Hirdetés

2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2501) jattila40


jattila40
tag

Még valami. A tönkrement Maxtor helyett egy 200 gigás (PATA) Seaget 7200.10-et vettem. Erősen gondolkozok, hogy még egyet veszek, amit csak archiválásra használnék (külső USB rackbe szerelve). Fontos, hogy megbízható legyen (sebesség, hang nem számít), és 5 év múlva is vissza lehessen olvasni az adatokat. Jó ez erre a célra, vagy mást ajánlotok?

(#2502) liksoft válasza jattila40 (#2501) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Fizikai sérülés ellen semmilyen program nem véd. Nálad túlmelegedés vagy hibás tápegység nyírhatta ki a winyót (90-95% biztonsággal). Reget ne kérj, mert ki fognak tiltani illegális tevékenységért ami alapelvekbe ütközik (jogosan!).

Példa: Ha az autód főtengelye eltört, akkor hiába szilikonozod vagy vajazod a kasznit, nem javul meg.

A Hard Disk Sentinel progi honlapját nézd végig. Minden biztonságtechnikai kérdésedre választ fogsz kapni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2503) jattila40


jattila40
tag

Előbb írtam egy hozzászólást, majd leOK-ztam, és nem jelent meg. Ez most csak próba.

(#2504) jattila40 válasza liksoft (#2502) üzenetére


jattila40
tag

Na akkor, mégegyszer. Szóval nem a védelem miatt kérdeztem, hanem ha már egyszer bekövetkezett a baj, akkor melyik program a legjobb adatmentésre? Elfogadható áron lehet fizetős is. Az r-studio is jónak néz ki, de azt hiszem elég drága. A tápegységre visszatérve: meglep, hogy az is okozhat ilyet (neked persze elhiszem), de nekem állítólag jó tápegységem van (350W Cieftech), és nincs túlterhelve. Az archiválással kapcsolatban: milyen file rendszert érdemes az archiválásra használt winchesterre feltenni? Melyikről könnyebb baj esetén adatot menteni? Melgyik redundánsabb (pl. FAT 2 db. FAT tábla)?

(#2505) liksoft válasza jattila40 (#2503) üzenetére


liksoft
Topikgazda

''Nem is védelem miatt kérdeztem a programot, hanem ha már bekövetkezett a baj, akkor melyik program a legjobb adatmentésre? Ha elfogadható ára van, akkor persze lehet fizetős is. Hogy tápegység is lehetett a ludas, az egyrészt nekem új (persze neked elhiszem), másrészt állítólag jó tápegységem van (350W Ciegtech), és nincs túlterhelve. Amit írtam, hogy valami addig nem használt területen kosz kerülhetett a fej alá, az butaság?
Más: ha kifejezetten archiválásra veszek vinyót, milyen file rendszert érdemes rárakni? Hiba esetén melyiket könnyebb visszaállítani (FAT, NTFS, Reiser,...), melyikben van több redundancia (pl. FAT 2 db. FAT tábla)?''

A fentieket írtad, csak privátba tetted.

Mindegyik programnak van gyenge pontja. Vagyis a sérülés típusa és mértéke alapján célszerű kiválasztani a használandó programot. Így előre nem lehet megmondani melyik lesz a legjobb. A GDB amit általánosan használ a legtöbb ember, kielégítő minőséget produkál a legtöbb esetben. Ezért szoktam ezt ajánlani. Viszont van, hogy másik program többet hoz vissza. Ezt viszont előre csak szakembertudja megtippelni (pontosan ő sem!).

Az a tápegység jó, ha 3-4 évnél nem idősebb. Ennyi idő alatt ugyanis a szűrőkondenzátorok kapacitása csökken (főleg intenzív ki-bekapcsolásos üzemmódban). De a túlmelegedés és tápcsatlakozó hiba még lehet.

Az NTFS szétszórja a felületen az adminisztrációt. Így egyes területek hibájából kevesebb adat vész el. Mivel a legtöbb OS tudja kezelni, ezt ajánlanám.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2506) szzs007


szzs007
csendes tag

Sziasztok!
Ritka nagy marhaságot csináltam:
Véletlenül RAID-esítettem 2 nem RAD-nek szánt lemezt... (összesen 4 partíció). Na így kell egy gombnyomásra 4 meghajtóról mindent eltüntetni....
Get Data Back 3.02 az egyik meghajtón meg is találja a pl az e-mail könyvtáramat, de az explorer nem tudja olvasni, pedig a mérete is jónak látszik a könytárakis, a kiterjesztések is... Megnéztem pl a hasonlóan megtalált Total Commander .ini fálját amit egy rendes notepad-nek olvasnia kéne, ehelyett ebben is hieroglifák vannak. Az ominózus fajlokat persze külön vicsire tettem, mielőtt megpróbálkoztam az olvasásukkal... Mi a hiba??? Lehet, hogy ezekcsak info maradványok? vagy valamilyen spec tömörített formában másolja ki öket ? Esetleg próbálkozzak valami más helyreállítóval? Esetleg tegyem át ezt a vincsit egy másik gépbe? (de már sajnos újra lettek partíciónálva/formázva...)
Az egyik HDD-n van 3 partició: windows, progarmok (itt vannak-voltak a mail-k) és media ezen volt egy csomó zene, nehezen kiízzadt flash programjaim stb. Nyilvánvalóan a második és harmadik partició kellene.

SEGÍTSÉG !!!!

(#2507) liksoft válasza szzs007 (#2506) üzenetére


liksoft
Topikgazda

RAID mennyi? 0 vagy 1? Format is futott rá?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2508) Freddy TNT


Freddy TNT
őstag

Szia Liksoft !

Csupán egy kis infót szeretnék kérni tőled, ha nem haragszol :B :)
Mostanában sok régi gépet hoznak nekem javításra. Mindet külföldről hozzák be (asszem németországból)
Meglepődtem mikor kb minden ötödik gépben van SCSI vezérlő, vincsi és cd-rom. Én életemben először fogtam kezembe SCSI cuccokat :D 10 éve olvastam róluk,de hát csak most értek a mancsomba :))

Na,de kicsit elkalandoztam :DDD A kérdés az, hogy miféle gyártó a Conner ? Sosem hallottam róluk ezelött. (vincsiken van)
A másik kérdés az az, hogy SCSI vincsikről lehet smart-ot lekérdezni ? Ha igen akkor milyen feltételei vannak ?

Válaszodat előre is köszönöm ! :R

[Szerkesztve]

(#2509) Freddy TNT válasza liksoft (#2507) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Azt írja : ''sajnos újra lettek partíciónálva/formázva'' szóval ez elég szotyi. :(

(#2510) liksoft válasza Freddy TNT (#2508) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A Conner-t a Seagate vásárolta fel 94-95 környékén. Megmaradt a név és egy gyártóüzem Nekik amerikában, így találkozhatsz későbbi kb. 2002-ig is a Conner névvel, de sokkal kisebb mennyiségben. Ennyit a történelemről.

Az SCSI-ben is van SMART (már ha a gyártó beletette, hiszen nem egyidős a winyókkal). Lekérdezni is lehet. Van egy érdekes program. Úgy hívják HDSentinel. Részlet a help-ből: [link].

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2511) liksoft válasza Freddy TNT (#2509) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nem feltétlenül gatya az egész, de nagy valószínűséggel ''kézimunkát'' igényel a mentése.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2512) Freddy TNT válasza liksoft (#2510) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Köszönöm a válaszokat :R Okosodtam megint egy kicsit :DDD A Hdsentinelt ismere,de nem tudja lekérdezni. A pontos technikai részleteket sem ismeri.....valszeg túl öregek a vincsik. :(

[Szerkesztve]

(#2513) SalvadorLynx


SalvadorLynx
aktív tag

hello! Tudnátok ajánlani egy adatmentő programot. Egy dvd-ről kéne leszedni az adatokat azt hiszem csak mp3 -at tartalmaz. Isobusterrel nem sikerült, üres dvd-t érzékelt.

(#2514) liksoft válasza SalvadorLynx (#2513) üzenetére


liksoft
Topikgazda

CDRoller? Ha nem, keresd PPetert. (Vidd hozzá, normális áron tudja menteni ha menthető.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2515) LGLuke


LGLuke
őstag

Sziasztok!

Lenne egy fura kérdésem, bár lehet nem ez az illetékes topik, de sajna a vele foglalkozók már régiek.

Norton Ghost-tal szeretném menteni a boot mervlemezem tartalmát friss win install után. Készíteni szeretnék a 12-es változattal egy boot dvd-t, majd erre hozzá copyznám a mentést. Csak a legfontosabb programokat tenném fel, így bármikor új rendszert varázsolhatok, ha történne valami.

A kérdésem a következő: a ghost által kreált speciális image fájl az csak az eredeti merevlemezen lesz használható, vagy esetleg később hdd csere után is felpakolható. Ez ugye azért érdekes, mert az MBR nem egyezik meg minden lemezen még azonos gyártóknál sem, a különböző gyártók különböző típusainak változó szériáiról végkép. Másik lemeznek pedig a mérete is más. Tehát itt csak az a lényeg, hogy legalább akkora lemezre tegyem, mint amekkora maga a ''C'' partícióm, vagy nem megoldható másik lemezre történő áthelyezés.

Utolsó kérdés: csak az adatokat menti a program, vagy az üres helyet is?

A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
Üdvözlettel:
LGLuke

(#2516) VVoid válasza LGLuke (#2515) üzenetére


VVoid
aktív tag

A Norton Ghost partíció tartalmat ment, tehát az MBR-t nem menti. Bármilyen lemezre ráteheted, amire ráfér az adott partíció. És végül, a teljes partíció információt menti, beleértve az üres helyet is, persze azt nem adatként, hiszen nem sok értelme lenne a sok nullát file-ba írni.

(#2517) tgr


tgr
tag

hello
4 partícióra felosztott rendszerwincsimet szerettem volna 1 partícióra összevonni, adattárolásnak. az 1. partíciót, ahol volt a rendszer, megformáztam, össze akartam vonni a 2. partícióval, a partition magic másolgatott is, meg tette a dolgát, de a vége felé hibaüzivel leállt. persze a partíció sérült lett, semmi nem látta, csak a pm, de az legalább jól. a getdataback-el visszahoztam a fontosabb adataimat, de sérültek lehetnek, mert minden file jó néven van, jó kiterjesztéssel, jó mérettel, de nem lehet megnyitni őket (pl. képek feketék csak, doc-ok krixkraxok). van mód rá, hogy kijavítsam az adatokat/ jól kimentsem őket a sérült új partícióról?
köszi

(#2518) liksoft válasza tgr (#2517) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A file-ok típusa alapján tudsz keresőprogramot ráereszteni (vagy lehozza vagy nem), illetve elviszed adatmentéses szakemberhez.

Holnap leszek csak, mert az ADSL nem működik nálam. Szerdáig ígérték a javítást (szombat hajnal halt meg). :D :O :( Invitel.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2519) tgr válasza liksoft (#2518) üzenetére


tgr
tag

inkább csak képek doc-ok lennének fontosak. milyen spéci programmal tudnám őket visszanyerni, hol tudok filetípushoz progit keresni?

(#2520) megabit válasza tgr (#2519) üzenetére


megabit
csendes tag

Szia,

[link]

megabit

www.adatmentes.net

(#2521) Paja800


Paja800
csendes tag

Hello!

A rendszermeghajtó mellett van egy Seagate Barracuda 7200.8 200 Gb-os vinyóm. Éppen másoltam vele, mikor a másolás hirtelen lelassult, majd kattogó hangot adott ki magából.
Miután a gépet újraindítottam, a meghajtó betűjele már nem volt sehol! A Bios továbbra is látja, a Windows viszont nem.
A GetDataBack - lévén windowsos program - nem tud segíteni, mivel nem látja a meghajtót.
A Seagate-nek két programját is (HDD Repairer Seagate Demo 5.0, SeaToolsDOS) ráengedtem (boot floppy készítés, majd midkét programmal lemezellenőrzés), ám semmi hibát - bad sectort legalábbis - nem találtak.
A HDD Regeneratort is elindítottam, de sztem ez is ugyanilyen eredményt hozott volna, viszont kb. 16 órán keresztül tartott volna a lemezvizsgálat, úgyhogy leállítottam...
A MediaTools Professional-ből kéne a boot floppy készítő verzió, mert a neten csak a bootCD-s fajtát találtam meg.
A Partition Magic 8-ban csináltam rescue disc-et, ám floppy-ról bootolva a program nem indult el. :(
Az XP telepítő is látja a lemezt, így már azon gondolkozom, hogy a segítségével újraformatálom, aztán megpróbálom valahogy visszaállítani az adatokat.
Csak hát kb 150Gb-nyi cucctól nem szívesen válik meg az ember...

Mi lehet a megoldás? Lesz még ebből működő meghajtó, vagy halott az ügy? :F

(#2522) dark2


dark2
tag

Üdv!

Összetett kérdésem volna. Kaptam egy hibás 120-as maxtor vinyót (ide, 2MB). Ha gépben van, a gépeknél különböző jelenség van.
a. ventik és ledek egy pillanatra megmozdulnak/bevillannak aztán a gép le is áll
b. elkezd a gép postolni, de a vinyófelismerésnél megáll és nem megy tovább
Nem érzem érintésre, hogy a motor menne, hangja sincs.
Zárlatos? Letapadt a fej?

Megállapítható-e, hogy az elektronika használható? Van egy 80-as maxtorom, amin a smooth chip füstölt el korábban - áttehetem rá a panelt, esetleg életrekel-e?

Avagy ezt nem éri meg szerelgetni - a gyári 3 év garit lehet-e valahogy érvényesíteni? Mert a seagate honlapja szerint 2007.novemberig garis.
Külsérelmi nyom nincs.

Köszi a segítséget!

(#2523) liksoft válasza Paja800 (#2521) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A kapkodás soha nem vezet eredményre. A GDB nem csak partíción belül, hanem fizikai winyón is tud dolgozni. Ha az nem találja, akkor a win driver-e sem kezeli már a winyót. Ebben az esetben adatmentéses céget tudok ajánlani. Viszont a különböző tesztprogikkal óvatosan! Minden felülírás, pláne partícionálás és formattálás (PM és XP) nagy mértékben ront a menthetőségen!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2524) Paja800 válasza liksoft (#2523) üzenetére


Paja800
csendes tag

Köszönöm a segítséget!
A GDB nem látja a meghajtót, az adatmentéses cégek meg nem az én pénztárcámhoz vannak kitalálva.
Nem volt éppen pótolhatatlan az információ, csak jó lett volna...

(#2525) chungee


chungee
addikt

Ezt mivel lehet orvosolni?

[link]

(#2526) liksoft válasza chungee (#2525) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Tudomásul vétellel.

Minden öregszik, minden elhasználódik idővel. A winyók is. Ez nem gond. Tessék figyelni rá, jön-e több hiba is. Ha igen, akkor az adatok mentése drive cseréje következhet.

A hibát okozhatja hibás tápellátás (táp vagy csatlakozó) és túlmelegedés is (az érték alapján a képről ez nem valószínű, csak ha most lett bekapcsolva és még nem melegedett be). Ezek megszüntethetőek, és fontos is ezek rendben tartása.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2527) heurisztika


heurisztika
csendes tag

Üdvözlet mindenkinek. Na itt a lehetőség a nagy guruknak hogy segítsenek nekem...Eltüntek a képeim ,zenéim! Nagyon hosszadalmas lenne most bepötyögni a történetét,de a lényeg az,hogy fizikailag nem töröltem semmit.Kérdésem még:Ha a windows keresője nem találja akkor valóban nem is léteznek?Ha esetleg egy nagytudású zseni aki ráér adna egy mailt vagy egy telefonszámot nagyon megköszönném! :F :F

(#2528) liksoft válasza heurisztika (#2527) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Esetleg az adatlapomnál találsz. :B

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2529) cskamacska


cskamacska
addikt

Üdv!
Vinyó ügyben nagyon rám jár a rúd, és már a biztonsági mentés sem segít. :(
Asus A8N-SLI SE(nF4-SLI), szeptemberben vett 80 gigás WD pata vinyó(WinXP SP2 rendszerlemez, 3 ntfs partíció), majd mindennapi használat, rnedes hűtés(8 centis ventilátor elölről), rendes táp(480 Wattos Hiper Power), 320 gigás Seagate 7200.10 sata másodlagos merevlemez. Előzően két-három boot elötti fagyás a WD-nél, HDSentinel smart hiba mentes, egyébként semmi rendellenes.
Április elején este rendes gépkikapcs. Reggeli indítás után, fura kép fogad(bootot, esetleges scandisket nem láthattam) tiszta asztal-telepítés utáni- és a beállítások konfigurálását végzi -mint telepítés után-. Rendszer nagyon lassan zötyög, profil ugyan az mint amit hónapok óta használok, csak minden eltűnt. Mappák és filerendszer után nem nézek, halálsikoly, idegbaj, ujraindítás. F8, csökkentett mód, scandisk, hibákat keres és talál én meg hagyom(elveszett fájltöredékek). :O Scandisk után fagy. Ujraindít, scandisk, ujraindít, scandisk nem tudom lerázni. Újraindít, nem indul. Azaz nem indul a gép a vinyóval. Lehúzom, megy a gép, és azóta nem is lett csatlakoztatva, pihen és várja a kukát. Nem kellene, zenegyűjteményem és jelszavas füzetkém, iskolai dolgok és sok saját kép rajta. Januári fontosabbak mentése volt, de a CD-t a Windows másik gépen nem olvassa, változatos hibaüzenetekkel.
másik:
Résztvevők: Asus A8N-SLI SE(nF4-SLI) - Seagate 7200.10 320 gigás SATAII változat
Hasszabban a vinyó topikjában: [link]
Röviden: A vinyóra nem sikerült magyar WinXP SP2-t telepíteni, minden esetben fájlmásolás utáni újraindításkor ''Hiba a rendszer betöltésekor'' szöveggel megállt.
Utána megoldás keresése közben az elérési mód AUTO-ról LARGE-re lett állítva a BIOS-ban, de úgy nem is bootolt a vinyó(no meg más sem), lefagyott POST után. Igen ám de azután hiába állítottam vissza AUTO-ra, mindenképp LARGE-ként indul és így fagy.
Januári mentés egy része a Seagate vinyón is megvan, de lehet már nem? :o

Következő lépés mindenképp RAID1 lesz és heti több dvd-s mentés, de addig is valamit kezdenem kellene velük. :( Előre is köszönöm segítséged. :R

[Szerkesztve]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#2530) liksoft válasza cskamacska (#2529) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Jó hosszú lett. Röviden annyit szűrtem le, hogy a 80-as WD haldoklik, a 320-as meg adminisztrációs hibák tömkelege miatt nem boot-ol be.

Adataid mindkettőn voltak, és egyikről sem éred el.

Ha korrekt a fenti leírás, akkor GDB-vel próbálnám a 320-ról menteni először az adatokat. Természetesen nem magáról magára, hanem egy másik winyóra tennék rendszert és a mentő progit egyedüliként, majd utána tenném mellé a sérültet. A második lépcsőben a WD mentése mehet, de kérdéses hogyan, hiszen annak hibája értelmezhetetlen számomra a leírásodból.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2531) cskamacska válasza liksoft (#2530) üzenetére


cskamacska
addikt

A 80-as WD várhat, a Seagate-et pedig megpróbálom barátoméknál menteni.
De mit lehetne kezdeni vele utána? Esetleg egy másik lapban át lehetne állítani az hozzáférést, az segíthetne? Vagy esetleg csak ezzel az alaplappal problémázik?
Van valami esély, hogy valamilyen módon használhatóvá lehet tenni?
Igazából nagyon meglep, hogy egyetlen ilyen paraméter átállítása megfekteti a vinyót, főleg hogy netszerte ajánlják a Windows telepítési gondjának megoldására. :F

Kellemetlenül érint a dolog, mert így egyáltalán nincs saját biztonságos merevlemezem.(van még két bizonytalan Maxtor(DM9 pata/sata) de lehet még azok is jobb állapotban vannak az újaknál..) Igazából a hitem is megrendült, nem tudom milyen vinyót vegyek ezután, hogy a két legmegbízhatóbbnak számító gyártó vinyói szinte újan csütörtököt mondtak. A Maxtor merevlemezeim anno melegben, agyonhajtva, hűtés nélkül! 2-3 évet kibírtak. :(

Esetleg valami ötleted lenne arra hogy milyen merevlemezt vegyek, ami sem raidben, sem magában, sem Windows telepítéskor nem tartogat meglepetéseket?

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#2532) liksoft válasza cskamacska (#2531) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A WD problémáját tegyük későbbre.
A Seagate esetében nagy valószínűséggel konfigurációs gondok lesznek. Ez a winyó stabilitását nem befolyásolja. A gyári tesztprogrammal a mentés után kéne a drive tesztelését elvégezni. A felület felülírását is. Újraindítás után elméletileg a BIOS-nak nem lenne már szabad, hogy felülbírálja a beállításokat. (A probléma a virtuális fejszám. 240 vagy 254.) A teszt után ''szűz'' winyód lesz, mindent 0-ról kell feltenni. Vagyis ami fontos, máshol legyen meg. Ami meg ''nagyon fontos'', az legalább 2 példányban a teszt előtt!

Szerk: Winyóból meg hosszan érvényesíthető garanciájút. A fontos adatokat meg archiválni kell. Ebben az esetben mindegy. A szakmám alapján azt tudom csak megmondani melyiknek milyen típushibája van, de azokat 2-3 évvel ezelőtt vették. A maiak teljesen új konstrukciók, maximum csak saccolni lehet.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2533) Asador


Asador
tag

Hello!

A gondom az, hogy van egy vinyó amin van pár fontos adat amit vissza kéne állítani. Se a típusát, se a hiba jellegét nem tudom, volt kolleganőmé az eszköz. Kérdés az, hogy ilyen problémával foglalkozik-e valaki?
Privibe szívesen várok -de akár ide is- infókat, hogy mennyiért tudhatja meg a lányka, hogy mennyibe kerül a javítás, ha egyeltalán megoldható.
Vagy egy telszámot mit megadhatok neki, hogy elmodja a részleteket.

Köszönet!

(#2534) Lacaone


Lacaone
csendes tag

Sziasztok!Szerintetek lehet formatált hdd-ről adatot visszahozni?Ha igen légyszi segitsetek :(

(#2535) liksoft válasza Lacaone (#2534) üzenetére


liksoft
Topikgazda

IGEN! - NEM!

Tudod, kicsit több információ kéne. Milyen file-rendszer volt, milyen lett, egy vagy több partíció, méretek, alacsony szintű formázás vagy logikai teljes vagy gyors típusúként, stb...

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2536) TitiRii


TitiRii
senior tag

hy liksoft, ugy látom te4 vagy itt ebben a témában a guru.
landolt nálam egy vinyo amit formáztak majd felül telepitettek egy xp vel. mondanom sem kell hogy rosz partiviót :D
easy recorvery-format recorveryvel probállkoztam, talált is ugy durván 700mb filet, ám nem igen használhatóak, se a képek videok word doksik és a többi, ákombákom az egésznek a tartalma, megnyitni semmivel sem lehet őket.
javaslat kéne, mivel probálkozzak még, milyen progikat ajánlasz.
üdv

Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.

(#2537) liksoft válasza TitiRii (#2536) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

GDB. Ha nem segít, akkor a következő progit szakembernek fogják hívni. Ugyanis az adattöredékek alapján kézi rekonstrukciót kell végezni, majd utána tud dolgozni rajta a mentőprogi. Viszont az installáláskor sok adat és adminisztráció felül lett írva. Azok nem hozhatóak vissza. Így a legtöbbet többlépcsős mentéssel lehet kihozni belőle. De nagyon kérdéses a kimenetele. Függ a winyó méretétől is, valamint az OS után még miminden ment fel.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2538) TitiRii válasza liksoft (#2537) üzenetére


TitiRii
senior tag

gdb= get data back? most végzett regelre, többet megtalált, de eddig ebből sem sikerült megnyitni semmit se.
a vinyo egy alig 30gb maxtor, és szimplán csak egy xp lett rárakva, más semmi.
a szakember elvileg én vagyok :D igaz más területen de sajna itt bent a boltban az ilyesmi is rámhárul. persze ha mond egy igazi szakember rá egy jó árat még azt is fontolóra veszük.

Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.

(#2539) Lacaone válasza liksoft (#2535) üzenetére


Lacaone
csendes tag

Format c:-volt.2 particio-ból 1 lett.80gb hdd.csak adatok,dokumentumok,levelek.sima gyors formázás volt.ha vissza lehet hozni kérlek segits,mert nagyon nagy szügségem lenne rá. :O :O

(#2540) liksoft válasza TitiRii (#2538) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Régen is egy partíció volt? Mennyi szabad terület volt az install előtt?

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2541) liksoft válasza Lacaone (#2539) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Mivel partícióváltás is volt, így kérdéses a mentés kimenetele. Elviekben a GDB tud segíteni. Ha nem, akkor a partíciók módosítása miatt ''elcsúszik a banánhéjon''. Ebben az esetben csak kézi segítség után lehet menteni. Ez már szakember, mert az otthoni újrapartícionálgatás csak adatvesztést okoz!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2542) TitiRii válasza liksoft (#2540) üzenetére


TitiRii
senior tag

ugy tudom igen, nem volt sok cucc rajta ahogy nézem tehát elvileg volt rajta bőven szabad hely
anyi történt álítolag hogy install elött felcserélödtek a meghajtó betüjelei, és a d lett az oprendszer a c a dolgok, és fogta formázta a c meghajtót és telepitett oda egy xpt.

Akinek kell valami, vagy akar valamit munka időben keressen az itt megadott telefonszámon! Köszönöm.

(#2543) liksoft válasza TitiRii (#2542) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha gyéren volt kihasználva és csak egy partíció, akkor csak töredékek maradhattak. A winyó elejét jobban használja a rendszer. Még nem csináltam kisérletet, de az XP telepítése során 6-8GB helyet simán felülír. Utána kisebb helyen dolgozik, de az install macerás. Kisebb winyóra is felmegy, mert egyszerre nem kell ennyi hely, csak ha van, akkor kihasználja. Így nem látok mentésre sok esélyt. Igazából tömött 80GB-os winyónál érdemes nekiugrani a mentésnek (50-90% várható). Ennél kisebb esetén rohamosan csökken a kihozatali arány.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2544) sryman


sryman
csendes tag

Sziasztok!

Van egy aprócska kis gondom!
Van egy laptopom és a ''rendes'' gépem.A laptopomon vannak a személyes cuccok és az a gond hogy elindítom egyszer elfut a Winfos csík majd felugrik egy kék képernyő kb 5secre és valami hibaüzeneteket ír ki.(Egyik napról történt a másikra) Sajnos fontos adatok vannak a laptopon ezért vhogy vissza kéne szereznem őket.Az lehetséges hogy veszek egy 2.5->3.5 átalakítót és rákötöm a ''rendes'' gépemre és úgy megnézem hogy csak a winfos szart-e be vagy maga a winyó?És a Getdataback -el (asszem így hívják) visszaszerzem az adatokat? előre is Köszi!

(#2545) liksoft válasza sryman (#2544) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Röviden igen. Viszont jobb lenne külső USB-s házba tenni. Ugyanis ha két XP található egy gépben, van olyan, hogy mindkettő ''meghibban''. A regisztrációs adatbázisukat cseszi el. Ezután már csak install szokott segíteni. USB esetén ilyen nincs, hiszen a boot során még nincs a gépben, így az előbb említett hiba nem fordul elő. Viszont az USB csatornán átviteli hibák keletkezhetnek ha nem megfelelő a winyó tápellátása. Ezért csak az alaplapra forrasztott hátoldali csatlakozók használata a javasolt, és ha a ház 2 USB-s, mindkettőt célszerű használni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2546) -zolee-


-zolee-
tag

Hali. Nekem is van egy nagy gondom, Mégpedig az, hogy volt egy 250GB -os NTFS elsődleges particióm és azt sikerült leformázom, persze még véletlenül sem azt kellett volna. Mire észrevettem már megcsináltam kiterjesztett particióként 2db logikai particióval. Nos a szerencse az, hogy csak gyorsformáztam őket (szintén NTFS -re) és nem is volt rajtuk semmilyen adatforgalom, szóval az adatok elvileg nagyrészt még rajta vannak. Szóval azt szeretném kérdeezni, hogy hogyan lehetne ezeket az adatokat visszaállítani? Még nem kezdtem neki, hogy nehogy mégnagyobb gond legyen. Mennyi esélyem van így, hogy nagyrészt visszaállítsam az adataimat? :F A választ előre is köszönöm.

''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!

(#2547) liksoft válasza -zolee- (#2546) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az adatok visszaállítására viszonylag jó esélyed van, viszont az adminisztráció felülírása miatt az adatmentő programok nagy valószínűséggel hibás következtetésre juthatnak. Így a visszaállított adatok sem lesznek jók. Ez a tipikus esete annak, amikor az eredeti adminisztráció bizonyos elemeit kézzel kell helyreállítani, majd utána lehet menteni az adatokat.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2548) -zolee- válasza liksoft (#2547) üzenetére


-zolee-
tag

És ilyenkor mi a helyzet? Rápacsáltam? Ezek szerint egyedül nem fog menni a visszaállítás? Mert nem tudom, hogy megérné -e sok x forintot kiadni adatmentésre. Nincs esetleg valami progi ilyesmihez... lehet akár fizetős is mert így talán olcsóbban megúszom a dolgot. De ha nincs más lehetőség akkor forduljak valaki hozzáértőhőz? Mit javasolsz?

''Könnyű fizikai munka --> Ólomlapátolás'' by Hypo!

(#2549) liksoft válasza -zolee- (#2548) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Lehet, de nem biztos. Ha maradt valami kis töredék az eredeti adminisztrációs rendszerből (nem tudom megitélni ekkora távolságból), akkor van esélyed a mentésre (pl: GDB). Viszont érdemes végiggondolni pár dolgot: [link]. Bárkihez is viszed, az előzőeket mindenképp gondold végig. A magánembernek szóló részt az árlistában nézd meg. - Esetleg hívj fel telefonon.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2550) GPadmin


GPadmin
csendes tag

Sziasztok!

Szerver mentésekhez idáig Norton Ghostot használtam, viszont most megfeküdt, mert
egy szerverbe amit menteni szeretnék, SATA-s HDD-k vannak...
amit már nem tud kezelni...

Nem tudtok olyan klonozó programot ami tudja kezelni a SATA-t?

Köszi

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.