Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- Oldman2: A KOReader ebook olvasó program
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
Out
addikt
válasz
Szerintem... #4895 üzenetére
XP cd berak, bebootol rola, majd parancssorba elinditod a fixmbr.exe-t, ezaltal a grub megszunik, viszont nem fogod tudni a linuxot bootolni.
-
dr_strange
senior tag
-
mkbla
senior tag
válasz
Érdekes, ha a wines winyó mbr-jében van a grub attól még szvsz el kéne indulnia (vagy csak én tudom rosszul? mind.)
windóz alól valami mbr valami paranccsal törölni lehet, DE szertinem az is megoldás ha, felteszel egy másik boot managert, ami kitörli a grub-ot, és abba felveszed a windózt, és kész. mint pl a GAG. Leszeded, felrakod, beállítod, és kész. -
robb3
csendes tag
sziasztok. van egy olyan próblémám hogy letöltöttem a sun solaris 10 dvd iso part fájljait,
de nem tudom összerakni. le van írva, de nem tudom megérteni. igaz matek szigorlat előtt annyira nem törekszem. ha valaki csinált már ilyet vagy tudja hogy hogy kell a segítségét megköszönöm. -
robb3
csendes tag
válasz
szerintem ha másképp nem megy bootoltasd a gépet a windows cd-ről. akkor leformázhatsz ami akarsz. egyszerű és gyors.én ezt csinálnám
-
Szerintem...
aktív tag
Sziasztok!
SEGÍTSÉG KÉNE!!!!
Felraktam a Suse Linux 8.2 egy másik merevlemezre kipróbálni (2 merevlemezem van, az egyiken winXP a másikon suse). Nos az a gond hogy szeretnék megszabadulni a linuxos merevlemeztől de akkor nem indul a windowsXP mert a linux a GRUB bootloadert a windows HDDre tette. Így ha kiszedem a linuxo merevlemezt akkor a winXP nem indul mert be akar jönni a bootloader de nem tud. Hogy tudnék megszabadulni a bootloadertől hogy simán a windowsXP induljon????? -
sziasztok! az ,hogy lehet kiszedni a linuxból ha egy gyorsat pörgetek föl az egér görgőjével akkor a firefoxban de más böngészőben csinál egy visszát ha meg le akkor előrét. hamm?
-
Sipi
addikt
válasz
Proci85 #4889 üzenetére
MSN: nekem a kopete jól működik, eddig ICQ-n és MSN-en próbáltam, ment rendesen. Valószínűleg túl régi a SuSe, és régi KDE van benne - vagy frissítsd a SUSe-t, vagy legalábbis a csomagokat! A legfrissebb KDE a 3.4-es, ez már igen ütős.
Ha videoátvitel is kell, gnomemeeting.
Csík: videokártya/driver probléma szokott lenni. Itt sem árt frissíteni a legújabb driverre, ha akkor is fennáll, van valami kapcsoló, megpróbálom megkeresni, valami Xaa***** az x konfigban, ezzel megjavítható.
Pixie: a digikam digitális kamerakezelő meglepően jó képnéző is egyben. Vagy a showimg, ez kissé lassúcska, de tetszik.
Digikam: a libgphoto2 és gphoto2 programok kezelik a digikamerákat. Ha USB-s, akkor a libusb is kell hozzá (meg persze a kernelben USB támogatás, de ez mindig benne van). A digikamet használom a kezelésre, szerintem szuper. A gphoto2 oldalán az áll, hogy tesztelés alatt áll ennek a drivere, így valószínűleg működik.
A zapping nekem sosem ment rendesen. TV-nézéshez használd inkább a tvtime programot, szerintem ennél nincs jobb (Windows alatt sem)!
KMail elég jó, rengeteg mindent tud, de ehhez nem vág úgy nyakon minden szirszarral, mint az Outlook. Ráadásul modernebb KDE-kben létezik egy kontact nevű program, ami közös felületbe fogja a levelezést, címjegyzéket, feljegyzéseket, tennivalókat. Olyan, mint a nagy Outlook, de többet tud annál, ugyanis kismillió rendszerhez képes csatlakozni (pl. címjegyzékben Excghnage, LDAP, file, könyvtár, stb.)
Tűzfalnak minjdig van értelme. Ha a GUI-s kattingatást szereted, a Guarddog elég jó. Ha komolyabban akarod, javaslom a firehol-t, ez egy egyszerű programnyelv, amiben leprogramozhatod, hogy mit csináljon a tűzfal.
Sipi -
PWR
aktív tag
válasz
Proci85 #4889 üzenetére
Hello, olvasnivalónak a Gagné Linux rendszerfelügyeletet szeretem, sokmindent abból tanultam.
Levelezésre Evolution-t használok és a legtöbb ismerősöm is szereti.
Valami klassz képnézegetöt és is keresek, pl olyat, ahol a könyvtárban levö képek között tudok lépkedni (mint pl az irfanview-ban). Képszerkesztésre a Gimp-et használom.
Tüzfalnak van értelme Linuxon isérdemes olvasni az iptables-ról, amennyire bonyolultnak tünt nekem az elején annyira egyszerü valójában
Üdv: PWR -
dr_strange
senior tag
válasz
Proci85 #4889 üzenetére
Olyan sokat kérdeztél, hogy ez így nehéz lesz... pár ötlet.
Képnézegető: gtksee, kuickshow, gqview, gwenview (nem lehet, hogy a hosszú ő miatt nem látszódik az a bizonyos file? én, ha tehetem, messzire kerülöm az ékezeteket filenevekben)
msn-t nem használok, de nézd meg a gaim c. instant messengert, az sok protokolt tud kezelni
dc kliens: jelenleg a valknut a leghasználhatóbb
mail: kmail jó, de hasonlóan jó még a Mozilla Thunderbird és az Evolution is
IRC: nekem egyértelműen Xchat
webszerkesztés: mivel úgy látom, KDE-t használsz, quanta a legjobb
tűzfal: iptables kernelszintű csomagszűrés + valamilyen frontend, pl. Guarddog vagy Firestarter
szótár: jdictionary valamint http://szotar.sztaki.hu
amúgy meglehet, érdemes lenne azt a 8.2-es Susét frissíteni? már 9.2-nél jár a verziószám -
Proci85
senior tag
Sziasztok!
Kezdő linuxosként lenne néhány problémám:s
Szóval helyzet a következő:
az utóbbi 2 évben jópárX nekirugaszkodtam már a linuxnak, de bizonyos hibák..sikerteleségek miatt mindig elment tőle a kedvem:-/
felbuzdulásomat kezdtem az első UHU-val, sajnos nem vált be, aztán az rc2 sem..akkoriban a p1-es gépemen sorra meg-megfagyott, haverom 1700-es cerkáján is. Egy időre megint vissza win..de csak érdekelt a dolog..leszedtem a Mandrake 10.0-t, 3cd-s volt, ott meg a gépemmel voltak gondjai..hang alapból nem jött ki, meg nem is emléxem már, jópár dolog volt ami ismét elvette a kedvem. Hónapokkal után ismét felbátorodva felraktam a Suse 8.1 Prof-ot (kernel:2.4.19), nagyon nem foglalkoztam vele, de most h ismét elkapott ez a ''na próbáljuk meg hátha'' láz...de persze adódtak problémák...ebben szeretném a segítségeteket kérni, hátha most kitartóbb leszek...a wint 5.éve használom, ismerem mint a tenyerem, sorra szinte mindet, jelenleg win2k fut gépemen is, szerveremen is, és jó lenne linuxra váltani..főleg a szerver miatt, ehhez sok sok input kell majd még
Szal szeretném teljes egészén kiváltan/leváltani a win-t, ehhez alternatív programokra lenne szükségem, így pl.
-mint az msn..amire jelenleg aMSN-t használok bár elég fapadosnak nézem, a kopette nem tud kapcsolódni vmi oknál fogva:-/
-Van egy furcsaság az ablakok eszköztára körül böngészés közben, de olykor máshol is, pl a Yast ablakában. Próbáltam 2 képet készíteni:
http://proci.myip.hu/linux/csik.jpg
http://proci.myip.hu/linux/csik2.jpg
ha leviszem tálcára majd vissze áltban elmúlik de vmikor csk viszsajön..zavaró:s
Egy inteles alaplapról van szó, cele 566-os procibval, 256SD, integrált vidi & hangrai amiket fajinul felismert és meglepően fürgén műxik az egész rendszer
-a Pixie képnézegetővel ha bemegyek egy mappába, vmiért nem látok bizonyos képeket...kiterjesztés mindél jpg, de ez mintha ott se lenne :Győr (06) jan.15_10.jpg
Esetleg egy alternatív képnézegető? nem tudom ti mit hazsnáltok?
-egy jó dc kliensre is szükségem lenne..tudom goggle.com meg linux.lap.hu de szeretném ha ti ajánlanátok..amit kipróbáltatok..tényleg korrekten működik..nem szívesen kísérleteznék egy olyan rendszerben amit még magam sem látok át teljesen.
-Célirányosan milyen olvasni valót ajánlanátok, sajnos technikusi & nyelvvizsga készülés mellett ha lehet feleslegesen nem olvasnék, csak azt amit nagy mértékben előrébb visz.
-Van Mustek GSmart mini2 típusú kis digit.fény.gépem, ehhez próbáltam direvrt...''képletöltő'' progit keresni, nem sok sikerrel:-/ pedig fontos lenne
-a mercury tv kártyához feltettem a zappingot, indításnál egy darabig tölt homokóra minden ilyen megvan..aztán eltűnik a tálcáról.
-Mail programból a Kmail a legjobb? win alatt The Bat-ot használtam....vmi ehhez közeli alternatívának mit ajánlotok?
-Mirc proginak asszem a Kvircet olvastam itt a fórumon..majd megnézem..hm..mi van még(?)
-olyan h tűzfal? van-e értelme linux alatt? Keriot 2.x-t használom win alatt, bár routerben is van hw-s (csak ugye a wines marhaságoknak ez keves:-/)
-Lévén, h német nyelvvizsgára készülök, vmi baromi jó szótárproginak mit mondanátok?
-Webszerkesztésre a BlueFihsre emléxem...más 5let?
-jaj, cd író..van egy LG 52X-es íróm, a ''cd teeremtő'' elindul, de hiányol egy komponenst (?) a 3ból, ettől függetlenül beállításoknál ha belőném az írót..csak olvasóként látja és próbálkozva hozzáadva az ''író'' részhez, nem találja:-/ Persze írni sem tudok így vele
Azt hiszem első körben ennyi, elnézést ha hosszúra siekredett volna, de már nagyon rég bennem voltak ezek a kérdések
Előre is nagyon köszi mindenkinek!
Üdv. Proci -
zLegolas
őstag
válasz
AMD Power #4881 üzenetére
Szerintem valami egzotikus monitorod/VGA-kártyád lehet, amin hasra vágódik az UHU hardver-detektálója. (TFT, vagy mittomén...). Pl.: 80Hz-en akarja hajtani, az meg csak 75-ön megy, oszt lekapcsol, vagy valami ilyesmi...
Próbáld grafikus felület (X) nélkül, szöveges módban. Ha így megy, akkor talán lehet vele valamit bűvészkedni...
Lehet, hogy tévedtem... -
Grunya
aktív tag
Az Ubuntu valóban ingyenesen kipostázza a honlapjukon megrendelt CD-ket?
-
AMD Power
titán
Sziasztok!
Letöltöttem a www.origo.hu Szoftverbázisárol a az UHU-Linux Live v2.2 (magyar) -t. Kírtam újraírható CD-re. mind a v 2.2-s mind az új UHU-Linux Live v2.4-s azt csinálja bejön a kép ahol lehet választani ilyen grafikaji felületeket.Ott bármilyet nyomok elindul végig nézzi a gépet minden zöld OK. És mikor az végig megy kikapcsol a monitor se kép se hang...? Nem fagy le a gép meg semmi csak nincs kép. Olyan mint mikor a monitor kikapcsolja magát! Ez mitől van nálam? Nem értek a Linux-hoz csak kiváncsi voltam rá ezért szerettem volna megnézzni!
[Szerkesztve] -
jeszi
tag
Hali!
Debian-ra felraktam az Apache-ot. Csak lcalhost-on lehet elérni. Hogy kell módosítani a config file-t? -
escie
őstag
hihi, a Mandrake nevet változtatott, Mandriva-ra.
egyesült ugyanis a Connectiva-val.
pletykarovatunkat olvasták. -
Sipi
addikt
Ajjj...
Amit küldtél, az 2.4-es kernel konfigja. Az IPSec-hez pedig, tudtommal, 2.6-os kell. Így az átküldött konfig (megérkezett) nem jó semmire, totál más a két kernelfa beállítása, annyira, hogy taccsra is váhja, ha megpróbálod használni.
Jó lenne, ha a felrakott 2.6.11-es kernel konfigját is átküldenéd. Ennek hiányában félő, hogy olyan kernelkonfigot adok, amivel nem bootol be a Debianod. (Pl. kihagyom az initrd-t, stb.)
Sipi -
AlBundy
aktív tag
Következő a gondom:
Adott egy domain név, amit most hozatott létre a cégünk. Létrehozás után a szolgáltató feltesz egy ideiglenes oldalt, hogy ezt a nevet bejegyezték XY cég részére. Aztán kicsit bonyolítottuk a dolgot, és ezt a domain-t áthelyeztettük egy másik szolgáltatóhoz. Az áthelyezés megtörténte után egyből feltettük a honlapot, ami tökéletesen működik.
Viszont linux alól ha nézem a honlapot, még mindig azt az ideiglenes lapot látom, és ha ping-elem, akkor is a régi szolgáltató ip címét kapom vissza, pedig az áthelyezés megtörtént.
Próbáltam Mozillával, Operával, de mindig azt a lapot látom.
History-t Cache-t töröltem a böngészőkben.
Hol tárolhat még ilyen infókat a Linux? -
_Petya_
őstag
Üdv! Senki nem tud segíteni a hw monitoros kérdésben?
Más:
mrtg: router monitorozó program, ugyebár... A Netet it egy router osztja meg, 3 gépre. Az egyik gépról állandóan megy a torrent, és nem akarja elismerni a srác, hogy ő lassítja a hálót. Tehát az lenne a kérdésem, hogy egy router mögötti gépről hogyan, és mit tudok megfigyelni a routerrel kapcsolatban?
Ezt találtam: Bővebben: link
Ilyeet én is tudok csinálni? Elég lenne az is, ha csak a net felé az összes fel- és letöltést látnám...
Petya -
jeszi
tag
Nem érkezett e-mail?
-
Sipi
addikt
Ajjaj... Az Intel chipnek nem tudod a pontos típusát? Ez az alaplapi vezérlő lenne, ugye?
Ethernet kártyák típusa? Nem tudom ugyanis, a Debian hogyan áll a modulokhoz. Tehetem az összes kártyát modulba, de én nem szoktam, úgyis mindig használod, célszerűbb lehet direktben befordítani.
A gyári configja jó lenne, mert a boothoz kellhetnek spéci dolgok.
email az adataimnál.
Sipi -
jeszi
tag
Sipi: Köszönöm!
A 2.6.11-es kernelt letöltöttem, bemásoltam a /usr/src/ -be
Csináltam linket is. (/usr/src/linux)
A gép adatai:
- Intel Pentium II 500 Mhz
- Intel chip
- noname cd-rom
- com egér
- Két Ethernet kártya
- ext3 file-rendszer
Bocsi, de csak így tudtam leírni az adatokat. Ha gondolod, elküldöm email-ben azt a config file-t, ami a gyári kernelhez tartozik.
A lényeg az, hogy IpSec kapcsolatot tudjak létrehozni.
Köszi! -
-
jeszi
tag
Nem vállalna valaki egy kernel beállítást, ha leírom a gép paramétereit? (.config)
(Én mindig elbénázom valahol az otthoni gépemen. Itt, a munkahelyen ez nem megengedett. Bocsi ha túl nagy a kérés.)
[Szerkesztve] -
jeszi
tag
Vagy ha a Woody-t frissítem a Sarge-re, akkor a kernel is frissülni fog? És benne lesz a kernelben az IpSec-hez kellő dolgok?
-
jeszi
tag
A NAT-olás megy. Most az IpSec kapcsolatot kellene beállítani, de nem megy. Felraktam a freeswan csomagot, majd
/etc/init.d/ipsec start
és azt írja ki a rendszer, hogy nincs csatlakoztatva a kernelhez az IpSec. Pedig a dselect program függőségnek megadott egy kernel-path csomagot is. Most új kernelt kell fordítanom? -
jeszi
tag
Azt a csomagot nem találtam, de egy másikat igen!
pppoe-config parancsal sikerült beállítanom, van net! Most a NAT-olást kell beállítanom. Majd ha megvan, akkor egy IpSec-es kapcsolatot. (Fárasztó nap lesz) -
jeszi
tag
Köszi a gyors segítséget! Most rohanok az emeletre és megpróbálom beállítani. Amúgy woody-t raktam fel bf24-el. Talán benne vannak a megfelelő modulok...
-
Sipi
addikt
Telepíted az rp-pppoe csomagot, a kernelben kell minimum modulban a ppp összes eleme, majd adsl-setup. Az itt megjelenő kérdésekre legjobb tudásod szerint válaszolsz. A kapcsolat biztosan indítható az adsl-start paranccsal, de sok disztribúció az init könyvtárba is tesz egy indítófile-t.
Sipi -
jeszi
tag
Sziasztok!
Nagyon fontos lenne, hogy ma beállítsak egy ADSL kapcsolatot egy debian rendszeren. Hogyan kell? Le tudná valaki írni a megfelelő parancsokat? -
_Petya_
őstag
-
szokrika
tag
Tv tunerral kapcsolatos problémám van. tudna valaki segíteni?
Itt a totyik, de régi
Köszi előre is mindenkinek
Bővebben: link -
WN31RD
addikt
válasz
_Petya_ #4838 üzenetére
''Ilyenkor, ha resetet nyomok, sérülhet a filerendszer?''
Sérülhet. Ha naplózó filerendszert használsz (ext3, reiser, xfs, jfs), akkor egész gyorsan helyrerántja magát egy ilyen incidens után, de az előfordulhat, hogy ha épp írt a gép valamilyen file-ba, akkor annak a tartalma helyrehozhatatlanul megsérül.
A nagyobb biztonságért megpróbálkozhatsz az ext3 filerendszer data=journal opciójával, de ez általában csökkenti a teljesítményt. -
_Petya_
őstag
Üdv!
Hardvergondok miatt (melegedés) elő szokott fordulni, hogy lefagy a gépem, x alatt megfagy az egérmuatató, semmilyen billentyűre nem reagál. Ilyenkor, ha resetet nyomok, sérülhet a filerendszer?
Tudtok olyan programot, ami kiírja a hőmérsékleteket, feszültségeket?
Petya -
zfarkas
senior tag
Ez rendben van, hogy jobb a P-M, de nem sokkal. Pláne a P4-ben HT engedélyezve, a kernelt 'make -j2'-vel fordítom. Sőt: a kernel forgatás azért sok diszk művelettel jár. És hát 7200 RPM vs 5400 RPM. Ezért furcsállom, hogy olyan ''lomhának'' tűnik a P4 gép. Azt hiszem kipróbálom a -ck patch-el is a gépet.
-
sziasztok! olyan progi kéne nekem amivel a zenéről le tudom szedni az éneket. ha van ilyne akkor kéne jah és uhu linux 1.2 alá. az audacity jó erre?
-
zfarkas
senior tag
Sziasztok!
Adott egy asztali P4 2,6C (HT engedélyezve a kernelben), 1GB 400DDR (4*256), NVidia6600GT (legújabb NVidia driver) gépem. Aztán van egy notim, 1,6 P-M (Banias), 512 333DDR, ATI M-7500.
A bajom (vagy inkább észrevételem), hogy a munka a notin sokkal gördülékenyebb. Úgy veszem észre, hogy a kernel és a programjaim is sokkal gyorsabban fordulnak.
Kérdés: a HIGHMEM engedélyezve van a nagy gépen. Ez veheti vissza a sebességet? Megoldja a problémámat a -ck patch? Annak segítségével lehet a teljes 1GB-ot használni HIGHMEM nélkül is. Vagy a P4-ben levő fele akkora L2 cache-t okoljam? -
Sipi
addikt
válasz
dr_strange #4828 üzenetére
Az echo-val tuti, hogy nincs gond, mert egyrészt ősrégen ugyanezt használom és nem írtam át, másrészt a gond az, hogy az adott binfmt_misc könyvtárban nincs semmilyen file (vagyis kernel-regiszter), amit írni lehetne.
Mint pl. a /proc/sys/fs könyvtárban van file-max file, ezt lehet írni/olvasni. Nos, nekem üres az adott könnyvtár... Régebbi kerneleknél még volt benne pár (egy?) file.
Másik source-t nem akarok, a gentoo-source vált be eddig a legjobban. (2.6-os.)
Mindegy, köszönöm, akkor várok, hátha csak egy kritikus hiba a 2.6.11-ben.
Sipi -
dr_strange
senior tag
Sajnos fogalmam sincs. Biztos nem került valami triviális syntaxhiba abban az echo parancsban?
Ha nagyon nem megy semmi, esetleg kernelforgatás?
EDIT: látom, forgattál te már, bocs (másik kernel-source?)
REEDIT: felejtsd el az egész hozzászólást, ez nem az én napom
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Batman
őstag
Hali!
A segítségetekre lenne szükségem.
Uhu 1.2
Linux hálozattal van problémám.
Elvileg beállítottam az uhu- és kde vezerlőpultban a halozatokat.Látom is a win-es gépeket és a linuxosokat is.A probléma a következő ,csak olyan mappát tudok megosztani ami a saját home-omban van , pedig úgy állítottam be ,hogy barki barmit megoszthasson.
A másik ha a kde vezérlőpultba a samba kiszolgálora kattintok hibaüzenettel kilép a vezérlőpultból.Valami rosszul van beállitva de nem jövök rá mi.
Va itt melettem egy masik gep azon is uhu 1.2 fut , beállítottam ugyan azokat amik ott vannak , az uhu- és kde-vezerlopultban a halozatoknal(persze ip-t meg neveket átírtam), ott mukodik nalam nem.Ott nem lep ki hibauzenettel ha be akarok menni a samba kiszolgaloba.
szal ramferne egy kis segitseg ,nyitott vagyok az otletekre. -
Sipi
addikt
válasz
dr_strange #4824 üzenetére
Totál más: jópár napja az eddig jól működő binfmt_misc modulom behülyült. Próbáltam befordítva is, nem modulban, ugyanaz: ha binfmt_misc be van töltve, van egy /proc/sys/fs/binfmt_misc könyvtár, és elévileg ebben kellene lennie valami regsiter file-nak. Eddig úgy volt, hogy a local startban echoztam ide egy szép sztringet, így nem kellett wine-nal indítanom a Windows-os exeket, csak simán exe indít, és a binfmt_misc automatikusan megtalálta, hogy ehhez a wine-t kell használni futtatónak.
De most ez a könyvtár tök üres, emiatt az echo csak hibajelzést ad és nem működik az automata winbin futtatás.
Gentoo fórum, Gentoo bug semmit nem mutat erre.
Van valami ötleted?
Sipi -
Sipi
addikt
válasz
dr_strange #4824 üzenetére
Na ja, de naponta többször is telepítget? Mert azt írja, hogy sokszor fel-felugrik.
A prelinkről tudom, hogy több disztro is használja telepítés után, de azért legalább valami visszajelzés lehetne, hogy telepítés utáni konfigurálás, várj...
Sipi -
dr_strange
senior tag
válasz
dr_strange #4823 üzenetére
vagy esetleg előtte tett fel vmi új csomagot és a disztrója alapból elindítja utána a prelinketí?
-
Sipi
addikt
válasz
_Petya_ #4818 üzenetére
Hmm... Nem tudok elképzelni olyan rendszert, amin a prelink folyamatosan futna. A prelinkelést vagy már a disztro előállítója előre elkészíti, vagy telepítés után megoldja a csomagkezelő. Vagy, ha mazochista vagy (vagy Gentoo-t használsz), kézzel elindíthatod.
Milyen disztrot használsz? Valahogy meg kellene nézni, mi indítja el a prelinket, mert így nagyon nem jó...
Sipi -
_Petya_
őstag
válasz
dr_strange #4819 üzenetére
Feltehetően prelinkel, már csak az a kérdés, hogy mi az a prelinkelés, és miért kell ehhez 100% CPU használat?
Petya -
AlBundy
aktív tag
Volna egy olyan kérdésem, hogy az Evolution-ban 4 postafiókom van a notebookon.
Munkahelyen datanet van, itthon pedig tvnet. Baromi unalmas smtp-t állítgatni reggel este, mikor hol vagyok.
Lehetséges valami hálózati profil vagy hasonló beállítása? -
escie
őstag
válasz
operator10 #4803 üzenetére
a hivatalos oldalon találtam:
''
Debian packages:
can be found in unstable and testing, add either one to your sources and do apt-get install synaptic.
'' -
_Petya_
őstag
Temészetesen megint én voltam a láma, mert kitettem a gimp ikonjár a gnome-panelre, frissítettem, és az új verzió más paranccsal indul, csinált is másik indítóikont, csak nem a panelre... kicseréltem, és megy. Köszönöm!
Mégegy dolog: gyakran felmegy 100%-ra a procihasználat, legutóbb (top szerint) a gnome-panel ment fel 100-ra, de szinte mindig más. Ez mitől lehet?
Petya
Aktív témák
- ÚJ AKKU! Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6mag! 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év gar
- Samsung Galaxy S22 Ultra / 12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LENOVO Legion Pro 5 16IRX8 - 16" WQXGA 240Hz - i5-13500HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - 9 Hó garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E6220 - i7-2GEN I 8GB I 128SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest