- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
SG3rg0 #13393 üzenetére
Ha nem ebay ahol van vevővédelem, és ráadásul western union, illetve az árat mint harmadik faktort figyelembe véve ez a tuti 100% átverés. A netes vásárlásnak tényleg egyik alapszabálya hogy western unionnal ne küldj pénzt, már ezért is sztornó lenne a javaslat. De ez így a fulltuti sztornó.
-
SG3rg0
őstag
Sziasztok!
Találtam egy Apple Mac Book Pro 13" notit. ( i5) Itthon elég drága, de találtam egy kínai céget ahol a magyarországi ár töredékéért árulják. Ez az ár 80.000Ft. Azt tudjuk Applet szerelnek kínában, de hogy ez valós-e vagy sem nem tudom, mindenesetre eredeti 1 év nemzetközi garral kínálja.
Minden I cuccra igaz ez a dolog.Véleményetek erről? Szerintetek merjem bevállalni?
Nem ebay és társai. -
Ragnar95
félisten
Ez valami ML feature, hogy Safariban a backspace-el nem lehet vissza menni az előző oldalra
Lionön még simán ment a hacklin, de most az iMacen ML-en nem megy vissza és sehol nem látok ilyen beállítási lehetőséget sem
-
N-vidi-A
őstag
Sziasztok!
Egy ismerősnek lenne egy 27" iMac-je, 2010 év végi magyar számlás, 3 év kiterjesztett garis gépe, nagyjából tudnátok rá írni egy árat?Intel I7 2,93GHz
32GB ram
1TB + 256GB SSD
HD5750Dobozos, újszerű garis év végéig.
üdv
-
Ragnar95
félisten
válasz
Alex91 #13376 üzenetére
Újonnan ha kicsi a keret, de viszonylag jó teljesítményt akar az ember és OSX-et, akkor a MacMini a legjobb választás, mivel emberi áron beszerezhető, főleg nem hivatalos forrásból, kicsi, keveset fogyaszt és cserébe elég jó a teljesítménye általános felhasználásra
Én is azt vettem volna eredetileg, de kaptam egy jó ajánlatot és beszámították az iMacbe a régi gépemet, így a használt iMac mellett döntöttem, bár így egy 5 éves modellt kaptam majdnem annyiért, mint amennyi az új MacMini lett volna... -
powerup2
addikt
Mac minit érdemes venni ftp servernek, torrentre, photoshopra illetve lightroomra ? ftp és torrentre 0-24 bírja vagy arra inkább egy nas ?
-
Tim82
félisten
Nem tudom, pontosan mi az oka, de kb. a GM45 chipset-ig (= Penryn CPU + DDR2-800/DDR3 kezelés) minden általam ismert gyártó ATA-s csatlakozójú ODD-t tett a laptopjaiba, onnantól SATA csak. (Egyébként technikailag most soroljuk a laptopokhoz az iMac-ot és Mac Mini-t is, szerintem a 2008 előtti modellekre is igaz ez.)
-
-
xedos
addikt
Pedig de... korábi Macbook Pro 13-15-ösnél volt ilyen!
Asztalira kapásból nem találtam semmit...
Sőt: [link]Ebben a gépben még ATA csatis a DVD! Lehet vennei ATA-SATA átalakítót, de max 133Mbyt/sec lesz az elméleti csúcs sebesség! A HDD helye meg SATA 2-es 300Mbyte/sec-el...
Azt hiszem, ha a winyó helyére rakod, akkor kell még egy thermal szenzor, mert gyárilag a winyóban van...
Ha nem érzékel, akkor MAX-on megy a venti! Valahol a fiókban van egy ilyenem... -
-
Ragnar95
félisten
válasz
tDr1v3r #13360 üzenetére
Köszi, már meg is van a gép, nagyon király
Nem porosodik a kijelző, így erre most nem költenék. Az lesz szerintem is, veszek hozzá egy külső házat
xedos: lehet, rákérdezek majd valamelyik APR-nél, hogy mennyiért raknák át az SSD-t a DVD író helyére és raknák bele a HDD-t a HDD helyre. -
-
-
Ragnar95
félisten
Igen, 10.8.3 van rajta, szuper, akkor azzal nem lesz gond
Viszont most néztem iFixiten, hogy le kell szedni a kijelzőt is ahhoz, hogy hozzáférjek a DVD-íróhoz, aminek a helyére menne a HDD, úgyhogy ezt itthon tutira nem csinálom meg. Esetleg külső vinyóval is működik a fusion drive vagy úgy nem? Esetleg tudtok valaki szerelőt, aki olcsón megcsinálja a cserét? Gondolom az APR-ek egy vagyont elkérnének érte... -
Ragnar95
félisten
Úgy alakult, hogy kaptam egy elég jó ajánlatot a mostani gépemre, így ma délutántól egy 2008-as iMac tulaja leszek
Ez lesz az első iMacem, kell valamire figyelni a szokásos dolgokon (karcmentesség, kijelző pormentes, minden működjön, stb) kívül? Van valami gyakori hibája ennek a szériának, amit leellenőrizzek?
Illetve 120-as SSD-vel veszem a gépet, de emellé beleraknék egy 1,5TB-os 3,5"-os HDD-t, bele fog menni, 2 hely van benne, ugye? Illetve gondolom mivel nem mai csirke már a gép, a fusion drive nem lehetséges ennél, vagy igen? -
koma106
senior tag
iMac fejhallgató kimenetén úgy veszem észre egyre hangosabb az alapjaz. Akár fülhallgatót, akár külső hangfalrendszert kötök rá. Ti is tapasztaltok ilyet? Mit tehetek ellene?
-
Totheground
addikt
-
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Hogy lehet az itunes-t rávenni, hogy megegye a flac formátumot? Mivel tudnám úgy konvertálni, hogy a minőség megmaradjon és az iphone-ra is át tudjam aztán syncelni a számokat?
-
DanielK
addikt
Jelenleg úgy is szoktam lejátszani filmeket, beamer app mellett, hogy a mac minin futtatom az universal media servert [link], és PS3-on kikeresem a machez usbn kapcsolt 3TB vinyóról a filmet.
Viszont tetszene, ha egy xbmc-n keresztül tudnám böngészni a filmeket és el is tudnám indítani.
Ezért a következő a kérdésem:
Szerintetek megoldható lenne-e, hogy a tv-hez kötött raspberry pi-n futna egy raspbmc és ugyanígy, ahogy a ps3 is, a machez kötött vinyóról streamelné az adatokat? magyarul azt állítanám be neki forrásnak?
Mac mini wifin, a raspberry pi meg vezetékkel lenne a routerre kötve, egy hálózat természetesen -
rii
nagyúr
válasz
koma106 #13332 üzenetére
több évet kibírnak ....
lehet egy évtizedet is
pláne ha havonta csak egyszer vannak betéve ....vanni 3-4 db ilyet ....
meg egy USB-s dokkolót, és megvanmondjuk én nem tudnám a saját dolgaimat felhőn tárolni, azért is csak a HDD jelent számomra alternatívát
5 év múlva meg megint lehet venni ugyanilyen árban, csak már terásokat ...
-
-
-
Sziasztok!
A fotóim felhő alapú mentésén gondolkozok. Ezt szeretném a lehető legegyszerűbben, legkényelmesebben megoldani.
A problémát az okozza, hogy 1 db 140 gigás iphoto file-t kellene menteni. Valószínűleg ingyenes megoldással nem fog menni. Van valami ötletetek?
-
-
RaZroX
addikt
Zsír, köszi mindenkinek!
Még annyi, hogy ingyenes megoldás van arra, hogy ext2 partíciót tudjak létrehozni ? Disk Utility-ben nem találtam ilyen fájlrendszert. (SD kártyán szeretnék egy ilyet csinálni)
-
rii
nagyúr
válasz
RaZroX #13315 üzenetére
megírom itt mert szerintem, így látatlanban is ugyanúgy működik mint annó az az őskövület Paragonal Partition Magic-nál
abban a paranccssoros világban is már grafikus felületen lehetett egérrel méretezni a particiót, majd megnyomta az ember az "Apply" gombot, és akkor jött a 30-40 perces kerregés, számolás, áthelyezés, árméretezés.
-
rii
nagyúr
válasz
RaZroX #13313 üzenetére
szerintem mindenképpen .-)
http://www.stellarpartitionmanager.com/resize-mac-partition.php
Features:
create mac partition
resize mac partition
repartition boot drive
repartition without datalossresize mac partition
resize mac partition
resize mac partition -
rii
nagyúr
válasz
RaZroX #13311 üzenetére
nemtom osx alá vannak e ilyen programok (biztos amúgy, csak én nem tudok róla ...)
de pc-re van például a paragonal partition magic ... már ősrégi program ... 97-ben létezett már asszem ... már akkor tudta ezt, amit most szeretnél ....
ha szét van töredezve a HDD, akkor pesze tovább tart a művelet, mert a lecsípendő területről át kell mozgatni az adatokat ... és ajánlott ilyenkor nem bekapni egy áramszünetet .-)
-
RaZroX
addikt
Olyat tudok csinálni, hogy egy partícióból kivágok egy darabot a szabad helyből ?
Tehát van egy 80GB-os HDD-m, amin 1 partíció van, és ezen van az OSX. Na most én szeretnék egy 10GB-os partíciót létrehozni úgy, hogy ne keljen újratelepíteni. Ezt meg lehet oldani valahogy ? -
koma106
senior tag
válasz
Barett 50cal #13308 üzenetére
-
Barett 50cal
senior tag
hello!
azt megtudom valahogy oldani, hogyha rákattintok egy email cimre, akkor ne a default Mail app-et inditsa el hanem a Parrot-ot ( nekem ez van fent).
köszi! üdv
-
rii
nagyúr
macbook-hoz hogy is hívják azt a kábelt, amivel a HDMI-s TV-t meg lehet hajtani?
mini.....-HDMI
nem DVI, hanem ...... ?)))))-.
-
-
Aiseesoft Blu-ray Player még 12órán át ingyenes.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horgász topik
- Motoros topic
- CASIO órák kedvelők topicja!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Tőzsde és gazdaság
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Renault, Dacia topik
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Bowers/Wilkins PX8 fejhallgatók (dupla Bluetooth eszköz csatlakoztatása!) - ELKELTEK
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ÚJ BONTATLAN Honor Magic6 Lite 8/256GB fekete / 12 hónap jótállással!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged