- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordOLOG Szféra
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- bambano: Bambanő háza tája
Aktív témák
-
raver
aktív tag
Mind2 problem megoldva.
SMC: A kártyához való driver cd-n, csak a már említett driver volt, ami tartalmazta a CCU2802.exe-ét. Ami ugye állandóan kérte a régió kiválasztását.
Azmsfn, csinált egy jó kis driver pack-ot. ebből a csomagból, kibogarásztam az SMC drivert. Ők valahogy megoldották az hogy nincs exe, így nincs is régió választás. RULEZZ
Nvidia: A megrendelő (iskola ahol szakdolinak is csinálom ezt), tudomásomra adta, hogy őt nem érdekli, vannak-e nvidia opciók. Egyszerűen elég ha tudja az 1024x768; 32bit; 85Hz-et. Ezt pedíg a MS driver is kihajtja a kártykból.
Most teljes erőbedobással jönnek a progik....... -
raver
aktív tag
Az egyik gond meg sem oldódik, de már jön a másik.
Tegnap leteszteltem a telepítőmet. Most már az SMC driver is belerondít a felügyelet nélküli módba. Mindenáron szeretné tudni, hogy melyik országban van, így egy szép nagy ''Country select'' figyelmeztetés mellett meg kell adnom neki a helyet. Azt már kiderítettem, hogy ezért az üzenetért a CCU2802.exe-file a felelős. Átnéztem a driverhez tartozó inf fájlt is, de nem találtam erre vonatkozó sort. Egyedűl csak az említett exe-ét hívja meg.
Más:
Mint már említettem, elég sokat szívok az nvidia driverrel. Arra gondoltam, ha más lehetőség nincs, akkor ráerőltetem az ''én'' driveremet. Mégpedíg úgy, hogy eltávolítom az XP-s megjelenítő drivereket. Így jobb híjján kénytelen lesz az álltalam előnyösnek tartottat használni.
Ez nem okozhat a későbbiekben galibát?? -
raver
aktív tag
Valaki nagyon hozzáértő mondja meg, hogy mi lehet a hiba!!!!!!
Még mindíg az Nvidia driverrel szenvedek. Van ugye az a bizonyos ''digitális aláírás'' (WHQL). A legelső nvidia driver amit beleraktam, még nem rendelkezett ezzel. Így azttán az XP a ''saját'' driverét alkalmazta. Problémát kiküszöbölendő, beszereztem egy WHQL-el ellátott drivert. Kicsomagoltattam az exe-ét, és úgy ahogy volt, nlital beletettem a telepítőlemezbe. Viszont még ennek ellenére sem azt használja, amielyiket én tettem bele. grrrrrrr.
''DriverSigningPolicy=Ignore''
Már a winint.sif-ben is kutakodtam, és hát a fent látható sor miatt ott sem lehet hiba.
Teljesen tanácstalan vagyok......... -
raver
aktív tag
válasz
DeltaPower #167 üzenetére
Nem kell feltétlenűl a ''program files'' mappát használni.
Mondjuk én soha nem kísérleteztem azzal, hogy a progik külön partícióra kerűljenek. Nálam az OS, és a prg-k vanna ''egy'' helyen.
Ahány ház, anyi szokás........ -
raver
aktív tag
válasz
DeltaPower #163 üzenetére
Mondjuk szerintem is a ghost a legjobb, ha egy gépről van szó.
Ezt a külön partícióra a progikat dolgot nem értem. Nekm a ''C''-n vannak, de semmi bajom a sebességgel.
''negyedik: ashampoo magical defrag (ez itt a reklám helye). el sem hittem h mennyit gyorsított a win működésén (nem a rendszervinyó a fő célterülete, mielőtt vki azt mondaná, h ''akkor minek a ghost image'').''
akkor mi?????? -
raver
aktív tag
aham. értem már a problémát.
Próbáld úgy, hogy raksz egy rendszeret az egyik partícióra. Utánna indítasz egy PQmagic-et, és azt a prticiót, amin van a vinfos, elrejted. Ezután raksz a másikra, egy másik OS-t. Ha ezzel is végeztél, akkor egy bootmanagerrel megcsinálod a bootmenüt (itt azt is be lehet állítani, hogy lássa avagy ne lássa a 2db partíció egymást).
Így biztos működni fog. -
raver
aktív tag
Egy winyó alatt mit értesz? Mert nekem már volt 3 OP.rendszerem is egy vinyón. Külön partíciókon, boot menüvel ellátva. Nekem tök jól működött.
''Nos vélemény az hogy nagyszerű megoldás az hogy azt telepítek fel amit akarok és nem a windows irányít engem hogy ő azt rak fel amit akar.''
Ezt sem értem teljesen. A fontos dolgokat (a win által fontosnak tartott) mindenképp fel fogja rakni. Tehát olyan nagyon mélyen nem lehet belenyúlni a telepítésbe.......
Ha ''rózsszín'' világban élnénk, akkor igen csak jó lenne a 2féle rendszer ötvözete. De a valóságban, szvsz nagy káoszt eredményezne.
A videókártyád valószínű azért nem telepítette, mer a készítő álltal belerakott driver nem támogatja, vagy nincs benne whql. -
raver
aktív tag
''nem tudtam hasznlni mert amikor feltelepült akkor utána ugye yó szokáshoz híven újraindult a gép majd amikor bootolt volna winyóról kivágott egy ilyen hogy hiányzó NTDRL vagy vmi ilyesmi már nem emléxem rá pedig már többször találkoztam ilyennel...azt sejtem hogy ehhez a windowshoz kellene floppyn sata driver...Ha tévedtem javítsatok ki ''
Ha kéne neki floppyról a SATA driver, akkor már telepíteni sem tudnád......
A videokari drivert fels sem rakta, vagy felrakta, de inkább a microsoftos drivert használta?
Amúgy az post-hoz anyit, hogy a kevesebb néha több. Tele lehet pakolni ezeket a lemezeket mindennel, de gyakorlatban ez nem biztos h működik is. Én pl 400 db, 7 különböző konfigra csinálok épp egy ilyen winfost. ÉS hát mit ne mondjak, a teszteléssel már nem kis idő telt el. Mondjuk a telepítőm jelen állásában minden gépen tökéletesen működik. Ezeket az xyz edison izémizé telepítőket, pedíg nem hiszem, hogy szélesebb körben is tesztelték volna ( a terjsztési körhöz képest). Ez pedíg maga után vonja, az esetleges hibákat. -
raver
aktív tag
Ha nvidia drivert integrálok, akkor az szépen fel is megy a winfossal együtt. De az XP mégis inkább a saját driverét használja. Gyanítom azért, mert az álltalam detett driver nincs digitálisan aláírva.
Erre van valami megoldás???????
mod: bocsi. Ezt nem Racecam-nek akartam. Hanem úgy álltalában
[Szerkesztve] -
raver
aktív tag
Érdekesség.
Ugye a VIA chipes lapoknál, a via kiadott egy külön sata drivert. Namost, ha én csak a viás satát nyomom bele az XPbe, akkor nem ismeri fel a vinyókat. Próba cseresznye, beleraktam egy promise sata drivert, ami ugye állt az intelekhez adnak. Ezzel már működik a cucc. -
raver
aktív tag
Ha csak simán a sata drivert rakod bele, akkor nem is fog működni a raid. Egy sima sata driver arra jó hogy lássa a rendszer a vinyódat. Tehát szerezz be egy Raid drivert is. Pakold bele, és már késsz is.
Bár találkoztam már olyan driverrel, amiben benne volt a raid. De olyannal is, amiben meg nem. -
raver
aktív tag
igaz nem teljesen ide való, de hátha.
Azt hol tudom megnézni hogy egy sima xp prof. ban milyen driverek vannak? -
raver
aktív tag
Lehet h én vagyok a lüke, de ezt a progit nem értem.
Különben én ilyenre gondoltam:
REG ADD %KEY%\005 /VE /D ''Adobe Reader 6'' /f
REG ADD %KEY%\005 /V 1 /D ''%systemdrive%\install\AdobeReader6\AR6.msi /qn'' /f
Ha jól tudom ez a ''qn'' nem mindegyik prg installerjénél ugyan az. -
raver
aktív tag
valahol egyszer olvastam, hogy melyik progihoz milyen kapcsoló kell, hogy silent módban telepűljön. de már nem emlékszem h hol.
Nem tudja valaki? -
raver
aktív tag
Nem pont a telepítővel szeretnék mahinálni. Én valami szerver oldali megoldásra gondolta.
A szerver MAc cím alapján osztja az ipket. És talán ezen IP-k alapján meg lehetne oldani, a gépneveket is. Bár mondjuk telepítés közben ezt megoldani biztos nem egyszerű. De ez lenne a full magátol település...... -
raver
aktív tag
NA szóval a következő a gond:
Ha ugye nlit-al csinálom a felügyelet nélküli beállításokat, akkor meg kell adni egy gépnevet. Namost ha hálózatba kötött gépekre pakolom fel ezt az XP-t, akkor 2. telepítésnél kér egy gépnevet, mert ugye, már van ugyanolyan nevű gép a láhózaton. És így már nem is teljesen automatikus a telepítés.
Ennek kiküszöbölésére van valami mód?
Meghatározott gépnevek kellenek. Tehát olyan módszer nem jöhet szóba, hogy akármilyen generált gépneveket tegyen be. -
raver
aktív tag
Hogy én menyire utálom az nvidiát. Miért nem képes kiadni enf drivereket
.
-
raver
aktív tag
nemnem. félreértesz. Progi alatt értem a pl DVDshrinket. Hotfix alatt meg a (KB21656).exe-t.
Namost ha Nlite oldalán klikkelsz az addons linkre, akkor egy elég gyér programlistát kapsz. Eztek a progik *.rar ba vannak csomagolva. Na ezeket a rar-okat lehet megetetni az nlite hotfix integráló részével. Én próbáltam és működnek. Kár hogy én szionte egyik ilyen progit sem használom. -
raver
aktív tag
Így van. ELég részletesen le van írva minden. Csak figyelmesen kell olvasni.... Nehogy úgy járj mint én.
[link] innen pedíg az nlite tölthető le. Az addons link alatt találsz olyan progikat, amiket bele lehet tenni az Xpbe, mint hotfix. Ha nem akarsz anyira belemerűlni. Bár szvsz az msfn-en alkalmazott módszer biztosabb, és szinte bármilyen progit be tudsz tenni.
Más: Win2000 serverrel akarom megcsinálni a felügyelet nélküli telepítést. Nlite-al. Namost.. Szépen beállítgatok mindent. Adok egy gépnevet is, de a telepítés közben, kijön egy kis ablak, hogy adjak meg gépnevet, mert a megadott már foglalt (közben nem is). De bármit írhatok oda, mind1ikre ugyanezt írja -
raver
aktív tag
Az a baj, vagyis nem anyira baj, hogy a tanáromnak sikerűlt az álltalam leírt módszerrel megcsinálni. Nála nem nyafog a vinfos installer. Lehet h nálam ezzel van a gond?????
Tudom hogy csak felmásolja. Nem is azzal van a gond. Ha odáig eljutnék, már nem lenne gond. Most az egyedüli probléma, hogy nem akarja az sp2-őt belerakni az office-ba. Ez alapján csinálom, és a tanárom is ez alapján csinálta.[link] -
raver
aktív tag
Egy olyan XP CD-t szeretnék gyártani, amiben benne vannak az álltalam használt progik, driverek,hotfixek.... A felügyelet nélküli telepítéssel, a hotfixekkel, már késsz vagyok. Most jönnek a prg-k. elsőnek az officet szeretném megcsinálni.
Valószínű hogy a verzió a felelős, mivel a hozzá tartozó SP2-es csomag sem ment bele, a ''nem megfelelő verzió'' miatt.
Próbaképp nekiálltam SP2 nélkűl. Az msfn.org-vannak képekkel illusztrált leírások. Ezek alapján álltam neki.
Gondok a következőek:
-Az msfn-en vannak bizonyos cmd parancsok( Transform....). Na ezekre, valamiért azt írja, hogy a transform utasításokat nem ismeri
-Szépen megcsináltam az XP CD-n a mappastruktúrát ( $OEM$\$1\install\applications\office2003) Az install mappába raktam egy office.cmd fájlt. ennek tartalma: ECHO.
ECHO Installing Office 2003 Professional
ECHO Please wait...
start /wait %systemdrive%\install\Applications\Office2003\setup.exe TRANSFORMS=Unattended.MST /qb-''
A winnt.sif.-be pedíg: [GuiRunOnce]
''%systemdrive%\install\install.cmd'' Ennek az lett az eredménye, hogy telepítés után, szépen felmásolja az pffice2003 mappát a C:\installba. Eddíg oké is lenne. De ezt követően nem telepíti.
-természetesen az orko2003-al megcsináltam a unattended-mst fájlt. Ennek ellenére nem műxik.
Egy tanáromnak sikerűlt megcsinálni, de neki a telepítést követően nem lesz MSOcache könyvtára. És csak a rendszergazda tudja indítani az office-t. mezei user nem.
mod: közben kaptam mailt, miszerint rájött a megoldásra. Csakhát ez rajtam nem nagyon segít, mivel én addíg sem jutok el, hogy feltelepűljön....
[Szerkesztve] -
raver
aktív tag
valaki írja már le az office2003 integrálásának folyamatát. Mer nem nagyon sikerűl. Tulajdonképp semennyire.
-
raver
aktív tag
Na szóval mint említettem, és szakdoli címszó alatt szeretnék egy ehhez hasonló XP-t gyártani.
Ami eddíg sikerűlt:
Nlite-al: -Driverek integrálása
-Javítócsomag integráslása (SP2)
-Felügyelet nélküli XP telepítés
-Csilli villi beállítások ( buborékok tiltása és társai, userek megadása....)
-különböző, az nlite oldaláról (addons) leszedett progik hotfixkénet való telepítése.
Ezek silent módban mennek.
Amihez egyenlőre lövésem sincs:
- Miképp tudok programokhoz ( office, acrobat reader, firefox ...) válaszfájlt létrehozni?
és ezt a progit válaszfájlostúl, hogy tudom megetetni az nlite-al, hogy az
inegrálásuk hotfixként menjen?????
Hát 5 óra nyüglődés után most csak ezek jutottak szembe. Amúgy biztos van még sötét folt a fejemben (a témával kapcsolatban)
-
raver
aktív tag
''A legújabb programok pedig, nem biztos, hogy megegyeznek a jobbal is. Azért mert új, nem biztos, hogy jobb is, lehet, hogy csak jobban fogja gépedet, mert csillog-villog, de dolgozni nem tudsz vele.''
Ebben teljesen igazad van. De én úgy tapasztaltam, hogy alegtöbb user erre van rákattanva... -
raver
aktív tag
Mivel a szakdoli előtt állok, és azért valamit kéne csinálni, én ezt választottam témámnak. Eddíg az ismeretszerzésig jutottam el
A véleményem az, hogy ez egy tök jó dolog. Mondjuk nagyon elterjedt sosem lesz. egyszerűen azért, mert ha a mostani friss driverekkel/prgkal csinálunk egyet, és az a mire eljut x. felhasználóhoz, már lehet hogy a kutyának sem kell. Mivelhogy rég kijött az újjabb verzió.
Ez szvsz tényleg csak a változatos gépparkal rendelkező rendszergazdáknak felel meg. De azoknak nagyon. És akkor is csak azt kell beletenni, ami az adott gépekhez szükséges.
Én egyenlőre így látom a dolgot.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Háztartási gépek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bitcoin topic
- World of Warships
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Lenovo LOQ (15IAX9) - Intel Core i5 i5-12450HX, RTX 4060 (1db , utolsó ... aki kapja ...)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest