Hirdetés

2020. május 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2401) mr_ricsi


mr_ricsi
(veterán)

Néhány free progit ajánlanék.

Testdisk: [link]
Egy hozzáértő gatyába tudja rázni vele a széthullott particiót. (Hozzá nem értő pedig könnyedén jóvátehetetlen károkat tud okozni!)

xxclone: [link]
Nem kell többé fizetős progikat lopni, ha valaki egyik vinyóról a másikra akarja költöztetni a teljes rendszerét. ;]
A CoolTools részét is nagyon érdemes megkukkantani!

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#2402) liksoft válasza mr_ricsi (#2401) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

:R

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2403) Freddy TNT válasza liksoft (#2402) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Szia Liksoft !

A kezembe akadt ismét egy vincsi,de nem jutok vele zöld ágra....
Egy Quantum (illetve már maxtor cimkés) 40 Gb-s vincsiről lenne szó. Azért írom így körbe,mert egy kissé megkopott a cimkéje és olvashatatlan. Olyan Quantum feelingű a kinézete,de már a maxtor dobta piacra. Asszem ez már a problémás korszak ? :U

Na mind1. Az a helyzet, hogy nagyon-nagyon lassú a lemez-elérése. Kb 10 percet kell várni mire egy Live cd-ről elérem a vincsit. ( feltelepített win be sem akar bootolni, vagy nagyon lassú és nem tudtam kivárni)
De akkor még csak addig jutok el, hogy látszik, hogy ''C'' meghajtó. partition magic-el rámásztam, amire kb ismét 10 perc ment el a detect-re.
Első ránézésre nincs probléma, de feladtam a dolgot mert ekkor már 1 órája molyoltam vele.

Végül elindítottam egy powermax-ot és minden passzol vele. Basic Quick test-re azt írta, hogy ajánlott a full teszt elvégzése így annak is nekiestem.
A hibakód a következő lett :666f6278

A tulaj azt mondta hordozó vincsi volt és kellenének az adatok róla. Úgy gondolom odavághatta valahová és deformálódott a fej...vagy hülyeség ? :B

Szerinted menthetőek az adatok ? Ha igen akkor hogy ? Fél napos backup-al ? :D

(#2404) liksoft válasza Freddy TNT (#2403) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

A full teszt nem ír a lemezre?

Egyébként D540X vagy D740X lesz az a winyó. Mindkettő mentése macerás. A leírtak alapján a fejre, belső erősítőre gyanakszom első menetben, de nem zárható ki amit írtál, hogy esett egyet. Nem biztos, hogy ''házi'' módszerekkel lesz adat belőle. Még a mentős emberkék is utálják ezeket.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2405) Freddy TNT válasza liksoft (#2404) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

A quick test után javasolta a powermax a full tesztet. Azonban kb 5 perc után kidobta azt a hibakódot amit beírtam ide. Szóval gyakorlatilag nem megy le rajta csak a quick test.

Milyen árat mondanál rá kb ? Megkérdezem az emberünket, hogy megérné-e neki annyiért....
A matricán valami d64cx vagy ilyesmi látszik. ebből a d 4cx a biztos.

(#2406) liksoft válasza Freddy TNT (#2405) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Az D540X lesz, 2 lemez 4 fej (D740X 1 lemez 2 fej). A mechanikán a szitázott felirat közepén LE van és nem VQ (D740X), valamint a fedelet a csatlakozóknál 6-os torx csavar is fogja a szokásos 6 keresztcsavar mellett (D740X-en nincs).

Privi ment.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2407) Freddy TNT válasza liksoft (#2406) üzenetére


Freddy TNT
(őstag)

Privit vettem.
Ennek a tetejét 6 normál csillag csavar fogja+a csatlakozó felöli oldalon egy torzfejű csavar (mi így hívjuk ezt a 6 csillagút :D) A fejszerelvény és a motor feletti rögzítőcsavarokat nem látom mert a matricát nem szedtem le róla :)

Nemrég beszéltem a tulajdonossal és elmondása szerint egyszer csak belassult, majd ilyen állapotba került. És nem ejtette le. Asszem a mechanikát ezzel kihúzhatjuk :)) Valszeg fej-erősítős ? :U :F

Az árat továbbítom. Ha neki megéri akkor felkereslek, hogy hogyan tovább.

Kellemes hétvégét !

(#2408) sakto


sakto
(senior tag)

sziasztok...a következö gondom lenne, épitetem össze az uj gépem..nagy kapkodás stb és valahogy sikerült forditva bedugni a winyora a táp csatit........többet nem is indult el vele a gép..keresek valami mágust aki az adatokat ki tudná menteni rola..képek+zenék...a vinyo igazábol nem érdekel ha nem lehet megmenteni... ha esetleg van valaki aki emberi áron ezt megnézné netán ki is tudná menteni az adatokat az jo lenne!

(#2409) Toomy


Toomy
(senior tag)

Hy !
liksoft kollegát kérdem .
Adott egy 250-es MAXTOR Diamondmax 9-es PATA winyó , aminek az elektronikáján kiégett egy chip. Cseréltem rajta elektronikát , de a winyó csak kattog . Akkor ez most mechanikailag is sérült nemdebár ?
Szerencsére nem meló volt rajta , de vannak privát képek amiket azért sajnálok.
Akkor itt a ''konyhai generál'' :DDD már karcsú , ha jók az értesüléseim.

Autószereléssel, vizsgáztatással kapcsolatban lehet privátban érdeklődni! --- HIMIHUMI vizsga NEM MEGY!!! --- Telefon hétköznap 9-19-ig 06203115827 XI.ker / Százhalombatta

(#2410) liksoft válasza Toomy (#2409) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Röviden igen.

Ráadásul a Maxtor híres arról, hogy az eredeti fejszerelvénnyel szeret csak olvasni. Vagyis a mentése macerás ha megoldható. Ezért nem tartozik az olcsók közé.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2411) mr_ricsi


mr_ricsi
(veterán)

Érdekes állatfaj ez a DM10-es Maxtor család. A SATÁ-s változatról eddig is tudott volt, hogy hajlamos összeakadni az NForce3-4 chipsetek SATAvezérlőivel. (Ilyen esetben lehet a vinyóhoz firmware frissítést kérni a Maxtor supporttól)

Most viszont a PATA változatnál is tapasztaltam egy ''kis'' inkompatibilitást: egy Abit Serillel2 (Sil3112) PATA->SATA átalakítóval raktam egy NF3 SATAportjára, és 40MB/s-os burst átvitelt ill. CRCErrorRate val=1-et tapasztaltam. A HDD-t cseréltem egy DM9-re, úgy minden OK.
Viszont amikor az NVidia Sata drivert kicseréltem a szabvány M$-osra, a burst megjavult, a CRC maradt hibás, és nagyon kesze-kusza görbét láttam az NTune olvasási tesztjén.
PATA porton pedig minden rendben van.

Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!

(#2412) liksoft válasza mr_ricsi (#2411) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Tudod a kompatibilitás miatt nagyon tele van a hócipőm. Ha el lehetne fogadtatni a gyártókkal, hogy egy vagy két gyártó készítene csak interface chip-et, akkor működne. De amíg mindenki a saját pecsenyéjét sütögeti, addig káosz lesz. Ezt pedig sajna az esetek többségében csak adatvesztés után veszi észre az átlag felhasználó.

Az időzítések minimális ''csúszása'' miatt lehet ilyen. Ha a kábel két végén lévő két gyártó ugyanannak az értéknek a csúsztatását végzi, lehet kommunikációs gond. Mindkettő határon belüli (talán éppen), de ez elég lehet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2413) Overmind


Overmind
(aktív tag)

Szia Liksoft!

Jobban utánajártam és jött egy esetleges megoldás az SD kari gondra, amit irtam nemrég. A lényeg, hogy elvileg 8 sector és 4k cluster size- ra kellene formáznom a 2 gigás SD-t FAT-ban. Ezt azért nem értem, mert igy csak 251 megás lesz. :S Meg alapból 63 szektoros és 32k a cluster size. Szóval akárhogy agyalok a 8 sector, 4096byte clust nem jön össze... Tudnál tipped adni, hogy lehet-e ilyenre formázni egyáltalán?

Üdv!

(#2414) liksoft válasza Overmind (#2413) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ha jól emlékszem, az 1GB volt a korlát Nálad.

Ha igen, akkor nem fogod megoldani. Ugyanis az eszköz bit szinten csak addig címez. Pont ugyanolyan mint a winyóknál a 28 és 48 bit címzés. Ha nagyobbra formázod, akkor ''körbefordul'' majd, és az elejét felül írja. Ha pedig egyedi módon két partícióra tudod osztani, akkor még meg kell írnod hozzá a drivert ami nem egy, hanem két partíciót is tud kezelni.

Végiggondolva a fenti következtetést tudom csak levonni a meglévő rendszerekből. Ha véletlenül találsz olyan drivert ami képes kezelni két partíciót is, akkor kérlek jelezd.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2415) marsu válasza liksoft (#2414) üzenetére


marsu
(addikt)

Szia liksoft!

Van egy Maxtor 120 Gigás winyóm, amin az elektronika halt el. Sikerült szereznem egy ugyanolyan Maxtor winyót, elektronika csere után az adatokat sikerült lementenem. A mechanikus rész teljesen hibátlan. De most van két winyó de csak egy elektronika...

Mit tudnál vele kezdeni?

Press any key to continue ...

(#2416) liksoft válasza marsu (#2415) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Én valószínűleg nem sokat. Te viszont találhatsz hozzá hasonló elektronikát. Előtte viszont teszteld egy kicsit, hogy megéri-e?

Adatmentéshez nem jó használni ''döglött'' eszközt. Bármikor okozhat gondot, így ezt felvállalni nem tudom. Használt ezközt csak végszükség esetén szabad használni. Ha nincs más.

Köszönöm, hogy gondoltál rám. :R

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2417) Overmind válasza liksoft (#2414) üzenetére


Overmind
(aktív tag)

Üdv! A telefon ismert fel 1 gigát, egyébként 2 gigás és működik is minden egyéb eszközzel. Ezért nem értem, hogy tudták kingstonék ilyenre formázni. Particionálni azt lehet Windows Mobile 2005 operációs rendszerű telóval és egy ehhez irt progival, és ezek után fel is ismeri. Ha érdekel, ez a WM5torage nevű progi. Több helyről hallottam, hogy működik, én nem tudtam kipróbálni, mert sajnos nincs ismerősöm akitől tudnék ilyen telót kérni.

(#2418) liksoft válasza Overmind (#2417) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Akkor tisztázzuk.

Két 1GB-os partíciót szeretnél rá, ha jól tudom. Azért, mert a ''telód'' csak az első 1GB-ot tudja kezelni. PC-n meg használnád a második 1GB-ot is. Ehhez keresel programot.

Az egy db 1GB partícióval nincs gond.

A második 1GB partíció is létre hozható a felületen adminisztrációjával együtt spéci programmal. De mivel kezeled? Tudomásom szerint és Mr_Ricsi is így tudja [link], egy kártyához egy drive vagyis egy partíció tartozik. Legalábbis az eddig általunk ismert összes driver NEM támogatja a többpartíciós kártyák kezelését.

Vagyis nem a kialakítása a gond, hanem a használata.

Ha a fentieket a gyakorlatban is meg tudod cáfolni, akkor érdekel a megoldás. De én nem ismerek ilyent.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2419) Overmind válasza liksoft (#2418) üzenetére


Overmind
(aktív tag)

A telón akarom használni a 2. gigát. PC-n tökéletes akkor is ha teló csak 1-et kezel. És a teló tudja a 2 gigát, de olyanra kellene formáznom amit nem tudok vagy particionálnom kellene, amit szintén nem tudok. Mármint egyikhez sincs cuccom. Utóbbinál egyesek azt irták simán lehet használni, de tartok tőle nekik wm2005-ös telójuk van és ezzel tudják. De ha érdekel rákérdezek! A másik progi amivel kezelni lehet az az activesync. Uis egyik particio megy kártyaolvasóval, másik meg activsync-el. Csak utóbbi sajna lassú, de igy műxik.

(#2420) liksoft válasza Overmind (#2419) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

OK. Ha a telefonod tudja a 2GB-ot, akkor egy partícióba kéne formázni, mert így lesz a legkevesebb kompatibilitási problémád. Viszont ha nem tudja (mert már találkoztál olyannal aki hallott már róla, hogy....) (legalábbis ez jön le az ismerősökre való hivatkozásodból), az gáz.

A telefon tulajdonságait és a benne való formázást meg a telefonos topikban fogod megtudni, itt tőlem biztosan nem. Ugyanis nálam egy telefon ott KEZDŐDIK és VÉGZŐDIK, hogy a túloldalon lévővel beszélgetni tudok. A többi csicsa tök fölösleges marhaság. Rásóznak az emberre egy sokkal drágább berendezést, mondván Neked erre van szükséged. Holnap már helyettünk is fognak gondolkodni! Vezetik majd az autónkat, megcsinálják a gyereket helyettünk, elmennek szabira, stb.... Akkor mi minek leszünk? :F

Az activsync-et meg megnézem. Nem ismerem.

Szerk: Cseréld el két 1GB-osra és megoldódik minden gondod.

[Szerkesztve]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2421) Overmind válasza liksoft (#2420) üzenetére


Overmind
(aktív tag)

Üdv! Ha a telefon ott kezdődik és végződik ahol irtad, akkor ne nézd meg az activesync-et, mivel windows ce okostelókhoz van ilyen program. Ez csak akkor jó ha vki telón akar particionált sd-t használni. A telefonos része a dolognak már tisztázott, csak azért irtam, mert a formázást nem vágtam igy 8 szektorosan, de tényleg jobban megéri venni egy új kártyát. Köszi az eddigi tippeket, ha esetleg találok olyan drivert amit irtál, ami nem csak okostelhez jó, hanem bármihez, akkor belinkelem ide.

(#2422) liksoft válasza Overmind (#2421) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

:R

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2423) NMEAthos


NMEAthos
(csendes tag)

Üdv!

Kérdésem főleg liksoft-nak szólna..., de értelmes ötleteket természetesen bárkitől elfogadok :)

Valamikor pár hónapja egy előzőleg ellenőrzött, frissen particionált 120-as seagate vinyó érdekesen pusztult el nálam (pedig pont én ürítettem le hogy tiszta lappal induljon):

Partíciókat létrehoztam, párszor újraindítottam a gépet, majd az utolsó újraindításnál a nagyszerű vindóz miatt ''reteszt'' kellett használnom az újraindításhoz (mivel az XP unalmasba váltott). Na attól kezdve olyan szinten semmi nincs a vinyóval, hogy még a BIOS sem ismeri fel, hátmég az OP rendszer...

Nem adatmentés miatt lenne fontos a dolog (mármint hogy menjen), hanem a vinyó miatt. Mégiscsak pénz van benne, és amíg szinte ingyen lenne esély arra hogy rendbe lehessen hozni, addig megéri.

A kérdés: Ki mire tippel?

Ami biztos: Nem táp hiba, mert az normálisan működik azóta is, és 8 IDE eszközzel már volt terhelve. Nem villámcsapás stb., mert szünetmentes is van.

Előre is köszi minden értelmes hozzászólást

Respect is Everything

(#2424) liksoft válasza NMEAthos (#2423) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Nem indul az autóm. Mi lehet?

Motor, gyújtás, akku, sebváltó, kerekek, stb..... esetleg üzemanyag? :D

Ha nagyon hirtelen kapcsoltad ki majyd vissza, akkor keletkezhet feszültségingadozás, vagy a gyári adminisztrációs területre hibás írás záráskor. De mivel sem típust, dem leírást arról, hogy mit csinál nem adtál, így még tippelni sem tudok, hogy elektronikai, mechanikai, vagy firmware sérülése van. Inkább elektronikaira tippelek, de ennek egy százalékkal nagyobb az esélye mint a többinek.

A doki sem fog műteni röntgen és CT nélkül.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2425) NMEAthos


NMEAthos
(csendes tag)

Hali!

Igazad van, kissé hiányos volt a leírás... akkor nézzük:

- nem lett leállítva a gép, csak reset-et nyomtam neki, szóval nem hinném h emiatt sokat ingadozna az ellátás.
- Ugye azt már írtam h még a BIOS sem ismeri fel (nekem ez a legnagyobb bajom, mert így a gyári diagnosztikai programok sem tudnak mit kezdeni a dologgal).
- Amikor elindítom a gépet akkor a vinyó is felpörög, aztán mint aki nem szeretne a max fordulatszámon járni, mindíg újra felpörgeti a lemezeket, persze úgy, hogy kb 1 másodpercenként ad a motornak áramot (tehát nem lassul le és áll meg a lemez teljesen) és persze közben pozicionálási hangok is hallhatóak. Kb fél perc után megunja és leáll.

Még mielőtt gondd lett volna vele, végigment a seagate diagnosztikai progija, de nem talált semmi kivetnivalót.

A HDD a következő:

Seagate Barracuda 7200.7 120 GB (ST3120026A) ( MB Cache)
Firmware: 3.06

Hozzá kell tenni, hogy nem csak ez az egy vinyó volt a gépben, de a másiknak nem lett baja. Én mindenesetre a Windows-ra gyanakszom, volt már hasonló példa 80-as Seagattel, immáron 4 alkalommal, de az csak logikai hibás lett, hardverrel nem volt gond.

És végül, ami aggodalomra adhat okot, hogy mindkét HDD egy HighPoint 370-es vezérlőre volt kötve, ergo még a vezérlő meghajtó progija is bejátszhat, minthogy nincs jóváhagyva a Microsoft által.


Közben eszembe jutott még egy kérdés: Miért van az, hogy Seagate és WD vinyóknál néha (főleg ha nincs mit csinálniuk) hallani halk pozicionálási hangokat, mintha lemezellenőrzés menne :) . Ezeknél persze még egyáltalán nem fordult elő gond, pedig a legöregebb (60-as Seagate) már nem mai gyerek, 2002 őszi. Maxtorom is van, de annál pl nem jelentkezik ilyesmi.

[Szerkesztve]

Respect is Everything

(#2426) liksoft válasza NMEAthos (#2425) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Én is használok HPT 370-et, meg Wint is. Nem itt van a gond. Én inkább a tápegységre, vagy inkább a tápcsatlakozásra gondolok. Ahogy resetet nyomsz, megmozdítod a házat. Ha ekkor ''elmegy'' a táp hibás csatlakozó miatt, majd ''visszajön'', elléggé gyilkos impulzusokat tud adni a winyónak. Inkább elektronikára tudok tippelni. De a felületről olvasott jel alapján érzékeli a pontos fordulatszámot, így a mechanikán belüli elektronika sérülése sem zárható ki.

Vagyis meghalt. Ha van gari rá, akkor próbáld meg érvényesíteni. Ha a vásárlás helyén nem garis, akkor kérdezd meg itt: [link]

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2427) Cowek


Cowek
(csendes tag)

Sziasztok!

Elszállt egy 200GB-os winyóm, mégpedig olyas formán hogy nem pörög fel. Ráraktam egy ugyanolyan típusú merevlemez elektronikáját, ami sajnos 2 évell újabb kiadás.
Ezért ugyan megpörgette, de fel nem ismerte a rendszer és a BIOS.
Az egyik megoldás ami szóba jöhet szerintem, hogy szerzek egy olyan 2005.05 körüli gyártású SP2014N-es IDE-s Samsung lemezt aminek az elektronikja képes életre kelteni egy mentés erejég a lemezt. Ha valakinek van ilyen kérem szóljon.
Ha valakinek van jobb ötlete, és segít szívesen, annak mégjobban örülnék :)

Természetesen áldoznék is rá, egy elfogadható összeget. (A KÜRT ZRT számomra nem elfogadtható ;] )

Előre is köszi![Szerkesztve]

Üdv!

(#2428) fulcrum


fulcrum
(tag)

Sziasztok

Valaki tud magyarázatot az alábbi sztorira? 4db seagate 250gb csak úgy a teszt kedvéért raid5-be kötve, egy intel ich8r vezérlővel. Amikor már napok óta egészségesen működött a raid tömb, és jól ment a vista, véletlenül úgy sikerült összedugnom őket egy átpakolás alkalmával, hogy a tápcsatlakozó egyik szélső ága összeért a winyók csatlakozójának középső ágával, még egy picit szikrázott is. Ez egy tápelosztó volt, tehát a 4-ből 2 winyó volt rá kötve.. Összepakolva a raid5 tömb elszállt, nem is tudta újjáépíteni. Viszont a winyók külön-külön azóta is tökéletesen működnek, többször lettek formázva, semmi bajuk. Használjam őkat nyugodtan? A raid miért szállt el, ha a winyók épek maradtak?

Linux for human beings

(#2429) fulcrum


fulcrum
(tag)

... lehet hogy rossz fórumba írtam, bocs...

Linux for human beings

(#2430) liksoft válasza Cowek (#2427) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Privi ment.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2431) liksoft válasza fulcrum (#2428) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szikrázni akkor tud, ha feszültség alatt dolgoztál velük. Nem elég ''kinyomni'', a 220-ból ki kell húzni. Az az áramimpulzus a két winyó elektronikájának és a hozzájuk tartozó controller-nek sem tett jót. Mennek RAID5-ben is? Ugyanis lehet, hogy a chipset RAID része ment tönkre. Így még külön-külön használhatóak maradnak, de a vezérlő már nem százas, nem biztos, hogy célszerű továbbra is használni.

Vagyis egy alapos, minden lehetőségre kiterjedő teszt nagyon kéne neki. Legközelebb viszont húzd ki a gépet.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2432) Tangerine


Tangerine
(senior tag)

Szerintetek ez a hang mire utal? Elektronika-hiba, vagy fizikai?
[link]
Egy IBM 80 GB (AVVA) vincsi egyébként.

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#2433) liksoft válasza Tangerine (#2432) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Ha jól hallom, felpörög, majd kattog.

Ez bizony 85%-ban a fejszerelvény hibája, 10% felületi sérülés, 5% külső elektronika. Ha a felület mechanikailag és mágnesesen is ép, menthető, de tisztateres mentés várható.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2434) Tangerine válasza liksoft (#2433) üzenetére


Tangerine
(senior tag)

Ettől féltem. Akkor valószínűleg hiába veszek egy ugyanilyen elektronikát. :(
Mennyibe fájhat egy ilyen mentés?

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#2435) liksoft válasza Tangerine (#2434) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Azért sem menne másik elektronikával (mint a Maxtornál), mert gyári számra párosítja a gyár az elektronikát és a mechanikát.

Adatmentő cégenként változik az ár. 60e-300e között várható (nettó). Viszont minőségi munka csak 100-tól indul. Ennek az az oka, hogy a munkaeszközök (tiszta tér, szerszámok) nem olcsók. Azt is ki kell termelni. Valahol 100-150 között van az az alsó határ, ami alatti munkánál már képtelenség a mai drive-okhoz szükséges minőségű hátteret biztosítani. (Vagy a veszteségből él a cég.)

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2436) Tangerine válasza liksoft (#2435) üzenetére


Tangerine
(senior tag)

köszi, akkor asszem így marad egyelőre

Vacillálni, vagy nem vacillálni, ez itt a kérdés, vagy mégse?

(#2437) mordon1


mordon1
(csendes tag)

Sziasztok!

MI van akkor, ha a 60G-s IBM HDD-mre írt CHS: 16383/16/63 és a Part.Magic meg azt mondja róla, hogy 7943/240/63 (ezt hibának mondja, szerinte 255h 63s).
Egyébként olvashatatlanná vált a disk, bár a rajta lévő 5 partícióból a 2 NTFS úgy-ahogy olvasható, de nagyon szeretném a többi 3 FAT-osat is valahogy lementeni...
Ötlet?
:W

(#2438) liksoft válasza mordon1 (#2437) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

A drive-ra írt 16383/16/63 a kompatibilitási érték CHS módban.

A 255 head LBA üzemmód általános gépben.
A 240 head LARGE üzemmód, vagy márkás gép (pl: Compaq,...)

Mindenképp az eredeti fejszámnak megfelelő állapotban kell megpróbálni a mentést. Vagyis lehet, hogy másik gépbe kell átrakni, ha a BIOS nem engedi a korrekt beállítást.

Azért az is érdekelne, hogy csak logikai hiba van, vagy a drive hibás, kezd esetleg meghalni, és ez okozott adatvesztést. Ugyanis ebben az esetben nem célszerű nyúzni és próbálkozni, mert ha még működőképes, akkor is kérdéses meddig.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2439) mordon1 válasza liksoft (#2438) üzenetére


mordon1
(csendes tag)

Köszönöm a gyors reagálást! :)
Nos, igen, tényleg egy ''összerakott'' gépben ült le 5 évet a disk (ASUS TUSL2 alaplapon) és amikor kifeküdt (iszonyat lassan bootolt be, semmi sem működött, ujraindítás után pedig bootolni sem akart) egy Compaq-ban próbáltam feléleszteni.
A DFT (hitachi programja) szerint döglődik, töröljem le vagy ő kijavítja, de abban sem lesz köszönet, a hibás szektorokat ''újraírja'' elég sokat nyeszereg működés közben, és nagyon sokszor áll minden amig valahogy magához nem tér (gondolom mikor elunja a kerregve-korrigálást), viszont az NTFS partíciókról ezzel amódszerrel sokmindent sikerült kibányászni.
Ezekszerint az eredeti masinában jobb esély van az adatok kinyerésére?
Vagy esetleg Compaq-ban el sem szabad indítani?
Ezt akkor jól el...indítottam...
:W

[Szerkesztve]

(#2440) liksoft válasza mordon1 (#2439) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

A DFT ''javítását'' mentéskor nem szabad elindítani, mert beletöröl helyenként a felületbe. Ezzel a mentési esélyedet leharmadoltad. Valamint az eredeti vagy azzal azonos gépben kéne próbálni, úgy, hogy az OS közben NE írjon vissza! Vagyis eléggé sikerült leamortizálnod mentéses szemmel nézve.

Legközelebb csak azt tudom tanácsolni, várj addíg bármilyen lépéssel, míg szakemberrel nem beszélted meg a lehetőségeket.

Nem eleve reménytelen a mostani helyzeted, de ahhoz, hogy relatív jó mentést tudj kihozni belőle, a munkád után inkább szakember segítségét (fizetős tutira) tudom javasolni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2441) mordon1 válasza liksoft (#2440) üzenetére


mordon1
(csendes tag)

A DFT-t nem engedtem javítani, viszont sajnos a chkdsk ráfutott ...
Tkp sokáig nem akart bebootolni a gép, ha rajta volt ez a hdd, hát magára hagytam...
Nem kellett volna...

(#2442) Dumb


Dumb
(senior tag)

Adatmentésre-visszaállításra lenne szükségem. Nem látom az intézőben a vinyót (1 partició) Hitachi 80 GB-os. Biosban látom, és a lemzkezelésnél is, de ott azt irja, nem használt, vagy ilyesmi... Képek voltak rajta, ami szeretnék visszakapni. Hová forduljak? Köszönöm

"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

(#2443) liksoft válasza Dumb (#2442) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Próbáld meg a Get Data Back adatmentő progit. Fizetős! Másik lehetőség, hogy utánakérdezel adatmentéses cégeknél, ki mennyiért vállalja. Más lehetőségek, más árak.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2444) Dumb válasza liksoft (#2443) üzenetére


Dumb
(senior tag)

Értem, köszi. És a cégek kb 20.000 vállalhatják? Az reális? Mindenki azt írja, 15+áfától.

"Aki háborúzik, az a legnagyobb barom!"

(#2445) liksoft válasza Dumb (#2444) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Mivel nem láttam, így nem tudom milyen sérülése van. Vagyis látatlanban árat nem fogok tudni mondani. Mivel én ezzel foglalkozom, természetesen ''én fogom a legtöbbet visszahozni Neked a legolcsóbb áron''. ;] Vagy körülnézel, és döntesz. Azt sajna nem nekem, hanem Neked kell.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2446) zsiga667 válasza Freddy TNT (#2407) üzenetére


zsiga667
(addikt)

Tudom hogy teljesen OFF és ráadásul ezeréves postra válaszolok, de leendő mérnökemberként azért szúrja a szemem elég erősen... :DDD
''Ennek a tetejét 6 normál csillag csavar fogja+a csatlakozó felöli oldalon egy torzfejű csavar (mi így hívjuk ezt a 6 csillagút :D)''
[link]

(#2447) Thakee


Thakee
(csendes tag)

Szia Liksoft!

Lenne egy elég nagy problémám,remélem legalább fel tudsz világositani, hogy mi lehet egyáltalán a probléma...

Szóval egy 250gb-os samsung winchesterről lenne szó, vettem új gépet,de winchestert nem vettem,mert a régi gépbe kb 4 hónapja tettem bele. Átraktam az új gépbe és az istennek nem látta.Gondoltam nem kinlódok vele visszatettem a régibe, de már az sem látta...
beletettem egy másik gépbe slave-ként de teljesen megfagyasztotta a rendszeremet,egyszerűen nem indult a windows.a Winyó felpörög, halk kattogó hang hallatszik 3-5 mpenként.Elvittem szervizbe, próbálták easy recovery-vel de nem látta,a biosban sem látszik,sehol... :O Az a baj, hogy nagyon fontos adatok voltak rajta, számlázóprogi,bérszámfejtő progi, magyarul minden ami egy cég működéséhez kell...Két partició van,duplán rajta van minden adat,de mindez csak vagy 10giga..hogy lehetne ezt levarázsolni róla???milyen hibája lehet?fizikai,elektronikai? hová forduljak?
Segitségedet előre is köszönöm!!!

(#2448) liksoft válasza Thakee (#2447) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

Szia!

Vidd adatmentéses szakemberhez. Célszerű rááldozni inkább, mint ellőni az utolsó lehetőséget. Itt van egy ''értékbecslés'': [link], és a honlapomon [link] megtalálon a legfontosabb információkat. Az egyik oldalon a többi mentő céget is felsoroltam akiket felleltem a neten.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

(#2449) harry


harry
(veterán)

Bocs, először írtam és aztán kerestem, de azért offba rakom, he esetleg mégis lenne ötleted a témával kapcsoaltban. Megkeresem PPetert.
Hello, azt szeretném megkérdezni, hogy DVD lemezről lehet-e csinálni valahogy adatmentést? Ismerősöm megírt egy lemezt több fontos adattal, amit valamiért nem tudnak beolvasni. Van erre valami házi módszer is, vagy lehet ilyet egyáltalán? Pl GetDataBack-hez hasonló progival?

[Szerkesztve]

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#2450) liksoft válasza harry (#2449) üzenetére


liksoft
(Topikgazda)

A mentés lehetősége nagymértékben függ a hiba okától. Logikailag vagy fizikailag sérült. Ha fizikailag, akkor gyenge írás, vagy a tükörréteg sérülése. PPeter rendelkezik a legtöbb lehetőséggel. Jól gondoltad. Otthoni nekifutásnak [link] talán ezt tudom ajánlani. Én inkább winyóban vagyok otthon.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.