Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ricsi99: 6. Genes alaplap tündöklése kontra MS/Zintel korlátozásai
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: MárkaLánc
- talmida: My Art II.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
Aktív témák
-
Out
addikt
Nah szoval lekaptam a tv tetejerol az eyetoy kamerat, hogy majd jol beizzot linux ala webcamnak... leirom mi tortent:
leszedtem az ARToolKit nevu progit, leforditottam, majd a simpleTest-et elinditottam, de nem talalta a /dev/video0-t. Nah ekkor ugrott be, hogy talan kellene egy modult betoltenem a kamerahoz, na de milyet
Elkezdtem turni a netet, majd ratalaltam az ov511-es driverre, latom hogy ez megvan nekem a modules konyvtarba,nosza toltsuk be... betoltottem de meg mindig hianyzott a /dev/video0 (a videodev is bevolt toltve)... nosza ujabb netturas utan raleltem egy uj ov51x-es driverre ami 2.6-os kernelhez valo, leszedtem, felraktam es elindult a tesztprogi. Az allam leesett mikor eloszor meglattam a kamera kepet annyira szep volt (foleg az Aiptek DV3100+-os kamera utan). Nah es ezutan kezdodtek a gondok...
xawtv-t ha elinditom akkor zold lesz a kep, ugyanez tortenik ha a gnomemeeting-et futtatom, de a tesztprogiban a kep tokeletes.... Van valakinek otlete hogy mitol zold a kep es mit probaljak ki? -
snowflake
tag
Ha jól értettem amit írtál, akkor valami hasonló indulásnak jó lesz talán neked.
<-------- cut ------->
#!/bin/sh
read -p ''Add meg a keresett program nevét vagy annak egy részletét: '' FP
echo ''Keresés folyamatban....''
for i in `find /usr/share/man/ -type f -name ''*.bz2''`; do
bzcat ''$i'' | sed -n '/NAME/ { n ; /- / s/\\//p }' | grep $FP
done
< -------- cut -------->
Ez így picit lassú, mivel futásidő alatt keres a man lapokban, ha gyorsabban szeretnéd, akkor először létre kéne hozni egy állományt hasonlóan amit a makewhatis script csinál és akkor már valóban gyorsan meg van a végeredmény, valahogy így:
for i in `find /usr/share/man/ -type f -name ''*.bz2''`; do
bzcat ''$i'' | sed -n '/NAME/ { n ; /- / s/\\//p }' >> lista.txt
done
A fentiek nincsenek agyontesztelve az esetleges hibákért nem vállalok felelőséget
mod: Sajnos a sortörés miatt az FP egy sorra lejebb csúszott, de az a read-el egy sorban lenne
[Szerkesztve] -
Sianis
addikt
No senki?
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Egy kis sh script segítség kéne. Suliban kaptam egy feladatot, és nem sértődnék meg, ha valaki segítene, mert egyenlőre semmit nem mutattak a scriptírásból. Előre is köszi.
A feladat így szól:
Készítsen egy help programot. kér egy szót és javasol parancsokat, melyekkel további információkhoz juthatunk. Ehhez nézni a man lapok permutált indexét, hasonlít az apropos parancshoz. Így csak egy parancs első 2-3 betüjét kell megadni.
Nem is nagyon értem, de van rá 4 hetem, remélem addig összehozzuk! Előre is köszi mégegyszer! -
Out
addikt
Bővebben: link
Mar miert lenne linuxos, hiszen ez egy vindozos topik ha jol latom
-
Out
addikt
Van olyan emberke aki hasznalja a Mattricks nevu progit a Hattrick nevu online focimanagerhez?
Van egy olyan gondom vele, hogy elindul a mattricks.py, bejon a kepernyo, kerdi a felhasznalonevet + jelszot, megadom neki, majd ezutan elkezdi letolteni az xml-eket a honlaprol, majd egyszercsak kilep az egeszbol es kiirja hogy szegmens hiba... hogy tudnek rajonni hogy mi a bibi? Egyebkent 0.7 es 0.7_rc3-al is ugyanez a helyzet... a 0.6 meg el se indul -
Azert ne menjunk ilyen tavolra a legendak vilagaba, abba a vilagba, ahol Bill Gates talalta fel az internetet

Jon csak egy frontendet irt a deccshez (azt ket masik srac csinalta, akik bolcsen nevtelenek maradtak), Visual Basicben, ami nem az a konkret tipikus linuxos kornyezet (mentsegere legyen mondva, hogy kb 14 eves volt akkor). A PyMusique is Windowsra keszult, bar az mar Pythonban, ami eleg egyszeruve tette a portolast.
[Szerkesztve] -
steveetm
őstag
PyMusique was written by:
Travis Watkins
Cody Brocious
Jon Lech Johansen
ők lennének pythonék?
Jon Lech Johansen nevű hekker tette hozzáférhetővé a számokhoz tartozó FairPlay kulcsokat; egy DVD-Jon nicknevű társa pedig 2003 novemberében tette közzé QTFairUse nevű alkalmazást
Ez pedig egyenesen beszarás.
Viszont úgytűnik a linkek közül kiszedték, vagy én nézek el vmit...
Üdv.: steveetm
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
escie
őstag
válasz
dabadab
üzenetére
tkp igazad van, bár egyre inkább színesedik. nameg, magyar. annyira jó nem vagyok ángliusból, hogy ne olvassak magyar sajtót.
amúgy egész sok külföldi jár a hupra, mert igencsak friss szokott lenni.
például a distrowatch karbantartója külön megemlítette egy interjúban, hogy milyen jó.
-
-
escie
őstag
wuáhh!!

index-minőség.
csak erős idegzetűeknek.
ekkora marhaságot. a python, mint ''hekkercsapat''(sic!), ráadásul DVD Jon-t összekeverte DVD Jon-nal.
bex@rás ez a cikk. van még lentebb?? -
_Petya_
őstag
Üdv!
Megpróbáltam feltenni az Eclipse-t (Java fejlesztőkörnyezet), de nem megy...
Próbáltam futtatni:
./eclipse -vm /usr/lib/jdk1.5.0_02/jre/bin/java_vm
A hibaüzenetek:
( X ablakban: )
JVM terminated. Exit code=3
/usr/lib/jdk1.5.0_02/jre/bin/java_vm
-cp /home/molnarp/eclipse/./startup.jar org.eclipse.core.launcher.Main
-os linux
-ws gtk
-arch x86
-showsplash /home/molnarp/eclipse/./eclipse -showsplash 600
-exitdata /home/molnarp/eclipse/./eclipse -exitdata 230016
-vm /usr/lib/jdk1.5.0_02/jre/bin/java_vm
-vmargs
-cp /home/molnarp/eclipse/./startup.jar org.eclipse.core.launcher.Main
(konzolon: )
java_vm process: could not find Java VM symbols -
koenig
aktív tag
Sziasztok!
Uhu-Linuxom van és Ati 9600xtm. Nagy nehezen be tudtam állítani a 3d-t. 3000fps-t ad ki a glxgears
Most viszont a felbontás nem jó. Egy 19'' monitort használok 1152*864@100hz-n eddig linux alatt is így ment, de most csak a 75hz-t ajánl fel. Minden más felbontásban 60-100ig, még 1600*1200 ban is 85.
Mit állítsak be vagy írjak át a xorg.conf-ban hogy jó legyen? -
Vitus
őstag
Van egy kis problémám. Mégpedig, hogy az ntfs filerendszernél nem olvassa rendesen az ékezetes fileneveket/könyvtárakat. Ezzel együtt kell élni? Vagy netán van valami progi vagy megoldás? Esetleg valami olyan progi ami az ékezeteket átírja autómatikusan a filenevekben vagy valami ilyen?
-
Merlini
tag
_Volkovy_:
Ha itt nem kapsz választ, javaslom az UHU levlistán megkérdezni.
Nimrod:
Nem kell kijavítanod magad mert ezt írtad:
Vagy a man oldalaknál a le-föl/pgup-pgdn gombokkal.
és man oldalaknál ez tényleg így működik.
Tehát önmagában a mondat igaz, bár nem teljesen ez volt a kérdés.
[Szerkesztve] -
Vitus
őstag
Köszönöm mindenkinek vettem shift+page up/down, |more, |less. Mentettem!!!

-
Mákosmetélt
tag
Hi!
a kérdésre kaptál választ, de mondok én is pl: (shift+page up a fel, shift page down a le) sima tty1ben is műxik karakteres terminálon + persze x alatt is. vagy! parancsamitakarsz>alma.txt ez a kimenetet belepakolja a fileba és mc vel vagy vi,stb olvashatod.
a scanneres problémámra valaki megoldást???
ÜDV
//affene lekéstem
[Szerkesztve] -
eddie303
őstag
Amit rendes linux konzolon, azaz karakteres/fbkonzolon is hasznalhato: Shift+PgUp vagy Shift+PgDn lapoz visszafele, de csak abban az esetben, ha az az aktiv konzol, maskepp nem tartja meg memoriaban, azaz, ha kozben elvaltasz masik konzolra es vissza, nem fog visszalapozni.
-
_Volkovy_
nagyúr
Dear Linuxmágusok,
hogy lehet életre kelteni 1.2-es UHU alatt a 7.1-es SB Live-omat?
Nem szól semmi,indulásnál jelzi hogy nem tudta betölteni a keverőpultot. -
Merlini
tag
''Fájlcserélő program miatt, másoknak böngészéshez sem marad sávszélesége''
problémára fájlcserélős fórumon cFos
programot ajánloták, de ugye ez egy windows-os program.
Ez optimalizálja a fel-le töltéseket, és így elvileg nem fog akadozni a net.
Van ilyen program linux alatt, vagy milyen beállításokkal lehet megoldani?
_Petya_
Valóban a feltöltés a gond, ha valaki vadul tölt fel (pl. fájlcserélő) akkor a letöltéseknél (pl. up2date) nem jutt feltöltési sávszéleség, hogy visszaigazolja az adigi letöltéseket, ergo megszakad mint neked is.
cFos progi visszafogja a feltöltéseket, hogy rendesen jöjennek a letöltések.
Érthető?
-
Vitus
őstag
Hello!
Linuxnál mi az a parancs amitől nem fut ki a szöveg egy listázásnál vagy valaminek a help lekérdezésénél? Mi a dos-os more linuxos megfelelője?
Vitus -
Nimrod
addikt
Pedig csak az volt kinn, illetve egy-két videót oda toltem föl, amit a harcművészet topicba is belinkeltem, de azok nem voltak publikusak. Írtam nekik mailt is ez ügyben, mert elvileg valami figyelmeztetést kellett volna kapnom, ha valami nem klappol és szedjem le, de nem jött. Ja és a kep.tar.hu részre pedig a windows történelmét képekben, az is itt volt belinkelve valamelyik topicba. Innentől...

[Szerkesztve] -
Nimrod
addikt
válasz
_Petya_
üzenetére
A KDE és a Gnome beállításai átfedik egymást sok esetben. Én inkább KDE-t és AfterStep-et használok.
Hangbeállításokkal én is törpöltem ma, mivel akadozott a hang. Benéztem a KDE vezérlőpultba és a hang beállításainál volt egy csúszka, amivel a hangpuffert lehet állítani, na ezt teljesen le kellett tolnom és már rendben is volt. Gnome alatt is ugyanígy lehet szabályozni mindent, csak kicsit keresni kell. Régen konzolból elég volt egy setup és már lehetett állítgatni szinten mindent egy helyen, most meg csak a vezérlőpultját kell megtalálni, vagy az adott eszköz konfigját babrálni, már ha lehet. -
_Petya_
őstag
Pontosan, hiába van BIOS-ban bekapcsolva, akkor is kikapcsolja a Linux...
Ja, és gnome-ot használok....
A hangkártyás problémával kapcsolatban valaki tud segíteni?
Ja, a lakótársam szerint azért lassú a net, mert sok a feltöltés... Ez igaz lehet? (Persze amellet, hogy Dc, és még 2 filecserélő megy a gépén egyszerre, és szól, hogy csak(!) 40k-val jön valami, nekem pedig 1k-val szedi az up2date a frissítéseket, és mindig elszáll így is, a net szakadása miatt...) Szal én enm szeretnék prioritásokat beállítani, csak negyed pénzért negyed sávszélt...Esetleg úgy, hogy ha én nem használom a gépet, akkor a részemet mindenki egyenlő arányban kapná. Ez így lenne fair, nem? (Összedobjuk a net árát, és lakáson belül osztjuk meg, mielőtt valaki belekötne..)
Petya -
-
Nimrod
addikt
válasz
Mákosmetélt
üzenetére
Miután az én Mustek scannerem printercsatija megrázott azóta nem törpölök ilyenekkel.

Régen a sane-t lehetett konfigolni, hogy melyik porton keressen meg hasonlók, de ezt már nem találtam az újabban. -
Mákosmetélt
tag
Hali skacok!
Kis helpre lenne szükségem.
Feltettem 9.1 suse-t és van egy Genius colorpage vivid 1200xe scannerem.
természetesen nem műxik sane-val ami 9.1ben van, bár látja a suse de sane nem kezeli le.
nagynehezem fordítottam egy újabb sane-t és xsane-t hozzá.
elvileg a leírásban az van h az új sane-m tudja ezt a scennert de nekem nem sikerült életre kelteni.
A sane-find-scanner megtalálja persze (a régi sane-jé is magtalálta) csak mikor
indítottam az xsane-t akkor no device avaible.
valamit kellene varázsolgatnom még? -
Merlini
tag
válasz
_Petya_
üzenetére
Halihó!
Én is ilyet szeretnék, DC-nél a Bittorrent még jobban megeszi a sávszéleséget.
Minden infót és hozzászólót szerettel várok itt. _Petya_ téged is várlak, kiváncsi leszek tapasztalatotokra a szobatársakkal.
Otthoni hálózatban Bittorrent, DC futatva a többi gépnek nem jut még böngészéshez elegendő sávszéleség sem. Szeretnék egy linux-os szervert felállítani amin lehet piorizálni portok vagy forgalom típusa alapján.
Pioritások:
1. web-es forgalom (80-as és x port(ok)?)
2. játékok (játékonként változó)
3. ftp (21 port )
4. dc (12xy port)
5. bittorrent (6681-6689 port)
A Bittorent a szerveren futna állandóan.
Amikor más forgalom megy akkor a szerver visszavené a Bittorent sávszéleségét, esetleg leállítaná.
Szerver próba jelleggel 1,7Gigás winyóval menne.
Ehez várok ötleteket, lehetőleg magyar linkeket, ha már volt itt a PH-n akkor fórum linkeket.
[Szerkesztve] -
_Petya_
őstag
Üdv!
Fedora 3 alatt az SB Live hangkártyám hangja rettenetesen rossz, recseg, karcos. Lehet, hogy a driverrel van gond? (snd-emu10k1) Van rendes driver a Live-hoz valahol? (A régi UHU 1.1 is ugyanezt a drivert tette fel, és az is ugyanilyen rosszul szólt... Azért gáz, hogy a másik gépen a CMI integrált f*s jobban szól, mint egy Live...
Másik kérdés: hogyan tudom megoldani, hogy a numlock induláskor be legyen kapcsolva?
Petya -
Nimrod
addikt
Jóbarátod, Google.

Bővebben: link -
escie
őstag
létezik valahol a kernel doksija böngészhetően?
nem akarom az egészet letölten csak a doc miatt... -
Jam-Master J
aktív tag
Kérdés:
Nem tudja valaki, hogy a Ximian-Evolution melyik porton keresztül kommunikál az Exchange 2000-rel?
A Guarddog-ban szeretném beállítani, mert csak akkor tud kapcsolódni az Evolution, ha ki van kapcsolva a tűzfal..gondolom egyedi portot kell neki megadni.
Köszi! -
gege: akarsz uhut? töccsed az 1.2 x.orgos
biztos nem fog villogni 
-
Köszi a hozzászólásokat!
Valaki el tudja mondani, hogy hogy kell ezeket felrakni linuxra? Mint mondtam, nem nagyon értek a linuxhoz...
Köfi! -
Out
addikt
a legujabb redhat az a RedHat 9
Van egy gyanum hogy Fedora Core 3-rol van szo...
Az mldonkey az egy multi-protokoll p2p program...Bővebben: link -
Nemtom pontosan a disztribuci pontos verzióját, mert nem az én gépem, csak annyit, hogy a legújabb RedHat.
Mi az a mldonkey? -
Out
addikt
A Kazaa illetve mostmar FastTrack-ra jo az mldonkey, winMX alternativaja pedig a winMX 4 linux Bővebben: link, a DC++-hoz nem tudok hozzaszolni, mert olyat meg nem hasznaltam sose.....
mod: Egyebkent ha leirnad hogy milyen disztribed van, talan tobb segitseget is kapnal...
[Szerkesztve] -
Szasztok!
Tud valaki nekem egy Linuxos filecserélőt mondani?
A DC++ oldalán van forrás, de nem tudom, hogy miként kell működésre bírni. Nem nagyon értek linuxhoz, de annyira igen, hogy meg tudjam csinálni, amit mondtok. Van a Kazának vagy a WinMX-nek linuxos változata? Esetleg megoldás lenne, ha egy windows emulátort raknék fel linuxra, és azalatt mehetne mindhárom progi?
Köszi! -
c41r0^
őstag
válasz
steveetm
üzenetére
Azért mert vagy nem forgattad be a / filerendszerét a kernelbe(vagy csak modulba)
A root-ot ext3-ba csináltam, és a filesystemsnél a menuconfigban szerintem nem is lehet modult kiválasztani itt, csak sima kijelölést (tehát ''csillaggal van megjelölve). Tehát az Ext2 és Ext3 támogatást biztosan belefordítottam a kernelbe, sőt még sok más fájlrendszert is, és úgy emléxem, ezeket nem lehet modulként megadni.
Az IDE supportot nem hagytam ki, mert erre is emléxem, az viszont lehet, hogy csak modulárisan van benne. Szóval akkor az IDE supportot mindenképpen célszerű statikusan tenni a kernelbe...köszi, ezt megnézem.
initrd.img, egy ramdisk, amit betölt memóriába, ha pl a rendszer inditásához szükséges dolgok modulba vannak(pl a / filerendszere, ata support stb).
Akkor ezért van egy initrd.img fájl a 2.4.7-es kernelhez...de ezt hogyan lehet létrehozni a vmlinuz-2.6.10 névre keresztelt kernel-image fájlomhoz? Mert akkor valószínűleg nem kéne újrafordítani a kernelt, maradhatna az IDE-támogatás modulban. -
steveetm
őstag
rnel panic VFS:unable to mount root file system, unknown block device (0,0)
Azért mert vagy nem forgattad be a / filerendszerét a kernelbe(vagy csak modulba), vagy kihagytad az ide supprotot kernelből(vagy szintén modulba ez is).
initrd.img, egy ramdisk, amit betölt memóriába, ha pl a rendszer inditásához szükséges dolgok modulba vannak(pl a / filerendszere, ata support stb).
Üdv.: steveetm -
c41r0^
őstag
Most ismerkedem a Linuxszal, kernelfordítással...
sajna kénytelen vagyok most mindent fejből írni, mert a gép otthon van
Debian Sarge-ot telepítettem egy primary slave vinyóra úgy, hogy a primary mastert lehúztam (amin WinXP van) a telepítés idejéig, a GRUB a hdb master boot recordjába került. Így elértem azt, hogy a BIOSból kiválasztom a bootolandó médiát, és az a rendszer bootol fel, amelyiket szeretném. (azt nem tudtam megoldani, hogy a primary master mbrjébe telepítem a GRUB-ot, de ha nincs benn a primary slave vinyó [amin a Linux van, ami egyébként hordozó vinyó, tehát rackben van], akkor a GRUB menüjéből induljon azért a Windows, de nem is ez most a problémám).
Lefordítottam a 2.6.10 és 11-es kernelt is magamnak, optimalizáltam saját vasra. A lemezem (tehát a hdb) így néz ki:
1. elsődleges partíció, mérete 10 MB, /boot a csatlakoztatási pont (tehát hdb1)
2. elsődleges partíció, mérete 512 MB, swap (tehát hdb2)
3. elsődleges partíció, mérete 10 GB, /root a csatlakoztatási pont (tehát hdb3)
4. elsődleges partíció, mérete a maradék, ez NTFS (tehát hdb4)
a map fájlban a következő bejegyzés van, azt hiszem jól írom:
hd(0,0) /dev/hdb
Nos az új kernelimage-t betettem a /boot-ba, átszerkesztettem a /boot/grub-ban található menu.lst fájlt, ez a GRUB indítómenüje (a grub-upgrade parancs meg is csinálja ezt automatikusan), és mikor indítom az új kernelt (2.6.10 és 2.6.11 is) valami hasonlót ír:
kernel panic VFS:unable to mount root file system, unknown block device (0,0)
tehát mintha a root-ot nem találná, és nem értem, hogy miért, hiszen a 2.4.7-es kernel, amivel alapból felraktam a rendszert, az elindul, pedig csontra ugyanolyan a GRUB a menu.lst-beli bejegyzés, ahol a root így van megyadva (ha jól emléxem):
root=/dev/hdb3, tehát meg kéne találnia szvsz.
van továbbá két pont amit nem nagyon értek:
a 2.4.7-es kernelnél van mégy egy initrd.img fájl is, és egy system.map fájl is...ezek mire vannak, kellenek nekem a 2.6.10-11-es kernelhez? azt tudom, hogy a kernel lefordítása után a kernel source-om gyökerében létrejött egy System.map fájl
Arra gyanakszom, hogy nem elég csak a GRUB menu.lst-t átírni, hanem még valamit machinálni kell.
ja igen, a Cramfs fájlrendszer kezelését belefordítottam az új kernelekbe is, mert úgy vettem ki, hogy ezt használja bootoláskor...
Valaki tud segíteni? -
snowflake
tag
válasz
_Petya_
üzenetére
Próbáld ki a coyote floppy-s distrot, úgy látom az már tudja a QoS-t.
Bővebben: link -
_Petya_
őstag
Működik! Köszönöm a segítséget!
Újabb kérdés: szeretnék összerakni egy linuxos netmegosztó gépet, de a lényeg, hogy a kliensek sávszélességét(fe, és feltöltést is) lehessen szabályozni. (Most routerrel van megosztva, és mikor a lakótársaim DC-znek, iszonyatosan belassul a net, a PH! is alig jön be...
)
Valami ötlet? Egyfloppys disztribek? Vagy valami minimális debian vagy fedora?
Petya -
escie
őstag
hejehuja, bejelentette a hup!! ezt hivatalosnak veszem. 
a dns még nem frissült, még a régi honlapot látom.
annyibaj.
letöltés indul.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
éljen a bagoly!
-
Out
addikt
válasz
_Petya_
üzenetére
rootkent:
sh jre-1_5_0_02-linux-i586.bin
a vegen beirod yes
majd kicsomagolja oda ahol futtattad.. ezt a konyvtarat en bemasoltam a /usr/lib/java1.5.0-ba
majd bemesz a bongeszod plugin konyvtaraba es kiadod a kovetkezo parancsot:
ln -s /usr/lib/java1.5.0/jre1.5.0_02/plugin/i386/ns7/libjavaplugin_oji.so libjavaplugin_oji.so
Ezutan a bongeszod ujrainditod es beirod a cimsorba hogy: about:plugins
Ha itt megtalalod a j2re plugint akkor nyert ugyed van...ennyi
[Szerkesztve] -
-
escie
őstag
kavarás van.
egy hete lett meg Sianisnak az új laptopja, azon már (elvileg) a végleges uhu1.2(Rajt!) van.
ma nyílt topik a hupon, arról, hogyha befrissíted a napi-snapshot verziót, akkor már szintén ezt kapod.
néhány napja nem válaszol senki ugyanitt a kérdésemre, hogy hogy kerül végleges uhu egy gépre, a megjelenés előtt. pedig jár oda egy uhu fejlesztő, de nem reagált...
egyes vélemények szerint, idő kérdése, és megjelenik a honlapon a bejelentés. valaki már látta is, csak még nem mindenhol frissült a dns...
mindegy, én kivárom a bejelentést.
-
Out
addikt
válasz
_Petya_
üzenetére
Most latom mar van update 2-es j2re
mod: jah igen, a bin-t szedd le, es az sh j2reblablabla.bin-nel telepitsd fel... en most fogom felrakni
[Szerkesztve] -
sziasztok. hivatalosan még nem olvastam de már fenn van az uhu szerveren az 1.2.
lehet tölteni!(?) -
-
Out
addikt
-
_Petya_
őstag
/usr/java nincs,
/usr/lib/java-1.3.0
/usr/lib/java-1.3.1
.
.
.
/usr/lib/java-1.5.0
Tehát mindenféle verzióhoz van könyvtár, csak épp mind üres.
és van /usr/lib/java-ext, ami szintén üres.
/usr/lib/jvm -ben vannak symlinkek mindneféle java cuccokra. Ezek:
összesen 8
lrwxrwxrwx 1 root root 26 már 9 21:23 java -> /etc/alternatives/java_sdk
lrwxrwxrwx 1 root root 32 már 9 21:23 java-1.4.2 -> /etc/alternatives/java_sdk_1.4.2
lrwxrwxrwx 1 root root 22 már 9 21:23 java-1.4.2-gcj -> java-1.4.2-gcj-1.4.2.0
drwxr-xr-x 6 root root 4096 már 9 21:23 java-1.4.2-gcj-1.4.2.0
lrwxrwxrwx 1 root root 30 már 9 21:23 java-gcj -> /etc/alternatives/java_sdk_gcj
lrwxrwxrwx 1 root root 21 már 9 21:23 jre -> /etc/alternatives/jre
lrwxrwxrwx 1 root root 27 már 9 21:23 jre-1.4.2 -> /etc/alternatives/jre_1.4.2
lrwxrwxrwx 1 root root 26 már 9 21:23 jre-1.4.2-gcj -> java-1.4.2-gcj-1.4.2.0/jre
lrwxrwxrwx 1 root root 25 már 9 21:23 jre-gcj -> /etc/alternatives/jre_gcj
Melyik lenne az?
Petya -
Out
addikt
válasz
snowflake
üzenetére
jah, meg tegnap elkezdtem turni a netet, es talaltam is olyat hogy az rc.local-ba irjam be hogy alsactl restore, beirtam, de igy se allitotta be a mixert.... talaltam olyat is hogy a modprobe.conf-bol kommentezzem ki az install... es a remove.... sorokat es igy jo lesz... hat vegulis ekkor mar betoltotte a mixert, de sajnos nem volt olyan hangeszkoz... ugyhogy most egyelore itt tartok

Aktív témák
Hirdetés
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- The Elder Scrolls Online Imperial Collector s Edition
- Game Pass Ultimate előfizetések 3 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel! 13 hónap ultimate - 50.000 ft
- Microsoft Office 2024 Home Business dobozos
- Eladó jogtiszta, Windows 11/10, Office 2019/2021/2024, Fizikai és Digitális licencek, Számlával.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Lenovo ThinkPad T14 Gen2 Intel i5-1135G7 Refurbished - Garancia
- 0perces Kolink KLA-003
- BESZÁMÍTÁS! Akár részletfizetés 0% THM ÚJ AMD RYZEN AM4 processzorok 3 év garanciával 27% áfaval
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Elkezdtem turni a netet, majd ratalaltam az ov511-es driverre, latom hogy ez megvan nekem a modules konyvtarba,nosza toltsuk be... betoltottem de meg mindig hianyzott a /dev/video0 (a videodev is bevolt toltve)... nosza ujabb netturas utan raleltem egy uj ov51x-es driverre ami 2.6-os kernelhez valo, leszedtem, felraktam es elindult a tesztprogi. Az allam leesett mikor eloszor meglattam a kamera kepet annyira szep volt (foleg az Aiptek DV3100+-os kamera utan). Nah es ezutan kezdodtek a gondok...
Kéne egy kis útólagos egyeztetés! esetleges .sh fájl elküldése, engedelmeddel írok egy levelet!

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

. megyek körbenézem én is az ftp-im, nekem is van egy csomó mindenem amit jobb lenne nem törölniük, mert akkor dádá lesz!

hejehuja, bejelentette a hup!! ezt hivatalosnak veszem.