Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Warships

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:08:33

LOGOUT.hu

A jól bevált formula, ezúttal a II. világháború tengeri legendáival.

0.8.9 Patch Notes
----------------------------------------------------
Magyar WoWs Discord Közösség
----------------------------------------------------
Ajánlott Buildek
I Battleships I Cruisers I Destroyers I Aircraft Carriers I
----------------------------------------------------

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#43251) Kotomicuki


Kotomicuki
senior tag

A Bismarck lévédelmével semmi gond nem volt, "csak" fémtörzsű gépek elleni lőszerrel volt ellátva, ami alig tett kárt a vászon-huzal-faszerkezetes gépekben. Ennyi, se több, se kevesebb!

A japánokat belehajszolták a háborúba! Már olyan szerződéseket is elfogadtak volna, amit egy keményen legyőzött országra szoktak ráerőszakolni, de az amcsi elnöknek ez sem volt elég: ő tudta, hogy ha életben akar maradni japán és hozzáférni mindahhoz, ami nem található meg az alapanyag-szegény szigeteiken, akkor kénytelen lesz erővel fellépni és ekkor nem mint agresszor tudja a nyakukat kitörni, mert az usára a japcsik voltak a legveszélyesebbek - ekkor már csak az egyoldalú kereskedelmi hajózárlat tartotta vissza a brit birodalom maradékát attól, hogy letarolják az amcsi multicégek az ángliusokat és az első világháború miatt - ahol usa megvárta míg szétverik egymást a felek és a győzteshez állt - el voltak adósodva az usa felé, azaz nem nagyon ugrálhattak, így csak a japcsik (és a szovjetek, akiket az 1. világháború után pont az amcsi multicégek modernizáltak, mint most kínát...) maradtak a világhatalom megszerzésének útjában és a gazdasági fölényének tudatában nem akarta elszalasztani ezt a lehetőséget.
De, mivel az amcsi honpolgárok az 1. VH szörnyűségei után hihetetlenül háborúellenesek lettek, ezért nem léphetett fel agresszorként az usa: kellett egy indok, ami miatt "csak" védekezik... (így lett egyedüli bűnbak az a tengernagy, aki már évekkel PH előtt kérte a csendes-óceáni térség megerősítését, de azt pont azért nem tették meg, nehogy elriasszák a kezdeti, támadó hadműveletektől japánt)

Midway japcsi szempontból eleve bukás volt: a tőlük "szokásos" túlkomplikált terv, elaprózott erőkkel és egy, az anyahajókat kimondottan utáló főparancsnok keze alá adott CV-flottával.
Vagy banzai és aki túléli a rohamot a sziget ellen, az majd a biztos támaszponttal a hátában megküzd az amcsi CV-kkel, vagy a CV-ket még a sziget előtt eltüntetni, nehogy összedolgozhassanak a szigetek légierejével.
Egyik sem, hanem mindkettő, egyszerre, ami már túl sok volt az eleve szarul szervezett és vezetett támadó, épphogy csak túlerőben lévő egységeknek.

Ha győznek, akkor sem biztos, hogy hasznát veszik a szigetnek, mert képtelenek lettek volna ellátni, ahogy az összes többit sem tudták:
- a japán gazdaság ekkora igénybevételre nem volt felkészítve
- a japán haditengerészet tudomást sem akart venni az őket ellátó, kereskedelmi flotta nehézségeiről -> gyakorlatilag ellenállás nélkül mészárolta le az amcsi tengeralattjáró-flotta a japán ellátóhajókat

Ha az eredeti amcsi főparancsnok (William Halsey Jr.) marad a 2 task force élén, akkor lehet, hogy pont az usákokat mészárolják le - de, milyen szerencse, éppen bőrbajokra hivatkozva betegállományban volt a csata ideje alatt, így a Nimitz által is kedvelt és -többre tartott Frank Jack Fletcher vette át az irányítást, aki egyedüli amcsi tengernagyként:
- mindig hátrányból győzött
- sosem veszített több erőt/hajót, mint az ellenfele
De őt meg ki nem állhatta King - állítólag a nagybácsi, Frank Friday Fletcher admirális miatt, aki azért besegített az unokaöcsnek a ranglétrán való kapaszkodásban, így "elorozva" King elől a jobb beosztásokat - a tengerészet feje, így az ő pályafutása hamarosan zátonyra futott és csak a hidegháborúban "rehabilitálják" majd.

A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!

(#43252) Akagi


Akagi
tag

Az első 200k feletti sebzés :) .

Segítség eltévedtem!

(#43253) TCSZ válasza Akagi (#43252) üzenetére


TCSZ
senior tag

Gratulálok! :C :R
Csak így tovább! :K

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#43254) Tüzi válasza sith7 (#43234) üzenetére

Ha érdekel a felállás inverzben: [link]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#43255) sith7 válasza Tüzi (#43254) üzenetére


sith7
nagyúr

köszi, de ilyeneket nem nézek

(#43256) Tüzi válasza sith7 (#43255) üzenetére

nagy hiba, mert jó pedig.

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#43257) KJ82 válasza Tüzi (#43256) üzenetére


KJ82
senior tag

Én mangaként olvastam régebben, sajna nem volt túl sok rész lefordítva angolra, mindenesetre utánanéztem mi lett a vége. Tényleg nem volt rossz.

Phanteks P300A - Ryzen 5 5600 - Asrock B550M Pro 4 - Crucial Ballistix Black 2x8 - Sapphire Pulse 6700 Eladó Acer Aspire 5 R6UB- 32 hó gari, Ryzen 5300U, Vega 6, 2x8 GB )

(#43258) sith7


sith7
nagyúr

Visszatérve a "Midway" - re :)

Lassan elkezdem Japán-t sajnálni ... , az, hogy már 4. éve kínaiak millióit mészárolták le az smafu, az, hogy megszállták teljes Indokínát, az smafu ... Japán csak egy békeszerető nép volt .... csak hát a csúnya, rossz USA
USA pedig szuper-agresszív lehetett hiszen a haderejük kb. Hollandia szintjén volt

Nagumo utálta az anyhajókat? Hát akkor biztosan hülyék voltak a japcsik, hogy lett a parancsnoka a Kido Butai-nak, mely egységgel fél éven keresztül mindent elért, amit lehetett. A legtapasztaltabb parancsnokok egyike volt.
Midway nem elfoglani akarták, hanem kipovokálni, hogy amcsi anyhajók csatába menjenek. Valljuk be őszintén: ez egy csúnya vereség volt a japóknak.

Tök jó, hogy mindenki áradozik a Bismarck légvédelméről, ami csak egyszer szerepelt élesben, akkor is szarul ...., de mindenki állítja, hogy az jó volt :-) .... volt olyan swordfish, amiben több, mint 150 becsapódás volt, de nem zuhant le. Egy légvédelem nem csak pontos kell, hogy legyen, hanem pusztító .....

Megint beletesztek olyat a számba, amit nem is mondtam ... a Repulse-t nem hasonlítottam össze a Bismarck-al, hanem azt írtam, hogy ugyanarra a sorsra jutott volna ... írhattam volna a Prince of Wales-t is ...., de hát abba már nem lehetett volna belekötni :-(

Egyébként eleve az egész távol keleti háborúban az amcsi kapitányok sokkal agresszívabbak voltak, mint a japcsik .... érthetetlen számomra, hogy a japánok miért nem támadták az USA hátországot tengeralattjárókkal ... érhetetlen, hogy micsoda katasztrofális emberveszteségeik voltak a csapatszállítóik elvesztésével (Junyo Maru, Toyama Maru, tamatsu maru) és nem tudtak semmit tenni az amcsi u-boat-okkal szemben

(#43259) scyllarus válasza sith7 (#43258) üzenetére


scyllarus
veterán

Nem áradoztunk róla, egyszerűen megállapítottuk, hogy nem volt olyan sz@r, mint ahogy az elterjedt. Ha most egy Aegis légvédelmi cirkálót betámadnának favázas-szövetborítású gépekkel, az is a hajára kenhetné a radarját, de ettől még nem lesz ócska.
Egyszerűen peche volt, olyan régi technikával támadták, amire (már) nem készültek fel.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#43260) sh4d0w válasza sith7 (#43258) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Ha megnézed a távol-keleti háborúkat, nem csak a japánok rendeztek vérfürdőt, hanem mindenki. Egyszerűen más a gondolkodásmódjuk, semmibe veszik az egyén jogait.

A Bismarck légvédelme nem egyszer lépett működésbe, hanem háromszor: Bergenben, a Victorius gépei és az Ark Royal ellen. Ezekből összesen három torpedótalálatot kapott és ha nincs a balszerencsés találat a kormánylapátnál, valószínűleg semmi nem tudta volna megállítani, amit az angolok szembeállíthattak volna vele.
A PoW-szel ugyan össze lehetne hasonlítani a német hajót, de valószínűleg - minden szempontot vizsgálva - elsöprő fölénnyel nyerne a Bismarck: jobb a tengerállósága, a túlélőképessége, a főfegyverzet, a másodlagos fegyverzet, a légvédelem, a sebesség, a hatótáv. Érdemes lehet megemlíteni, hogy a PoW-nek a teljes gépészeti rendszere kártyavárként omlott össze egyetlen torpedótalálattól - majd ugyanez történt a KGV-tel, amikor kettéhasította a Punjabi rombolót és annak felrobbantak a mélyvízi bombái a hajó alatt.

A japánok nem voltak képesek megszervezni egy konvoj-rendszert, ezért az amerikai subok óriási pusztítást végeztek az utánpótlást szállító hajók között.

https://www.coreinfinity.tech

(#43261) sith7 válasza sh4d0w (#43260) üzenetére


sith7
nagyúr

Ajánlom mindenkinek a Wargaming saját videóját a híres Bofors-ról .... azzal a 'szerszámmal' több repülőgépet lőttek le, mint minden más típussal összesen!

A német-ek sem rendelkeztek közelségi gyújtóval ellátott gránátokkal, így hiába lőtték lyukacsosra szerencsétlen swordfisht, az még repképes maradt ... egyszerűen nem rendelkeztek azzal a technológiával

Hát igen, pechje volt a német haditengerészet legnagyobb hajójának, hiszen a legfőbb ellenfelük, leggyakrabban használt anyahajófedélzeti repülőgépek támadták meg :-)

(#43262) sh4d0w válasza sith7 (#43261) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Senki nem vitatja, hogy a Bofors kiváló fegyver, csak az összehasonlításnak nincs értelme a Bismarckkal - mire azok megjelentek a hajókon, a német hajó már történelem volt.

https://www.coreinfinity.tech

(#43263) sith7 válasza sh4d0w (#43262) üzenetére


sith7
nagyúr

Pont azt olvastam valahol, hogy az összes német csatahajónak (Bismarck, sch.) kifejezetten gyenge tengerállósága volt .... relatív kis hullámzás is teljesen felcsapott az orr-részben és víz folyhatott be az elülső tornyokba

Jó hajó volt a Bismarck (azon felül persze, hogy meg sem kellett volna építeni), csak nem kell túlmisztifikálni .... nyílvánvaló, hogy mivel teljesen új hajókról van szó, így verték szinte az összes, akkor 20-30 éves, angol csatahajót

Egyébként ahhoz képest, hogy szépek voltak, erősek voltak, a német felszíni parancsokok nagyon gyengén muzsikáltak ... fele annyira lettek volna tökösek, mint a német u-boat parancsnokok akkor legalábbis abban a bizonyos csatában nemcsak a Hood merül el, hanem követte volna a Prince o W is

Persze a német parancsnokok a memoárjaikban mindent a Führerre kentek, valójában a Führer az össze német felszíni hajót fel akarta daraboltatni, mert annyira hasznavehetetlennek gondolta őket (mellesleg teljesen igaza volt)

(#43264) sh4d0w válasza sith7 (#43263) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Nagyjából minden, amit ebben a posztban írsz, téves. Az atlanti orrot pont azért építették, hogy ne ázzon el a hajó orra. Hasonlítsd össze a PoW orrával, ahol valamilyen okból kifolyólag követelmény volt, hogy 0 fokos emelkedésnél is tudjanak tüzelni az első toronyból... Az atlanti orr hátránya az volt, hogy az első torony optikai távmérőit használhatatlanná tette, ellenben a PoW tornyaiba valóban beömlött a víz, zárlatot okozva, ezért is kellett visszavonulnia a Dánia-szorosban.

A német parancsnokok között voltak igazi tökös kapitányok. Lindemann a Hood után akarta küldeni a PoW-t is, Lütjens bírálta felül. Korábban a csúnya ikrek elsüllyesztették a Glorioust és a rombolóit Marshall parancsnoksága alatt, aki különben azt a parancsot kapta, hogy lője a kiürített Harstaadi kikötőt. Jutalma: lefokozás és kirúgás.

https://www.coreinfinity.tech

(#43265) Kotomicuki válasza sh4d0w (#43264) üzenetére


Kotomicuki
senior tag

Pontosan, a német haditengerészetnél vaskalaposabb talán csak az angol volt, még John Arbuthnot Fisher érkezése előtt. A kapott parancs (azonnali) végrehajtása, bármilyen baromság legyen is az, mindenek fölött állt!

Wilhelm Marschall egy gondolkodni is képes, üde színfolt volt benne, amire Erich Raeder "válasza" a könyörtelen hajtóvadászat volt, nem számított, hogy eredményt is fel tudott mutatni - amin a német propaganda hónapokig elélt, majd újra és újra elővett, mert ilyesmikben nagyon nem dúskáltak.

Ez a maradiság meglátszott a fejlesztések elmaradásán - pl. a radar, pedig a németek "vezettek", még a '30-as évek elején... - , a meglévő hajók számára előnytelen felhasználásukban...

A Bismarck-ról: az angolszászok leteszik a susnyásba az értékeléseknél, de amikor megtalálják és körbenézik a roncsait, alig találnak a páncélzatán külsérelmi nyomot, ami lövedékektől lenne... (a képeket is meg kellene nézni)
Ellenben a franciákat, amikor megszórják afrikában és otthon a kikötőikben: négyzetméterekben mérhető lyukat, egész főegység-deformációk, de azok micsoda újszerű és modern konstrukciók...
A Tirpitz történetét is hozzá kéne venni, mivel testvérhajók voltak: amit az kopott és amilyen károk keletkeztek benne utána. Ott nem volt egészben eltűnt hajóorr egy 500Kg-os bombától, mint az ellenoldalon...

[ Szerkesztve ]

A regisztrációdat véglegesen kitiltottuk a következő ok miatt: III.10.8 Üdvözlettel: PROHARDVER!

(#43266) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Egy tucat off zsinórban, nice :DDD

(#43267) scyllarus válasza FoxiestFox (#43266) üzenetére


scyllarus
veterán

Mivel a játékban minden szuper, muszáj mással foglalkozni :D

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#43268) sith7 válasza FoxiestFox (#43266) üzenetére


sith7
nagyúr

Jogos ... akkor egy kis ON

A sub - ok mikor jönnek ?
CV buff várható mostanában ?

;]

(#43269) FoxiestFox válasza sith7 (#43268) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Nem tökmindegy, úgyis árulod az accod ;]

(#43270) LK válasza sith7 (#43268) üzenetére


LK
addikt

;]

Kell egy kis real történelem,nem csak a játék. Ugye elég ritkán torpedózta meg a Gneisenau a Bismarckot. Ebben az agyrémben meg ugye lehet :DDD

Egyébként tök jó lenne olyan csata fajta, ahol a Szövik aprítanák a Tengelyeket. Lehet vissza is raknám a gemet. Persze az orosz hajókkal gondok lennének :DDD Főleg az, hogy nem is léteztek....

[ Szerkesztve ]

"óóóóó istenem.. boldogok a lelki szegények, mert övék a trollok és fanboyok országa, ámen" by PUG

(#43271) sith7 válasza FoxiestFox (#43269) üzenetére


sith7
nagyúr

A következő only CV acc lesz ;] ;] ;]

(#43272) scyllarus válasza LK (#43270) üzenetére


scyllarus
veterán

A wotban volt (van?) ilyen. Igazából nem lehet jól megcsinálni, mivel vagy nem történelemhű, vagy nem kiegyensúlyozott. Innentől kapná az állandó támadást/játszhatatlan lenne.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#43273) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten

Simán csinálhattok egy training room meccset erre a sémára. :D

(#43274) Chabe89 válasza FoxiestFox (#43266) üzenetére


Chabe89
addikt

Nem akartam leállítani, mert a múltkor is meg lettem kövezve utána, hogy "hurr durr amúgy is halott a topik".

(#43275) ddt500hu


ddt500hu
veterán

Szódával.... :DDD

(#43276) FoxiestFox válasza ddt500hu (#43275) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Na mi van, nem volt CV? :D

(#43277) ddt500hu válasza FoxiestFox (#43276) üzenetére


ddt500hu
veterán

Nem hála az égnek. Igazándiból annyira a deva strike-ra mentem, hogy el is ment a 300k. 3 salvo elment levesbe.
Rögtön elsőre kimákoltam a Des Moines-t.

(#43278) Novver válasza FoxiestFox (#43047) üzenetére


Novver
senior tag

Ez melyik oldal?

Life is a game... The game is my life!

(#43279) FoxiestFox válasza Novver (#43278) üzenetére


FoxiestFox
félisten

(#43280) SoulReaver


SoulReaver
veterán

Nagyon nehéz :D

Most aránylag jó csapatba rakott az mm.

(#43281) Akagi válasza SoulReaver (#43280) üzenetére


Akagi
tag

Pedig ez a könnyebbik. Urasimával bemész a flintbe lekapod a tíz körméről a gorgont, ha kis szerencséd van akkor a csapat a többit megoldja.

Segítség eltévedtem!

(#43282) FoxiestFox


FoxiestFox
félisten


(#43283) Tüzi

[link] egy kis érdekesség, hátha érdekel valakit.
ez meg az ellenoldal [link]

[ Szerkesztve ]

どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

(#43284) Chabe89 válasza FoxiestFox (#43282) üzenetére


Chabe89
addikt

Huzatot kaptál, hogy DD-vel játszol?😀

(#43285) FoxiestFox válasza Chabe89 (#43284) üzenetére


FoxiestFox
félisten

Mostanaban jobban élvezem, mint a BB-ket. Kivétel a Thunderer, az beszarás jó :D

(#43286) Highground


Highground
aktív tag

Nektek se jönnek be a WoWs oldalak? Se a main site, se a premium shop, se a wiki... Csak ilyen broken fekete-fehér szöveg jelenik meg. A wikin meg az ikonok vannak oda :) De már tegnap este óta...

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#43287) TCSZ válasza Highground (#43286) üzenetére


TCSZ
senior tag

Nálam is ez a helyzet.

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#43288) sh4d0w válasza Highground (#43286) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

Itt működik

https://www.coreinfinity.tech

(#43289) scyllarus válasza Highground (#43286) üzenetére


scyllarus
veterán

Nekem sem.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#43290) Highground válasza sh4d0w (#43288) üzenetére


Highground
aktív tag

Az érdekes... :F Netszolgáltató?

[ Szerkesztve ]

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#43291) scyllarus válasza Highground (#43290) üzenetére


scyllarus
veterán

Minden más tökéletes. És a tankos oldalak se jönnek be (eu,com). Valami a WG-nél lesz.

"Nem biztos, hogy mindig tisztán látjuk, de Istennek terve van velünk. - Igen, tudom. De miért hiszi mindenki, hogy ez a terv jó?" Lucifer - A Priest Walks Into a Bar

(#43292) sh4d0w válasza Highground (#43290) üzenetére


sh4d0w
nagyúr
LOGOUT blog

BT

https://www.coreinfinity.tech

(#43293) Highground válasza sh4d0w (#43292) üzenetére


Highground
aktív tag

Anglia? Mert akkor lehet, hogy Magyarország specifikus a dolog és azért nem jelenik meg sehol náluk hírként, hogy valami nem stimmel...

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#43294) KJ82 válasza Highground (#43293) üzenetére


KJ82
senior tag

Nekem sem jeleníti meg normálisan. UPC van.

Phanteks P300A - Ryzen 5 5600 - Asrock B550M Pro 4 - Crucial Ballistix Black 2x8 - Sapphire Pulse 6700 Eladó Acer Aspire 5 R6UB- 32 hó gari, Ryzen 5300U, Vega 6, 2x8 GB )

(#43295) FoxiestFox válasza FoxiestFox (#43282) üzenetére


FoxiestFox
félisten

vid

(#43296) Highground


Highground
aktív tag

Na jó, küldtem nekik egy ticketet. Először azt hittem az óra lesz a gond, ugyanis észrevettem, hogy valamiért visszaált a windows nyári időszámításra. A BIOS-ban vissza kellett állítanom manuálisan az időt. De most, hogy visszaállítottam ugyanúgy szar :D

Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground

(#43297) SoulReaver válasza Akagi (#43281) üzenetére


SoulReaver
veterán

Feladom...

Ez most egy 0 csillagos kör lett...

Senki nem azt csinálja amit kellene....

(#43298) ddt500hu válasza SoulReaver (#43297) üzenetére


ddt500hu
veterán

700k? Az nem semmi.

(#43299) SoulReaver válasza ddt500hu (#43298) üzenetére


SoulReaver
veterán

Tőlem profibbak, tuti többet is össze torpedóznak.. :)

(#43300) Akagi válasza SoulReaver (#43297) üzenetére


Akagi
tag

Még az elején meglett az 5 csillag, de most mentem egyet, 3 csillag :( , ha nem akadok fel 2x is egy-egy sziklán lehet egy kicsit több lett volna.

Segítség eltévedtem!

Útvonal

Fórumok  »  PC játékok  »  World of Warships
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.