Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imy
veterán
Sziasztok!
Következő problémát kellene megoldanom.
Adott egy kábelmodem, és 2 notebook Wlan-nal.
Van egy Edimax EW-7209APg Típusú Acces Pointom. (Wlanos netem van, de kábeles netre váltanék, és mivel ez megmarad, ezt kellene felhasználnom, ha lehet)
Tulajdonságai:
-Point-to-Point, ésPoint-to-Multipoint hídfunkció támogatása
-WDS üzemmód
-MAC hozzáférés, DHCP szerver, és rejtett SSID funkcióval
-RADIUS szerverfunkcióAz lenne a kérdésem, hogy meg lehet-e oldani ezzel a vezeték nélküli hálózatot, hogy a Kábelmodemet, és az AP-t LAN-on összekötném, és a 2 Notebooknak Wlanon adná az internetet?
-
Imy
veterán
Pontosabban [ERRŐL LENNE SZÓ] szóval akkor Ez nem alkalma arra amit írtam?
Akkor mire tudnám használni?
Bocs, hogy nemtudom.
-
Imy
veterán
Minnél 'több' annál nagyobb adatátviteli sebeséget támogat, Nálad dupla akkorát. Visszafele, azaz kisebb sebeségfele kompatibilis.Ha minden hálózati elemed tudja a 108Mb/s-t, akkor akkora sebeségű lessz a hálózatod, ha kisebet(54), akkor nem érdemes megvenned a 108-asat (vagyis csak lehet mégis, ha később mégis 108-ast veszel)....
-
Imy
veterán
válasz Overlocker #5252 üzenetére
Pár hozászólással korábban azt mondtátok, hogy arra nem jó.
Vagyis akkor ugy jó, ha Wifin kapom a netet, és több vezetékesre megossza?
Mert Nekem ugy kellene hogy kábelmoidembe egy eszközbe, ami vezetéknélkülin továbbküldi két géphez....
Most már össze vagyok zavarodva, hogy mi mire jó.... -
Imy
veterán
válasz Mulderpapa #5282 üzenetére
Nálunk a netszolgáltatónál ugy van megoldva, hogy ha csak egy gépre kell a net, akkor egy parabolaantenával, és egy PCI-os Wlankártyával oldják meg. ami 20e Ft (régebben 22e volt), ha két gépre kell a net azt egy Wlan AP-vel oldják meg, és 23e-et kérnek érte (még annó 32-ért csinálták Nekem meg)....
[ITT a Link] -
Imy
veterán
Van egy ASUS WL-520GC wlan routerem.
Van 2 notebook wlannal(ASUS mind2).
Az ASUS routeren van egy ezsetup gomb, és ha megnyomom, majd a progiját elindítom, beírom az IPcímem, alhálózati maszkokat, DNS1, DNS2-t, és megy az internet az egyik gépen. Ha a másik gépen lefutatom ugyanugy, akkor pedig az első gépen nem lehet használni a netet....De miért nem?
Mind a 2 esetben ugyanazt az IP címet (Wlanos netem van, és az AP IP-jét adom meg 192.168.000.111-ez csak példa ) adom meg... -
Imy
veterán
Van egy ASUS WL-520GU típusu routerem.
Egy fix IP-s internetszolgáltatóm volt, netmegosztás szépen ment.
Most átváltotam egy kábelmodemes szolgáltatóra.
Ha a gépbe dugom be a kábelmodem hálókábelét szépen megy.
EzSetupot elindítotam a routeren, WAN Connection Type-t Automatic IP-re állítottam, de nem megy.Mi lehet a gond, elvileg így mennie kellene.
-
Imy
veterán
Rádugom (automatikus IP-re van állítva a TCP/IP) és elindítom a modemet akkor megy.
Nekem a Wlanos megosztás lenne jó.
Ha bedugom a kábelt DHCP engedélyezett, automatikus IP-re van állítva akkor: lost IP from server
De elvileg a routernek a feladata, mivel van direkt kébelmodemes automatikus beálítás, igaz csak annyit csinál, hogy IP cim automatikus, nem fix. Fixel ment, automatikusan meg a fent említett hibaüzenet.
Szolgáltató meg azt mondta, az én problémám, net van, akkor oldjam meg. Jó vicc.
Valakinek velemi ötlete még?
-
Imy
veterán
Ha vennék egy [ilyen hálózati mobileracket], akkor hogyan lehetne használni?
Van egy ASUS WL-520GU routerem, netmegosztásra használom, Wlanon csatlakoznak rá a gépek. A 4db LAN port szabad. Arra rádugom, és megy, vagy valami máés hálózati eszköz kellene? -
Imy
veterán
ASUS WL-520GU-m jelét a PDA-m több 100m-röl veszi, pedig nem egy téglafal van közte.
A 200m-re lévő egyik házban is van egy router, nem tudom hol van a házban, de azt is fogom gyenge jelerőséggel.
Minden az elhelyezés, és router kérdése. Igaz az [ASUS-omról] ezt írják: A BroadrangeTM technológiának köszönhetően akár 300%-os lefedettség növekedést is elérhetünk a 802. 11g szabványhoz képest. -
Imy
veterán
Van egy Edimax br-6204wg router, de nem bírom a gépemen működésre bírni.
Hálózathot csatlakozik, de DHCP-n az IP-t nem kapja meg. Reseteltem a routert, beállítgatam úgy, ahogy az otthoni ASUS routeremet, de nem megy. Valakinek valami ötlete?
Gépemben Intel Wlan modul van.Barátnőm laptopjához van egy Gigabyte USB-s wlan kártya, a másik gépen pedig egy PCI-os, azokkal sikerül beállítani.
-
Imy
veterán
válasz DJackson #10425 üzenetére
Titkosítás nélkül sem megy, mitán kirestelem már akkor sem tudok felépni az inteles notebookal, de a többi géppel igen, hiába állítok fix IP címet be, de akkor sem tudok kapcsolodni, ezért nem értem az egészet. Pedig a Routerhez kapcsolódik, de IP-t nem kap, ha kiosztom, akkor meg nem használja.
-
Imy
veterán
Sziasztok! Milyen programmal lehetne lescannelni, hogy a környékemen lévő wifi routerek melyik csatornát használják? Mert nem akarok csatorna ütközést. Naponta 1-1x leakad a modemem, gondolom ezért.
-
Imy
veterán
válasz Krissz5435 #23939 üzenetére
Eddig jó volt minden, csak kb 1-2 hónapja játsza ezt.
-
Imy
veterán
válasz atos19881101 #23941 üzenetére
-
Imy
veterán
válasz atos19881101 #23943 üzenetére
MAC adress szűrés van. Az nem elég? Használni így nem tudja.
Falun nem hiszem, hogy valaki nekiállja hackelni. -
Imy
veterán
TL-WR842ND router vásárlásán gondolkodok. Minőségben, tudásban jó? A régebbi ASUS WL520GU Wlan routeremet szeretném lecserélni.
-
Imy
veterán
Igazából az a gond, hogy a TABom fémházas, és az udvar egy részében elég rossz a jelerősség, ezért gondoltam, hogy egy antennát felteszek a padlásra.
A 300Mb nem probléma, mivel az eszközeim nem is támogatják, csak a jövőre gondolva vásároltam n-es routert. (meg az USB funkciók miatt)
Feltenni meg nem akarom, mivel az USB-t csak itt tudom elérni, a falon a sok kábel nem esztétikus. -
Imy
veterán
válasz Gubek-Einste #48737 üzenetére
-
Imy
veterán
válasz Gubek-Einste #48740 üzenetére
-
Imy
veterán
válasz Multibit #48746 üzenetére
És az megoldás esetlegesen jó lehetne, hogy a jelenleg üzemelő ASUS rt-n18u router egyik LAN portjára tennék egy 5Gb-os routert?
Ha igen, akkor kellene valami olcsóbb, de jó AC-s router.
Otthon 2 notebook nem támogatja az AC-t, de az összes Apple eszközöm és TV-m tudja az AC-t.
Azért maradna meg az ASUS, mert 2 USB portja van, amit használok.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Wifi jelerősítőre lenne szükségem.
A lakás ahol lakok két színtes, alul van a router. Az alsó színten tökéletes a wifi, de a felső szinten a sebesség kb 25-30%-a van csak. A két szintet lépcső köti össze a lépcső közepén gyengül a jel, de a sebesslg még kb csak 10%-ot esik.
Oda tennék egy erősítőt, de mi ajánlott, amit egyszerűen üzembe lehet helyezni, és problémamentesen működik? Árban 5-8e-et adnék, ha van annyiért, és ha lehet kicsi, egyszerű, akár csak konnektorra legyen szüksége. -
Imy
veterán
válasz Gubek-Einste #56496 üzenetére
Az eszköz ami anetet szórja egy ZTE H386N.
A konnektort kb 180cm magaságba tenném, így nem lenne olyan hogy közel van a padlóhoz.
Esetleg a TL-WA850RE jó lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
válasz Gubek-Einste #56514 üzenetére
Akkor mi ajánlott? Innen nézegetek, mert ők vannak közel: [link]
Ezt a "Tenda A301 N300" esetleg jobb választás? [link] Vagy valami más a fenti oldalról?[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Wlanon audió továbbitó eszköz létezik? A Bluetooth nem vált sajnos be.
-
Imy
veterán
válasz Gubek-Einste #56578 üzenetére
Kb 4m, nincs fal. Csak kábelezni nem szeretnék. Egy T-comos ZTE H368N router van.
-
Imy
veterán
Hogyan tudom megnézni, hogy a wifin csatlakoztatott kamera milyen porton kommunikál? Valamiért csak belső hálózaton érem el, de pl mobilnetről már nem érem el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Elemlámpa, zseblámpa
- Diablo IV