Hirdetés

2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2351) mr_ricsi válasza liksoft (#2348) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Inkább USB.''
De az ATA adapter olcsóbb, ill. egyszerűbb a vinyó hűtését megoldani, mint 2,5-ös rackben.
Én 2. IDE csatornára tenném, úgyis Masternek van jumperelve a vinyó. Másik csatornán nem szoktak összeveszni az XP-k.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#2352) zszszs


zszszs
tag

Nekem most tűnt fel, hogy a lapom BIOS-ában (Abit NF7 v 2.0) nem lehet beállítani a SMART engedélyezését. Nem is látok sehol SMART információt - everest, hdsent...
Azért furcsa, mert még a régi PII-emen is volt ilyen opció. Vagy csak én vagyok béna és nem látom. Egyébként egy 80GB-os Samsung van benne, meg különböző típusok a mobile rack-ben.

(#2353) liksoft válasza zszszs (#2352) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A diagnosztikai programok ha van lehetőségük rá (driver kezeli a SMART-ot), be szokták kapcsolni, ha a BIOS nem is állítja. Egyébként itt: [link] érdemes ezt a kérdést feltenned.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2354) <Adamsky>


<Adamsky>
nagyúr

Szia liksoft!

Kaptam az unokatesómtól egy 40GB-os Maxtor HDD-t, azzal a kéréssel, hogy ha lehet, akkor mentesm le róla az adatokat...
A lényeg, hogy a HDD a következő képpen jelentkezik be a boot elején:

Maxtor N40P NAR6159Z Secondary Disk fail

Innen F1-el továbblépve a Maxtor gyári programja ugyan látja a lemezt, de semmi egyebet nem tud vele kezdeni. Win alatt, -- hogy őszinte legyek -- nem próbáltam, de nagy valószínűséggel meg sem jelenne.

A Google-ben a fenti sort beírva nem túl sok hasznos infóra akadtam. A használhatónak tűnő linkek szinte egytől egyik valamilyen orosz oldalra mutatnak.

Nekem perpill. úgy tűnik, hogy egy fw. frisstíés talán segítene a vinyón. Mit gondolsz?
Tudnál ebben segíteni?

Előre is kössz a választ!

(#2355) xcbiker válasza <Adamsky> (#2354) üzenetére


xcbiker
addikt

Mentés megoldható az ilyenről, de ehhez szakemberre van szükség.

Notebook javítás, BGA chip csere. Adatmentés Sérült Adathordozókról.

(#2356) liksoft válasza <Adamsky> (#2354) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

10-ből 9 esetben a fejszerelvény döglött, és a gyári adatokat is megsérti. Így tiszta tér és firmware javítás is várható. Van esély a mentésre, de nem ''konyhai generál''.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2357) Freddy TNT válasza liksoft (#2350) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Szia Liksoft !

Van egy szünetmentes tápegység a gép elött és szűri a 220-at. A tápegység vadi új (2 hónapos chiesftec) és van egy tesója a samsungnak ami közvetlen alatta csücsül. (légréssel persze) Hűtve vannak a frontoldalról.

Ennek ellenére is lehet árammal kapcsolatos üzemzavar ?

u.i: van nálam most egy Quantum Fireball hdd. 20 Gb és olyan egészen újfajtának tűnik. (nem a szokványos a teteje, hanem teljesen elüt a Quantum dizájntól)
Elég érdekesen felpörög,de nem látja sem a bios sem a poxermax (arra gondoltam hátha maxtor szériás már) A felpörgése kezdetben normális majd esik a fordulatszám,de nem teljesen. Tovább pörög majd mégegyszer esik a fordulatszám, végül teljesen eléri a sebességet és onnantól kezdve nem hülyül.

Egy olyan gépből való amely állítólag villámsúlytott. Egyedül a vincsi az belőle ami működésre hajlandó. Csak hát éppen nem látszik a biosban.
Lehetséges hogy valamilyen úton-módon leszedjük róla az adatokat ? Nagy része ki volt mentve csak a legutóbbi kb 100 családi fotó nem.

[Szerkesztve]

(#2358) liksoft válasza Freddy TNT (#2357) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Villám ellen nem vagy védve. A szünetmentes ha nem on-line, akkor a többször elmenő és azonnal visszajövő 220 ellen sem vagy védve.

Pontos típussal már talán jobban tudnék százalékos esélyeket mondani. De legalább egy foto kéne. A leírtak alapján Quantum Fireball lct 20 lehet. A menthetősége a hibától függ. Innen nem fogom tudni megmondani.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2359) Freddy TNT válasza liksoft (#2358) üzenetére


Freddy TNT
őstag

Ez sem véd a villám ellen ? [link]
Ezt a családot néztem ki a mostani Blazer helyébe. A honlap elég meggyőzőnek hat. Vagy az egész csak papíron igaz ? :U

A szünetmentes nekem sosincs kikapcsolva. :) A quantummal jól tippeltél
''20,4 Gb Fireball Lct 20''
''Quantum part number Qml20000LD-A''
PN: sg-041rrt-12547-153-28f8

ct 23973512qlt1ar
GTLA: LD20A011-02-A 20,4AT

SN: 052152250981
PGZXX



[Szerkesztve]

(#2360) mr_ricsi válasza liksoft (#2358) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''A szünetmentes ha nem on-line, akkor a többször elmenő és azonnal visszajövő 220 ellen sem vagy védve.''

Ez a táptól is nagyban függ. Nekem aktív PFC-s tápom van, 100-240V közötti a tápfesze, és egyszer kiszámoltam, hogy a primer oldali pufferelkok 1,5 mp-ig képesek táplálni az egész gépemet. A Blazer pedig 20ms alatt kapcsol, amit a gép nem is szabad, hogy észrevegyen.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#2361) Solicidium


Solicidium
aktív tag

Üdv.
Adott egy másfélhetes Hitachi HDT725032VLA360 (T7K500, 320Gb, sata vinyó). Ma lettem figyelmes arra (lehet, hogy azért, mert amióta megvan, azóta fülhallgató nélkül még nem nagyon dolgoztam hosszabban a gép mellet), hogy kb. óránkénti gyakorisággal kattan vagy van amikor ahhoz hasonló ''pendítés'' hangot ad(van mellette egy majd két éves Hitachi 7K250-es, de ennél ez alatt az idő alatt nem vettem észre ilyet, szóval következtetek, hogy nem ő csinálja). Hőméréskletek több progi szerint is konstansan 32-33 fok, hosszas nyúzás esetén mennek fel csak max 37 fokra (amúgy silentbladdel szemből hűtve vannak). HDTach-hel, hdTune-nal, hdsentinellel, és SpeedFan online s.m.a.r.t. adatbázisa alapján eredmények: megvételkori állapothoz képest romlás következett be a spin up time értékben (SpeedFan online értékelője szerint very goodról good-ra esett vissza, számszakilag 111 (talán 128 vagy 138 volt :F) lett ez az érték, amúgy maradt minden maximálison) . Mást nem vettem észre. Feszültségek ha emlékezetem nem csal a régi értékekkel kapcsolatban, akkor everest szerint konstansan estek egy-két századot, viszont stabilak. Konfigom adataimnál. (Talán túl sok eszköz lenne a gépben :F ) Nem egy csúcs táp, de tudtommal nem is a legrosszabbak közül való. A nevezett vinyó már a tápból kijövő utolsó molex csatin van, de elvileg nincs osztva sehol, tehát csak a ''molexlánc'' legvégén van. Amúgy a probléma minimális terhelés mellett jelntkezik, vinyó sem csinál elvileg semmit, bár a rendszer ezen van. Még annyi, hogy tegnap lett kicserélve az elosztó, amiről a gép kapja az áramot egy olyan elosztóra, amiben biztosíték van, gondolom az esetleges túlfesz ellen.

Szóval egyelőre nem tudom, mi tévő legyek. Utánaolvasásom a témában sem hozott megnyugató választ. Mindenestre fontos adataim a másik vinyón is megvannak. Előre is köszönöm, ha valaki végigolvassa. :R
Maximális tisztelettel

(#2362) liksoft válasza mr_ricsi (#2360) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Elsősorban a szünetmentes védelme old le több típus esetén, vagy döglik meg (bármennyire is érdekes), utána a tápegység. Nem a pufferrel van a gond, hanem a kapcsoló üzemű táp működéséből adódó tulajdonság. A pillanatnyi feszültség és a terhelés függvényében vesz ki egy kiszámított időszeletnyi teljesítményt a 220-as oldalról, hogy az alacsony feszültségre tegye át. A többször (és ez a kulcsszó, a többször) el és gyorsan visszajövő feszültség nem a várt amplitudóval jön, így a tápegység hibás időszelettel ''lop'' teljesítményt. Ez túlfesz impulzust okozhat, amitől a táp újfent ''meghibban'' és ''hozza'' a következő hibát.

Természetesen aprofi táp ez ellen is védett, de a középkategória már nem. Ezek a legtöbb esetben letiltanak, így csak 220-ból ki, egy perc várakozás, vissza és megy minden tovább. De az egyszerűbbek beállnak a pecsenyesütők közé, és rendezik a ház bélését.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2363) liksoft válasza Solicidium (#2361) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Ha csak egyet kattan, akkor a fejeket kiteszi parkolóvillára. Azok a Hita (IBM fejlesztés) winyók teszik ezt, amelyeket üveglemezzel szereltek. A hőtágulása nem azonos az üvegnek meg a mágneses rétegnek. Mielőtt kritikus értéket érne el, a felületen egy helyen várakozó fejet (így körben melegszik a fej alatt a lemez, hoszen a légpárna összenyomott (forró) levegő) viszi ki a lemeztől messze parkoló pozícióba. A forgást nem állítja le, így marad gyors reagálású, de védi a lemezeket.

Feltételezésem szerint ez lehet a hang oka.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2364) Solicidium válasza liksoft (#2363) üzenetére


Solicidium
aktív tag

Köszi a választ. Igen, gondoltam erre, mert a Te tolladból olvastam már ezt itt valahol a fórumon a Hita hdd-kel kaopcsolatban. Végülis mára úgy módosultaka dolgok, hogy néha (max 20 percenként) halk kattanás a vinyók felől a tegnapi markánsabb hang helyett, viszont ez semmi más problémát idáig nem okozott vagy emiatt nem jelntkezett. Nagyon nem tudok mit csinálni vele. Majd nézem S.M.A.R.T értékeket. Csak ne lenne az a fránya SpeedFan. Mert ott a mind a fitness mind a performance 96,96%-ra csökkent a 100%-ról. (miközben csak a spin up time érték romlott minimálisan). Na mindegy. Gondolom többet úgy sem tehetek. Többi progi szerint minden maximális.
Azért egy bíztató ''tedd azt'' vagy valami ilyesmit várnék valakitől, ha lehet. ;] köszi. üdv.

(#2365) MyCroft04


MyCroft04
csendes tag

Sziasztok! Üdv Mindenkinek!

Volna egy kis problémám, bár valószínűleg nem én vagyok az egyetlen ezen a fórumon, de nem volt időm és türelmem végignézni a rengeteg hozzászólást!
Ezért mindenkitől elnézést kérek!!!!!!!!!!!!

A probléma a következő:
Este leállítottam a gépet minden gond nélkül! Másnap kapcsolnám be, nem indul!
Bejön a Win logo, alatta a kék kockák, egyszer megakadnak, állnak fél percig, aztán megint elkezdenek rohangálni, a gép meg csak pislog, és nem indul!
Van benne két HDD, az egyik 80 GB SATA, ezen van a rendszer, a másik egy 160 GB ATA, két részre osztva, megfelezve! A 160-as háttértárként működne, de mégse!
Ha lehúzom, akkor gond nélkül beindul a rendszer, ha viszont rá van dugva a gépre, akkor csak csökkentett módban indul be! Akkor viszont lehet rajta dolgozni! Most elkezdtem kiírni róla az adatokat NERO-val de fullon van!
Szerintetek mit kéne tennem?????? Miért van ez a probléma????????

Előre is köszi a segítséget!!!!!!!!! :W

(#2366) liksoft válasza MyCroft04 (#2365) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A hiba okát nem tudom, többet kéne tudni róla. Lehet vezérlő, kábel vagy winyó probléma is.

Az adatok mentését viszont fontossági sorrendben végezném. Először a legfontosabbat, utána a kevésbé...... Ugyanis bármikor meghalhat menet közben (ha a winyó a hibás).

Egy SMART riport nem ártana, abból többet lehetne kihámozni. (Ha a HDSentinel nyers riportját küldöd, akkor inkább mail-ben, mert nagy.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2367) MyCroft04 válasza liksoft (#2366) üzenetére


MyCroft04
csendes tag

Szia!

Bocsi, de ilyet még nem csináltam! Hogy is tudom megnézni ezt a SMART riportot? :B
Ja, és az adatok lementése sikerült, asszem! Több mint 20 DvD lemezbe került! :W
Szóval SMART, akkor hogy is? Csökkentett módban meg tudom nézni?

(#2368) moko2 válasza MyCroft04 (#2367) üzenetére


moko2
tag

sziasztok!

160gb,samsung,sata.epp el akartam adni,tele adatokkal.zenevel legfoképpen.potolhatatlan.minden elojel nelkul bekrepált.bios latja,melegszik,hangot ad,kattog.windows nem lep tul rajta mar.van esely az adatok visszaszerzesere?nem tul dragan,nem vagyok most gazdag.

---Enni s pihenni!---

(#2369) sanyecli


sanyecli
csendes tag

HI!

A következő történt:
A lányom beszedett egy csomó vírust a gépére, leírtottam a vírusokat, utánna reinstall windows. Amik a dokumentum mappában voltak cuccok azokat nem találom, az összes többi megmaradt. Fizikailag biztos rajta van a vinyón, mert a helyet figlalja, de nem látom sehol.
MIT TEGYEK? SOS

Előre is köszi a segítséget. :F

(#2370) liksoft válasza MyCroft04 (#2367) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

[link] Itt van a program topikja. Sokmindent megtudhatsz belőle. Mail-ben a programtól nyers riportot kérnék, vagy a program írójának is elküldheted. A csökkentett módot nem tudom, nem próbáltam. Ha így nem dolgozik a progi, akkor próbáld úgy indítani a gépet, hogy a BIOS-ban letiltod a második winyó detektjét. Az ide csatornát ne! Így az XP bejön az első winyóról, és a driver éledése után veszi fel a második winyót. Esetleg így át tudod verni a rendszert.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2371) liksoft válasza moko2 (#2368) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Az eddigi tapasztalatom alapján olcsón nem megy. Ha az adatok pótolhatatlanok, akkor tedd fel a polcra, és gyűjtögess.

Adatvesztéskor a legfontosabb lépések:

1. Összegyűjteni mi veszett el.
2. Mi az ami valamilyen módon pótolható (csak időbe telik).
3. Megmarad a valódi veszteség ami forintosítható.

Ennek a hiánynak és árának ismeretében lehet adatmentést választani. Pontosan kell végiggondolni, mert a legtöbb esetben csak egy próbálkozásra van lehetőség. Vagyis ha az első nem jön be, akkor ugrunk a következőre - na ez a felejtős!

1. Alig van hiány, nem ér meg pénzt - garancia érvényesítése.
2. Van hiány de 5-10 ezret ér - ismerős, haver segíthet.
3. Komolyabb adatok hiányoznak - szakember keresése.
4. Életbevágó adatok vesztek el - CSAK ADATMENTÉSES PROFI kezébe szabad adni, a számítógép márkaszervízét is célszerű kihagyni.

Gondold végig, Neked kell döntened.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2372) liksoft válasza sanyecli (#2369) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Próbáld úgy, hogy a Total Commandert beállítod úgy, hogy minden file-t mutasson meg. Találkoztam olyannal, hogy ilyen reinstall után rejtett könyvtárba tette a régi cuccokat.

Ha ez nem nyert, akkor GDB-vel lehet segíteni a bajon. (Fizetős adatmentéses program.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2373) moko2 válasza liksoft (#2371) üzenetére


moko2
tag

szia!


gari nincs és pénz sem sok.50 giga zene a fájó pont.elkepzelésem sincs honnan szerzem meg.
nem lehet hogy a vinyon csak az elektronika halt meg?ezek nem potolhato dolgok?

---Enni s pihenni!---

(#2374) liksoft válasza moko2 (#2373) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

A Sam szériára azon belül több esetén gyári számra összepárosította az elektronikát a mechanikával. Vagyis egy elektronika csere kis eséllyel húz ki a pácból. A kollégám ilyenkor ''újraépíti'' a panelt egy másik hibátlanon. Vagyis fel kell áldozni egy másikat. Viszont sokszor a belső erősítő vagy a fej mondja be az unalmast. Ekkor viszont tiszta térben kell dolgozni.

Vagyis pótolható, de nem olcsó az alkatrész sem a szerszám hozzá.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2375) VVoid válasza moko2 (#2373) üzenetére


VVoid
aktív tag

Csak azon csodálkozom, hogy ha vannak pótolhatatlan, vagy legalábbis nehezen pótolható adatok, az ember miért nem menti el azokat idejében? Pl. egy DVD-író és lemezek beszerzése olcsó mulatság ahhoz képest, hogy mennyit veszíthetsz. Vagy egy másik, backup vinyó, ha unod írogatni a DVD-ket. Azok az adatok, amelyek csak egy vinyón vannak, olyan, mintha nem is lennének.

(#2376) sanyecli válasza liksoft (#2372) üzenetére


sanyecli
csendes tag

Köszi!
GDB-vel sikerült minden adatot kimentenem.
Örök hálám. :Y

(#2377) jenko


jenko
tag

Hello, a köv. a problémám:
[link]
az itt olvasottak alapján elképzelhető, hogy egy usb-keretbe téve orvosolható.
De kíváncsi lennék, találkozott-e más is hasonlóval, vagy hogy mi lehet az oka (túlfeszt kaphat alaplap usb-n keresztül egy másik ezköztől :F )

Tudtátok, hogyha a ''mama'' szó betűi közül egyet elvesztek, hármat meg megváltoztattok, azt kapjátok, hogy ''sör''? Csodálatos, nem?

(#2378) bumper


bumper
senior tag

Sata vinyó 4 partícióból 3at nem formátozottnak lát az xp.
GetDataBack demóverzióval megtalálta szinte az összes adatot, de a visszamásoláshoz a progi teljes verziójára lenne szükségem. :U
Tudtok olyan ingyenes szoftvert mondani, amivel visszanyerhetem az adataim?

(#2379) Sárpac


Sárpac
nagyúr

Sziasztok!

A kövi a problémám a laptopom winyója érdekesen szabályos halk kattogó hangot hallat.
Néztem smart adatokat, de ott egyenlőre nincs hiba!
Vajon miért csinálja?Eddig nem volt.

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#2380) Sárpac


Sárpac
nagyúr

Hard Disk Sentinellel:
Teljesítmény 100% Kiváló
Kondíció 80% Kiváló

Szal nem értem miért csinálja!:O

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#2381) liksoft válasza bumper (#2378) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Adminisztrációs sérülése van a winyónak. Valószínűleg memória gond miatt több partíció adminisztrációs területére hibás adatot írt vissza lezáráskor. Ingyenes programot nem tudok, viszont az ára olcsóbb mintha szakemberhez vinnéd.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2382) liksoft válasza Sárpac (#2380) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A teljesítmény az átviteli sebességet és egyéb külső kapcsolattartásban fontos adatokat tartalmazza. A kondíció viszont a winyó belseje. Javaslom, hogy küldj riportot a program írójának (info@hdsentinel.hu és .com címre is, mert a szolgáltatója nem 100-as (és nincs választási lehetősége sem!!)), akkor pontosabb képet kaphatsz a winyód állapotáról. [link]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2383) Sárpac válasza liksoft (#2382) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Köszi szépen a linket!:)
Még egy kérdésem lenne a smart adatoknál az adat-mező az tulképpen micsoda?Mit jelent?

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#2384) liksoft válasza Sárpac (#2383) üzenetére


liksoft
Topikgazda

A valódi értékeket. A többit ebből számítja a drive gyári algoritmus alapján. Ugye mindenki kicsit fényezi magát. A sentinel mechanikai adatmentésenátesett winyók smart-ját is megkapta, így algoritmusa keményebb a gyárinál. A server-hez ajánlott algoritmusnál 50% alá lettek belőve a mentéses drive-ok hibái. Így ha nem hirtelen hal meg, 50% felett nagy adatvesztés nem várható. Persze nem célszerű ezt sem megvárni!

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2385) Sárpac válasza liksoft (#2384) üzenetére


Sárpac
nagyúr

Néztem a hd tune programmal 3-4 ponton amik főleg az írással állnak kapcsolatban minden egyes kattanáskor emelkedik a data érték...
Szal gáz van, vagy elég egy sima format is hátha gyengélkedik írásba az egyik szektor?

Alapfesz alatt a maximumon túl!

(#2386) Overmind


Overmind
aktív tag

Üdv all!

Nem HDD-s kérdés, de hátha valaki tudja a választ. Egy 2 gigás miniSD-t próbáltam ketté partícionálni. Az XP nem tudja megcsinálni. Viszont az Acronis elvileg megtudná, azt írja minden rendben zajlik, de a 2. partícióra azt írja, hogy invalid format. Próbáltam már FAT-ra, FAT32-re, NTFS-re particionálni, de ugyana. :( Próbáltam több kisebb partíciót csinálni, de semmi. 1 gigáig jó, fölötte invalid format. Valakinek vmi ötlet? :F

(#2387) liksoft válasza Overmind (#2386) üzenetére


liksoft
Topikgazda

És egyben látod a 2 gigát? Ugyanis a kártyaolvasókban vannak limitek. Így ahogy nőnek a kártyák kapacitásai, úgy kell venni új olvasót, vagy ha szerencsénk van, a firmware-e upgrade-elhető.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2388) Overmind válasza liksoft (#2387) üzenetére


Overmind
aktív tag

Egyben tökéletesen lehet rá másolni. Azért akarom csak partícionálni, mert a telóm csak 1 gigáig látja. Az a baj, hogy annyira noname az olvasóm, hogy nemcsak rajta nincs márka, de még a CD-jén sincs, sőt egy kedves win98 only felirat figyel rajta. :Y Ezek után a firmware frissítés mission impossible szintű. :( Pedig jó ötlet lett volna, nem is gondoltam rá.

(#2389) liksoft válasza Overmind (#2388) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Az egész 2 giga megtölthető a gépről? Visszaolvasva is korrekt? (Írd fel, vedd ki, tegyél be másik kártyát, vedd ki, majd utána tedd vissza és olvasd vissza a vizsgálandót, nehogy a cache bezavarjon.) A firmware csak akkor jöhet számításba, ha NEM tudja a 2 gigát.

A telo nem tudja inicializálni? Tudom pazarlás, de csak a felét használod.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2390) Overmind válasza liksoft (#2389) üzenetére


Overmind
aktív tag

Úgy tűnik a 2 giga hibátlanul működik. Sőt, igazság szerint a telefonomon is megy így, csak nem tudja olvasni az 1 giga után lévő adatokat. A mappákat meg tudja jeleníteni a tel, de a file-okat már nem látja. Tehát azzal nincs gond, hogy nem tudom egyáltalán használni. A gond, hogy csak a felét tudom.
Inicializálást így értetted?

[Szerkesztve]

(#2391) Overmind válasza Overmind (#2390) üzenetére


Overmind
aktív tag

Most vettem észre, hogy egyáltalán nem tudok több partíciót csinálni. Tehát mérettől függetlenül. Csak 1 db partíció kap kötetet, a többi nem. Úgyhogy meg sem jelenik pl a saját gépben. Van valami trükk memóriakártyáknál? Hogy az egyik partíciót azt mappának kell álcázni és onnan elérni vagy... valami ilyesmi? Egyáltalán sikerült már valakinek memóriakártyát partícionálnia?

(#2392) liksoft válasza Overmind (#2391) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Nekem. DOS alatt saját fejlesztésű programmal. Ugyanis egyszerű tárolóként kezeltem.

Viszont ha driver van a dologban, akkor elképzelhető, hogy annak az adminisztrációja csak egy drive kezelésére képes. Majd ha 40-80GB kapacitásúak lesznek a kártyák, akkor ez az igény megjelenik, és ''pöcsölik'' majd a rendszereket. :D

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2393) Overmind válasza liksoft (#2392) üzenetére


Overmind
aktív tag

Azt a progit ki lehet próbálni? :)
Igazából nincs nagyon kedvem kivárni a a 40< gigás driveokat. :P Remélem akkor már nem ekkora memóriakarim lesz. :D
Amúgy kössz a tippeket! Most egy darabig le kell állnom a partícionálásról, mert nem halad a szakdogám.

(#2394) liksoft válasza Overmind (#2393) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Persze! Eljössz adatmentésben dolgozni, és ha a ''szamárlétrát'' végigjártad (2-3 év szakember mellett), akkor szívesen a kezedbe adom.

Bocsi, de ez munkaeszköz. Ebből élek. Ez biztosítja a kenyeret a családomnak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2395) mr_ricsi válasza Overmind (#2391) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Most vettem észre, hogy egyáltalán nem tudok több partíciót csinálni.''

A kártyaolvasód az a fajta, hogy ha üresen bedugod a PC-be, akkor is kap betűjelet? (Ha multi kártyaolvasód van, akkor foglalatonként 1-1 betűjelet?)

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#2396) mr_ricsi


mr_ricsi
veterán

Tegnap szétszedtem a RAID0-t, és az egyik vinyójának első particióját (rajta egy teljes XP) az XP telepítő sikeresen megformázta FAT32-re.
Az adatokat már mind sikeresen lemetettem róla, így most lehetőség adódik egy kis kísérletezésre.
2 projectet találtam ki:
- Szeretném a RAID első perticióját helyreállítani. A 2. tökéletesen működik, és az elsőről is minden adat leszedhető volt, a könyvtárstruktúra és a hosszú fájlnevek is épen maradtak.A FAT32 formázási időből is arra következtetek, hogy csak gyorsformázás volt, ill. tudom, hogy csak a bootfájlokat írta a lemezre.
A particiós táblában kézzel átírtam NTFS-re, így most minden formázatlan NTFS-nek látja.
Nem tudtok-e esetleg valami progit, ami az NTFS-t javítani tudja?
Szerintem csak a fájlrendszer eleje hiányozhat, viszont annak NTFS-nél is van másolata valahol a lemezen.

- Szeretném a lementett wint egy másik lemezen beüzemelni. Erre azt találtam ki, hogy telepítek egy XP-t, majd annak a fájljait felülírom a lementett fájlokkal. (Ha szerencsém van, akkor minden működik, ha nincs, akkor elvesztettem fél órát az életemből.)
Ehhez olyan bootcd kellene, ami írja-olvassa az NTFS-t. Pl. ha egy teljes NTFS supporttal rendelkező LinuxLiveCD-t tudna valaki ajánlani, az nagy segítség lenne.

Köszi!

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#2397) Overmind válasza liksoft (#2394) üzenetére


Overmind
aktív tag

Ja OK, azt hittem vmi freeware progi, de így már vágom.

(#2398) Overmind válasza mr_ricsi (#2395) üzenetére


Overmind
aktív tag

Pontosan. Multi, és akár van bennük kari, akár nincs, mindegyik kap 1-1 betűjelet.

(#2399) mr_ricsi válasza Overmind (#2398) üzenetére


mr_ricsi
veterán

''Multi, és akár van bennük kari, akár nincs, mindegyik kap 1-1 betűjelet.''
Na látod! Ezért nem tudsz több particiót csinálni, mert nem a kártya kap betűjelet, hanem a csatolóchip. (És ez az olvasódban alkalmazott IC hardveres korlátja, firmware frissítéssel sem oldható fel.)

Mondjuk, ami még érdekes lehet -és erre Liksoft tudna választ adni- hogy pl. a pendriveoknak ugyanolyan particiós táblája van, mint a vinyóknak? Mert ha a floppykéhoz hasonló, akkor nem is lehet rajtuk 1-nél több partició.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#2400) mr_ricsi válasza mr_ricsi (#2396) üzenetére


mr_ricsi
veterán

- NTFS javítva, adatok látszanak. (Már a chkdsk is átment rajta,és túlélte. :) )

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.