- 3060Ti EGPU over USB4 vs PC teszt
- leslieke farmerzsebe
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ear001
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #35724 üzenetére
-
Czo
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #35722 üzenetére
A "Free" teruletbe van az a RAM, amibe soha nem toltottel semmit, illetve ami nemreg meg foglalt volt, de egy alkalmzas felszabaditotta, de ebben van a cache is. A "Compressed" az olyan terulet, ami mar ki van irva a SWAP-ra, de tomoritve benn van meg a RAM-ban, mert a RAM-bol gyorsabban elojon, mint ugye SWAP-bol, de ha kell, barmikor kidobhato. A "Wired" az a terulet, amin olyan tartalom van, amit nem lehet kiirni SWAP-ra, tehat annak bele kell fernie a RAM-ba. Kb akkor kell mindenkeppen elgondolkodni RAM vasarlason, ha a mindennapi hasznalatnal a Wired elkezdi megkozeliteni a geped kapacitasanak a felet. A maradek az "App memory", amit eppen ki van osztva az alkalmazasoknak. Ha kell, barmikor SWAP-ra irhato.
-
Czo
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #35718 üzenetére
Ezen a kepen az latszik, hogy ha fele ennyi RAM lenne a gepedben, akkor is rendben lenne a RAM hasznalat, mert a memory pressure csak 35%.
-
Czo
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #35507 üzenetére
Meg en is az ezer eves TBD-t hasznalom, de gondolom 1-2 os update es nyugdijazni kell ezt az iden mar 10 evesse oregedo monitort. Az LG 5k-t probaltam, de a gepemben levo Iris Plus 655 nem tudja ertelmesen meghajtani az LG 5k monitorat.
-
kkp900
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #35345 üzenetére
Jo kis progi de ezt is meg kell venni ,hogy konkrétan mutassa amit kell ,mert ő is egyébnek mutatja . Mondjuk az Imazing sokat foglal a biztonsági mentésekkel de nem találom ,hogy lehetne törölni azokat sajnos. Régebbi telefonok mentései.
-
poLeH
junior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #34709 üzenetére
Igen látom , gondolom egy régen frissített útmutató ez. Igazából ha megnyitjuk a chrome-ot és Safarit és lejátszuk ugyan azt a filmet ugyan az a minőség .
-
poLeH
junior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #34705 üzenetére
Chrome is lejátsza a 4K-t akár, rossz infóid vannak,nem tudom ez honnan jött . A megjelenítő és gép számít itt ,nem böngésző . Szerintem Firefox és edge is simán lejátszik bármilyen 4K-t. Komoly lenne ha ilyen fennnakadások lenne bármilyen böngészőbe, áshatná is el magát 2021-be a 4K világába .
[ Szerkesztve ]
-
Mr Bond 007
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #34700 üzenetére
Nálam M1-es Big sur aktuális verzión (11.4) Safari 14.1.1-el jól működik. Lehet nem is Safari specifikus a gond?
Ja amúgy ilyen jellegű problémával már találkoztam rossz router és rossz dns miatt is.
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #32740 üzenetére
De annyi. Ha most upgradelek akkor a 8GB RAM megy a kukaba.
Valakinek kell esetleg 2x4?
-
kazsmerlaca
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #32740 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, hogy párhuzamosan nem mennek.
Volt a gépembe gyárilag (imac 2019) 2x4GB.
Raktam mellé 2x16GB-ot de nem indult el a gép.
Kivettem a 2 gyári memóriát és egyből elindult a gép... -
válasz
bLaCkDoGoNe #32709 üzenetére
Sehogy, de ezt már többször tárgyaltuk. Felesleges futni a köröket. Nem legális és kész. Hogy miként jutnak hozzá, vagy hogy telepítik, pedig nem a fórumba való. Ötletelés szintjén sem. Ha meg akarjátok beszélni, akkor ezt privátban tegyétek. Köszi srácok!
-
r4z
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #32706 üzenetére
Peldaul megker egy Mac tulajt, hogy keszitsen egy telepitot.
Egyebkent meglepoen sok Mac tulaj hasznal hackintosht, peldaul mert az ar/specifikacio miatt nem venne asztali Apple gepet. A PH-n is vannak paran igy, es en is hasznaltam az Airem mellett egyet anno.
-
Snoop-y
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #32706 üzenetére
Letolt egy Mac VM-et es abbol lehuzza.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #26313 üzenetére
Érdekes...Teszek vele pár próbát , aztán hanyagolom.
Az idegrendszeremet is kímélve ezáltal. -
WhiteWalker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #26311 üzenetére
Külső dvd meghajtorol csináltam az iso fájlt belső SSD-re mentve...Onnan talloznam...
Ez így elég bosszantó.
Neked sehogy sem ment végül?[ Szerkesztve ]
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #26309 üzenetére
Gondolom , hogy igen , 2012-es macMini.
Itt írtam is a problémáról , csak nem jött válasz rá...
Az SSD-n van elég hely is...Nem értem...
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #26307 üzenetére
Nekem ugyan ez "csinálja" az El Capitan csak win7-tel.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #26113 üzenetére
Nekem early 2008 iMacben volt utólag beszerelt SSD és nem volt ilyen gondom, csak akkor mentek a ventik, ha tényleg szükség volt rájuk.
Sajnos nem tudom, hogy volt megoldva a csere, mert én már SSD-vel vettem a gépet, de gondolom szenzort raktak be, mert nem volt a gépen külön program,ami ezt szabályozta volna. -
access_denied
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #26115 üzenetére
és Alvin_ti4200
Mindkettőtöknek köszönöm a nagyon hasznos infókat. Noti, pc esetében úgy gondolom, hogy naprakész vagyok, de imac rejtegethet meglepetéseket. Ha csak sima 1TB->1TB HDD cseréről van szó, akkor bármilyen típus szóba jöhet? WD Greenre gondoltam, gyors, nem melegszik, a parkolás probléma pedig már nem az, a nálam lévő PC-be szerelt disk rendesen teszi a dolgát.
-
Alex91
félisten
válasz
Macs Fan Control, es ennek van wines verzioja is. Ingyenes...
-
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Ez a hőmérséklet érzékelős dolog még mindig megvan?
Pf..
-
biker
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #20244 üzenetére
A ket gep sparseimaget siman ramasolod a tc-re, majd megadod uj celnak
Semmi bonyi nincs vele, en sokszor rancigaltam mar ilyet
Nem ertem, mire ez a muveletsor amit irsz -
válasz
bLaCkDoGoNe #20246 üzenetére
Ja, akkor szivasd csak magad nyugodtan, én a saját bőrömön tanultam meg hogy nem érdemes ezt a dolgot feszegetni (buktam be miatta mentést, ami látszólag jól működött hetekig), dehát ki vagyok én hogy erre felhívjam a figyelmed.
-
válasz
bLaCkDoGoNe #20244 üzenetére
Én az egészet nem értem. Miért nem fogod az új holmit, és csinálsz rá egy új mentést? A régit meg elteszed (már ha kell egyáltalán). Egy idő után úgyis kipörögne.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #17783 üzenetére
+1
Az nem okés, ha az eladó nem fizet vámot/áfát, de az okés, hogyha a vevő nem fizet áfát, hogy is van ez? -
madgie
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #17576 üzenetére
Hopsz, akkor nemszótam
-
kelzsoca
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #17480 üzenetére
Íg van, de komolyabb munkához a virtualizáció már kevés, illetve RAM sem árt hozzá.
-
trisztan94
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #17478 üzenetére
Vagy komolyan dolgozni.
Mint én, aki imádott mac-jén kénytelen Windows Phone-ra fejleszteni. A virtualizálás fényévekkel lassabb, mint a natív környezet sajnos. Mondjuk itt nincs SSD.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #17354 üzenetére
Mondjuk igaz, eddig se sokan bétáztak, pedig nem hivatalosan is lehetett, de így meg extrán nem értem,h mi értelme van ennek a lépésnek, de hát valamilyen racionális oka biztos volt az Apple a döntésének.
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #16983 üzenetére
Köszi! ha a gépemhez jutok, akkor megpróbálom a dolgokat.
off: látom szereted a nagylátószögetjók a képek!
-
blakey
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #16983 üzenetére
Azt nem androidon használod?
(#16985) M@trixfan
Lehet, de én azt azzal a megoldással szoktam csinálni amit linkeltem, ne kérdezd miért, talán megszoktam.[ Szerkesztve ]
-
RoryBreaker
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #16977 üzenetére
Köszi, este kipróbálom. De ez a killall finder mit csinál? gondolom becsukja az egészet, a háttérben futást is.
Szóval ha működik is, akkor mindig meg kell csinálni ha ilyen gáz van? -
twine
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #16656 üzenetére
Cca. 18év, win3.1 óta
Nem gondoltam én "semmit", és nem is okoltam magamon kívül semmit, és senkitinkább csak egy kis "siránkozás" volt részemről,,, ami épp kiszaladt
-
rii
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #16201 üzenetére
munkahelyi gép ... be van adva szervízbe, csak tökölnek vele ... próbáljek előhozni a hibát ... és gondoltam, rákérdezek itt is ... van-e valamilyen ismert hibajelensége a 27-es imac.eknek melegedés szempontjából
(#16200) Xero: köszönöm!!!
-
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #15867 üzenetére
Majd leszoknak róla.
Annyi adat mozog már egy consumer gépen is, hogy az adatbázis és tag alapú kezelés sokkal racionálisabb szinte minden téren.
Aki pedig verziókezelők között éli mindennapjait, annak kézenfekvő a dolog.
-
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #15862 üzenetére
Meg nem sokból tart egy automator workflow-t összedobni hozzá.
Egyébként pedig el kell felejteni a folder szintű tartalom managementet.
-
cigam
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #15802 üzenetére
Semmilyen program vagy eszköz nem került rá...
Nem most(anában), hanem az évek alatt. Eddig nem okozott gondot, de a Maverick vmiért kiakad tőle. (Lehet ez akár egy (Safari)plugin is. Érdemes átfutni a telepített programjaidat, és rákeresni kompatibilis-e a rendszerrel, másnál okozott-e vmi fennakadást.
Azt még nézd meg, hogy melyik progi mennyi RAM-ot eszik, amikor elkezd vadul "swappelni". Esetleg nincs-e vmi ismeretlen progi ami fut a háttérben de nem tudni mi az.[ Szerkesztve ]
-
cigam
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #15785 üzenetére
clean install volt, vagy upgrade? Jogjavítás, lemezellenörés, hely van a lemezen, RAM van elég, vmi spéci nem kompatibilis eszköz, program?
Nekem is early2008-as imac-em van, de nem érzem lassabbnak.
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #15785 üzenetére
Úgy tűnik, ja. Nekem kifejezetten gyorsult a gép.
triaztan94: nem tudom, a Tiger milyen gyors, de szerintem a Mavericks talán még gyorsabb is lesz, de a funkcionalitása miatt mindenképp megéri frissíteni, főleg, h Tigeren már a programok nagy része nem is fut... -
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #15513 üzenetére
Így már érthető mindkét dolog
Valóban jobb a lézer, ez tény és való, de mivel én elég keveset nyomtatok (havi 10-20oldal max), viszont scannelni, fénymásolni viszonylag sokat, illetve néha jól jön a színes, így az anyagi érdekek győztek nálam -
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #15504 üzenetére
Mi a gond a HP-val
Ha esetleg mégis megfelelne, akkor itt van egy, ami biztos,h AirPrint kompatibilis és alig drágább a Samsungnál.
Amúgy csak kíváncsiságból, miért kell lézer? Otthoni felhasználásra sokkal olcsóbb a tintasugaras és főleg fekete-fehérben minőségileg is simán tudja ugyanazt, mint egy olcsó lézer, viszont ennyiért sokkal többet tud (én 25-ért vettem a HP 5525-öt, ami tintasugaras, de cserébe színes, tud scannelni, fénymásolni, wifis, AirPrint kompatibilis, érintős és nyomtatni is 3Ft/lap árért lehet vele fekete-fehérben).
Nem meggyőzni akarlak,h mindenképp HP-t v tintasugarasat vegyél, csak tényleg érdekel,h mi velük a problémád -
Fr3eWar
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #15504 üzenetére
Attól függ mennyit szánsz rá.
Brother HL 5450DN (60 körül asszem csak sima ethetnettel)
Brother HL 5470DN (80 körül wifi is jár)ezek monokróm lézerek és mint a nevük is mondja duplex egységesek.
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #15380 üzenetére
Nem, a teljes rendszermeghajtóról backupol a TM
Köszi a segítséget, akkor asszem neki is esek ma vagy holnap a dolognakMég annyi kérdésem lenne, hogy akkor csak cmd+R-el újraindítom a gépet és akkor a recovery partícióról már a maverickset rakja újra a gép, ugye?
-
twine
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #15242 üzenetére
én tegnap csináltam egy cleant-t...De én csak azért mert zöld fülű vagyok, és "gyakorlatoztam" kicsit
Az első Mavericks telepítésnél kértem egy költöztetést,amire kíváncsi voltam hogy milyen,,,
Meglepően kva jó!bár gondolom ti ezt tudjátok, csak nekem újdonság...
Viszont mivel az "első bizonytalan lépesek" voltak azon a rendszeren,,,úgy gondoltam, most már kap egy tisztábbat...(Nem mintha most már sokkal nagyobb lenne a profizmus)De legalább már ki tudok csomagolni egy RAR-t, és tudom mi az a .dmg
Most ezzel a clean installal asszony is megkapta a saját fiókját végre....kezd kialakulni a vágyott ren'cccer...[ Szerkesztve ]
-
madgie
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #15219 üzenetére
Nekem meg az a bajom eddig a Mavericks-szel, hogy deep idle helyett dupla akkora idle fogyasztásom van, mint előtte. Mac Mini 2012, eddig 15 watt körül kajált, a reggeli Mavericks frissítés óta 30 felett van átlagban.
És ez bizony nagyon nem jó egy 24/7 médiaszerver/letöltőgépnél...Itt látszik, tegnap még alig kért zabot a hegyioroszlán...[
[ Szerkesztve ]
-
TheMarci
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #15219 üzenetére
Nem lehet, hogy még indexel? Nekem egyik sem jelentkezik, ugyanolyan jó, mint az előző rendszer volt.
-
twine
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #15041 üzenetére
-
tailor
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #15041 üzenetére
Köszönöm szépen!
-
twine
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #15019 üzenetére
Köszönöm,,és mindenkinek
Eközben:
Jelzett asszony, hogy hozott a postás csomagot...Feladó:
iFixit (Dual hard drive kit a minihez)
Most már csak idő és nyugalom kellene ahhoz, hogy "megvaduljon" a mini az SSD-től..
Mert a Hdd "kerregésétől" egyelőre én vadulok csak meg[ Szerkesztve ]
-
Slyer
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #14689 üzenetére
örök hálám, nem itt kerestmeg megmondom őszintén
-
koma106
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #14465 üzenetére
Az Apple oldalán pontról-pontra bemutatják a TM működését (benne a költöztetés lehetőségeit és módjait), de talán még a saját gépeden is megtalálod az útmutatót, magyar nyelven.
-
cigam
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #14465 üzenetére
?? Nem 1xübb átmásolni azt a mentés mappát, és megmondani a tm-nek, hogy ezentúl oda mentsen?
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #14459 üzenetére
Nem te tévedtél el
-
koma106
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #14246 üzenetére
Köszi.
Csak azért gondoltam a partíciókra, hogy ne terjeszkedjen túl a TM., de ha esetleg ezt lehet szoftveresen szabályozni (beállítani a TM-et mondjuk maximum 600GB-ra), akkor nem kell felosztanom sem. -
rii
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #14059 üzenetére
múltkor le kellett húzni 1 terát
biztos h van benne hibás filename, túl hosszú filename, duplikázódás amit sose értek h hogy ... de mindig van .... , ami miatt a finder elhasallehetlen commander nélkül lemásolni
megpróbáltam
kicsivel a kezdés után crashmu commander - skip all errors - overwrite if exist - plusz még be lehet állítani speed limitet, ami munkahely lévén nem egy rossz opció ... 30 megabittel tolta volna, levettem 20-ra, így biztos senkit nem zavar egy napnyi másolás
win alatt csak a total comm-t kell feltenni ... osx alatt számos más uitlity-vel lehet csak boldogulni ... legláabbis .. mifelénk ... easyfind-del találtam meg egy hidden foldert ami 20 gigás volt még 2008-ban, és 100 megákon szarakodtunk ....
-
cigam
titán
válasz
bLaCkDoGoNe #14059 üzenetére
Kikapcsolod a Spotlight indekelést, de azt elvárod hogy a spotlight megtalálja? Mert az nem egy sima file kereső, az is Spotlight adatbázisában kutat. Amúgy nem értem miért baj ha indexeli.
-
DanielK
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #14054 üzenetére
és azon nem gondolkodtál, hogy ha először dugod a gépre, akkor előbb indexelnie kell azokat? várj vele. vagy ezen túl vagy már?
-
rii
nagyúr
válasz
-
cigam
titán
válasz
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #12995 üzenetére
Van, csak korántsem elég sajnos. A 2008-as első genes Air-eknél is marha nagy k*csögség, hogy csak a 3 évnél fiatalabb gépek zsanérjait cserélik. Méregdrága gép volt annó, ami melegedett mint állat, ilyenkor letiltotta az egyik magot, amit persze jó adag strandlabdázás és várakozás követett. A gyorsaságra a 4200rpm-es vinyó se volt túl jó hatással...a visszahívási program meg igen, jó volt, kicserélted kétszer, aztán harmadszorra is eltört a zsanér, viszont akkor meg már elküldenek azzal, hogy 120+áfáért csinálják meg. És miért? Mert egyszerűen rosszul van megtervezve, nem bírja el a zsanér a panel súlyát.
Az meg megint csak nonszensz, hogy a nem unibody hófehérkéket 2006-tól 2009-ig több szérián át ugyanabból a szar repedős fos műanyagból csinálták. Tudom, garin túl cserélik, de hihetetlen, hogy több szérián keresztül nem váltottak másik anyagra, csak a Unibodynál.
Imádom az epült, de nagyon fel tudnak húzni az ilyen a dolgaik.[ Szerkesztve ]
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #12993 üzenetére
Mennyi mindenre jo az az egy ev gar...
Marmint ugy ertem jo, hogy van visszahivas egyket dologra de tovabbra is ugy tartom, hogy ilyen aru gepekre 1 ev gart adni diszno dolog. Foleg olyan hibakkal, mint az elso alu iMac lcd halalozasa...arra valamiert nincs, pedig sok embert erint.
[ Szerkesztve ]
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #12812 üzenetére
Örömmel jelentem, hogy némi huza-vona után valóban cserélték a HDD-t az iMac-emben. Ráadásként (kérés nélkül) cserélték a poros LCD-t is, így most "örülünk Vincent".
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #12814 üzenetére
(#12814) bLaCkDoGoNe
Ne is mondd...NŐK
3 éve meglátta a fehér MacBookomat, azóta ő is olyat akar. iPhone ugyanez (és lett is neki persze
)
szerk.: az akadás lehetett simán ettől. Nekem is ezt csinálta a Próm. Strandlabdázott totál ok nélkül. Aztán lett belőle egy CCC image, majd HDD Sentinellel egy teljes felület újrainicializálás, et voilá
[ Szerkesztve ]
-
Ragnar95
félisten
válasz
Remélhetőleg akkor valóban cserélik, mivel normál esetben ennyi használatnak meg se kéne kottyannia egy HDD számára...
Legalább az adataid megmaradtak, én tuti tépném a hajam, ha elszállna a vinyóm minden adatommal -
TommyNagz
senior tag
válasz
Na így már nem is ér fülig a szar, csak nyakig. Addig gép nélkül maradtál? vagy esetleg valami külső egységet csatlakoztattál? OS X-nek futnia kell USB-ről és FW-ről is
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #12810 üzenetére
Az korrekt
Hány éves volt, illetve hány napot ment?
-
OgKush
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #12797 üzenetére
Tommy Da B1G
Köszönöm a válaszokat!!
-
TommyNagz
senior tag
válasz
bLaCkDoGoNe #12709 üzenetére
Repair permissions gondolom megvolt
Átnézetni disk utility-vel valóban nem hülyeség. Amúgy meg ha nagyon elvadul a helyzet, csinálj egy tiszta Mountain Lion installt. Ezen kívül érdemes backupolni valami értelmes programmal, pl. a CarbonCopyCloner-rel (Time Machine semmiképp...)
Onyxot pedig gondold meg, nekem az vele a tapasztalatom, hogy csak rosszabb lett. Persze ez lehet attól is, hogy az Onyx a cache-eket ürítni, amiket újra kell generálni, és ez is elég nagy lemez-aktivitással jár (gondolj csak a Spotlight-ra.). Ha már helyet szeretnél felszabadítani, akkor inkább a CleanMyMac2-t ajánlom, de azt se kell napi szinten nyomatni, elvégre nem Windows-ról van szó. Az OS X-ben van daily, weekly, és monthly szkript, ami elvileg az ilyen takarítást, cache-törölgetést magától megcsinálja, szóval elméletileg nekünk annyira nem is kellene belebabrálnunk(Persze javítsatok ki, ha tévedek
)
-
M@trixfan
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #12709 üzenetére
Egy DVD-ről, vagy USB-ről bootolt Disk Utility-vel rá kellene nézni a HDD-re! Nálam is volt hasonló helyzet, bár több HDD-vel és külön volt a Home Folder. Valamiért azt nem nagyon szerette a rendszer. Nekem 10.5-től fölfelé volt frissítve. Amint rendbetette a DU megszüntek ezek a problémák. Meg kell nézni a HDD nevénél is és a partíciónál is.
Amúgy nincs kizárva a clean install esedékessége sem, nem árt azért itt sem, persze ez messze nem Windows ilyen téren
[ Szerkesztve ]
-
rootkiller
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #12574 üzenetére
Nekem egy 2TB WD MyBook Studio van FW800-al. Ezt 60-70MB/s-el irom, termeszetesen HFS+.
-
negyedes
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #12479 üzenetére
mbp mid 2010, 10.7.5. Azzal kezdodott hogy upgradeltem 10.6rol erre, utanna az osszes i vacak jott azzal hogy mar nem kompatibilisek a 10.7el es hogy updateeljem oket. megvolt. azota kb 5 perc mire bekapcsol es tetu lassu, meg akkor is mikor semmi nincs megnyitva.
-
negyedes
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #12416 üzenetére
Valahogy nalam nem. A parallels-t meg konkretan kivagnam, ha nem lenne a cegunknek licensze ra.
-
elfelejt
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #12378 üzenetére
Szerintem ez jó topic erre a célra, hiszen MacBook Pro... más topikot nem találtam..
-
TOTTIER
tag
válasz
bLaCkDoGoNe #12008 üzenetére
Köszönöm a segítséget
A kies volt olyan drága hogy folyamatosan 80%-on dolgoztatta a procit.....
-
n.andras74
aktív tag
válasz
bLaCkDoGoNe #12004 üzenetére
Köszönöm. Tényleg kezdő vagyok, de lassan kezdem magam kiismerni...
-
tDr1v3r
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #11999 üzenetére
Működik, köszi.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #11999 üzenetére
Pedig nekem eddig jók voltak ide a sima OSX screenshotok.
-
HarryPotter
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #11916 üzenetére
utánanézve azt látom, hogy a handbrake a másolásvédelemmel szemben tehetetlen, ez viszont - legalábbis ezt ígérik - simán másolja a védetteket is.
-
HarryPotter
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #11912 üzenetére
és ez mennyivel jobb, mint a handbrake?
-
DanielK
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #11892 üzenetére
úgy nem éri meg. Én 7-est vettem, mikor akciósan mondták, hogy free upgrade 8-ra (valamikor augusztusban). Annak lehet jó, aki most akarja megvenni fullosoan. A többi tényleg nem ér semmit...
(#11893) Ear001: nem tudom pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #11880 üzenetére
Valahol olvastam, hogy valaki szaki megnezte es hat nem volt trim, csak azt írta ki, hogy igen.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #11866 üzenetére
Működött. Hála
Asszem jövök egy kalibrálással az iMacedet illetően, vagy valami. Én tényleg nem találtam sehogy. -
DanielK
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #11861 üzenetére
6-ért vennék starkingben (a mini után kaptam 2129 pontot, ami ennyi Ft-nek felel meg, ott az eredeti ár 8490,- - ebből jön le a pontok száma)
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #11861 üzenetére
Az. Rohadjon meg. Irtózatosan felbosszantottam magam rajta.
Óh, köszi. Én tegnap halálba kerestem a neten a dolgot,de ezek szerint nem túl hatékonyan, ha neked ennyi idő alatt meglett
[ Szerkesztve ]
-
DanielK
addikt
válasz
bLaCkDoGoNe #11776 üzenetére
nem, csak a safari volt elindítva. (illetve párom fiókja, de ilyenkor mindent kikapcsol, mikor alvásba teszi)
-
bLaCkDoGoNe
veterán
válasz
bLaCkDoGoNe #11505 üzenetére
Megoldottam, rádugtam a TM vinyómat a MBP-ra, átmásoltam a kérdéses mappákat egy HFS+ formázott pendrivera, és azt dugtam az iMac-be. Némi másolgatás után sikerült életre kelteni.
Köszi a segítséget!
-
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #11503 üzenetére
Szóköz helyére idézőjel nélkül:" \ "
-
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #11497 üzenetére
Persze, hogy van.
Elindítod a gépet recovery partícióról. Indítasz egy Terminalt és felmountolod a driveokat. A kérdéses mappát kikeresed TM backupból és átmásolod az eredeti helyére.
DU-vel nyomsz egy permission repairt és restart. -
Alex91
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #11497 üzenetére
TM-bol ujrahuznam... Nekem is volt mar teljes ujrahuzas, nem volt gond.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #11465 üzenetére
+1
De kérdezem a kollégát, hogy ha kevés a hat pont, akkor találomra mondjon hatot. Nem kell fontossági sorrendben sem
-
fPApi
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #11461 üzenetére
"Ezt a TC mizériát én sem értem ..... ha egy Win7-es gép elé kerülök, ott is megpróbálok boldogulni, de az még mindig nem megy TC nélkül." Na ez meghaladta a felfogó képességemet, most akkor mi van?
-
HarryPotter
őstag
válasz
bLaCkDoGoNe #11329 üzenetére
leszedtem, nem szeretnék felesleges kockázatokat futni. Jut eszembe erről: antivirust illik/kell használni osx-en?
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #11329 üzenetére
Azt nemtom' mások mit mondanak,de én ugyanezt.
-
Xero
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #11319 üzenetére
Gépelni persze nem tudtam...
-
Alex91
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #11111 üzenetére
Ja, hat en megkaptam a geppel, nekem jar
.
-
Alex91
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #11107 üzenetére
Purchases?
-
Ragnar95
félisten
válasz
bLaCkDoGoNe #11041 üzenetére
Nekem nem hiányzott annyira ez a funkció eddig se, de jó tudni, h Finderhez is van megoldás rá
-
válasz
bLaCkDoGoNe #11041 üzenetére
Vagy ott a Cinch.
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #10947 üzenetére
Hallod, én sem tudom. Néha jön, néha megy. Én már beletörődtem. De nem szivesen, mondhatom...
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
bLaCkDoGoNe #10943 üzenetére
Óóó, hát ezt ismerem
Engem is megb@szott az ideg mikor megláttam.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen házat vegyek?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- SSD kibeszélő
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- iPhone topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- DDR5 GAMER PC! - AMD Ryzen 5 7600 - RX 6800 16GB - 16GB DDR5 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- Mid gamer pc! Ryzen 5 5600GT/RTX 3070/32GB Ram/1TB SSD/Be quiet 700W/B450
- GAMER PC - RX 6800 16GB - i5 12400F - 16GB DDR4 - 500GB Nvme SSD - 700W 80+
- MID Gamer PC-m eladó! RTX 3070/I7-9700K/32GB RAM 3600mhz RGB/Thermaltake 750w/Asus Rog Z390/1TB SSD
- ÚJ! ASUS AM5 Gamer PC - B650M-K - AMD Ryzen 7 7700X - RTX 4060 Ti - 2TB SSD - TUF Gaming GT501