Hirdetés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
Valakinek van valami ötlete arra, hogy az eddig hangját soha nem hallató Mac Mini 2012 late ventillátora egyszer csak elindul és felpörög maxra.
Semmi különös nincs amit csinálok, max youtube videót nézek, mióta megvan soha nem hallottam a hangját, vagy csak simán netezek 1-2 tabbal Safariban. Legújabb Mojave van telepítve.
Ez a hiba tegnap délelőtt jött elő ekkor első körben kikapcsolás, újraindítás, nem segített.
Mondom biztos beporosodott, így darabokra szedtem, kifújtam minden porcikáját. Újrapasztáztam, elég kemény volt már a paszta, de úgy veszem észre ez sem segített. Most hogy ezt írom 54 fokos a processzor, 1800-on megy a venti, de van, hogy csak úgy gondol egyet és 84 fokos a proci és 5500-on a ventillátor.
Activity Monitorban semmi különlegeset nem mutat.Próbáljak meg egy SMC, vagy PRAM reset-et?
-
Kommy
veterán
válasz
claire78
üzenetére
a 4 és 9 sor közötti részt kell másolgatni, és beírni pl a 9. sor után
tehát:
...
music_mount=`mount | grep /Music | awk '{print $3}'`
if [ "$music_mount" != "/Volumes/Music" ]; then
terminal-notifier -title 'Shares watchdog' -message 'Mounting Music share'
osascript -e 'mount volume "afp://10.0.1.200/Music"'
fiplex_mount=`mount | grep /Plex | awk '{print $3}'`
if [ "$plex_mount" != "/Volumes/Plex" ]; then
terminal-notifier -title 'Shares watchdog' -message 'Mounting Plex share'
osascript -e 'mount volume "afp://10.0.1.200/Plex"'
fi
...
így kell kinéznie. -
Kommy
veterán
-
Kommy
veterán
válasz
Herooka13
üzenetére
Ezt a programot rakd fel: Disk Inventory X
Itt szépen látni fogod mi hol foglal helyet -
Kommy
veterán
Még egy furcsaságot észrevettem, ha kapok egy sms-t akkor Mac-en amikor megjön az értesítés azt írja 10 perce jött az sms és a messages app-ben is rossz időpontot ír, pedig mindenen jól megy az óra.
-
Kommy
veterán
Van valaki aki használ LibreOffice-t Mac-en, mert ha nálam fut akkor minden nagyon lassú lesz a gépen , amint kilépek belőle minden megy rendesen. A telepítő a LibreOffice weboldaláról van. Mac mini 2012 late, SSD-vel és 16GB rammal, macOS High Sierra
-
Kommy
veterán
válasz
joefasalasso
üzenetére
2014-es a legújabb modell. Ram forrasztva van, tehát nem bővíthető. Ha jól tudom a HDD-vel veszed akkor csak helyette tudsz SSD-t rakni.
-
Kommy
veterán
válasz
Mela Kehes
üzenetére
ctrl + cmd + f --el nem tudod kikapcsolni a teljes képernyős módot?
-
Kommy
veterán
Találkoztatok olyannal, hogy néhány weboldal nem jön be? pl.: hasznaltauto.hu felmegyek bejön az oldal, keresőben kiválasztoke gy autót szűrök ár még mindig megy, majd rányomok egy találatra és ez az oldal már nem tölt be nagy valószínűséggel (jofogas ugyan így), egyik böngészővel sem megy (se wi-fi, se kábel). De ha pl telefonról megosztom a netet mindn jó. De ha ugyan erre a wi-fi-re rácsatlakozva a telefonon megy minden rendesen.
-
Kommy
veterán
válasz
bandras0226
üzenetére
Próbáld meg azt, hogy felcseréled a windows-os és a Mac-es csatlakozást, mert nekem is csak a kimondottam PC HDMI portban jó a kép.
-
Kommy
veterán
Kaptam egy iMac G5-öt (A1075) és nincs a képernyőján semmi, szétszedtem és láthatóan a kondenzátorok nagyrésze elfáradt, ha kicserélném őket akkor működhet a kijelzője ezekután?
A gép elindul a diagnosztikai ledek belül azt mondják, hogy nincs kommunikáció a gpu és a kijelző között.
De mintha be is bootlna a gép mert a hálózatra kábleln bejelentkezik.
Van egy másik az pedi A1207 és ugyen ezt produkálja, de ebbe sajnos valaki már belenyúlt, mert a sata csati is li van törve az alaplapról, itt is van pár púpos kondi. -
Kommy
veterán
válasz
Mela Kehes
üzenetére
Ugyan úgy be kell kapcsolni a gépen is mint telefonon, hogy ki lássa.
-
Kommy
veterán
Nektek működik a quick look (space bármelyik fájlon), 10.12.2 (16C67) alatt, sőt a képeket sem látom az ikonon.
-
Kommy
veterán
Aki használ a Mac (MAc OS 10.10 vagy felette) mellet iPhone-t (IOS 8 vagy felette) megnézné nekem, hogyha csatlakoztatja a telefont és elindítja a quicktime player, majd ott a fájl menüben rámegy az új videó készítésére, a felvétel gomb melleti kis nyilra rányom és kiválasztja a kamerának az iPhone-t akkor neki is 100%-ot mutat eyből a töltöttség jelzés? Nekem Mac mini 2012 Late-en, Sierra alatt az iPhone 7 10.0.2-vel ezt csinálja.
-
Kommy
veterán
Van nálam egy Macbook Pro retina 2015-ös modell, egy olyan fura jelneséggel áll, hogy sem usb-ről, sem pedig internet recovery-ből nem lehet rá rendszert rakni. Előbbi 0 percnál tehát a telepítés végén elszáll a következő hibával: The installer payload failed signature check.
Internet recovery-nél pedig csak tölt, csak tölt és tölt, közben pedig újrakezni, mert az idő megnő, 21:00 -7:00 ig nem sikerült leszednie.
Nettel nem volt baj közben.Most úgy varázsoltam rá rendszert, hogy a saját backupomat töltöttem rá Time Capsule-ról, és töröltem minden cuccomat róla.
-
Kommy
veterán
válasz
bandras0226
üzenetére
option (alt) + q a @
-
Kommy
veterán
válasz
DroneZ^
üzenetére
Próbáld meg ezzel a programmal akkor: http://diskmakerx.comTárgytalan 10.6-on ez sem megy

-
Kommy
veterán
Van valaki aki kicsit jobban belement a transmission használatába, mint hogy mondjuk valahogy meg lehetne azt csinálni, hogy x idejű seed-elés után vegye ki a torrentet a sorból.
-
Kommy
veterán
A vicc az egészben az, hogy néztem, hogy fenn van e, de nem találtam most ráuszítottam a keresőt és megtalálta az Applications mappában.
Amúgy elérhető, de csak azoknak akiknek régen megvolt, tehát most, hogy töröltem fel tudnám rakni újra a Purchases fül alól.A másik, hogy nem az eredeti ikonja volt hanemvolt az ikonja és rajta egy homályos áthízott jel, így találta meg a spotlight is, de el nem indult, egyből dobott a Store-ba.
Sőt ugye az Applications mappában sem találtam ha a neveket néztem
Tahát sikerült megszüntetni.

-
Kommy
veterán
El Capitan megjelenése óta a Mac App Store megajándékozott egy 1-es figyelmeztetéssel, hogy van 1 frissítés, a frissítés az Aperture-hoz van , ami nincs telepítve, de a frissítés ott van, és nem is rakja fel. Azt írja ebben a pillanatban nem elérhető, próbálja újra, próbálgatom már 1-2 napja, de semmi változás.
Valami ötlet, hogy tüntethetném el a frissítést?
-
Kommy
veterán
"Ráadásul ha 2012 négymagos (2,3 quad a legnépszerűbb) minit veszel, abba lesz hely HDD-nek és SSD-nek is."
Ezt a mondatodat nem értem mi köze van a procinak a HDD és SSD-helynek mivel, a simába is ugyan úgy bele lehet rakni mind a kettőt egyszerre.
kieg.: Azt nem tudom, hogy alapból van e kábel az i7-esben, mert a simában nincsen, de velehető. -
Kommy
veterán
El Capitan Beta 2 bekapcsolta autómatán a Trim-et nem Apple ssd-n.
-
Kommy
veterán
Ti nem találkoztok olyannal, hogy néhány weboldalnál amikor megnyitjátok akkor letöltésre kerül automatán egy fájl. Legújabb Yosemite és Legújabb Safari-nál. ha jól figyeltem akkor van ez ha egy videó van beágyazva a az oldalba és nem tudja lejátszani mivel nincs flash telepítve, ha ilyet akarok nézni akkor chrome-ban megnézem.
-
Kommy
veterán
Van aki használja a MoneyWiz 2 nevű appot, mert nekem lenne vele egy olyan problémán, hogyha nem rögtön írom be a PIN kódot akkor nem tudom elindítani, csak így ha megjelenik és rögtön beírom. Ha belépek akkor már nincs gond vele 10.10.3 van fenn.
-
Kommy
veterán
Próbáld meg hogy újraépíted ezt a listát, a következő paranccsal lehetséges:
/System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Frameworks/LaunchServices.framework/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain system -domain userTerminal-ba kell beírni.
És máris eltűnnek a nem odaillő bejegyzések.
-
Kommy
veterán
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Mit szeretnél a bluetooth-al? Mivel az Iphoen csak hangot tud rajta közvetíteni.
-
Kommy
veterán
Nálatok nincs olyan, gond, hogy a prohardver-t nem tölti be a Safari, a többi oldalról működik rendesen az oldal csak onnan nem , eközben másik böngésző betölti, tehát nem a hálózattal van a gond.
Mac mini 2012 Late, Yosemite-val.
-
Kommy
veterán
válasz
nylontacsko
üzenetére
A levél ikonra nyomással lehet, bal felül az ablakban
-
Kommy
veterán
Arra van valami ötletetek, hogy hogyan tudnék két mappát eltüntetni a dock-on található letöltések mappából, ha a letöltésekben nincs ott a két mappa, valami csoda folytán a nevük is ugyan az.
Ha létrehozok egy ugyan olyan nevű mappát akkor akármelyiket a kukába húzva a dock-ról akkor törli a létrehozott mappát.
-
Kommy
veterán
Sikerült megcsinálnom automatorral.
Szerencsére valakinek hiányzott ez a funkció belőle így csinált, hozzá egy action-t csak le kellett fordítani [link]. Ha érdekel valakit lefordítva el tdom küldeni ha nem lenne XCode-ja vagy nem tudná, hogyan kell, vagy leírom akár a menetét is, csak pár gombnyomás.
Most így szépen menüből csak kijelölöm amit át szeretnék nevezni, jobb killl services és kiválasztom amit szeretnék.
-
Kommy
veterán
Automatorral szeretnék olyat csinálni, hogy egy meghatározott fájlnevet átnevezzen.
az átnevezendő fájl: Dedi_SHIFT_AutopolisGP_141206_2101_Practice1.Vcr és amit létre kéne hoznom belőle RC-HU CoC2 SHIFT_AutopolisGP_Practice2.VcrAz elejével nincs is gond az miden gond nélkül megy, de nem tudok rájönni, hogy a _141206_2101_ rész hogyan tudnám átneveztetni vele, ez egy dátum amúgy.
-
Kommy
veterán
válasz
üzenetére
azért mert innen-onne letöltött, és alapból tiltva vannak az ilyen programok futtatása.
A System preferences / Security & Privacy alatt tudod állítani, a szabályt, hogy melyik programok futtathatóak, vagy csak egyszerűen jobb klikk az ikonon és Open és már meg is nyitja következő indításnál már nem kell így indítani. -
Kommy
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Azért, mert az Apple ID-den rajta van még a Mini.
-
Kommy
veterán
Új Mac mini (PCI-e SSD, HD5000, 100 dollárral olcsóbb kezdőár), 27 iMac Retina kijelzővel.
-
Kommy
veterán
AKi használja a Yosemite beta 7-et nála, ha egy teljes képernyő alkalmazásból átmegyünk egy üres oldalra (kétujjas swipe-al) és utána a menübar-on rányom akármire akkor nektek is visszaugrik a programba csak simán?
-
Kommy
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Ha gyári fusion drive akkor nem kell mivel alapban engedélyezve van a trim.
-
Kommy
veterán
Yosemite developer Preview 6 alatt újra működik a forklift
-
Kommy
veterán
A mai nap szétszedtem a 2012 októberében vásárolt Mac Mini Late 2012-esemet és újrapasztáztam, meg kiporoltam a belsejét. A paszta már eléggé meg volt keményedve rajta. Az eredmény 7-8 fok különbség alapjáraton. Az eddigi 52-53 lement most 44-45-re. Gondolom ezt a törődést meg fogja hálálni, belül nem is volt nagyon poros ezen meglepődtem, mondjuk befelé nem sok levegő megy.
-
Kommy
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
A store-ból töltöd le egyből menni fog, mivel azt az ipa-t nemvetted meg így nem lehet berakni
-
Kommy
veterán
válasz
RoryBreaker
üzenetére
Nekem semmi gondom nincs s görgetéssel, mintha a telefonon görgetnék ugyan az az érzés. Én például szeretem használni.
-
Kommy
veterán
Már tölthető is a Yosemite és az IOS 8 is

-
Kommy
veterán
válasz
RaZroX
üzenetére
Úgy hogy elindítod az iTunes-t és utána telefonon a programot, a programban nyomsz egy gombot (kettő van elméletileg az egyik a home sharing és a másikat nyomod meg) ezután a telefonon lesz egy szám, majd az iTunes-ban megjelenik a telefon beírod a kódot és készen is van.
-
Kommy
veterán
válasz
madgie
üzenetére
Nekem a mail app strandlabdázik a frissítés óta
, nem mintha máshol nem tudnám megnézni a leveleimet, de akkor is menjen.Szerk.:
Na most a beállításokban kikapcsoltam az összes mail profilomat, egyesével visszakapcsolom meglátjuk, hol akad el. iCloud visszakapcsolással nem volt gond, akkor a gmail lesz a ludas. -
Kommy
veterán
válasz
Barett 50cal
üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gitáros topic
- Gumi és felni topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Viccrovat
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R3 3100 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN N4 RGB 450W
- Apple iPhone 13 / 256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:100%
- LG 32GS94UX - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

, nem mintha máshol nem tudnám megnézni a leveleimet, de akkor is menjen.