- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
whbear
senior tag
válasz
zeon.hu #31518 üzenetére
VoipPro-t használok standard route-al. Évek óta csakis Groundwire klienssel. Tökéletesen működik. Rokonságban szintén küzdenek a Dellmont appal. Groundwire esetén érdemes a system audio processing-et kiválasztani. Ha nem tökéletes a hang alap beállításokkal akkor az Advanced Sound Settings-ben érdemes turkálni. Bátran ajánlom.
-
4Grider
félisten
válasz
zeon.hu #31237 üzenetére
Simán lehet...
Sőt, biztos:
https://www.hanstel.biz/ -
peteris
csendes tag
-
4Grider
félisten
válasz
zeon.hu #29929 üzenetére
Attól hogy másik klienssel működik, attól még a reenger oldalán lesz a hiba. Egy normálisan beállított sip szerver jól működő háttér-adatbázissal minden sip-es eszközről auth után azonnal elérhető. Ha már játszani kell a protokollokkal (UDP vs TCP), portokkal, az már régen rossz.
-
tibor23
senior tag
válasz
zeon.hu #29919 üzenetére
Tudom, hogy ez rajtad nem segít, de a Fritzbox-om log-jában nincs semmi probléma a Reengerrel okt. 10-e óta, és elég gyakran is használom, nem tapasztaltam hibát.
Én egyébként egy ideje rendszeresen használom a Domino kártyához aktiválható 300perc-7napra-600Ft-ért bekapcsolható opciót. Maximálisan meg vagyok vele elégedve. Sokkal stabilabb a GSM hívás, mint bármilyen IP alapú hívás (én Viberrel mostanában nagyon sokat beszélgetek Telenoros korlátlan nettel mozgó járművel). -
whbear
senior tag
válasz
zeon.hu #29919 üzenetére
Ahogy írtam neked, a megoldás mindenképp egy PBX. Vagy privát vagy a pbxes. A hálózat váltások nem a voip szervert terhelik. Voip szolgáltató és pbx között fix IP kapcsolat az a biztos. Utána hogy Te hogy mész fel a pbx-re azt te magad tudod megoldani és ha valami gond van akkor nem kell a szolgáltatót pingelni. Biztos macera de többszörösen behozza a befektetett időt.
Szerk : Reenger működik most volt bejövő hívásom rajta. -
whbear
senior tag
válasz
zeon.hu #29914 üzenetére
Nálam megy a Reenger most. Kapok emailt a trunk státusz változásról és általában éjszaka többször kiesik majd pár perc múlva újra regisztrál. Legutóbb tegnap délután 18.49 és 19.07 között állt. Akkor nem szokott menni nálam, ha új VPS - re költözök néha és az IP tartomány blokkolva van náluk. Ilyenkor írok a rendszergazdának és beenged.
-
Zeki
nagyúr
válasz
zeon.hu #29905 üzenetére
Nekem az a tapasztalatom, ahol szar a térerő, ott a voip vagy nem megy, vagy szakad, vagy valaki nem hallja a másikat.
Ezért örülök, hogy Magentában ingyen hívom az asszonyt is, mert a kecskeméti Auchanban ilyen téren fos a voip, és csak felbacom magam rajta. Így már nem kell voip hívni, hogy mi kell még, vagy hogy láttam valamit, annyiért kell-e.Amúgy alapból a legjobb voip hangminőséggel a fizetős skype hívás, meg az 5 fontért korlátlan rebtel remekelt.
-
Soma01
veterán
válasz
zeon.hu #29424 üzenetére
Kérdezem, hogy van-e olcsóbb megoldás? Tehát, korlátlan beszélgetést (vagy kb. 2000 percet) kínáló voip szolgáltatás van-e havi 7 euro alatt?
Ebbe a Viber-es lehetőségbe szinte belebotlottam (reklámozza a viber rendesen), annyira könnyen találtam és azt gondoltam, biztosan van jobb is ettől. -
pinnacle
nagyúr
válasz
zeon.hu #29356 üzenetére
Úgy is lehet fizetni, csak nem tudni mennyi a Google jutaléka. Telzel jobban hallnak engem, nekem viszont rosszabb. MobileVoippal tisztább volt.
Ebből szeretnék kimaradni a Facebooknál is.Néha nekem sem küldi el a hívószámomat a MobileVoip, pedig be van állítva.
Nem tudjátok, hol a legolcsóbb a Callback? Szerintem nekem az lesz a legjobb.
-
KTU
addikt
válasz
zeon.hu #29347 üzenetére
Külön "Rates" oldalt nem találtam ahol listaszerűen lehet nézelődni.
Főoldal ország beüt, és mutatja.
pl.
Díjak Euro Cent-ben:
Germany Internet call
Pay as you go. No connection fee.landline
0.3 ¢/min.
E-Plus, mobile
1.3 ¢/min.
Lyca, mobile
1.3 ¢/min.
O2, mobile
1.3 ¢/min.
Others, mobile
1.3 ¢/min.
T-Mobile, mobile
1.3 ¢/min.
Vodafone, mobile
1.3 ¢/min. -
KTU
addikt
válasz
zeon.hu #29345 üzenetére
Saját mobilszámot jelez ki.
Így néz ki egy hívásindítás, kiválaszthatod hogy "Callback" vagy VoIP hívás "Internet call" legyen.2€, 5€, 10€, 20€ -val tölthető,
PayPal, Google Play, Bankkártya fizetési lehetőségek.Díjak Euro Cent-ben:
"vezetékes" hívószámok
0.6 ¢/min.Mobil
Pannon, mobile
1.3 ¢/min.T-Mobile, mobile
1.3 ¢/min.Vodafone, mobile
1.3 ¢/min -
KTU
addikt
válasz
zeon.hu #29304 üzenetére
Nem is sokat telefonálunk rajta "fizetősbe", arra ott van a Dellmont.
Átlagban, az a 2 000 Ft évente elsikkad átlagban, mivel sokkal nagyobb arányban megy ki hívás Dellmont-ról.
ill. nem minden hónapban használják ki a Reenger csomagokban lévő perceket, vagy esetleg több kell,
változékony igénybevétel miatt,
tudom lehet pluszban tölteni, és göngyölíti.Szerintem a másik megoldás rugalmasabban alkalmazkodik a felhasználási szokásokhoz.
Főleg hogy gyerek / unoka másik országba, akkor plusz kell még 500 Ft havonta másik "nyugati" díjcsomagra, így már 12 000 Ft évente.Legegyszerűbb amit általában választanak,
Dellmont + valamilyen VoIP adapter, "vezetékes" telefonkészülék általában van.
A mobiljukon fogadják a hívásokat. -
tibor23
senior tag
válasz
zeon.hu #29284 üzenetére
En most probaltam az Osztrakoknal magyar netes kartyaval roamingolva. VPN-nel belepek az otthoni netemre, es akkor a Fritzfon app egy kis ido mulva automatikusan bejelentkezik az otthoni halozatba. Innentol kezdve a kaputelefon is kicsong nalam, es hivasokat is ugyanugy kezdemenyezek, mint otthon.
Ha van valami megszokott jo voip kliensed, valoszinu neked VPN sem kell, esetleg akkor ha a Reenger nem szereti a kulfoldi IP-t (szerintem birja). A VPN+Fritzbox App azert jo, mert tokeletesen stabilan mukodik, nincsenek elbaxott frissitesek, es az egesz otthoni voip halozatom ugy mukodik, mint otthon. Ez persze megvalosithato Asterisk megoldassal is, mint "whbear" kollegae, de akkor is kell egy "kulso" Voip kliens, aminel a Fritzfon App biztosan jobb. -
tibor23
senior tag
-
KTU
addikt
válasz
zeon.hu #29246 üzenetére
LinPhone, iPPi hálón belül tökéletes mindig.
De az iNum - iNum hívás is, akár CallCentric --> iPPi vagy fordítva.
Ingyen vannak.
Igaz kintről nem elérhetők."minimális pénzzel tölthető"
Fonio - 2000 Ft évente, sok telefonszámnál is, és még lebeszélhető.
Vagy ePhone, kb. 100 Ft / hó / szám.
Igaz nem a legolcsóbbak a percdíjai. -
tibor23
senior tag
válasz
zeon.hu #29031 üzenetére
Tegnap 5 hívásunk volt róla 10-22h. között, 3x engem hívott rajt a feleségem. Én amúgy nem tudok Reenger kimaradásról, "csak" olyanról, hogy a hívott kb. 30-45mp. múlva csörög ki. Ilyenkor is tökéletesen hívható vagyok rajt, és már nagyon sokan átszoktak erre a számomra, ezen hívnak. Szóval nekem nagyon bejött a Reenger, és nagyon élvezem hívottként is a kristálytiszta minőségi hangot. (És q...vára nem vagyok ennek a szolgáltatónak a dealere)
-
-
betyarr
veterán
válasz
zeon.hu #28966 üzenetére
ha nem feltétlenül akarsz pbx-et,hanem elég neked az asterisk is,akkor itt egy youtubeos sorozat angol nyelven (ha bírod az angolt.szépen és érthetően beszélnek benne és mindent mutatnak és ki is próbálnak).szerintem kezdésnek egész jó.aztán ha kérdésed van,akkor írj a mély víz topikba.
-
whbear
senior tag
válasz
zeon.hu #28966 üzenetére
Leírást találsz a neten, nekem nincs mindent amit nem tudtam google segített. Az összes központ nagyjából egy sémára épül. Trunk-nek felveszed a szolgáltatókat. Pl Reenger, Dellmont. Extensions-nak a mellékeket. Pl 1000,2000. Utána beallítod az Inbound és Outbound szabályokat. Így már működni fog. Ha ez megy akkor jöhet a játék a dial planokkal de az minden esetben más,utána kell nézni.
Szerk: PBXes-hez érdemes kipróbálni a Sipdroid alkalmazást mert az a hivatalos hozzá, jól működik vele. TCP legyen a protokoll akkor nem meríti úgy az akkut akkor sem ha nincs push. -
whbear
senior tag
válasz
zeon.hu #28964 üzenetére
Ez a FreePBX kódja. A pbxes.com ingyen van, nem érné meg azt felkonfigurálni és el lehetne felejteni ezeket a problémákat. Én is így küzdöttem amíg nem volt meg a FreePBX. Hidd el nagyot dob az élményen. Azóta nincs gondom a Reengerrel sem. Jobban szeretik a szolgáltatók a stabil kapcsolatot az irányukba és a központ jobban lekezeli a mellékek felé a kapcsolatot és még tudod is konfigurálni. Egy szolgáltatói szervert hol tudsz?
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
zeon.hu #28941 üzenetére
Bria gondra ötlet esetleg?
Sajnos nincs időm millió beállítást próbálgatni, ezen a héten biztos. -
betyarr
veterán
-
zeon.hu
nagyúr
válasz
zeon.hu #28900 üzenetére
Erre nincs ötlet?
Kínomban már a mélyvíz topikban is rákérdeztem, de hiába, válasz sincs. -
whbear
senior tag
válasz
zeon.hu #28779 üzenetére
A Viber Outnál hangminőség gyengébb mint uLaw estén ami nem is lenne baj de elég nagy a késés. Akár 4G akár 3G esetén. Éveket küzdöttem a késés ellen ami nincs is Dellmont, Reenger / Freepbx / Groundwire esetén. Nálam már kizáró tényező a késés ezért maradok a Dellmont vonalon. Rebtel kicsit késik csak. Mindezt a nullához viszonyítom,mert a PBX-es megoldással semmi késés nincs. A Viber out kb olyan mint a 3CX androidos klienssel. 1-1.5 sec lag.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Gumi és felni topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Okos Otthon / Smart Home
- Gitáros topic
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- DOOM - The Dark Ages
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- Új Gigabyte 16 Aero 4K+ OLED i7-13700H 14mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 4070 8GB Studio Win11 Garancia
- LG 24GQ50F-B - 24" VA / 1920x1080 FHD / 165Hz 1ms / AMD FreeSync Premium / Adaptive Sync / HDR 10
- Surface Laptop 4 Touch 13.5 Retina Ryzen7 4980U 4.4Ghz 16GB 512GB Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia