Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75651) bogabi válasza Wade0303 (#75650) üzenetére


bogabi
senior tag

Mert pl. az én TV-m nem stream képes (Pana plazma). Amíg megy, addig nem is gondolkodom, hogy lecseréljem másra. Jobb képet nem nagyon kapnék még most sem, legyen az OLED akár. Egyedül Netflix van rá, de az sem megy már. A többi platform nem is elérhető hozzá.

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#75652) blakey válasza Wade0303 (#75645) üzenetére


blakey
titán

Tehát a kérdésre, hogy infuse nélkül miben tud többet egy átlag TV-nél, az a válasz hogy ez egy külső lejátszó és te csak külső lejátszót használsz.- ha te ezt olvastad ki belőle, akkor legyen.
Az appletv-vel is néma ha nem veszel +40-ért infuse-t. - nem mert rendszerszinten tudja dekódolni, nem csak az Infuse tudja
Az sem érv hogy te állítólag valami leárazás keretében olcsóbban megkaptad az infuse-t.- nem érv, hanem válasz, mert engem kérdeztél, hogy számomra miért jobb és az árát is említetted
Nevetséges egy infuse-al együtt 112k-ért kapható eszköztől, hogy nincs rajta HD audio passthrough és az össz teljesítménye egy átlag TV saját lejátszójához képest az, hogy „nem lesz néma”. -. az is ahogy reagálsz a dolgokra. Nem kötelező Infuse-t használni, sok egyéb lejátszó program van, ami jól használható. Írtam, hogy jelenleg a havidíjas megoldás a legjobb annak, aki Infuse-t szeretne.
Tehát nem képes 112k-ért érintetlen minőségben továbbítani a hangot amit fele ennyiért is megcsinál egy rakás lejátszó, de azért jó mert „megfelelő a minőség”. Persze, a félsüket - az Apple TV nem médilejátszó, nem annak készült, aki azt veszi, megnézi, hogy mi és hogyan tud, soha senki nem ajánlotta teljes értékű médialejátszónak.
A FireTV 4K Max 26ezer Ft, az AppleTV 4K pedig továbbra is csak infuse-al tud többet hangban amivel együtt 112 ezer. - ez nem igaz, anélkül is többet tud.
De az Apple persze ártatlan, végülis csak direkt miattuk, velük együttműködve hozott létre egy újabb profilt a Dolby, a 8.4-et amiben az iPhone-ok kamerája rögzít. - ilyet senki nem írt.
Az AppleTV 4K-t nem is tudod használni (regisztrálni) ha nincs mellé egy iphone-od vagy mac géped. - na ennél nagyon f@szságot rég olvastam, lehet Apple eszköz nélkül is regisztrálni.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#75653) Wade0303 válasza blakey (#75652) üzenetére


Wade0303
aktív tag

"nem érv, hanem válasz, mert engem kérdeztél, hogy számomra miért jobb és az árát is említetted" - Mivel te reklámozod és ajánlod itt másoknak rendszeresen.

Megint oda jutottál hogy ez nem medialejátszó hanem streamingre való, ebben meg továbbra sem derült ki mivel jobb bármelyik átlag okosTV-nél.

"ilyet senki nem írt." - De, te írtad. A Dolby-t hibáztattad mintha csak rajtuk múlna, hogy sok profil van, közben még azt sem fogod fel hogy hivatalos úton való filmezéshez csak 2db profil van.

"na ennél nagyon f@szságot rég olvastam, lehet Apple eszköz nélkül is regisztrálni." - Akkor írj a szerkesztőségeknek akik ezt lehozták: pl [link]

[ Szerkesztve ]

(#75654) bogabi válasza Wade0303 (#75653) üzenetére


bogabi
senior tag

Nem neki kell írnia a szerkesztőségnek, hanem neked, mert te futottál bele egy valótlan állításba, amit tényként kezelsz.

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#75655) Elemental válasza Wade0303 (#75653) üzenetére


Elemental
addikt

Te milyen playert használsz, ha szabad kérdeznem?

(#75656) Wade0303 válasza bogabi (#75654) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Próbáld meg értelmezni a cikkben írtakat, ha máshogy nem megy akkor valami fordító motorral. Be van linkelve az eredeti twitter bejegyzés is, ahol ezrek kommenteltek közte az Apple support is, és senki sem cáfolta a probléma létezését. De hát már megszoktam, hogy itt a PH buborékban a világ legokosabb userei ill. önjelölt salesmanjei írogatnak, akiket még azoknak a problémáknak a meglétét is tagadják, melyeket imádott márkájuk hivatalos képviselői is elismernek.

@Elemental
LG Oled C1 saját lejátszója + Oppo 203 klón.

[ Szerkesztve ]

(#75657) bogabi válasza Wade0303 (#75656) üzenetére


bogabi
senior tag

Fordítva ülsz a lovon. Adott egy valótlanság, amire hivatkozol. Amúgy nekem az jön le, hogy nagyon vágod ezt a videós témát, de egy ilyenbe belefutni, az megkérdőjelezi az eddigi infókat is, amit adtál itt. Tudom, hogy ez kisarkított példa, de érdemes minden infónak utána menni, ha már hivatkozol rá.

A személyeskedést meg hagyjuk. Ne sűlyedjünk olyan szintre, ahová egyiken se vágyunk.

[ Szerkesztve ]

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#75658) blakey válasza Wade0303 (#75653) üzenetére


blakey
titán

Mivel te reklámozod és ajánlod itt másoknak rendszeresen. - nem szoktam reklámozni és tanulj meg értelmezni, a "rendszeres" egyáltalán nem igaz, és csak akkor ajánlom, ha nem fontos a hangtovábbítás és elég a hálózati lejátszás.
közben még azt sem fogod fel hogy hivatalos úton való filmezéshez csak 2db profil van.- nem én vagyok, aki a sok profilt hozza fel pro vagy kontra érvként, éppen mikor mibe akarsz belekötni, mert anélkül egyértelmű, hogy nem tudsz társalogni. Nekem soha semmilyen problémám nincs a DV-vel, megvannak hozzá a megfelelő készülékeim. Azt is írtam, hogy az Apple TV-t "streamingre" használom és Dolby Visiont is csak "streamingen" nézek, vagy UHD Blu-ray lemezről, szóval nekem ne kezd el mesélni, hogy mi és hogyan mit nem tud, ráadásul nem először derül ki, hogy csak elméletben tudsz valamit, gyakorlati tapasztalatod nincs.
Akkor írj a szerkesztőségeknek - Írj te, te írtad itt a topikban, hogy nem lehet "alma nélkül regisztrálni", akik használják, nem írtak ilyet.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#75659) Wade0303 válasza bogabi (#75657) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Annyira valotlansag, hogy egyetlen apple alkalmazottnak sem jutott eszebe megcafolni. Ugy teszel mintha csak vmi noname ujsag cikkje lenne (mar ez sem all meg) kozben ott a twitter bejegyzes, benne a tobb szaz reagaloval: [link]
Amugy persze sikerult megint fennakadni egy olyan dolgon amit eppen csak peldakent hoztam fel es jelentektelen resze volt a kommentemnek. Amire meg peldakent irtam, vagy inkabb csak hozzafuztem (hogy az apple folyamatosan sajat szabvanyokat, formatumokat, zart rendszereket kreal olyankor is mikor ugyanarra van jobb nyilt megoldas) az egy vitathatatlan teny.

[ Szerkesztve ]

(#75660) bogabi válasza Wade0303 (#75659) üzenetére


bogabi
senior tag

Legközelebb majd emeld ki vastaggal azt a részt, ami nem jelentéktelen :-) I'm out.

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#75661) zazenke válasza Wade0303 (#75659) üzenetére


zazenke
őstag

és arról van e véleményed amit itt már korábban olvastam hogy a zidoo z9x és dune hasonló modelljének rosszabb képe van mint a mostani amologicos boxoknak. Csúnyábban a dekódolása (színek , dinamika , stb ) . Más véleményét is meghallgatom :).
Van aki úgy fogalmazott hogy 100% az amologic és 50% ehhez képest a zidoo képe

[ Szerkesztve ]

(#75662) djnice válasza zazenke (#75661) üzenetére


djnice
veterán

Az Amlogic képe jobb (pontosabb), de filmnézés közben nem nagyon fogod észrevenni ezeket a kis különbségeket, ahogy “százalékosítani” sem lehet ezt.

(#75663) Beni2360 válasza zazenke (#75661) üzenetére


Beni2360
félisten

Ezt az 50%-s eltérést szívesen el olvasnám.
Mivel 7 eve van zidoom es amlogic boxaim mellette. Most 3 db van -s912, - s905x2 - s905x3. Mind 3 CE-vel. És nagyon ritkan látok eltérést köztük. A regebbi S905-G és az RPI2 +B is üzemképesek.

[ Szerkesztve ]

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#75664) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

A Fire TV Stick hogy áll amúgy az "ősrégi" SD kodekek lejátszásával? Gondolok itt a DivX/Xvid-re, meg a szokásos DVD-s MPEG-2-re...???

(#75665) Wade0303 válasza blakey (#75658) üzenetére


Wade0303
aktív tag

@blakey
„nem én vagyok, aki a sok profilt hozza fel pro vagy kontra érvként” – Csúsztatsz. A kezdetektől az egyedüli érdemi érved az volt, hogy hangtámogatásban jobb az ATV, ez pedig kapásból mediaplayerként való felhasználási körülmény hiszen streamingen nincs DTS. Az is a te eredeti állításod volt, hogy a különböző Dovi profilokat milyen szuperül támogatja az ATV infuse-al, én már csak erre reagáltam, hogy nem igaz. Majd az én cáfolatomra válaszul jött, hogy „ja de a Dolby elmehet a csába a sok profiljával” és az ATV amúgyis csak streamingre való. (Persze arra azóta sem jött válasz, hogy streamingben mivel jobb a C2-nél). Te váltogatod tehát a narratívát: leírod, hogy az ATV-nek milyen jók a mediaplayer képességei, majd ha jön pár keresztkérdés, ellenérv akkor egyből visszahátrálsz, hogy de ez csak streaming player és te amúgyis olcsóbban vetted és a te use case-edre teljesen elég, meg te kiegészíted még 2-3 másik playerrel stb. csupa izzadtságszagú magyarázkodás.
„akik használják, nem írtak ilyet.” – Csak az a több száz ember twitteren. Persze ha azt írtam volna, hogy az én saját ATV készülékemen ezt tapasztalom akkor lefogadom az lett volna a kifogás, hogy ez csak egyedi user error. Így, hogy linkeltem sajtóból és közösségi médiából is az esetet így pedig megpróbálsz kollégáddal együtt úgy tenni mintha a PH buborékon kívüli világ csak valami fantázia szüleménye lenne.
,,akarsz belekötni, mert anélkül egyértelmű, hogy nem tudsz társalogni" - Vicces ez annak a szájából aki "lef@szságozza" a másik állítását, aztán amikor kap rá linkeket akkor úgy tesz mint neres pályázatgyőztes a hiányzó lombokkal.
@bogabi
A Trópusi vihar című filmből ajánlanám figyelmedbe a színesbőrű katona mottoját, ezt is beírhatnád dőlt betűvel aláírásba. Egy 60 soros komment konkrétan legutolsó mondata volt amin elkezdtél rugózni, fölötte egy tucat, attól független kijelentéssel. Ha így nem volt egyértelmű, hogy ez mind sorrendben mind jelentőségben az utolsó megállapítás akkor félek a fékövérrel kiemelés is kevés lenne.
„I'm out.” – Inkább a cikket google translatezted volna le, talán akkor megérted, hogy ez a ’’fiókhiba” nem a kezdetektől jelentkezett hanem idén januárban ütötte fel a fejét.

@zazenke
A Realtek SoC-nak (Dune, Zidoo) borzalmas a képe, zajszűrt, élkiemelt, élesített. Egy digitális anyagnál ez mozgás közben valóban kevésbé észrevehető, de kényesebb, filmre vett tartalmaknál elég szembetűnő lehet a minőségromlás pl. az Amlogic-hoz képest ami kérdésedre válaszolva egyértelműen jobb.

[ Szerkesztve ]

(#75666) bogabi válasza Wade0303 (#75665) üzenetére


bogabi
senior tag

Értettem főnök, megyek és nyomom a Google Translate-et! :R

A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.

(#75667) zazenke válasza Beni2360 (#75663) üzenetére


zazenke
őstag

egy itteni magánvélemény volt és te akkor azt mondtad a kedves fórumtársnak hogy számszerűsítve mekkora az eltérés és ez volt a válasza amit írtam . De nem most volt ez hanem pár hónapja

(#75668) zazenke válasza Wade0303 (#75665) üzenetére


zazenke
őstag

Akkor ha feljebb szeretnék lépni az ugoos am6b plustól akkor nincs feljebb és nincs alternatíva ? Van olyan minőségibb gyártmány mely amlogicot használ ? Olyan 100 -130 ezer ft értékben ?

(#75669) blakey válasza zazenke (#75668) üzenetére


blakey
titán

Amlogic nem a minőségi szegmenst célozta meg, azaz az AM6B+-od a minőségibb Amlogic boxok közé tartozik.

Olyantól ne kérj tanácsot, aki csak cikkekből tájékozódik.

[ Szerkesztve ]

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#75670) Beni2360 válasza zazenke (#75667) üzenetére


Beni2360
félisten

Na megtaláltam február 01-n irta a forumtars es sajnos már a válaszomra nem ketult sor, valamiért elsiklottam felette. De fel ora mulva az 50%-ból mar csak nem olyan nagy hűha stb lett. (Kép) Nem is volt jelen a zidoo topikban es a KODI-t emlegette, de ezeken a boxokom nem működik semmilyen KODI max a ZDMC de az is alul marad a gyari lejátszón. Evekkel ezelott lemondtak többszöri próbálkozás utan a kodirol a kinti forumban. A ZDMC-t az adonok miatt telepitik. Mint djnice is leirta film nezes kozben eszrevehetettlen az eltérés ha jol van a zidoo beallitva.

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#75671) Beni2360 válasza Wade0303 (#75665) üzenetére


Beni2360
félisten

"de kényesebb, filmre vett tartalmaknál elég szembetűnő lehet a minőségromlás" erre linkelnél egy videót. Van 3 amlogic +egy zidoom össze vetném a kép anyagot. :R

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#75672) Wade0303 válasza Beni2360 (#75671) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Pl. a Blade Runner jo tesztanyag kehet a finom grain es sotet jelenetek mkatt: [link] Zidoo-n nem lepne meg ha a balck crush problema is elojonne ezzel a lemezzel.

@zazenke
Ilyen arban nem fogsz kepminosegben jobbat talalni. Ha elorelepest akarsz akkor a komolyabb uhd bluray lejatszok kozott nezelodj (sokszoros aron).

(#75673) Joshi válasza zazenke (#75668) üzenetére


Joshi
titán

A Ugoos AM6B Plus teljesen jó lejátszó, visz mindent mint a piros 7-es. Én nem látok különbséget egy Oppo 203-hoz képest, ráadásul a Reavon UBR-X100/200 is MediaTek chipes. A Panasonic DP-UB9000-nek lenne még saját Pana chipje, de már azt se lehet kapni.

(#75674) tomp válasza Joshi (#75673) üzenetére


tomp
félisten

A Pana SoC az valóban saját vagy csak egy átszitázott MTK? Utóbbira volt példa a Panasonicnál.

(#75675) Joshi válasza tomp (#75674) üzenetére


Joshi
titán

(#75676) Joshi válasza tomp (#75674) üzenetére


Joshi
titán

Egyébként nekem a Panasonic képe tetszik a legjobban UHD Blu-ray lejátszók közül. :K

(#75677) zazenke válasza Joshi (#75673) üzenetére


zazenke
őstag

szerintem nekem csak másodlagos lejátszó lesz ugyanis rájöttem hogy megint megszopatott a kodi rajta. A múltkor már azt hittem hogy megoldottam rajta az automata freki és felbontás váltást de pár napja vettem észre hogy nem igazán kerek a történet még mindíg . képzeld el hogy elindítom a filmet . a tv(tcl c835) egyből kiírja az új helyes frekit és felbontást sőt az ugoos információs menüje is azt jelzi hogy a jó paraméterekkel fut a képernyő. De ha a kodiban z betűvel előhívom az aktuális adatokat akkor az derül ki hogy nem így van és a képernyő maradt a rendszer menüben beállított GUI kijelző értéken . Ez azért nem tűnt fel eddig mert ha ezt az értéket 4k 24 hz re állítom akkor a film is ebben megy és én álltalában ilyen értékű filmeket töltök le tehát a szemnek minden ok. Egyszerűen a kodi még valahogy a tévémet is becsapja mert pl 1080p és 24hz filmre vagy 1080p és 50hz filmre is kiírja hogy megtörténi a váltás de ez nem igaz. ezt a hibát kisarkítva elő is lehet csalni mert ha kodi felbontását leállítom jó kis értékre pl 720p akkor azért már szembe tűnő hogy nem történik meg a váltás amikor 4k filmet indítok. Már tegnap azt hittem hogy a tv a rossz és nem komunikál a boxal megfelelően de nem igaz mert tegnap elővettem a google chromecast tévét és ott bizony váltáskor a kodi ki is írja "z" betűvel előhozva hogy tényleg abban megy amiben menni kell lejátszás közben. Tehát a tv és az ugoos mindíg kiírja az új helyes váltott értékeket de a kodi nem játsza filmet. Persze lehet választani más lejátszót is vimu plex és ezek mennek is szépen de csak kattog az agyam a problémán. a homatics dune amúgy ugyanígy viselkedik a kodival volt alkalmam kipróbálni pár napja azt is. A Z menü ott is jelzi hogy nem történt váltás csak ott meg azért nem tűnt fel azonnal mert az meg egy g2 oledre volt kötve és ott egyszerűen nem bírtuk rávenni a tévét hogy kijelezze hogy éppen milyen felbontásban és frekiben megy a képtartalom.(új még a tv ki kell ismerni a haveromnak) . Na hát ebből kezd elegem lenni és akarok egy stabil rendszerű kis lejátszót az ugoos meg megmarad másodlagosnak úgyis lesz olyan aminél pl a zidoo vagy valamelyik feladja a küzdelmet a dv profilokkal. Ahogy észrevettem itt sokunknak van több lejátszója

(#75678) blakey válasza zazenke (#75677) üzenetére


blakey
titán

a homatics dune amúgy ugyanígy viselkedik a kodival - ott (még) nincs fps váltás, semmilyen szinten. CoreELEC-kel viszont van és hamarosan mindenki számára lesz Dolby Vision is. Amúgy mi ez a "Z" menü? Pontosan mit hívsz elő?
egy g2 oledre volt kötve és ott egyszerűen nem bírtuk rávenni a tévét hogy kijelezze hogy éppen milyen felbontásban - zöld gomb 7x megnyomva megmutatja az egyik sarokban, hogy épp milyen paraméterekkel rendelkező videójelet kap.

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

(#75679) zazenke válasza blakey (#75678) üzenetére


zazenke
őstag

a Z menüt csak én hívom így mert ha van lehetőséged billentyűzetet használni a kodi filmlejátszása közben akkor ha megnyomod a "z" vagy angol billentyűnél "y" gombot akkor kiírja az aktuális futási adatokat és a legalsó sort kell nézni . ha ott nem az szerepel mint a film nfo leírásában fel van tüntetve akkor hibás a lejátszás. Csak akkor működik ha teljesen üres minden mástól a képernyő tehát vezérlősáv sincs rákapcsolva a filmre

(#75680) gyűrű válasza zazenke (#75679) üzenetére


gyűrű
addikt

Az a display info vagy zoom info. Homatics, mint az összes többi Atv11 box vagy tv, kodi alatt hibásan írja ki ki. Már a legelején jeleztem a hibát. De a film az jól megy ki, meg lehet nézni egy 4ks video patternnal. Tehát nem a GUI felbontson küldi ki a filmet.

(#75681) zazenke válasza gyűrű (#75680) üzenetére


zazenke
őstag

tévedés mert ha leállítom 720px480p- be a gui-t ami teljesen homályos már a betű karaktereknek is akkor bizony ezen indul el a 4k film is ami eléggé szembetünő. Mindez azért mert én azt hittem hogyha lekapcsolom a kodiban a refresh rate menüpontot akkor attól még megtörténik szabályosan a váltás mert a tv akkor is kiirkálta hogy váltott. Hát ez nem volt igaz ezek szerint. Azért kellett lekapcsolni mert ha visszaemlékezel akkor állandó akadások fagyások voltak film indításkor és örültem itt pár hete hogy megoldottam a nagy rejtélyt . Ezzel a problémával másik fórumozó is küzdött. Ez összeakadás a box szoftverével valamiért. Ma este azonban eddig úgy néz ki mégis van egy áthidaló megoldás ami jónak tűnik. A system--> display--> delay after change of refresh rate menüben beállítottam 2 másodperces késleltetést . A whitelist-nél pedig minden felbontás engedélyezve lett de a késleltetés a fontos . Ekkor nincs fagyás akadás indításkor és a felbontást és a frekit is eltalálja a kodi annyi szépséghibával hogy ha egész 25hz a film annál 50hz felvált némelyik filmnél de mivel ez egész számú többszörös ezért ez talán nem probléma. Viszont a lényeges 23.978 hz és 24 hz vagy 30hz az mindíg pontosan beállt úgy ahogy kell.. Vagy 1 óra hosszán keresztül váltogattam ide oda és megszünt a fagyás.. kop kop . Egy nagyon friss és ropogós Maven kodi nerds omegával teszteltem. Az elkövetkező napokban majd csak ezzel játszok le és megfigyelem. Persze ettől még érdekelnek más lejátszók is csak nem olyan sürgős :)

(#75682) gyűrű válasza zazenke (#75681) üzenetére


gyűrű
addikt

Én a homatics ra írtam a választ, ott nincs még váltás. 4k 24 filmet 4k60 ban küldi ki ha a GUI 1080p 60.

(#75683) XTaki


XTaki
tag

szevasztok!
vero4k felhasznalo vagyok par eve, viszont a kedves joszag taviranyitoja megadta magat. Igazabol szerintem nem is a tav hanem a BT egyseg, vagy az alaplap, mert akarhanyszor kihuzom a BT device-t azonnal rebootol.
Vagy veszek egy uj vero4k-t, vagy....vagy vegyek valami mast?
van ujabb a nap alatt?
alapvetoen mindenki videotekajabol toltom le az anyagokat es NAS-rol 4k-ban tekintem meg oket es egy samsung 7.1 rendszer szolaltat meg.
Lehetne hasznalni az LG 4k tv-t is, de az pl nem jegyzi meg hogy hol tarottunk, vagy mit neztunk meg.
kerhetnek ajanlasokat?

XTaki

(#75684) SunMount3r


SunMount3r
nagyúr

Az "sima" Fire TV Stick 4K-hoz képest a 4K Max-nak vannak előnyei, ha csak a lokál hálózati lejátszást nézzük? Pl. erősebb Wi-Fi, szélesekörűbb kodek támogatás, ilyesmik...???

[ Szerkesztve ]

(#75685) Joshi válasza SunMount3r (#75684) üzenetére


Joshi
titán

Azt hiszem hogy csak a Wifi 6-al tud többet a Max.

(#75686) zazenke válasza SunMount3r (#75684) üzenetére


zazenke
őstag

0.5 GB-tal több van neki ha ez számít és még" tt a belső különbségek számítanak. A szabványos 4K modell tartalmaz egy MediaTek MT8695 négymagos processzort, egy IMG PowerVR GE8300 GPU-t, 1,5 GB RAM-ot és 8 GB tárhelyet. Bár a Max verzió nem növeli a merevlemezt, tartalmaz újabb és gyorsabb CPU-kat és GPU-kat, a MediaTek MT8696-ra, illetve egy IMG PowerVR GE9215-re cserélve. 2 GB RAM-ot is tartalmaz, így az alkalmazások újratöltése sokkal ritkább a szolgáltatások közötti váltás során."

[ Szerkesztve ]

(#75687) Joshi válasza zazenke (#75686) üzenetére


Joshi
titán

Ő a 4K és a 4K Max közötti különbséget kérdezte, szerintem érdemi különbség csak a Wifi 6 van. Mindegyikben Mediatek soc van, lejátszás szempontjából ugyan azt tudják.

(#75688) gyűrű válasza Joshi (#75687) üzenetére


gyűrű
addikt

Az a helyes info amit zazenke írt.

[ Szerkesztve ]

(#75689) Joshi válasza gyűrű (#75688) üzenetére


Joshi
titán

És lejátszás szempontjából van ennek jelentősége? Tud olyan Dolby Vision profilt a 4K Max amit a sima 4K nem?

(#75690) gyűrű válasza Joshi (#75689) üzenetére


gyűrű
addikt

Van igen. Alapból a kodival simán elfogy a 1,5 g ram.
A max nál 1800 mb körül van nálam. Erősebb a processzor, is. újabb típus, sokkal gyorsabb wifi.

[ Szerkesztve ]

(#75691) zazenke


zazenke
őstag

kb 4-5 000 ft a különbség ha jól látom . Én biztos hogy az erősebbet venném

(#75692) Joshi válasza gyűrű (#75690) üzenetére


Joshi
titán

Én használtam Kodival a sima 4K-t, de nem volt gond. Igaz hogy akkor még csak kezdetleges DV képes Kodi megoldás volt. A wifi az ok, de azt írtam is. Habár én próbáltam egy USB 3.0 USB hubbal amin volt egy Gigabit Ethernet port is, mivel csak USB 2.0 van a Fire Sticken, ezért a max vezetékes sebesség ~250Mbps volt. De az atomstabilan.

(#75693) Joshi válasza zazenke (#75691) üzenetére


Joshi
titán

Ha csak annyi az árkülönbség, akkor egyértelmű hogy a Max-et kell megvenni. Amikor a Max megjelent, akkor még jelentős árkülönbség volt közöttük.

(#75694) Nyugis


Nyugis
senior tag

Sziasztok!

érdeklődök, hogy esetleg aki használja, ismeri, tudja:
Amazon FireTv Stick 4K MAX: <--- ebbe bele tudok aplikálni külső winyot? feliratos filmek nézésére szeretnék valami megoldást, a Samsung RÉGI "negyed" smart tv ( tehát nem az új/ujabb play áruházas applikációs smart hanem ami elötte volt), sajnos NEM játssza le a winyorol a feliratokat. a "dobd ki vegyél ujjat" <-- köszönöm ez nem megoldás nekem, kérlek mellőzd, köszönöm.
Szóval mi lehet a megoldás? :F

[ Szerkesztve ]

(#75695) Joshi válasza Nyugis (#75694) üzenetére


Joshi
titán

USB hubbal megoldható, de csak FAT32 fájlrendszert kezel ami max 4GB-os fájlméretre korlátoz. Szóval csak a hálózati lejátszás marad.

(#75696) Nyugis válasza Joshi (#75695) üzenetére


Nyugis
senior tag

Esetleg van olyan asztali ami mondjuk akár az 1TB- s HDD-t is le kezeli?
ez a 4GB ez nagyon karcsú.
van rá valami jó / jobb ötleted? netán konkrét javaslatod?

(#75697) SunMount3r válasza gyűrű (#75690) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Ha a Wi-FI-ben csak annyi a különbség, hogy a Max tudja a Wi-Fi 6-ot az nekem nem sokat jelent, mert azt meg a router-em nem tudja. De ha Kodi alatt tényleg számít az a +0.5GB memória, akkor nyilván megéri, de csak eddig nem olvastam panaszt rá, hogy a "sima" verzión gond lenne ez. ???

(#75698) gyűrű válasza SunMount3r (#75697) üzenetére


gyűrű
addikt

Az attól függ. Ha kopasz kodit futtatsz, minimális előtöltéssel, kiegészítők nélkül , lehet hogy nincs gond. Nálam 1 napig volt itt a 4k, felraktam rá azokat a kiegészítőket amik nekem kellettek, úgy először belassult , aztán kifeküdt teljesen. Nálam a kodival az alap ram használat 1600-1700 közt van a 4k maxon.

[ Szerkesztve ]

(#75699) SunMount3r válasza gyűrű (#75698) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

Nem használnék semmi add-on-t csak a Jukebox lenne max. és hogy SMB-ről elérjem a videó anyagokat. És miben jelentkezik, ha betelik a memória, belassul és akadni kezd? Ja látom már írtad.

[ Szerkesztve ]

(#75700) gyűrű válasza SunMount3r (#75699) üzenetére


gyűrű
addikt

Akkor kiserletezz, legfeljebb eladod.
Én leirtam mit tapasztaltam.

Lefagy, vagy kilép, ha fogy a memória.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.