Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1949) liksoft válasza megabit (#1946) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Réges régen Z80-al készítettünk gépet a kollégámmal (Homelab 1). A teszt során a monitoron 1 karakter helyén ''szemét'' volt, ami ráadásul nem scroll-ozott a többi karakterrel. Közelítettünk a video memóriához, és a hiba elkerdett burjánzani. Amikor eltávolodtunk, megint csak egy maradt, és nem szemetelte tele a memóriát. Elárulom. A video memória chip select vezetéke volt szakadt. :Y Már akkor cmos eszközöket használtunk (ha lehetett), így a környezeti bitkombinációtól függött, hogy dolgozott képszerkesztéskor vagy nem. Vagyis a vezetékek szórtak egymásra, és ennek arányát változtattuk meg, amikor a panelhez közelítettünk.

A szóban forgó bithibás rendszer kisértetélyesen hasonlít a fentihez. Mivel a kábel sokszor inkább okozhat ilyen hibát, így annak cseréje nélkül nem lehet tovább elemezni a helyzetet. Jó esetben a gond megoldódik. Ha nem, akkor vagy controller, vagy winyó gond van. Ez már másik gépbe helyezéssel eldönthető.

A tápcsatlakozót azért nem írtam, mert meghibásodás után lehúzta. A mentésnél dugta vissza, ilyenkor pedig a csúszás miatt javulni szokott az érintkezés. Tehát ennek a hibának kicsi az esélye, de nem zárható ki.

A munkából csak megélsz. A családod az, aki szeret, félt, stb... Ha lehet, inkább Nekik élj, még ha nehezebben is egy kicsit. Nem a 2 munkahelyről akarlak lebeszélni, de megtanultam, az pótolható, a szerető család viszont nem. ;)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.