Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Szólánc.
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- A legolcsóbb gamer laptop RTX 4060-al.
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz dr.bubo #4575 üzenetére
Persze, ezzel nincs is semmi probléma . Sőt, mint írtam korábban, létezik direkt beépített tuneres verzió is, amire antennakábelt lehet csatlakoztatni, de egyszerre az is csak egy csatornát továbbít. Egyszer be is üzemeltünk egy ilyet, kábeltévé "helyettesítésére" használták (az út túloldalán lévő rokontól lőtték át a jelet), az IR-távirányító jelét a vevőegység UHF-sávon küldte vissza az adónak, így lehetett csatornát váltani. Sajnos a tunere nem volt túl jó minőségű, és elég drága cucc volt akkoriban: 3-4 éve több, mint 40 rugóért vették.
Mondjuk a wlan-nál már bevált biquad-antennák ezzel is bizonyítottak, jól működött velük a cucc (saját antennáikkal alig volt vétel). -
And
veterán
válasz dr.bubo #6202 üzenetére
Nem, a WRT54G és a többi diversity-képes kétantennás router sem jó erre. Az antennák ugyan különválaszthatók adás-vétel irányra egy okos firmware-rel, de ezzel nem megyünk sokra, hiszen mindkét kapcsolat kétirányú kell legyen. Ha az az antenna, amellyel a szolgáltatóhoz kapcsolódunk, nem biztosít elegendő térerőt a belső térben a notebook számára, akkor nem valószínű, hogy megússzuk két újabb wifi-eszköz (kliens és AP) nélkül. Ha mégis ad használható térerőt, akkor elegendő lehet egy repeater (vagy kliens + szofveres virtual AP).
-
oliba
őstag
válasz dr.bubo #6240 üzenetére
Fent csak a drivert telepítettem fel, semmit nem állítottam be, mert nagyon nem értek hozzá. Itt még megnézem azokat, amiket írtál. Ha bedugom ezt a bigyuszt és úgy próbálok netet csinálno, akkor soha az életbe nem lesz, de ha kiveszem ezt a linksyst, akkor simán megy a net
Esetleg a haveromnak mit mondjak, hogy mit csináljunk meg? Én ehhez a részleghez nem értek, tegnap már összeraktam két gépet, de hálózat az...brühühühü
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz dr.bubo #6392 üzenetére
Hát ilyen lehetőségek vannak, az egyetlen a "Dinamikus IP", ami szóba jöhet, de szerintem annak semmi köze nincs az egészhez. Ezek csak a netfajták, hogy milyet akarsz megosztani.
Véleményem szerint tutti, hogy a TP-LINK-en kell valami beállítani, hogy ne csak PC-nek nyomja a netet, hanem valami AP-nek is bár ez elég hülyén hangzik.
De nekem pont az a fura, hogy míg a Conceptronic-ban van ennyi a wireless részen, addig a másikban semmi sincs ezekről.
Garantálom, hogy még egy Conceptronic roterrel menne, mint a disznó.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz dr.bubo #6402 üzenetére
Ok, de csak simán tegyem "Dynamic IP"-re?? És utána klikk a Wireless-ben a keresésre, majd Connect?
Egy próbát megér, köszi!
Írok, hogy mi van.Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
n00n
őstag
válasz dr.bubo #6531 üzenetére
A lakás főbérlője szerelte be a netet. Én csak nem rég költöztem be, a többieknek megy a net. Csak nekem nem. Az lehetséges, hogy a dhcp tartomány annyira le van csökkentve, hogy betelt és én nem férek be? Mert a tesóm sem tudott eddig csatlakozni, most meg már igen. Lehet, hogy valaki leszállt a netről és az ő ipjét kapta meg?
-
Bigya
őstag
válasz dr.bubo #6657 üzenetére
Szia!
Akkor nekem, most nem világos...
Most ez a felállás: egy panel antenna a kliens oldalon. A host routeren a gyári antenna marad.
Azt mondod, hogy két antenna kell a két eszköz között? Ha a host oldalra irányítottat teszek, akkor abban a házban lévő WiFi eszközök fognak kevés jelet kapni.Én azt hittem, hogy, ha egy nagy nyereségű antennával ráállok a fal mellett lévő routerre, akkor azt fogom jól messzebbről.
Esetleg az megoldás, ha egy yagi antennát teszek a kliens oldalra? Host-on marad a gyári bot antenna.
köszi
-
krystman
őstag
válasz dr.bubo #6985 üzenetére
Hát sajna ez elég elszomorító így, egy 54MBites routertől! :/ Egyébként van egy Logitech MX610-es rádiós egerem. Az okozhat gondot, hogy ami a laptopban van Wlan kártya, az túl nagy erővel ad? Mert, van hogy akad, ha megy a WIFI. Állítottam a Routerbe, csatornát, 11-ről 5-re, így használható, de van, hogy ritkán még így is akad egy pillanatra.
-
mindkilla
tag
-
Veron
addikt
válasz dr.bubo #7370 üzenetére
nem támogatja, de nem is akarom, hogy N-nel működjön. nekem pontosan jó lenne a b/g is. itt egyébként valamiért CHANNEL WIDTH-nel hívják a MODE-ot.
a firm frissítése garivesztéssel jár?
egyébként miért van az, hogy ha 2-es erősségű jelet lát az XP (sp3), akkor csatlakozik ugyan, de honlapot már nem hoz be?"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
Veron
addikt
válasz dr.bubo #7372 üzenetére
kábellel tök jól megy a net. de ha a 2 jelerősség gyenge az a router vagy a laptop hibaja? a laptopon nincs tuzfal, ha 4-5-ös a jel, akkor simán behozza a honlapokat.
lehet megis linksyst kellett volna venni?!"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."
-
hbruce000
tag
válasz dr.bubo #7597 üzenetére
Kipróbáltam de nem műkszik!
A router normál beállításon van (AP mód, dhcp, Wpa psk, firewall), így tudok kapcsolódni a netre, de nem látok semmit az ap ból wds repeater módban, pedig szépen beállítottam a router mac címét. én ezt már téníleg nem vágom!!!!
Lehet h a router nem lehet elérési pont a repeaternek? a leírásban nem tudtam eldönteni, hogy lehet kell még egy AP, amit utp kábellel kell a routerhez kötni, és utána csak 2 AP között megy a repeater mód.
A leírásban ez a topológia van megadva! -
daninet
veterán
válasz dr.bubo #7610 üzenetére
igen kell a 8 port..vagyis 6..de olyan nincs...ez egy kis irodai hálózat csak kellene nekem másik szobába net ami viszont kicsit távol van a drótozáshoz és fúrni se akarok...
szóval egy access point a problémámra a megoldás?
mondjuk amenyiért adják ezeket már lehet van 8 portos wlan router is valahol ha létezik[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
daninet
veterán
válasz dr.bubo #7826 üzenetére
GN-AP01G
beledugtam direktbe az internet modemet, így a 192.168.1.1 IP-n tudtam csatlakozni...de net így sem volt, nem tudta a hálózatot azonosítani...
A DHCP ki volt kapcsolva gondolom ez kell..
Van Server DHCP ahol lehet állítani IP-t átjárót és a DHCP tartományát (default 2-253)
és van Client DHCP ahol semmilyen IP nem állítható, itt már kellett egy hard reset mert nem akart wlanon csatlakozni sem hozzá...
Ahogy említettem a 9-es IP-t rendeltem routerben az AP MAC-jéhez Adress Reserve-el... Az AP DHCP-jéhez miket kellene beírnom hogy a router netjét ossza tovább..?[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Hálózati / IP kamera
- Megérkezett az Android 15
- Formula-1 humoros
- Honor 200 Pro - mobilportré
- NiMH akkumulátor
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest