- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
raver
aktív tag
valaki írja már le az office2003 integrálásának folyamatát. Mer nem nagyon sikerűl. Tulajdonképp semennyire.
-
orbano
félisten
SFC_OS.DLL: Kikapcsoltam az operációs rendszer által védett állományok védelmét. Ezentúl nem fog nyafogni az XP, hogy fájlvisszaállítás szükséges, ha átírsz egy rendszerfájlt.
Security Center kikapcsolása
hat ez nagyszeru... es ez nekem miert is jo?
szerintem borzalmas ez a valtozat. akkor mar inkabb a ''hagyomanyos'' winxpccp verzio
flame off -
raver
aktív tag
Na szóval mint említettem, és szakdoli címszó alatt szeretnék egy ehhez hasonló XP-t gyártani.
Ami eddíg sikerűlt:
Nlite-al: -Driverek integrálása
-Javítócsomag integráslása (SP2)
-Felügyelet nélküli XP telepítés
-Csilli villi beállítások ( buborékok tiltása és társai, userek megadása....)
-különböző, az nlite oldaláról (addons) leszedett progik hotfixkénet való telepítése.
Ezek silent módban mennek.
Amihez egyenlőre lövésem sincs:
- Miképp tudok programokhoz ( office, acrobat reader, firefox ...) válaszfájlt létrehozni?
és ezt a progit válaszfájlostúl, hogy tudom megetetni az nlite-al, hogy az
inegrálásuk hotfixként menjen?????
Hát 5 óra nyüglődés után most csak ezek jutottak szembe. Amúgy biztos van még sötét folt a fejemben (a témával kapcsolatban)
-
doeme_A64
csendes tag
Egy ismerősömnek felraktam a simplicityt, de azóta leállásnál nem áll le a gépük, hanem csak áll ott a kék kijelentkező képernyőnél, a szöveg pedig a windows leáll, és hallatszik pedig 1 kattanás is. A gépük valai P4-es konfig.
Tudna valaki vmi tippet mondani, hogy mitől lehet ez?
Thx! -
Zsolti28
csendes tag
Nem sértetél meg, ahhoz kellett volna egy kés is
. De azzal a gyertyázással el lehet küldeni az agyamat. Meg fogom nézni ezt a BORG-ot, csak az a baj, hogy 5G korlátos netem van. Talán sikerül találnom vkit, aki leszedi nekem.
Az Extended Edition frissüléséről csak annyit, h amikor még én is csináltam, volt olyan, h reggel 3/4 8-kor azzal fogadott (1/2 8-ra jár(t) be), h van frissítés néhány progihoz, belerakta, és le kellene tesztelni. Délben szólt, hogy még van frissítés, amit néhány órával ezelőtt tettek fel, és csak másnaptól lesz hivatalos(!), és azokat is le kellene tesztelni. Igaz, torrentre akkor még nem ment a cucc, csak személyesen lehett elkérni tőle. Sajnos a torrent eléggé lelassítja a frissítést, viszont valamit valamiért.
Bici: GUS Classic-om van, ha az is érdekel, dobj egy mailt. Tudtam egy MAX-ról is, csak sajnos a tulajdonosa meghalt pár éve, és nem tudom, mi lett vele. -
éN79
addikt
Én is kipróbáltam, de az RMClock a példának okáért nem volt hajlandó normálisan működni alatt, a Spybot meg mindíg pironkodva megjegyezte, hogy a win. védelmi rendszere és frissítési automatizmusai parkolópájára lettek helyezve...
-
raver
aktív tag
''A legújabb programok pedig, nem biztos, hogy megegyeznek a jobbal is. Azért mert új, nem biztos, hogy jobb is, lehet, hogy csak jobban fogja gépedet, mert csillog-villog, de dolgozni nem tudsz vele.''
Ebben teljesen igazad van. De én úgy tapasztaltam, hogy alegtöbb user erre van rákattanva... -
tiborow
csendes tag
Az, hogy nem lesz elterjedt, az igaz, de mindössze azért, mert nem teljesen legális (asszem).
A legújabb programok pedig, nem biztos, hogy megegyeznek a jobbal is. Azért mert új, nem biztos, hogy jobb is, lehet, hogy csak jobban fogja gépedet, mert csillog-villog, de dolgozni nem tudsz vele.
A változatos gépparkhoz, meg szerintem inkább a több kell, mint a kevesebb. Vagy kiválogatot melyik gépre telepítesz és melyikre nem? -
raver
aktív tag
Mivel a szakdoli előtt állok, és azért valamit kéne csinálni, én ezt választottam témámnak. Eddíg az ismeretszerzésig jutottam el
A véleményem az, hogy ez egy tök jó dolog. Mondjuk nagyon elterjedt sosem lesz. egyszerűen azért, mert ha a mostani friss driverekkel/prgkal csinálunk egyet, és az a mire eljut x. felhasználóhoz, már lehet hogy a kutyának sem kell. Mivelhogy rég kijött az újjabb verzió.
Ez szvsz tényleg csak a változatos gépparkal rendelkező rendszergazdáknak felel meg. De azoknak nagyon. És akkor is csak azt kell beletenni, ami az adott gépekhez szükséges.
Én egyenlőre így látom a dolgot. -
tiborow
csendes tag
Hát remélem azért nem sértettelek meg, mert azt nem szeretném! Én most pill. a BORG névre keresztelt variánst használom, amibe pár perc volt mindössze beleintegrálni a SATA drivereket, amiket CSAK akkor telepít, ha lát ilyen meghajtót. Ráadásul bármikor cserélhető a driver, ha frissebbre van szükség. Ha valahonnan beszerzitek, és belenéztek, megláthatjátok milyen egyszerüen megoldható a driverek integrálása. Bár ami inkább fontos, hogy nem pakol fel ész nélkül mindent, hanem csak azt ami kell. A programokból pedig mindenki azt használ amit akar.
Win telepítése 750 procival 35perc, 1800-al 20perc.
És sok sikert a további fejlesztéshez a srácnak.
UI: Majdnem elfeledtem, de ez egy angol pr. és ahhoz, hogy magyar legyen, nem kell mást tenni, csak beledobni egy magyar XPSP2-t, amivel felülírod az eredetit. Stabil, gyors, megbízható! -
shift+ő
senior tag
Egyszer kezembe került egy előd a galaxy, abban még nem lehetett ez elején szemezgetni a szovftverek közül, később mire kiopárltam a sok felesleget a gépről, több időmbe telt, mintha sima XP telepítettem volna, a saját szoftjaimmal. A másik hátránya és előnye van benne egy csomó plusz driver, ha szerncsés vagy, akkor minden ok a telepítés után de én pl nagyot szívtam a hd audio driverrrel.
-
Hali!
Annak idején volt hasonló próbálkozás: Windows 99 néven.
Alaphelyzetben stabilabb volt, mint a normál windóz, de ha kicsit extrémebb volt a hardverkörnyezet (Voodoo5, 2db hangkártya, esetleg újabb hardver) akkor máris borult az egész, és sokkal kiszámíthatatlanabb lett, mint az eredeti win98, aminél állítólag stabilabbnak kéne lennie...
Szóval akik komoly munkára használják a gépet, és nem akarnak meglepiket, azok jobban járnak, ha nem kísérleteznek ilyen tuning windózzal.
Én alapesetben abszolút híve vagyok a buherált, moddolt, és tuningolt dolgoknak, de a windóz variálásával kapcsolatban eddig csak rossz tapasztalataim voltak.
annak idején a Dos-sal könnyebb dolga volt a szakértő módosítónak...
Egyénként ez csak magyar nyelven létezik?? (nem volt időm az összes hsz-t elolvasni) -
Zsolti28
csendes tag
Nézdd, ha ezeket a problémákat sikerrel megoldottad, és van ÉPÍTŐ JELLEGŰ javaslatod, dobj egy mailt a srácnak, biztosan nem fog elhajtani. Bár úgy tudom, mostanában elfoglalt, tehát ha nem válaszol azonnal, az nem bunkóságból van. Javaslom a fórumra feliratkozást is a wxpee.atw.hu címen.
A BIOS-nak annyi köze van a dologhoz, h az XP felismer (majdnem) minden meghajtót, tőlem is egyszer megkérdezte, fel akarom-e telepíteni a 128MB-s Pendrive-ra.Pedig nem is volt beállítva a BIOS-ban. Gondolom, ott lett volna bajban, ha le is kellett volna kezelnie, mint C: meghajtót. Más kérdés, h nem fért volna fel
.
''Ha saját célra készül egy program, akkor azzal nem kelle szerencsétlen laikusokat (mint jómagam) hülyíteni, hogy milyen szuper.'' - Mondom, azóta kissé kinőtte magát. -
tiborow
csendes tag
Hát az lehet, hogy valami elkerülte a figyelmemet olvasás közben, de akkor tényleg sokan vagyunk így ezzel!
Az is előfordulhat, hogy a driverekkel sok gond van, ezért maradtak ki a progiból (bár külföldön ugyanezek a driverek működnek, sőt még nálam is).
Azt viszont nem igazán értem, mi köze van a BIOS-nak a telepítéshez? Lehet hogy valami mást szerettél volna írni, mert ha már a BIOS sem ismeri a lemezt, akkor a telepítő sem fogja.
És ami végülis érdekel, mire is jó ez az egész?
-Nincsek beleintegrálva driverek (persze ezek kishazánkban hibásak ugye, főleg ha ész nélkül települ minden, mint ahogy itthon lenni szokott).
-Használjunk ATA lemezt SATA helyett, az előbbi problémából adódóan,
-majd toljuk be a szobába a bringát, mert hát valamivel enegriát is kell csiholni. Talán a fáklya, vagy a gyertya is jól jöhet.
Ha saját célra készül egy program, akkor azzal nem kelle szerencsétlen laikusokat (mint jómagam) hülyíteni, hogy milyen szuper.
Ha már megosztod, akkor legalább csináld meg rendesen (természetesen ez a szerzőnek szól), mert meg lehet csinálni, csak kicsit körül kell nézni a világban! Amit én használok az egy ''nem magyar'' változat, csak ''magyarítottam'' magamnak, és kizárólag barátoknak telepítettem fel. Érdekes módon a több ezer driver dacára tökéletesen müködnek a gépek (igaz, csak a szükséges driverek települnek fel, nem az összes).
Szóval biztosan bennem van a hiba, de azért elég sok gond van ezzel a ''csodával'', ahogy azt olvasom (de lehet hogy rosszul olvastam). -
Zsolti28
csendes tag
3 dologra hívnám vel a figyelmedet:
Az első és legfontasabb: ''Tudj olvasni! Nem viccelek! Sok ember nem tud korrekt módon, értelmezve olvasni. Sok éve tanítok, s látom, mekkora nehézséget okoz a digitális olvasás.''
2. ''Sajnos, bizonyos okok miatt nem lehetett beleintegrálni már eleve ezeket a ''mass-storage'' drivereket'' - Korábban az is volt, de most nem találom, hogy ha majd csinálnak normális drivereket, akkor bele lesz téve. Lehet, feladta a srác a kilátástalannak tűnő küzdelmet.
3. ''Ha viszont a BIOS-od alapból felismeri a SATA vinyódat (tehát nem kell floppy), szerencséd van, ez is menni fog probléma nélkül.''
A fejlesztőt személyesen ismerem, instruktorom volt egy rendszerinformatikusi OKJ-s tanfolyamon, azóta ''csak'' haverok vagyunk. Az első kb fél évben főleg mi ketten csináltuk. A project eredetileg rendszergazdáknak készült heterogén géppark (tehát ahol nem használható a Ghost és társai) telepítésének segítéséhez. Azóta kicsit kinőtte magát.
[Szerkesztve] -
TitiRii
senior tag
hy all
sok gépre pakoltuk fel ezt a verziót, és nekem az a meglátásom hogy nem érzi anyira a témát ez az oprendszer.
rengeteg furcsa bug van a video kártya driverek felrakása után, lassan mozognak az ablakok a scroolok, akadnak a videok
másnál is tapasztalhatóak ezekl a hibák?
ja meg ha a tüzfalat sé az anti virus progit is feltalepitem, akkor az antivirus beriaszt a tüzfalra hogy virus rögtön a gép indulásánál -
suhik
csendes tag
windows xp extended edition,miért nem lehet beirni rendszergazdába? PL: windows xp home ez lehet lehet rendszergazda nevemben irni! e télleg tetszik az verziot.
-
tiborow
csendes tag
A honlapjukon ez olvasható: - ''Ami fontos: a telepítõben nincsenek beépítve SATA merevlemezes meghajtók. Ezt azt jelenti, hogy ha neked a Windows telepítéséhez F6-tal floppyról kellett a drivert feltöltened, akkor ez nálad nem fog menni. Sajnos, bizonyos okok miatt nem lehetett beleintegrálni már eleve ezeket a ''mass-storage'' drivereket. Ehhez egyetlen megoldást ismerek: boot-vinyónak vegyél (használj) ATA rendszerût.''
Ez 2 dolgot jelent: 1. Az emberke nincs tisztában azzal amit itt leírt, mert bizony bele lehetne integrálni a winfosba ezeket a drivereket.
2. Aki ilyet ír ''boot-vinyónak vegyél (használj) ATA rendszerût'' az használjon olvasáshoz gyertyát, mert az való neki, nem PC! -
bandiras2
senior tag
nekem a winter van, most tettem fel. SATA még nem látszik. Van ennél újabb?
-
cucka
addikt
kodekpakk, realplayer, quicktime, ilyen-olyan toolbar, windows sufnituning programok, és minden olyan program, amit fölösleges.
uninstall-nál rengeteg program nem takarít el maga után, belehányják magukat a windows, program files, my documents, stb. mappákba és jól otthagynak egy csomó szemetet. -
cucka
addikt
nem vagyok feltétlenül warez ellenes, vannak helyzetek, amikor nincs lehetőség megvásárolni a programot. ugyanakkor nem szimpatikus számomra az ész nélküli letöltögetés. sokkal korrektebb lenne egy ilyen buherált xp, ha a készítője igyekezne főleg ingyenes programokat integrálni.
CPT.Pirk : nem kell hülyeségeket feltelepíteni és akkor nem fog lassulni/hízni a windows. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
parandroid #67 üzenetére
És aki még nem jutott el fősulira? mondjuk teknikusit csinálja középsuliban, ha jól olvastam így futtában, annak nincs ilyen lehetősége...
-
parandroid
félisten
Bővebben: [link].
Ha nincs szükséged telepítőre, akkor ingyen kapsz kódot, ha szeretnél egy Win és egy mindig friss Office Pro telepítőt, akkor 4000 Ft-ért küldenek.
Felsőoktatási intézmények a regisztrációs folyamatot is elvégzik neked, és általában a szerverükről letölthető a telepítő is.
p -
derossi
aktív tag
és nem is a legújabb programok vannak benne...(pl msn7.0),szóval a jó juzer felrakja ezeket ,aztán rájön, hogy neki mégis csak a legújabb programok kellenének..
-
cucka
addikt
nem próbáltam, mint ahogy egyik sufni-tuning windózt sem, de azért elolvastam a fícsör listáját.
egyrészt bántja a szemem, hogy kb. 250ezer forint értékű szoftver van beleintegrálva. nem vagyok egy habzó szájú szerzői jogi aktivista, de azért jóval szimpatikusabb lett volna, ha főleg ingyenes programok kerülnek bele. (ez az ész nélküli ''mindent letöltünk, hátha jó lesz valamire, nem baj ha nem értünk hozzá'' típusú warez nagyon nem szimpatikus)
másrészt az előző windows-om 2 évet bírt, és kizárólag azért lett újratelepítve, mert módosítottam a partícióim méretét. mivel ennyire sűrűn telepítek windows-t, ezért irreleváns, hogy hány segédprogramot kell utána feltelepítsek. elnézve az integrált programok listáját, talán 10 percet spórolnék ezzel a buherált cuccal. -
cucka
addikt
ez a kedvenc mondatom ennek a buherált verziónak a honlapjáról: Partition Magic 8.05: Merevlemez partícionáló program. Sokkal biztosabban lehet többfelé osztani a winchestert, mint az XP beépített partícionálójával. . Láthatóan very-very advanced júzereknek készült, akik csak bizonytalanul tudnak particionálni a beépített eszközzel
.
egyébként tényleg nem értem az ilyen buherált vindózokat.. miért gondolja bárki, hogy a microsoft nem ért hozzá, és direkt szar és lassú az egész, direkt rossz registry beállításokkal. nade Géza, ő bezzeg ért hozzá, beállítja tökéletesre, kijavítja a microsoft hibáit és nekünk tök jó lesz, mert az alap helyett használhatjuk a GézaXP Extreme Edition 3.0-t. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Most fogom megcsinálni, amit joco1114 mondott, hogy kiszedem a drivereket az iso-ból, mert problémásak, egyúttal joco aszt írja, h. a köv. verzióban már nem lesznek driverek.
-
derossi
aktív tag
Muszáj az ilyen buherált fake windowsoknak külön topikot nyitni??Talán itt nem kéne ''reklámozni'' ezeket külön..
-
finest
addikt
Nagyjából én is így érzek az ilyen barkács-winfosokkal, regbuherákkal kapcsolatban. Őszintén szólva nem értem, h minek kellett ide egy csomó XP trükköt bevágni. Ha valaki elmegy a www.lacy.hu -ra ott ipari mennyiségben talál az ilyen urban legendekből és jól szétkúrálhatja a regisztrációs adatbázisát, ha úgy látja jónak.
A Simplicityről meg az a véleményem, h nincs sok értelme 1000 drivert integrálni, mert havonta frissítik őket, szóval akik itt a Markokra utaznak úgy is hamar lecserélik őket. -A progikról is ezt gondolom, igaz ott valamivel több értelmét látom. -
tiborow
csendes tag
Hát bárhol is olvasgatom, mindíg belebotlok valami hibába ezekkel a windózokkal kapcsolatban. Ezért én is kipróbáltam.. és a véleményem... hááát...inkább hagyjuk. Nekem volt kis időm, és némi utánolvasást követően ''beszereztem'' egy Winborg névre hallgató variánst. Ennek csupán annyi előnye volt a hazai verziókkal szemben, hogy itt valóban ki van dolgozva a telepítés menete, és mindössze 10000 drivert tartalmaz integrálva. Nos ebbe a ''csomagba'' nemes egyszerűséggel beledobtam a magyar XPSP2-t, módosítottam a telepítéshez szükséges adatokat (értem itt a nyelvi beállítást, időzónát, stb..), és máris van egy üzembiztos windózom. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az alaplapi SATA drivert előtte azért belenyomtam a winfosba. Ugyan a frissítések nincsenek benne alapból, de gond nélkül telepíthetőek, és bármi elérhető benne, ami alapból is elérhető, nincs feleslegesen ''kiherélve''.
Az automatikusan települő progikat pedig úgy módosítottam, hogy amelyiknek van magyar verziója, azt lecseréltem.
Nálam ez a megoldás bevált, már több gépre problémamentesen telepedett, és hibátlanul működik. Ha esetleg újabb újabb alaplappal, vagy más hardverrel hoz össze a sors, akkor is csak egy új lemez kell (ami ma már nem összeg), és kb 10 perc, a driverek integrálásához.
És ami még fontos lehet azok számára, akik ipari mennyiségben telepítenek:
- a winfos telepítése egy gyorsformázással kb 18-25 perc, a procitól függően (750MHz - 3GHz-ig teszteltem)
- az alapból kijelölt programok telepítése sem tart tovább a fent leírtaknál. Persze ez egyénenként változik, de a teljes programcsomagot is felrakja úgy 40 perc alatt. -
erdol
senior tag
Egy napja raktam fel de nem enged video drivert frissíteni 2004-es driver van benne és abból nem enged.Sem atinál sem nvidiánál.Serintem ez már eleve halál.
-
[w]
őstag
lehet fikázni az ilyen megmozdulásokat (én sem vagyok elkötelezve mellettük), anno a TinyXP-t is kipróbáltam, mondhatni semmit nem ér.
annyi értékelhető azonban mégis van bennük, hogy valaki készít egy frankó leírást ahhoz, hogy - ha valakinek ez létszükséglet akkor - teljesen egyénre szabott telepítőkészletet tudjon létrehozni magának. attól még nem lesz rossz, ha pl. beletesz valaki egy pár hasznos programot, ami indulásra készen várja telepítés után. (pláne sokgépes környezetben. bár ezt már emlegették korábban.) -
moonman
titán
igazán nem akarok beleszólni, de akkora baromságok hangzottak már itt el, hogy ha valaki ez alapján azt hiszi most jól járt, azt tisztességesen átverték a palánkon.
kezdve a 256K L2 cache-től, a prefetch-en át az zipfolder-ig... ezek mind ezeréves urban legend kategóriába tartozó tévhitek.
nodemindegy, ha valaki megrögzötten hisz benne, hogy jobban tudja, hogyan kéne működnie egy rendszernek, az barkácsoljon csak. -
[w]
őstag
megpróbálkoztam a linkelt leírással, a beginner fokozat problémamentesen működik, bár a telepítés során így is maradnak feltett kérdések, amikre a válaszfálj valamiért nem adta meg a megfelelő választ. (pl. felhasználó neve, jelszava, stb.)
egynél többször nem is kísérleteztem vele tovább, mert egyrészt baromi lassú és aprólékos a dolog, másrészt mire az ember elkészít egy teljes telepítőlemezt a saját ízlésének megfelelően addigra az integrált programok minimum fele verziót vált...
összefoglalva: kipróbáltam, működik, de szerintem nem érdemes vesződni vele. tapasztalatnak kellemes volt. -
vb020302
csendes tag
Például nézz körül itt: [link]
Egyébként, ha tudsz angolul, az ''unatteded install'' a kulcsszó.
Véleményem szerint ''földi halandó'' otthon magának inkább telepítse fel egyszer magának kézzel, és mentse le például (a legismerteb) Ghost-tal. Vállalati rendszergazda, homogén gépparkkal szintén mentsen. Vegyes gépparkkal viszont jól jön egy ilyen. -
[w]
őstag
számomra az lenne az érdekes, hogy földi halandó mivel tud otthon magának hasonló telepítőkészletet kreálni?
azok valahogy nem mozgatnak meg, amik ebben az editionben foglaltatnak, de szívesen vesződnék egy saját magamnak testreszabottal, ha van rá mód. -
thaler2
senior tag
Én előbb végeztem a felrakással, nekem eddig nagyon bejön, egyedül a hálókarival szenvedtem, de végül sikerült felrakni...Nekem 1 progit nem kell felrakni, minden benne foglaltatik a listában, szóval számomra tökéletes. A kinézete is nagyon dekoratív. Eddig ok, majd 1 év múlva jövök uppolni a topikot, hogy mi a szitu
-
tbs
addikt
válasz
VladimirR #10 üzenetére
Hmmm... Az auto update alapból kikapcsolódik nálam is. Mindig. Ez van helyette: [link] Ez legalább azt teszi, amit akarok, nem amit az MS akar. (Hadd higgyem ezt..!
)
Amúgy a férgek + stb ellen a kliens gépen NEM lehet eredményesen védekezni. Egy normális router-konfig (ki(!)/be szabályokkal) megvéd, még a stupid-user-switch megléte esetén is.
Sosem értettem a winre rakott ilyenolyan firewall sw-k jelentőségét. Egy egyszerű víruskergető ( [link] ) + az AP utolsó updatje és kész.
Ha vki hülye, úgyis leülteti a wint...
Ez meg egy ügyes próbálkozás, csak minek. -
keopsz
HÁZIGAZDA
jah, és ha már xp ködösítés, itt egy elég átfogó gyűjtés, ami az ellen nem véd, de pár téveszmét szétporlaszt mégis:
http://mywebpages.comcast.net/SupportCD/XPMyths.html
(benne az előbbi tétel megerősítése..)
-
-
keopsz
HÁZIGAZDA
egy ilyen ultimate csomagot meg igazán csinálhatna az ms is, ha kicsit tolerálnák a júzerek igényeit.. mer' ez mint 5let és ''termék'' tök jó.
..noha ebben a formában enyhén aggályos.
-
doeme_A64
csendes tag
A rendszergazda jelszó mi ebben a windowsban?
(minden eshetőségre felkészülve) -
n;ger
csendes tag
itt van egy par xp trukk
gyors leallitas
A Windows XP leállításának ideje hosszúra nyúlhat, ha a programok kilövése előtt hosszú a várakozási idő. Ennek az értékét két kulcs határozza meg a regisztrációs adatbázisban, az egyik a HungAppTimeout, a másik a WaitToKillAppTimeout. Ez a két kulcs a Windowsból való kilépésnél történő programleállításoknál is szerepet játszik. A start menü futtatás ablakába írjuk be a „regedit” szót, hogy elindítsuk a regisztrációs adatbázis szerkesztőt. Keressük meg a bal oldali fastruktúrában a HKEY_CURRENT_USER/Control panel/Desktop könyvtárat, itt található a két kulcs. Értékük ezredmásodpercben van megadva. A HungAppTimeout alapértéke 5000, vagyis 5 másodperc, a WaitToKillAppTimeout alapértéke 20.000, vagyis 20 másodperc. Szabadon módosíthatjuk az értékeket kisebb számokra, hogy ne legyen akkora a várakozási idő. Figyeljünk oda, hogy a HungAppTimeout értéke legyen az alacsonyabb szám.
256 KB-nál nagyobb CPU L2-cache kezelés XP alatt
A Windows alapból nem menedzseli jól a CPU L2-cache-t, a 256 KB-nál nagyobb cache-sel rendelkezo processzoroknál mindig megrögzötten csak 256 KB-ot lát. Amennyiben tisztában vagy azzal, hogy CPU-d mennyi L2-cache-sel rendelkezik és természetesen ez több, mint 256 KB akkor tedd a következoket:
Start / Futtatás --> regedit
Keresd meg a következo kulcsot: HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ Control \ SessionManager \ MemoryManagement
A jobb ablakban keresd meg a SecondLevelDataCache bejegyzést és kattints rá duplán.
Válaszd a decimális típust.
A mezobe írd be a CPU-d L2 cache-ének pontos méretét Kbyte-ban (512 vagy 1024).
Zárd be a regeditet és indítsd újra a számítógépet.
Következzék néhány trükk, melyekkel gyorsabbá tehetjük XP-nket! Kötelességem mindenkit figyelmeztetni, hogy bánjon óvatosan a registryvel!
A DOS egyik öröksége a 8+3-as fájlnév. Mivel NTFS-t használunk (ha nem, célszerubb mielobb áttérni), semmi szükség erre, nyugodtan kikapcsolhatjuk ezt a kompatibilitási opciót:
A HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet
\Control\Filesystem kulcsban az NtfsDisable8dot3NameCreation értéket módosítsuk 1-re.
Létezik egy Prefetcher nevu szolgáltatás, melynek segítségével gyorsabban indulnak el bizonyos gyakran futtatott programjaink a bootoláskor. A
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters kulcsban lévo EnablePrefetcher értékét vegyük szemügyre. Az alapbeállítás a 3, próbáljuk megkeresni az optimálisat 1-6 között (ajánlott az 5).
Ha nem használjuk ki az indexelo szolgáltatást, célszeru kikapcsolni azt: Sajátgép / partíció / tulajdonságok. Kapcsoljuk ki a ''Gyors fájlkereséshez az indexelo szolgáltatás indexelje a lemezt'' opciót, majd alkalmazzuk a módosítást!
Ha megmondjuk az XP-nek, hogy leálláskor törölje a lapozófájlt, valamivel gyorsabban fog bootolni. A
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\
Session Manager\Memory Management kulcsban állítsuk át a ClearPageFileAtShutdown értékét 1-re!
Természetesen azt mindenki döntse el maga, hogy mi a fontosabb: a gyors leállás vagy a gyors indítás.
Gyorsabb rendszermûveletek (XP)
A Windows XP számtalan tömörített file-ból és könyvtárból dolgozik. Elõnye, hogy így kevesebb helyet foglal merevlemezünkön, hátránya, hogy lassítja a rendszer felállását és bizonyos rendszerszintû mûveleteket is. A kérdéses rendszerállományokat csak akkor csomagolja ki egy ideiglenes mappába, amikor szükség van rájuk. Ha ezeket eleve ha kicsomagolva tároljuk, akkor 10-20%-os teljesítménynövekedést tapasztalhatunk e mûveletek során!
A beállítást a következõképpen változtathatjuk meg.
1. A Start/Run mezõbe írjuk be: regsvr32 /u zipfldr.dll majd nyomjunk egy Entert.
2. Újraindítás szükséges -
Kepi p4 630
tag
Én most töltöm! Majd leírom a tapasztalatokat!
-
msgt.fubar
senior tag
én a megjelenése óta használom ezt a verziót, és eddig semmilyen problémát nem találtam vele kapcsolatban...... frissítéseket magamtól szoktam végezni, de ha mégsem akkor is ott van a nod32, ami mindent kivéd, az meg naponta frissül. Prefetch kell a francnak, akkor teszem rendbe a vinyómat amikor én akarom (ahogy ezt valaki más is írta itt...), auto reboot sem kell, meg tudom nyomni a gombot, és legalább látom mi lehetett a hiba oka
előnyei nekem felbecsülhetetlenek (ez túlzás, ok), felteszi a programjaim 80%-át kérdés nélkül, egyedül csak akkor ''kellettem'' a telepítéskor mikor formáztam az elején a C-t, és mikor kiválasztottam vagy 60-70 progi közül, hogy mit tegyen fel.
Gyorsabban indul, jók az alap skinek is, de én feltettem rá a WindowBlinds 5-öt, amivel ugyan úgy nézhet ki a windows xp-m, mint a vista a glass effektek miatt (meg azért mert minden tényleg ugyanúgy néz ki benne... persze meg kell hozzá találni a jó skint), és a plusz progikkal együtt is gyorsabban felkúszott a gépemre mint a sima windows... és még rengeteg előnye van, olvassátok végig az 1#-es hsz-ben a link mögötti cuccokat.
Szerintem megéri felrakni. Amúgy minden nagyobb magyar torrent site-ról leszedhető, elsősorban az útépítő kisiparosokat ajánlom (aki tag tudja melyikről van szó) -
gozso
őstag
azert vannak benne hibak, ahogy a hozza tartozó forumot olvasgattam...
[link] -
Lortech
addikt
válasz
VladimirR #26 üzenetére
Szvsz amíg a topik nem linkekről szól, hanem magáról erről az összeállításról, addig ez nem is olyan nagy baj. Egyébként tipikusan ''warez'' oldalas letöltős cucc, nem hiszem, hogy van olyan ember, aki megvett minden szoftvert ami benne van ebben a csomagban, és többé kevésbé legálisan használja.
-
gozso
őstag
idezet: ''Igen, ezek mindegyike vagy teljes, vagy ingyenes program, nem fog kérni egyik program sem szériaszámokat, kódokat, aktiválást, miegymást....''
nem is tudtam hogy a nero ingyenes program, es nem kell neki szeriaszam
szrek: meg a clonecd...meg a clonedvd..meg az office 2003...meg a mobimouse...
hm...
[Szerkesztve] -
moonman
titán
extreme edition
-
törölt tag
válasz
#51736960 #14 üzenetére
ha jol tudom erre van vmi progi...
egy ilyen virusirtos programcsomagot mar hasznaltam en is, igaz, olyan ossze-visszasag volt benne, hogy a vegen inkabb leszedtem
es ha nem csal emlekezetem, akkor van egy ilyen multimedias csomag is, bar sztem inkabb egyszerubb lenne elbibelodni es egy telepitocd-t gyartanivannak mar ilyen install-keszito progik, ezeknek a neve engem is erdekelne
-
gfefe
őstag
érdekes... Bár nemtudom ,hogy vajon tényleg jó e...
Vajon mi lett még belebuherálva... (esetleg nem e hülyeséget csinált az illető) -
God Vazzeg
veterán
Nem találom a letöltést..
-
törölt tag
válasz
#54715584 #12 üzenetére
ez akkor jó, ha mindig ugyanaz a géped van, de én gyakran cserélem. (és rá is baszok mindig, most sem működik az új am2-es rendszerem, megy vissza gariba
vlad: én még nem próbáltam ilyen ''buherált'' windowst, szóval nem tudom hogy mennyire szúrják el a dolgokat benne, utána kellene olvasni...
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
válasz
#51736960 #11 üzenetére
egen, ezzel nem is lenne gond, a problema az, hogy akik az ilyen csomasgokat osszevalogatjak, altalaban ugy velik, hogy jobban ertenek hozza, mint a torpiek es jol elcseszik nekik a woindoze beallitasat (van, hogy komolyabban belenyulnak, nem csak registry tweak, hanem ki is szednek ezt-azt (pl ie torlese, ff a helyere)
jah, aki ilyenekkel akar jatszani => Bovebben: [link] -
törölt tag
válasz
VladimirR #10 üzenetére
igaz, az auto update kikapcsolásán nekem is megakadt a szemem, de gondolom ezt egyszerűen vissza lehet kapcsolni. ami viszont tetszett, hogy egy csomó olyan progit fel tudok rakni egyszerre, amivel később egyenként kellene tökölni.
szerk: prefetch (nekem) nem kell, idegesít, inkább töredezettségmentesítek egyszer havonta, akkor amikor én akarom.
[Szerkesztve] -
VladimirR
nagyúr
figyelemremelto?
nehany, a legnagyobb baromsagok kozul
Automatikus frissítés kikapcsolása (ugy kell a juzernek, legyen csak lukas a gepe, had masszon be a sok fereg)
Kékhalálnál nincs automatikus újraindítás (igy legalabb majd azt sem tudja, mitol resetel a gep)
Prefetch kikapcsolása, gyorsabb boot (jah, 1-2 alkalommal gyorsabb, de majd rajon kesobb, hogy lehet miert kerreg ennyit boot kozben) -
ftivo
csendes tag
Tegnap pakoltam fel, így még nem sok tapasztaaltom lehet vele, de amit eddig látok: tényleg egyszerőbb és gyorsabb a telepítés, főleg a sok sok regisztrálandó program miatt. Számomra a külcsíny nem sokat ad, de vannak jó skinek beépítve. Akinek pont azok a progik kellenek amik bele vannak zsúfolva, annak jó. A rendszer stabilitására meg majd egy év múlva lehet tapasztalatunk, mert nekem a sima XP sem rakoncátlankodott soha.
-
shev7
veterán
tetszik, de egy dolgon megakadt a szemem:
'';Num-Lock indításkor'' ha ez azt jelenti, hogy a numlock be van kapcsolva inditaskor, akkor nem kellett volna. Foleg ugy hogy registry modositassal ertek el, gondolom igy is kell kikapcsolni, egy ilyen valtozat meg pont olyanoknak valo, akik nem akarnak registryt turni. Bar lehet rosszul latom... -
klambi
addikt
kinek mi a véleménye róla, mert szmámomra elég ismeretlen és valakinek tetszett valakinek meg marhaságnak volt a cucc.Ki hogy áll hozzá?
[link]
Aktív témák
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- iPhone topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Kerékpársportok
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Napelem
- Beárazást kérnék: Optoma HD200X + vászon
- További aktív témák...
- AKCIÓ! DDR5 GAMER PC: Intel Core Ultra 5 225F/245K +RTX 5050/5060/5070/Ti +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- OnePlus 12 5G 256GB 12GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Intel Core Ultra 7 265KF +RX 6600/6700XT/6800/9060XT/9070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA
- Zealot s79 100w 1hónapos eladó kíváloan szól jó mélyek az ár fix !!!!!
- Playstation Pulse 3D
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G6 - i5-8G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 12 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3028
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest