Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#6251) oliba válasza dr.bubo (#6244) üzenetére


oliba
őstag

Köszi szépen. Most már sikerült. Mindig kért valami hülye jelszót install közbe és addig resetelgettük, míg egyszer csak nem kért. Nomeg, a modemet is 5x kellett resetelni, mert nagyon nem szerették egymást. Mégegyszer köszi a segítséget

(#6252) pentium4 válasza Gazala (#6241) üzenetére


pentium4
senior tag

okés, vettem, azt tudtam hogy lekell szednem az antennát, de van itthon mégegy router szal nem elsz probléma az itthoni netszórással!
routernek én a wrt54gl-t néztem ki, már 4et vettem belőle, ismerősöknek, nagyon jó gépezet, csak az a baj vele hogy 54mbit-es, és nekünk 108as kell!
az uj routerek, az n szabványukak ugye 3 antennásak, és akkor leszedem mind3 at és valamelyikbe belenyomom az irányitottak vagy olyan n est keressek ami 1 antennás?
cisco ból mondhatál pár lehetséges áldozatot :B
köszi

P4

(#6253) And válasza pentium4 (#6252) üzenetére


And
veterán

Miért annyira fontos az a névleges 108 Mbps? Főleg nagyobb távolságú linkhez nem értem. A hagyományos g-s eszközök nagyjából 20 Mbps átvitelt tudnak, de ehhez már nagy jelszint tartozik (ilyen távon, jó körülmények közt még összejön). Ha a csatornák túlzsúfoltak, az is szép eredmény.
802.11n draft-ot támogató routert nagytávú linkhez nem javasonlék. Utóbbiakon nem csak a diversity miatt van több antenna, hanem azért, mert a MIMO-kialakításhoz (ami az n-szabvány egyik lényege) azok mindenképp szükségesek. Nincs értelme annak, hogy egy n-es routeren külső antennát kötsz az egyik csatlakozóra, a többit meg üresen hagyod..

(#6254) relli


relli
csendes tag

Hello!

Az lenne a kérdésem hogy Tp linkel Hogy lehet a file megosztást beállítani úgy hogy adva van egy laptop vista, és van egy asztali gép XP-vel telepítve. :((

(#6255) localhost válasza relli (#6254) üzenetére


localhost
Közösségépítő

Ha mindkét gépen megy az Internet, (erről nem írtál semmit!) akkor a ROUTEREN már nem is kell molyolni semmit, a gépeken kell a Hálózatot beállítani, megosztásonként.

¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1

(#6256) Chrys_ válasza Sped (#6237) üzenetére


Chrys_
addikt

Mint fentebb írtam, miért ne :) Egyébként meg nem router-csere lesz, hanem ez lesz az első, mert eddig csak egy modemem volt (van), és már most jobb lenne egy másik kiépítés.

(#6257) pentium4 válasza And (#6253) üzenetére


pentium4
senior tag

kb 5-6 megának kéne lennie a 2 gép között min, bár ha ugyvesszük akkor esélytelen ahogy olvasom az irásod! vagy mégse? ird meg véleményed hogy mire is lenne szükség egy "normális" hálózathoz?
köszi

P4

(#6258) Gazala válasza pentium4 (#6257) üzenetére


Gazala
aktív tag

5-6 mega nem valoszinu, hogy meglesz. sok mindentol fugg. bar ugye a n-es halok tudnak 5ghz-es tartomanyban is mukodni, aminek nagyobb a hatotavja es savszelje, lehet tobbet ki lehet hozni a halozatbol, de akkor sima kliensekkel nem lehet csatlakozni.

(#6259) And válasza pentium4 (#6257) üzenetére


And
veterán

Én nem tudhatom, hogy Nálad mi számít "normális" hálózatnak, de a folyamatos 5-6 Mbyte/s-os átvitel szerintem sem túl reális. Mi évek óta g-s hálót használunk, igazából arra tökéletes, amire nekünk kell. Jó, online játszani nem szoktunk (bár biztos menne), de néha egy komplett DVD-image vagy párszáz MB-nyi fájlmennyiség is átmegy egyhuzamban. Kibírjuk ;). A korábbi b-s hálózathoz képest ez is fejlődés.
#6258: Már nem először írod, hogy az 5 GHz-es hálónak nagyobb a sebessége meg a hatótávja. Ez azért szerintem nem annyira egyértelmű. (Az n-es cuccokat most hagyjuk, mert azok nem extrém hatótávra vannak kihegyezve, másrészt a szabványtervezet szerint mindkét sávon működhetnek.) A nagyobb sebesség ellen az szól, hogy a 802.11a átviteli maximuma megegyezik a g-szabványéval ill. az, hogy 5 GHz-en a szabadtéri csillapítás nagyobb mint 2,4 Gigán. Ezért ugyanakkora távot feltételezve 5 GHz-en kisebb jelet kapunk, ha az induló teljesítmények egyformák. Mellette meg az, hogy az 5 GHz-es sáv egyik szegmensében nagyobb kimenőteljesítményt alkalmazhatunk (ez ugyan egyszerű kommersz eszközöktől nem várható el), és a kisebb hullámhossz miatt könnyebb nagyobb antennanyereséget elérni, mint 2,4 GHz-en. Ezek pedig kompenzálhatják a nagyobb terjedési veszteségeket.

(#6260) pentium4 válasza And (#6259) üzenetére


pentium4
senior tag

ok, de akkor te mennyit jósolsz hogy elérünk sávszélileg 2.4-es eszközzel, csak ugy saccra?
köszi

P4

[ Szerkesztve ]

(#6261) And válasza pentium4 (#6260) üzenetére


And
veterán

Muszáj jóslásokba bocsátkoznom :U? Ideális esetben (tiszta rálátás, megfelelő antennák rövid kábelekkel, jó térerő, zavarmentes csatorna) mondjuk 2..2,5 Mbyte/s elérhető normál g-szabványú eszközök között. Ha a feltételek valamelyike romlik, azzal a sebesség is lassul.

(#6262) pentium4 válasza And (#6261) üzenetére


pentium4
senior tag

elfogadható, remélem elérjük a kivánt sebességet, aug végén lesz a kivitelezés, majd akkor irok és jövök zaklatni a hozzáértőket :D
köszi

P4

(#6263) Zalacsek válasza Csádám (#6238) üzenetére


Zalacsek
csendes tag

hello.
nagyon egyszerű beállítani a megosztást ha kábelen veszed a netet a gépeden,
de én már osztottam meg wifi hálózatot is wifi-re két wifi kártyával.
itt az angol leirás hozzá:
1. Intenet megosztás engedélyezése:

Enabling Internet Sharing on the Internet Connection of the ICS Host Computer
To enable Internet sharing on the Internet connection of the ICS host computer, do the following:
From the Windows XP desktop, click Start, click Control Panel, click Network and Internet Connections, and then click Network Connections.
Right-click the Ethernet network connection that is used to access the Internet, and then click Properties.
On the Advanced tab, select the Allow other network users to connect through this computer's Internet connection check box and clear the Allow other network users to control or disable this shared Internet connection check box.
Click OK to save changes to your connection.
You might be prompted with a Local Network message box that explains how your computer's configuration is being changed. Click Yes to enable Internet sharing

2. Virtuális Wifi Hálózat létrehozása XP(SP2) alatt:
To create an ad hoc wireless network to share Internet access with the other WLAN computers on a computer running Windows XP with SP2 or Windows XP with SP1 and the WPA Wireless Security Update in Windows XP, do the following:
From the Windows XP desktop, click Start, click Control Panel, click Network and Internet Connections, and then click Network Connections.
Right-click the wireless network connection, and then click Properties.
Click the Wireless Networks tab.
In the wireless network adapter properties dialog box, click Add under Preferred networks.
On the Association tab, type the name of your ad hoc wireless network in Network name (SSID). For example, you could name your wireless network AdHocInternet.
Select the This is a computer-to-computer (ad hoc) network check box and clear the The key is provided for me automatically check box.
In Network Authentication, select Open.
In Data encryption, select WEP.
In Network key, type the WEP key. The WEP key should be a random sequence of hexadecimal digits or numbers, letters, and punctuation.
In Confirm network key, retype the WEP key.
Click OK to save changes to the wireless network.
Click OK to save changes to the wireless network adapter.

Bocsi, hogy nem fordítottam le...

(#6264) Dr.Ádám


Dr.Ádám
tag

Megoldható valamilyen wifi-vel, hogy körülbelül 1300-1800m re lévő pc-ket kommunikálásra bírjak? gyenge jel is tökéletesen elég kb. 1-2 mbps.

Leszögezném van adsl kapcsolatom, ezt szeretném a munkahelyemen is használlni ;] .

(#6265) And válasza Dr.Ádám (#6264) üzenetére


And
veterán

Ha az otthonod és a munkahelyed között a tiszta rálátás biztosított, és mindkét helyen van lehetőséged kültéri antennákat telepíteni, akkor megoldható. Különben meg nem.

(#6266) Dr.Ádám válasza And (#6265) üzenetére


Dr.Ádám
tag

Hát nem sík terep, de van lehetőség antennára. Magában egy wifi hány méterig működik?

(#6267) And válasza Dr.Ádám (#6266) üzenetére


And
veterán

Abszolút terepfüggő, de olyanra ne is számíts, hogy a saját antennáikkal kilométereket tudnak áthidalni, mert nem. Beltéren, beépített terepen mondjuk párszor 10m-es nagyságrend, de ha a fal anyaga / vastagsága olyan, akkor csak 1-2 fal, és jórészt el is nyelődhet a hasznos jel. Kültéren, nyílt terepen talán valamivel nagyobb, de ilyenre egyáltalán nem lehet nagytávú linket alapozni. (Terepnek nem kell szoros értelemben síknak lennie. Rálátás kell az antennák közé.)

(#6268) Peat;)


Peat;)
veterán

Kicsit off:

Amennyiben városban vagy bárhol találok olyan wifis hálózatot amire szabadon lehet csatlakozni (tehát lekérem az elérhető wifis hálókat, majd ha rákattintok csatlakozik, semmi féle kijátszás/ügyeskedés) akkor ott mi a helyzet jogilag? Amennyiben a magánszemély/cég szórja a nagy világba én meg felmegyek pl híreket/maileket megnézni, ismétlem két kattintással és semmi ügyeskedéssel az vonhat maga után jogkövetkezményt, vagy ez olyan eset mint a kerítésen átlogó gyümölcsfa?

[ Szerkesztve ]

(#6269) Speederer válasza Gazala (#6234) üzenetére


Speederer
senior tag

Köszi, addig-addig összejött. :)

A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!

(#6270) Dr.Ádám válasza And (#6267) üzenetére


Dr.Ádám
tag

Közvetlen rálátás nincs. Más módon megoldható?
Gondolok itt pl.: mint nagyon régen még akusztikus modemmel egy ismerősöm munkahelyén betárcsázott majd otthonról felhívta a munkahelyét és másik vonalon és gond nélkül internetezett percdíjért. (akkor még nagyon olcsó percdíj volt éjszaka) ez 1991-93 között volt. :)

(#6271) Gazala válasza Peat;) (#6268) üzenetére


Gazala
aktív tag

ha semmilyen vedelem sincs a wifin, akkor jogilag elvileg semmilyen szabalysertes nem tortent, ha racsatlakozol. az az erdekes, mikor multor a sracot ezert 1 Ft-ra megbuntettek...

(#6272) Gazala válasza Dr.Ádám (#6270) üzenetére


Gazala
aktív tag

elhatarozas kerdese a tavolsag :) [link]

(#6273) dr.bubo válasza Gazala (#6272) üzenetére


dr.bubo
őstag

Van magyar példa is :D Kicsit kevesebb a távolság. [link]

Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm

(#6274) Kobe


Kobe
veterán

szevasztok

van egy kis gondom, szeretném "áttelepíteni" a gépet és vele együtt a netet a lakás másik szobájába. A probléma hogy ugyan a telefonos ADSL elosztótól hosszú kábel jön a modemig, ezt a parketta szegélyléce alá rejtettük anno, feltépni a szegélylécet meg nem akarom, így gondoltam egyik szobából a másikba valami wlanos ketyerével lőném át.

Ehhez milyen eszközök kellenek ? Minél olcsóbb felállásban gondotlam megoldani, nincs valami olyan szerkezet, ami a modem és szgép közötti rész áthidalására van ? vagy mindenképp kell router, meg egyebek ? és ha igen mik

kösz

(#6275) Gazala válasza Kobe (#6274) üzenetére


Gazala
aktív tag

a modem es az sz. gep athidalasara talaltak ki (vezeteknelkuli tech.)! a routert. 4700 Ft korul lehet TP-linket venni, celra megfelel, plusz ugye az sz. gepbe wifi "adapter", ha nincs.

(#6276) F_Zolee


F_Zolee
veterán

Hello Mindenkinek! Nem volt időm olvasni vissza de szerintem nem nagyon fordult még elő ilyen "probléma". A gond az lenne, hogy otthon wifi routerrel van megosztva a net, laptoppal használom így a netet. De a fő probléma, hogy csak XP SP1-el hajlandó normálisan menni a wifi a laptopon. Ugyanis volt már fenn SP2,3 és ezeknél egyszerűen 1 idő után már nem megy a kapcsolódás. Nem kap IP-t egyszerűen, megújítás se megy. A jelszó meg jól van beírva, mert egy darabig megy a net ugye... Szal halvány fingom sincs, hogy miért csak SP1 alatt megyerendesen ez a "^đ˛˛`˙`˛´´í€íí".... :W Próbáltam már másik titkosításra is átállni de az is csak 1 darabig ment. Amúgy ez 1 FUSI 3405-ös laptop.

(#6277) Core2duo6600 válasza F_Zolee (#6276) üzenetére


Core2duo6600
veterán

Ha ez megnyugtat nálunk is hasonló a helyzet, egy acer notesz, xp sp2 vel, usb és wifi vel.
Ugyanez a kulcs a vistas asztali gépen problémamentesen müködik.
szvsz arról van szó, hogy az xp nincs rendesen felkészítve a drotnélküli hálóra.
Akkor még szarabb volt a helyzet, amikor a kulcshoz adott cd ről feltett progi kezelte a wlan-t

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#6278) Retro11


Retro11
senior tag

Sziasztok!

Hamarosan elutazok küéföldre, de itt leszek szinte a határ mellett. Lehet, hogy nem lesz net lehetőség, nekem viszont mindenféleképpen kellene net.

Valami olyan rémlik a régi időkből, hogy rekmlámoztak valami kis cuccot, amit ha a notihoz csatlakoztatjuk, akkor tudunk netezni.

Az lenne a kérdésem, ti tudtok ilyesmiről? Mindegy ki a szolgáltató, csak lenne netem. Még a sebesség is ugyan mindegy lenne.

Válaszokat előre is köszönöm!

Üdv: Retro11

[ Szerkesztve ]

(#6279) Gazala válasza Retro11 (#6278) üzenetére


Gazala
aktív tag

ilyesmire gondolsz? [link]

(#6280) Retro11 válasza Gazala (#6279) üzenetére


Retro11
senior tag

Szia!

Igen ilyesmire gondoltam. Csakhát nem egy évre kellene:S. Azt hittem lehet úgy is vásárolni ilyet, hogy modnjuk megvan szabva az adat forgalom, és amint azt a határt elértem, kéri hogy töltsem fel újra. Vagy bármi hasonló.

No de 20k, meg előfizetés? :O :O

(#6281) cibuu


cibuu
tag

helo!

wireless pci adaptert szeretnék az asztali számitogépbe venni,de nem tudom hogy milyet!
nem akarok maximum 6ezer forintot adnék ki érte,de nem árt ha ennél olcsóbb !
cél természetesen a megbizhatóság,minél jobb hatótáv,és hogy ha routerrel beállitom a wpa2-őt(esetleg csak a wpa-titkositást)akkor tudjam vele fogni.
kérlek segitsetek,mert nem nagyon találok ilyet ami nekem kellene.

(#6282) Zebu


Zebu
addikt

Sziasztok!

Egy ideje már görcsölök a wifimmel...
Adott egy Asus WL-500gp [link] a legújabb Oleg firmware-rel. Ehhez vásároltam egy Asus WL-138gE [link] kártyát.

A router a földszinten van és kábellel egyik cimborám csatlakozik hozzá. (Itt jön be az kábelnetes csonk + modem). Én az emeleten vagyok a gépemben a PCI kártyával.

A 2 készülék kb egymás alatt van egy főfal mellett.

Eddig XP-t használtam és tök instabil volt a jelem.... Volt olyan, hogy kb 1 óráig nem tudtam csatlakozni a routerhez. Radio ON/OFF nyomkodás után egyszercsak megtalálta....

Ezután jött egy Vista telepítés.... Itt is ugyanez volt a szitu. Na megelégeltem, gondoltam veszek egy erősebb antennát. Lecsavartam a gyárit és tettem rá egy TP-LINK [link] cuccot. Hezitáltam, hogy panelsugárzó legyen, vagy sem, de gondoltam először ezzel az olcsóbbal próbálkozom. Azért az 5dBi csak jobb, mint a gyári 2dBi.

Félsiker lett a dologból. Most van jelem, viszont a pingek folyamatosan elvesznek. Szakad, instabil....

Kipróbáltam, hogy kinyomtam a WPA titkosítást, csak MAC szűrést csináltam és nyitott a hálózatom, mert azt olvastam így erősebb lehet. Hát ez sem segített sokat.

Mit javasolnátok mit próbáljak meg?

Jah és mindehhez hozzátartozik, hogy van egy Dell D630 laptopom, annak a Wifije tökéletesen megy mindenhol a házban, csak ezzel szopok.........

[ Szerkesztve ]

(#6283) rdi válasza Retro11 (#6280) üzenetére


rdi
veterán

Nincs egy hsdpa -t tudó mobiltelefonod? Azt rákötöd a gépre, aztán nyomulsz. De nagyon vigyázz, mert ez külföldön nagyon drága!!!!
Inkább keress egy hot spotot...

Zebu: az antennát kb, 1- max 2 méterre vezetékelheted fel. Az nem elég leereszteni a földszintre?

[ Szerkesztve ]

Fej! Tor! Potroh!

(#6284) And válasza Zebu (#6282) üzenetére


And
veterán

"A 2 készülék kb egymás alatt van egy főfal mellett."
Ha körsugárzó antennából teszel fel egy nagyobb nyereségűt, azzal pont azt éred el, hogy alattad és feletted még kisebb lesz a használható jel. Az omni antennák úgy általában a sugárzóelemre merőlegesen keltenek térerőt, tehát a klasszikus függőlegesen telepített (dipól) antenna iránykarakterisztikájának a minimuma esik a függőleges irányokba. A nyereség növelése körsugárzónál annyit tesz, hogy a vízszintes síkban hatásosabban (kisebb szögben) nyalábol az antenna. Ezen elvileg a sugárzó vízszinteshez közeli döntésével lehet segíteni valamennyit, bár a beltéri visszaverődések miatt lehet, hogy ebből sem veszel észre sok javulást.

(#6285) F_Zolee válasza Core2duo6600 (#6277) üzenetére


F_Zolee
veterán

Akkor nem vagyok egyedül. De a notiban beépített a wifi annyi a különbség nálam... Vistát még nem tudtuk kipróbálni mert kevéske az 512 ram hozzá.

(#6286) Imy


Imy
veterán

Van egy ASUS WL-520GC wlan routerem.
Van 2 notebook wlannal(ASUS mind2).
Az ASUS routeren van egy ezsetup gomb, és ha megnyomom, majd a progiját elindítom, beírom az IPcímem, alhálózati maszkokat, DNS1, DNS2-t, és megy az internet az egyik gépen. Ha a másik gépen lefutatom ugyanugy, akkor pedig az első gépen nem lehet használni a netet....De miért nem?
Mind a 2 esetben ugyanazt az IP címet (Wlanos netem van, és az AP IP-jét adom meg 192.168.000.111-ez csak példa ;) ) adom meg...

(#6287) rdi válasza Imy (#6286) üzenetére


rdi
veterán

Két gépen ugyanaz az ip az olyan, mintha két Claudia Shifferrel laknál. Mindig csak egyet látnál.
:D

ja bocs, félreértettelek.

esetleg mégis lehet, hogy ugyanazt az ip -ét kapja mind a kettő gép?

Vagy mind a két géped be van kapcsolva, amikor az auto beállítást kiválasztod?

[ Szerkesztve ]

Fej! Tor! Potroh!

(#6288) #56573440


#56573440
törölt tag

sziasztok

egy kérdésem lenne. ismerős wifiét felnyomták, és 50k-s számlát csináltak neki (forgalomkorlátos dsl) olyan 100 gigával pattintották meg.. routerben megvan a mac adress de azt lehet hamisítani, és az ip is, ami dinamikus volt.
hogy lehetne kideríteni hogy ki volt az?
valószínűleg megyek szervizelni, és akkor a defaulton hagyott admin jelszót is megváltoztatom, meg valami bikább titkosítást is kap a wep helyett mert valszeg azt fejtették vissza... lehet hogy fix ip lesz és mec szűtés is... vagy nem tudom

[ Szerkesztve ]

(#6289) Imy válasza rdi (#6287) üzenetére


Imy
veterán

Ez igaz, akkor mégis hogyan kell beállítani?

Olvasgattam, a routernak kell az IP cím, DNS1, DNS2 stb....

De akkor hogyan állítsam be a wlan kártyát, mit kell megadni?

(#6290) And válasza #56573440 (#6288) üzenetére


And
veterán

"hogy lehetne kideríteni hogy ki volt az?"
Nagyjából sehogy. A wifi-gyártója kideríthető esetleg a MAC-címből, ha nem változtatta meg. Esetleg lépre lehetne csalni (mintha a magkárosított nem vett volna észre semmit), de ez elég kockázatos ügy. Ha oda jutna, a hatóságok biztos nem díjaznák a 'házi' megoldást.
Admin-jelszó megváltoztatása nincs hatással az illegális netezésre. Ahhoz ugye nem kell elérni a router felületét. WEP visszafejtése éppenséggel lehetséges, elvileg nem is bonyolult egy hozzáértő számára, de biztos ebben az ismerős? MAC-szűrés: minek? Magad írtad, hogy hamisítható, ugyanezért kábé nulla haszna van olyannal szemben, aki WEP-et tör.. Minimum WPA titkosítás beállítása, normális (azaz lehetőleg elég hosszú, értelmetlen és fejben megjegyezhetetlen) megosztott kulccsal, és kész.

(#6291) kali válasza #56573440 (#6288) üzenetére


kali
legenda

biztos, ami biztos; ssid szórásának kikapcsolása, wpa/wpa2 és aes párosítás használata, mac szűrés, valamint jó hosszú kulcs, ami kis- és nagybetűk, valamint számok kombinációjából álljon!
a router konfigurációs felületére történő bejelentkezéshez használatos jelszó megváltoztatása is ajánlott - függetlenül attól, hogy azzal csak a hálózatra történő csatlakozást követően lehet visszaélni...

(#6292) #56573440 válasza And (#6290) üzenetére


#56573440
törölt tag

köszi mindenkinek a tippeket, akkor valószínűleg nem nagyon lesz kiderítve ki volt az... azért addig kihúzott állapotban hagyja a routert, aztán kicsit faragok rajta.

(#6294) rdi válasza Imy (#6289) üzenetére


rdi
veterán

Gondolom egyszerűen fix ip -ket kellene beállítanod. Vagy a gép legyen fönnt a hálón, amikor a következőt akarod beállítani. De nem annyira bonyolult egy hálózati beállítás.

Fej! Tor! Potroh!

(#6295) Gazala válasza #56573440 (#6292) üzenetére


Gazala
aktív tag

meg azt is megteheted, hogy ha lehetseges a routernel beallitani, hogy mac cimhez rendelje az ip cimeket es 0 gepre osszon dinamikusan IP-t. esetleg a router webes konfigjat le lehet tiltani wifin keresztul, hogy csak ha kabellel csatlakozol a routerhez, akkor erheted csak el.

(#6296) Zebu válasza And (#6284) üzenetére


Zebu
addikt

Szia!

Igen arről halottam én is, csak gondoltam elfordítom, és úgy jobb lesz a helyzet. Igazából tegnap dolgoztam rajta kicsit...

Átraktam a másik falra az alsó helységben, pontosabban az eddigi falról át egy másik merőleges falra, így nincs teljesen alattam és nincs így teljesen fal mellett (a szükséges sugárzási irány tekintetében). Az erősebb antennát a falra merőlegesen helyeztem fel, úgy 150-160cm magasságban. A router antennáját átraktam a Wi-Fi kártyára.

Közben fentről folytamatosan pingeltem a routert és kb 80-100 pingből 1 csomag veszett el, ami jónak mondható! Asszony kiabált amikor folyamatos válaszok jöttek! :DD Nem volt egyszerű megtalálni....

Egyelőre így hagyom.... Dolgoztam rajta kb 2-3 órát mire megtaláltam lent azt a pontot ahonnan a legstabilabb a jelem...

Közben kiderítettem azt is, hogy a routerem miniPCI kártyájának a teljesítménye sem az igazi, gyárilag egy ellenállást véletlenül elméreteztek benne, ezáltal magasabb zajszintet produkál. Igazából ha erre ráforrasztanék párhuzamosan egy másik ellenállást akkor elérhetem a kívánt mértéket.

Lehet megcsinálom majd, egyelőre így tesztelek.

(#6297) engusz


engusz
veterán

Pfú, kolegák, számomra nagy problémával állok szemben.

Adott egy Asus WL-500G Deluxe router, gyári firmware-rel, szinte alap beállításokkal, illetve két, szintén Asus, WL-138G V2 PCI-os adapter. Két külön gépben, P35-ös Intel és 780G-s AMD deszkákban. Mind a két esetben a rendszer Vista Home Premium (HUN, SP1).

A P35-ös gépben, rendszer újratelepítés után sem volt hajlandó csatlakozni a két kártya egyike sem. Ha igen, akkor nem kapott IP címet a DHCP kiszolgálótól. Előfordult, hogy minden klappolt, olyankor ment minden, ahogy a nagy könyvben meg van írva. De ez nagyon ritka eset. Először a Vista gyári, később az Asus által kiadott, legújabb illesztőprogrammal próbálkoztam.

A 780G-s gépben mind a két kártya működött, de ott durvább jelenséget produkált. Egyszer sem tudott elindulni a Vista, mert a bejelentkezés előtt rendre újraindult. Csak akkor nem, ha csökkentett módban letiltottam a kártyát. Ilyenkor nem volt gond a rendszer elindulásával. Viszont ha az eszközkezelőben engedélyeztem a kártyát, akkor abban a pillanatban újraindult a gép.

MI a fene lehet? Mi van ezekkel a kártyákkal? Itt, bent a cégnél, beleraktam egy (szintén) P35-ös lapba mind a két kártyát, igaz, Windows XP-vel, és mivel nem ismerte fel őket, egyből Asus illesztőprogrammal, és tökéletesen megy. Itt a router is, változatlan beállításokkal. Felcsatlakozik mind a két kártya, gyorsan, többszöri (manuális, szándékos) újraindítás után is.

Van ötletetek? Esetleg gyógyír?

Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.

(#6298) Geli


Geli
senior tag

Hali!
Wlan routerrel lehet csatlakozni hotspotokra?

(#6299) Zebu válasza engusz (#6297) üzenetére


Zebu
addikt

Hmmmm milyen távol vannak az AP-től a cuccok?

Nekem is kb ilyen holmik vannak a tulajdonomban és nálam a jel volt gyenge... a tünetek ugyanezek voltak. Leszámítva a lefagyást.... Szíjjelvágott már az ideg miatta..... :(

Azt is jó ha tudod ,hogy a router miniPCI kártyája gyári hibával bír, amennyiben a gyári száma 0708 előtti. Ez is befolyásolhatja a dolgot....

(#6300) engusz válasza Zebu (#6299) üzenetére


engusz
veterán

10-15 méterre vannak, egy főfal van köztük. Amúgy 80-95%-os a jel, mind a két gépen. Mindjárt szétkapom a router-t, aztán megnézem.

MOD: Már csak az a kérdés, hogy miként kezdjek neki a szétszedésnek. :D

[ Szerkesztve ]

Nézzék meg közelebbről! Mert minél közelebb hiszik magukat, annál kevesebbet fognak látni.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.