Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#10079) liksoft válasza adrian94 (#10076) üzenetére


liksoft
Topikgazda

Szia!

Ilyenkor a nagy kérdés, mennyit írtál rá! Őszinte leszek, mivel aktívan használod, és a feltételezett mentést is ide tetted, erre nem fogsz tudni válaszolni. Viszont az esélyeket ez fogja meghatározni.

1. Azt kéne megtudni pontosan, mi is okozta az adatvesztést. egy formázás, a drive teljes törlése (parancsként), vagy akár particionálás? Meg kell találni az eredeti partíció pontos helyét, és adminisztrációjának töredéket is a mentés első fázisában. Az is kérdéses, volt-e valamilyen titkosítás file szinten az adatokon, mert ha igen, akkor az NTFS bejegyzése nélkül nem biztos, hogy visszahozható. Ugyanis nem elég a file mentése, azt még dekódolni is kéne, de ha nincs meg a hozzá való kulcs, akkor mivel, és hogyan?
2. Mennyi adat ment a "lecsóba" azzal, hogy írásra használtad a meghajtót. Ez azért gond, mert az adatmentő program először analizál, majd ebből a saját adatbázisból dolgozik. Közben az operációs rendszer nem tud róla, hogy a program épp honnan olvasott adatokat ír rajta keresztül a meghajtóra. Sokszor ugyanazt a területet használják, és ekkor történik az adatvesztés. Hiszen ami a mentő programnak értékes adat, az az OS számára üres terület, tehát oda írhat..... Tipikusan olyan mikor az ember vágja a fa ágát mikor ül rajta, de nem nézi merre van a törzse.....

Tudom javasolni, hogy gondolatban szedd össze, mi veszett el. Ebből mi szerezhető be máshonnan (net, rokonok, barátok). Megmarad a veszteség. Ha ez megér egy mentést, akkor vidd szakemberhez, azt hiszem ebből a helyzetből ő fogja a legtöbbet visszahozni.

Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik). hdd-mentes.hu

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.