Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Sipi

addikt

válasz Out #3235 üzenetére

No, megvolt a nagy gmplayer teszt...

A felület még mindig érdekes: ha MAGYAR nyelven fordítom, a középső gomb megnyomására egy ANGOL nyelvű, szépen skinnelt menü jön elő, amiben CSAK file-t lehet lejátszani. Jobb gombbal egy NEM skinnelt, szimpla GTK-s menü, MAGYAR nyelven, itt van minden.

DE! Nincs DVD-menü... Igaz, lehet váltani a hangsávok, fejezetek, feliratok, stb. között, de a lemez megnyitása után automatikusan elindul az 1. sáv első jelenete, vagyis többnyire maga a film. A DVD-re a gyárban írt, csilivili, színes-szagos, pörgő-forgó menü nem jeleníthető meg sehogy sem... Ámbár, mivel könnyű nyelvet váltani, ez nem olyan nagy gond.

Gond viszont van más - Neked is így működik? Ugyanis ha elkezdem váltogatni a sávokat, egy idő után (ált. egyszer át tudok váltani pl. az egyik előzetesre, másodjára már nem) kifagy a gmplayer. Xv-s kimenetet használok (ez az egyetlen, ami megy...), konzolosban is Xv-n nyomom, ott hipergyors, gmplayer alatt szaggat, ráadásul az ALSAhangkimenetre is azt írja, hogy buffert dobál, meg túl lassú a gép... Konzolban ugyanígy ALSA a kimenet, semmi gond.
    Ha a sávok, sávon belül jelenetek között ugrálok, tuti, hogy pár ugrás után kifagy az egész, vagy eltűnik a hang (bufferhibával)...

Csak nekem ilyen béna?!?

Sipi

• mkbla

senior tag

:DDD királyság a mediaplayer 6 skin, én is azt használom :DDD
    én is --enable-gui val szoktam fordítani meg a --language=hu -val
    de nekem vhogy parancssorból sose sikerült filmet néznem, csak mp3-at hallgatni
    ja, meg amikor kirakom a filmet fullscreenre akkor nem jön be az mplayer ha mondjuk tekerni akarok vagy hangot levenni...

Sipi!!!

érdekelne, hogy lehet parancssorból filmet nézni. és úgy lehet ha nem indítom el a grafikus felületet?? milyen kapcsolókkal forditsam le?
    kösz!!

• Sipi

addikt

No, köszönöm szépen az információt!
    Otthon kipróbálom - eddig ez volt az egyetlen gondom, amit nem sikerült megoldani.

Az ogle, okle, xine-xxx meg annyira tré, hogy az nem kifejezés... Hangot szinte lehetetlen kicsiholni belőlük.

MPlayerrel meg sikerült belőnöm, hogy ha sztereó a hang, akkor 4 hangszóróból jön duplzáva, ha matrix surround, 4 hangszóróból surround, ha meg AC3 5.1 DDt STD anyámkínja, akkor 4 hangszóróból surround.

Szíp is, jó is, a vasvella sem lóg ki belűle.

Hammeg mán a DVD-met is viszi...
    Kapsz egy virtuális örömcsókot! :D :D :D

Sipi

Aktív témák