- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- GoodSpeed: AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
Hirdetés
Aktív témák
-
-FreaK-
veterán
Ez meik verzió is volt? mert ha jól emléxem(de lehet h nem) egy korábbi wxpee és azóta ez már benne van.
Egyébként ha kimaradna az miért is lenne olyan nagy baj? Írta h bizonyos esetekben problémákat okozhat, és ha valaki ilyet tapasztal rögtön elkezdi fikázni az egészet h ez egy halom kaki és senki ne használja.. nah ennek kivédésre lett kihagyva a sata driver akkor.
De mondom nemtom már meikvolt az pontosan..
Egyébként meg mindkét verziónak van fóruma, lehet oda írni a tapasztalatokat, ha valami probléma merül fel biztos javítják a következő verzióra.. -
Stylie
aktív tag
Lehet belefogok csak nemtudom mennyire lehetne beleintegrálni azokat a progikat amiket eddig használtam mert pl a style xp a blade rendszerrel egyáltalán nem ment, míg a nod 32 egyikkel sem ment...Meg itt van ez a yátékok közben fellépő hülyeség hogy megőrül az egér meg a billentyűzet,erre sem tudok magyarázatot adni vagy megoldást találni
De mostmár felcsigáztatok szal megcsinálom és megírom mi a tapasztalat meg majd vmelyik nap fogom tesztelni a vistát a profilomnál látható konfigom meglátjuk hogy fog menni és majd azzal kapcsolatban is megírom a tapasztalatokat -
raver
aktív tag
Lehet h én vagyok a lüke, de ezt a progit nem értem.
Különben én ilyenre gondoltam:
REG ADD %KEY%\005 /VE /D ''Adobe Reader 6'' /f
REG ADD %KEY%\005 /V 1 /D ''%systemdrive%\install\AdobeReader6\AR6.msi /qn'' /f
Ha jól tudom ez a ''qn'' nem mindegyik prg installerjénél ugyan az. -
raver
aktív tag
Nem pont a telepítővel szeretnék mahinálni. Én valami szerver oldali megoldásra gondolta.
A szerver MAc cím alapján osztja az ipket. És talán ezen IP-k alapján meg lehetne oldani, a gépneveket is. Bár mondjuk telepítés közben ezt megoldani biztos nem egyszerű. De ez lenne a full magátol település...... -
CPT.Pirk
Jómunkásember
hmm, én CD méretre emlékeztem, de utánnanéztem, ez miatt ugrott be:
ez a blacksheep fórumából van.
''A másik: ha kitörlöd az Install mappát, akkor természetesen nem fog elindulni a WPI a telepítés végeztével. Hogy miért jó ez? Mert akkor a BS mérete kb. 650-680 mega lesz, tehát símán ráfér egy CD-re. Ettől függetlenül még tartalmazza a kötelező programokat, a konfigurációs scripteket, tehát nem egy egyszerű XP-t kapsz, csak a programok nem lesznek benne. Szerintem sosem árt egy CD-s verzió.'' -
raver
aktív tag
Így van. ELég részletesen le van írva minden. Csak figyelmesen kell olvasni.... Nehogy úgy járj mint én.
[link] innen pedíg az nlite tölthető le. Az addons link alatt találsz olyan progikat, amiket bele lehet tenni az Xpbe, mint hotfix. Ha nem akarsz anyira belemerűlni. Bár szvsz az msfn-en alkalmazott módszer biztosabb, és szinte bármilyen progit be tudsz tenni.
Más: Win2000 serverrel akarom megcsinálni a felügyelet nélküli telepítést. Nlite-al. Namost.. Szépen beállítgatok mindent. Adok egy gépnevet is, de a telepítés közben, kijön egy kis ablak, hogy adjak meg gépnevet, mert a megadott már foglalt (közben nem is). De bármit írhatok oda, mind1ikre ugyanezt írja -
raver
aktív tag
Az a baj, vagyis nem anyira baj, hogy a tanáromnak sikerűlt az álltalam leírt módszerrel megcsinálni. Nála nem nyafog a vinfos installer. Lehet h nálam ezzel van a gond?????
Tudom hogy csak felmásolja. Nem is azzal van a gond. Ha odáig eljutnék, már nem lenne gond. Most az egyedüli probléma, hogy nem akarja az sp2-őt belerakni az office-ba. Ez alapján csinálom, és a tanárom is ez alapján csinálta.[link] -
raver
aktív tag
Egy olyan XP CD-t szeretnék gyártani, amiben benne vannak az álltalam használt progik, driverek,hotfixek.... A felügyelet nélküli telepítéssel, a hotfixekkel, már késsz vagyok. Most jönnek a prg-k. elsőnek az officet szeretném megcsinálni.
Valószínű hogy a verzió a felelős, mivel a hozzá tartozó SP2-es csomag sem ment bele, a ''nem megfelelő verzió'' miatt.
Próbaképp nekiálltam SP2 nélkűl. Az msfn.org-vannak képekkel illusztrált leírások. Ezek alapján álltam neki.
Gondok a következőek:
-Az msfn-en vannak bizonyos cmd parancsok( Transform....). Na ezekre, valamiért azt írja, hogy a transform utasításokat nem ismeri
-Szépen megcsináltam az XP CD-n a mappastruktúrát ( $OEM$\$1\install\applications\office2003) Az install mappába raktam egy office.cmd fájlt. ennek tartalma: ECHO.
ECHO Installing Office 2003 Professional
ECHO Please wait...
start /wait %systemdrive%\install\Applications\Office2003\setup.exe TRANSFORMS=Unattended.MST /qb-''
A winnt.sif.-be pedíg: [GuiRunOnce]
''%systemdrive%\install\install.cmd'' Ennek az lett az eredménye, hogy telepítés után, szépen felmásolja az pffice2003 mappát a C:\installba. Eddíg oké is lenne. De ezt követően nem telepíti.
-természetesen az orko2003-al megcsináltam a unattended-mst fájlt. Ennek ellenére nem műxik.
Egy tanáromnak sikerűlt megcsinálni, de neki a telepítést követően nem lesz MSOcache könyvtára. És csak a rendszergazda tudja indítani az office-t. mezei user nem.
mod: közben kaptam mailt, miszerint rájött a megoldásra. Csakhát ez rajtam nem nagyon segít, mivel én addíg sem jutok el, hogy feltelepűljön....
[Szerkesztve] -
Zsolti28
csendes tag
Nem sértetél meg, ahhoz kellett volna egy kés is
. De azzal a gyertyázással el lehet küldeni az agyamat. Meg fogom nézni ezt a BORG-ot, csak az a baj, hogy 5G korlátos netem van. Talán sikerül találnom vkit, aki leszedi nekem.
Az Extended Edition frissüléséről csak annyit, h amikor még én is csináltam, volt olyan, h reggel 3/4 8-kor azzal fogadott (1/2 8-ra jár(t) be), h van frissítés néhány progihoz, belerakta, és le kellene tesztelni. Délben szólt, hogy még van frissítés, amit néhány órával ezelőtt tettek fel, és csak másnaptól lesz hivatalos(!), és azokat is le kellene tesztelni. Igaz, torrentre akkor még nem ment a cucc, csak személyesen lehett elkérni tőle. Sajnos a torrent eléggé lelassítja a frissítést, viszont valamit valamiért.
Bici: GUS Classic-om van, ha az is érdekel, dobj egy mailt. Tudtam egy MAX-ról is, csak sajnos a tulajdonosa meghalt pár éve, és nem tudom, mi lett vele. -
raver
aktív tag
''A legújabb programok pedig, nem biztos, hogy megegyeznek a jobbal is. Azért mert új, nem biztos, hogy jobb is, lehet, hogy csak jobban fogja gépedet, mert csillog-villog, de dolgozni nem tudsz vele.''
Ebben teljesen igazad van. De én úgy tapasztaltam, hogy alegtöbb user erre van rákattanva... -
Zsolti28
csendes tag
Nézdd, ha ezeket a problémákat sikerrel megoldottad, és van ÉPÍTŐ JELLEGŰ javaslatod, dobj egy mailt a srácnak, biztosan nem fog elhajtani. Bár úgy tudom, mostanában elfoglalt, tehát ha nem válaszol azonnal, az nem bunkóságból van. Javaslom a fórumra feliratkozást is a wxpee.atw.hu címen.
A BIOS-nak annyi köze van a dologhoz, h az XP felismer (majdnem) minden meghajtót, tőlem is egyszer megkérdezte, fel akarom-e telepíteni a 128MB-s Pendrive-ra.Pedig nem is volt beállítva a BIOS-ban. Gondolom, ott lett volna bajban, ha le is kellett volna kezelnie, mint C: meghajtót. Más kérdés, h nem fért volna fel
.
''Ha saját célra készül egy program, akkor azzal nem kelle szerencsétlen laikusokat (mint jómagam) hülyíteni, hogy milyen szuper.'' - Mondom, azóta kissé kinőtte magát. -
Zsolti28
csendes tag
3 dologra hívnám vel a figyelmedet:
Az első és legfontasabb: ''Tudj olvasni! Nem viccelek! Sok ember nem tud korrekt módon, értelmezve olvasni. Sok éve tanítok, s látom, mekkora nehézséget okoz a digitális olvasás.''
2. ''Sajnos, bizonyos okok miatt nem lehetett beleintegrálni már eleve ezeket a ''mass-storage'' drivereket'' - Korábban az is volt, de most nem találom, hogy ha majd csinálnak normális drivereket, akkor bele lesz téve. Lehet, feladta a srác a kilátástalannak tűnő küzdelmet.
3. ''Ha viszont a BIOS-od alapból felismeri a SATA vinyódat (tehát nem kell floppy), szerencséd van, ez is menni fog probléma nélkül.''
A fejlesztőt személyesen ismerem, instruktorom volt egy rendszerinformatikusi OKJ-s tanfolyamon, azóta ''csak'' haverok vagyunk. Az első kb fél évben főleg mi ketten csináltuk. A project eredetileg rendszergazdáknak készült heterogén géppark (tehát ahol nem használható a Ghost és társai) telepítésének segítéséhez. Azóta kicsit kinőtte magát.
[Szerkesztve]
Aktív témák
- GAMER PC : RYZEN 5 7500F /// 32 GB DDR5 /// RTX 3080 Ti 12 GB /// 512 GB + 1TB
- LENOVO ALL IN PC /// Monitor és számítógép egyben/// 27"/// i5 6400 /// 8GB DDR4 /// INTEL + GTX 950
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Asus H87-PRO LGA 1150 alaplap
- Apple iPad Pro 12.9 5th gen Wifi 128GB Space gray (A2378)
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Lenovo T14 Thinkpad G2 FHD IPS i5-1145G7 vPro 4.4Ghz 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Xbox Ultimate előfizetések
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest