váltott villogó kurzorral. Átraktam másik gépbe, az is lefagyott tőle. Ha kihúzom a HDD-t, betölt az XP (SP3), utána visszatudgva megy, de bármivel meg akarnám nézni a HDD-t, az lefagy (PM, Partition Table Doctor, Lemezkezelés...).
Floppy-ról elindítva a PM 110-es hibaüzenetet ír. Ezt jelenti: #110 "Partition table number of sectors is inconsistent. The hard-disk partition table contains two inconsistent descriptions of the number of sectors on the hard disk."
A Partition Table Doctor (v3.5) floppy-ról indítva, viszont látja mindkét particíót. Próbáltam MBR és partiticiós tábla visszaállítást, nem változtatot a helyzeten.
Mi lehet ez, és mivel tudnám helyrehozni a HDD-t? Windows-ban bármivel próbálkoznék, az lefagyna, csak DOS-ból lehet elérni. A HDD tele van adatokkal, jó lenne, ha nem vesznének el.

Érdekes módon az ebben a gépben levő HDD-re azt írja Partition Table Doctor, hogy a partíciók szektorszáma hibásan van megadva, javítani akarja (nem engedtem, nehogy ez is elszálljon).

Előre is köszönöm a tippeket.

(#4785) föccer válasza Ati77 (#4784) üzenetére


föccer
nagyúr

Get Data Back a te programod :)

Kell hozzá egy másik, ugyanakkora hdd.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4786) Ati77 válasza Ati77 (#4784) üzenetére


Ati77
tag

A Partition Table Doctor X-et tesz a nagy partició elé, tehát az rossz szerinte. Fixboot opció is van benne, azt még kipróbálom.

(#4787) Ati77 válasza föccer (#4785) üzenetére


Ati77
tag

Köszi.
Viszont nincs üres HDD-m.

(#4788) föccer válasza Ati77 (#4787) üzenetére


föccer
nagyúr

Kölcsönkérni egyet? A biztonságos adatmentéshez mindenképpen szükség lesz egy másik lemezre. A mentés során nem szabad a mentendő meghajtóra írni, mert egy esetleges hiba esetén drasztikusan romlik a későbbi mentési kísérletek sikerességének esélye. Ha ténylegesen fontosak az adatok, akkor egy 10k-s megható költsége nem tűnik soknak.

Jah, és a Get data back fizetős program. Azt nem tudom, hogy mennyibe kerül, mert eddig szerencsére nem kellett, de ez is néhány ezer forint. A tudásához képest bőven megéri az árát. :K Egyébként a demó verzióval meg tudod kerestetni az adatokat, csak kimenteni nem lehet vele. Így nem veszel zsákbamacskát.

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4789) Ati77 válasza föccer (#4788) üzenetére


Ati77
tag

Ha nincs más megoldás, akkor félrerakom pár napra, és majd veszek még egy HDD-t a visszaállításhoz.

(#4790) Ati77 válasza Ati77 (#4786) üzenetére


Ati77
tag

Eltartott 3 óráig a Fixboot, de nem tudta javítani.

(#4791) Ati77


Ati77
tag

Az a "legjobb" az egészben, hogy eredetileg a Paragon Partition Manager-t akartam használni, de aztán az utolsó hozzászóló miatt a PM 8-at választottam:
"This is very idiot and F__k sowftware don't install it. it will delete your whole partition. And if you have deleted it don't worry just download "Stellar Phoenix Windows Data Recovery" and you can retrieve your all data in no time. If you want a partition manager than download Norton Partition Magic 8.0!"
Ezt én is ismertem, közben meg lehet, hogy a másik simán megcsinálta volna a leválasztást. :W

(#4792) pocokxx válasza Ati77 (#4791) üzenetére


pocokxx
Közösségépítő

Én is szívtam már párszor partition magic-kel... Valahogy elcseszi a partíciós táblát... GetDataBack nélkül nem lesznek adataid; elvileg van benne dvdíró funkció is. (Ha nincs lemez, akkor el lehet kezdeni kiirogatni) Utána teljes format helyre hozhatja, ha HD sentinel szerint a lemezkondíciója kiváló.

"Egyformának lenni mindenkihez. Emberfeletti nagy szív kell ehhez." - Reményik Sándor

(#4793) föccer válasza Ati77 (#4791) üzenetére


föccer
nagyúr

Mondjuk az eleve hibás döntés volt, hogy fontos adatokkal teli lemezen ennyire "nehéz" és veszélyes műveletet hajt végre az ember. Legyen ez neked örök tanulság és megfelelő tanulópénz. :K

üdv, föccer

Építésztechnikus. Építőmérnök.

(#4794) Chosen


Chosen
addikt

Sziasztok!

Egy adatmentő progira lenne szükségem törölt fájlok (lehet hogy vannak formázottak is) visszaállításához. Egy SD kártyáról lettek törölve/formázva képek (fényképezőben volt csak használva), ezeket kellene visszaállítani. Getdataback-et próbáltam, visszahozott pár képet, de nem az összes hiányzót. Mit tudnátok ajánlani?

(#4795) liksoft válasza Chosen (#4794) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Mást nem. Akkor a többi töredezve lehetett, azok "összevadászása" nem emberi, adatmentők sem szokták vállalni.

Ja, azt nem írtad milyen formátum? Talán.....

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4796) Chosen válasza liksoft (#4795) üzenetére


Chosen
addikt

meghajtó FAT32, képek JPG.

(#4797) liksoft válasza Chosen (#4796) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor nem hiszem, hogy sokkal több összeszedhető. Esetleg.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4798) Freddy TNT


Freddy TNT
őstag

Szia Liksoft !

Szerencsére rég jártam erre :) Na ne vedd magadra de hát beütött a gond.... :U

Egy kis szakmai véleményt szeretnék tőled kérni:

Adott egy gép, benne Seagate barracuda. A táp egyszer egy indítás során egykedvűen füstöt kezdett el eregetni, gép nem mozdult. Alaplap kampec.... Gondoltam úgy is megérett a cserére, kap egy új gépet a családtag.

Igen ám,de a vincsit amint rádugom az új rendszerre, a táp nyüszít egyet és nem mozdul. A vincsi egy pillanatra se nyekken meg.

A vincsit lehúzva a gép normálisan fut. Szóval ez valószínűleg zárlat ugye ? Egy elektronikacserével megmenthetők az adatok ? Vagy esetleg javítható ?

Adatai:
Seagate barracuda 7200.7 (IDE)
Model: 8T380011a
S/N : 3jv5a1T5
stb stb

[ Szerkesztve ]

(#4799) liksoft válasza Freddy TNT (#4798) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Javítani nem érdemes, mert kapott, tisztességesen. Ilyenkor mindent szoktunk cserélni. Panelt, fejeket (otthon nem javallott :D ). A gyári szám lényegtelen, de a kapacitás és a firmware igen. Ott is több különböző elektronika van, mert több fejjel szerelték, és ehhez szinkronban kell a fejnek is lennie. Vagyis nem a régi Quantum.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#4800) Maksifül


Maksifül
senior tag

Sziasztok!

Eredeti, 32GB-os Kingston SDHC kártya megdöglött a videokamerában. Azóta csak azt írja ki, hogy "a kártya ellenőrzése" és már nem ismeri fel, nem tudja használni, nem lehet a rá felvett anyagokat visszanézni sem. Kártyaolvasó sem képes felismerni sem a kártyát. Lehet ezzel valamit kezdeni? Kiolvashatók, visszanyerhetők az adatok?
Egyszer már megdöglött egy pontosan ilyen kártya a kamerában, azt simán ki is cserélték. Gondolom, ezzel sem lesz másképp, de ha lehet, a felvételeket szeretném "visszanyerni".

Köszönöm a tanácsokat!

Luxusparfümök kis kiszerelésben. 1 vagy 2ml-es minták és 5, 10, 20ml-es fújósok. Az aktuális listáért látogass el az alábbi oldalra: https://goo.gl/B09F5U

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.