Hirdetés
-
LOGOUT.hu
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
goodluck
tag
válasz humigabi #54099 üzenetére
Szia!
Párom jelezte a hibát felém Ők használják a netet én kint dolgozom németbe most az ünnepekre jöttem haza csak. Persze az első az volt, hogy egyből reset így eltüntek a régebbi naplózásaim.
De tisztán tudom, hogy amig ment addig nagyon is jól 120/30 volt kb. ami tényleg meg volt az Álltalad említett csúcsidőn kívűl, de böngészni, youtubozni akkor is lehetett... Most mondhatni semmit...
Antennával és anélkül sem volt eddig panasz, de tényleg az elmúlt 2-3 hétben vállalhatatlan.[ Szerkesztve ]
MSI GV72 8RE =+= ASUS PG248Q ROG SWIFT =+= IphX
-
félisten
válasz humigabi #54204 üzenetére
Hát, ez már tényleg fekete mágia! Én is simán azt mondanám, amit a fiad: a triviális modell szerint a jelszónak nem lehet kihatása a hálózati működésre, egészen egyszerűen nem érhet el odáig.
Azt tudom elképzelni, hogy valami szoftveres bug miatt egy eszköz keresztbe próbálkozik a belépésekkel, és olyan interface-re is bejut, amihez rosszak a beállításai.De csak ismételni tudom magamat: tudom, hogy az azonos SSID-knek sem SZABADNA előidézniük azokat a hálózati anomáliákat, amelyeket de facto előidéznek. Valami valahol rendszeresen rosszul lehet implementálva.
Sajnos előfordul az ilyen. Az elmúlt 36 évben vol tszerencsém bizarrabb esetekhez is.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
sabrinho
tag
válasz humigabi #55183 üzenetére
Megköszönve ennek a csodás, sok közintézmény lehetőségeit megszégyenítő rendszernek a leírását, feltennék egy kérdést (mindenkinek).
Tudtok ajánlani olyan mesh rendszert, ahol a router hagyományos, dual band ac-s, 4 lanos cucc, az ac viszon ilyen repeater jellegű (akár 2:1, 3:1 egyik funkciójaként repeater is többek között), kicsi, konnektorba dugható, egy lan portos eszköz? -
sabrinho
tag
válasz humigabi #55256 üzenetére
Köszi!
Ahogy nézegetem, Asus Lyra AC2200 ból van 1db-os. Az egy Asus AC66U B1-el szintén kijön 70 körül. Azt nem találom sehol, hogy a Lyra tudja-e a Lan-on keresztüli kapcsolódást a routerhez.
Az adottságok a következők. A UPC a tetőtérbe jön be, ott van a router (modem). Onnan kábelezve vagyok a földszintre, ahol most egy switch-en osztom a hálózati eszközöknek a vezetékes jelet, a wifi tökéletes. Viszont van egy télikert és a pince, ahol már nincs jel, ezek mindegyike közvetlenül határos a switch helyiségével, tehát erre a switchre kötve egy AP-t biztos megoldanám a gondjaim. (A pincében gépészetnek kellene wifi, a télikertben meg laptopon dolgoznék.) Több nem kell, kertben, stb-ben nem wifizünk. Még a telefonom sem hordom ki, de ha vinném, akkor is elég lenne a mobilnet.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz humigabi #55271 üzenetére
Szerintem neki inkább irányított antennás eszköz kellene, mondjuk egy CPE210 vagy CPE510.
Gyakorlatilag ugyanaz, csak adott irányból erpsebb wifi-vétellel. Természetesen ezek is tudnak kliensként működni, tehát a LAN-portjukon úgy adják ki a wifin fogott forgalmat, mintha a LAN-on belüli switch lenne.
MaCS
-
félisten
válasz humigabi #55298 üzenetére
Az EAP-széria körkörösen sugároz a botantennáival. Pont-pont átvitelhez irányított antenna kell, ami az olcsó TP-link-vonalon a CPE. (tán 60 fokos szöggel).
De ha nincs rálátás a két végpont között, akkor drasztikusan romlanak az esélyek.
Nyimsoft: nem ágyúval verébre helyzet, mivel pontosan ez a korrekt megoldás.
MaCS
-
félisten
válasz humigabi #55306 üzenetére
A különbség talán nem is az adásnál, hanem a vételnél jelentősebb, mivel az adásteljesítményt ugye EIRP-ben korlátozzák -- bár a rádiózás nagykönyve szerint adóüzemben is jobb választás a kisebb adóteljesítmény + nagyobb antennanyereség párosítás.
Ez viszont vételi oldalon már sokkal egyértelműbben érezhető előnyökkel jár, akikor ötszörös érzékenységű antennával fogom be a jelfolyamot.És ott van ugye az a tényező is adóoldalon, hogy irányítottan ne az egész környéknek, hanem csak az egész környék ötödének-hatodának hirdetem a bitjeimet.
MaCS
-
félisten
válasz humigabi #55308 üzenetére
Érdekesség nálunk is akad:
Ritkán lakott, de azért nem kihalt könyék, rálátással a Balatonra.
Jellemző helyzet, hogy a legerősebben fogható wifi a túlpart 8 km-re (!!!) fekvő strandé, amihez gyakran még kapcsolódni is tudok!!!
MaCS
-
Play Dead
csendes tag
válasz humigabi #55318 üzenetére
Igen az outdoor-ra gondoltam.
Jelenleg UPC fehér Connect Box van az egyik szobában ,házon belül elfogadható a jel kisebb kompromisszummal.
Viszont a műhelyben és az udvaron (kerti kiülő) nincs jelerősség. A háztető műhely felőli csúcsára fel tudnám szerelni az EAP225 Outdoor-t.
Ha valóban tudja az 50 métert akkor ezzel megoldódik a problémám.
A vásárlásra van bejáratott megbízható bolt amit tudtok ajánlani? -
Zerdal
tag
válasz humigabi #55445 üzenetére
Igazából mindegy. Elsődleges funkciója a zenehalhatás. Másodlagosan meg az alkatrész utánanézés és rendelés. Nálam a router saját maga állítja a frekvenciát? A garázsban nem szükséges, de nem gond, ha az udvaron is fogható a jel. A tetőre nem tudok kimenni. A felső részből ahol a kábel van meg nem látni rá a műhelyre. Az alaprajzon a műhely a nyugati oldalon van az emeleti kábel kiállás meg a keleti felén a háznak. Pénzügyileg kb max 100 ra gondoltam. Ebbe bele kell férnie remélem. Gondoltam arra a megoldásra, hogy a mostani routert lecserélem egy Rt2600 -ra az emeletre egy Mr2200 kábelre kötve a mostani meg a műhely a garázs nyugati oldalára repeater mórba kötve. Ha ennél olcsóbban kijönne akkor nagyon örülnék.
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
Zerdal
tag
válasz humigabi #55447 üzenetére
Be van kapcsolva az intelligens frekvencia választás vagy mi.
Mivel a tetőre való kivitelhez át kellene fúrni a födémet és utána még a szigetelésen is átvinni. Pince +két szint+ tetőtér. 80-as évek kocka háza. 100 nm alapterülettel. Most lett kívülről teljesen felújítva és belülről is kb 3 éve. Sajnos akkor még ez nem került terítékre, hogy a vezeték is be legyen kalkulálva . Ami volt behúzva az be lett süllyesztve és ennyi. Szóval a lehetőségeim korlátozottak. Ezáltal tisztában vagyok hogy sokba fog kerülni.
Az egyetlen kábel végpont a keleti oldalon van az emeleten mint írtam. Ott pedig egy switch és elosztva PC,TV,Konzol hármasra. Itt tudok egyedül Ap-t berakni.A földszintem pedig ugye van az a szoba ahol a router van ott van a NAS és egy PC. onnan van átvíve a nappaliba egy vezeték amire a tv van kötve. Ennyi az összes vezetékezés.
"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
Zerdal
tag
válasz humigabi #55450 üzenetére
A router szoba ablakából enyhe takarással (a garázs sarka) de rálátni a műhelyre. Olyan megoldás nincs, hogy a garázsba wifi átjátszás és onnan irányítva a műhelybe? mert onnan tiszta rálátás van.
A mostani beállítás"Bízz Istenben és tartsd szárazon a puskaport!" Oliver Cromwell || PSN ID: Zer0DMG83
-
Zerdal
tag
válasz humigabi #55452 üzenetére
Köszönöm. Esetleg tudsz mondani típust mit érdemes venni a garázsba és mit a műhelybe? Tegnap kapcsoltam be ezt a módot. Eddig külön volt. Viszont a 2.4 et egyszerűen nem sugározza router. Mindig csak az 5ghz látszik. A szobába az emeletre milyen ap-t vegyek?
Ami kimaradt upc kábel 150Mbps[ Szerkesztve ]
-
Zerdal
tag
válasz humigabi #55464 üzenetére
Akkor. A mérés megtörtént megdöntve az Ap helyén ahol van kiállás az emeleten ilyen a jelszínt
A 2,4GHz továbbra sem elélhető sajnos sehol.Úgy néz ki ki sem adja.
Ez a mérés a Router mellett történt.A beállítások ugyan azok amiket mondtál. Szerintem selejtes a router és nem adja ki a 2,4GHz-et.
Jelszó SSID átírva, újraindítás megtörtént.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
zsolez73
csendes tag
válasz humigabi #55846 üzenetére
Köszönöm a gyors választ!
Nem igazán tudom milyen megoldás lenne a legstabilabb. Elég furcsák az épület sajátosságai
Sehogy nem úszom meg egy kisebb zsák pénz nélkül. Próbáltam megszórni az épületet csak kültérivel az udvar meg a födém felől is kisebb nagyobb sikerrel. Nem volt bent erős jel és nem is volt nagyon stabil. A Powerline cuccokban annyira nem bízom.( ha valaki nem tud úszni,azért nem a víz a hülye!! :))
-
zsolez73
csendes tag
válasz humigabi #55849 üzenetére
Négy helység boltíves tégla,a másik 4 nád és vályog meg fa gerenda,a tető osb rajta zsindely. Az épület L alaku és 4 kb 30 négyzetméteres kis apartmanra van leosztva köztük dupla ajtóval. Tulajdonképpen egybenyitható az összes helység,de csak minden másodikba gondoltam azt a beltéri mennyezeten elhelyezhető ap-ot TP-LINK EAP115 .
Nézegettem kintre a TP-LINK EAP225-Outdoor jókar írnak róla. lehet abból elég lenne kettő.
A kérdésem még mindig az hogy mindenképpen kell hozzá a vezérló,anélkül nem működnek?? Mert akkor azt is bele kell számoljam.
Próbálom megtalálnia legoptimálisabb megoldást. Nem akarom hogy olcsó és szar legyen ,de nem akarok több százezret se kidobni rá. Ezt három tesó örökölte és megcsinálják nyaralónak a családtagok és barátok részére. Az év nagy részében lakatlan. A fűtés, a riasztó,és a kamerák miatt kell inkább a hálózatés a távelérés.
Egyébként Mikrotik wAP-al probálgattam kintről és a födém felől. Nem jött be a teljesítménye,bár lehet hogy vékonyabb falaknál jobban szuperálna( ha valaki nem tud úszni,azért nem a víz a hülye!! :))
-
zsolez73
csendes tag
válasz humigabi #55855 üzenetére
Köszönöm a sok infót mindenkinek!!
Rendelek két TP-LINK EAP225-Outdoor-t és mepróbálom a födém felöl megszórni. Majd jól kiderül hogy fasza lesz-e Ha nem akkor kimennek a szabadba és veszek beltériket a mennyezetekre. Februárban meg megosztom mi lett a vége, ha érdekelne valakit.
Köszi még egyszer mindenkinek!
( ha valaki nem tud úszni,azért nem a víz a hülye!! :))
-
metrion
aktív tag
-
nyimsolt
tag
válasz humigabi #55965 üzenetére
Ha nem megoldható könnyen akkor a kinti wifinek más lesz az SSID-ja. igyekszem majd úgy elhelyezni a kinti EAPxxx-et, hogy vmikor akkor legyen kevés a jel erőssége amikor a benti N18 már elérhető.
Mekkora kb az a terület (ha körkörös akkor sugár) amit lefed egy EAP110/225? Körkörös lefedettséget ad (gondolom az antennái miatt), vagy irányítható merre sugározzon?
Köszönöm!Asus RT-AX58U, RT-AX55 & RT-AC57U V3
-
félisten
válasz humigabi #56413 üzenetére
Igen, igen, olvastam a leírásaidat, és ugye nálam is van üzemben egy EAP110 outdoor. (Egymagában kevés menedzsmentet igényel...)
Egyrészt azonban, valami kicsit komolyabb AP-ra gondolnék, ami van is a TP-Link 225 vonalán.
Az Omada Controllert nem ismerem. Az OC200 leírásában azt látom, hogy 100 Mbps-os, ami kevés.
Eleve, hogyan köti be ezt az ember? Két portot látok rajta -- switch kell mögé, vagy a vezérlés wifin megy?A másik dilemma a router kérdése. TP-Link wifi mellett is Asus routert szeretnék alkalmazni.
Köszönettel: MaCS
-
Tikakukac
titán
válasz humigabi #57625 üzenetére
Lógnak a falnál 30cm-es UTP-nolyan 1m magasan max
Belül tégla van, nem vészes, sima válaszfalak.
Vezetékes netet mindenhol tudok adni az eszközöknek, azzal nincs gond.
Árkeret, nos, klasszikusan amennyiből kijön a dolog. A net az egész kócerájra 250 megabit. Tokkal vonóval, csúcsidőben kevesebb is. Gigabitet ezért nem erőltetem, de nyilván ha belefér, belső hálózaton anyagot mozgatni lehet nem árt. De ez utolsó utáni.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Tikakukac
titán
válasz humigabi #57658 üzenetére
Az a baj, hogy működési elvét tekintve ez is ugyanaz, tehát ez is plafonra tolva érezné magát jól igazán. UniFi abból a szempontból jobb, hogy az tényleg ipari cucc, a hálózatos srácok is azt mondták, ha lehet, olyat, mert azt ismerik ha nyúlni kell hozzájuk.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Multibit
nagyúr
válasz humigabi #58168 üzenetére
Magától értetődik, egy porszívó, telefon, tablet nyilván nem fog dróton lógni.
Én azt nem értem, amikor olyan szituációban, olyan helyen is wifi-t eröltetnek, ahol nem kéne. Pusztán kényelemből, lustaságból, vélt vagy valós esztétikai okokból. Ezek sokaknál felülírják a stabilitást vagy éppen a biztonságot, mint alapvető elvárásokat (hogy a fizika törvényeinek elfogadásáról ne is beszéljek ) . Elég szétnézni itt a fórum topikokban. Nyilvánvalóan "wifi-ellenes" környezetekben is rádiózni szeretnének, ahogy ez a kérdésekből, kiderül. Mikor pedig jelzik nekik, hogy rossz az elképzelésük, még olyankor is erőltetik a dolgot és jönnek a "ne de, na de..., esetleg..." válaszok, próbálkozások
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Ukrajnai háború
- Milyen házat vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android játékok topikja
- További aktív témák...
- RPI 4 és 5 Service: komplett gépek (2, 4 és 8 GB RAM) összeállítása, alkatrészek
- AKCIÓ! HP ProDesk 600 G5 SFF számítógép, CPU: i7-9700, 16 GB RAM, 512GB SSD, Win10/11 PRO, telepítve
- 31.5" 2K QHD AORUS FI32Q G-Sync Super Speed (SS) IPS Panel 170Hz HDR400 + HLG Valós 1ms Garancia
- Hibátlan Lenovo Thinkpad X270 (I7-7500U, 16GB/256GB, 12,5 FHD) eladó!
- -50% Bontatlan Lenovo Yoga Slim 7i Pro Prémium Fémházas Ultrabook 14" i5-1240P 16/512 2,2K
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest