Hirdetés
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Huawei Mate 10 kókányolás
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Pillangóhatás: F billentyű meghibásodása -új gamer számítógépasztal
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- sziku69: Szólánc.
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
Aktív témák
-
tierbatyo
senior tag
Ez az mplayer főoldala! Ez mi a fákk!!!!:
Bővebben: link -
Nimrod
addikt
Nekem OpenOffice halt meg. Feltettem Abiword-öt is, de az sem megy.
Eddig minden OpenOffice azt az érdekes jelenséget csinálta, hogy az önéletrajzomba illesztett kép alsó részét becsíkozza, mintha kikarmoltak volna egy darabot a képből. Ma megnéztem melóhelyen és minden OK vele, de az OpenOffice-ban mentett .doc fájlt .dat fájlnak ismerte fel a win, dat doc-ra cserélése után minden rendben volt. Hogy ez mitől lehetett? -
CsY
aktív tag
nekem xmms megint nme hajlando elindulni es mukodni... 2napja meg ment, nem valtozott semmi...most megsem... ugyhogy kaffeine ... ez is kezeli pls file t
-
mostmá vágom köcce!
-
sziasztok xmms tud olyat mint winamp netrádiót lejáccani? hogyna?
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4579 üzenetére
Igen, ez a GUI, Graphical User Interface...
Gratulálok az mplayeredhez! Használd egészséggel
Petya -
_Petya_
őstag
Azért közben én is feltennék egy kérdést...
Fedora 3 alatt ha az up2date frissítés után valami gáz lenne a rendszerrel, le lehet valahogy szedni az új csomagot, és visszatenni a régit? Egyáltalán mennyire valószínű, hogy egy új csomag gondot okoz? Már egész jól belőttem a rendszeremet, és nem szeretném, ha egy frissítés miatt kezdhetném elölről...
Petya -
wedlock
tag
Köszi,megnéztem a honlapot,és tényleg barátinak tűnik.Asszem kipróbálom még ma
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4576 üzenetére
Látsz olyasmit, mint ami a kép jobb oldalán van?
Bővebben: link
Petya -
Nimrod
addikt
válasz
wedlock #4574 üzenetére
Azért javaslom ezt, mert Live, de lehet telepíteni is és UHU-n kívül ez az egyetlen, ahol be tudtam lőni az ADSL netem. -
wedlock
tag
Sziasztok.Szeretném a segitségeteket kérni.Kellene nekem egy egyszerübb linuxfajta,ami effektive kis méretü (tehát nem sok cd-s,és nem zabál fel több gigát kitelepitve).Majdnem teljesen kezdő embernek lessz (nekem),és grafikus felületüt szeretnék.Az uhu-linuxon kívül van valakinek tippje?Linkeket is megköszönnék ám
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4572 üzenetére
Tehát neked megy a GUI is? Mert azt én nem tudtam megcsinálni...
Petya -
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4571 üzenetére
id3 lib, lame, Libao, stb cuccosokat kelett letöltenem. Yastal sehol nem tudtam elérni, megoldani ezért rákerestem rpm-ben.és így már egész könnyen megtaláltam őket
Ezeket feltettem, és utána már rendben felment az MPlayer is rpm-ből
Működik is egyenlőre rendesen. Igaz a könyvtárakban való lépkedés még nem megy.Fogalmam sincs mi lehet az ok, de bármit csinálok, teszek, nem jutok eredményre. A válasz mindíg ugyan az-nincs ilyen file vagy könyvtár- Eszem nincs már hozzá miért! Ezért a legtöbb dolgot MC-ből szoktam intézni. A ./configure, és társait is onnan sikerült csak megoldanom. Bár már ugy megvoltam kavarodva hogy fogalmam sincs hogy csinálltam
Lényeg hogy egyenlőre van sikerélmény, és kezd beérni a többhónapos munkám a Linuxal.Talán picit már kezdem a lényegét is érteni
Ahoz képest hogy szilveszterkor még a netemet sem tudtam beállítani, már egész profi vagyok
Hála többek között neked
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4570 üzenetére
Ééén? Ugyan már, semmiség... mi volt a megoldás? Kíváncsi vagyok, írd le, hátha más is belefut ugyanebbe a hibába.
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
_Petya_ #4568 üzenetére
Ezt találtam neked.
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4567 üzenetére
Huh, nem tudok hozzászólni, de utánanézek.
-
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4566 üzenetére
Failed to open /dev/rtc: Permission denied (it should be readable by the user.)
Setting up LIRC support...
mplayer: could not connect to socket
mplayer: Permission denied
Failed to open LIRC support.
You will not be able to use your remote control.
Playing Video.
File not found: 'Video'
Failed to open Video
Playing 4.avi.
File not found: '4.avi'
Failed to open 4.avi
Akkor meg ennyi történik -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4565 üzenetére
Jó, akkor működik.
próbélj fele filmet lejátszani:
grafikus felületen terminálablakban:
mplayer film.avi
Petya -
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4562 üzenetére
Usage: mplayer [options] [url|path/]filename
Basic options: (complete list in the man page)
-vo <drv[:dev]> select video output driver & device ('-vo help' for a list)
-ao <drv[:dev]> select audio output driver & device ('-ao help' for a list)
vcd://<trackno> play (S)VCD (Super Video CD) track (raw device, no mount)
dvd://<titleno> play DVD title from device instead of plain file
-alang/-slang select DVD audio/subtitle language (by 2-char country code)
-ss <timepos> seek to given (seconds or hh:mm:ss) position
-nosound do not play sound
-fs fullscreen playback (or -vm, -zoom, details in the man page)
-x <x> -y <y> set display resolution (for use with -vm or -zoom)
-sub <file> specify subtitle file to use (also see -subfps, -subdelay)
-playlist <file> specify playlist file
-vid x -aid y select video (x) and audio (y) stream to play
-fps x -srate y change video (x fps) and audio (y Hz) rate
-pp <quality> enable postprocessing filter (details in the man page)
-framedrop enable frame dropping (for slow machines)
Basic keys: (complete list in the man page, also check input.conf)
<- or -> seek backward/forward 10 seconds
up or down seek backward/forward 1 minute
pgup or pgdown seek backward/forward 10 minutes
< or > step backward/forward in playlist
p or SPACE pause movie (press any key to continue)
q or ESC stop playing and quit program
+ or - adjust audio delay by +/- 0.1 second
o cycle OSD mode: none / seekbar / seekbar + timer
* or / increase or decrease PCM volume
z or x adjust subtitle delay by +/- 0.1 second
r or t adjust subtitle position up/down, also see -vf expand
* * * SEE THE MAN PAGE FOR DETAILS, FURTHER (ADVANCED) OPTIONS AND KEYS * * *
Megcsinálltam mégegyszer az egészet elölröl.Igaz már marhára belekavarodtam hogy mit is hogyan csinálltam de konzolban az mplayer parancsra ez jött ki -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4563 üzenetére
Itt az rpm, tedd fel, és menni fog
Petya -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4561 üzenetére
Milyen linuxod van? Hátha van valami rpm vagy deb...
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4559 üzenetére
Rendesen lefordult? Nem volt hibaüzenet?
-
Nimrod
addikt
válasz
operator10 #4545 üzenetére
Javaslom talán a nicotine nevű progit, ha dc++ szerű progit akarsz. Nekem tetszett, python alapú.
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4556 üzenetére
mplayer film.avi ez a normál verzió, X alatt terminálablakban add ki, meg fog jelenni új ablakban a film
gmplayer ez pedig a gui-s
Petya -
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4553 üzenetére
Húha. A leírtak, és elmondottak szerint csinálltam mindent.Megvannak a cuccosok az src könyvtárban. letöltött mindent, kicsomagolt, becsomagolt
stb. Mostmár csak egy kérdésem lenne.Hogyan tudom elindítani a drágát? Vagy van még valami teendőm vele? mplayer-installer-0.0.4.sh -ezt a file-t töltöttem le az mplayer- installer.uw.hu oldalról.Megjegyzem a doksi ami lejött vele kissé hiányos
-
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #4552 üzenetére
./configure
make
make install
ezeket akkor ha beléptél a telepitendö cuccos könyvtárába. -
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4552 üzenetére
Hmm, szokott lenni readme abban a tomoritett file-ban, amit letöltöttel. Általánosságban:
- kicsomagolod egy üres könyvtárba
- belépsz a könyvtárba
- ./configure (ha mplayert fordítasz, és kell gui, akkor: ./configure --enable-gui)
- make
- make install
es kesz is.
Mplayer fordításról info (angolul): Bővebben: link
Petya -
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4551 üzenetére
Hálás vagyok neked.Viszont ha nemnagyon zavarlak kérnék még egy nagyon nagy szívességet.Leírnád nekem, és sok hasonló bukdácsoló társamnak
hogy pl: ha forrásból szeretnék valamit telepíteni akkor mi a teendő lépésről lépésre.Sokat segítenél vele, és egy csomó bosszúságtól mentenél meg. Előre is köszi
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4550 üzenetére
sh futtatása:
./valami.sh
vagy
sh valami.sh
ja, előtte nézd meg, hogy van-e jogod futtatni:
ls -l valami.sh
az elején valami ilyesmi lesz -rwx-rw-r--
ha a negyedik karakter x, akkor tudod futtatni
ha nem, akkor chmod +x valami.sh
Petya -
CsY
aktív tag
válasz
operator10 #4548 üzenetére
probald meg az rpm -i csomagnevet.... habar en nemvagyok nagy suse es rpm tamogato
éljen a debtelleg...aki szereti a debiant, de unja a stable lassusagat...annak ubuntu... most huztam fel és nagyon bejött... ok alapbol gnome remove es kde felhuz...de nagyon jol kezel mindent... és gyors!
-
sziasztok! guruk kérdésem: hogy kell dmix plugint csinálni alsahoz?
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4545 üzenetére
Nos, szerintem a home könyvtáradban hozz létre mindenféle alkönyvtárakat, és próbélj meg ott járkálni, ott még véletlenül sem okozhatsz gondot.
parancsok:
pwd : kiírja, hogy éppen hol vagy
cd .. : visszalépés a szülőkönyvtárba (figyelem, szököz van a cd után!)
a problémádra azt hiszem tudom a megoldást:
cd /valami
cd valami
nem mindegy, hogy melyiket írod! Ugyanis az első úgymond gyökér-relatív, vagyis a gyökérben lévő valami könyvtárba akar belépni, ami nyilván nincs. A második viszont az aktuális könyvtárban lévő valami-be lép be. Remélem tudtam segíteni.
Petya -
operator10
senior tag
válasz
_Petya_ #4544 üzenetére
Pl. Fordítani stb, de egyébként is illene már ennyit tudnom, főleg Linuxban. Szóval az a gáz hogy bármit csinálok pl: cd /home/stb, minden lehetséges verziómra, probálkozásomra azt írja hogy ''nincs ilyen könyvtár'' Egyébként dc++ hoz hasonló programot szeretnék feltenni, mert rpm-ben nem találtam ilyesmit.Hát nagyvonalakban ennyi a gondom
-
_Petya_
őstag
válasz
operator10 #4543 üzenetére
Mi a kérdés? Mit akarsz csinálni?
-
operator10
senior tag
szevasztok.
Ismét lenne pár láma lérdésem a nagy gurukhoz kik már annyiszor segítettek
Tehát valaki letudná nekem írni jó alapos alapossággalhogy hogyan is kell bemenni egy bizonyos könyvtárba és ott parancsokat kiadni?,Tudom röhögni fogtok, illetve elküldötök az anyámba de majd ha valaki segít elmondom miért kérdeztem.Előre is köszi.Másik kérdésem az lenne hogy a 9.3-as suse mivel tud többet mint a 9.2-es, érdemes e lehúzni valahonnan?
-
sziasztok! hol lehet beállítani uhu 1.2 ,hogy az egeren ha gyorsan húzom a görgőt föl vayg le akkor a böngészőben ne vissza vagy előre mennyen?
-
Nimrod
addikt
válasz
THomas007 #4539 üzenetére
[Szerkesztve] -
THomas007
senior tag
Sziasztok!
Még lenne egy kérdésem:honnan lehet letölteni azt a fajta Linuxot ,amely feltelepül a gépre és vinyóról indul?Az origo szoftverbazisáról letöltött linuxok mind cd-ről indulnak...
-
THomas007
senior tag
Köszönöm a segítséget!
-
THomas007
senior tag
Sziasztok!
Azt szerettem volna kérdezni,hogy mondjuk a Linux és a windows együtt működik-e?Úgy értem,hogy rajta lehet mind2 a gépen? -
MUŁĐER
addikt
helló
tesó gépén akarok átmásolni fájlokat live-cd,vel, mivel win-t akarok újrarakni és nem lenne jó ha a szakdolija anyagai elvesznének, meg stb..de a slax nem tudja az ö,ő,í,é -t tartalmazó fájlneveket átmásolniés pont azok is kellenének
-
-
gege71.hu
addikt
Erre vki esetleg vmi megoldást?----> Bővebben: link
-
T-800
tag
válasz
tierbatyo #4529 üzenetére
Ott. nem csináltam semmit.
Az elvileg a kliensre vonatkozik, nem? A kliens pedig másik szerverhez tud csatlakozni, és máshol működnek az X-es programok.
elvileg az
ssh valaki.hu -X
parancsnál a -X kapcsoló jelenti az X11 forward engedélyezesét, ezért nem kell (szerintem) belenyúlni az ssh_config-ba -
T-800
tag
Sziasztok!
x11 forward nem megy
a szerver /etc/ssh/sshd_config -jában van
X11Forwarding yes
sor
a kliensen pedig
ssh valaki.hu -X
parancsot adok ki
az ssh masvalaki.hu -X működik, tehát a szerverrel lesz a gond
De mit kell még csinálni a fenti engedélyezésen kívül? -
snowflake
tag
Igen, a progi neve pedig Kino
Itt minden le van írva, h mi kell hozza.
Nem tud olyan sok csilivili effektet mint a kereskedelmi winesek, de szerintem nagyon jól használható és nem utolsó sorban megbizható. -
ReJim
őstag
megoldható az a dolog, hogy bizonyos programoknak a prioritását állítsam???
szóval ha van egy szervergép, azon fut egy játékszerver, és egy apache, akkor az játékszerver elsődleges legyen, és ne csesztesse, ha valaki éppen a weboldalt használja, és az apache nekilódul...
vagy ez nem okoz problémát???
[gondolom megint nem érthető]
-
Fex
tag
válasz
dabadab #4517 üzenetére
Igen, ez feltűnt nekem is. Ezután megróbáltam telepíteni safe módban, ugyanaz lett az eredmény. Lehúztam mindent az alaplapról, letiltottam az integrált eszközöket a biosban (hangkártya, hálókártya, usb, raid vezérlő), nem volt más csak egy videokártya, a dvd olvasó, meg 1 vincseszter ami működött. A vinyo pri.master, a dvd sec. master. két külön kábelen. A dvd lemezt windows alatt simán tudom olvasni, és elég gyorsan, gondolom akkor kinux alatt is ugyanúgy kell mennie. (Alaplap asus P4P800-E Deluxe)
Linux alatt is elképzelehető valami IRQ ütközés, vagy valami ilyesmi hiba? -
Fex
tag
válasz
dabadab #4515 üzenetére
Onnantól lassult le a dolog, hogy kiírta ''Suse Linux AG....'' (vagy valami hasonlót) És elkezdte a rendszervizsgálatot és a hardvert ''detektálni''. Na innentől kezdve kibírtam egészen addig míg bejött a garfikus felület, ott kiválasztottam a nyelvet, beállítottam egeret billentyűzetet, és felajánlotta a partícionálást. Na ez kb volt vagy 45 perc...
[Szerkesztve] -
Fex
tag
Sziasztok!
Tegnap este megpróbáltam felrakni a Suse 9.2-t a gépre, de kb 1,5 óráig tartott, míg eljutottam odáig, hogy elkezdje a telepítést, itt meguntam a dolgot....
Ennek ilyen lassúnak kell lennie?
A gép egy P4 2.8-as 2 Gb rammal, dvd-ről menne rá, tehát nem hiszem, hogy a gép lenne lassú, és mégis iszonyú lassan megy...
Tud valaki segíteni esetleg?
Hol lehetne utánnanézni, hogy mitől ilyen lassú?
Már masik topicban is kérdeztem, de nem érkezett válasz...
Fex -
-
sziasztok!
gyors segítség kéne nekem: hol találom uhu 1.2 alatt a grub file configot mert xpvel szeretném bootolni a linuxt is -
KPepe
senior tag
Kösz a gyors reagálást, megkérdezem a gentoo topic-ban!
Egyébként:
KPepe írta:
''Tud valaki segíteni? Hogy lehet gentoo alá dc++ -t lefordítani? Az emerge dcgui nem működik, az alábbi üzenetet adja:
emerge: there are no masked or unmasked ebuilds to satisfy ''dcgui'' ''
Sipi válasza:
''emerge dc-gui
.
.
.
Ja, az emerge-ből ítélve Gentoo-zol''
lol -
Notes
senior tag
NAGYON kezdő vagyok linux terén. Egyelőre egy Suse 9.nemtomhányas live CD-m van ismerkedésképpen. Nem tudom jó irányba indultam e el? Kb negyed óra volt mire betöltődött a rendszer ez normális? (tudom live cd, de akkor is) A képernyő frissítési frekvenciáját hol tudom átállítani, mert csak 60Hz-et lehet választani attól meg kifolyik a szemem. A bill kiosztás is angol ez sem túl frendli... Szóval nagyjából az lenne a kérdésem, hogy merre induljak, ha szeretnék kicsit jobban belemélyedni a ''Linux csodálatos világa''-ba?
-
Sipi
addikt
emerge dc-gui
A /usr/portage/net-p2p könyvtárban megnzéheted a többi filecserélő programot is, én nem töltögetek, úgyhogy szinte egyiket sem ismerem, de lehet, hogy van jobb is köztük, mint ez a dcgui.
Ja, az emerge-ből ítélve Gentoo-zol. Ez elég szokatlan parancs egy ''normál'' Linuxon, úgyhogy szerintem jobban jársz, ha a Gentoo topikban kérdezel.
Sipi -
KPepe
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki segíteni? Hogy lehet gentoo alá dc++ -t lefordítani? Az emerge dcgui nem működik, az alábbi üzenetet adja:
emerge: there are no masked or unmasked ebuilds to satisfy ''dcgui'' -
tierbatyo
senior tag
4500
-
efge
aktív tag
minel kisebb / kevesbe eroforras igenyes linuxot keresek. amd k5-500 98ram gepre kell.
chello-t szeretnek megosztani es ha lehet akkor ftp es webservert futtatni rajta.
melyik disztribuciot ajanljatok? -
Nimrod
addikt
Tegnap felraktam csomagkezelővel a Tux Racert, mivel source-ból valamiért nem sikerült a fordítás. El is indul, megy szépen, de lassú és nem tudom miért.
-
gege71.hu
addikt
Talan valakit meg erint/erdekel:
1% - Ado:
Magyar Linux Alapitvany : 18175952-1-42 (Rendelkezo adoszam az 1%hoz)
szerk: En oket jeloltem meg
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Napelem
- Milyen NAS-t vegyek?
- Telekom T Phone 3 5G – modern tudakozó
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- VGA kibeszélő offtopik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- Top hardvert kap a Magic Pad 3
- További aktív témák...
- Új Dell 14 Inspiron 5435 FHD+ Ryzen7 7730U 4.5Ghz 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega 8 Win11 Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- 2 db (130 / 131) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- RÉSZLETFIZETÉS.BANKMENTES.KAMATMENTES.. Új noblechairs Epic valódi bőr FEKETE - FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest