- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
-
LOGOUT
GYAKORI KÉRDÉSEK ÉS ALKALMAZÁS AJÁNLÓ
Új hozzászólás Aktív témák
-
rii
nagyúr
lehet valahogy monora tenni az osx-et?
vagy valami lejátszó tud monoba?
-
RaZroX
addikt
Tud valaki GarageBand-hez magyar tutorialt kezdőknek ?
Elektronikus zenéket szeretnék készíteni vele. (Logic Pro-nak nincs hely a gépemen)
-
VPN témában valaki?
-
marciart11
aktív tag
válasz
marciart11 #10371 üzenetére
Megoldódott!
-
-
RaZroX
addikt
Üdv!
Valami komoly zeneszerkesztő app-ot keresek Lion alá, amivel zenéket tudok készíteni. Olyasmire gondolok mint pl az FL Studio. Ja és elektromos zenét és rendes hangszereken játszott zenét is szeretnék vele készíteni szóval valami jó kéne, és olyan amit könnyű használni. Nem baj ha fizetős
-
marciart11
aktív tag
sziasztok!
Következő a problémám, van egy monitorom és egy másik megjelnítőm amit fölváltva szoktam használni mindkettő minidisplay portos, a másik display nek sikerült elállítani a felbontását. Az lenne a kérdésem hogy hogyan tudnám visszaállítani olyan felbontásra hogy valami kép legyen rajta? (640*480)Mac osx lion ról van szó.
segítségeteket előre köszönöm!
-
Hello!
Nagy probléma ismerősnél :
Adott egy VPN hozzáférés, amit egy Darwin-t futtató Macbook-ról kellene elérni. Tudom, kb. nincs két egyforma VPN elérés, de általánosságban ha valakinek van tapasztalata Mac-en ezzel, az lehet tudna hasznos infóval szolgálni.
A VPN koncentrátor csak a 32 bites klienseket kezeli. Ez rendben, elvileg az van a Darwinban. De amiket megadtak a hozzáféréshez, az windózra vonatkozik, márpedig nem nagyon tudtam kitalálni, hogy a Mac OS kliensében melyik beállítás minek a megfelelője.
- csoporthitelesítésnek megfelel-e a csoportnév?
- jelszó mezőben, csak egy sor van, márpedig elvileg kétszer kéne kérnie
- shared secret megint csak nem tudom minek felelhet meg...Ha valakinek van tippje, nagyon megköszönném a segítséget.
-
Alex91
félisten
válasz
roberto211 #10368 üzenetére
Hat, ezt IMHO meg SnowLeoval jott ki, bar lehet, hogy rosszul emlekszem... (De nem, mert en direkt megvartam a Lion-t, es utana vettem
.)
-
roberto211
őstag
válasz
Phantomhive #10367 üzenetére
13hónapos, hát az "új" széria, az i5-ös.. Nem lion előtti, ez már a lion.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
roberto211 #10366 üzenetére
fogalmam sincs, h adnak-e hozzá. mikor gép? a vadi új gépekhez nem adnak, azokat "saját magából" lehet újratelepíteni. van úgy nevezett helyreállító partíció.
ha lion előtti gép, akkor elvileg kapsz hozzá, de akkor meg kell venned a lion op.rendszert, mivel az fiókhoz van rendelve. legalábbis most hirtelen így gondolom, majd kijavítanak. -
roberto211
őstag
válasz
Phantomhive #10365 üzenetére
Okés. Akkor majd kitapasztalom
A telepítőlemezt azt adnak hozzá gyárilag?
Telepítője egyébként ugyanúgy grafikus, tehát olyan mint a windowsé, hogy csak klikk a formázás gombra és cs, vagy a formázásért, vagy új partició készítésé-ért, mást is kell csinálni?
Kikészülök ettől a f*s billentyűtől nem mindig érzékeli a gombokat.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
roberto211 #10364 üzenetére
beteszed a telepítőlemez, nyomsz egy erase-t a merevlemeznek és újratelepíted
-
roberto211
őstag
Hali. Azt szeretném kérdezni,hogy ha megveszem az imacet akkor , hogy lehet megoldani azt vagyis , hogy lehet megcsinálni úgy mintha akkor vettem volna ki a dobozból, és az első beüzemelést mintha én csináltam volna, h feljön az üdvözlő szövegek különböző nyelven, és hanggal, stb,stb. Tehát mintha újratelepítettem volna és akkor kapcsollnám be először..
Valaki?
Előre s köszi.. Üdv: Robi
-
rii
nagyúr
nem tudja vlaaki, hogy a sidebar miért rágott most be és nem engedi kitenni a hálózati megosztásokat?
(#10362) Phantomhive
köszönöm, ..a command-option + T lesz ami mindent eltüntet
köszi! -
rii
nagyúr
10.7- ből a finder jobb felső sarkából miért vették le azt a mitty-mutty gombot, amivel a sidebar, path bar, meg minden lof*sz dolog eltünt?
vagyizé ... vissza lehet könyörögni azt?
-
roberto211
őstag
válasz
(Darkwood) #10359 üzenetére
Hát jó ajánlatnak hangzik de ha nincs miből
-
(Darkwood)
őstag
válasz
roberto211 #10343 üzenetére
Ez!
Én is tőle vettem.
-
__H4X0R__
senior tag
Sziasztok!
Egy fontos kérdésem lenne egy Macbook Pro vásárlása előtt. Mivel én még jelenleg diák vagyok, így tudtommal rám is vonatkozik az a bizonyos diákkedvezmény az egyes Apple készülékek vásárlása esetén.
A készüléket nem itthon, hanem az USA-ban/Canadaban tervezem megvásárolni. Kérdezem én, hogy van rá valamilyen lehetőség, vagy egyáltalán odakint mivel tudom igazolni, hogy én még diák vagyok? Vagy ezen kedvezmény csak a hazai országokban érvényes?Üdv,
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
mate0314 #10352 üzenetére
a merevlemezt a telepítőben tudsz majd formázni az utilites - disk utility alól
a pc-s billenyűzet jó hozzá(amennyiben usb)
telepítőt gondolom torrentről lehet vadászni, pc-n kiírod nero-val vagy valami képfájl kiíróval és arról telepítesz. gondolom dvd-olvasó van benne azért. -
mate0314
aktív tag
Üdv!
Hozzám került egy Power Mac G4, azt tudom hogy QuickSilver és hogy csak 1db 733 mhz-es processzor van benne 128mb helyett pedig 512mb ram, valamint (szerintem) egy ATI Rage 128 Pro with 16MB VRAM. HDD nincs.
Szeretnék erre a szépségre OSX-et varázsolni, lehetőleg Leopardot.
Hackintosh-t telepítettem már. Kb olyan szintem értek MÉG a mac gépekhez.
Van 1db 80GB-os Maxtor IDE HDD-m amit beleraknék. De nincs se telepítőlemezem, se perifériám a géphez. Tehát csak pc billem és egerem van.
Szeretnék egy működő MAC-et és ebben szeretnék segítséget kérni. (pl. NTFS van a hdd-n, leformázzam előtte pc-n valami másra? jó hozzá a pc bill? honnan tudok oprendszert szerezni?..)
A válaszokat előre is Nagyon köszönöm!
-
xedos
addikt
válasz
roberto211 #10350 üzenetére
Macboltba vettem a kábelt.
-
xedos
addikt
válasz
roberto211 #10347 üzenetére
Igen így van! Én így használom -kell egy 3.5 jack-toslink átalakító.
-
Phantomhive
aktív tag
válasz
roberto211 #10344 üzenetére
én úgy tudom, hogy a mac-ek 3.5-ös jack kimenete egyben digitális kimenet is, tehát egy jack 3.5 to optical átalakító kell és a maradék már az erősítőn múlik.
még sose próbáltam ilyet a gyakorlatban. -
Alex91
félisten
válasz
Analogot nem.
-
xedos
addikt
válasz
Sztereo jack vagy optikai kimenet van rajta.
-
roberto211
őstag
A másik meg hogy azt akarom kérdezni, imacre rá lehet kötni 5.1 et vagy csak 2.1?
-
roberto211
őstag
válasz
(Darkwood) #10342 üzenetére
Vagy te mást néztél?
És ha igen melyiket?
-
(Darkwood)
őstag
válasz
roberto211 #10341 üzenetére
What?
Melyiket nézted?
-
roberto211
őstag
Meg egyébként most néztem a ph-n nem 50k-t kéne hozzátenni hanem majdnem 90et
-
roberto211
őstag
válasz
(Darkwood) #10339 üzenetére
Az a baj h ezt is alig bírom összeszedni nem hogy még +50k-t.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
roberto211 #10338 üzenetére
Ha ennyi pénzt kiadsz érte, akkor rakj még hozzá valahogy 50k-t és tudsz venni bontatlanul itt PH!-n.
Egyébként 270-280 körül is láttam már 6 hónap garival...
-
roberto211
őstag
Hal. Azt akarom kérdezni hogy ti vennétek i5-ös imacet,250e.-ért úgy h nncs rajta gari? Vagy fogjak ki valami garisat? De az a baj nincs nagyon használtba sok ami garis lenne és i5ös..Vagy vegyek garis i3-ast. ? Mert jó lenne ez a 4magos i5-ös, meg 13hónapos, nem is régi,meg minden de a garitól félek egy kicsit..
ÜDv: R
-
lefkosia
őstag
válasz
Phantomhive #10335 üzenetére
Ezer köszönet, sikerült
-
-
lefkosia
őstag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. A barátom rám bízta a gépet, ami egy PowerPC G4 Hdd csere miatt. Windows-ban vagyok otthon. Hogy tudnám a mostani rendszert 1:1-ben átmásolni az új 160GB hdd-re?
Előre is köszönöm
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
roberto211 #10329 üzenetére
Az végképp jó vétel annyiért, ha szép az állapota.
-
rii
nagyúr
dash it widget mé nem akar 10.7-re frissítés után mukodni? )))))-.
nincs az 1,2-esnél újabb verzió
-
Nyugdíjas
nagyúr
válasz
roberto211 #10323 üzenetére
Az enyém is nanyi idős (nyilvá ő is kifutó akcióban vette, mint én), és teljesen poros a bal felső sarka már vagy fél éve. Majd egyszer ha nem leszek enynire lusta elviszem kitisztittatni.
-
Alex91
félisten
válasz
roberto211 #10325 üzenetére
Ez mar nem garis... Alap az 1 ev.
-
roberto211
őstag
válasz
FlashPlayer #10324 üzenetére
Hát nem is
Ha még szét is tudnám akkor se szedném szét.
Itt ph-n nincs valami "apple mester" aki olcsón csinál ilyeneket ?? ÉS ha még garis,(mennyi gari van a mac-ekre? ), akkor az xms helyben megcsinálja vagy ki küldi az applenak?
(#10326) Alex91: Egy mac-re egy év garit adnak csak?
-
FlashPlayer
tag
válasz
roberto211 #10323 üzenetére
Hát ha nem poros akkor ne adj
De ha poros és nem zavar, akkorse adj. Csak erre kell figyelni.
Persze iFixit videói között biztos megtalálod, hogyan kell kitakarítani, de én már megtanultam.. mac-et magadtól ne szedjél szét.. -
roberto211
őstag
válasz
FlashPlayer #10322 üzenetére
ÉS 25ezret adjak ki érte?
De szerintem nem poros, mert 13hónapos, ha jól tudom a legfrissebb mac. XMS-be vették..
-
FlashPlayer
tag
válasz
roberto211 #10321 üzenetére
Porose a képernyő, ha az LCD és az üveg között poros, akkro azt kikell takarítanii, iDoki csinál ilyet, és utána nem lesz soha poros.
-
roberto211
őstag
Hali. Azt akarom kérdezni,hogy majd iMac vásárlásnál mire kell oda figyelnem, tehát mit kéne átnéznem, megnéznem,tesztelnem,stb? Vagy nem szükséges az ilyenek?
-
Ear001
addikt
Én sem ajánlanám ezt a felállást. A Time Capsule remeköl teszi a dolgát nálam, nagyon drága routerekkel is állta az összehasonlítást sebességben wifis hatótávban, a megbízhatósága példás.
Van egy Synology 209-esem is, de néhány kísérlet után az maradt nagy tömegű adatok biztos tárolására, meg iTunes szervernek.
-
Galahed
senior tag
Nem tudom használsz-e NAS-t Time Machine funkcióra...
Én eddig QNAP NAS-t használtam, de a Time Capsule -Time Machine páros eddig jobban teljesít. A time machine funkció nem volt teljesen megbízható, 4-5 havonta, egyszerűen nem volt hajlandó folytatni a megkezdett mentéseket, (macBook, iMAC stb) mindenáron törölni akarta az előző fájlokat és új mentést akart kezdeni (nem tárhely probléma miatt - sok fórumbejegyzés szólt erről, nem tudom lett-e rá megoldás. - utoljára tavaly év végén néztem)
Na ezt meguntam vettem egy Time Capsule 2TB -s verziót, azóta megszünt minden gondom. A NAS-t meg használom másra..
-
dni
őstag
-
RaZroX
addikt
Üdv! Lion alá szeretnék egy mikrofonos hangtorzító progit, hogy Skype-on meg hasonló appokon torzíthassam a hangom. Valami olyasmi kéne amit egyszerű használni de jól lehet alakítani a hangot.
Hogy ne legyen félreértés, nem megtévesztés miatt kell az app, hanem csak poénból
-
-axxon-
tag
használ valaki time capsul-t?
ha igen, megbizható, jó vajon? -
Ragnar95
félisten
válasz
Phantomhive #10302 üzenetére
Szerintem a Vuze sokkal jobb, az ui sokkal jobb és szebb + a wifi stream funkciója elég hasznos.
-
(Darkwood)
őstag
válasz
Nálam azt csinálja, hogy amíg nem lépek ki belőle és lépek be újra, adíg nem indítja el a töltést.
1.6.4.
-
fPApi
őstag
válasz
Szolgáltatásait tekintve tényleg jobb, viszont én kipróbáltam mindkettőt, és az uTorrent üres letöltési sornál is elég sok procit használ (legalábbis nálam), a transmission szinte semmit.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fedora Linux
- Tőzsde és gazdaság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Óra topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Brutál Gamer PC eladó! 17-12400F/Víz/Asus Tuf 3080 10GB/32GB Ram/1,5TB SSD
- Eladó magas teljesítményű gamergép AMD Ryzen 7, RTX 4060 Ti, 32GB RAM!
- ASUS PRIME B760M-K D4 + Intel I5 12400F + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Szerver rack szekrény 42U gurulós zárható 200x100x60
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Apple iPhone 16e 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged