Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Phantomhive
üzenetére
Ez konkrétan nem igaz, a group policy-k között be lehet állítani Windowson, hogy engedélyezze a jelszó nélküli csatlakozást SMB-n keresztül. Security Settings - Local Policies - Security Options, és most hirtelen nem mondom meg melyik.
-
válasz
suspect
üzenetére
Felejtsd el. Most.
A linkelt Mini egy PowerPC alapú gép, nem kompatibilis az Intel architektúrájú CPU-kkal (és ugyanezen okból Windowst se fogsz rajta futtatni, se a megszokott alkalmazásaidat.
De a rend kedvéért egy inteles Miniben se biztos, hogy tudsz CPU-t cserélni.
(#11306): Akkor lehet, más megoldás után kéne nézned

-
válasz
muzsikpeti
üzenetére
Fontos, hogy ha értelmes időben és minőségromlás nélkül akarsz dolgozni a videóval, akkor az újrakódolást teljesen ki kell zárni. Ez a program elég ígéretesnek tűnik nekem, majd talán magam is kipróbálom.
-
Persze, mert az X11 alrendszerrel fut - nem nagyon vesződtek a Cocoára portolással

koma106: Ezt nem böngészőben kell csinálni? Mert akkor csak feldobhatsz egy Firefoxot, és menni fog. (Én csak számlákat szoktam fizetni, óraállást jelentgetni nem.)
tDr1v3r: De a Windows licenc nem.
-
válasz
koma106
üzenetére
1) A DMG egy disk image, kicsit fejlettebb mint az ISO és tsa. CD képek, de egy kaptafa a jelen kérdés szempontjából.
Ha letöltötted és megnyitottad, akkor vagy a tartalmát látod - amit kreatívan meg szoktak spékelni egy háttérképpel, hogy rávezessen: az alkalmazást másold be az Applications mappába -, vagy elindul autostarttal egy tényleges telepítő - ezek a .pkg/.mpkg kiterjesztésű fájlok, ha nem indulna magától.
A "telepítés" vagy telepítés után sincs szükséged már a DMG-re.
Az idézőjel azért van, mert az előbbi másolós esetben pont annyi történik, mint amit a kézmozdulatod sugall: lemásolod a fájlokat a "lemezről". A legtöbb esetben futtatható akár az image-ből is az alkalmazás (az adatait úgyis a felhasználód mappájába pakolja), csakhát ha letörlöd a DMG-t, akkor oda a program is.
2) Körülményes, de meg lehet csinálni, ha megtalálod az iDVD package fájlját a lemezen. Valószínűleg el van rejtve, próbálkozz a jobbkatt Show Package Contents paranccsal, ha elakadnál a kutatásban. A lényeg, hogy valahol van egy .mpkg fájl hozzá.
3) Kapcsold ki a voice inputot (diktálhatnál parancsokat neki egyébként). Fejből nem tudom hogy hol, valahol a System Preferences alatt.
-
-
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Vagy ott a Cinch.
-
válasz
bb.bocs
üzenetére
LOL Windows XP

Egyrészt C-t kell nyomni a lemezről bootoláshoz (vagy optiont a menühöz), másrészt mivel ez egy PowerPC architektúrájú gép, az x86-os cuccaiddal sokra nem fogsz menni. Vagy találnod kell egy PPC-s OSX telepítőt (10.4-ig bezárólag), vagy egy PPC-s Ubuntut...
-
válasz
mate0314
üzenetére
Azért írtam így, mert windowsos billentyűzeten Altnak hívják, régi macesen meg Optionnek
Mindenesetre tartsd nyomva, amíg be nem jön a választó. Fel fogod ismerni ha sikerült.Ilyen BIOS-szerű nincs (van helyette OpenFirmware, ami sokat nem segít ez ügyben). A memória teszteléséhez is kéne a telepítőlemez, mert azon szokott lenni az Apple Hardware Test - egyébként nincs beépítve.
-
válasz
mate0314
üzenetére
1) Retail Leopardot csak akkor fogsz bebootolni rajta, ha legalább 867 MHz-es G4-ről van szó, és van 512 MB RAM-od. Az utóbbi már biztosan megbukott, próbálkozz inkább Tigerrel első körben.
2) Egyébként CD/DVD-t úgy tudsz bootolni, hogy bekapcsoláskor (a gong tájékán, szóval minél hamarabb) lenyomod a C gombot a billentyűzeten, vagy az Alt/Optiont. Ez utóbbi a választó képernyőt hozza be, lehet praktikusabb - láthatod hogy látja-e a CD-t meg ilyenek.
3) Szabadon megpróbálhatod, bár a maximum kapacitás nem mindegy. Kéne hozzá a pontos típusa annak a G4-nek

4) Processzor: több infót kéne elárulnod.
-
Még mindig fenntartom, hogy "nothing to see here, move along".
Az ördög a részletekben van. Nem rendszervinyón, laborkörülmények között, bizonyos csillagállásnál hozhatja a leírt sebességet (ld.: "up to"), másrészről sokat számít, hogy mindez hány szálon történik. -
válasz
moonman
üzenetére
Nem véletlen nem mondtam a safe módot. Az csak annyit tesz, hogy az autostartoló dolgokat és egyéb beépülő modulokat nem tölti be, jelentéktelen.
Ha lenne még egy Mac, akkor a FireWire Target Disk Mode-dal simán újra lehetne telepíteni a rendszert. Vagy a másik Macen a DVD-t át lehetne nyomni pendrive-ra, és USB-ről bootolni a telepítőt. Elég sok lehetőség van azért, de persze a szerviz a legegyszerűbb.
-
válasz
moonman
üzenetére
0. ötlet: Futtass fsck-t a partíción, hátha "csak" fájlrendszeri hiba. Itt van leírás ahhoz, hogy hogy léphetsz single-user módba és adhatod ki a parancsot.
1. ötlet: Bootolj verbose módban (v-t kell lenyomni) és nézd meg hogy mi száll el.
2. ötlet: "Archive and Install" módban telepítsd újra a rendszert, így megmarad minden előző felhasználói adat (összegyűjtve egy másik könyvtárba), mégis újrarakódik a teljes rendszer.
3. ötlet: Szerezz még egy Macet és Target Disk módban pakold le a júzer adatait és húzd újra a rendszert
-
Szerintem meg ez a sokkal jobb megoldás.
-
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Akkor miért a kérdés?
Ehhez elfér a 8 GB simán. -
Van ott egy alkalmazás, amit le lehet tölteni, és ha futtatod, megmondja pontosan a típust, nomeg a memóriamodulok paramétereit is
De a fő, hogy megvan.Egyébként én a 4 GB-ra szavazok, én kettőről bővítettem négyre az MBP-met, és nagyon meghálálta. Mondjuk VMware Fusiont is elég sűrűn használtam, az meg kajált rendesen

A modulokat meg a System Profiler nevű alkalmazás (ott van az Applications/Utilities alatt) meg tudja ám mondani, hogy hányan vannak.
-
A "fehér" MacBook sokat nem mond. Van ezeknek rendes neve és sorszáma, pl. Late 2007 (MacBook 3,1) vagy Early 2009 (MacBook 5,2)... Nem ártana ezt is kiderítened és megosztanod velünk.
Például a MacTracker segít.
-
Windows alatt nézd meg, ne OSX-szel szerencsétlenkedj.
Az NTFS továbbra is MS territórium.Bár ha az egész HDD egyáltalán nem látszik (nem csak a leágazó két partíció hiányzik), akkor tényleg jó eséllyel megnyekkent. Valami alacsony szintű (pl. a gyártóé) toollal rá kellene nézni szerintem.
-
-
Ki kell pucolni, tele van zsírral. Ha tiszta szesszel megnedvesítesz egy durvább, nem szöszölő rongyot, és jó alaposan megmasszírozod vele a trackballt, van esélye hogy kitisztul. Persze szét is lehet szedni, de mivel ragasztva van, nem lesz egy sétagalopp valószínűleg.
Amikor nekem volt mightym, direkt rendszeresen pucoltam, hogy megelőzzem ezt a bajt. Sajnos a típus gyengesége...
-
-
válasz
csupahaj
üzenetére
Cserélhető az a proci, de nem úgy, mint ahogy a "PC-s" világban zajlik. Az egész CPU kártyát ki kell cserélni, nem tudod csak magát a CPU-t kiszedni a socketből. Ezért ajánlgattam az előbb is a Sonnet cuccokat, bár nem olcsó buli.
#6113: Mit szeretnél tudni az alaplapról? Egyedi tervezések. Inkább azt találd ki, hogy a G4-ed melyik szériának a tagja. (Digital Audio, Gigabit LAN, Mirror Drive Door, stb...)
-
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
Már bocs, de ez is iMac.
-
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Ez volt az utolsó tényleg.
-
Na egy utolso proba a reszemrol: az a bajom, hogy nem velemenyed van, hanem vallasi fanatizmusod. Lehet azt mondani, hogy az OSX mindennel jobb (idaig velemeny), de az mar meredek hogy minden PC-s csoro igenytelen senki (tudom nem szo szerint ezt irtad, nem kell kiemelni).
Vagy ott volt az elso felszolalasom, amimor kijelentetted, hogy Steve Jobsnak nem szabadott volna a szent Almat bemocskolni a Windows fertojevel. Ez eleg szuklatokoru hozzaallas...
Vegul ott van a tenyek ferditese a 100k-s zorgo PC-kkel.
Ezt nem is akarom tovabb ragozni. -
Azért vettem MacBook Prot, mert masszív, jól néz ki, 5-7 órát bír az akku (az új széria meg 8-10-et), és ami a legfontosabb: mivel az OSX és a Windows is simán fut rajta, minden platformra tudok fejleszteni egyszerűen. Nincs mögötte ideológia, se nem fikázom a Windowst ész nélkül.
-
válasz
Mr.Grincs
üzenetére
Igen. Az apple-history.com-on egyébként megnézheted magad is a családot, ha esetleg felmerülne még valami
Vagy nézd meg a MacTrackert, nagyon igényes adatbázis.Ja látom már volt rá válasz, sebaj.
-
Ja, a PCI-os tunerekkel még Windows XP-nél is lehetnek gondok (volt bőven...), nemhogy egy teljesen más rendszeren. Ettől függetlenül a Mac Pro-k és a hákentoshok miatt lehet, hogy valamilyen drivereket írogattak házilag...
De egy USB-s tuner nagyságrendekkel kevesebb szívás.
Mondjuk elég jól meg tud szaladni az ára. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Napelem
- OTP Bank topic
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Tőzsde és gazdaság
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Spórolós topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- További aktív témák...
- Ryzen 7 7700X +hűtött VRM-es B650M lap +16-32GB DDR5 RAM! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Lenovo Thinkcentre M70s Gen 4 i5-13500 16gb 512GB UHD Graphics 770+ajándék
- Eladó 1440p Ultra Gamer PC: i5-12400F Intel Arc B580 12GB 24GB RAM SSD Dobozos!
- 15.gen! Intel Core Ultra 5 245KF +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es B860 lap! GAR/SZÁMLA (Te nevedre)!
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Új könyv: Harrari: Sapiens Rajzolt történelem
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3963
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Ha egy gép kapcsán látod egy hirdetésben, menekülj.

-, házilag én is meg tudom csinálni, de úgyse akarna annyit fizetni, mint amennyit elkérnék érte.

TigerCat