- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
válasz
HarryPotter #11699 üzenetére
iCloud-ban néd meg az accountod, hogy jó e, írd be újra a jelszót.
-
HarryPotter
őstag
ezt írja ki a gép: "Photos for the iCloud account “-------@gmail.com” cannot be accessed. Review your account information in System Preferences." namost kinyitom a system preferences-t, de abban nem igazán tudom, hogy mi a túrót csináljak. Egyáltalán: most miért kezdi ezt hirtelen írogatni? Eddig ilyen gond nem volt?
-
rii
nagyúr
10.7 miért csinálja, hogy ID, meg PS megy.
ID-ben dolgozok
felozok egy képet PS-ben
majd alma-TAB-bal visszaváltanék ID-re, de a PS-ben lvő kép továbbra is ottmarad (néha)
és csak akkor tudok tényegesen átváltani az ID-re, ha lent a DOCK-on klikkelek az ID ikonjáraID: InDesign
PS: Photoshop -
DanielK
addikt
Megvettem a tavalyi 5.2-es Mac minit. Nagyon tetszik, halk és számomra elegendő krafttal bír. Sikerült a 2x4GB ram update is. Látja is és azt írja rájuk, hogy ok. Ha jól tudom ez nem jár garanciavesztéssel.
A kérdésem a következő.
Ha veszek egy ssd-t, akkor annak a cserélése garanciavesztéssel jár? Akkor is, ha a starkinget bízom meg? Csak azért kérdem, hogy ha cseréltetem velük ssdre, akkor a megvett apple care gondolom nem ér semmit.Idevonatkozó kérdésem még. Ha felteszek most egy wint a hddre bootcamppel, akkor azt a time machine lementi és mondjuk egy ssd upgradenél át tudom tölteni?
240GB OCZ Agility3-as a kiszemelt (ilyet tettem a macbook proba, csak 120GB-osat). Jövőre lenne ez a csere csak, addig minden a hdd-n futna.
-
Cold5
senior tag
Sziasztok,
Van egy Mac Pro 5.1-em, 6X1GB RAMmal, amiből 1 modul elszállt. Az jó lesz, ha kicserélem a párját is 2X4GB 1333-as modulra? Akkor elvileg 12GB RAM lesz benne. 4x1 és 2x4 leosztásban...
Ez a RAM megfelelő bele: Kingston?
Gondolom az sem baj, hogy a 4x1 az Hynix a 2X4 pedig Kingston lesz?
Nagyon köszönöm a segítségeteket!
-
whitezo88
nagyúr
mitől lehet hogy rosszalkodik a töltő? pár hónapja is csinálta 1-2x de aztán azóta jó. most a munkahelyen megint nem jó, ha töltöm a telefont ugyanazon a konnektoron az jó...
-
bmwk1200s
őstag
Pontosan.. ezért gondolkodtam el.. mert ennyim simán lenne rá.. a gondom a ram.. 4GB tuti elég lenne 3-4 esetleg 5 évig?
A benne rejlő nem éppen izmost CPU és GPU páros kiszolgálna úgy, hogy azért némi játékocska, filmezés, kép szerkesztés Lightroomal, video vágás AVID-al, pici Photoshop tanulás, netezés.. esetleg xcode tanulmányozása program fejlesztés céljából..végül is amatőr és hobbi szinten, de megőszülni nem akarok ezzel... és tényleg hosszú távra tervezném..
-
Kommy
veterán
válasz
n.andras74 #11673 üzenetére
vagy veszel egy kábelt hozzá ilyet
Nem kell feszültség átalakítás mivel 110/240-es a tápja a mininek.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
n.andras74 #11673 üzenetére
Átalakítóval. Nem egy bonyolult eszköz. Nem is drága. Bárhol kapsz jóformán.
-
n.andras74
aktív tag
USA mac minit hálozatba, hogy tudom csatlakoztatni itthon(110V-230V)?
-
-
DanielK
addikt
Szeretném kikérni a véleményeteket. Sajnos kicsi lakásban vagyunk és az íróasztalunkon sem bővelkedünk helyben, ezért ki akartam valamit találni a most vett mac minimnek (valamilyen állvány szerűséget).
Van-e itthon ilyesmi? Valaki használ-e ilyet?Én ezeket találtam (Mac mini mid 2011 2.5GHz, AMD Radeon HD 6630M):
- ilyen monittorra van kötve -1. Ez igazán ez a legpraktikusabb, csak nem tudom, hogy a monitor+mac mini hője együtt nem lenne-e túl meleg a gépnek? (illetve így el van dugva, viszont túl szép ahhoz, nem?
)
2. Ezzel viszont a monitor alá kerülne, és még lehetne látni is. (eddig erre hajlok a legjobban...
)
3. Ez sem rossz, ezt az ára miatt néztem.
Mondjuk azt még nem tudom, hogy szállítanak-e idehaza. Esetleg valahol nem tudtok olyat, mint a 2. számú, csak itthon lehet kapni?
-
The IT guy
tag
válasz
The IT guy #11668 üzenetére
Na ok... probléma megoldva.... valahogy a repair disk opció előtte nem jutott eszembe
-
MasterMark
titán
Üdv
Gyors kérdés: MS Sidewinder ForceFeedback Wheel-t, hogy állítsuk be, hogy működjön a force feedback?Dirt 2 amúgy. Beállításokban be van kapcsolva.
-
The IT guy
tag
Az utóbbi időben, csak úgy indul el nálam a BootCamp, ha előtte nyomok egy PRAM resetet. Pedig a gép előtte teljesen ki van kapcsolva.
Ha simán indítom el, boot menüből ... akkor fekete képernyő fogad... Valaki, valami tipp?
Előre is köszönöm!
Mac Mini 5.2-esem van OS X 10.8.2-vel
-
Kommy
veterán
válasz
DanielK #11665 üzenetére
Nyomd le a command gombot és húzd le a menu bar-ról (lehet csak beépített progiknál működik, ezzel át is lehet rendezni őket) az ikon vagy a broomstick program
Igazából egyiket sem próbáltam
-
DanielK
addikt
válasz
DanielK #11654 üzenetére
Esetleg van rá mód, hogy a felső menüsorból (nem tudom hogy hogy hívják pontosan ezt mac alatt - ahol a finder elemek is vannak és az alma logó, wifi ikonok stb.) eltüntessünk egy ikont?
Ugyebár megy ez a soundflower, de az ikonját nem szeretném látni. Van erre mód?
Már beállítottam, hogy automatikusan elinduljon a startnál, de az ikont nem szeretném látni. -
Alex91
félisten
válasz
HarryPotter #11661 üzenetére
Azert ugy vettem ki a kerdes feltevesedbol, hogy te is erzed, hogy gaz, amit kerdezel...
Azert kicsit megnezegetnem, probalgatnam azt a rendszert, amit hasznalok...
-
Alex91
félisten
válasz
HarryPotter #11655 üzenetére
Jobb gomb az iconjan, azt Get Info... (Winben is ilyen expert voltal...?)
-
HarryPotter
őstag
vszínűleg láma kérdés, de: a finderben hol látom, hogy mennyi szabad hely van gépen? A morespace app-on gondolkodom, mert az ssd-m csak 64 gb...de még azt sem látom, hogy mennyire van tele a gép
-
DanielK
addikt
ugyebár hdmin keresztül jövő hangot a mac minin nem lehet állítani (nekem ez gáz, mert a monitorban van a hangfal, így macerás annak a gombjaival állítani). jack dugóval meg nem szórakoznék.
erre találtam egy remek megolsást: [link] -
OgKush
senior tag
Köszönöm a helpet srácok!!
Még 1 kérdésem van, aztán befogom. Nem lehet valahogy megoldani, hogy mind a 2 displayen fullscreenben futtassak egy idejüleg 2 appot?
-
OgKush
senior tag
Az normális, ha nem megy át a hang mini display-ről hdmi-re?
Tehát, hogy a mini display is olyan mint a sima pc-s kimenet, h csak kép?
-
Kommy
veterán
találkoztatok már ilyen hibával? Legújabb Safari:
görgetésre eltűnik
-
M@trixfan
addikt
Megmondom őszintén kicsit szemétségnek érzem, hogy a 13-as rMBP nem kapott 4 magos processzort. A hűtés ugyanúgy 2 ventilátorral megy és nem kell még egy dGPU-t is hűteni. Mondjuk az valamennyire ellensúlyozná ha cserébe ultrahalk lenne bármilyen terhelés alatt, de ennyiért sajnos meg sem tudnám magyarázni magamnak a 13-as Air-rel szembeálíva. Az a plusz két mag nagyon sokat számít, akár Vmware, akár stúdió programok alatt.
-
Xero
nagyúr
válasz
Nyugdíjas #11638 üzenetére
Ma volt szabad fél órám és begurultam az XMS-be. Leginkább iPad Mini-t akartam tapizni és az új 27-es iMac demo darab érkezéséről érdeklődtem (igen lehet, hogy vagyok olyan hülye, hogy ne várjam meg a retinát).
A lényeg: Tök egyedül voltam vásárló 2-3 percig a boltban (Duna Plaza) fél 11 magasságában.
szerk: XMS-ben utoljára még a szuterénban voltam, így az alkalmazottak nekem eléggé ismeretlen arcok voltak. Ettől függetlenül pozitívum, hogy az egyikük 20mp-en belül odajött és a segítségét ajánlotta fel, majd a pultban a többiek az iMac érkezésével kapcsolatos kérdéseimet is próbálták megválaszolni. Valamiért nekem az maradt meg, hogy a 27-es is november közepén jön, de kicsit elkeserítettek egy december-január szókapcsolattal.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Blaise #11641 üzenetére
Mint "kolléga" én nem úgy értelmezem, hogy "sír a szája", hanem csak néha nálam is betelik a pohár. Nála is. Nem könnyíti meg az ember dolgát a "környezet" manapság, aztán néha csak kifakad ő is
De egyébként egy olyan csinos műanyag pult ami van az APR-ekben (V2-eseknek kötelező is) két millió (nettó, vagy bruttó, azt nem tudom,de talán mindegy is
).
Szóval jah...
-
Blaise
veterán
válasz
Nyugdíjas #11638 üzenetére
Pontosan, akárhányszor betérek egy APR-be, mindig csak lézengők vannak akik nyomogatják a cuccokat, csak olyat láttam eddig, amikor valami tokot vagy kábel vettek aprópénzért
A rezsi mellett hatalmas költség, hogy kétévente tízmilliókat kell beletolni az új berendezésekbe, handras írt erről többször. Mondjuk neki is mindig sír a szája a milliárdos árbevétel mellett, pedig ha csak annak a töredéke marad a zsebében az sem rossz.
-
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Blaise #11637 üzenetére
Pedig kereskedelemben dolgozok, de egyszerűen nekem sem fér ez be. Gondolkoztam már rajta, matekolgattam.... Iszonyat forgalmuk lehet ezeknek az APR-eknek. Csak az a kib.szott nagy rejtély, hogy közben akárhányszor bemegyek vagy egyedül vagyok, vagy max. van ott még egy valaki. Kivétel XMS. Ott sorba szoktam tudni állni szinte mindig
-
nauro
aktív tag
Ha valaki mostanában akarna vásárolni http://www.starking.hu/allee/
Amúgy ilyenkor mekkora készlet szokott lenni? Van róla tapasztalatotok? 13as legkisebb PRO lenne a kiszemelt. -
DanielK
addikt
válasz
Blaise #11623 üzenetére
Nekem elég a 2 is.
A mostani asztali gépem egy Core 2 Duo 2,93GHz. Szóval nem vészes az i5-ös számomra. Nekem ez volt a jó döntés.
Igazából jó lenne még bele egy ssd (256GB-os), de az ifixiten megnéztem, hogy hogyan lehetne beletenni egyet, és inkább nem vállalkozok rá.A 8GB ram csere viszont meglesz.
-
Kommy
veterán
válasz
Blaise #11624 üzenetére
Egy nem vagyok diák tehát nem vonatkozik rám az oktatási verzió(megoldható lenne, van akinek lehetne venni), ráadásul kiszúrják az ember szemét egy 5%-os kedvezménnyel, most a megmaradt pénzen amit spórolok lesz bele 16GB ram + tudok vennie egy magic trackpad-et. Mivel eddig is ssd-t használtam így nem akarok szórakozni egy 5400-as hdd-vel (kicsit lassú lenne a megszokotthoz képest), ezért belekerül a mostani ssd-m.
-
Blaise
veterán
válasz
DanielK #11621 üzenetére
Végülis kicsit drágábbért nem rossz ez a vga, de nekem a 4 magos processzor hiányozna
-
Fr3eWar
őstag
Ha minden jól megy, veszek egy 5.1-es AV erősítőt, és úgy tervezem, hogy a hang a Mac Miniből HDMI-n fog kimenni.
Elképzelés:
Thunderbolt -> miniDP kábel -DPkábel -> monitorba
HDMI -> erősítő (hang mindig menjen, és kép is clone módban) -> projektor (ha filmetnézek)Szóval ez megvalósítható? Hogy a hang alapértelmezetten HDMI-n menjen ki és az erősítőn szóljon, akkor is ha a thunderbolt használatban van, akkor is ha a projektor megy vagy ha mindkettő, mindig HDMI-n menjen a hang.
-
Kommy
veterán
válasz
DanielK #11615 üzenetére
Nem gondoltál arra, hogy külföldről berendelteted, vannak itt a fórumon többen is akik ezzel foglalkoznak, hogy USA-ból berendelik és elintéznek mindent (vám, áfa, szállítást)
Hát én ennyit biztos nem adnák ki érte de te tudod, én most rendeltem az újat 160e Ft-ért (6,1-est, mivel nem kell quad proci és lenne 200e Ft), nekem nem érne még +50e Ft-ot az a kevés sebességbeli különbség amit a vga tud, persze ez csak az én véleményem. És ugyan úgy tud a régebbi modellből is hozni ha kell, igaz 2 hét a megékezés.
-
nauro
aktív tag
Sziasztok!
Valahogyan átállt a saját profilom a kontaktok programban valaki másra. Hogyan tudnám visszaállítani ezt saját magamra? Nem találom az opciótKöszi
-
DanielK
addikt
Nah, hát meglett a kiválasztott, egy tavalyi 5.2-es mac mini. Ebben még ugyebár amd radeon 6630m van.
Mellé vettem egy 24"-es ledes monitort (2hdmi,dvi,vga,4portos usb hub, beépített hangfal). Így kijött ~270-ből. Nekem ez elég mindenre.A kérdésem az lenne, hogy ketten használjuk 2 felhasználói fiókkal. A macbook pronál nem kikapcsoljuk a gépet, hanem kijelentkezünk és úgy csukjuk le a fedelet, így gyorsan bebootol, hiszen csak sleepel a bejelentkező ablaknál.
Van valami okosság a mac mininél is, hogy csak pár másodperc legyen a boot idő?Természetesen jó lenne ha a bejelentkező ablak várna minket olyankor.
Mac minire is lehet boot camppel wint tenni? Kérdem én a dvd slot hiánya miatt.
-
OgKush
senior tag
ÁÁÁ Köszönöm agyárs választ srácok! Királyak vagytok!
-
D-Roy
tag
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Valaki mondja meg nekem, hogy mi annak az appnak a neve, amivel lehet szabályozni az appok nethez való hozzáférését. Az istenért nem jut eszembe -
D-Roy
tag
Kérdés...
Mac pro-ba milyen pci-e-s wifi kártyát vegyek,amit natívan kezel az os?
Sok van az aprón.
Előre is köszi! -
Xero
nagyúr
válasz
atos19881101 #11597 üzenetére
A Disk Utility restore megoldása miért is nem jó?
-
-
Nem egeszen, de lehet nem az elmosodik ra a legjobb szo, epp azert irtam, hogy windows alatt mikor szokott ilyen lenni, hatha egyertelmubb.
Nem nagyon tudom jobban leirni, latni kellene igazabol, de az biztos, hogy a macbooktol faj a szemem, meg a fejem is megfajdul, az otthoni gepemnel viszont nincs ilyen gond.
Most a gamman allitottam meg, a refresh rate-et 70-re, meglatjuk.
Amugy neten tobb helyen is irnak arrol, hogy a maces cuccokat nem birja nehany ember szeme, mondjuk mas miatt, de lehet nekem is ilyesmivel lesz osszefuggesben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- One mobilszolgáltatások
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lexus, Toyota topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-G5 I 8GB I 128SSD I 12,5" Foltos FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy S24FE 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Új MSI 17 Raider GE78 QHD 240Hz i9-13980HX 24mag 32GB 2TB SSD Nvidia RTX 4090 16GB 175W W11 Garancia