Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#30986) #75912448 válasza cekkk (#30980) üzenetére


#75912448
törölt tag

Felemás érzésem van a P400-zal kapcsolatban, miközben látom, h rendben a képminőség, mégis néhol művi, mesterséges és túlélesített érzésem van. Pont olyan, mint a csúcsra járatott HTPC-k. Az Oppo képi világa hozzám sokkalta közelebb áll, a hangjáról nem is beszélve.

Nem tudom mikor HTPC-re váltottál, előtte olvastál-e HQV teszteket. Gyakorlatilag az egyetlen objektív/szubjektív :) , és gyakorta használt teszt módszer képminőség mérésére. Szerencsére a teljes teszt végigfuttatásához szükség van a folyamatot végző szubjektivitására, ugyanis a mért és kapott eredményeket saját szemünkkel pontozzuk. Hogy ez miért jó, vagy rossz, akit érdekel utánaolvas.

Míg egy 8642(3) Dune a lehetséges 210 pontból 90 és 110 közötti értéket kap, addig a HTPC-kben divatos VGA-k ill APU-k, mint pl AMD 7x, Intel HD4000 197-200 körül. Viszonyításképpen Oppo 93 197 pont, WDTV Live Plus 43 pont, Onkyo 818 Marvell Qdeo 153.

Hogy a pontszámok közötti egész nagy differenciából ki mit lát élőben, nagyban függ megjelenítőtől, egyéni érzékeléstől, nézési távolságtól stb. Tehát elképzelhető, hogy semmit, de a fordítottja is. Lényeg, hogy a HTPC megoldások magas pontszámát a képjavítók okozzák, melyek hasonló eljárással dolgoznak, mint a Popi processei, ezáltal kapjuk a "csoda minőséget". Magyarul egyik sem tetszik, HTPC-nél is inkább a visszafogottságot, a mozik képi világához közelebbi megoldást szeretem. Utóbbit szerencsére sokkal jobban tudom testre szabni. Tehát kevesebb képjavítót használok, mint az elvárható lenne. Nos, a Popi is a PC-s megoldások és az Oppo közelében jár (pontszámban is), ezt látja aki pl a régebbi 210-hez vagy a Dune 864x-hez hasonlítja. Azonban nem mindig tetszik a kapott eredmény, néha túl sok a "jóból". Úgy vélem 10-ból 8 embernek viszont tetszeni fog. Többekkel ellentétben a szoftvere számomra továbbra is egy rakás szerencsétlenség, de én a legtöbb médialejátszónál is hasonló véleményen vagyok.

Természetesen ez a hozzászólásom a saját ízlésemet képviseli, nem pedig a frankót mondja. Nem ajánlás, nem objektív vélemény.

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.