Hirdetés

Aktív témák

• tiborow

csendes tag

Hát bárhol is olvasgatom, mindíg belebotlok valami hibába ezekkel a windózokkal kapcsolatban. Ezért én is kipróbáltam.. és a véleményem... hááát...inkább hagyjuk. Nekem volt kis időm, és némi utánolvasást követően ''beszereztem'' egy Winborg névre hallgató variánst. Ennek csupán annyi előnye volt a hazai verziókkal szemben, hogy itt valóban ki van dolgozva a telepítés menete, és mindössze 10000 drivert tartalmaz integrálva. Nos ebbe a ''csomagba'' nemes egyszerűséggel beledobtam a magyar XPSP2-t, módosítottam a telepítéshez szükséges adatokat (értem itt a nyelvi beállítást, időzónát, stb..), és máris van egy üzembiztos windózom. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az alaplapi SATA drivert előtte azért belenyomtam a winfosba. Ugyan a frissítések nincsenek benne alapból, de gond nélkül telepíthetőek, és bármi elérhető benne, ami alapból is elérhető, nincs feleslegesen ''kiherélve''.
    Az automatikusan települő progikat pedig úgy módosítottam, hogy amelyiknek van magyar verziója, azt lecseréltem.

Nálam ez a megoldás bevált, már több gépre problémamentesen telepedett, és hibátlanul működik. Ha esetleg újabb újabb alaplappal, vagy más hardverrel hoz össze a sors, akkor is csak egy új lemez kell (ami ma már nem összeg), és kb 10 perc, a driverek integrálásához.

És ami még fontos lehet azok számára, akik ipari mennyiségben telepítenek:
    - a winfos telepítése egy gyorsformázással kb 18-25 perc, a procitól függően (750MHz - 3GHz-ig teszteltem)
    - az alapból kijelölt programok telepítése sem tart tovább a fent leírtaknál. Persze ez egyénenként változik, de a teljes programcsomagot is felrakja úgy 40 perc alatt. ;)

Aktív témák