Hirdetés

2024. május 20., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#27304) Ejelhar válasza Ejelhar (#27302) üzenetére


Ejelhar
senior tag

Ajjaj, szerkesztettem a hozzászólást egy elütés miatt, de pont a parancssori részek tűntek el.
Második nekifutás, kérem a moderátort, hogy az előzőt törölje.
--------------------------------------------

Nos, akkor egy másik alternatív módszer, ennek előnye, hogy bármelyik Windows 7 verzión alkalmazható.
Hátránya annyi, hogy továbbra sem tudod a Dune-n tallózni a PC-d megosztásait, de ha külön ikonként is elérhető a megosztás a Dunén, akkor ez -szerintem- már egyáltalán nem veszteség.

Megjegyzem, ha egy notebookról van szó, ami -mint mobil eszköz- több hálózathoz is kapcsolódhat, akkor a biztonság miatt csak az alábbi módszer jöhet szóba, az előzőekben taglalt névtelen kapcsolódás nagyon nagyon rossz ötlet. Az csak akkor okay szerintem, ha egy otthoni asztalai gépet akarunk elérni, ami eleve router mögött figyel, közvetlenül soha nem kapcsolódik a netre.

Nos, az ötlet rém egyszerű, a Windows 7 alapértelmezett beállításokkal nem engedi a vendég/névtelen felhasználókat kapcsolódni hálózaton keresztül (sem). A Dune meg így akar, legalábbis akkor, mikor tallóznánk a hálózati erőforrásokat vele ("Források" -> "Hálózati böngésző").

Ha azonban felveszünk a "Pop Up menü" segítségével egy hálózati erőforrást, azt már nevesítve is megtehetjük (felhasználó/jelszó páros), ergo elérjük a windows megosztott erőforrását, noha nem tudjuk névtelenül kitallózni.

Mivel a Windows 7 nem engedi -létező, akár admin jogú- felhasználó esetében sem a jelszó nélküli kapcsolódást hálózaton keresztül, ezért kell a hálózati kapcsolódáshoz egy olyan felhasználó, aki jelszavas védelemmel rendelkezik.
Vagy levédjük a jelenlegi felhasználónkat egy jelszóval és azzal kapcsolódunk a windows-hoz hálózaton keresztül, vagy kreálunk egy újat, amit már jelszavas védelemmel látunk el:

Start Menü -> Minden program -> Kellékek -> "Parancssor" ikonra jobb klikk, majd a "Futtatás rendszergazdaként" választása

Majd a felbukkanó parancssorban (dune nevű felhasználót veszünk fel, a jelszava pedig dunejelszo):

net user dune dunejelszo /add

Ezzel kész is, azonban a bejelentkezési ablakban ez az újonnan felvett felhasználó is megjelenik. Ha ezt nem akarjuk, akkor még mindig parancssorból:

reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts"
reg add "HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\SpecialAccounts\UserList" /v dune /t reg_dword /d 0

A windows része kipipálva, a Dunén felvesszük a kiajánlott hálózati erőforrást.
A menüben "Források"-ba navigálunk, itt egy "Pop Up Menu", majd az "Új hálózati könyvtár" pontot választjuk. Egy külön ikonja lesz ennek a megosztásnak és birtokba vehetjük, noha a "Hálózati böngésző"-ben továbbra sem fog látszani a megosztás. De hát innen kezdve már érdektelen.

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.