- Parci: Ég veled, KEndre! :(
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- RIOS Gépház: Új design az IT Cafe-n!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bigyo108: A vén PC-Főnix újjászületése
- gerner1
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- sziku69: Szólánc.
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Imi1981
veterán
Sziasztok! Az mitől van, hogy újraindításkor a bejelentkező ablaknál megáll a boot? Ha ott nem lépek be akkor nem töltődnek be a programok! Ezt kb 2 hete csinálja és előtte nem így volt! Jelszónélküli bejelentkezés be van állítva. Kösz előre is a segítséget!
-
Leki78
tag
Elnézést és köszönöm az információt.
-
King Unique
titán
válasz
vesir #141089 üzenetére
• How to Enable or Disable Microsoft Defender Antivirus Potential Unwanted App (PUA) Protection in Windows 10
• Kivétel hozzáadása a Windows biztonság szolgáltatáshozVolt már itt téma, hogy a Windows Defender blokkolhatja PUP/PUA miatt a qBittorentet is, ami lehet akár csak átmeneti false positive riasztás, amit a PUP/PUA védelem (átmeneti) kikapcsolása, vagy a fájl kivételekhez adása megoldhat, lásd a linkelt útmutatókat.
Ha nem rendszergazda típusú felhasználói fiókkal történt a bejelentkezés, akkor annyira nem meglepő a mellékelt screenhoton lévő üzenet, amit értelemszerűen a megfelelő jogosultsággal rendelkező felhasználói fiók használata megoldhat.
• How to Determine if Users are an Administrator or Standard User in Windows 10
• How to Change Account Type of Users in Windows 10
• How to Add a Local Account or Microsoft Account in Windows 10 -
King Unique
titán
válasz
Leki78 #141093 üzenetére
A másik topikban nemrég már kaptál erre választ is, ami után normál esetben eleve adja magát, hogy akkor felesleges még egyszer ugyanazt megkérdezni máshol, az utóbbit majd értelemszerűen következő alkalommal kellene itt egy másik Windows 10 specifikus kérdésnél. Ahol ezek szerint nem ment át az infó és le kellett volna ezt is szájbarágósan külön írni, de sebaj, majd akkor legközelebb...
-
Leki78
tag
Sziasztok!
Le szeretném cserélni a rendszer SSD-m egy nagyobb méretűre, olyan programot keresek és persze mindenféle tanácsot is szívesen vennék amivel újratelepítés nélkül át tudnám vinni a rendszert az új ssd-re. Van olyan program ami megbízhatóan ellátja ezt a feladatot?
Köszönök mindenféle segítséget ezzel kapcsolatban. A legegyszerűbb megoldást keresem. -
Cs1csó
titán
válasz
andaman #141091 üzenetére
Ha a gépben akarsz nyulkálni pl. VGA-át kivenni stb. akkor természetesen előbb áramtalanítani kell.Lehúzni róla minden külső perifériát és a hálózati áramból is kihúzni.
(a tápkapcsoló ki vagy be állásban van mindegy, a lényeg, hogy az elektromos hálózatból ki legyen húzva és persze érdemes a pc bekapcsológombját is párszor megnyomni, hogy a kondikban maradt feszültség távozzon.)
Amikor kiviszem az udvarra portalanítani akkor logikus, hogy kihúzom a konnektorból sőt a tápkábelt sem cipelem azt is kihúzom a tápegységből. Persze utána először a tápkábelt a tápegységbe dugom be majd miután mindent rádugtam és készen vagyok csak azután helyezem áram alá a konfigot (dugom be a konnektorba vagy így hogy van kapcsolós elosztóm kapcsolom be azt) és kapcsolom be. -
nfsu17
veterán
Hello!
Más nem szenved attól a "bugtól", hogy egy sima mappát kitörlök, ami üres (vagy nem), és másodpercekig nem csinál semmit, de ha f5-öt nyomok, akkor azonnal végbemegy a folyamat. Ha nem f5-özök, akkor 10-15s mire törlődik.
A fájl visszaállítása dettó ilyen lassú. Van, hogy 5-ből 5x, van, hogy kevesebbszer.
Egy átnevezés van, hogy azonnal megtörténik, van hogy 10-15s.
SSD, friss telepítés, minden gyors, és működik és azonnal történik.Megoldásom van rá, nyáron megcsináltam, pár hónapig jó volt, megint előjött, megint megcsináltam a héten a javítást, utána azonnal jó lett, aztán tettem fel pár elmaradt win frissítést, most megint előjött...most megint meg kell javítanom, de lehet pár nap múlva megint előjön...ha szerencsém lesz, pár hónapig most is jó lesz. Ez mi a rossebb és miért nincs rá valami fix? Nem csak nálam van, sok helyen olvasni.
A megoldás/javítás:
Ééés tényleg működik, de ezek szerint csak ideig óráig.
1. Open Windows Explorer/File Explorer.
2. Click the 'view' tab.
3. Click 'Options' button at the far right hand side of the view ribbon.
4. On the 'General' Tab, and click 'Clear'.
5. Apply/OK to exit. -
vesir
tag
Sziasztok! Öcsém gépével szenvedünk egy ideje, a helyzet röviden az alábbi.
Win 10 Pro futott az asztali gépen, a Media Creation Tool használatával lett anno telepítve. Egyik napról a másikra eltűnt a qBittorrent nevű program és azóta letölteni se engedi az exe-t, több böngészővel is megpróbáltam. Olyan is előfordult, hogy egy korrábbi verziót engedett feltelepíteni de utána ugyanúgy blokkolta és törölte a telepített mappát. Utána gondoltam, hogy kikapcsolom a Windows Defendert, mert biztos az kavar be, de az se működik, legalábbis az alábbi képernyő fogad, amikor megpróbálom megnyitni a 'Vírusok és veszélyforrások elleni védelem' oldalt.
Mivel nem találtam megoldást a problémára, ismét készítettem egy Win 10 telepítőt egy pendrive-ra és újratelepítettem. Pár napig jó is volt, de ma megint előjött a fenti probléma.
Gondoltam, hogy mivel nem "eredeti" termékkulcs lett megadva, talán ez okozhatja a problémát de plusz furcsaság, hogy a laptopján is ugyanez a probléma áll fenn, pedig azon tuti, hogy eredeti Win 10 van, legalábbis eredeti Win 10 Home verzióval együtt lett vásárolva.
Ma azt is megpróbáltuk, hogy visszaállítottuk egy korábbi időpontra - máshol azt olvastuk, hogy a Windows Update kavarhat be - , egyelőre jónak is tűnik, de úgy érzem ez csak átmeneti megoldást jelent.
Mi okothatja ezt az anomáliát és mi a megoldás?
-
Cs1csó
titán
válasz
andaman #141087 üzenetére
A tápegység hálózati kapcsolója (PC kikapcsolt állapotban) ki/be kapcsolásakor nagyon rövid sercenő hangot hallok közelről
Erre a problémára a "teszkógazdaságos" megoldás, (tehát ha nem tudod cserélni a tápegységet stb.) hogy NEM kapcsolgatod a tápegységet ott, hanem pl. egy kapcsolós elosztóba dugod, és ha áramtalanítani akarod (amúgy ha a gép be-ki kapcsoló gombjával leállítod a gépet nem szükséges a tápegységet is áramtalanítani) akkor azt azzal teszed. -
andaman
tag
FSP 550W Raider 80+ tápegységet az AQUA szerviz tesztelte napokon keresztül anno.
Másik tápegységgel is produkálta a hibát.
Az üzletben kicserélték a tápegységet, majd beküldték a szervizükbe a gépet.
Nem volt semmi hiba a hozzáállással, csak hát a hajamra kenhetem.
A tápegység hálózati kapcsolója (PC kikapcsolt állapotban) ki/be kapcsolásakor nagyon rövid sercenő hangot hallok közelről, ha jól emlékszem visszakapcsoláskor... -
andaman
tag
válasz
Csupingo #141074 üzenetére
A gyors rendszerindítást már régebben kikapcsoltam. El is tűntek az azzal összefüggésben lévő "kritikus figyelmeztetések"
DVD író csere után 1 hétig rendben(?) felállt.
Mint említettem a Sata kábel kihúzva, na de most már így se indul...
(Bekapcsoláskor a proci ventilátor felpörög leáll- felpörög leáll, ebben az ütemben villog a főkapcsoló ledje is... )
Majd az egyik HDD lehúzása után elindult...
A lehúzott HDD-t rátettem másik csatlakozóra, most azzal is elindult.
Pár éve produkált hasonlót a gépem, többször is volt teszten az AQUA szervizben, több napig tesztelték, mindent tökéletesnek találtak. Hazahoztam nem indult.
Kínomban kiszedtem akkor az Icy Box Mobile Rack-t.
Mostanáig - cca 3 évig - rendben(?) volt minden...
Attól tartok itt elfogytam. -
King Unique
titán
válasz
gyuri81 #141078 üzenetére
Tehát akkor az utóbbi a helyzet, ahol pl. a Windows 10 telepítőjét pendrive-ról bootolva lehetne ügyködni, parancssorban aktívvá tenni a C partíció és kiadni a válaszokban lévő bcdboot parancsot, aztán vagy / vagy. Illetve mondanám, hogy előtte készíts rendszermentést ha esetleg balul sülne el, de mivel esetedben összevissza, több lemezen vannak a szükséges partíciók, ezért ez nem feltétlen opció.
-
válasz
King Unique #141077 üzenetére
Ha leválasztom a Lemez 1-et fizikailag, akkor nem bootol be a rendszer.
Meglesem ezt a BIOS/MBR javítást.
Remélem nem cseszem el... -
King Unique
titán
válasz
gyuri81 #141076 üzenetére
Vagy nem feltétlen, mert ott van a lemez 0-nál a C előtt a 100 MB-os System Reserved partíció, viszont az E (és D...) partíció is aktív és rendszer jelölés van rajta. Már csak az a kérdés melyiket használja jelenleg a W10, ha bootolás előtt a lemez 1-et átmenetileg eltávolítod akkor kiderül, mármint ha anélkül rendben bebootol akkor ok, ha nem akkor az E partíciót használja.
Ha az utóbbi a helyzet, akkor az a nem megfelelő telepítés (user error) eredménye, ami korábban már ki lett tárgyalva itt, valamint az is, hogy BIOS/MBR módban telepített Windowsnál hogyan lehet utólag javítani. -
andaman
tag
válasz
tordaitibi #140922 üzenetére
Töröltem, nem ide szántam...
-
-
Az alábbi hiába ütköztem, aki picit fura a számomra.
A windows 10 rendszerem egy ssd-n található a C meghajtón. ( eddig semmi extra)
Viszont van egy hdd-m és azt látom, hogy valamiért ezen a Boot szekció.
Az a fő bajom ezzel, hogy ez az E meghajtó sajnos hibás, vannak rajta hibás szektorok. Mikor bekapcsolom a gépet, van hogy nem indul el a rendszer a fentiek miatt, mivel ezen a hibás meghajtón van a Boot....
Egyelőre azt csináltam mint ahogy a képen is látszik, hogy minden más tartalmat kiírtottam a meghajtóról, így már tényleg csak a Boot maradt rajta, de nyilván nem egy életbiztosítás így..Hogyan lehetne erről a meghajtóról eltüntetni biztonsággal a boot részt? A gépről jelenleg is dolgozok itthon, nem szeretném ha elszállna a rendszerem.
Köszönöm előre is válaszokat. -
Joker88
őstag
Most az egyik promós oldalon ( [Sharewareonsale] ) van épp egy futó promo, DuMO néven. ez ilyen illesztőprogam-frissesség ellenőrző..
A lényeg,hogy letöltöttem,regisztráltma a teljes verziót.
És szerinte jópár driver régi..
Viszont, pl az Intel saját ellenőrző programja szerint minden oké..
Foglalkozzak vele,keresgéljek újabb illesztőket ? (persze,most is jó minden,csak ugye mindig azt mondják,hogy a lehető legfrissebb illesztőt használjuk,hiszen nem véletlenül reszelgetik azokat..)
-
-
lumpy92
aktív tag
válasz
King Unique #141064 üzenetére
Köszönöm a válaszod, megpróbálom az ott leírtakat!
Azt meg ne vedd zokon, hogy az azonnali topikban is feltettem a kérdést, talán megérted, hogy próbálkozok helyrehozni mihamarabb azt, amit elcsesztem.
-
King Unique
titán
válasz
lumpy92 #141055 üzenetére
Már volt szó erről itt többször, hogyan kellene megfelelően csinálni, stb., lásd egy másik esetnél leírtakat.
De mindegy, akkor majd a másik topikban válaszolnak a kérdésre, ahol rá fél órára szintén fel lett téve ugyanez... -
Geth
veterán
válasz
svgyula #141057 üzenetére
Én nem tudok arról, hogy lenne a win-nek saját "univerzális sz@ra" hálókártyára (ha van forrásod ami ennek ellentmond, szívesen várom), ellentétben pl. az usb class driverekkel. A gyártók ha akarnak adnak drivereket az MS catalogba. Most hogy ebből mennyi kerül bele az image-be, azt nem tudom, de elképzelhetőnek tartom, hogy ész nélkül nem pakolnak bele mindent (btw csekkolható mi van az image driverstorejában, akit érdekel, utánanéz).
Ráadásul folyamatosan a neten akart keresni hálókártya nélkül
Én vészhelyzet esetén rábiggyentem a mobilomat USB-re, usb tethering, és fél perc múlva már meg is találta a drivert (ha fent van catalogba). Szerintem kifejezetten kényelmes, hogy hálókártya nélkül is keres -
Sanyi52
tag
Jelentem, megoldottam azt az mbr – gpt átalakítást a rendszerlemezen. Csak az a MiniTool Portable kellett hozzá. Simán ment.
-
-
-
svgyula
addikt
válasz
tibaimp #141056 üzenetére
Igen! Nálam alaplap csere után (Asrock Z590 chipset) a win nem látott LAN vezérlőt. A kapott CD sem volt jó! A gyártó honlapjáról leszedett lett a befutó! De ugye hálókártya nélkül kellett egy másik gép amivel lebányásztam. Kellet a chipset driver is! A win saját "univerzális sz@ra" semmire sem volt jó. Ráadásul folyamatosan a neten akart keresni hálókártya nélkül
-
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Belefutottam egy ilyen hibába:
A jelenség az alábbi volt: át-boot-oltam a másik win10-emre, erre nincs hálókártya/net. Vissza-boot-oltam, ott sincs, ez a hiba fogad! Driver csere, minden próbálkozás, semmi. Elszaladtam haverhoz egy csere hálókártyáért, mire visszaértem, minden működik.
Az egyik win10 van frissítés (21H2), a másik win10-en le van tiltva (21H1)!
Alaplap: Gigabyte Z590 Vision G [link]Látott már valaki ilyet? Mi volt ez? Valakinek van ötlete?
-
lumpy92
aktív tag
Sziasztok!
Windows 10ben a super administrator jogkör aktiválása után nem fogadja el w korábbi fiók jelszót.
Nem tudok bejelentkezni.
Ötlet? -
King Unique
titán
válasz
Ron Swanson #141050 üzenetére
Megbízható oldal Windows 10 licenc, termékkulcs vásárlásához pl. a Microsoft webáruháza, ellenben az ilyen Retail helyett MAK termékkulcsot pár ezerért küldözgető források nyilván vicc a köbön kategória, az utóbbiaknál nem meglepő a blokkolt termékkulcs, amiről már volt szó itt...
Hardvermódosítás után az újraaktiválás meg ugye megoldható többek között pl. meglévő / új termékkulcs megadásával, Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenccel, telefonos automatával / ügyfélszolgálaton keresztül, stb., ahol ha működött az előbbi, akkor oké. -
nOvOp
senior tag
Sziasztok!
Banális kérdés, hogyan lehet kikapcsolni a bejelentkező ablaknál a képernyő billentyűzetet? Nem a kisegítő lehetőségre gondolok, mert az ki van kapcsolva, illetve ha bekapcsolom, akkor megjelenik a képernyő felső részén külön a billentyűzet. Ez viszont felúszik a képernyő aljáról a bejelentkezésnél, de ahogy lenyomok egy billentyűt a klaviatúrán, eltűnik. Eléggé idegesít, főleg az, hogy nem tudom kikapcsolni. Lehet, azóta van, mióta telepítettem egy digitális rajzpadot (XP-Pen Star 01), de annak a beállításaiban nem találtam erre vonatkozó részt. -
válasz
Ron Swanson #141050 üzenetére
végül beléptem a céges msdn fiókomba és ott claim-eltem egy w10 pro keyt és azt rögtön el is fogadta..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Mozilla Firefox
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Megújult a PROHARDVER!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciófigyelő: Laptop jár a Razr 60 Ultra mellé
- Xbox tulajok OFF topicja
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Samsung Galaxy A14 5G 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Phone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 86%
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest