Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#75451) baluka válasza devil-k (#75445) üzenetére


baluka
tag

Igen, online rendeltem, de nem viszem vissza, lesz helye a családban, nem mindenki olyan igényes DV terén mint én... :)

(#75452) Zsömica válasza Wade0303 (#75446) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Egyetlen egy lejátszót használok kezdetek óta, nem pedig 3/4-et és bármikor léptetek pauzálok - semmi gond vele..!

(#75453) Wade0303 válasza Zsömica (#75452) üzenetére


Wade0303
aktív tag

DoVi FEL videoban való léptetésről, tekerésről volt szó nem bármi egyébről. Teljesen instabil Ugoos-on, ez egy ezerszeresen megerősített tény. Ha azt mondod hogy FEL-ben soha semmi problémád nem volt a seekingel akkor vagy nem tudod mi az a FEL vagy dezinformálsz.

(#75454) Zsömica válasza Wade0303 (#75453) üzenetére


Zsömica
aktív tag

3. lehetőség..?? ;)

(#75455) baluka válasza baluka (#75448) üzenetére


baluka
tag

Közben kutattam, kerestem, és már dolgozok a profile 7 profile 8-ba konvertálásán, Dolby_Vision_Tool 0.52 a kulcsszereplő... :)

(#75456) tomp válasza Wade0303 (#75446) üzenetére


tomp
félisten

Még szerencse, hogy engem nem érint mert én a filmet nézem és nem tekerem. Lejátszón még soha nem tekertem filmet.
Max teszt céllal de mikor nézni indítom el akkor az elejétől nézem. :))

(#75457) RazoR


RazoR
veterán

Sziasztok!

Megválok a Gen8 microservertől és veszek helyette egy DS220J-t ami nem alkalmas 4k filmek lejátszására.
Tudnátok ajánlani valami média lejátszót ami kezeli a 4k-t hálózaton keresztül és relatív olcsó?

(#75458) Elemental válasza tomp (#75456) üzenetére


Elemental
addikt

De hogy?
Én csomót tekerek leginkább visszafelé, egy-egy jelenetet néha többször is megnézek. Filmje válogatja.

(#75459) Wade0303 válasza tomp (#75456) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Persze, téged régebben a lossless hang passthrough hiba sem érintett Ugoos-on (azóta javították) mert csak szinyóval filmezel.
Ilyen módon mindent ki lehet magyarázni, hogy a te speciális use case-ed kikerüli a hibát, de attól még a hiba ott van és sokaknak problémát jelent. (Azt is rengetegen hangoztatják, hogy őket nem érinti az euro árfolyam mivel ők csak forinttal fizetnek...) Nehogy már úgy állítsd be hogy az természetes az otthoni filmezésnél, hogy soha nem szakítasz félbe még egy 3 óránál hosszabb filmet sem, vagy wc-re is csak úgy sprintelsz ki közben hogy nem állítod meg.
Pont az általad állandóan emlegetett FEL-t érinti a hiba, persze már az előző 3 lejátszódon is hónapokig bizonygattad hogy tökéletes a FEL mígnem beláttad hogy pl. Ziddoo-n meg Shield-en egyáltalán nincs rá támogatás. Eleve nevetséges, hogy 12bit FEL anyagokat nézel 8bit+frc, 400 nits max fényerejű kijelzőn.

Tényleg úgy viselkedtek itt páran mint valami Ugoos salesman-ek, bármilyen kritika elhangzik egyből írtok valami bagatellizáló sületlenséget, amivel a konkrét hibát nem is próbáljátok cáfolni csak megmagyarázzátok, hogy pl. ti előrehaladott szürkehályoggal néztek xvid avi-kat és úgy nem jelentkezik semmiféle Dolby Vision hiba.

[ Szerkesztve ]

(#75460) Joshi válasza Wade0303 (#75459) üzenetére


Joshi
titán

"Tényleg úgy viselkedtek itt páran mint valami Ugoos salesman-ek, bármilyen kritika elhangzik egyből írtok valami bagatellizáló sületlenséget, amivel a konkrét hibát nem is próbáljátok cáfolni csak megmagyarázzátok, hogy pl. ti előrehaladott szürkehályoggal néztek xvid avi-kat és úgy nem jelentkezik semmiféle Dolby Vision hiba."
Te meg pont az ellenkezője vagy, vagyis Ugoos gyűlölő. Amióta Ugoos AM6B Plus lejátszóm van, gyakorlatilag valamilyen módon minden release-t le tudtam játszani gond nélkül. Hogy aztán most az megfelel a DoVi követelményeinek vagy sem, azt természetesen nem tudom. Igen, van egy Oppo 203 lejátszóm is, ha éppen eredeti DoVi filmet nézek rajta az is jó. Én nem tudok különbséget tenni a DoVi releasek között, lehet hogy nem is alkalmas a Sony A1 tévém rá. Ettől függetlenül élvezem és még véletlenül se érdekel a DoVi cmv4 támogatása. ;]

(#75461) Zsömica válasza Wade0303 (#75459) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Mert mi nem a Te "bagatelizáló sületlenségeiden" lovagolva nézünk kikocsányosodott szemekkel hibákat keresve filmeket, hanem simán csak élvezzük a látottakat; és hidd el - én egy lejátszóval nézek mindenféle DoVi-t, megállítom néha, de én sem tekergetem valahogy sohasem a filmeket - ill. pont lesz@rom ha 12bitet nézek 8bit+frc-n..!
Gondolom Te a retinádat is alkoholba áztatod mielőtt DV FEL-t nézel 12biten 4000 nittel..!

(#75462) Wade0303 válasza Joshi (#75460) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Zseniális, hogy észre sem veszed milyen tűpontosan megfelel a reakciód a jellemzésnek amit közvetlenül előtte írtam.

Leírok hibákat, hiányosságokat egy eszközről, erre te mint valami gyerekét védő felbőszült anyatigris azonnal klaviatúrát ragadsz 0-24-ben bármikor és megírod, hogy "és akkor mivan, én így is imádom, én csak a szépet látom benne".
OK, rendben, nyugodtan ignorálj minden szempontot és élvezd a hibákkal együtt. Én azoknak próbálok információval szolgálni akik még nézelődnek, keresgélnek. Leírhatod naponta 100x, hogy neked fogalmad sincs a DoVi profilokról, release-ekről, semmiről, neked csak az számít hogy elinduljon a rilíz és legyen egy nagyjából nézhető kép (még az is előfordulhat hogy van olyan aki szintén csak ezt keresi és örül ennek a véleménynek), de ne címezd ezeket a dumákat a tényszerű hibaleírásokra válaszul.

,,Te meg pont az ellenkezője vagy, vagyis Ugoos gyűlölő. " LOL
Jelents fel a kínai állampárt központi bizottságnál Ugoosfóbia miatt :D

@Zsömica
Még mindig úgy próbálsz egy FEL-el kapcsolatos hibát megcáfolni, hogy közben elismered, hogy halvány gőzöd sincs róla mi az a FEL. Ráadásul folyamatosan magadra veszel olyan kritikákatt ami másik forumozónak volt címezve.

[ Szerkesztve ]

(#75463) Joshi válasza Wade0303 (#75462) üzenetére


Joshi
titán

"..erre te mint valami gyerekét védő felbőszült anyatigris azonnal klaviatúrát ragadsz 0-24-ben bármikor és megírod, hogy "és akkor mivan, én így is imádom, én csak a szépet látom benne"."
Az hogy te ezt látod bele a dolgokba az a te bajod. Még mindig nem tudom milyen hibákról beszélsz. Ha tényleg vannak "ezek" a hibák, akkor addig jó amíg én nem látom. :DD És még mindig két oldala van az érvelésnek, szóval engedd meg hogy olyan véleményt mondjak amilyet megtapasztaltam. Azok a részletek amiről te beszélsz, azok már professzionális környezetet igényelnek. Nem gondolom hogy a többség rendelkezik olyan tévével ami képes az általad felvázolt követelményeknek megfelelni. Engem például sokkal jobban zavar a vertical banding és a color tin, mint hogy agyaljak a DoVi cmv4-en. ;]

(#75464) tomp válasza Wade0303 (#75459) üzenetére


tomp
félisten

Ha hosszú a film akkor Pause. Utána hiba nélkül folytatja a Vimu, gyári Media Player és a Just Player is. A plex hulladék.
Amúgy ha leállítod és folytatod akkor folytatja hiba nélkül. Kell neki pár mp mire összehozza a szinkront de a legfrissebb fw-el működik.
Ha lassabban, finomabban tekered azaz hagysz neki időt a szinkron összehozásában akkor a Plexen kívül minden megoldja. A Plex továbbra is f0s ebben. Vagy elkezd színesen villogni vagy kiesik a szinkron azaz láthatóan szellemképes lesz a film.
Mi látjuk a fw javulást. A táblázat nem az aktuális fw állapotot írja. Egyszer meg lett írva és azóta az van benne és azt ismételgeted. :DDD
A FEL-ben csak azt mondogattam, hogy lejátsszák. Nem azt, hogy fel is használják.
A tv-m pont nem 8bit+frc hanem valós 10bit. Oké nem 12bit de ha olyan a film és a lejátszó is tudja akkor legyen abban a film.

(#75465) Zsömica válasza Wade0303 (#75462) üzenetére


Zsömica
aktív tag

Dehogyis, nem veszek én magamra semmilyen kritikát, csak próbálom ironikusan reagálni hogy nem professzionális user vagyok, engem ezek a DV profilok közötti szerencsétlenkedések hidegen hagynak.., meghagyom ezt a feladatot az Ugoos-omnak, ami kiválóan teljesíti is; nekem nincs panaszom..! :N
Sztem te se szívd ennyire MEL-re..! :D
Végy egy fincsi kis Ugoos-t, és élvezd..! ;)

(#75466) Wade0303 válasza Joshi (#75463) üzenetére


Wade0303
aktív tag

,,szóval engedd meg hogy olyan véleményt mondjak amilyet megtapasztaltam" - Véleményt tapasztaltál? Anyám borogass... Direkt kétszer is leírtam az előző hozzászólásomban, hogy nyugodtan ismételd el akárhányszor hogy a te igényeidnek megfelel a masinád. Nekem az egyetlen bajom, hogy úgy adod elő mintha ezzel a hibákat cáfolnád, aztán 0 konkrétum van a szövegben.
Dehogy kell ehhez professzionalis TV. Az, hogy leállítod pár percre a FEL anyagot vagy bele léptetsz és utána deszinkronba kerül a két videosáv az pont még az előbb említett alsókategóriás 8bit+frc LCD-ken is egyből látszik. Ha ez nem tűnik fel valakinek azon tényleg csak a szemműtet segíthet mar legfeljebb.
"Color tin"? Az mi a fene? Már megint bedobsz valami nem létező fogalmat, aztán majd jön az "olvastam valahol, most nem találom", meg a "bizonyítsd be hogy nem létezik ilyen" dumák, nincs nekem erre most türelmem.

@Zsömica
Nem veszed magadra. Észre sem veszed, hogy folyamatosan olyan szövegekre reagálsz amit másnak írtam. Ez ilyen ugoos brotherhood mentalitás lehet.
Nem túl hiteles a hirtelen jött jó kedved közvetlenül az "így leszarom úgy leszarom nyasgem" megpukkadások után. Bár legalább változatos a stílus ha már érdemit meg sem próbálsz hozzászólni.

@tomp
Na, a tökéletes shieldzidoosony lejátszók sorsára jutott a 8bit LCD paneles TCL is?
Hónapokig bizonygattad annak idején, hogy a Shield bizony támogatja a FEL-t és direkt ezért vetted, ne próbáld utólag letagadni mert könnyedén visszakereshetők ezek a kommentek.

Megadom magam, esélyem sincs a teljes ugoos szekta ellen egymagamban. Mindenki vegyen Ugoos-t és majd ha bármi problémát tapasztalnak akkor a kollégák itt troubleshootingolnak a "csak nézni kell" mottóval.

[ Szerkesztve ]

(#75467) tomp válasza Wade0303 (#75466) üzenetére


tomp
félisten

Soha nem volt 8bites TCL tv-m. 55-ös méretig van 8bit+frc. 65-ös már 10bites nekem pedig mindig is 65-ös volt. 65C715.
A zidoo eleve nem is adott képet ha FEL volt a film. Szimplán fekete kép volt...

(#75468) Joshi válasza Wade0303 (#75466) üzenetére


Joshi
titán

Ha jól emlékszem már múltkor is kértem tőled, hogy linkelj egy ilyen teljes filmes release-t. Kipróbálom és ha nem jó hidd el megírom hogy nem jó. Én még nem találkoztam ilyennel.

Az hogy te nem tudod mi a GoldStar WRGB OLED-nél a Color tin, arról én nem tehetek. Legalább valamit te sem tudsz. ;] Mondjuk fura hogy ezt még soha nem vetted észre. Nem vagyunk egyformák.

(#75469) Wade0303 válasza Joshi (#75468) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Makemkv-val ingyen csinálhatsz 1 kattintással bármelyik teljes UHD BluRay lemezből single track dual layer file-t, semmi tudás nem kell hozzá. És ponotsan így készült fileokkal tele van a legnépszerűbb hazai torrent oldal.
Próbáld ki pl. ezzel: [link]
Makemkv: [link]

Nincs ilyen fogalom, hogy "color tin", nem tudom kitalálni hogy vajon mire gondolsz ha rossz kifejezést használsz rá.

(#75470) RazoR válasza Wade0303 (#75469) üzenetére


RazoR
veterán

Szerintem a tinting-re gondol, mikor oled esetében a full fehér kép szélei rózsaszín árnyalatúak, tipikus oled panel betegség.

(#75471) Balerik válasza Joshi (#75468) üzenetére


Balerik
aktív tag

Én Makemkv-el készítek saját részre teljes UHD BluRay lemezből single track dual layer file-t, Amazon Fire TV Stick 4K Max-on semmi gondom nincs a FEL (MEL-el sem) anyagokkal. Sem megállítás, sem beletekerés esetén. Rögtön megtalálja a szinkront.

[ Szerkesztve ]

Elmúlik.

(#75472) Joshi válasza Wade0303 (#75469) üzenetére


Joshi
titán

Nekem két fájlt lát a MakeMKV és mindegyiket meg is csináltattam vele. Beállításokban nem lehet semmit állítani, szóval gondolom, hogy ami a végeredmény lett az single track dual layer. :F

(#75473) Wade0303 válasza Joshi (#75472) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Mivel általában több playlist is tartalmazza a teljes filmet egy lemezen. Természetesen elég az elsőként kilistázottat remuxolni és nyilván érdemes kivenni a pipát a fölösleges hangok, feliratok mellől.
A makemkv minden Dolby Vision lemezből single track dual layer-t remuxol alapértelmezetten.

@Balerik
A Fire Stick nem használja a FEL sávot egyáltalán, csak az alapsávot és az RPU-t használja. A vita azon megy kommentek óta, hogy az Ugoos hajlamos elveszíteni a szinkront az alapsáv és FEL video trackek között.

(#75474) Joshi válasza Wade0303 (#75473) üzenetére


Joshi
titán

És akkor most ennek nem kellene jól mennie a Ugoos lejátszón? Mert én az Omega Kodival próbáltam és hibátlanul lejátszotta. Próbáltam pillanat álljt, beletekertem 32x-es sebességgel, mindent próbáltam, de nem látok semmilyen hibát. Mit kellene látnom ami a szinkron szétcsúszását jelenti?

(#75475) Wade0303 válasza Joshi (#75474) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Hát mondjuk ha esetleg olyan Kodi verziót (vagy egyéb appot) használnál ami dekodolja a FEL sávot is akkor lenne értelme a tesztnek.

(#75476) Joshi válasza Wade0303 (#75475) üzenetére


Joshi
titán

A Vimu playerrel is hibátlan :K , az dekódolja a FEL sávot?

A gyári lejátszót is mindjárt kipróbálom, de az csak pendrive-ról tud lejátszani.

[ Szerkesztve ]

(#75477) Beni2360 válasza tomp (#75456) üzenetére


Beni2360
félisten

Azért volt nálam a Tv- jatszottam le es ott sem engedte a tejerest sem a leptetest. Ezt a funkció itt nem tamogatott. Nacegy 2,5 film felénél pause es kilepett a lejátszásból. 1,5 óra mar lement, kezdthettük elölről a filmet. :W

Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro

(#75478) Balerik válasza Wade0303 (#75473) üzenetére


Balerik
aktív tag

Rendben. Értem én, ezért használom segítségeddel :R a Makemkv-t.

Elmúlik.

(#75479) Balerik válasza Joshi (#75476) üzenetére


Balerik
aktív tag

Nekem valamiért Vimu player nem játsza le.
Van valami beállítás rá?
Az Omega Kodival tökéletes.

Elmúlik.

(#75480) Joshi válasza Balerik (#75479) üzenetére


Joshi
titán

Neked Fire Stick 4K Max lejátszód van. Akkor ezek szerint a Vimu player kezeli a FEL-t, ezért nem megy nálad.

(#75481) Joshi válasza Wade0303 (#75475) üzenetére


Joshi
titán

Próbáltam a Ugoos gyári Movie Playerével is. Az MKV-t csak HDR10-ben játszotta le, de TSMuxerrel készítettem belőle egy TS kiterjesztésű fájlt amit már lejátszott Dolby Visionban. Itt már a beletekerés tényleg nehezére esett, de szerintem a szinkronból nem esett ki. Néha elment a kép, de aztán idővel összeszedte magát. Továbbra se tudom hogy milyen ha elmegy a szinkron, erről légyszi linkelj egy videót.

Összegezve már csak az a kérdés, hogy a Vimu Player és a Movie Player dekódolja-e a FEL sávot. Ha igen, akkor teljesen jól kezeli a Ugoos AM6B PLus lejátszó ezeket a releaseket.

(#75482) tomp válasza Joshi (#75481) üzenetére


tomp
félisten

Elmegy a szinkron: szellemképes lesz a kép. Halványan látod a FEL képét is ami máshol jár.
Pl egy mozgó autónál előtte vagy mögötte ott van halványan még 1x az autó.

Vimu és a Media Player is használja.

[ Szerkesztve ]

(#75483) Joshi válasza tomp (#75482) üzenetére


Joshi
titán

"Halványan látod a FEL képét is ami máshol jár.
Pl egy mozgó autónál előtte vagy mögötte ott van halványan még 1x az autó."

Ez jó hír, hiszen ilyen problémával nem találkoztam se a Vimu Playernél, sem pedig a Movie Playernél. Igaz hogy Movie Player azért nem tud sima beletekerést, mert nehezére esik.

Most már csak Wade0303 fórumtársat kell meggyőzni hogy a Ugoos lejátszó tényleg ajánlott. :DD

[ Szerkesztve ]

(#75484) tomp válasza Joshi (#75483) üzenetére


tomp
félisten

De hiszen más van leírva amit a régebbi fw-el lett tesztelve mint a mostani valóság. ;]

(#75485) Wade0303 válasza Joshi (#75481) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Élből letagadsz bármi hibát, aztán fél nappal később követelsz teszt file-t, hogy leteszteld azt amiről előtte kijelentetted hogy biztos nem úgy van.
Vimuval lehet rajta többé kevésbé léptetni, tekerni a FEL-t csak éppen nincs rajta HD audio passthrough. Ezzel szemben a Kodival nem lehet léptetni, tekerni a FEL-t de van hd audio passthrough. Mindkettő csak single track-et támogat. A Movie Player-ben megy a dual track is de nem lehet vele jól léptetni, tekerni és hálózaton keresztül lejátszani stb...
Végülis mindenre van valami app ami nagyjából elboldogul vele, a hiányosságokra kompromisszumokra meg csak legyinteni kell, hogy micsoda badarság, szőrszálhasogatás.
Ajánljátok nyugogtan, a többségnek úgyis csak az számít hogy a letölthető többnyire hibás cuccoknál megjelenjen egy DoVi logo a TV sarkában indításkor. Ez elérhető az Ugoos-on ha betáraztok 4-5 appot és forrástól függően váltogatjátok őket.

Legstabilabb FEL + lossless hang a chinoppo-n érhető el, a jelenlegi legjobb DoVi kép viszont a profile5 cmv4, ez az új fire TV eszközökön illetve néhány TV saját lejátszóján érhető el.

(#75486) Joshi válasza Wade0303 (#75485) üzenetére


Joshi
titán

"Élből letagadsz bármi hibát, aztán fél nappal később követelsz teszt file-t, hogy leteszteld azt amiről előtte kijelentetted hogy biztos nem úgy van."
Én nem tagadtam le semmilyen hibát, mert nálam soha nem volt szinkronizációs hiba. Igaz hogy nem régóta van meg a Ugoos. Ha kérhetlek ne rágalmazz engem ilyenekkel. :(

Én már azt se értem, hogy pl az Omega Kodi képe mitől rosszabb mint mondjuk a Movie Player FEL dekódolt képe. Vagy mondjuk hozzá se nyúlok az általad linkelt 1:1 Blu-ray riphez, hanem lejátszom az Oppo 203-al. Én nem látok itt semmilyen varázslást. Csak azért vettem az Oppo mellé a Ugoos lejátszót, hogy ne kelljen muxolgatni bohóckodni semmivel. Filmeket nem 20cm-ről nézem nagyítóval, szóval nekem ez teljesen jó. A cmv4 meg továbbra is egy olyan ficsör, amit aztán tényleg nem lát meg a halandó ember.

[ Szerkesztve ]

(#75487) Zsömica


Zsömica
aktív tag

Én bátran és határozottan ajánlom bárkinek az Ugoos AM6b Plus-t; mert nálam a Maven's féle Kodival teljesen jól elboldogul a létező ósszes HD kép és hangformátummal, van mindennemű audio passtrough és esetemben LG G2-n 65"-on pompázatos képi világa van.., tehát ez egy sokunk által határozottan ajánlott "pengepengető" lejátszó..! :D

(#75488) djnice válasza Joshi (#75486) üzenetére


djnice
veterán

A CMv4.0-nak, ha jobban elterjed, több értelme lesz mint a FEL-nek (a FEL kb tényleg nem látható, még HDMI capture-rel sem, kivéve azt a pár filmet ahol hibásan használták).
Ha meg nem támogatja natívan a TV-d, akkor ott az LLDV.

(#75489) Joshi válasza djnice (#75488) üzenetére


Joshi
titán

Az a lényeg, hogy látható különbség legyen amikről most beszélünk. A cmv4-et meg tudnia kell a tévének is, igaz hogy fogalmam sincs hogy az mennyiben ad jobb képet mint a cmv2.9. Itt azt írja Wade0303 hogy csak egy jól kalibrált OLED-en lesz különbség. Szerintem ezeket a dolgokat engedjük el, főleg hogy a többségnek eleve középkategóriás lcd tévéje van.

(#75490) djnice válasza Joshi (#75489) üzenetére


djnice
veterán

LLDV módban a lejátszó végzi a képfeldolgozást, ha az tudja a CMv4.0-t, akkor a TV-nek nem kell tudnia (ahogy a Samsung TV-knél is működik a Dolby Vision LLDV egy custom EDID-del).
A CMv4.0 látható lesz, főleg az L11 hoz újdonságokat: The new content type metadata (L11) controls factors such as white point, frame rate, noise reduction and sharpness.

(#75491) Joshi válasza djnice (#75490) üzenetére


Joshi
titán

És mi a helyzet az asztali Blu-ray lejátszókkal? Mert ugye az eredeti filmeket kellene nézni.

(#75492) Elemental válasza djnice (#75490) üzenetére


Elemental
addikt

Gyűrű által említett dune homatics CE DV dolognak van folytatása?

(#75493) djnice válasza Elemental (#75492) üzenetére


djnice
veterán

Folyamatban van, ezt a topikot kell követni: [link]
Az S905X4 android alatt sajnos nem tudja a CMv4.0-t bár a forráskódban vannak rá utaló jelek, kérdés, hogy CE alatt menni fog-e.

@Joshi: Talán fw frissítéssel megoldható lesz

(#75494) SunMount3r válasza djnice (#75490) üzenetére


SunMount3r
nagyúr

AZ LLDV most Ugoos-on milyen minőségű, pl. egy középkategóriás LG-jéhez képest? Vagy itt nincsenek ilyen differenciák?

(#75495) Bacusuz


Bacusuz
őstag

Sziasztok, van egy GT kingem + Coreelec + egy TV amit 2019-ben vettem csak a HDR szabványra képes. A filmeket NFS megosztással nézem NASról.
Le tudom valahogy a lejátszóval a DV filmeket játszani jó minőségben, és ha igen hogyan?

ÜDV! Bacusuz. Veszélyes környéken lakom. Ahányszor becsukom az ablakot, mindig odacsukom valaki kezét.

(#75496) gyűrű válasza djnice (#75493) üzenetére


gyűrű
addikt

Reméljük. A coreelec team mindenesetre biztosan felkészültebb lesz ha elindul a dv végre.
Ha lesz már hardverük is hozzá, jobban tudnak haladni majd, és a tesztelés is jobban mehet.

@elemental
Sajnos a Sei/Homatics csapat elég balf@sz fw téren. Bár a dts-x re pl azt mondták hogy menni fog a következő negyedévben.
Jelenleg a boxon mindkét féle dv bekapcsolható , de váltás csak lldvről megy automatikusan hdr-re. Amit meg djnice írt azt majd a betaban jelezzük nekik, csak nem biztos hogy értik miről van szó.

(#75497) Joshi válasza djnice (#75493) üzenetére


Joshi
titán

"Talán fw frissítéssel megoldható lesz"
Ha ez megoldható egy firmware frissítéssel, akkor az Ugoos-on is megoldható nem? Persze az Oppo-ra tuti nem lesz semmilyen frissítés, mert az utolsó fw 2019 február 8.-án volt. :DDD De a Pana se nagyon frissít, ott is 2021 szeptember 29.-én volt utoljára frissítés.

Ha az asztali Blu-ray lejátszók nem fogják támogatni, akkor kinek készíti a Dolby az új DoVi verziókat? Vagy most akkor már csak a warezra lesz használható? :Y

(#75498) Wade0303 válasza Joshi (#75497) üzenetére


Wade0303
aktív tag

Streamingről nem hallottál még? A lemez szépen lassan ki fog halni (és azzal együtt a FEL-nek is annyi). Évek óta döglődnek és leépítenek a legnagyobb lemez forgalmazók pl. Arrow, Criterion, Shout.

Amúgy nagyon emlegeted, hogy a cmv4 nem látható javulást hoz, na de a FEL esetében mely filmeknél láttál egyértelmű javulást? Fontos kérdés mert a FEL támogatás az egyetlen ami miatt állandóan az Ugoos-t reklámozzátok itt mint legjobb DoVi lejátszót.

Firmware frissítésekben ne bízz túlzottan. Sztem egyetlen lejátszó, TV sem kapott még eddig soha fw frissítéssel a megjelenést követően új DoVi profil támogatást. Ha egy Nvidia-nak beletörik a bicskája az AndroidTV-be úgy hogy minden létező erőforrás és licensz rendelkezésre áll akkor majd pont a CoreElec team hackeli meg akik ezidáig annyival elintézték a DoVi témát hogy nem érdemes bele energiát fektetni.

(#75499) Joshi válasza Wade0303 (#75498) üzenetére


Joshi
titán

Dehogyis fog eltűnni a Blu-ray, most ne Magyarországot vedd példaként. Itt soha nem volt komoly piaca a Blu-ray-nek. A DVD-nek is csak azért, mert az eleve analóg technikát váltott, plusz akkor még nem volt olyan szinten az internetes sávszélesség. A streamen még nagyon sokáig nem lesz olyan kép és hangminőség mint lemezen. Eleve a Netflixes Atmos is egy tömörített akármi. Ja, és csak Netflix-en van 5.1 hang, se HBO Max se Disney+-on nincs csak sztereó hang. Ha már minőségről beszélünk.

"Fontos kérdés mert a FEL támogatás az egyetlen ami miatt állandóan az Ugoos-t reklámozzátok itt mint legjobb DoVi lejátszót."
Én a FEL miatt reklámozom a Ugoost? Soha nem mondtam én ilyet. Én azért mondom egy jó választásnak a Ugoost, mert lejátszás szempontjából a leginkább kompromisszum mentesebb. Ennyi.

Firmware frissítésbe pont hogy én nem hiszek, nem véletlenül írtam djnice-nak azt amit.

(#75500) blakey válasza Joshi (#75499) üzenetére


blakey
titán

Ja, és csak Netflix-en van 5.1 hang, se HBO Max se Disney+-on nincs csak sztereó hang. - tévedés, van többcsatornás eAC3 és eAC3+Atmos is, sőt Dolby Vision is. Honnan szerzed ezeket a fals infókat?

*** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.