- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
nagyon köszönöm a segítséget!
-
rii
nagyúr
azt mondják a kolleganőmnek (másik épület) is olyan gépe van mint nekem ...
szóval leírom, ami előtt én ülök:
27-inch, Mid 2011
Processor: 3.1 GHz Intel Core i5
Memory: 12 GB 1333 MHz DDR3
Graphics: AMD Radeon HD 6970M 1024 MBaz a baj, én vettem is hozzá kábelt, de már nem tudom mi volt a neve ... nincs meg a link
akkor a (mini) DisplayPort - DVI átalakító lesz az?
-
rii
nagyúr
imac-ek hátulján mi is van?
Mini-DVI? Vagy mi az?
külső monitort kellene rátenni
(#12689) Alex91:
27"-os imac, de nem mostani vékony -
Fr3eWar
őstag
Megvan a Magic Mouse, ha vége a munkának irány haza (4kor) és kipróbálom, így kézbevéve még esetleg van remény hogy maradjon.
Mikor kattintok egyet a többi ujjam fel kell emelni, hogy csak a kattintós ujjamnál érezze a pozíciót? Vagy pihenhet az egér hátán a másik / másik két ujjam míg mondjuk a bal mutatóval kattintok?
Ha fel kell emelni akkor van egy eladó 1napos egerem jó árban és este megy fel az apróra, mert akkora kompromisszumot nem vagyok hajlandó kötni. -
Fr3eWar
őstag
válasz
Barett 50cal #12679 üzenetére
nekem ilyen gondom a micosoft arc wireless-el volt, egy napig bírtam, utána mentem venni egy Apple billentyűzetet
-
tDr1v3r
veterán
válasz
Barett 50cal #12677 üzenetére
Jobbról a negyedik gomb.
-
Barett 50cal
senior tag
halihó
Nemtudom kinek van még ilyen billentyűzete, egy Logitech K760asról van szó.
Az lenne a gondom, hogy nem találom a nulla karaktert(a k760at gépről írtambe).
Tudtok ajánlani valamit amivel betudom ezt állítani? US kiosztású. Köszi!! -
Nos, azt csináltam, hogy behívtam mindent, majd a kész iTunes mappát áthelyeztem és alt lenyomásával indítottam, megadtam neki az új helyet és ennyi. Szerintem jól csináltam, mert nem panaszkodott semmiért... Ugyanígy jártam el az iPhoto-val is.
Még egy kérdés: Mi a neve annak az appnak, ami legalizálja a zenéket bizonyos éves díj ellenében? Ha jól tudom van ilyen alkalmazás....
És köszi a segítséget! -
Ragnar95
félisten
válasz
alba-regia #12669 üzenetére
Én RAM-ra mindenképp beruházok +4gigára, azon a 7-8ezren már ne múljon, mert már most is kevés a 4giga ram, csomószor elfogy
Az SSD-t meg majd meglátom, hogy mennyiért tudok venni -
Köszi, már olvasom is amiket írnak.
Azt nem értem, miért a zene mappában van az egész iTunes videóstól-mindenestől?! Nem jobb külön hagyni? Mindent beszippantott és szétpakolt, bár nem vészesen. Ezen kívül akarok venni egy külső drájvot, amire mindez kerül majd, így nem tudom hogy állítsam be ezeket a dolgokat. A telefonom is innen szeretném szinkronizálni, bár az csak 32 gigás, sok minden nem fér rá. -
alba-regia
aktív tag
válasz
Ragnar95 #12661 üzenetére
Mac Mini vétele után nálam SSD csere volt. A Windows-t is jelentősen gyorsította korábban, de az OSX is jóval gyorsabb lett. Úgy érzem, hogy nálam ez többet dobott a rendszeren, mint a RAM bővítés, de szerintem ebben más is meg tud erősíteni.
Egyébként egy 60-as SSD van benne. A rendszer mellett csak a Dropbox mappát használom arról, a többi adataimat külső USB-s HDD-ről érem el. Nekem így praktikusabb, ill. nincsenek olyan nagy fájlok, ami miatt lassulást éreznék az írás/olvasás miatt. Lehet, hogy később RAM-ot is bővítek, de egyelőre nem érzem szükségét.
-
Xero
nagyúr
válasz
rootkiller #12667 üzenetére
Az biza már kint van pár napja. Még a hacklira is felpakoltam már hétvégén.
-
rootkiller
őstag
10.8.3...ezt is megéltük! Bár nálam hibátlan volt a 10.8.2 is, de mindig jó érzéssel tölt el hogy három-négy havonta leszedek 1 package frissítést és nem 27-et vagy 43-at...
-
Xero
nagyúr
válasz
Fr3eWar #12664 üzenetére
Igen lehet. A gyári megoldás átpakolja a teljes home foldert, de én ezt nem kedvelem, mert így megy a Library is.
Nekem a teljes rendszer az SSD-n van mindenhol, míg a home folder merevlemezen. A home folderből egyedül a Library és a desktop van az SSD-n, így piszok gyorsan megy minden, de nem zabál.
50GB-on így vígan elvagyok Xcode-al, FCPX-el és kiegészítőivel, valamint Adobe CS-al. -
Sziasztok,
A héten szert tettem egy új iPhone 5-re és egy új MacBook Air 13-ra. Hol érdemes olvasgatnom és mire célszerű odafigyelnem az elején? Főleg a médiakezelés érdekelne, mivel szépen felcímkézett adatbázisom van borítókkal, előadókkal kitöltve .mp3, .mp4 és .m4v formátumokban...
Előre is köszönöm a segítséget!
:-) -
Ragnar95
félisten
válasz
Fr3eWar #12656 üzenetére
Nekem a 4giga ram már most kevés, elég gyakran elfogy, úgyhogy azon nem fogok spórolni, tuti veszek bele +4 gigát, mert fut nálam általában 7-8program egyszerre
Ha a gari is világgari, akkor királyság, mivel kb 50k-val olcsóbb lesz így a MacMini, mint itthon a legolcsóbb helyen lenne
SSD 25k körül lenne 128gigás, ahogy néztem, úgyhogy asszem egyelőre azt hanyagolomAmúgy a MacMiniben 1 vagy 2 HDD hely van?
-
Fr3eWar
őstag
válasz
Ragnar95 #12651 üzenetére
SSD mellett nem érzem a sebesség különbséget az előző Core i7 950 és a mostani 2magos i5 között (ez az id 2mag - 4szál) szóval szerintem te sem fogsz különbséget érezni a felsorolt tevékenységek alapján.
Ramot még nem bővítettem, de nemsokára én is váltok 8gigára. Paralells vagy egyéb módon virtuális gépet nem használok így sosem volt még kevés a 4giga. (előző gépben 6x2gb volt). November vége óta használom 4giga rammal. Gari világgarancia, sorozatszám alapján tudod ellenőrizni hogy meddig érvényes. -
Ragnar95
félisten
válasz
DanielK #12653 üzenetére
Nem igazán használok erőforrásigényes appokat, eddig egyszer vágtam rajta videót, de az ígyis több óra volt, szóval ott nem oszt nem szoroz a dolog és azt úgyis évente egyszer ha csinálom...
Akkor asszem elég lesz a 2 magos, mert azt viszonylag kevés ráfizetéssel megkapom, ramot meg majd veszek bele külön, akkor nem fogok fölöslegesen kiadni +4gigáért 22k-t...
Már csak a gari kérdést kéne kiderítenem, de legrosszabb esetben felhívom valamelyik hazai APR-t, ők csak tudják rá a választ
xedos: nem olyan nagy ez,h ne lehessen hordozni...
Amúgy köszi a segítséget mindkettőtöknek -
DanielK
addikt
válasz
Nekem mid 2011-es van. Direkt ilyet vettem, mert dedikált videókártya van benne, de csak 2 magos i5.
Nekem mindenre elég. Net, office (parallelszel), programozás, itunes. Én kingston apple ramot vettem bele (2x4GB) 12e Ft volt. Szóval, ha nem videót vágsz vagy erőforrásigényes programot használsz, akkor elég lesz. -
xedos
addikt
válasz
Sebesség érdekes kérdés...
Most cseréltem i3-as iMac-et i5-re... nem érzem a különbséget...
Amúgy főleg számításigényes progiknál vennéd észre, feltéve ha támogatja a több magot!
RAM-ból elvileg bármit megeszik, ami egyezik a gyári specifikácíóval.
A világgariban nem vagyok biztos... ez nem hordozható termék! -
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Nemsokára tudnék venni jó áron valószínűleg MacMinit, így lenne pár kérdésem.
A 4 magos modell kb +45000Ft lenne a 2 magoshoz képest. A mostani gépem (adatlapomon ami van) 4 magos, kérdés, hogy mekkora visszaesés lenne ehhez képest az alap MacMini átlagos felhasználásra (netezés, itunes, office, programozás), illetve ez elbírna-e egyszerre 5-6 futó programot vagy megéri azt a +45k-t az i7-es modell. Illetve RAMból jó sima PC RAM is vagy csak a gyári Apple RAM megy bele? Ha utóbbi, akkor itthon mennyiért lehet beszerezni 4gigát a legolcsóbb megbízható forrásból? A MacMinire világgarancia van, igaz, tehát mindegy hol veszem, itthon is érvényes lesz rá az 1 év?Előre is köszönöm a segítséget
-
Xero
nagyúr
válasz
czanga #12645 üzenetére
Nyilván, de ha csak pontosan azonos a típus, már akkor sincs baj.
A feszültség kérdése egyébként számomra is rejtély. Hirtelen átfutottam a dokumentációkat amiket találtam, de sehol nem láttam arra utalást, hogy ilyen téren válogatós lenne. Elképzelhetetlennek is tartom a dolgot.
-
rii
nagyúr
válasz
alba-regia #12642 üzenetére
szerintem próbáld nézni a console-t, hogy mit írkál ki, mielőtt újraindulna
-
czanga
őstag
Szasztok.
RAM topicból átemelném egy kérdésem, ha nem gond, hátha Xero, Alex91, Nyugdijas vagy valaki tudja a miértjét.
-
alba-regia
aktív tag
Van egy külső HDD-m (NTFS), azon egy 100 GB-os, TrueCrypt által titkosított fájl. Még Win7 alatt hoztam létre több mint egy éve, időközönként biztonsági másolatot is készítek róla másik HDD-re.
Pár hónapja áttértem Mac-re. Az NTFS partíciók írásához külön programot telepítettem, mivel alapból nem támogatja ezt az oprendszer, viszont a munkám során Windowst is kell használnom.
Eddig nem is volt problémám, az OSX tökéletesen írta/olvasta az NTFS partíción lévő, TrueCrypt által létrehozott fájlt. Tegnap érkezett egy frissítés a rendszerre. Ezt követően próbáltam ismét megnyitni a fájlt, de minden alkalommal a mountolásnál újraindult a rendszer.
Próbáltam újratelepíteni a TrueCryptet, valamint a titkosított fájl biztonsági mentését is megnyitni (arra gondolva, hogy esetleg az eredeti sérült), de így is minden alkalommal újraindul a gép mountoláskor.
Ha valakinek van valami ötlete, hogy mi lehet a probléma, kérem, hogy ossza meg. Az a gyanúm, hogy egyértelműen a frissítésre vezethető vissza a probléma.
-
alba-regia
aktív tag
válasz
Fr3eWar #12630 üzenetére
Szerintem megszokható. Régebbi wireless Logitechről váltottam. A középső scrollos gomb hiányzott egyedül, mivel netezés közben sokat használom (új lapon való nyitás, lap bezárása). Feltelepítettem a MagicPrefs-et. Ebben elég jól személyre tudod szabni. Ennek ellenére néha mellényúlok, és nem a kijelölt területen nyomom meg, de nem vészes.
-
whitezo88
nagyúr
Safariban nem lehet két gmail fiókba bejelentkezve lenni? Chromeban simán megy egy normál gmail meg egy munkahelyi gmail-fiók egymás mellett, itt meg kijelentkeztet.
-
_ak_
addikt
Szaisztok!
Tudnátok esetleg ajánlani egy webkamerát Mac-hez? Annyit tudok róla, h 10.6.8-as rendszer van rajta. Vmi tuti működő kéne. Max 10-20k között.
Köszi! -
Totheground
addikt
Én a hüvelyk és gyűrűsujjam között tartom az egeret, a tenyerem töve mögötte az asztalon, mutató és középső ujj a két szélén. Szerintem kényelmes. Ha meg csak a touch része kell, akkor a kezem mellé teszem az asztalra és csak mutatóujjal böködöm.
-
Fr3eWar
őstag
Rendeltem egy magic mouse-t, mennyire megszokható?
Most egy Logitech pilot egeret használok, és minden egérnél 3 ujjam van az egér hátán, videókban pedig 2 ujjat raknak rá az emberek. Úgy érzem képtelen leszek befogadni. Nagyon fenntartásokkal kezelem a dolgot. És már most úgy érzem hogy egy héten belül megy a hardverapróra..
Mediamarkt-ban láttam, de próbálni nem nagyon lehetett mert az oldalára volt a lopásgátló rakva ami kb + fele akkora volt mint az egér.
Van akinek jó tapasztalata van hagyományos egérről váltás után? -
blokad
senior tag
válasz
Totheground #12616 üzenetére
-
Speed®
titán
Láttam, de alapvetően házat vadásztam, aztán így akadtam rá erre az ajánlatra..szóval kis érdekességnek jó lesz, ha meg elkap a gépszíj, inkább költök a Hackintosh projectre, mint tizenezreket régiségekre.
RAMból belekalapálok 1GBot valahogy, ha más nem, szerzek még 1 512es modult..de bízok benne, hogy a 256osokkal is menni fog.
Vinyóval nem vacakolok, jó lesz a P120, az is viszonylag fürge..az aktuális 40esnél biztos jobb..Hackintosh alá persze már SSDt vágnék.
USB2/LAN/Wifi nem lényeg..legalábbis ebbe nem tervezem.Köszi a VGAs tippet, majd átnézek, ha aktuálissá válik
-
DanielK
addikt
válasz
Totheground #12624 üzenetére
igen, arra. nem egyszer veszi be főklikknek, sajnos és gondoltam kényelmesebb lenne így.
-
Tim82
félisten
válasz
Speed® #12611 üzenetére
Van az aprón Sonnet Encore processzorbővítéses G4 PowerMac.
kenand fórumtársunk indított anno a beszeljukmac.com-on egy külön topikot AGP VGA-k BIOS flashelésével kapcsolatban.
Ha jól emlékszem, 4*512 MB PC133 RAM modul a maximum, amire tudod bővíteni (ezt OS X alatt tudod kihasználni, Mac OS maximum másfelet lát ebből). Valószínűleg ez lesz a géped egyébként.
PCI-os SATA kártyával lehet beletenni akármekkora SATA vinyót is, csak utána kell járni, hogy az adott kártya chipsete OS X-kompatibilis-e. (Akár SSD-t is, de az OS X PPC-s verzióiban híre-hamva sincsen még TRIM-supportnak, szóval nem hiszem, hogy annyira megérné a dolog.) Elvileg PCI-os PATA RAID kártyával szintén áthidalható a 128 GB-os limit.
Amit még javasolnék, egy NEC chipset-es PCI USB 2.0 portbővítő kártya, illetve egy gigabites hálózati kártya/PCI-os wifi, de ezeknek utána kell nézni, hogy kezeli-e őket az OS X.
-
DanielK
addikt
van rá megoldás, hogy a magic mouse-n is meglegyen a két ujjal való koppintás (jobb klikk), mint trackpaden?
-
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #12619 üzenetére
Akkor az auto sleep-et lődd le és kész. Sleep alatt egyedül a memória kap tápellátást, szóval nincs más járható út.
-
Jorus
nagyúr
válasz
Totheground #12619 üzenetére
Az nem elég, ha csak a képernyőt altatod?
-
bmwk1200s
őstag
Sziasztok!
Egy ideje képtelen vagyok a MacBook Promra appot telepíteni a storebol. Mindig hibát jelez es hogy a purchases fül alatt próbáljam ujra..
De nem is engedi ujra letölteni, az a baj!
A dockon levő töltő csík teljesen megtelik, de nem tűnik el es nem is indítható az app.
A lauchpaden us ez a helyzet..ott van az ikonja amit nem lehet torolni es rajta a tolto csík..
Jogjavítást próbáltam de nem hozott eredményt.
A rendszerem: 10.8.2 -
Xero
nagyúr
válasz
Totheground #12616 üzenetére
Nincsen. De ennek mi értelme lenne?
-
Totheground
addikt
Az megoldható valahogy, hogy sleep mode-ban a wifit ne kapcsolja le a gép?
-
Speed®
titán
Akkor ezek szerint nem annyira válogatós, mint a korabeli PCs lapok..no majd kiderül. Rosszat biztos nem fog tenni neki a bővítés, figyelembe véve, hogy milyen tempóra lehet képes a 40GBos vinyója..tényleg, ominózus 120GBos korlát figyelembevételével kb. mindegy, milyen vinyót köt rá az ember? Van itthon egy P120 Samum..csak jobb
Proci az vicc/horror kategória..H61 lapot és procit veszek ennyiért..mellé ott a polcon 2x2GB RAM..szóval ha költés lesz, biztos, hogy ilyen irányban.
-
Speed®
titán
Közben nézelődtem, elvileg PC100 nonECC az igény..abból van jópár..kérdés, hány foglalat van, mert 512es csak 1 van, 256osból viszont 1x..
Procit találtam, vicces áron..20kt tuti nem adok ki érte :S Szóval ha bejön az OSX, így ahogy van, akkor inkább nekiállok Hackintoshozni..
9700hoz nem találtam BIOSt, 5200hoz van, ha minden igaz, azzal futok egy kört..a Rage128nál mérföldekkel jobb, hiába katasztrófa a teljesítménye :S
Azt gondolom 5kt megér a gép, bárhogy is nézem
-
Xero
nagyúr
válasz
Speed® #12611 üzenetére
Memória mehet bele ami csak van általában. 512-es modulok (két oldalas) mehetnek bele.
A proci upgrade kérdéses. Nem biztos, hogy megéri. Ezek azért a gép értékéhez mérten nem túl olcsó mókák.
A 9700-as mehet bele, ha találsz megfelelő BIOS-t hozzá. Nekem úgy rémlik, hogy csak a 9800-hoz volt, de már régen nézelődtem ilyen ügyben. Az öreg PM G4-ben nekem is egy Asus Geforce Ti4600 van bios cserével. Nagyon sokat javított a sebességen, de én megtartottam azért a gyári kártyát is az ADC port miatt.
-
Speed®
titán
'estét!
Nem tudom, mennyire használ valaki mostanság régi masinákat, hozzám köv. 7végén kerül egy PowerMac G4 AGP..400MHz/512MB/Rage128.
Van itthon egy vödör SDm, van különleges igény, vagy lényeg, hogy egyformák legyenek? Felbővíteném 1GBra, gondolom jót tesz a tempónak..
Procit is jó lenne valamivel combosabbra cserélni, azt viszont nem tudom, honnan lehetne kukázni Sonnet EnCore ST 1.33GHz típust..elvileg ez a max.
VGAból ahogy nézem, BIOSfüggő, mit eszik, R9700/FX5200 van kéznélEgyébként némi OSXes ismerkedés a terv, semmi extra..a ház miatt vettem meg inkább a masinát, de ha bejön az OSX, Hackintosh project indul
Jövök, ha valami nem lesz tiszta, meg élménybeszámolóval, ha minden ;p
-
Stanley-B.
őstag
valaki regisztrált már be AppleCare-t?
regisztráláskor magyar cím nem adható meg. Ha beregisztrálom az ausztriai címemre, ettől függetlenül elfogadják itthon is majd, jól gondolom?Ausztriában vásárolt iMac + angliából rendelt AppleCare.
-
a000
őstag
Köszönöm a válaszokat.
A másik kérdésem, hogy most egy 500gb-os vinyó van bent. A disk utility-vel, hogy partícionáljam, ha úgy szeretném, hogy a rendszer mellett legyen egy adat partíció is? Mondjuk 300gb. -
Bling95
őstag
En csak clean mymac-t hasznalok idokozonkent
-
a000
őstag
Sziasztok
Mint friss mac felhasználó, melyek azok a programok, amik feltétlen felrakjak?(osx lion) Értem ez alatt a különböző karbantartó stb programokat, nem pedig photoshop, word ilyenek.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- Gigabyte H510M-S2H V3 alaplap és i5-11400F Processzor Csere
- 27%-os áfás számla / Mini PC / SFF / TOWER - Brand gépek - 4-9 gen. HP / DELL / Lenovo - 1 év gar.
- Lenovo Thinkcentre M700 MiniPC (i5-6500T/8GB/256SSD)
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Fotó állvány eladó
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!