- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-axxon-
tag
hi!
imac-on google chromot használok.
az a problémám, hiába adok meg kezdő oldalt, a böngésző újra indításkor mindig elfelejti.van (volt) másnak ilyen problémája?
-
M@trixfan
addikt
Nekem a pletykák nélkül is volt egy megérzésem, hogy ilyesmi lesz sajnos. A Thunderbolt miatt teljesen át kell tervezni az egész rendszert, mert videót és PCI-E sávokat kell egyszerre továbbítani. Az első TB alaplapok még csak most kezdenek jönni a sima I5-I7 procikhoz, Xeon fronton még mindig nincs semmi. Az USB 3 bővítővel megoldható. Ami viszont elég pofátlan, hogy legalább valami frissebb VGA-t kihozhattak volna. Számomra azzal jelezték volna stílusosan, hogy technikai okok miatt várni kell még. Amúgy professzionális felhasználásra nem hiszem, hogy olyan hú de lassú lenne bármelyik MP és ugyebár ott vannak a belső PCI-E helyek, nem létkérdés a TB. Gémerhuszárságra múgyis más gép kell, Mac-et nem arra érdemes tartani.
Amúgy még nem néztem be az itteni topikba ami eről szól, biztos jókat hörögnek már odaát, hogy mekkora szar az Apple. Sajnos ilyen tekintetben a PH! eléggé legalja, lefogadom az új retina MBP-ről sem technikai diskurzus megy, hanem fikázás és ár agonizálás.
-
Xero
nagyúr
Hoppá-hoppá! Jövőre új Pro gép? Végre!
Az amúgy mennyire ciki, hogy az Apple leszedte a store-ban a MacPro-ról a new badgeket? Ők is rájöttek, hogy ez így vérciki.
-
vtechun
veterán
válasz
FlashPlayer #10190 üzenetére
A szerveren fent marad, de mintha a progi csak az utolso 30 napot nezne, keresgeltem, de semmi opciot nem talaltam
-
vtechun
veterán
hello, lenne egy gyors kérdésem MAIL programmal kapcsolatban: hogy lehetne azt beállítani, hogy IMAP esetén ne csak 30 napig őrizze meg a leveleket, ill. merrefelé lehetnek ilyen jellegű beállítások? Köszi!
-
FlashPlayer
tag
válasz
narancsnn #10187 üzenetére
Winfossal egy mac-et???
Szerintem próbálj meg belőle alkudni egy picit, akijelző miatt, meg, hogy megszencséktelenítette a mac-et egy winfossal.. de különben nem rossz cucc. És az ára is király, én most hírtelen amit találtam hwaprón, 224k. Szóval szerintem megéri a 160at. -
narancsnn
senior tag
válasz
FlashPlayer #10186 üzenetére
Igen, sry
Garancia: elég régi ahhoz, hogy legyen rá.
Kijelző: apró karcok, bekapcsolt kijelzőnél nem látsziky
Egér: van
Klaviatura: nincs
Hdd nayobb
Lett belerakva.
Ő most winfossal használja.
Adja az ereseti telepítőt. -
narancsnn
senior tag
Sziasztok!
Vélenyt kérnék, egy iMac 24" a1225-s gépről.
Sajnos annyi pénzem nincs ,hogy újat vegyek, így a használtak között nézelődök.Erről mondanátok pár szót.
Miért igen, avagy miért nem.
C2D 2.4Ghz
4Gb ram
Ati radeon Hd 2600xtKöszi előre is.
-
Alex91
félisten
válasz
(Darkwood) #10176 üzenetére
Rakjal ra flash-t...
-
(Darkwood)
őstag
válasz
FlashPlayer #10177 üzenetére
Safari.
Nem próbáltam mást.
-
FlashPlayer
tag
válasz
(Darkwood) #10176 üzenetére
Milyen böngészőt használsz? Próbáltad másikkal?
-
(Darkwood)
őstag
Olyan kis infantilis kérdésem volna, hogy miért nem tudok youtube-on videokat nézni?
"Ez a video jelenleg nem érhető el."
Új iMac-ről van szó...
Valamilyen csatorna probléma?
-
hoodoo86
tag
válasz
FlashPlayer #10172 üzenetére
forklift tudja ezt. file - sync to. Un. syncletkent is elmentheto, onnan ikonkent kattintasra indithato.
-
quasarus
tag
Hi all.
Tudnátok segíteni? Final cut pro x-en multikamera kezelési problémám adódott.
Kijelölöm a két klippet amiből multit akarok csinálni, jobklikk/nem multicam clip.
Megcsinálja, de csak egy kamerát látok a multicamos kontrol ablakon, a második kamera képe fekete.Ha lehúzom a timeline-ra, akkor látszik, hogy nem összekeverte ahogy kellene, hanem az 1.es kamera klipjének végéhez teszi a 2-es kamera klipjét.
mi lehet a probléma?
Thx!
-
FlashPlayer
tag
-
Ear001
addikt
válasz
FlashPlayer #10167 üzenetére
Egyébként tudtok valami megoldást, arra, hogy a gép, és a háttértár között szinkronizáljak adott mappákat?
Time Machine?
-
Csabee.
nagyúr
ISO-fáljban lévő 3D filmet mivel játsszak le Lion-on ? VLC nem viszi.
-
FlashPlayer
tag
válasz
Phantomhive #10166 üzenetére
Néztem neten, hogy mégis integrált-e a wifi kártya, de úgyfest, hogy igen. Amire azt hittem, hogy wifi, az nem tudom akkor mi lehet, abba megy a hangkártya, bluetooth, meg az infra is.
M1, jó most kábelen a net.. csak idegesítő , hogy se a superdrive se a wifi nem jó már a gépben..Egyébként tudtok valami megoldást, arra, hogy a gép, és a háttértár között szinkronizáljak adott mappákat? Csak ilyen felhő szolgáltatásosdit találtam, az meg nem jó nekem.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
FlashPlayer #10165 üzenetére
Szerintem nincsenek horror áron a wi-fi kártyák. Nézz utana ebayen, hogy van-e hozza bontott pl.
Lényegesen esztetikusabb volna cserélni, mint egy USB dorongot tartani a gépbe tűzve. -
xedos
addikt
válasz
FlashPlayer #10163 üzenetére
Régebben hallottam olyan hibát, hogy némely "hibás" Wifi kártya melegedett! Lehet nálad is ez a gond? Nem tudom, hogy azon a gépen még cserélhető, vagy alaplapi?
-
xedos
addikt
válasz
FlashPlayer #10144 üzenetére
Mint a neved: gondolom flash-es oldalt nézel, azért teker a venti...
Próbáld meg felrakni a legfrissebbet az Adobe-tól...
esetleg használd a Clicktoflash-t. -
Csabee.
nagyúr
válasz
Solar_Wind #10154 üzenetére
Most appstore-ban 23 a Lion
-
válasz
sp@rtan #10147 üzenetére
Ez úgy nézett ki, hogy 2011. június 6-án jelentették be a Lion-t, ám nyilván a már a boltok polcain levő termékekben csak idővel cserélték le a telepítő USB kulcsot, ezért volt meghirdetve, hogy azon vásárlók, akik 2011. június 6. után vásárolták a készüléket, és nem Lion-t kaptak mellé, azoknak ingyenes az upgrade. Tehát nem volt automatikus az ingyenes upgrade, csak a fenti vásárlóknak.
-
Csabee.
nagyúr
válasz
FlashPlayer #10146 üzenetére
Szuper..
-
sp@rtan
senior tag
válasz
FlashPlayer #10146 üzenetére
Ez nem igaz.MOD: legalábbis régebben lehetett ingyen frissíteni, már megszűnt?
-
Csabee.
nagyúr
Ha van egy MacBook AIR, ahhoz van egy pendrive amin snow leo van. Ahhoz nem ingyenes a Lion??
Csak azért kérdezem, mert update-nél nem hozza ki a lion-t.
-
FlashPlayer
tag
Köszönöm a válaszokat!
Még egy olyan kérdésem lenne, hogy amikor wifiről használom a netet, egy 5perc után felpörög a ventillátor, és csak pörög... de közben a wifi veszi a jelet rendesen.. Lekapcsolom a WIFI-t, és egy 5perc után elhallgat a ventillátor.
Lehet cserélni azt a kis nyákot amire csatlakozik? Mert ugye azon keresztül megy a hang, bluetooth, meg az infra is. Vagy csak apple szakboltban? -
Kommy
veterán
válasz
FlashPlayer #10141 üzenetére
ami a bekapcsológomb felett van.
-
hoodoo86
tag
válasz
FlashPlayer #10141 üzenetére
Bal alsó. Forrás: [link]
-
FlashPlayer
tag
Valaki tudja , hogy a 3 kütyü közül melyik a wifi antenna?
-
Játékos
addikt
Sziasztok!
VLAN-t szeretnék LION alatt. Kér valami TAG-et (1-4094 ig terjedő szám).
Ez micsoda? Mert gyakorlatilag semmit sem fogad el, és így nem hozhatók létre VALN-t.
Köszi a segítséget! -
DroneZ^
őstag
Hogy lehet kikapcsolni azt a kong hangot, amelyik minden mac indulásánál van?
-
fPApi
őstag
válasz
Barett 50cal #10126 üzenetére
Hol jobb klikk? Én nem találok clean up-ot.
-
Xero
nagyúr
válasz
(Darkwood) #10129 üzenetére
Nem jelent.
-
(Darkwood)
őstag
Sejtem a választ, de azért megkérdezem.
Hogyha veszek egy bontatlan iMac-et garival és rakok bele + ramot, akkor az ugye nem jelent garanciavesztést?!
-
Ragnar95
félisten
Sziasztok!
Azt be lehet állítani valahogy, hogy a Finderben a mappákat szabályosan rendezze el, mert idegesít,h bárhova tudom húzkodni őket és nem négyzetrácsba rakja őket.
-
FlashPlayer
tag
válasz
Phantomhive #10122 üzenetére
Kipróbálom köszi!
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
FlashPlayer #10121 üzenetére
a partíciós táblát kellene újrarántani teljesen.
osx-be bedugod, disk utility. kiválasztod az eszközt majd jobb oldalt fent a partitionre nyomsz. ott pedig kiválasztod a legördülőből, hogy 1 partition (partition scheme azt hiszem)
majd adsz neki egy extFAT fájlrendszert(vagy fat32) és leformázod.
ha így se megy, akkor valami particionáló progi kéne, ami összekaparná. -
FlashPlayer
tag
Itt is felteszem akérdést, hátha tudjátok:
Sziasztok!
Van egy 4gb-os micro sd kártyám, amit leformáztam MAC os extended formátumra, viszont így nem simeri fel win, gondoltam leformázom NTFS-re, viszont így csak 200mb letta kapacitása, leformáztam FAT-re, mostmeg nincs is kapacitása, és nem engedi se win,se osx leformázni. Ilyenkor mi van??? -
Játékos
addikt
Sziasztok!
Van mac-re a Girdernek valami alternatívája? Örülnék neki!
Köszi! -
Phantomhive
aktív tag
konvertálni a miro vagy xilisoft sztm. tök jó
http://www.roxio.com/enu/products/popcorn/standard/features.html
erről pedig olvasgass, hátha tudja azokat, amiket keresel. én sose használtam.
amúgy én iMovie-val csinálgatnám ezeket a dolgokat. összefűzés dolgot nem tudom elképzelni. beimportálod az 5 filet az iMovieba és egymás utána dobod őket az időszalagon.
nekem egyszerűnek hangzik -
fPApi
őstag
Köszi a válaszokat! Többségüket kipróbáltam, de olyat keresnék, amelyik egyben tudja a következőket:
- több videó fájlt tud kezelni,
- tudjon összefűzni fájlokat (pl. 10 fájl van, ebből az első ötöt és a második ötöt össze kellene fűzni, és az így kapott két fájlból kellene a DVD-t csinálni),
- lehessen DVD menüket hozzáadni,
- tudjon DVD-re, vagy DVD könyvtárba, vagy ISO fájlba kiírni.Ezeket a Nero Vision tudja, de nehézkes mindig win-t futtatni. Tudom az is megoldás, hogy több programot használok, de az is bonyi. Ha nincs jó minden-egybe az osx-re, akkor maradok a nero-nál.
-
fPApi
őstag
A videókamera mpeg2-ben rögzít, amit alapból nem ismer az OSX. Win7 alatt a nero vision-al csináltam egyszerűen menüs DVD-ket. MAC-en mit tudtok ajánlani (konvertálás, menüs DVD készítés, egyszerűen, jó minőségben)?
-
Használ vki Office for Mac 2011-et? Outlook-nál van vmi mód arra, hogy az iCal-t vagy legalább a gmailes naptárt bevarázsoljam? Illetve bekapcsoltam (Sync Services-nél), hogy használja az Apple címjegyzéket (ami iCloud-on keresztül van szinkronizálva az iPhone-nal, tehát az Apple Címtár és az iCloud címtár azonos tartalommal bír), de nem használja. Mi lehet a megoldás?
-
Ragnar95
félisten
Tudtok ajánlani valami progit, amivel tudok zenét vágni iMoviehoz? Csak annyi kéne,h ki tudjak vágni belőle egy részt,de az iMovie erre nem képes...
-
Játékos
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Így lesz a Logitech MX Keys magyar billentyűzetes
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest