Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kasza08
őstag
Hogyan tudom egy zenénél a "more info" részt módosítani? Ki szeretném tölteni az album, előadó stb. részeket

-
HarryPotter
őstag
ismerős állat a mai index címlapon: [link]
-
M@trixfan
addikt
Nálam is elvileg rendben működik a Trim Enabler a program szerint és a Sytem Profiler szerint is. Az számít, hogy mikortól van ez a funkció bekapcsolva? Kb 60-70 Gb van lefoglalva eddig a 256-ból. Az baj, hogy csak most aktiváltam egy hónapos használat után a Trim funkciót?
Ide kapcsolódóan ujra feltenném azt a kérdésemet, hogy OS X 10.8 telepítésénél kell foglalkozni valamilyen módon a 4k allign kérdésével.
-
P.O.C.
tag
Valaki felhomályosítana pontosan, hogy mi a baj a trim enabler programmal (mountain lion)? nekem kicsit ál-parának tűnik. vagy csak nem vagyok jól tájékozott?
-
DanielK
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
úgy nem éri meg. Én 7-est vettem, mikor akciósan mondták, hogy free upgrade 8-ra (valamikor augusztusban). Annak lehet jó, aki most akarja megvenni fullosoan. A többi tényleg nem ér semmit...

(#11893) Ear001: nem tudom pontosan.
-
DanielK
addikt
ha valakit érdekel jó áron a parallels 8![link]
-
Kommy
veterán
Akkor ez a gond egy partíció van.
Közben a következő parancsokkal csináltam tesztet.Írás: ~470MB/s jön ki
sudo time dd if=/dev/zero bs=8192k of=tstfile count=1024
Olvasás:~ 470MB/s jön ki
dd if=tstfile bs=8192k of=/dev/null count=1024Tehát ha úgy nézem nincs semmi gond megy rendesen.
-
DanielK
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Valahol olvastam, hogy valaki szaki megnezte es hat nem volt trim, csak azt írta ki, hogy igen.
-
OgKush
senior tag
Tudtok valami megoldást, hogyan lehet sms-t küldeni gépről? Ez amit feljebb próbáltam nem jött össze.
Samsung montem van. Nem tudom mennyire számít ez. -
Kommy
veterán
-
DanielK
addikt
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Olvastam egy régi cikket, hogy lehet az "Contacts" app-ból SMS-t küldeni, csak bluetooton csatlakoztatni kell a telefont.
Nem tudjátok, hogy mégis, hogyan van ez?
Csatlakoztattam 1x, tudok fileokat küldeni rá.
Csatlakoztatnám még 1x, mint bluetooth mobile.
Viszont kéri ezeket az adatokat.
Milyen username meg jelszó kell ide mégis???
A mási, hogy nem kell ehhez app a telóra is? Csak mert nekem egy Samsung montem van, és csodálkoznék ha lenne hozzá app. -
Kommy
veterán
Ennek a leírásnak a segítségével "engedélyeztem" a trim-et de mégsem megy mit csinálhattam rosszul, 10.8.1 van a mini-n (macmini6.1) mivel nem érhető el rá a 10.8.2 jelenleg.
A belső merevlemez ki lett cserélve egy OCZ Agility 3-as (60GB) ssd-re és a külső keretben van az 500GB-os merevlemez, és a kettőből egy fusion drive van készíteve e szerint
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Működött. Hála

Asszem jövök egy kalibrálással az iMacedet illetően, vagy valami. Én tényleg nem találtam sehogy. -
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
A finder-es problémádra azt találtam, hogy rebootolni kellene safe módban, és csinálni egy jogjavítást. Állítólag ez megoldja. (Szerk.: Rosszat linkeltem korábban.)
(#11865) DanielK: Annyiért jó ár, most néztem hogy 6500 forint körül van egy 4-es Eneloop csomag töltővel. Ha kb. ennyiért el tudod hozni az Apple töltőjét hat akkuval, az nem rossz.
-
DanielK
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
6-ért vennék starkingben (a mini után kaptam 2129 pontot, ami ennyi Ft-nek felel meg, ott az eredeti ár 8490,- - ebből jön le a pontok száma)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe
üzenetére
Az. Rohadjon meg. Irtózatosan felbosszantottam magam rajta.

Óh, köszi. Én tegnap halálba kerestem a neten a dolgot,de ezek szerint nem túl hatékonyan, ha neked ennyi idő alatt meglett

-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
Nyugdíjas
üzenetére
MacRumors fórumban találtam, másnak is van ilyen gondja rMBP-val. Van két megoldási javaslat a thread-ben, hátha beválik az egyik.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
The IT guy
üzenetére
Megvolt, SMC resettel együtt. Pont lesz.rja
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
DanielK
üzenetére
Az Apple akkuk átcímkézett Sanyo Eneloopok csupán. Tavaly vagy hogy nézegettem őket, akkor sokkal jobban kijöttem árban úgy, hogy vettem egy 4-es Eneloop csomagot, meg egy Eneloop töltőt amihez szintén adtak 4 akkut. Most nem tudom, hogy alakulnak az árak.
1900-2000mAh körül vannak egyébként. Nagyon jó, hogy lassú önkisüléssel rendelkezik, így nem kell attól félnem, hogy a feltöltött akkukból az állás során elcsordogál a töltés, mindig van kéznél néhány feltöltött darab. Apple billentyűzetben, trackpadben, egérben és Xbox kontrollerekben használom, jelenleg 12 darabot. Nagyon beváltak.
(#11862) Nyugdíjas: Ez az új Air-ed?
-
DanielK
addikt
válasz
EmThor
üzenetére
OFF: csak azért kérdem, mert 2009-ig aktívan ott voltam az oldalon és emlékszem, hogy jó teszteket/kedvcsinálókat írtál (2-3-ra emlékszem), sőt még annó psen is barátlistámon voltál. Csak utána egyre kevesebb időm lett, és végül csak nagyobb nevekkel játszottam/ok most is. Pl. most az uncharted3-mal jétszok, mikor időm engedi. Illetve a Last of Us-t várom még.

Én Starkingből vettem, 3-4 nap alatt át lehetett venni náluk, de istyle-ban is lehet még rendelni. Igaz lionnal jött, de még lehetett regisztrálni az ml akcióra.
Én nagyon örülök, hogy váltottam pc-ről, nem bántam meg. Hihetetlen, hogy milyen halk gép. Az apple care-t később is megveheted. Nem kell azonnal. Én is januárban fogom megvenni a géphez.
"Az AppleCare Protection Plan csak a Mac számítógéphez tartozó egyéves korlátozott jótállás érvényességi ideje alatt vásárolható meg" -
EmThor
addikt
válasz
DanielK
üzenetére
OFF Igen én vagyok de abbahagytam az újságírást. 3 műszakos mellett a levelezős sulit be akarom fejezni és más is fontosabb lett. Úgy értem, játszok, gyűjtöm jobb PS címeket, de... ez csak hobbi, szórakozás, játék. Olvastam olyan gamer újságírót aki így 40 évesen (család azért volt) próbálta magyarázni, hogy de bizony ez művészeti ág, meg minden. Persze, nagy munka van egy játékszoftver mögött, de ez tisztán szórakoztatás. Mint egy jó film. Ennek is lehet mondanivalója, de tisztán "élvezeti" cikk. Amúgy ha meg komolyan akarom csinálni akkor sokkal komolyabban kellene, video tesztekkel meg minden, arra meg nincs kapacitás. Kb. ennyi a történet.
ON de basszus 195e + 40e szervíz nem olcsó mulatság. Mondjuk ha eladom a PC-imet... Az is egy érdekes történet. Kb 3 éve építettem egy mini itx-es dual-atom procis "letöltőgépet", meg egy m-atx-es komolyabbat. Na most az lett a vége, hogy a dual-atomosat használom szinte mindig (és a villanyszámlám is olcsóbb lett).
Szóval ezt várom a Mac-től (mint hardware-től és mint általam még nem ismert oprendszertől), hogy egyszerűbben menjenek a dolgaim. Tök jó az android is, személyre szabható, de nem elég - hogy is mondjam -, gördülékeny (bár nem ez a legjobb szó).
Tavalyi ATI video kártyás modell tetszik, de igazából csak az XMS-st ismerem és a weboldalukon már nincs ilyen termék.
-
DanielK
addikt
válasz
The IT guy
üzenetére
így van, én játékok (stratégia) miatt vettem régebbit! Amúgy PS3-on játszok, ha játszok.

-
The IT guy
tag
válasz
EmThor
üzenetére
Igazán nincs mit! Újak közül tervezel venni egyet, vagy a 2011-es modellekből? Csak azért kérdezem, mert az új gépekben lévő videokártya valóban erős, viszont a 2011-es i5 2.5 GHZ-es modellben AMD Radeon 6630m videokártya van, ami azért erősebb mint az Intel integrált videokártyái. Ez jelenti azt viszont, hogy a HD4000 nem fog jól teljesíteni az általad felsorolt dolgokban, csak azért a Radeon erősebb.
P.S.:A 2012-es modellben viszont van USB 3.0, és a procija Ivy Bridge /kevesebb áramot zabál, és egy hangyapénisznyivel gyorsabb/ Végtében, egy tökéletesített Sandy Bridge.
-
DanielK
addikt
válasz
The IT guy
üzenetére
így van, 140e az alaplap csere egy mac minin, ha nincs apple care-d!

EmThor: mindenre jó, amit írtál. Nekünk is az asztalon van az ágy mellett. Múltkor észre se vettem, hogy megy és úg aludtam el...
Más: valaki használ itt apple elemeket? [link] mekkorák igazából? Nekünk 2650MAh a legnagyobbak. Ezek mekkorák? Megéri megvenni őket?
EmThor: Te vagy Ő?

-
The IT guy
tag
válasz
EmThor
üzenetére
Hangod lesz, minden működni fog. Az általad felsoroltakra teljesen tökéletes lesz. Hangosnak nem hangos a gép. Ha pl. éjszakára bekapcsolva hagyod, lazán fogsz tudni tőle aludni.

A perifériákat gond nélkül felismeri, így a leggagyibb noname billentyűzet-egér kombóval is lehet használni.
A protection plan megéri, mert ha neadjisten történik vele valami, alaplapot kell cserélni, miegymás... akkor bizony az AASP-k (Apple Authorized Service Providerek) szép nagy pénzeket kérhetnek a gép szervízeléséért...
-
EmThor
addikt
Sziasztok,
egész életemben win platformon tengődtem, csakhogy az élethelyzet megváltozásával megváltozott a kép, játszani már csak néha, azt is PlayStation-ön szoktam (meg filmezni is amihez néha át kell kódolni 1-1 mkv-t mpeg-be de mac-re is megvan a mkv2vob nevű progi, utánanéztem), a számítógépet pedig letöltésre (egy-két film sorozat, ami nagyon tetszik megveszem), netezésre, netes vásárlásra, youtube, stb. tehát ilyen alap dolgokra használom (némi office word és excel a suli miatt).
Na most gondolkodtam hogy a meglévő pc helyébe/felújítani építek egy fasza mini itx-eset, ami olyan 150e körül ki is jönne (bill., egér, monitor van), viszont kezd elegem lenni a legózásból és annyival meg nem drágább a 2012-es Mac Mini, hogy teljesen legális oprendszerrel a magamévá tehessem.
Szóval a Mini-vel kapcsolatban szeretném kérni (195e ft, 2.5ghz i5, tehát a legalapabb) a segítségeteket, hogy:
- mennyire melegszik? nagy gond ez? ha a letöltés miatt megy sokat a gép akkor nem menő; elvileg évekig ki kellene bírnia; nem teszem zárt helyre, asztal tetején lenne
- megéri ez a protection plan? +46e nagyon(!) húzós.
- mennyire hangos? többször menne, mikor alszok mellette (szintén download 1-2 óra)
- fenti célokra megfelel? tehát net, nagyfelbontású mkv, képszerkesztés, office, net.. proci alapján igen, de gondoltam megkérdem!Van egy Dinovo Edge billentyűzetem, igaz PC kiosztással, azt gondolom azért elviszi, a gombokat majd megtanulom, meg egy hasonló logitech egerem. A HDMI-DVI átalakítónak örültem, szóval megvan mindenem ami kell elvileg.
Apropó: van egy monitorom amibe van beépített hangszóró (nem nagy szám, de így van hely az asztalomon). Na most ha a 3.5mm jack fülhallgató kimenetével (jól láttam?) a Mini-nek, összekötném a monitort, lenne hang? Remélem! Meg van egy Z-5500-as hangfalszettem, azt meg megoldom, fórumban itt rákerestem, más is próbáltam már olyanra kötni a gépet.
Mondom, elegem van a szívásból és inkább fizetek picit többet, hogy legyen egy "jó" gépem, mint állandóan legózni kelljen - szeretném leegyszerűsíetni az életem (tervezem hogy androidos telót és tabletet is idővel iphone-ra és ipad mini-re cserélem, csak hát a pénz nagy úr, szóval fokozatosan).
Köszönöm!
szerk.: közben átolvasgatom ide mit írtatok a kis masináról
-
Nyugdíjas
nagyúr
-
Kasza08
őstag
Van ötletetek, miért lett szürke a hátterem?
Nem tudok átállítani, mármint a beállításokban szerinte átállította, de szürke marad. A külön monitoron, ami rá van dugva azon jó, csak magán a macbook-on nem. Ha kihúzom a monitort, akkor is szürke marad. Mi lehet ez?Mod: most megjavult magától

-
Blaise
veterán
válasz
Flickering
üzenetére
A játékok nem drágák, karácsonykor szinte mindent akcioznak az App Store-ban.
-
Bling95
őstag
válasz
Flickering
üzenetére
zenét pont ugyanúgy fel tudsz rá tenni mint egy mp3 lejátszóra , csak itunesal
az előzőre itt a videó , full screenre kikell rakni és sasszeműek előnyben.
valakinek valami ötlet hogy mi lehet?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Flickering
üzenetére
Zene? Deezer.
-
Flickering
aktív tag
válasz
Blaise
üzenetére
Nem így értettem, hogy egy fityinget sem költenék rá. Hanem droidon is pofátlanul egy fél óra alatt kivihető játék ezres tétel meg ilyenek, de így ahogy írjátok értelmes árak vannak, ha már van párszázas ajánlat is. És a zenék? mert bevallom rengeteg számot hallgatok és nincs kedvem ezer zenére újabb x ezer összeget kifizetni.
Elnézést kérek a kérdésért akkor, nem akartam szembekerülni veletek, nem szeretném ha lewarezosolnátok, mert droidon is csak store-ból szedek.
Szerk: (Ez volt az utolsó kérdésem, a többit tudom már, köszönöm)
-
Bling95
őstag
mi az isten lehet az imac-em kijelzőjének a közepén? mintha vmi kosz lenne de belül van és mozog

mindjárt dobok fel videot róla, csak annyira pici hogy nem egyszerű csinálni róla
-
Blaise
veterán
válasz
Flickering
üzenetére
100ezer Ft-os tabletre akarod lopni a ~200Ft körüli programokat...nem rossz

-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
Flickering
üzenetére
Ha nem akarsz fizetni, az a te magánügyed, de a fórum alapelvei miatt sem fogsz it konkrét segítséget kapni hozzá. Megoldható,de az utat magadnak kell végigjárnod.
Egyébként nekem továbbra sem fér be, hogy magamat elég rendszeres vásárlónak tartom AppStore tekintetében,de eddig kb. 15.000Ft-ot költöttem el 2-3 év alatt. Ha van pénzed egy 100k-s termékre, nincsen évente 5 ezred appokra?
Ráadásul rossz topicban is kérdezel.
-
Flickering
aktív tag
Üdv, offba eszem, nehogy baj legyen.
Szóval olyan kérdéssel állnék elő, mivel nem vagyok jártas a témában és kézenfekvő információt nem találtam róla, hogy ha én vennék egy iPad minit vagy más apple terméket, csak az itunes-ról szedhetek rá pénzért dolgokat? pl zene, játék, vagy itt is van ingyenes részleg mint droidon, meg gépről rakhatok rá cuccokat ugyebár?
Aki kitudná fejteni megköszönném, a közeljövőben gondolkodom valamilyen cucc beszerzésén.
Előre is köszönöm!

-
Kommy
veterán
Valaki tud arra valami megoldást, hogy teljes képernyős appoknál lehessen látni az órát, és mondjuk oda rakhassam ahova én akarom?
(#11824) biker: gyors volt
-
OgKush
senior tag
Sziasztok!
Tudtok valami jó megoldást, hogy hogyan tudnék 1 mappát jelszóval védeni, úgy, hogy win alatt is kérje a jelszót, és a dmg-s megoldást ne is mondjátok, mert abba nem lehet filet-t pakolni utána
-
n.andras74
aktív tag
válasz
n.andras74
üzenetére
Pl. lehetne jó kis reklámokat készíteni a konkurenciáknak karácsonyt meglovagolva a Apple iMac üresjáratát kihasználva...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
n.andras74
aktív tag
Sajnos:-) pedig vannak ötleteim :-)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
n.andras74
üzenetére
Szerencsére nem te vezeted.
-
-
biker
nagyúr
MacMini alá HDD valakinek?
-
bmwk1200s
őstag
Nincs valakinek vmi biztos infoja az uj iMac-ekkel kapcsolatosan?
Tenyleg elhalaszottak a kiszallitasokat 2013ra? Ezzel viszont az a baj, hogy a legtobb APR-nek meg mar nincs keszleten a regi... az Apple megengedheti maganak, hogy asztali vonalon ne legyen gepe (ok, a mac mini es a mac pro is asztali) karacsony elott a boltokban
-
DanielK
addikt
mert olyan jó, hogy teljesen halk akkor - még a hdd sem szól (macbook promban is van egy ssd, az olyan, mintha be se lenne kapcsolva
)annyira durva, hogy a hdd a leghangosabb pontja (persze kivéve, ha valamiért a venti is bekapcsol)
még megvan az asztali gépünk is, tegnap bekapcsoltam. hát olyan hangos volt a minihez képest, mint egya traktor.
(4 venti van benne...)az íróasztalunk az ágyunk mellett van közvetlenül, így a sndesség nagy előny

-
DanielK
addikt
melyik a legjobb 512GB SSD most a piacon?
mac minibe szeretném, de a mostani méret kellene (500GB HDD).
gyűjtök rá kb 1 évet, addigra lejjebb mennek ezeknek az árai?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gaming notebook topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Gitáros topic
- Gumi és felni topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- További aktív témák...
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- Full Prémium! Gamer PC-Számítógép!Rog Maximus XII! I9 10850K / RTX 3080 Suprim / 32GB DDR4 / 2TB SSD
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- GYÖNYÖRŰ iPhone XR 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3984, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- Eredeti Lenovo 135W töltők (sárga téglalap)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

TigerCat