Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2851) liksoft válasza tiop (#2849) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem hiszem, hogy odaadná, adatmentéshez fejlesztette saját magának. De megkeresheted, hátha lementi az adataidat. (Persze ez nem szokott ingyenes lenni senkinél sem.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2852) liksoft válasza tiop (#2848) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Finoman próbáltam elmagyarázni a technikai gondokat. De mivel nem megy máshogy, kimondom:

Keress szakembert, és fizesd meg a tudását. Főleg az általad leírt 85-95% körüli állapotot neten fellelhető free programok nem fogják korrekt módon logikailag lementeni. Maximum ömlesztett anyagot kapsz, amit utána darabonként kell válogatni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2853) tiop válasza liksoft (#2847) üzenetére


tiop
tag

Üdv
Egész éjjel ment a gépem és szkennelte a hibás lemezt"Data.Recovery.Wizard.Professional.v3.3.4"A mentés viszonylag jol sikerült65-75% mondhato a teljes adatra nézve,de ami a legfontossabb volt a 2007 év összes családi fotoja "14GB"95 % meglett!!!!! :C :DD Bátran ajánlom mindenkinek a progit.
Köszi a segitséget.A teáltalad ajánlott progikat azért még kiprobálom!
Ja egy utolso kérdés most mit ccccsináljak a winyoval?

(#2854) liksoft válasza Agyzuzo (#2850) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ilyen copy programot hirtelen nem tudok. Parancssorból sem tudod átmásolni? Ott a régebbi rendszerek felajánlották a hiba ignorálását. Vagy esetleg Virtualdub? Van benne hibakezelés. Talán a fizikaival is boldogul.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2855) liksoft válasza tiop (#2853) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Gratulálok. A fényképek pont tartalmuk alapján fellelhetőek. Ha ezek voltak a fontosak, akkor a többi proginak is meg kéne találnia. Amennyiben már az elviselhető adatvesztéshez sikerült eljutni, akkor a drive újra partícionálható és formázható. Természetesen előtte legalább 2 példányban menteni kell a leellenőrzött mentett adatokat. Ugyanis az eredeti semmivel sem pótolható, pláne ha utólag derül ki, a mentés mégsem volt hibátlan.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2856) Agyzuzo válasza liksoft (#2854) üzenetére


Agyzuzo
addikt

Hát a VirtualDub-os ötleted alapján kipróbáltam az MKVMerge GUI-t (azt nem mondtam, nem AVI, hanem MKV file-ról van szó) és érdekes módon mindenféle problémázás nélkül átmásolta. Hibát sem írt ki, leellenőriztem a file-t, teljesen hibamentes lett. Ki érti ezt... :F
Mindenesetre köszi az ötletet. :)

Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::

(#2857) tiop válasza liksoft (#2855) üzenetére


tiop
tag

Szio
Sikerült leformáznom a winyot!Ezután felraktam a Hard Drive Inspectorprogit és a következö eredményt kaptam:[link]

Érdekes,hogy amelyik a legöregebb az 100%-os(ez volt a beteg)(a hard disk sentinel 1 hibás szektort talált),de más szoftver semmit,
amelyik meg a legfiatalabb Seagate(novemberi)csak 63%-os.
Akkor ez most hogy van?????Van valami jo winyotesztelö progi?

[ Szerkesztve ]

(#2858) liksoft válasza tiop (#2857) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A programot nem ismerem. Így nem tudom, a százalékokat hogyan számítja. Ha s Sentinellel egy nyers riportot küldesz (Beállítások / Teszt riport küldése), akkor többet tudok mondani majd.

Szerk: Mail-ben küldd, mert hosszú.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2859) szatmazs


szatmazs
csendes tag

sziasztok!
egy kis szakértelemre lenne szükségem
A következő történt: van(volt) egy usb-fw csatolós külső rack-em, ami nem akart valamiért firewiren keresztül működni, usb-vel tökéletesen működött. Én balga valahol azt olvastam hogy frissíteni kell a firmware-t és meg is tettem, de közben elszált egy hibaüzenettel, azóta se kép-se hang, a vinyót felpörgeti és szépen világít, de nem látja a win még az eszközt sem, nemhogy a vinyót.
A rack-re már keresztet is vetettem, de ma beraktam a hdd-t egy másik usb-s rackba, ami szépen látja is a lemezt de a tulajdonságoknál azt írja, hogy 0kb szabad, 0kb foglalt és még a filesystemet sem ismeri fel.
Ráengedtem a Getdatabacket, de a 2.lépésnél elfogy a tudomány, mivel nem lát semilyen fájlrendszert, annak ellenére hogy talál fájlokat.

Mi történhetett? Mihez kezdjek? A rack egy Spire Prolific PL-3507 chipes cucc volt.

(#2860) szatmazs válasza szatmazs (#2859) üzenetére


szatmazs
csendes tag

bocsánat
fájlrendszer raw

(#2861) liksoft válasza szatmazs (#2859) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Vidd adatmentéses szakemberhez. Ha a GDB nem talál rajta file-rendszert, akkor nagy valószínűséggel manuális ellenőrzés, és az adminisztráció preparálása szükséges az adatok lementéséhez. Már ha lehetséges. Ugyanis ha titkosítással (kódolással) kerültek az adatok a lemezre, akkor azoknak annyi.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2862) Pheaper


Pheaper
csendes tag

IDe is bemásolom hogy nagyob eséllyel vki csak tud segíteni :
Hitok vki remélem tud nekem segíteni valaki annyi a "bajom" hogy van egy 80 gigás vinyóm amin az xp van /volt/ két partición volt és amikor ma újra akartam tenni a rendszert csak az xp-s particíót akkor az utolsó lépésnél amikor kiválasztom a particíokat véletlen nem tom hogyan nem figyeltem sztem arra mentem h az egészet formázza ezután kiirta h biztos h formázom mondom nem F3-at nyomtam meg és azóta nem érzékeli a gépem a vinyót peddig a másik particíót fontos cuccok voltak és nem tudom hogyan lehetne megcsinálni remélem vki tud segiteni előre is köszi

(#2863) liksoft válasza Pheaper (#2862) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Az esetek többségében itt is, meg a másikban is én fogok válaszolni. Csak ezekre jön értesítés, így nem kell ülnöm állandóan a gép előtt. Az eredetit meg véletlenül vettem észre.

Most már csak azt kéne eldöntened, amit kérdeztem. A winyó, vagy az adat a fontosabb? Nem véletlenül van kettéválasztva két témára.

Oda nem írok amíg nem válaszolsz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2864) Pheaper válasza liksoft (#2863) üzenetére


Pheaper
csendes tag

Most a D particíon lévő adat a fontosabb

(#2865) liksoft válasza Pheaper (#2864) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor első menetben én is azt tanácsolnám amit a másik témában mondtak. Összehozol egy jó rendszert másik winyón, ahol a fontos lementendő adatoknak van hely is! Felinstallálod a Get Data Back programot. Ezek után teszed a gépbe a mentendő drive-ot, és megkíséreled a mentést. A GDB letölthető demo verziója mindent megcsinál, csak nem tudod kimásolni az adatokat. Ehhez meg kell vásárolni. A témája meg itt van. Érdemes egy kicsit beleolvasni. Sok sikert!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2866) szatmazs válasza liksoft (#2861) üzenetére


szatmazs
csendes tag

Bocsánat, vaklárma volt az egész :))
Rossz volt az új usb-s keret is, mostmár működik minden tökéletesen és megvan minden adatom. :DD

(#2867) Pheaper válasza liksoft (#2865) üzenetére


Pheaper
csendes tag

Helló!! Megcsináltam azt amit irtál, csináltam egy 40gb-s vinyóra op rendszert betettem a menteni kívánt vinyót a gépbe felraktam a Getdataback progit érzékeli is a 80 gigást de amikor rámegyek az egyikre akkor .st1 illetve .st2 ill st3 as fejlokat akarja hogy megnyissak de nem tudom azok hol vannak :S

(#2868) Pheaper válasza Pheaper (#2867) üzenetére


Pheaper
csendes tag

ezt irja ki amikor a Load-ra meek

(#2869) Pheaper válasza Pheaper (#2868) üzenetére


Pheaper
csendes tag

Huu sikerűlt megcisnálnom köszönöm a segitséget már csak az a baj h átmásolni nem tudom mert nem demo verzió vki tud adni a teljesről egy linkett ??

(#2870) Pheaper válasza Pheaper (#2869) üzenetére


Pheaper
csendes tag

Már találtam reg code-t sikerűlt mindent lementem KÖszönöm Szépen a egítséget és sry a bénázásaimért :)

(#2871) fap333


fap333
aktív tag

Üdv mindenkinek!
A szokásos problémám van: Egy vinyón két partíció, az egyiket formázatlan területnek látja minden, és mindenki... GetDataBack-el a legfontosabbakat már lementettem, de tudnátok ajánlani valami progit, amivel a komplett partíció visszaállítható?
Előre is kössz:
Peti

10 fajta ember létezik. Aki ismeri a bináris számrendszert, és aki nem.

(#2872) liksoft válasza fap333 (#2871) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Adminisztrációs hibád van, vagy olvashatatlan szektorod? Ha adminisztrációs, akkor az a partíciós táblát, boot szektort, MFT-t, illetve egyéb bejegyzéseket érint?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2873) Riverflow


Riverflow
csendes tag

Kollégámnak 2,5"-os Samu (asszem 120Gb,Pata, 1 éves, több részletet nem tudok, de megnézem, ha számít) vinyó van egy (LC Power) külső házban. Nem ismeri fel a win. A power led 1 hosszút és 6 rövidet villan és ez ismétlődik. A fej is mintha erőlködne benne vmit.
Visszavitte a boltba ahol 1 éve vette és kipróbálták egy (elvileg) u.olyan vinyó elektronikájával. A fej nem mozgolódott annyit, de a win úgy sem ismerte fel.
Van mentési esély?
(Esetleg az segítene, ha a usb-ata átalakítót kizárnánk a körből és vhogy megpróbálnánk ide-re kötni a vincsit?)

Előre is köszi!

(#2874) DarkFater


DarkFater
tag

Szia!

Van egy TDK DVD-RAM-om.
Azért vettem, mert sima DVD-ről sajna minőségtől függően 1-5 év alatt elvesznek az adatok, ámde azt mondja a szakirodalom, hogy a DVD-RAm biztonságosabb.

Nosza meg is vettem és azóta a fontosabb dolgok erre a formátumra mentődnek, mint például családi fotók. Azért van vinyón is biztonsági mentésem, de most helyhiány miatt le kellett törölnöm. Nem aggódtam, mert a legrégebbi TDK DVD-RAM se öregebb egy évnél....pedig kellett volna.

Az összes családi fotóim felét tartalmazó DVD-n van 2500 olvashatatlan rész. Gyakorlatilag semmi nem olvasható rajta, minden CRC hibás.

Szerinted van még valami házilagos esély vagy Kürt?

Üdv és köszi:
Zsolt

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#2875) liksoft válasza Riverflow (#2873) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A leírtak alapján mechanikán belüli problémára gondolok. Azt viszont semmilyen külső elektronika vagy átalakító nem tudja megoldani. Ha a felület ép, vagy csak kis mértékben sérült, akkor ezeknél a drive-oknál jó a mentési arány. A mentést csak tiszta térrel is rendelkező adatmentéses cégnél tudom elképzelni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2876) liksoft válasza DarkFater (#2874) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Azt hiszem tudod mit szeretnék mondani. Nem a DVD vagy egyéb változataival van a gond, hanem azzal, hogy egy példányban tároltad.

Mindenképpen szakembert kell keresned, az otthoni eszközök (főleg ha nem láthatóan hibásak) csak tovább rontják a helyzetet. (Privi megy)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2877) DarkFater válasza liksoft (#2876) üzenetére


DarkFater
tag

Igazad van.
Ezért tárolok elméletileg én is két helyen.... :(((

Privit még nem kaptam meg, de közben sikeresen konzultáltam Polcz Peti kollégával is.

Közben arra is rájöttem, hogy ez az problémás DVD a legelső DVD-RAM-om amit rutintalanságom okán anno nem formáztam, meg ilyesmi, hanem simán megírtam, mint egy normál DVD-t.

Péter azt mondta, hogy szerinte nem ez az írás dolog az igazi gond, hanem szerinte a drive-om rendetlenkedik.(NEC-4570). Ha igen az baj, mert kb 3 éves és olyan sokat nem használtam, kevesebb mint 100 CD-t és DVD-t írtam vele amióta megvan.

3 dolgot tisztáztunk:
- Eleve csak alap NERO-m van felrakva
- Daemon tools-nál az emulációkat azonnal letiltottam
- Nero drivespeeddel levettem a DVD sebességét minimumra, ez 2x sebességet jelent.
Reboot. :D

Most próbálgatok olvasni és Egyértelmű javulás van.
Van amikor sorozatban olvas 20-30 képet van amikor sorozatban 20-30-at meg nem. Ami nem megy neki azt skippelem és késöbb újra megpróbálom. A tizedik próbára általában beolvassa ezeket is.

Szóval nyögvenyelősen, de megyeget... hajnalra csak meg lesz...

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#2878) liksoft válasza DarkFater (#2877) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Örülök, hogy valamennyire azért elindult. Közben remélem a privi is megérkezett. :D Egyformán gondolkodunk.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2879) DarkFater válasza liksoft (#2878) üzenetére


DarkFater
tag

Hajnal 3-ra sikeresen le (meg) mentettem mindent.
Sziszifuszi meló volt, volt olyan, hogy a lemezt se ismerte fel...

Ami vicces: Amikor az explorer sorozatban nem tudott olvasni akkor váltottam total commanderre és azzal meg ment és fordítva. Ha viszont nagyon nem ment egyikkel sem, akkor próbáltam egy másik könyvtárat és egy félóra múlva újra megpróbáltam. Akkor meg csont nélkül.

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#2880) liksoft válasza DarkFater (#2879) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem lehet, hogy koszos belül a cucc? A fejmozgás miatt egy "szál" esetleg vándorol?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2881) DarkFater válasza liksoft (#2880) üzenetére


DarkFater
tag

érdekes gondolat...

Porszűrés van a ventillátorokon, és úgy van megcsinálva, hogy több ventillátor fúj be, mint ahány kifelé, így a túlnyomás miatt a kisebb réseken kifelé irányuló légmozgás van.

Azért ilyen a megoldás, mert amikor egál volt, akkor tapasztaltam, hogy a meghajtók mellett akis réseken szívta be a port, stb.

Most a gépen belül csak az a nagyon finom púderszerű por van amit csak komoly szűréssel lehetne megfogni.

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#2882) liksoft válasza DarkFater (#2881) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha a lemezzel egy vékony ruhaszál bejutott az optikára, az elég lehet. Statikusan a lemezek sokmindent magukra tudnak húzni.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2883) alimoe


alimoe
csendes tag

Sziasztok!

Számomra hatalmas és bonyolult problémával fordulok hozzátok!

Ami történt:

Lecseréltettem a gépemben az alaplapot, procit, videókártyát...2db 160Gb Samsung vinyóm Raidbe volt használva. Amikor beindítottam a nagyüzemet, akkor már IDE vezérlésnél az egyik vinyómat nem particionált területnek látta. Ezek után bele akartunk nézni mi van vele és véletlenül a jó vinyóra rádugtunk egy SATA-USB átalakítót, amin meg a vezérlés elfüstölt (eddig sose fordult ilyen elő).... :W :Y

Szóval mind a két vinyón rettentően fontos adatok voltak (számomra). Get data back-kel, próbálkoztam a nem particionáltnak látt vinyón, de nem tudtam futtatni a skennelést, mert a gép nem látta a vinyót...Arra is gondoltam, hogy az elektronikát átteszem a jó vinyóról az elfüstöltre, mert a széria csont ugyan az...de azt nem nagyon merem!

Azt is mondták, hogy a raid miatt lehet, hogy az összes adatom az elfüstöltön van, mert tükröz meg mittomén (nem nagyon értem ezt a Raid dolgot).

Ha tud vki valamilyen pénzkímélő és biztos megoldást, az vmi hihetetlenül jól jönne, hamár nyakig beástam magam a sz*ba!

Előre is köszi! Remélem érthetően írtam!
Gab

(#2884) liksoft válasza alimoe (#2883) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Nem, de sikerült kihámozni a lényeget. Milyen raid volt. 0 vagy 1. Vagyis 160GB vagy 320GB volt a kapacitása a tárterületednek? (Nagyon nem mindegy!)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2885) jpisti


jpisti
senior tag

Szia!

Nekem egy 6Y120PO-s Maxtor-ra kellene M4FYA elekrtonika Akár bérbe is vennék egyet ha valakinek van ilyen a birtokában. Ebben az esetben a hibátlan mechanikát grátisz megkaphatja ha kell neki. Természetesen fizetnék is a dologért és házhoz mennék, elég sok település esik útba hetente.

Üdv: jpisti

A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!

(#2886) jpisti válasza alimoe (#2883) üzenetére


jpisti
senior tag

Esetleg nézz szét az apróhirdetések között [itt] elég sok elektronikát árulnak. (csak én nem találok egyet sem, vagy már elkelt a cucc :W )

A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!

(#2887) jpisti


jpisti
senior tag

Lenne még egy kérdésem.
Esetleg előfordulhat-e, hogy más típusú elektronika is jó lehet a vinyómhoz? (gondolok itt olyanra, hogy például ez enyém 8MB-os pufferrel rendelkezik de olyat eddig nem találtam viszont 2MB-os elektronika ugyancsak M4FYA lenne)

A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!

(#2888) liksoft válasza jpisti (#2887) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Elméletileg van esélyed.

Szerk: Én nem próbáltam.

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2889) alimoe válasza liksoft (#2884) üzenetére


alimoe
csendes tag

Azt nem tudom, hogy a Raid rendesen volt-e üzemeltetve, de a 2 vinyót külön, egymástól függetlenül láttam illetve használtam, tehát volt két db 160Gb-os partícióm, ami összesen 320Gb.

GetDataBack illetve a mostani IDE gépem állítólag azért nem látja a jó vinyót, mert RAID-ben volt és vissza kellene állítani az eredeti utolsó állapotot. Igaz ez?

[ Szerkesztve ]

(#2890) liksoft válasza alimoe (#2889) üzenetére


liksoft
Topikgazda

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ :Y Itt szezon és fazon keveredik.

Az lényegtelen, hogy normál vagy RAID meghajtón volt a két drive, ha nem voltak tömbbe összefűzve. A tükrözést a RAID1-et leírásod alapján kizárhatjuk.

Marad két változat:

1. Külön használtad őket, két külön partícióval. Ebben az esetben a drive-ok külön-külön is menthetőek. Az XP (feltételezem) lemezkezelőjében két külön drive-ként jelent meg a két drive.

2. A RAID0 inicializálva lett. Ebben az esetben a lemezkezelő egy 320GB-os drive-ot lát. Utána ez lett ketté partícionálva. Ebben az esetben mindkét drive kell bármelyik partíció mentéséhez.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2891) jpisti válasza liksoft (#2888) üzenetére


jpisti
senior tag

Ezt kicsit bővebben ha lehetne.
Ezek szerint ha találok valaha olyan cuccot ami csontra stimmel a vinyómhoz akkor is csak elméleti az esély?

Bocs nem akarlak feltartani de közben jelentem, hogy át olvastam a www.klarik.hu -t és most simán van egy őskáosz a buksimban (már ami az esélyeket illeti)

A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!

(#2892) alimoe válasza liksoft (#2890) üzenetére


alimoe
csendes tag

Szerintem az 1es verzió a jó, ami nekem volt!

(#2893) liksoft válasza jpisti (#2891) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Azért elméleti, mert csak a kollégám tudná megmondani (enyém a mechanika, software, övé az elektronika, firmware). A lemezeken van a firmware, mellyel összhangban kell lennie az elektronikának. A cache "elhanyagolható" különbség a legtöbb esetben. Kicsi helyett nagyobb megy, de fordítva nem vagyok biztos benne.

Szerk: kralik :B

[ Szerkesztve ]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2894) liksoft válasza alimoe (#2892) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Akkor nem RAID, és a hibátlan drive mentése után neki lehet ugrani a hibásnak is.

Ha mégis RAID, akkor érdemes a többszörös probléma miatt inkább szakembert keresni a feladathoz.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2895) jpisti válasza liksoft (#2893) üzenetére


jpisti
senior tag

Ugye megteszed, hogy megkérdezed a kollégádat.

Egyébként csak gratulálni tudok az oldalatokhoz, semmi csicsa, csak a lényeg de az élvezhetően és érthetően (ha az ember nem akar nagyon mélyre merülni)
izé apropó a firmware nem az elektronikában van tárolva?

[ Szerkesztve ]

A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!

(#2896) liksoft válasza jpisti (#2895) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem, csak a loader. Olyan mint az alaplap és a BIOS meg az OS. Csak kicsiben. :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2897) jpisti válasza liksoft (#2896) üzenetére


jpisti
senior tag

Hát éppen ezaz az alaplap fw-je ugyebár a bios vagy maradjak a kptafámnál?
Ha megkérdezed akkor légyszi küldj egy privit...bár simán közkincsé tehető infó...

[ Szerkesztve ]

A vok és a vagyok között pontosan egy "agy" a különbség!

(#2898) alimoe válasza liksoft (#2894) üzenetére


alimoe
csendes tag

Köszi a segítséget, remélem vmilyen úton módon meglesz az az adat!

(#2899) DarkFater válasza liksoft (#2896) üzenetére


DarkFater
tag

Szia Liksoft kolléga!

Érdekes volt amit írtál a múltkor, hogy textilszál keveredett a DVD drive-ba vagy valami hasonló. Erre nem tudok mit mondani. életemben nem nyúltam még drive-ba bele. Nem kellett.

Az említett hol olvasható hol nem olvasható TDK DVD lemezt a sikeres mentés után a DVD-RAM driver formázó progijával leformáztam alaposan (fizikailag) is, kb 1 óra volt.

Majd próbáltam rámásolni egy DVD-nyi anyagot Total Commanderrel, amire első alkalommal azt írta ki, hogy ez kb 1-1,5 óra lesz, ezért némi homlokráncolás után kb 10 perc után nyomtam neki egy cancelt.
Ezután kb 5 kivétel - újra berakás után felismerte, hogy van lemez a meghajtóban, addig mindig aztmondta, hogy "Nem formázott lemez. Akarja formázni?"

Hatodjára felismerte a lemezt, mondom akkor másolás explorerrel. Ez meg 3 órára becsülte a műveletet..... cancel.... visszatértem TC-hez, ez ismét közölte, hogy kb 55 perc

Kérdéseim:
- Ez most normális?
- ha nem akkor mi repüljön? Lemez vagy drive? :D :D :D

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#2900) megabit válasza DarkFater (#2899) üzenetére


megabit
csendes tag

Szia,

szerintem egyszeru tesztelni: probalj meg egy uj lemezt irni az iroval. Ha mukodik, akkor a lemez vacak, ha nem, akkor az iro...

megabit

www.adatmentes.net

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.