Hirdetés
- Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- PLEX: multimédia az egész lakásban
- A fénynél gyorsabban
- Építkezünk 6. rész (2024)
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz humigabi #62444 üzenetére
Tegnap előtt megjött a második EAP610, ma volt időm felrakni az Omada kontrollert a NAS-ra Docker-ben. Van végre mesh.
Tetszik a vezérlő, a mobilos app is jó hozzá, jó dolog, hogy a szoftveres kontrollert is össze lehet kötni a felhős vezérléssel.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
ranlomadi
tag
Sziasztok!
Nem vagyok a halózati dolgokban otthon, de megcsinalok mindent is..
Adott egy kistelepülés Pest megyében.. nincs semmi normális internet, de ezt is szeretném kimaxolni, ami van.. AceTelecom 8mbit-es műholdas internet van.. Emeletes sorházban lakunk 4 szoba, mind a 4-ben utp falban.. Jelenleg egy extender-rel osztjuk fent a netet.. ez van amikor tökéletes, van amikor siralom.. Lent van egy tp link kb 10ezres kategória szolgáltatótól.
Tudnátok segíteni akár privátban, hogy milyen eszközöket vegyek és telepítsek? Nem vagyok talán annyira bf*sz, ha configolni is kellene.. Nagyjából egy 40-et rá tudok szánni. Nem várok csodát, csak annyit, hogy az emeleten is tudjak wifi-n Teams-es meetingre csatlakozni, ha kell.. Legyen egy normálisan kiépített wifi 2.4-es hálózatom, amin az okoseszközök megfelelően működnek (google, xiaomi).
Köszönöm -
Topikgazda
-
ranlomadi
tag
válasz Gubek-Einste #62455 üzenetére
Köszi a készülék ajánlást.. Ezek az Asus-ok jobbak, mint a TP link termékei? Eddig csak azokhoz volt szerencsém, meg 1 Huawei-hez.. Ebből kellene 2 darabot vennem? Egyiket lent routerként, a fentit pedig jeltovabbítónak/erősítőnek rakni?
-
Topikgazda
válasz ranlomadi #62456 üzenetére
Ezek az Asus-ok jobbak, mint a TP link termékei?
Nézőpont kérdése, hogy mi a jobb, az igényeidnek ezek az eszközök felelnek meg.Ebből kellene 2 darabot vennem? Egyiket lent routerként, a fentit pedig jeltovabbítónak/erősítőnek rakni?
Igen, az egyik lentre router módban, a másik fentre AiMesh node-nak beállítva. Ajánlott az eszközök között a kábeles kapcsolat a stabilabb működés miatt.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
-
humigabi
aktív tag
válasz Patice #62463 üzenetére
Kukkancs rá a controller menüjében a Device fül alatt valamelyik AP-ra és ott a Mesh-re.
Mivel nekem is mindhárom AP kábelen van, mindháromnál ezt írja: No entry in the table.
Szóval a Tp-Link szerint ez csak akkor lenne Mesh, ha egy vagy két AP wifin kommunkálna a root AP-val és egymással. Így seamless roaming, mert mindenki kábelen van, de nekem ez így tökéletes.humigabi
-
taknyí
senior tag
Sziasztok!
Családi házban a nappaliban van a ruter (T-Home), a net Gigaerős Net 1000/25 díjcsomag. A lányom szobája a nappali fölött helyzkedik el. A számítógépbe kellene valami megoldás, hogy Wifin elérje a netet. Valoranttal szokott játszani, olyan kellene ami jó játékra is. Köszönöm előte a tanácsokat.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok jó ember, de nem is a legrosszabb!
-
Topikgazda
válasz taknyí #62466 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) van használva az eszközök?
Ezek közül kellene az egyikkel csinálni egy mérést a helyi viszonyokról és képernyőmentés berakni a 2,4/5 GHz-s csatorna képről.
Milyen router-rel lenne használva?Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható. A gépház árnyékolást kivezetett antennával lehet megszüntetni.Ajánlottak:
USB-sekből Asus USB-AC53/AC54/AC55/AC56/AC68/AX56, TP-Link Archer T4U/T4UH/T4UHP/T9UH
PCI-E csatlakozóval pedig Asus PCE-AC55BT/AC56U/AC66/AC68/AC88/AX58BT/AX3000, TP-Link Archer T6E/T8E/T9E/TX50E/TX3000E
A dual band adapterekhez sajnos nem tudsz olyan könnyen hosszabbító kábelt kapni így meg kell barátkozni a gyári kiszereléssel.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
taknyí
senior tag
válasz Gubek-Einste #62469 üzenetére
A szobajaban a szamitogepallomast egy mennyezet (beton a mennyezet, nem hiszem hogy monolit, inkabb kefnis lehet mert annyira nem arnyekol) valasztja el a nappaliban levo rutertol, 10m lehet legvonalban. A szobaban keszitett kepek egy ketto harom negy a Telekom az enyem.
[ Szerkesztve ]
-
taknyí
senior tag
válasz Gubek-Einste #62469 üzenetére
A TP Link 12 ezer, ez 14. Nem eri meg jobban ez, jobbak a mutatoi papiron.
-
Topikgazda
válasz taknyí #62471 üzenetére
TP-Link-nél az Archer T6E-re gondoltál? Ha igen akkor valóban jobb a Tenda de az antennákat ki kellene vezetni szabad levegőre mert a gépház nagyon le tudja árnyékolni.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
taknyí
senior tag
válasz Gubek-Einste #62472 üzenetére
Koszi a segitseget es neked is Patice
[ Szerkesztve ]
-
_q
addikt
Sziasztok!
Adott a következő emeletes családi ház: [kép]
Kékkel jelölve a szolgáltatói modem. 2 wifi router lenne ai mesh-ben. 1 emeleten, 1 földszinten. Ti hova helyeznétek el a legjobb hatásfok érdekében, hogy minden szobában és teraszon is legyen megfelelően jel?[ Szerkesztve ]
-
Orgi
addikt
Szia!
Nagyon béna lehetek, de semmiféle értékelhető adatot nem tudok ezekkel a programokkal kicsiholni Feltettem az asztali gépre az InSSIDer-t, azt mondja no wifi devices connected. Feltettem az Acrylic-ot, "wireless missing or disabled". Aztán felraktam a telefonomra a Wifi analyzert (farproc-féle), azt mondja nothing yet és egy nagy üresség. A Network Analyzer szintén telón ad egyedül bármit is, ez segít? Előre is köszi!
-
mezis
félisten
Amikor egy WiFi scanner program üzenete "no wifi devices connected", akkor az a program nem tud "WiFizni". Ennek lehet hw.-es vagy op. rendszeres (driver) oka vagy egyszerűen nincs bekapcsolva, engedélyezve a WiFi adapter.
Network Analyzer: Ennél a táblázatnál bizonyára van sokkal több információt megjelenítő kimenete is. Hiányolom a csatornaszámokat (frekvenciákat). Grafikont is elő tudsz varázsolni?
[ Szerkesztve ]
mezis
-
dudika10
veterán
Bizonyam. Ezek a programok a wifi eszkozodet hasznalnak arra, hogy megmutassak, amit szabad szemmel nem latsz a levegoben.
Ha nincs wifi eszkoz, nincs mivel merni.
Szoval igen, ez esetben telefonra vagy laptopra kell telepiteni az alkalmazasokat!Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
mezis
félisten
Ha nem használod a VodafoneEA-59-et (UPC, bizonyára a tied), akkor azt kapcsold le vagy állítsd át távolabbi frekvenciára, bár a DFS csatornák miatt ez nem biztos hogy lehetséges. Illetve a szomszédok erősen nyomulnak a fix-re állatható 36 - 48 csatornákon.
Ha a közelben működik met. radar, az is zavarhat.A telefonod bizonyára nem alkalmas az 5GHz-es WiFi sávra.
2,4GHz-en mi újság?
mezis
-
Topikgazda
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Egy kb 180 m2 alapterületű egy szintes lakásban szeretnék stabil wifi lefedettséget.
Asus Zenwifi CD6 3 darabos ai mesh hálózatára gondoltam, kábelezés az egyes AP-k között nem megoldható. 500Mb-es Voda net van az ingatlanban.Van ennél jobb megoldás hasonló keretből (vagy olcsóbban), vagy ez bátran vehető?
Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms, munching magic pills and listening to repetitive electronic music.
-
Topikgazda
-
abw6291
tag
Sziasztok!
Egy wifi router vagy szabvány maximális sávszélessége eszközönként értendő vagy összesen és ezen osztoznak a csatlakoztatott eszközök? Pl N-es wifi max ~70 mbit. ?
-
TBMC
addikt
Sziasztok!
oly kerdessel fordulnek hozzatok, hogy 2.4ghzn elerheto sebesseg eleg lassucska, korabban nem volt vele gond.
5ghzn jon rendesen.
1000digi a bejovo, a topologia a kovetkezo az alabbi kepem lathato, illetve van meg 2db outdoor tp-link ap:
(minden node kabelen csatlakozik, akarmelyik nodeon vagy a mesh routeren merve is kb ezen ertekeket kapom 2.4en.
a 2.4 N only, 20/40mhz, vezerlo csatorna: 1
van otletetek esetleg?elore is halas koszi!
-
Topikgazda
-
vacs
veterán
válasz Gubek-Einste #62488 üzenetére
Szia.
Én is ASUS ZenWifi AC Mini cd6 pakkot szeretnék venni, mert sokkal esztétikusabb, mint egy sok antennás router!
Nekem van egy ASUS Blue Cave, ami hiába belső antennás, de elég komoly wifit tol, itt írtam róla.
Aimesh-be kötném a Blue Cave-et a ZenWifi CD6-al.
Mennyivel gyengébb a belső antennás ZenWifi, mint egy külső antennás Asus?(^)(>.<)(^)
-
ranlomadi
tag
#Akció
Bemásolom ebbe a topikba is, mert elég sokat van ez a router ajánlva: Asus ac1300g+v3
Nem tudom, h ez mikor drágult meg ennyire, de még kapható az elfogadható árán.. Más kérdés, h a bolt mennyire ajánlott.. 😃
link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Horizon: Zero Dawn
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Sorozatok
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Apple notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest