- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
M@trixfan
addikt
válasz
Phantomhive #11198 üzenetére
Szerintem meg a banán körtébb mint az íróasztal
Nagyságrenddel jobb a színhűsége és a képi dinamikája mint a mellete lévő sima MBP-nek. Eleve IPS és megdöbbentően szép a feketéje is. Ezt már az iPad 3-nál is néztem, hogy milyen jó.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Phantomhive #11198 üzenetére
mihez képest?
-
M@trixfan
addikt
Esetleg vékonyabb design, kikerül az optika. Személy szerint a HDD kikerülését várnám nagyon, ez az üveg kiszedéses, szétszedéses megoldás egy rémálom és marhára nem Apple-like érzés.Mondják azt, hogy "Mechanical is obsolete" és legyen egy SSD lehetőség a ramok mellett, amit alulról lehetne felcsúsztatni. Ha lesz Retina Display iMac akkor az agyam eldobom, de tényleg. Az i4 és az új iPad óta legszívesebben csak ilyen megjelenítőket használnék. Eszméletlen az új rMBP kijelzője is. Nemcsak a krisztálytiszta felbontás, hanem a fekete szint és a színhelyesség is. Az biztos, hogy ha lesz Retina Display akor az opció lesz ultramagas felárral.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
Damage #11192 üzenetére
Ötletem sincs, hogy mire lehet számítani iMac ügyileg. Valószínűleg ugyan azokat a forrásokat követjük
De ha nem sürget semmi határidő, akkor mély levegő, tedd félre az árát-ha már megvan- és várj a frissítésig, nem fogod megbánni(már csak az értékromlás megelőzés végett sem) ebben bármikor fogadok
Türelem tornaterem. -
tDr1v3r
veterán
válasz
Phantomhive #11191 üzenetére
Milyen 500 nap?Kevertem az MBP-vel, abból jött Late.Late 2011 a legutolsó iMac.
Amúgy én sem venném meg már, de csak azért, mert hamarosan jön a frissítési ciklusa... hardveresen úgyse lesz nagyobb előrelépés (Ivy-vel nem lesz sokkal gyorsabb, GPU meg ugye lényegtelen neked), esetleg design ésvagy kijelzőügyileg fog fejlődni. Legalábbis szerintem...
[ Módosította: philoxenia ]
-
Damage
senior tag
válasz
Phantomhive #11191 üzenetére
Igen! Új gépet szeretnék és boltból, és tudom…másfél éve nem frissítették (remélem nem jut a Mac Pro sorsára, amit 3 évig nem frissítettek), idáig 200 valahány nap volt a frissítési ciklus. Pont emiatt nem merek vásárolni…
Először 13" Pro-t szerettem volna. Nem volt 4 magos, emiatt lemondtam róla. Most jön az új 13" Pro. Nem tudom, hogy 4 magos lesz-e, de nincs szükségem ekkora kijelzőn retina display-ra (főleg olyan feláron, amire gondolnak). Ezért el is vetettem a 13" Pro-t…
Nemrég vettünk a páromnak egy 13" Air-t 256 SSD-vel, ezáltal feleslegessé vált a 13" 6,1 Unibody-m. Inkább egy erősebb iMac és ha hordozni kell, elviszem a párom Air-jét.
Remélem a 27"-es iMac felbontása nem változik (totál felesleges lenne a nagyobb felbontás ezen a méreten, most egy 32"-os TV-t használok külső monitorként FullHD-ban és bőven elég). Legyen benne SSD + HDD, USB3, firewire, erős (min.) 4 magos CPU, gyors RAM (8 Gb is elég), és választható touchpad egér helyett…és ami a legfontosabb….egy Cinema Display-t megközelítő ISP kijelző! -
Phantomhive
aktív tag
válasz
Damage #11190 üzenetére
ha ujonnan akarsz vasarolni ujat, bolti aron, akkor szerintem eszedbe ne jusson venni.
500 napja nem frissultek; tuti biztosra vennem, hogy okt-nov magassagaban frissulni fognak.
hogy miben az jo kerdes. nem szivargott roluk semmi a neten, de teny h az i5 elegge elvetted mindenrol a fokuszt. -
Damage
senior tag
Hallott valaki valami jó kis pletykát az új iMac-kel kapcsolatban? Nagyon régen frissítették utoljára, nem merek egyelőre vásárolni. Kíváncsi vagyok, hogy a 27"-os verzió miben fog változni...
-
empe220
csendes tag
válasz
tDr1v3r #11182 üzenetére
Értelek. Mondjuk a 6630 M és az Intel HD 3000 között a benchmark list szerint jelentős a különbség ezért is filóztam. És a számolásom úgy néz ki, hogy : 190 000(macmini) + 40 000 (monitor) / 250 000 ( mbp ) + majd később a monitor 40 ért. tehát a mbp vel 290 re jövök ki majd a végére.
Neked vannak tapasztalataid az Intel HD 3000 el? Videóvágásra pl alkalmas valamennyire? Mert gondolom a Photoshop meg az illustrator folyékony lesz azzal nem lesz gondom i5 csak tud gyorsan dolgozni, de pl egy adobe premier??
-
TheMarci
addikt
válasz
empe220 #11178 üzenetére
Szerintem ezt csak te tudod eldönteni, hogy kell -e cipelned, illetve használod -e máshol. Ha nem cipelnéd, és csak asztalnál használod, akkor fölösleges macbook, illetve fordítva. Én sokat cipelem, amikor utazok erre-arra, így csak a laptop jöhetett szóba, de ez emberfüggő.
-
empe220
csendes tag
Helló!
A segítségeteket szeretném kérni!
Szeretnék vásárolni egy Mac -et. Grafikusként elérkezettnek láttam az időt, hogy megismerkedjek az osx el. Alapból PS, Illustrator -ra , esetleg valami lazább videóvágóra használnám. Nagy játék igényeim nincsneek, egyszer egyszer egy kis minecraft vagy wow.
Két gépen filózom, mivel a keretem max. 250 . 000ft , ezért használtak.
Az egyik a 2011 es Mac Mini i5 , 4Gb Ram , Ati Radeon 6630M + Bill. 190 000 körül. A másik pedig egy Macbook Pro 13" i5 4Gb RAM , Intel HD 3000 250 000 körül. Mindkettőt csatlakoztatnám itthon egy IPS paneles LG monitorra, tehát a munkához a képernyő méret nem lenne gond. De kérdem én, melyik az ésszerűbbb? A Mac Mini olcsóbb, de lehet hogy megérné, hogy hordozgatható a Macbook Pro. Nem sűrűn hurcibálom, de ha egyetemre megyek hasznos lehet, és ha msot veszek egy Mac Minit , nem tudom mennyit buknék rajta ha mondjuk egy év mulva eladom mert kell egy macbook pro.
1 hónapja meditálok a problémán és egyre égetőbb lenne, előre is köszönöm a segítséget!
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
2009 late mini-vel lehet streamelni a képet apple tv-re?
Vagy jobban megéri hdmi-vel rákötni tv-re? ( 7-8 m távolság) -
Kommy
veterán
Kéne nekem egy kis segítség Time Machine-ból kiszedni egy régebbi fájlt. A gondom az, hogy csak szeptember (ekkor lett újrarakva a gép és visszaállítva tima machine al) elejéig tudok visszamenni addig világos rózsaszín a pontos utána sötét viszont árlisisig megvennak a backupok.
És nekem egy junius végi fájl kéne ami most sötét így nem tudom kiválasztani
-
koma106
senior tag
válasz
DanielK #11170 üzenetére
Arra vártam én is már tavasz óta, hogy jöjjön az új imac én meg veszek régit akciósan. Aztán visszaolvastam a neten, hogy mi volt az előző generáció-váltásnál és akkor nem volt nagy akció. Végül fogtam magam és megvettem eleve "jóárasítva" (nem hivatalos apple boltból)...
-
DanielK
addikt
Ha jön új imac, akkor a régiek kaphatóak lesznek jóárasítva az apreknél? Úgy mint a late 2011 macbook prok?
-
Persze, mert az X11 alrendszerrel fut - nem nagyon vesződtek a Cocoára portolással
koma106: Ezt nem böngészőben kell csinálni? Mert akkor csak feldobhatsz egy Firefoxot, és menni fog. (Én csak számlákat szoktam fizetni, óraállást jelentgetni nem.)
tDr1v3r: De a Windows licenc nem.
-
koma106
senior tag
Friss mac tulajdonos speciális problémája:
Rezsi óraállásokat neten szoktam havonta bejelenteni. Főgáz, Elmű felületet nem támogatja az OS X-t (vagy csak én nem találom, hogy hol). A kérdés kissé költői: ezért telepítsek egy windows-t is, vagy ezért vásároljak parallel-t?
Kissé dühítő!
-
rii
nagyúr
mindekttő vlami rettenetesen kicsi kiejlzővel rendelkezik ))))-.
fene a pofám )))-.
kindózon hozzszoktam a netlimiterhez ))))-. -
rii
nagyúr
hello
a gép hálózati forgalmát monitorozó programot nem tudtok mondani?
amin grafikonban nagyban lehetne látni a received meg a sent-et ... irdalmatlan belassulásaink vannak a hálón
-
bobooo
addikt
Üdv,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám működésre bírni a screenshot készítést Snow Leopárdon? próbáltam az összes billentyű kombinácáiót amivel lehet készíteni, de egyikkel se ment clipboardba/ment le desktopra.. a kamera fényép készítés hang az viszont kattan egyet amikor nyomok pl.: egy Command+Shift+3
Olvastam Google-ben de nem sikerült a megoldásra lelnem. Ezt is próbáltam de a .plistbe nekem nincsenek ilyen adataim..
Segítségeteket előre is köszönöm
-
-
DanielK
addikt
Súlyos problémám van.
Teljesen újratelepítettem az ML 10.8.1-et. Viszont ezen leírás alapján nem megy a TRIM enable procedúra.
Egy ilyet dob ki, amikor ezt futtatom le sudo kextcache -system-prelinked-kernel:
mach_kernel does not contain requested arch: i386
Mi lehet a gond vagy mit csináljak, hogy menjen a TRIM? -
HollyBoni
veterán
Photoshop-ban hogy lehetne rögz0teni azt a területet ahol a kép van megnyitva? Nagyítok vagy kicsinyítek és össze vissza ugrál. Be lehet úgy állítani mint a windows-os verzióban?
-
válasz
Solar_Wind #11138 üzenetére
De lehet, hogy ő nem szeretné, ha automatikusan beíródna a user/pass-a.
-
koma106
senior tag
Sziasztok!
Tanuló mac felhasználó vagyok, most éppen a kulcskarikával küzdök. Hogyan tudom kikapcsolni (nekem nincs rá szükségem)? Pl. Minden facebook bejelentkezéskor rákérdez, hogy engedélyezés mindig, tiltás, engedélyezés. Miért nincs olyan opció, h. tiltás mindig? Hol tudom lelőni ezt az opciót?(Az app store-ban is megkérdeztem, azt mondták nem kellene felugrania kulcskarikának, a bolti gépeken csak a safari kérdez rá a jelszó megjegyzésre, kulcskarika ott nem ugrik elő.
-
Ærni
tag
válasz
Nyugdíjas #11134 üzenetére
Nem egy helyen olvastam, hogy ha külön megveszi az ember az SSD-t és aztán egy szervízben beszerelteti sokkal olcsóbban kijön, mintha az adott boltban kérné, hogy végezzék el ugyanezt a műveletet. De ha rosszul tudom kérlek homályosítsatok fel és nézzétek el nekem esetleges hiányosságaimat. Azért jöttem ide kérdezni, hogy aki többet tud a dolgokról majd helybeigazít
-
Ærni
tag
Mondjuk az én olvasatomban iMacet azok vesznek, akik fotókat szerkesztenek, videókat vágnak vagyis valami profi dolgot végeznek vele.
Nekem a Word, Excel, Keynote, Net, Letöltések, Zene és videó tárolásra lenne hivatva. Hdmi csatlakozóval ha hazahoznám probléma nélkül rá tudnám kötni a szobámban a TV-re. Nem mellesleg eléggé mobil kis készülék lenne.
Egy MacBook Pro még ha a legolcsóbb is többre lenne hivatott mint az általam megjelölt dolgok vagy én érzem rosszul?Ear001: Jól hangzik a HDD és az SSD kombinációja, de az a gond, hogy ez + 200 ezer forint lenne és úgy már viszont kevésbbé vonzó. Ezt a cserét meg tudják csinálni egy szervízban vagy ha ilyet akarok így kell megrendelnem?
-
Kommy
veterán
válasz
Alex91 #11129 üzenetére
csak abban az esetben nevezném drgának ha az embernek nics semmilye, ha van monitora + bill + egér akkor miért drága, akkor én éppen az iMac-et tartom drágának mivel felesleges dolgokat vesz meg az ember, ráadásul koliba hurcolászni egy iMac-et az egy kicsit vicc kategória.
-
Ear001
addikt
én már a harmadik Minimnél tartok. Az elsőt ismerkedni vettem, a második és a mostani már pénzkereső gép volt. Amit leírtál, arra tökéletes, de ennél sokkal többet is tud, nálunk kiadványszerkesztésben bizonyít.
A procisebességnél szerintem döntőbb, hogy milyen grafika van benne a Radeonos változat érezhetően gyorsabb, mint az Inteles. Ami szintén durva gyorsulás az az SSD beépítése. Én benne hagytam a gyári merevlemezt is, így ugyan elég nagy a sűrűség a gépben, de közvetlen elérésű és gyors háttértárnak jól jön az a 750GB, a rendszer meg a dokumentumok-adatok jól elvannak a gyors SSD. Ez többet dob, mint egy erősebb processzor és többet, mint a memóriabővítés. Így nálam simán elfut ablakban egy Win 7 és mellette az OS X döccenők, belasulások nélkül.
A mostani aluházas Mini is nagyon csendes, bár melegebb, mint az előző, fehér műanyag házas darabok, igaz több is benne a merevlemez, ha nem megy a processzor kihasználtsága tartósabban 60% fölé, amit nálam csak a filmek vágása, néha nagyon sok kötegelt oldal InDesignolása tud kiváltani, ilyenkor van hangja a ventillátornak, különben semmit sem hallani.
-
Ærni
tag
Üdv!
Napokban elgondolkodtam egy 2.7 Ghz-es processzorral felszerelt Mac mini vásárlásán. A főbb felhasználási területek netezés, filmek letöltése, zenehallgatás, filmnézés (TV-re rákötve) illetve a kollégiumban lévő monitoromra is rá tudnám kötni ezáltal komolyabb "vasam" lenne, mint a jelenlegi acer emachines laptopom. A játék az nem téma, mert rendelkezem egy PS3-mal. Továbbá iPadem is van, szóval biztos előnyös lenne.
Akinek esetleg van Mac minije leírná nekem a tapasztalatait? Mire használja?
Köszönöm a válaszaitokat!
-
Kasza08
őstag
Egyszerű képszerkesztésre ti mit használtok? Nekem valami tényleg Windows Paint szintű kéne, nem olyan, mint a Seashore, meg Paintbrush. Azokat nem tudom használni. Előre beállítani a felbontást, még azt sem tudom mekkora képet akarok csinálni, réteges.. Közben nem tudom változtatni és wáá. Csak ezért van fent VMware-rel a windows, mert kell a paint
-
HollyBoni
veterán
Jorus, hoodoo köszi!
iTunes-ban ez a beimportálás hogy van? Csináltam egy playlistet, mobilról behúztam a számokat a playlist-re de akkor is lejátsza ha a mobil nincs bedugva. Külön elmenti az iTunes?
-
HollyBoni
veterán
Tudtok ajánlani valami jó kép nézegetőt? Mint az iPhoto, de ne csak a kameráról importáltakat lehessen megnézni, hanem mindent ami a gépen van.
-
Xero
nagyúr
-
czanga
őstag
sziasztok.
Agility 3 belekerült a kis mini-be.
Snow leo alatt (10.5.8) Trim support = NO. Amennyiben jól emlékszem, ez azért van, mert csak az Apple álltal száűllított SSD-kkel működik. - vagy ez nem normális?
Van rá mód, hogy bekapcsoljam? Terminal parancs?
Trim Enabler Patch app jó megoldás erre?
-
Alex91
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #11111 üzenetére
Ja, hat en megkaptam a geppel, nekem jar
.
-
Alex91
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #11107 üzenetére
Purchases?
-
M@trixfan
addikt
Milyen diplomatikus megfogalmazások
A Magic Mouse sem maga a megtestesült ergonómia, de a programozható multitouch miatt nagyon hozzámnőtt. Egy Magic Trackpad azért kéne.
-
xedos
addikt
válasz
Alex91 #11098 üzenetére
Amikor berakod az iLife Cd-t és installálsz, akkor alul megjelenik egy custom gomb -ott lehet kiválasztani, hogy csak idvd-t szeretnél.
artiny:
Mázlista vagy, azok igaziak :-)
Az egeret fejjel lefele egy tiszta A4-es papíron a görgőn mozgatva elég jól lehet tisztítani...
Bár egyet már én is szétszedtem.... -
artiny
őstag
Ez orginal apple egér lehet (megér 6€, nem fake)?
http://pc.bazos.sk/inzerat/17841738/apple-mighty-mouse.php (SZK-i vagyok)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Revolut
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Olcsó Galaxyk telepíthetik a One UI 7-et
- További aktív témák...
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Ryzen 3 3200g, Gigabyte A520M K V2, 16GB ram, 512Verbatim Vi560S2 M. 2 ssd+256 GB ssd
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Apple iMAC 24" M3 8/256 Green
- iMac27 5K, 2019, 3,7GHz, 1TB SSD, 32GB RAM, 8GB video - HIBÁTLAN - erősebbik kivitel
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged